مرورگر بلاکچین چیست و چه استفاده ای دارد؟

تاریخ انتشار: 31 شهریور 1400 | آخرین به‌روزرسانی: 14 شهریور 1402
زمان مطالعه:  5 دقیقه
مرورگر بلاکچین چیست و چه استفاده ای دارد؟

شاید قبلا به این مسئله اندیشیده باشید که فعالان بازار ارزهای دیجیتال از چه برنامه یا سایتی برای مدیریت دارایی خود استفاده می‌­کنند؟ یا برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال به چه سایتی مراجعه می­‌کنند؟ قطعا برای مطلع شدن از قیمت هر چیزی و خرید و فروش آن برنامه یا سایتی وجود دارد. پس برای ارزهای دیجیتال نیز چنین ابزاری از همان ابتدا وجود داشته است. زیرا رمز ارزها یا ارزهای دیجیتال نیز مانند سایر دارایی های فرد هستند و برای خرید آنها هزینه صرف شده است.

مرورگرهای بلاکچین، گوگل ارزهای دیجیتال هستند.

همه افرادی که در زمینه خرید و فروش ارزهای دیجیتال فعالیت دارند نیازمند جستجوگر بلاکچین یا همان بلاکچین اکسپلورر (Blockchain Explorer) هستند. جستجوگر بلاکچین یک برنامه هوشمند و یا یک سایت حاوی اطلاعات دقیق درباره قیمت انواع ارزهای دیجیتال است. برای مثال افرادی که به دنبال قیمت روز بیت کوین هستند می‌­توانند از این جستجوگر استفاده کنند. یا افرادی که قصد مشاهده لیست ارزهای دیجیتال را دارند تا ابتدا قیمت آن‌ها را مقایسه کنند و سپس خرید نمایند می­توانند از این مرورگرها استفاده کنند. البته ابتدا باید نحوه کار با آن را بیاموزند که ما در این مقاله این مسئله را آموزش خواهیم داد.

مرورگر بلاکچین چیست؟

همه ما با مرورگر گوگل کروم (Google Chrome) آشنا هستیم و حداقل روزی یک‌بار از آن برای اطلاع از مسائل مختلف استفاده می­‌کنیم. مرورگر یا جستجوگر بلاکچین نیز یک موتور جستجو است مانند مرورگر گوگل کروم که فقط در زمینه بلاکچین‌ها کاربرد دارد. این موتور جستجو به افراد کمک می­‌کند تا از تمام تراکنش‌ها و خرید و فروش بلاک‌ها در چند روز اخیر مطلع شوند. همچنین کمک می­‌کند از بلاک‌هایی که اخیرا استخراج شده‌اند و قیمت آن‌ها نیز مطلع شود. سپس با استفاده از اطلاعات مفید اقدام به خرید یا فروش کند.

در اصل این مرورگر ابتدا اطلاعات مفید بلاکچین‌های مختلف را به صورت نمودار و جداول ترسیم می­‌­کند. و سپس با استفاده از پایگاه داده این اطلاعات را مرتب می­‌کند. و در نهایت به کاربر اجازه خرید و فروش آن‌ها را می­‌دهد.
مرورگر بلاکچین چیست و چه استفاده ای دارد؟

دانلود دهمین ماهنامه دامیننس

بلاک چین و انتخابات: شفاف و بدون تقلب

    مرورگر بلاکچین حاوی چه اطلاعاتی است؟

    در قسمت‌های قبلی گفتیم که افراد برای اطلاع از قیمت ارزهای دیجیتال و خرید و فروش آن‌ها، از جستجوگر بلاکچین استفاده می‌­کنند. اما این مرورگر حاوی اطلاعات مفید بسیاری است که این اطلاعات عبارت‌اند از:

