ارز دیجیتال بهتر است یا بورس؟ مقایسه بورس و ارز دیجیتال

تاریخ: 22 اردیبهشت 1403
زمان مطالعه:  14 دقیقه
مقایسه بورس و ارز دیجیتال

امروزه جو بازارهای مالی و کسب سود از طریق این بازارها، به‌اندازه‌ای داغ و محبوب شده است که بسیاری از عموم مردم چه به‌عنوان شغل اصلی و چه به‌عنوان کار نیمه‌وقت مشغول ترید در بازارهایی مانند ارز دیجیتال، فارکس، بورس و… هستند. به همین دلیل است که شاید مهم‌ترین سؤالی که به ذهن همه فعالان بازار مالی به‌خصوص فعالان بازار ارز دیجیتال خطور کرده باشد، مربوط به مقایسه بورس و ارز دیجیتال و سایر بازارهای مالی شود. بورس بهتر است یا ارز دیجیتال؟

ازاین‌جهت، در مقاله امروز آکادمی بیت پین، قصد داریم که به سراغ بررسی این دو بازار محبوب، ارز دیجیتال و بورس برویم و در کنار بررسی و مقایسه آن‌ها، به نکات مهمی در باب سرمایه‌گذاری و ترید در این بازارها اشاره کنیم. اگر در بازارهای مالی فعال هستید و به‌صورت مداوم به ترید یا سرمایه‌گذاری مشغولید، مطالعه این مقاله به شما پیشنهاد می‌کنیم.. در این مقاله با تمرکز بر روی دو بازار محبوب ارز دیجیتال و بورس، بخش زیادی از سؤالات و مشکلات شما پاسخ داده شده و دید بهتری نسبت به سرمایه‌گذاری و ترید کسب خواهید کرد.

بررسی مفهوم معامله ارزهای دیجیتال 

پیش از این که به مقایسه بورس و ارز دیجیتال بپردازیم، ابتدا بهتر است به صورت جداگانه با هر یک از مفاهیم بورس و ارزهای دیجیتال آشنا شویم.

مفهوم معامله در بازار ارزهای دیجیتال که شاید امروزه به مهم‌ترین سؤال یا معضل تازه‌واردان در بازارهای مالی بدل شده است، می‌تواند در فعالیت‌هایی نظیر ترید، سرمایه‌گذاری و حتی انواع مختلفی از رویکردهای بازار سنتی مانند آربیتراژ تعریف شود.

مفهوم معملات ارزهای دیجیتال

در واقع، در بازار گسترده ارزهای دیجیتال، فعالان می‌توانند به‌قصد سرمایه‌گذاری یا معاملات بلندمدت، در بازار اسپات به خریدوفروش ارزهای دیجیتال پرداخته و حتی به‌منظور کسب سود لحظه‌ای و کوتاه‌مدت به بازارهای مشتقه مانند، بازار آتی (Futures)، آتی دائمی (Prepetual)، مارجین تریدینگ و حتی بازار اختیار معامله (Option) دسترسی داشته باشند.

همچنین، به دلیل ظهور امور غیرمتمرکز دیفای (DeFi) کاربران می‌توانند در پلتفرم‌های وام‌دهی و وثیقه‌گذاری، استخرهای نقدینگی برای تأمین نقدینگی، استیکینگ و لیکویید استیکینگ و… شرکت کرده و به طیف گسترده‌ای از استراتژی‌ها به‌منظور کسب سود یا افزایش بازدهی دسترسی داشته باشند.

در نتیجه، معاملات چه به‌قصد ترید و چه به‌قصد سرمایه‌گذاری در بازار کریپتو، می‌تواند در دایره فعالیت‌های بسیار متنوعی دسته‌بندی شود و هر کاربر، به میزان دانش و تجربه خود در این بازار، قادر خواهد بود که رویکرد مناسب یا هدف مشخصی را برای خود تعیین کند.

دانلود دهمین ماهنامه دامیننس

بلاک چین و انتخابات: شفاف و بدون تقلب

    بررسی مفهوم معامله در بورس 

    پیش از آنکه به بررسی مفهوم معامله در بازار بورس و اوراق بهادار بپردازیم، بهتر است که نگاهی به مفهوم و اساس این بازار مالی داشته باشیم و آن  را چه در مفهوم بازار بورس جهانی و چه در بازار بورس ایران کمی موشکافی کنیم.

    مفهوم معامله در بورس

    بازار بورس در تعریفی کلی به بازاری اشاره دارد که در آن امکان معامله انواع اوراق بهادار مانند سهام کمپانی یا شرکت‌های مختلف، اوراق‌قرضه یا خزانه‌داری، گواهی سپرده کالاها و سایر سهام مربوطه به صندوق‌های سرمایه‌گذاری برای فعالان با قوانین و چارچوب مشخص شده‌ای فراهم شده است.

    اگر به دنبال تعریف بورس در کشور ایران بگردیم، این بازار گسترده شامل، بازار فرابورس، بورس اوراق بهادار تهران، بورس کالا و انرژی است که به طور معمول در طول روزهای شنبه تا چهارشنبه، در بازه زمانی 9 الی 12:30 بعد از ظهر، قابلیت تنظیم سفارش، حدف سفارش‌های خرید و فروش و سایر موارد وجود دارد. ( ساعات تنظیم سفارش و فعالیت در بازارهای ذکر شده در بالا می‌تواند متفاوت باشد.)

    حال که به تعریفی کلی از بازار بورس، به‌خصوص بازار بورس ایران نزدیک شده‌ایم، به سراغ بررسی مفهوم معامله در بازار بورس می‌رویم.

    بورس جهانی که امروزه به نام‌های بورس بین‌الملل نیز شناخته می‌شود، متشکل از بازار کالا (Commodity)، بازار سهام (Stock Market)، بازار اوراق بهادار (Bonds Market) و بازار فارکس یا بازار جفت‌ارزهای خارجی (Forex) است. این بازارها، به نسبت چارچوب و قوانین خود، در بازه‌های زمانی مختلف و شرایط متفاوتی در دسترس کاربران قرار می‌گیرد.

    به‌عنوان‌مثال، بازار فارکس، جزو بازارهای مالی به شمار می‌رود که در کشور ایران بسیار شناخته شده است و توسط بسیاری از معامله‌گران مورداستفاده قرار می‌گیرد. این بازار مالی به کاربران اجازه می‌دهد که جفت‌ارزهای مختلف (ارزهای جفت شده کشورها، برای مثال: یورو دلار (Euro/Dollar)) را به‌صورت لحظه‌ای با اهرم و به‌صورت فیوچرز معامله (خرید یا فروش) کرده و از آنها سود کسب کنند.

    با این حال، بازار فارکس با وجود ایجاد مارکتی 24 ساعته، تنها 5 روز هفته قابل‌معامله بوده و در دسترس کاربران قرار می‌گیرد. در روزهای تعطیل میلادی، شنبه و یکشنبه‌ها امکان انجام معاملات، خریدوفروش و هرگونه فعالیت مربوط به کارگزاران وجود ندارد. 

    تفاوت بورس و ارز دیجیتال در چیست؟

    اگر به تعاریف معامله در بازار ارز دیجیتال و بازار بورس که قبل‌تر به آن اشاره کردیم، به‌خوبی دقت کرده باشید، کاملاً مشخص است که تفاوت‌های زیادی میان بازار بورس جهانی (بین‌المللی و ایران) و بازار ارز دیجیتال وجود دارد.

    به همین خاطر، در این بخش قصد داریم که به مقایسه بورس و ارز دیجیتال پرداخته و نکاتی را برای آشنایی کلی با این بازارها و انتخاب بازار هدف مناسب شما ارائه دهیم.

    مقایسه کریپتو و سهام بورس

    تفاوت در نوسانات قیمت

    بسیاری از معامله‌گران حرفه‌ای، اصلی‌ترین و شاید هم مهم‌ترین تفاوت میان بازارهای ارز دیجیتال و بورس را در نوسانات قیمت می‌دانند. در واقع، بازار ارزهای دیجیتال، به دلیل ماهیت ریسکی و تغییرات گسترده‌تر در طول بازه‌های زمانی مختلف، بازار نوسانی‌تری از بازار بورس به شمار می‌رود.

    از جهاتی دیگر، دامنه نوسانات یا تغییرات قیمت جفت‌ارزها یا سهام بسیار ناچیزتر از بازار ارز دیجیتال بوده و تغییرات قیمت بسیار گسترده، به‌ندرت در این بازارها دیده می‌شود. (به‌غیراز موارد استثنا، مانند بحران مالی سال 2008 و ریزش شدید قیمت سهام، کالا و بازارهای متعدد جهانی)

    • بازار کریپتو: نوسان قیمت زیاد
    • بازار بورس: نوسان قیمت کم

    ساعت انجام معاملات

    از دیگر تفاوت‌هایی که در بین بازار بورس جهانی و بازار ارزهای دیجیتال، باید به‌خوبی به آن توجه داشت، مبحث ساعت انجام معاملات است. در واقع، بازارهای بورس جهانی مانند کالا، فارکس، سهام و… دارای ساعت انجام معامله متفاوتی بوده و مانند بازار ارزهای دیجیتال، در هفت روز هفته، به‌صورت 24 ساعته دایر نیستند. 

    همان‌طور که قبلاً هم اشاره کردیم، بازار فارکس تنها پنج‌روز از هفته قابل‌معامله است و امکان معامله در روزهای شنبه و یکشنبه وجود ندارد. . بااین‌وجود در بازار ارزهای دیجیتال، در هر هفت روز هفته و هر ساعتی از شبانه‌روز قادر خواهید بود که به معامله ارزهای دیجیتال در بازارهای مختلف، اسپات، آتی و مشتقه دسترسی داشته باشید.

    بخش مهم دیگری که باید در ساعت انجام معاملات در بازارهایی مانند فارکس اشاره شود، سشن‌های معاملاتی است. در بازار فارکس، برای انجام معاملات بهتر و بهره بردن از  حرکات قیمت  مناسب جفت‌ارزها، معاملات  در سشن‌های معاملاتی مختلفی مانند، نیویورک (16:30 الی 1:30 بامداد به وقت تهران)، سشن لندن یا اروپا ( 10:30 صبح الی 19:30 عصر به تهران) و سشن‌های توکیو و سیدنی صورت می‌گیرند.

    • بازار کریپتو: 24 ساعته
    • بازار بورس: محدود

    نحوه خریدوفروش

    مهم‌ترین تفاوت بورس و ارز دیجیتال، نحوه خریدوفروش دارایی‌های پایه است که وجود چنین تفاوتی به ماهیت کلاس‌های دارایی ارز دیجیتال و سهام، قانون‌گذاری و چارچوب‌های معاملاتی زیر نظر نهادهای نظارتی بازمی‌گردد. 

    در بیانی ساده، اگر قصد خریدوفروش ارزهای دیجیتال را در هر ساعتی از شبانه‌روز داشته باشید، تنها کافی است که به پلتفرم معاملاتی متمرکز یا غیرمتمرکزی مراجعه کرده و سفارش خرید یا فروش خود را ثبت کنید. در بازار ارزهای دیجیتال حتی امکان خریدوفروش ارزهای دیجیتال و انواع رویکردهای مالی، به شیوه‌ای غیرمتمرکز در حوزه دیفای نیز وجود دارد. 

    با این حال، خریدوفروش سهام، جفت‌ارزها، گواهی سپرده کالا و سایر بازارهای مربوط به بازار بورس، نیازمند فرایند احراز هویت، تأیید از سوی کارگزاری و سازمان بورس بوده و از این نظر، دسترسی بسیاری از ایرانیان به بازارهای جهانی کمی دشوار خواهد بود.

    جدای از معضل بالا، دارایی یا سهامی که در بازارهای جهانی خریداری  یا به فروش می‌رسانید، کاملاً ثبت شده و تحت نظارت است. در حالی که در بازار ارزهای دیجیتال، می‌توانید به‌راحتی ارزهای خود را به کیف پول غیرحضانتی واریز کرده و کلید خصوصی را نزد خود داشته باشید.

    • بازار کریپتو: خریدوفروش آسان
    • بازار بورس: خریدوفروش پیچیده

    کارمزد معاملاتی

    برای این که پاسخ مناسبی به سوال ارز دیجیتال بهتر است یا بورس بدهیم، باید کارمزد معاملاتی هر دو بازار را مورد بررسی قرار دهیم. کارمزدهای معاملاتی در بازار ارزهای دیجیتال، بازار سهام و بازار فارکس بر اساس عوامل متعددی مانند پلتفرم معاملاتی، نوع سفارش، حجم معاملات و دارایی پایه مورد معامله می‌تواند به طور قابل‌توجهی متفاوت باشند.

    کارمزد معاملات ارزهای دیجیتال اغلب به‌صورت درصدی از مبلغ تراکنش یا به‌عنوان کارمزد ثابت در هر معامله دریافت می‌شود. کارمزدها می‌توانند به طور گسترده‌ای بین معاملات متفاوت بوده و همچنین ممکن است به عواملی مانند حجم معاملات کاربر، به‌عنوان میکر (سفارش گزارنده) یا تیکر (سفارش‌گیرنده) در بازار بستگی داشته باشند.

    کارمزد معاملات بازار سهام معمولاً شامل کمیسیون‌هایی است که شرکت‌های کارگزاری برای انجام معاملات از طرف سرمایه‌گذاران دریافت می‌کنند. کارمزد یا کمیسیون این معاملات، بسته به شرکت کارگزاری، نوع معامله (به‌عنوان‌مثال، سفارش بازار، سفارش محدود)، اندازه معامله و سایر عوامل می‌تواند متفاوت باشد. 

    با این حال، ممکن است همچنان کارمزدهای دیگری مرتبط با معاملات سهام مانند کارمزد مبادله، کارمزد نظارتی و کارمزد استفاده از ابزارها یا خدمات پیشرفته معاملاتی آنها وجود داشته باشند. 

    کارمزدهای معاملات فارکس در درجه اول مبتنی بر اسپرد هستند که به معنی تفاوت بین قیمت پیشنهادی (Bide) و درخواست یا خرید (Ask) جفت‌ارز مربوطه است. در این بازار اسپردها بسته به عواملی مانند نقدینگی بازار، حجم معاملات و جفت‌ارز مورد معامله می‌توانند متفاوت باشند.

    لازم به ذکر است که علاوه بر اسپرد، برخی از کارگزاران فارکس ممکن است برای انواع خاصی از معاملات، به‌ویژه برای حساب‌هایی با اسپرد محدودتر یا دسترسی به پلتفرم‌های معاملاتی پیشرفته، کمیسیون دریافت کرده و حتی میزان متغیری از سرمایه را برای حداقل شارژ حساب معاملاتی تنظیم کنند.

    • بازار کریپتو: درصدی از مبلغ تراکنش یا به صورت کارمزد ثابت
    • بازار بورس: شامل کمیسیون‌هایی است که شرکت‌های کارگزاری برای انجام معاملات از طرف سرمایه‌گذاران دریافت می‌کنند

    میزان قانونی‌بودن بازارها

    بحث قابلی توجهی که در مقایسه بورس و ارز دیجیتال وجود دارد و امروزه متأسفانه توسط بسیاری از سرمایه‌گذاران یا فعالان بازارهای مالی جدی گرفته نمی‌شود، مربوط به میزان قانونی‌بودن بازارها و محدودیت‌های آن‌هاست. به همین دلیل است که به بازار سهام، فارکس و بازارهای جهانی دیگر، بازارهای سنتی یا متمرکز نیز گفته می‌شود.

    در مقابل، بازار ارز دیجیتال و معاملات آنها، پس از ظهور بیت کوین، به دلیل ماهیت غیرمتمرکز بلاک چین، در چارچوب قانون‌گذاری و سازمان بورس و اوراق بهادار جهانی قرار ندارد. به همین دلیل است که امروزه سخت‌گیری‌های متعددی را در حوزه صرافی‌های متمرکز ارز دیجیتال و پروژه‌های کریپتویی دیده می‌شود.

    مفهوم بالا شاید کمی گول زننده یا گنگ به نظر برسد؛ اما، به معنی غیرقانونی بودن معاملات ارزهای دیجیتال یا خریدوفروش آنها نیست. بلکه، دارایی‌های ارز دیجیتال به‌عنوان کلاس دارایی تنظیم شده است، فقط تحت قوانین نظارتی بازار بورس، سهام، کالا و… دسته‌بندی نشده و به  نهاد یا ارگان متمرکزی وابسته نیست. 

    • بازار کریپتو: هنوز قانونی برای آن در ایران وضع نشده است.
    • بازار بورس: قانونی بوده و تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار است.

    سود مرکب

    سود مرکب یا سرمایه‌گذاری مجدد درآمد برای ایجاد بازده اضافی در طول زمان را می‌توانیم از دیگر مفاهیم اصلی در بازارهای مالی به‌حساب آوریم که در کنار مفهومی مهم در سرمایه‌گذاری بلندمدت، دارای تفاوت‌های چشمگیری در بین بازار بورس جهانی و ارز دیجیتال است.

    در واقع، این تفاوت‌های اصلی در دامنه نوسان دارایی‌های پایه در بین بازار بورس و ارز دیجیتال و رویکردهای مختلف این دو بازار خلاصه می‌شود. در بازار سهام، سود مرکب معمولاً به سرمایه‌گذاری مجدد سود سهام به‌دست‌آمده از سرمایه‌گذاری فرد بر روی سهمی اشاره دارد. در این بازار، از طریق سود سهام پرداخت شده به سرمایه‌گذاران این امکان داده می‌شود که به طور خودکار سود سهام را از طریق طرح‌های سرمایه‌گذاری مجدد سود سهام (DRIP) مجدداً سرمایه‌گذاری کنند که می‌تواند رشد سرمایه‌گذاری را در طول زمان تسریع بخشد.

    در بازار ارزهای دیجیتال، بهره مرکب را می‌توان از طریق روش‌های مختلفی مانند استیکینگ، وام‌دهی و ییلد فارمینگ به دست آورد. به‌عنوان‌مثال، سرمایه‌گذاران می‌توانند با به اشتراک گذاشتن دارایی‌های خود برای کمک به امنیت شبکه یا با ارائه نقدینگی به پروتکل‌های مالی غیرمتمرکز (DeFi) ارز دیجیتال بیشتری کسب کنند.

    در نمای کلی، سود مرکب در سرمایه‌گذاری بلندمدت ارزهای دیجیتال به دلیل ماهیت ریسکی آن، بسیار متغیر و پرنوسان‌تر از بازارهای جهانی مانند، سهام، فارکس، کالا و… بوده و ممکن است با هرگونه تصمیم‌گیری اشتباه یا عجولانه، سرمایه بیشتری در بلندمدت با ضرر مواجه شود.

    • بازار کریپتو: دریافت سود مرکب از طریق روش‌هایی مانند استیکینگ، وام‌دهی و ییلد فارمینگ
    • بازار بورس: دریافت سود مرکب از طریق سود سهام پرداخت شده به سرمایه‌گذاران

    تأثیرپذیری از اخبار و اتفاقات

    اگر در بازارهایی مانند فارکس و ارز دیجیتال به‌صورت هم‌زمان فعالیت کرده باشید، می‌دانید که تأثیرپذیری این بازارها از اخبار و اتفاقات می‌تواند متفاوت باشد. در واقع، حتی ممکن است که برخی از خبرهای اقتصادی مهم کلان، تأثیر عکس یا هم‌سویی در بازارهای مالی مختلف داشته باشند.

    برای مثال، اگر بر روی شاخصه دلار آمریکا (DXY) در حال معامله خرید باشید، نرخ‌های کلان اقتصادی، مانند افزایش نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا، به‌عنوان خبری خوب و صعودی مطابق معامله شما تلقی می‌شود. بااین‌وجود، با افزایش ادامه‌دار نرخ بهره بانکی و سایر سیاست‌های انقباضی، وضعیت بازارهای ریسکی مانند بازار سهام و ارز دیجیتال، چندان جالب نخواهد بود.

    در نمای کلی در بازار بورس جهانی، به نسبت بازار نوسانی ارزهای دیجیتال، تأثیرپذیری از اخبار و اتفاقات متعدد، می‌تواند بسیار متغیر عمل کند و با درنظرگرفتن بازار هدف، دنبال‌کردن خبرهای اقتصادی و حتی شیوه تحلیلی نیز متفاوت است.

    • بازار کریپتو: تاثیرپذیری زیاد از اخبار و اتفاقات
    • بازار بورس: تاثیرپذیری کم از اخبار و اتفاقات

    نحوه تحلیل بازارها

    باتوجه‌به تفاوت‌های ذکر شده تا به اینجای مقاله، به‌خصوص بخش تأثیرپذیری اخبار و اتفاقات، نحوه یا شیوه‌های تحلیلی در بازارهای بورس جهانی و ارز دیجیتال می‌تواند کاملاً متفاوت باشند. در واقع، دلیل اصلی این تفاوت‌ها، در مواردی مثل پایه و اساس دارایی‌های پایه هر بازار، دامنه نوسانات و تفاوت کلاس‌های دارایی خلاصه می‌شود.

    در واقع، روش‌های تحلیل رایج امروزی، مانند تحلیل تکنیکال و ابزارهای مشتقه از آن، می‌توانند کاربردهای متفاوتی در این دو بازار محبوب داشته و تحلیل‌های فاندامنتال رمزارزها با فاندامنتال بورس و فارکس نیز کاملاً به روش‌های متفاوتی به کار گرفته شوند.

    در تحلیل فاندامنتال ارزهای دیجیتال، بیشتر توجه تحلیلگران و محققان روی کاربرد، ساختار و راه‌حل ارائه شده توسط پروژه مدنظر است. درحالی‌که فاندامنتال بازارهای جهانی، در مواردی کلان، مانند رویکردهای اقتصادی بانک‌های مرکزی، اخبار اقتصادی و کلان، حواشی ژئوپلیتیکی و روند گمانه‌زنی توسط مؤسساتی مانند بیمه، بانک‌ها و کمپانی‌ها خلاصه می‌شود.

    • بازار کریپتو: توجه تحلیلگران و محققان روی کاربرد، ساختار و راه‌حل ارائه شده توسط پروژه است.
    • بازار بورس: در مواردی کلان، مانند رویکردهای اقتصادی بانک‌های مرکزی، اخبار اقتصادی و کلان، حواشی ژئوپلیتیکی و روند گمانه‌زنی توسط مؤسساتی مانند بیمه، بانک‌ها و کمپانی‌ها خلاصه می‌شود.

    نقدینگی

    آیا می‌دانید نقدینگی در کدام بازار بیشتر است؟ بورس یا ارز دیجیتال؟

    نقدینگی در بازارهای مالی، همیشه به‌عنوان بخش مهم و جدانشدنی شناخته می‌شود که برای سرعت در ثبت سفارش‌ها، جلوگیری از مشکلاتی مربوط به تنظیم سفارش و.. اثربخش است. در واقع، بازارهای مالی با نقدینگی بالا، به‌صورت معمول دارای دامنه نوسان کوچک‌تر و حرکات قیمت  تمیزتری از نظر تحلیلگران هستند.

    به زبانی ساده، هر چه نقدینگی دارایی مشخصی بیشتر باشد، تبدیل آن به پول نقد آسان‌تر و کارآمدتر است. در کنار این تعریف، نقدینگی، میزان خرید یا فروش سریع دارایی در بازار معینی را با قیمتی که ارزش ذاتی آن را منعکس می‌کند، توصیف می‌کند. 

    با درنظرگرفتن مفهوم نقدینگی، کاملاً مشخص است که نقدینگی بازار ارزهای دیجیتال به‌مراتب کوچک‌تر از بازارهای جهانی مانند، فارکس، سهام و.. بوده و از این نظر، شاید امروزه انتخاب بسیاری از معامله‌گران برای ترید کوتاه‌مدت، بازارهایی با نقدینگی بالاتر باشد.

    به‌عنوان‌مثال، بازار فارکس بزرگ‌ترین بازار مالی در جهان در نظر گرفته می‌شود  که بر اساس برآوردهای اخیر، میانگین حجم معاملات روزانه آن بیش از 6 تریلیون دلار است. این نقدینگی عظیم به دلیل مشارکت سرمایه گذاران نهادی مختلف، بانک‌های مرکزی، شرکت‌ها و معامله‌گران خرده فروشی از سراسر جهان است.

    • بازار کریپتو: نقدینگی کمتر
    • بازار بورس: نقدینگی بیشتر

    در نهایت ارز دیجیتال بهتر است یا بورس؟

    حال که با بازار بورس جهانی و بازار ارز دیجیتال، به همراه تفاوت‌های اصلی میان این دو بازار آشنا شدیم، شاید بهتر باشد که در نهایت به مهم‌ترین سؤال امروزی در ذهن فعالان بازار مالی، با عنوان ارز دیجیتال بهتر است یا بورس بپردازیم.

    بورس یا ارز دیجیتال؟

    برای پاسخ به این سؤال مهم، ابتدا برای هر فعال در بازار مالی، شناخت بازار هدف شخص بر مبنای مقصود و رویکرد وی از انجام معاملات اهمیت دو چندانی دارد. در واقع، هر فرد بایستی در ابتدا برای خود تعیین کند که آیا قصد سرمایه‌گذاری در بازار هدف خود را دارد یا ترید کوتاه‌مدت؟ و در کنار پاسخ به این سؤال مهم، باید پس از مقایسه بورس و ارز دیجیتال، تعیین کند که ویژگی کدام بازار باهدف او همسو است؟

    در بیانی ساده، شاید ترید در بازار بسیار نوسانی و پر ریسک ارزهای دیجیتال، به‌عنوان تریدری باهدف ثبات و ادامه‌دادن به مسیر خود در طولانی‌مدت، چندان معقول به نظر نرسد. زیرا، با وجود نوسانات شدید و ریسک بسیار بالای تحمیل شده به فرد در این بازار، کسب عملکردی مثبت و طبق برنامه، بسیار دشوار است.

    از جهاتی دیگر، با درگیرشدن حوزه اقتصاد و تکنولوژی برتر امروزی به نام بلاک چین در حوزه ارزهای دیجیتال، سرمایه‌گذاری بلندمدت در پروژه‌های مستعد، گزینه‌ای مناسب‌تر و به‌مراتب کم‌ریسک‌تر به شمار خواهد رفت. بااین‌وجود، نمی‌توان به‌صورت کلی، این مفهوم را شامل تمامی افراد و هر فعال بازار مالی دانست.

    اگر بخواهیم در این بخش، به بازار بورس جهانی که آن را بررسی کردیم نیز گذری داشته باشیم، هدف و رویکردهای افراد در این بازارها نیز کاملاً متفاوت است. به‌عنوان‌مثال، بازار فارکس، به دلیل ماهیت لحظه‌ای و 24 ساعته خود، همیشه به‌عنوان بازاری برای خرید و فروش‌های کوتاه- میان مدت به شمار می‌رود. 

    درحالی‌که شاید بسیاری از سرمایه‌گذاران با هدف  سرمایه‌گذاری یا پوشش ریسک دارایی خود، به بازار سهام، کالا، اوراق بهادار و حتی اوراق‌قرضه،ورود کنند. پس کاملاً بدیهی است که بخش عمده‌ای از انتخاب بازار معاملاتی، به اهداف، برنامه‌ریزی و رویکرد هر فرد بستگی دارد.

    شما کدام از بازارهای مالی را برای ترید یا سرمایه‌گذاری انتخاب می‌کنید؟ بورس یا ارز دیجیتال؟ دلیل انتخاب خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

    سؤالات متداول

    • آیا بازار بورس با ارزهای دیجیتال تفاوت دارد؟

    بله بازار بورس (اعم از جهانی و در ایران) کاملاً تفاوت‌های اساسی با بازار ارز دیجیتال داشته که از این تفاوت‌ها می‌توان به تفاوت در کلاس دارایی‌ها، دامنه نوسانات پایه، ساعات معاملاتی، تفاوت در شیوه تحلیلی و اخبار اقتصادی اشاره داشت.

    • آیا بازار بورس از ارز دیجیتال پرسودتر است؟

    بازار بورس و ارز دیجیتال، هر دو به‌عنوان بازارهای متفاوتی شناخته شده‌اند که میزان سوددهی هر کدام به عملکرد معامله‌گر یا سرمایه‌گذار، هدف شخصی، برنامه‌ریزی و رویکردهای وی بستگی دارد. در نتیجه، هیچ‌گونه شواهد یا اثبات 100 درصدی برای سود‌دهی بیشتر در هر بازار به نسبت دیگری، منطقی و آماری نیست.

    • تفاوت بازار فارکس با ارز دیجیتال در چیست؟

    تفاوت اصلی بازار جهانی فارکس با بازار نوپا ارز دیجیتال، در مواردی مانند، دارایی‌های پایه متفاوت، نقدینگی، ساعات و سشن‌های معاملاتی، نوسان پایه و شیوه تحلیلی خلاصه می‌شود که به‌صورت کلی بازار ارز دیجیتال برای معاملات لحظه‌ای دامنه نوسانات بیشتری را دارد.

    محمد رجبی

    محمد رجبی

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر