تحلیل تکنیکال چیست و چه کاربردی دارد؟

 

کسب اطلاعات کافی در زمینه نحوه سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی مثل ارزهای دیجیتال و بورس می‌تواند به کسب سود بیشتر و برنامه‌ریزی بهتر کمک کند و تحلیل تکنیکال یکی از روش‌های مهم در پیش‌بینی وضعیت آینده بازارهای مالی است. در این صورت با پیش‌بینی رخدادهای احتمالی می‌توان ریسک‌های مربوط به بازدهی معاملات ارز دیجیتال یا بازار بورس را کاهش داد. از این‌رو در آکادمی بیت پین قصد داریم به‌صورت کامل به معرفی و آموزش تحلیل تکنیکال بپردازیم. برای اینکه بتوانید یک معامله‌گر حرفه‌ای شوید، پیشنهاد می‌کنیم مقالات آموزشی تحلیل تکنیکال آکادمی بیت پین را دنبال کنید.

تحلیل تکنیکال چیست؟

(Technical analysis) تحلیل تکنیکال یکی از روش‌های تجزیه‌وتحلیل بازارهای مالی مثل بورس و ارزهای دیجیتال است. تحلیل تکنیکال که در واقع استفاده از نمودار و ابزارهای معاملاتی آن است، تکنیکال نوع خاصی از تحلیل به شمار می‌رود که رفتار آینده بازار را با توجه به حرکات قبلی قیمت و داده‌های معاملاتی پیش‌بینی می‌کند.

تعریف کامل‌تری در پاسخ به سؤال تحلیل تکنیکال چیست؟ این است که یک روش تحلیلی استراتژی معاملاتی باهدف ارزیابی سرمایه‌گذاری‌ها و پیش‌بینی فرصت‌های معامله در آینده است.

در تحلیل تکنیکال سرمایه‌گذاران با تمرکز بر داده‌ و نمودارهای بازار می‌توانند با نگاهی مطمئن و منطقی، میزان احتمالی سود و ضرر معاملات خود را برآورد کنند.

 

سه اصل «نظریه داو»

تاریخچه تحلیل تکنیکال

پیداش تفکر تحلیلی بازار به بیش از سیصد سال پیش برمی‌گردد. همه‌چیز از مشاهدات معامله‌گران و بررسی قیمت کالا در آن دوران آغاز شد. شکل ابتدایی تحلیل تکنیکال در قرن ۱۷ میلادی در آمستردام هلند توسط فردی به نام جوزف وگا و بعدها در قرن ۱۸ میلادی در ژاپن مورداستفاده قرار می‌گرفت. در ژاپن فردی به نام مونه هیسا هما تکنیک‌های تحلیل شمعی (کندل) را رواج داد.

ژاپنی‌ها در ابتدا نمودارهای شمعی را برای بررسی و ثبت میزان سرمایه تغییرات قیمت کالاها و به‌ویژه برنج به‌عنوان یک کالای مهم به‌کار می‌بردند که بعدها این الگوها به دلیل ماندگاری بالا در ذهن معامله‌گران و تحلیل‌گران در سایر بازارها هم مورد استفاده قرار گرفت.

اما ریشه‌ی اصلی تحلیل تکنیکال بر پایه روش‌های چالز داو (موسس و ویرایشگر وال‌استریت ژورنال) بنا شده است. کاربرد نظریه‌های چالز در اوایل دهه ۱۹ میلادی بیشتر شد و با گذشت زمان تکامل یافت. داو با تلاش و صرف زمان بسیار به بررسی بورس سهام نیویورک پرداخت و با انتشار مقالات و تحلیل‌های خود در روزنامه وال‌استریت ژورنال، معامله‌گران را از اصول و مبانی فکری خود آگاه کرد.

دیدگاه‌ها و تمرکز نظریه‌های داو بر روی حرکت و نوسان قیمت استوار بوده و معامله‌گران پیرو این نظریه موفق شدند با تکامل آن، روشی جدید بر پایه تحلیل نمودارها و تغییرات قیمت به جهان معرفی کنند که بعدها تحلیل تکنیکال نام گرفت.

Lie-or-reality

تحلیل تکنیکال، دروغ یا واقعیت؟

احتمالاً شما هم در زندگی گاهی اوقات پیش‌بینی‌های نادرست داشته‌اید. حتی در بیشتر موارد پیش‌بینی کردن کار بیهوده‌ای است. بااین‌وجود مردم برای برنامه‌ریزی بهتر سعی می‌کنند که رخدادهای آینده را پیش‌بینی کنند، حتی اگر این پیش‌بینی نادرست باشد. پیش‌بینی‌ اتفاقات در کل می‌تواند مؤثر و مفید باشد، چرا که ما را در مقابل رخدادهای احتمالی از نظر ذهنی و جسمی آماده می‌کند.

تحلیل تکنیکال هم از این قاعده مستثنی نیست و شباهت بسیاری به پیش‌بینی‌های دیگر دارد. در این تحلیل، معامله‌گران به‌طور تقریبی می‌دانند که باید برای چه رخدادهایی آماده شوند، اما فراموش نمی‌کنند که قیمت همیشه بر اساس تحلیل حرکت نمی‌کند.

به‌بیان‌دیگر عرضه و تقاضا که نکته اصلی بازارهای مالی را شکل می‌دهند، به‌نوعی از احساسات معامله‌گران ناشی می‌شوند که بر اساس آن‌ها نوسانات قیمتی شکل می‌گیرد. پس تحلیل تکنیکال را می‌توان به نوعی تحلیل رفتارهای انسانی نیز تعریف کرد.

برای یادگیری و آموزش تحلیل تکنیکال، منابع مختلفی همچون دوره‌های آنلاین و کتاب‌های زیادی دردسترس است. با این‌همه این روش هم مانند سایر علوم، در حال ارتقاء می‌باشد و با به وجود آمدن ابزارهای جدید کیفیت تحلیل‌ها نیز بهتر میشود. بر اساس نظریه داو به‌طورکلی امروزه تحلیل تکنیکال بر سه اصل استوار است که در جلسه‌ی اول آموزش تحلیل تکنیکال، این سه اصل معرفی و بررسی شده‌اند.

نتیجه‌گیری

تحلیل تکنیکال یکی از روش‌های پرکاربرد و مهم در تحلیل بازار سرمایه است و آن را می‌توان برای هر بازاری که دارای نمودار تاریخچه تغییرات قیمت است مثل سهام بورس و ارزهای دیجیتال استفاده کرد. جرقه‌ای که سه قرن پیش باعث شکل‌گیری تحلیل تکنیکال شد امروزه در پیش‌بینی قیمت ارز دیجیتال یکی از ابزار مهم معامله‌گران شده است. بنابراین تحلیل تکنیکال بخش جدانشدنی از بازارهای مالی است.

درصورتی‌که علاقه‌مند به یادگیری تحلیل تکنیکال از مبتدی تا حرفه‌ای هستید پیشنهاد می‌کنیم مقالات دنباله‌دار آموزش تحلیل تکنیکال را در آکادمی بیت پین را مرور کنید.

برای مشاهده آموزش تحلیل تکنیکال روی بخش مربوطه کلیک کنید:
4.9/5 - (20 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest

6 دیدگاه‌ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
trackback

[…] یادآور شویم این است که این واچ لیست براساس روش‌های تحلیل تکنیکال ارائه شده و ممکن است پس از مدتی، عوامل فاندامنتال […]

trackback

[…] استفاده کنید؛ مثلاً می‌توانید بازار را تحلیل کرده، از تحلیل‌های تکنیکال، بنیادی و وضعیت بازار استفاده کنید و برای تصمیم‌گیری […]

بنده خدا

ممنون از بیت پین

اسماعیل آزادمنجیری.

ممنون .درود ب برنامه تون.

احمد

لطفا ادامه بدید

احمد

عالی بود

6
0
دوست داریم نظرتون رو بدونیم، لطفا دیدگاهی بنویسید!x