هشدار سایت‌های کلاهبرداری تتر را جدی بگیرید!

تاریخ: 17 شهریور 1403
زمان مطالعه:  14 دقیقه
هشدار کلاهبرداری تتر را جدی بگیرید!

کلاهبرداری با ارز دیجیتال تتر (USDT)، از جدیدترین روش‌های کلاهبرداری در بازار ارز دیجیتال به شمار می‌رود که علاوه بر فعالان جهانی، بسیاری از کاربران فارسی‌زبان را نیز در دام خود انداخته است. اما کلاهبرداری با تتر چیست؟ کلاهبرداران چگونه از این ارز دیجیتال برای سرقت دارایی کاربران استفاده می‌کنند؟

در این مقاله مهم آکادمی بیت پین، قصدمان پاسخ‌گویی به سؤالات بالا است. با مطالعه این مقاله علاوه بر آشنایی با سایت‌های کلاهبرداری و نحوه کار آن‌ها، دیگر در دام این کلاهبرداری‌ها نخواهید افتاد و به‌راحتی می‌توانید این‌گونه فعالان سوءاستفاده‌گر را شناسایی کنید. 

انواع کلاهبرداری تتر

نحوه کار سایت‌های کلاهبرداری تتر، در وهله اول با وعده سودی کلان، موقعیت سرمایه‌گذاری مناسب و دروغی شیرین آغاز می‌شود. به زبانی ساده این سایت‌ها با وعده‌هایی از قبیل سود ثابت ماهانه، پروژه‌ای بزرگ و مستعد برای سرمایه‌گذاری، سایتی برای استیکینگ تتر و.. پلتفرم‌هایی جعلی برای به دام انداختن کاربران کریپتو ایجاد می‌کنند.

ارز دیجیتال تتر (USDT)، به‌عنوان بزرگ‌ترین استیبل کوین بازار ارز دیجیتال که در شبکه‌های بلاک چین مختلفی اعم از بلاک چین بلاک چین اتریوم (ETH)، شبکه ترون (TRX) و… در دسترس قرار دارد، امروزه هدف اصلی این سایت‌های اسکم است. زیرا، بسیاری از فعالان ارز دیجیتال از این استیبل کوین محبوب استفاده می‌کنند.

در واقع، این کلاهبرداران پس از کسب اطمینان کاربران و دریافت وجوهی قابل‌توجهی از آن‌ها برای همیشه فعالیت خود را متوقف و متواری می‌شوند. این سایت‌ها و کلاهبرداران که به‌صورت معمول با ارز دیجیتال تتر روش‌های کلاهبرداری خود را پیاده می‌کنند، متأسفانه این روزها رواج زیادی پیدا کرده‌اند.

در ادامه به انواع کلاهبرداری‌های رایج امروزی با تتر اشاره می‌کنیم تا به‌خوبی با این سایت‌های اسکم و نحوه کار آنها آشنا شوید.

سایت‌های کلاهبرداری تتر و ICOهای جعلی

دسته بزرگی از سایت‌های کلاهبرداری با ارز تتر، به پلتفرم‌های اسکم ارائه‌کننده عرضه اولیه (ICO) های جعلی تقسیم می‌شود. این سایت‌های اسکم که خود را پلتفرم معاملاتی نیز معرفی می‌کنند، با ایجاد عرضه اولیه جعلی برای توکن‌های جدید بلاک چینی دارایی کاربران را به سرقت می‌برند.

تتر
خرید و فروش آسان تتر در بیت‌پین
  • معامله بیش‌از ۳۰۰ کوین دیگر
  • دریافت وام و اعتبار معاملاتی
  • سرعت بالا در تکمیل سفارشات
  • بات‌های معامله‌گر متنوع
  • پشتیبانی ۲۴ ساعته
خرید تتر

وعده اصلی بسیاری از این‌گونه سایت‌ها، شرکت در رویداد عرضه اولیه بدون نیاز به احراز هویت (KYC) یا در اختیار داشتن دارایی حداقلی یا مشخص است که از تتر و سایر استیبل کوین‌های محبوب برای ایجاد مشارکت گسترده کاربران و در نتیجه سرقت دارایی آنها استفاده می‌کنند.

کاربران پس از ارسال دارایی به این پلتفرم‌های کلاهبرداری، در انتظار تاریخی موعود برای توزیع توکن می‌نشینند. درحالی‌که دارایی ارسال شده به این سایت‌ها، پس از تجمیع و رسیدن به رقمی قابل‌توجه، تخلیه شده و سایت مدنظر از دسترس خارج می‌شود.

طرح‌های هرمی و پانزی

طرح‌های هرمی و پانزی، از خطرناک‌ترین روش‌های کلاهبرداری تتر هستند که متأسفانه در کشور ایران نیز بسیار رواج دارند. این سایت‌ها که خود را کمپانی یا مؤسسه معاملاتی و تجاری معرفی می‌کنند، در ازای دریافت تتر یا ارز دیجیتال از کاربران، به آنها وعده سود ثابت ماهانه بسیار بالایی می‌دهند.

به طور معمول این‌گونه سایت‌ها برای جلب‌اطمینان مشتریان رویکردهای متعددی را ارائه می‌کنند. به‌عنوان‌مثال، ممکن است که در ماه‌های اول، سود در نظر گرفته را به کاربران پرداخت کنند تا آنها مجاب شوند که سرمایه بیشتری در اختیار آنها بگذارند.

کلاهبرداری پانزی

اما دقیقاً پس از کسب اطمینان مشتری و اقدام وی برای تزریق مقدار قابل‌توجهی از سرمایه خود، این افراد به‌کلی ناپدید شده و دارایی تمام کاربران به سرقت می‌رود. لازم به ذکر است که این کلاهبرداران ممکن است از توصیه به خرید ارزهای دیجیتال فیک و پونزی نیز استفاده کنند.

برای مثال، ممکن است که در ازای سود یا بهره سرمایه‌گذاری به مشتریان خود، توکن‌های بلاک چینی ارسال کنند که پونزی بوده و قابل‌فروش نیستند. این توکن‌ها که به هانی پات (Honey Pot) معروف‌اند، نوعی روش کلاهبرداری به شمار می‌روند که طبق قرارداد هوشمند توکن، امکان فروش آنها وجود ندارد.

شاید برایتان جالب باشد، اما بارها دیده شده است که این سایت‌ها حتی از ارسال دارایی‌های دیجیتال در شبکه‌های آزمایشی نیز بهره می‌برند. در این روش، کاربرانی که آشنایی زیادی با حوزه کریپتو ندارند، در ازای واریز دارایی خود، بیت کوین، اتریوم، تتر و سایر ارزهای دیجیتال در شبکه آزمایشی یا رمز ارز فیک دریافت می‌کنند.

دانلود دوازدهمین ماهنامه دامیننس

یک سال با دامیننس؛ سفری پر از تجربه و یادگیری

    کیف پول و صرافی‌های جعلی

    سایت‌های کلاهبرداری تتر و سایر ارزهای دیجیتال، می‌توانند کیف پول و صرافی‌های جعلی نیز باشند. این سایت‌ها، با وعده ارائه کیف پول و پلتفرم معاملاتی بزرگ که با تبلیغات زرد و گسترده همراه است، اطمینان کاربران کریپتو را جلب کرده و دارایی آنها را به سرقت می‌برند.

    به طور معمول این‌گونه سایت‌ها، هیچ گواهی تأییدکننده فعالیت قانونی چه از طرف قانون‌گذاران و چه از طرف سایت‌های امنیتی بلاک چینی ندارند. بااین‌وجود، کاربران تازه‌کار که با بازار کریپتو زیاد آشنا نیستند، به آنها اطمینان کرده و سرمایه خود را از دست می‌دهند.

    به‌عنوان‌مثال، ممکن است این سایت‌ها سعی در جعل هویت کیف پول‌های معروف بلاک چینی داشته باشند. در این روش، این کلاهبرداران سایت‌های فیک به‌عنوان سایت رسمی کیف پول‌هایی مانند تراست والت، متامسک و.. ایجاد می‌کنند و کاربرانی که از این قضیه اطلاع ندارند، با واریز دارایی و اتصال کیف پول خود به پلتفرم یا اهدای کلید‌های خصوصی آن، دارایی خود را از دست می‌دهند.