    • با استفاده از جستجوگر بلاکچین می‌­توان تمام تراکنش‌های اخیر بلاک‌های قدیمی و جدید را مشاهده کرد.
    • با این جستجوگر می­‌توان آدرس دریافتی را بررسی کرد و از آن مطلع شد.
    • این جستجوگر به افراد امکان اطلاع از وضعیت و موقعیت تراکنش‌ها را می‌­دهد.
    • جستجوگر بلاکچین اجازه بررسی آدرس‌های عمومی و تاریخچه آن‌ها را به افراد می‌­دهد.
    • اطلاع از سازنده بلاک از دیگر اطلاعات مرورگر بلاکچین است.
    • و در نهایت با استفاده از این سایت افراد می‌توانند از بزرگترین معاملات انجام شده در بازار ارزهای دیجیتال مطلع شوند.

    تمام این موارد در کنار هم باعث شده است معامله‌گران ارزهای دیجیتال دائماً از این مرورگر استفاده کنند.

    انواع مرورگرهای بلاکچین کدامند؟

    مرورگرها یا جستجوگرهای بلاکچین به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند که هریک از آن‌ها مزایایی بر دیگری دارد. مرورگرهای مهم بلاکچین عبارت‌اند از:

    1. Bitcoin.com
    2. Block Cypher
    3. Coin Market Cap
    4. Token View
    5. Ether Scan
    6. Block Chair

    هر یک از موارد ذکر شده در بالا یک مرورگر بلاکچین هستند که توسط شرکت‌های تولید کننده ارزهای دیجیتال طراحی شده‌اند. پس برای دسترسی به اطلاعات هر بلاکچین بهتر است از مرورگر مخصوص آن استفاده کنید.

    مرورگر بلاکچین چیست و چه استفاده ای دارد؟

    مرورگر Blockchain.com

    یکی از مرورگرها یا جستجوگرهای بلاکچین مربوط به بیت کوین، مرورگر Blockchain.com است. برای دسترسی به این مرورگر باید مراحل زیر را طی کنید:

    1. تایپ آدرس بلاکچین اکسپلورر یعنی عبارت Blockchain Explorer در یکی از موتورهای جستجو
    2. سپس اگر برای اولین بار است که به این آدرس می‌­روید یک صفحه با تعدادی گزینه برای شما نمایش داده می‌­شود. در این زمان باید از لیست افقی که در بالای صفحه سمت چپ نمایش داده می‌­شود گزینه Explorer را انتخاب نمایید.
    3. سپس صفحه دیگری برای شما نمایش داده می‌­شود که درون این صفحه باید گزینه Trade را انتخاب نمایید. این گزینه در بالای صفحه سمت راست قرار دارد.
    4. پس از انتخاب گزینه Trade صفحه‌ای نمایش داده می‌­شود که می‌توانید قیمت و سایر اطلاعات مربوط به بلاک مورد نظر خود را درون آن بیابید.

    اما برای دسترسی به اطلاعات بلاک‌هایی که خریداری کرده‌اید و به طور کلی دسترسی به حساب خودتان باید با یکی از دو روش زیر عمل کنید:

    1. انتخاب گزینه Loge in در صفحه ابتدایی و سپس وارد کردن اطلاعات حساب کاربری خودتان.
    2. انتخاب گزینه Explorer و سپس انتخاب گزینه Buy Bitcoin از منوی بالا و سمت راست صفحه. پس از انتخاب این گزینه نیز باید ایمیل خود را وارد نمایید تا بتوانید به صفحه شخصی خودتان دسترسی پیدا کنید و یا به انجام معامله بپردازید.

    مرورگر Block Cypher

    از دیگر مرورگر بلاکچین هایی که برای دستیابی به اطلاعات و خرید و فروش کوین‌ها طراحی شده است، Block Cypher است. نحوه کار با این مرورگر بلاکچین به شرح زیر است:

    1. تایپ عبارت Block Cypher در یکی از موتورهای جستجو مانند گوگل کروم
    2. انتخاب گزینه Block Explorer
    3. انتخاب نوع بلاک مورد نظر و سپس وارد کردن یکی از مشخصه‌های بلاک مانند شماره بلاک در کادر موجود
    4. انتخاب دکمه Search

    برای وارد شدن به حساب کاربری یا ایجاد حساب جدید نیز مانند مرورگر Blockchain باید گزینه Log in یا Sign Up را از منوی صفحه نخست انتخاب نمایید.

    مرورگر بلاکچین چیست و چه استفاده ای دارد؟

    سایر مرورگرهای بلاکچین

    بجز مرورگرهای بررسی شده که مربوط به کوین‌ها بودند، سایر مرورگرها قابلیت استفاده برای اکثر بلاکچین‌ها را دارند. نحوه کار با آن‌ها نیز دقیقا مشابه دو مرورگر قبل است. به این صورت که شما ابتدا نام مرورگر را در موتور جستجو تایپ کرده و سپس یکی از گزینه‌های Explorer یا Sign up / Log In را انتخاب می‌کنید. انتخاب هر یک از این گزینه‌ها به نحوه‌ی استفاده‌ی شما بستگی دارد. برای مثال اگر قصد اطلاع از قیمت‌ها و سایر مشخصات عمومی هر بلاک را داشته باشید با انتخاب گزینه اکسپلورر قادر به انجام آن خواهید بود. اما اگر قصد خرید و فروش و نگهداری ارز را داشته باشید، باید حتما وارد حساب کاربری خود شوید و یا یک حساب کاربری برای خودتان ایجاد نمایید.

    نکته دیگری که وجود دارد این است که هر یک از مرورگرهای مذکور حاوی اطلاعات دیگری نیز هستند که در عناوین قبلی به این اطلاعات اشاره شد. برای دستیابی به این اطلاعات نیز باید گزینه مربوطه را از منوی پیش روی خود انتخاب نمایید.

    با توجه به اینکه این مرورگرها دارای زبان های بین المللی و گاها زبان های تعداد کمی از کشورها هستند. درون آنها زبان فارسی مشاهده نمی­شود پس شما باید حداقل به میزان کمی آشنایی به زبان انگلیسی داشته باشید. اما روش دیگری که برای رهایی از این مشکل برای فارسی زبانان و ایرانیان وجود دارد، استفاده از برنامه ها و سایت های ایرانی مربوط به ارزهای دیجیتال است.

    سوالات متداول

    1. اسامی ذکر شده مربوط به سایت هستند یا اپلیکیشن (برنامه)؟

    6 موردی که در عناوین قبلی ذکر شده متعلق به مرورگرهای جهانی ارزهای دیجیتال هستند.

    2. برای دستیابی به اطلاعات ارزهای دیجیتال فقط باید از مرورگرهای ذکر شده استفاده کنیم؟

    خیر سایت‌های دیگری نیز برای این کار وجود دارند اما موارد مذکور مهمترین این مرورگرها هستند.

    کارن آهنگری

    کارن آهنگری

    بازی با کلمات، یکی از بهترین سرگرمی‌هاست. در کنارش، کمک به دیده شدن این کلمات با کمک SEO هم مهمترین وظیفه‌ی من تو بیت‌پینه. سعی می‌کنم دانسته‌هام رو تو حوزه کریپتو با کاربرها به اشتراک بذارم و با سئو به دیده شدن این دانسته‌ها، کمک کنم.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    فایل ویدیویی وبینار آشنایی با NFT و راه‌های کسب درآمد از آن

    بازار NFT چند سالیه که به یکی از زمینه‌های جذاب برای فعالیت ...

    مدیرعامل کمپانی دل (DELL)؛ بازیگر بزرگ بعدی بیت کوین؟

    این روزها توییت جنجال‌برانگیز مدیرعامل DELL، مایکل دل، حرف و ...

    فایل ویدیویی وبینار همه چیز درباره نات کوین و تن کوین

    ارزهای نات کوین و تن کوین توجه‌های بسیاری رو به خودشون جلب ک ...

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر