ارز دیجیتال اتریوم چیست؟ آشنایی با اتر و بلاک چین آن

تاریخ انتشار: 25 آبان 1402 | آخرین به‌روزرسانی: 19 شهریور 1403
زمان مطالعه:  19 دقیقه
اتریوم چیست

برخی آن را بزرگ‌ترین و بهترین بلاک چین دنیا می‌دانند و برخی دیگر، شبکه‌ای با مقیاس‌پذیری کم و کارمزد بیش‌ازحد بالا خطابش می‌کنند. هر چه که باشد، شبکه بلاک چینی اتریوم یکی از شناخته‌شده‌ترین بلاک چین‌های بازار کریپتو بوده و ارز دیجیتال اتریوم هم مدت‌هاست بعد از بیت کوین، جایگاه دوم ارزشمندترین رمزارز بازار را به خود اختصاص داده است.

بنابراین اگر برایتان سوال پیش آمده که ارز دیجیتال اتریوم چیست؟ چه ویژگی‌هایی اتریوم را به این موفقیت رسانده؟ و مزایا و معایب اتریوم چه مواردی هستند؟ این مقاله پاسخی کامل برای شما خواهد بود.

ارز دیجیتال اتریوم چیست؟

امروزه واسطه‌ها همه جا هستند. برای مثال جی‌میل به ما کمک می‌کند که ایمیل ارسال کنیم. این یعنی داده‌های شخصی و اطلاعات مالی ما تا حد زیادی در رایانه‌های دیگران (در سرویس‌های ابری و سرورهای متعلق به شرکت‌هایی مانند گوگل) ذخیره می‌شوند.

در دنیایی که شرکت‌های بزرگ فناوری، صاحب اصلی اطلاعات شخصی ما هستند، ایده اصلی اتریوم این است که نحوه کار اپلیکیشن‌ها را در اینترنت امروزی تغییر دهد و با جایگزین کردن واسطه‌ها با قرارداد هوشمند (Smart Contract) که قوانین را به طور خودکار اجرا می‌کنند، کنترل بیشتری به کاربران بدهد و بیشتر از حریم شخصی کاربران محافظت کند.

کاربر گرامی این فایل صوتی، با کمک هوش مصنوعی فارسی، ساخته شده است.

به عبارت ساده، اتریوم یک شبکه بلاک چینی غیرمتمرکز با توکن بومی ارز اتر (ETH) است و به کاربران این امکان را می‌دهد تا:

بسیاری اتریوم را «نسل بعدی اینترنت» می‌دانند؛ چرا که در واقع پدیدآورنده وب 3 (WEB3)، اتریوم است. وب 3، از برنامه های غیرمتمرکز، امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) و صرافی های غیرمتمرکز (DEXs) پشتیبانی می‌کند. به طور خلاصه، اتریوم قصد دارد با دادن آزادی بیشتر به کاربران، نحوه عملکرد برنامه‌های مبتنی بر اینترنت را متحول کند.

ساختار اکوسیستم وب ۳ در اتریوم

شبکه اتریوم چگونه کار می‌کند؟

اتریوم هم مثل سایر ارزهای دیجیتال، از فناوری موسوم به بلاک چین (Blockchain) استفاده می‌کند. بلاک چین اتریوم دفتر کلی توزیع‌شده است که در آن اِتِر (ETH) نقش ارز رایج برای پرداخت‌ها در dApp ها و قراردادهای هوشمند را ایفا می‌کند و به طور ایمن ذخیره و مبادله می‌شود.

در گذشته، الگوریتم اجماع اتریوم هم مانند بیت کوین از نوع اثبات کار بود و ماینرها نقش تأیید تراکنش‌ها و ساخت بلاک جدید را بر عهده داشتند. اما بعد از مرحله مرج اتریوم، این شبکه به الگوریتم اثبات سهام مهاجرت کرد. نحوه کار الگوریتم اثبات سهام اتریوم به شکل زیر است:

  • اعتبارسنجی: کاربران برای تبدیل شدن به اعتبارسنج، مقدار مشخصی اتر (۳۲ واحد) را به عنوان وثیقه قفل می‌کنند.
  • انتخاب تصادفی: به صورت تصادفی، اعتبارسنج‌هایی برای ایجاد بلاک جدید انتخاب می‌شوند.
  • تأیید بلاک: اعتبارسنج انتخاب شده، تراکنش‌ها را بررسی و یک بلاک جدید ایجاد می‌کند.
  • پاداش: در صورتی که بلاک ایجاد شده توسط سایر اعتبارسنج‌ها تأیید شود، به اعتبارسنج پاداش تعلق می‌گیرد.
  • مجازات: در صورت رفتار غیر صادقانه یا ارائه اطلاعات نادرست، بخشی از وثیقه اعتبارسنج کسر می‌شود.
تغییر الگوریتم اجماع اتریوم از اثبات کار به اثبات سهام

تغییر الگوریتم اجماع اتریوم از اثبات کار به اثبات سهام

در مکانیسم اثبات سهام، مجازات به عنوان یک ابزار بازدارنده برای اطمینان از رفتار صادقانه اعتبارسنج‌ها عمل می‌کند. اگر یک اعتبارسنج سعی کند قوانین شبکه را نقض کند یا اطلاعات نادرستی ارائه دهد، ممکن است با مجازات‌های مختلفی روبرو شود. در اتریوم، مکانیزم‌های مختلفی برای مجازات اعتبارسنج‌ها در نظر گرفته شده است که شامل موارد زیر می‌شود:

  • Slashing: شدیدترین نوع مجازات که در صورت تخلفات جدی مانند دو بار امضای یک بلاک یا ارائه اطلاعات نادرست رخ می‌دهد و منجر به از دست رفتن کامل وثیقه می‌شود.
  • Penalties: جریمه‌های کوچکتری که برای تخلفات کمتر جدی در نظر گرفته می‌شوند و منجر به کاهش وثیقه یا کاهش اعتبار اعتبارسنج می‌شوند.

مکانیزم مجازات در اثبات سهام نقش بسیار مهمی در حفظ امنیت و پایداری شبکه دارد. بااین‌حال، مهمترین دلایل برای وضع چنین مجازات‌هایی موارد زیر هستند:

  • حفظ امنیت شبکه: مجازات‌ها باعث می‌شود که اعتبارسنج‌ها انگیزه بیشتری برای عمل صادقانه داشته باشند و از انجام حملات به شبکه خودداری کنند.
  • جلوگیری از سانسور: با مجازات اعتبارسنج‌های متخلف، از تمرکز قدرت در دست تعداد کمی از افراد جلوگیری می‌شود و شبکه به صورت غیرمتمرکز باقی می‌ماند.
  • حفظ توافق: مجازات‌ها به حفظ توافق بین اعتبارسنج‌ها کمک می‌کنند و از ایجاد انشعاب در بلاک چین جلوگیری می‌کنند.

قراردادهای هوشمند

در حالی که تمرکز اصلی شبکه بیت کوین فقط ارز دیجیتال بیت کوین است، هدف اتریوم این است که به عنوان پلتفرم کاملاً کاربردی و منبع باز برای توسعه برنامه‌ها شناخته شود. اینجاست که قراردادهای هوشمند وارد عمل می‌شوند.

ایده قراردادهای هوشمند برای اولین بار توسط دانشمند کامپیوتر و رمزنگار نیک سابو در سال 1996 مطرح شد. او می‌خواست راهی مطمئن و قابل اعتماد برای عقد قرارداد بین افراد ناشناس در اینترنت فراهم کند. همچنین قصد ارزان‌تر و امن‌تر کردن قراردادهای سنتی را داشت.

به عبارت ساده، قرارداد هوشمند پروتکل رایانه‌ای است که در راستای تأیید دیجیتالی، اجرا، تسهیل انجام و مذاکره یک قرارداد، بدون وجود اشخاص ثالث عمل می‌کند. این‌گونه است که کاربران یا افراد مختلف می‌توانند دور هم جمع شوند و برنامه‌ها و خدمات را بر روی یک پلتفرم غیرمتمرکز ایجاد کنند، بدون اینکه نیازی به یک مرجع رسمی برای مدیریت فرایند باشد. این موضوع یک راه کارآمد و مطمئن برای همکاری است.

قرارداد هوشمند اتریوم

رایانه‌های موجود در شبکه غیرمتمرکز اتریوم دو وظیفه دارند: ثبت تراکنش‌ها و اجرای قراردادهای هوشمند. پیاده‌سازی توکن‌ها در معماری بلاک چین اتریوم، برعهده قرارداد هوشمند است که استاندارد فنی مورد استفاده برای آن، ERC-20 است.

از پیوند بلاک‌چین و هوش مصنوعی، به پول می‌رسیم؟

جوابت تو شماره ۱۴ ماهنامه دامیننسه!

    استخراج و اثبات کار (PoW)

    تا سپتامبر 2022، تراکنش‌های اتریوم و ایجاد کوین‌های اتر جدید، همانند بیت کوین، از طریق فرایندی به نام استخراج (Mining) تایید می‌شد. در فرایند استخراج، مراحلی نظیر ایجاد بلاک، وارد کردن اطلاعات تراکنش‌ها و ایجاد بلاک بسته و شماره هش طی می‌شود. هر بلاک جدیدی که ایجاد می‌شود، حاوی اطلاعاتی از بلاک قبلی است و زنجیره‌ای ایجاد می‌کند که قابل دستکاری یا تغییر نیست.

    همانطور که پیش‌تر هم گفتیم، تا قبل از مرحله مرج، اتریوم از الگوریتم اثبات کار بهره می‌برد؛ اما با حرکت این شبکه به سمت اتریوم 2.0، فرایند تأیید تراکنش‌ها با اثبات سهام و فعالیت اعتبارسنج‌ها انجام می‌شود تا میزان مصرف انرژی بسیار کم‌تر از حالت اول شود.

    مرورگر بلاک چین اتریوم

    مرورگر بلاک چین به کاربران امکان می‌دهد تا داده‌های لحظه‌ای درباره بلاک‌ها، تراکنش‌ها، قراردادهای هوشمند و انواع دیگر اطلاعات را مشاهده کنند. برای اتریوم، یکی از بهترین مرورگرها اتراسکن (Etherscan) نام دارد که حاوی تمامی اطلاعات مهم درباره انواع توکن‌ها، پروتکل‌ها و تراکنش‌های ثبت شده در بلاک چین اتریوم است.

    با مرورگر بلاک چین اتریوم می‌توانید:

    • تراکنش‌ها را جستجو کنید: با استفاده از شناسه تراکنش، آدرس فرستنده یا گیرنده، یا هش تراکنش را در بلاک چین اتریوم جستجو کنید.
    • آدرس‌ها را بررسی کنید: موجودی، تراکنش‌ها و قراردادهای هوشمند مرتبط با یک آدرس اتریوم را مشاهده کنید.
    • بلاک‌ها را مشاهده کنید: می‌توانید اطلاعات مربوط به هر بلاک در بلاک چین اتریوم، مانند زمان استخراج، هش بلاک و پاداش ماینینگ را مشاهده کنید.
    • قراردادهای هوشمند را تجزیه و تحلیل کنید: کد منبع، آدرس، و اطلاعات تراکنش مربوط به یک قرارداد هوشمند را مشاهده کنید.

    اتریوم 2.0؛ نسخه تکمیلی و آپدیت شده اتریوم

    اتریوم 2.0 به مجموعه‌ای از به‌روزرسانی‌های شبکه اتریوم اشاره دارد که برخی از مشکلات کلیدی این پلتفرم را برطرف کرده است. به‌روزرسانی‌های اتریوم 2.0 به سه مرحله تقسیم شدند تا کل پلتفرم را سریع‌تر، مقیاس‌پذیر و سازگارتر با محیط‌زیست کنند.

    در اتریوم 2.0 به جای الگوریتم اثبات کار از الگوریتم سهام استفاده می‌شود. در واقع، اجماع اثبات سهام، یکی از ویژگی‌های اصلی اتریوم 2.0 است. به جای استخراج که انرژی بر است، اتریوم 2.0 حرکت به سمت الگوریتم اجماع PoS را شروع می‌کند. اثبات سهام، ماینرها را با اعتبار سنجی‌ها جایگزین می‌کند؛ کاربرانی که بلاک چین اتریوم را ذخیره و تراکنش ها را تایید می‌کنند. آن‌ها اساساً شکل دیگری از گره‌ها هستند.

    ماشین مجازی اتریوم (EVM)

    ماشین مجازی اتریوم (EVM) قلبی است که زندگی را به پلتفرم اتریوم پمپاژ می‌کند و به آن اجازه می‌دهد تا عملیات‌های پیچیده را انجام دهد. به زبان ساده، این ماشین قراردادهای هوشمند نوشته شده به زبان‌های قابل خواندن برای انسان مانند زبان سالیدیتی (Solidity) یا وایپر (Vyper) را به زبانی که بلاک چین می‌تواند آن را درک کند، جمع‌آوری کرده و اجرا می‌کند.

    درخشش EVM در کامل بودن تورینگ آن نهفته است، به این معنی که می‌تواند تقریباً هر محاسباتی را با توجه به منابع کافی انجام دهد. EVM ماشینی مجازی یا کامپیوتری ابری است که درست مانند یک کامپیوتر معمولی، کد را اجرا می‌کند و حافظه‌ای برای ذخیره اطلاعات دارد.

    آشنایی با توکن اتر (ETH)

    اتر (ETH) توکن بومی شبکه اتریوم است. این ارز همانند سوختی برای شبکه عمل می‌کند. می‌توان از آن برای پرداخت منابع محاسباتی و هزینه‌های تراکنش‌های انجام شده در شبکه اتریوم، استفاده کرد. همچنین اتر، مانند بیت‌کوین، رمزارزی است که به صورت مستقیم بین افراد مبادله می‌شود.

    توکنومیکس اتر

    علاوه بر این، اگر می‌خواهید قراردادی را در اتریوم اجرا کنید، به گس نیاز خواهید داشت و باید هزینه گس را با اتر پرداخت کنید. بنابراین گس هزینه اجرایی است که کاربر بابت اجرای یک تراکنش در اتریوم پرداخت می‌کند. در حالت کلی، اتر قابل استفاده برای ایجاد برنامه‌های تماماً متمرکز، ساخت قراردادهای هوشمند و انجام پرداخت‌های معمولی نظیر به نظیر است.

    اتریوم
    خرید و فروش آسان اتریوم در بیت‌پین
    • معامله بیش‌از ۳۰۰ کوین دیگر
    • دریافت وام و اعتبار معاملاتی
    • سرعت بالا در تکمیل سفارشات
    • بات‌های معامله‌گر متنوع
    • پشتیبانی ۲۴ ساعته
    خرید اتریوم

    جالب است بدانید که بسیای از افراد هنوز سردرگم‌اند که آیا ارز اتریوم عبارت درستی است یا ارز اتر! حتی برخی نمی‌دانند که تفاوت میان اتر و اتریوم چیست؟

    در واقع، اتریوم یک شبکه مبتنی بر بلاک چین و پلتفرمی است که توسعه‌دهندگان می‌توانند از آن برای ساخت اپلیکیشن‌ها و برنامه‌ریزی قراردادهای هوشمند استفاده کنند. در مقابل، اتر (ETH) ارز دیجیتال بومی اتریوم است و با استفاده از پلتفرم اتریوم جابجا می‌شود. در نتیجه، ارز دیجیتال اتر درست است؛ اما از آنجایی که عبارت اتریوم بیشتر شنیده شده، اغلب افراد به اشتباه ارز دیجیتال اتریوم را به جای اتر استفاده می‌کنند.

    بنیان‌گذاران ارز دیجیتال اتریوم

    ویتالیک بوترین بنیانگذاران اتریوم

    ایده اتریوم اولین بار در سال 2013 توسط توسعه‌دهنده ویتالیک بوترین که در آن زمان 19 سال داشت، مطرح و نهایتاً توسط گروه کوچکی از علاقه‌مندان به بلاک چین در جولای 2015 ایجاد شد. جو لوبین، خالق پروتکل کانسنسیس (ConsenSys) و توسعه‌دهنده پلتفرم بلاک چینی مبتنی بر شبکه اتریوم، از جمله اعضای تشکیل‌دهنده این گروه بود.

    کاربردهای بلاک چین اتریوم چیست؟

    در واقع وجه تمایز اتریوم از سایر بلاک چین‌ها، کاربردهای بی انتهای آن است. پشتیبانی از dApp ها باعث شده که هیچ محدودیتی برای کاربردهای اتریوم وجود نداشته باشد و هر بار حوزه جدیدی از پروتکل‌ها در آن ایجاد شود. در ادامه برخی از مهم‌ترین موارد استفاده اتریوم را معرفی می‌کنیم.

    • امور مالی غیرمتمرکز (دیفای): مسلماً بزرگ‌ترین دستاورد و کاربرد شبکه اتریوم، ایجاد حوزه دیفای بوده است. اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز و کاربردی در حوزه دیفای اتریوم که می‌توانند چندین نوع عملکرد را در اکوسیستم انجام دهند، در حدود سال‌های 2019 تا 2020 ظاهر شدند و روز به روز بر محبوبیت آن‌ها افزوده می‌شود.
    • ان اف تی: هنرمندان با ثبت و فروش آثار خود در بلاک چین از طریق توکن‌های غیر قابل تعویض یا همان NFT، میلیون‌ها دلار درآمد کسب می‌کنند. در واقع، مالکیت آثار در دنیای بلاک چین کاملاً شفاف است و با داشتن مالکیت یک NFT می‌توانید آن را فروخته و کسب درآمد کنید.
    • رسانه‌های اجتماعی غیر قابل سانسور: این رسان‌ها به کاربران این امکان را می‌دهند تا برای تامین و نشر محتوا به یکدیگر کمک کنند.
    • بازی‌های کریپتویی: بازی‌ها نیز به کاربران این امکان را می‌دهند که روی دارایی‌ها سرمایه‌گذاری کنند، با بازی کردن آن‌ها را رشد دهند، سپس برای کسب سود بفروشند و درآمد داشته باشند. از جمله مهمترین بازی‌های اکوسیستم اتریوم می‌توان به بازی اکسی اینفینیتی، بازی گادز آنچِیند و پروژه متاورسی سندباکس اشاره کرد.

    مجموعه NFT کریپتو پانک

    • سازمان خودگردان غیرمتمرکز: سازمان خودگردان غیر متمرکز یا دائو (DAO) کاربرد مهم و نسبتاً جدید دیگری است که به حاکمیت جمعی پروژه‌ها کمک می‌کند. به عنوان مثال، تصور کنید که یک صندوق سرمایه‌گذاری ایجاد و مقداری سرمایه جمع‌آوری کرده‌اید. حال می‌خواهید برای خرید کالایی تصمیم بگیرید و تمایل دارید که این تصمیم‌گیری غیرمتمرکز و توزیع‌ها به صورت خودکار و شفاف باشد. یک DAO می‌تواند از قراردادها و برنامه‌های کاربردی هوشمند برای جمع‌آوری آرا از اعضای صندوق و خرید بر اساس اکثریت آرای گروه استفاده کند. همه طرف‌ها می‌توانند تراکنش‌ها را ببینند و هیچ دخالت شخص ثالثی در رسیدگی به وجوه وجود نخواهد داشت.

    مزایا و معایب ارز دیجیتال اتریوم

    بسیاری از مزایای فناوری بلاک چین را می‌توان در شبکه اتریوم یافت. در ادامه به بررسی مهم‌ترین مزایا این شبکه خواهیم پرداخت:

    مزایا و معایب اتریوم

    • عدم تمرکز: اتریوم غیرمتمرکز است و هیچ دخالتی از جانب قدرتی مرکزی در آن وجود ندارد (هرچند بعد از انتقال به الگوریتم اثبات سهام، کارشناسان عقیده دارند این شبکه تا حدودی متمرکز شده است).
    • دسترسی: از آنجایی که اتریوم غیرمتمرکز است، اگر یک نود از کار بیفتد، هیچ مشکل حادی رخ نمی‌دهد. سایر مدل‌های محاسباتی از سرورهای متمرکز استفاده می‌کنند و در صورت قطع شدن ممکن است با مشکلات عملکردی مواجه شوند.
    • حریم خصوصی: هنگام استفاده از شبکه، کاربران می‌توانند ناشناس بمانند. آن‌ها برای استفاده از برنامه اتریوم نیازی به وارد کردن اطلاعات شخصی خود ندارند.
    • امنیت: مانند هر شبکه غیرمتمرکز مبتنی بر بلاک چین، اتریوم نیز غیر قابل هک طراحی شده است. هکرها باید بیشتر ظرفیت شبکه را برای سوءاستفاده از شبکه در کنترل بگیرند؛ کاری که فوق‌العاده پرهزینه است.
    • بدون نیاز به مجوز: اتریوم یک بلاک چین بدون مجوز است، به این معنی که همه می‌توانند در آن شرکت کنند. این در تضاد با بلاک چین‌های مجاز است که برای کاربران محدودیت تعیین کرده است.

    هیچ رمزارزی بدون عیب و نقص نیست. با این‌که اتریوم پلتفرمی عالی به نظر می‌رسد، چند مشکل کلیدی دارد که باید برطرف شوند. در زیر مطرح می‌کنیم که بزرگ‌ترین معایب اتریوم چیست:

    • مقیاس‌پذیری: متاسفانه اتریوم مقیاس‌پذیر نیست و این یکی از چالش‌های مهم پیش روی این شبکه است. در حال حاضر پروژه‌های لایه دو زیادی برای حل این مشکل توسعه یافتند و امید است که در آینده این مشکل رفع شود.
    • دسترسی نسبتاً گران: در زمان نگارش این مطلب، توسعه اتریوم گران تمام می‌شود و تعامل با آن، برای کاربرانی که با این فناوری آشنایی ندارند، چالش‌برانگیز است. برخی از پلتفرم‌ها به کیف پول‌های خاصی نیاز دارند، به این معنی که فرد باید ETH را از کیف پول فعلی خود به کیف پول مورد نیاز منتقل کند.

    بیشتر بخوانید: ۱۰ نکته جالب در مورد اتریوم که باید بدانید!

    گس اتریوم چیست؟

    گس فی (Gas Fee)، واحدی است که میزان تلاش محاسباتی مورد نیاز برای انجام عملیات‌های خاص را اندازه‌گیری می‌کند. این عملیات‌ها شامل پردازش و تایید تراکنش‌ها، اجرای قراردادهای هوشمند و غیره است. گس اتریوم، با واحدی به نام Gwei اندازه‌گیری می‌شود که درواقع یک واحد کوچکتر از اتر است. 1 Gwei برابر با 1/100,000,000 اتر است.

    هنگامی که شما یک تراکنش یا قرارداد هوشمند را در شبکه اتریوم انجام می‌دهید، باید مقداری گس به عنوان کارمزد پرداخت کنید. این کارمزد، به ماینرها یا اعتبارسنج‌ها پرداخت می‌شود که تراکنش یا قرارداد شما را تایید می‌کنند.

    میزان گس مورد نیاز برای انجام یک عملیات، به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:

    • نوع عملیات: برخی از عملیات‌ها، مانند اجرای قراردادهای هوشمند پیچیده، نیاز به گس بیشتری نسبت به عملیات‌های ساده‌تر، مانند انتقال اتر، دارند.
    • حجم داده: حجم داده‌های مرتبط با یک عملیات نیز می‌تواند بر میزان گس مورد نیاز تأثیر بگذارد.
    • ترافیک شبکه: در زمان‌های شلوغ شبکه، میزان گس مورد نیاز، افزایش می‌یابد.

    توجه داشته باشید که شما می‌توانید با استفاده از ابزارهای آنلاین، میزان گس مورد نیاز برای انجام یک عملیات را محاسبه کنید.

    نقشه راه ارز اتریوم

    حامیان اتریوم و توسعه‌دهندگان بنیاد اتریوم خیلی زود نیاز به ایجاد یک تغییر اساسی در عملیات را احساس کردند و اینجاست که ایده اتریوم 2.0 متولد شد؛ مجموعه‌ای از ارتقاهای مورد نیاز که شبکه اتریوم را مقیاس‌پذیرتر، ایمن‌تر و پایدارتر می‌کند. این انتقال به عنوان نقشه راه اتریوم 2.0 نامیده می‌شود و در سال‌های اخیر تمرکز اصلی کامیونتی اتریوم بوده است. در ادامه به مهم‌ترین ارتقاهای گذشته و نقشه راه آینده این شبکه خواهیم پرداخت.

    • 2020: بیکین چین جنسیس (Beacon Chain Genesis): در دسامبر 2020، شبکه بیکین چین شروع به تولید بلاک کرد و اولین قدم رسمی در سفر اتریوم 2.0 را رقم زد. این جز اولین قدم‌ها برای آوردن اجماع اثبات سهام (PoS) به اکوسیستم اتریوم بود.
    • 2021: برلین، لندن، آلتایر و Arrow Glacier: ارتقا برلین در آوریل 2021 اجرا شد و هزینه‌های گس را برای اقدامات خاص EVM بهینه کرد و پشتیبانی از انواع تراکنش‌های مختلف را افزایش داد. به دنبال آن ارتقای لندن انجام شد که پیشنهاد بهبود اتریوم 1559 (EIP-1559) را در ماه اوت معرفی کرد و کارمزد تراکنش‌های اتریوم را به شدت تغییر داد. ارتقا اصلی بعدی در نقشه راه اتریوم 2.0، Altair بود که در اکتبر 2021 اتفاق افتاد. به دنبال آن، Arrow Glacier در دسامبر 2021 به‌روزرسانی شد.
    • 2022: گری گلسیر (Gray Glacier)، بلاتریکس، پاریس یا ادغام (The Merge): به‌روزرسانی شبکه Grey Glacier در ژوئن 2022 انجام شد. ارتقا Bellatrix، دومین ارتقا برنامه‌ریزی شده به Beacon Chain، در سپتامبر 2022 رخ داد و شبکه را برای The Merge آماده کرد. یکی از بزرگ‌ترین تحولات اتریوم، مرحله ادغام (The Merge) نام داشت که در سپتامبر 2022 انجام شد و به عنوان ارتقای پاریس نیز شناخته می‌شود.
    • 2023: ارتقا شانگهای: به‌روزرسانی شانگهای، که در 12 آوریل 2023 برنامه‌ریزی شده بود، به‌روزرسانی مهم بعدی اتریوم است. این به‌روزرسانی که با نام EIP-4895 شناخته می‌شود، اعتبارسنج‌ها را قادر می‌سازد تا اترهای استیک شده خود را در شبکه برداشت کنند.
    نقشه راه اتریوم ۲.۰

    نقشه راه اتریوم ۲.۰

    • فاز بعدی در اتریوم 2.0 و Danksharding: سومین مرحله ارتقا، معروف به دنک شاردینگ (Danksharding) است. این بهبود مسئولیت مدیریت داده‌های گسترده تولید شده توسط لایه 2 را توزیع می‌کند. پیش از این، انتظار می‌رفت که اتریوم قابلیت‌های شاردینگ (Sharding) را به عنوان بخشی از اتریوم 2.0 اجرا کند. با این حال، به‌روزرسانی در 5 آوریل 2023 در وب‌سایت رسمی آن، روشن کرد که توسعه‌دهندگان دیگر به فکر معرفی زنجیره‌های خرده یا شاردینگ به شبکه اتریوم نیستند.
    • بهبود EIP-4844: Proto-Danksharding: این توسعه که EIP-4844 یا Proto-Danksharding نام داشته و بر روی مقیاس‌پذیری اتریوم با افزایش حجم تراکنش در شبکه تمرکز دارد. EIP-4844 با افزایش اندازه بلوک به میزان 2 مگابایت، کاهش هزینه گس برای کاربران شبکه و کارآمدتر کردن آن، راه‌حلی موقت برای مشکلات تراکم شبکه اتریوم ایجاد می‌کند.
    • Full Danksharding: دنک شاردینگ تکامل نهایی rollup scaling است که از Proto-Danksharding سرچشمه می‌گیرد. هنگامی که اجرا می‌شود، کاربران اتریوم می‌توانند ظرفیت شبکه بی‌نظیری را تجربه کنند؛ زیرا Danksharding فضای ذخیره‌سازی عظیمی را برای جمع‌آوری داده‌ها فراهم می‌کند. این ارتقا همچنین پشتیبانی یکپارچه از صدها رول‌آپ فردی را ارائه و میلیون‌ها تراکنش در ثانیه را به واقعیت ملموس در شبکه اتریوم تبدیل می‌کند.

    صرافی‌های برتر برای خرید اتریوم

    اتریوم به قدری در دنیای ارزهای دیجیتال معروف و محبوب است که تقریباً همه صرافی‌های ارز دیجیتال از آن پشتیبانی می‌کنند. با این‌حال در ادامه لیستی از صرافی‌های معتبری که خریدوفروش اتریوم را امکان‌پذیر می‌کنند، معرفی می‌کنیم:

    • بایننس: بایننس بزرگترین صرافی ارزهای دیجیتال از نظر حجم معاملات، طیف گسترده‌ای از ویژگی‌ها و خدمات را ارائه می‌دهد. از جمله خدمات آن شامل مارجین تریدینگ، استیکینگ و وام‌دهی کریپتویی است. همچنین، از ارزهای فیات و ارزهای دیجیتالی مثل اتریوم پشتیبانی می‌کند.
    • کوین بیس: Coinbase یک صرافی محبوب و کاربر پسند است و گزینه خوبی برای مبتدیان است. هرچند تعداد ارزهای دیجیتال آن کم است، اتریوم را پشتیبانی کرده و پلتفرم امن و قابل‌اعتمادی برای تریدینگ و خردوفروش رمزارز است.
    • جمینی: Gemini یکی دیگر از صرافی‌هایی است که از اتریوم پشتیبانی می‌کند. جمینی که توسط دوقلوهای Winklevoss تأسیس شده است، مجموعه محدودی از ارزهای دیجیتال را ارائه می‌دهد اما به دلیل نقدینگی و امنیت بالا، در دنیای ارزهای دیجیتال بسیار شناخته شده است.
    • بیت پین: مشکل همه صرافی‌های بالا این است که ثبت نام کاربران ایرانی در آن‌ها ممنوع است. صرافی بیت پین اما یک پلتفرم معاملات ارز دیجیتال ایرانی است که امکان خرید و فروش اتریوم را فراهم کرده است. این پلتفرم قابلیت‌های متعددی مثل پلتفرم وام دهی بیت لون، استیکینگ، خرید آسان و پین ایکس را در اختیار کاربران قرار داده تا تجربه‌ای بی‌نقص در سرمایه‌گذاری در بازار کریپتو داشته باشند.

    گفتار پایانی

    اگر تا پایان این مقاله همراه ما بودید، به احتمال زیاد حداقل بهتر می‌دانید که اتریوم چیست؟ چه ویژگی‌هایی دارد و چطور می‌تواند دنیای اطراف ما را بهتر کند. با اینکه بخش‌هایی از جامعه کریپتو مثل ماکسیمالیست‌های بیت کوین، انتقادهای متعددی به اتریوم وارد می‌کنند، اما در نهایت هدف و مسیر حرکت این بلاک چین، در جهت تمرکززدایی و حذف واسطه‌ها در انواع جنبه‌های زندگی روزمره ماست.

    تکنولوژی قراردادهای هوشمند محیطی نوآورانه را برای توسعه‌دهندگان فراهم می‌کند تا اپلیکیشن‌ها و سرویس‌های جدیدی را طراحی و پیاده‌سازی کنند. بازارها و صنایع مختلف، از مالی گرفته تا صنعت بازی، از این تکنولوژی بهره می‌برند. اتریوم نیز به طور مستمر در حال بهبود و توسعه است تا به ارز دیجیتالی تاثیرگذار و پراستفاده در جهان دیجیتال تبدیل شود.

    حالا که بلاک چین‌های زیادی به عنوان رقیب اتریوم معرفی شده، به نظر شما اتریوم می‌تواند ارزش خود را بالاتر برده و جایگاه خود را حفظ کند؟ به نظر شما بزرگ‌ترین رقیب اتریوم چه بلاک چینی است؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

    سوالات متداول

    • ارز دیجیتال اتریوم چیست؟

    ارز اتریوم، توکن بومی بلاک چین اتریوم است که شبکه کامپیوتری غیرمتمرکزی است که قصد دارد به بستر اینترنت غیرمتمرکز تبدیل شده و به پلتفرمی برای اجرای قراردادهای هوشمند و برنامه‌های غیرمتمرکز تبدیل شود.

    • از کجا اتریوم بخریم/کجا آن را بفروشیم؟

    صرافی ایرانی و معتبر بیت پین، بهترین پلتفرم برای خرید و فروش اتریوم در ایران است. کیف پول اختصاصی، استیکینگ، وام دهی کریپتویی و… از جمله نقاط تمایز بیت پین نسبت به سایر پلتفرم‌هاست.

    • آیا اتریوم یک سرمایه‌گذاری خوب است؟

    با توجه به آینده بسیار روشن، تیم توسعه‌دهنده قوی و اکوسیستم پویا و عظیم و همچنین ETF های تأیید شده، اتریوم یک سرمایه‌گذاری بسیار خوب و معقول محسوب می‌شود. البته قبل از هرگونه خرید، باید خودتان تحقیق و تحلیل کنید.

    • چه کسی بلاک‌چین اتریوم را راه‌اندازی کرده است؟

    وایت پیپر اتریوم در اواخر سال ۲۰۱۳ با هدف ساخت برنامه‌های غیرمتمرکز توسط یک برنامه‌نویس و یکی از بنیان‌گذاران مجله بیت کوین به نام ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) منتشر شده است.

    • آیا قانون خرید و فروش اتریوم چیست؟

    در کشور ما، هیچ گونه ممنوعیتی برای خرید ارز دیجیتال اتریوم وجود ندارد. شما همین حالا می‌توانید در صرافی بیت پین ثبت نام کنید، به سادگی در آن احراز هویت کنید و با کارت بانکی اتریوم بخرید.

    • ارز دیجیتال اتریوم بهتر است یا بیت کوین؟

    اتریوم و بیت کوین هر کدام هدف و کاربرد مجزایی دارند و نمی‌توان از بهتر بودن هر کدام نظری داد. بیت کوین پول دیجیتال و ذخیره ارزش است و اتریوم پلتفرم قرارداد هوشمند و وب ۳.

    میلاد آقایاری

    میلاد آقایاری

    Fiat Free, Since 93 :) درباره کریپتو می‌نویسم. چون به نظرم راه امیدوارکننده‌ایه واسه یه کوچولو بیشتر کردن عدالت در جهان

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    ویدیوی وبینار رایگان آشنایی با ربات‌های معاملاتی

    تا به حال پیش آمده که خواب باشید و بعد با حسرت ببینید...

    بازی پاز (PAWS) چیست؟ آموزش دریافت رمزارز PAWS

    راهی که بازی نات کوین آغاز کرد، توسط داگز و همستر کامبت...

    دیدگاه‌ها 4 دیدگاه
    در پاسخ به دیدگاه کاربر
    1. Saber
      Saber | 20 آبان 1401

      سلام خدمت برادران و خواهران عزیز که میخوان بدونن تو سایتی که سرمایه گذاری میکنن آیا اطمینان به اسکم بودن یا نبودنش هست و از کجا بدونیم سایت اسکم نیست میخوام آب پاکی رو دستتون بریزم و بگم که عزیزان هیچ شرکتی یا سایتی بی علت و بی جهت به کسی پول نمیده مگر اینکه توش بخواند برا خودش منفعتی داشته‌ باشه یعنی اینجور بگم هیچ کس پول مفت بهتون نه میده و نخواهد داد و شرکتیم که سود میده یه جورایی داره طعمه برا شکارش میزاره ووقتی طعمش تو قلاب گیر کرد خدافظ به این نقطه ها دقت کنین اگه بودن سرمایه گذاری نکنین 1.سایت اسکم همشون دعوت به زیر مجموعه گیری میکنن 2.کالای ارزان سود کم کالای گران سود خوب یعنی به طمع انداختن فرد برای بر نداشتن پول وبلکه افزودن موجودی 3.پیشنهاد برای باز کردن لول یا سطح های بیشتر با سرمایه گذاری و جذب نیرو 4.ارائه گواهی که تو هیچ سایت رسمی ثبت نشده و ادعای فعالیت در چندین کشور5. برای شرو به شما ممکنه مبلغی بده ولی شما با اون مبلغ کم اصلا سودی نخواهید کرد پس خسته کننده خواهد بود و مجبورین افزايش سرمایه بدین اینم یکی از شکردهاشونه پس وارد سایت های که ادعای سود با سرمایه گد گذاریو میدن نشین تا حالا که چنین سایتی وجود نداشته اگم بوده برا مدت کمی بوده ممنون

      • متینه ممتاز
        متینه ممتاز | 29 آبان 1401

        سلام صابر عزیز
        ممنون از اطلاعات خوب و مفیدت و مرسی از اینکه اطلاعاتت رو با دوستان و کاربران دیگه به اشتراک گذاشتی.
        امیدواریم معاملات پرسودی در بیت‌پین داشته باشی.

        • مجید
          مجید | 20 دی 1402

          برای من تو واتساپ پیام اومده که حساب مالی شما واریز شده با کد کاربری eth789 و رمز عبور ولی من هیچ حسابی نداشتم آیا کلاه برداری هست؟

          • مبین حسینی
            مبین حسینی | 20 دی 1402

            سلام مجید عزیز
            بله کلاهبرداریه. بهتره که دست بهشون نزنین کلا.