    سایت‌‌های فیشینگ و جعلی

    علاوه بر کیف پول صرافی‌ها جعلی، کلاهبرداران برای سرقت تتر، ممکن است سایت‌های فیشینگ و جعلی دیگری نیز ایجاد کنند. این سایت‌ها که می‌توانند خود را ارائه‌کننده خدمات مالی در بازار کریپتو، پلتفرم استیکینگ، وام‌دهی و.. معرفی کنند، با بدافزارها، به فیشینگ و سرقت دارایی کاربران می‌پردازند.

    روش کلاهبرداری این سایت‌ها می‌تواند فیشینگ، ذخیره بدافزار در دستگاه کاربر و حتی کلیپ بورد هایجکینگ باشد. به زبانی ساده، پس از استفاده از این سایت‌ها و درگیری با بخش‌های مختلف آن، اطلاعات موردنیاز برای سرقت دارایی از سوی کلاهبرداران دریافت می‌شود.

    این اطلاعات مهم می‌تواند، آی پی شما، اطلاعات هویتی و حتی شخصی شما باشد که به هکرها این امکان را می‌دهد که علاوه بر دسترسی به کیف پول نرم‌افزاری شما، به حساب‌های شخصی شما نیز دسترسی پیدا کنند.

    معمولاً این کلاهبردارها با روش‌های مختلفی شما را دعوت به این سایت‌ها می‌کنند. برای مثال، در واتساپ به افراد مختلف پیامی می‌دهند که حاوی آدرس سایت، نام کاربری و رمز عبور است و ادعا می‌کنند که در این حساب کاربری تعداد زیادی تتر وجود دارد. این افراد با این روش قصد دارند به طریقی شما را به این سایت‌های جعلی بکشانند و از شما سواستفاده کنند. برای مثال، به پیامی که به یکی از کاربران ایرانی ارسال شده، دقت کنید:

    پیام کلاهبرداری تتر در واتساپ

    پیام کلاهبرداری تتر در واتساپ

    متأسفانه، امروزه سرقت دارایی کاربران با درگیری با قراردادهای هوشمند جعلی و مخرب نیز بسیار رواج دارد. در نتیجه، این پلتفرم‌ها می‌توانند در حوزه دیفای نیز فعالیت کرده و پس از درگیری کاربران با پلتفرم و اجرای قرارداد هوشمند، اجازه دسترسی به دارایی افراد را نیز پیدا کنند.

    سایت‌های کلاهبرداری در حوزه دیفای

    همان‌طور که در توضیحات بالا بدان اشاره کردیم، سایت‌های کلاهبرداری در حوزه دیفای نیز بسیار گسترده هستند. این پلتفرم‌ها، پس از جذب سرمایه قابل‌توجه در بلاک چین هدف خود و رشد ارزش کل قفل شده (TVL)، به‌طورکلی دارایی موجود را از قراردادهای هوشمند تخلیه کرده یا به‌اصطلاح راگ پول (Rug Pull) می‌کنند.

    این پلتفرم‌ها می‌توانند مدعی ارائه استیکینگ با سودی قابل‌توجه، پلتفرم وام‌دهی با بهره بسیار بالا و حتی ییلد فارمینگ باشند که پس از دریافت تتر، بیت کوین، اتریوم و سایرهای ارز دیجیتال، پس از مدتی فعالیت برای همیشه از دسترس خارج می‌شوند.

    بیت کوین
    خرید و فروش آسان بیت کوین در بیت‌پین
    • معامله بیش‌از ۳۰۰ کوین دیگر
    • دریافت وام و اعتبار معاملاتی
    • سرعت بالا در تکمیل سفارشات
    • بات‌های معامله‌گر متنوع
    • پشتیبانی ۲۴ ساعته
    خرید بیت کوین

    پروتکل‌های این‌چنینی، علاوه برنداشتن هیچ‌گونه گواهی اعتبار آدرس‌های بلاک چینی از سوی پلتفرم‌هایی مانند Certik، کانترکت‌های مخربی را نیز استفاده می‌کنند که در صورت تعامل هر پروتکل دیفای دیگر یا پل بلاک چینی با آنها، این پروژه‌ها نیز در خطر هک قرار می‌گیرند.

    ایردراپ‌های جعلی

    ایردراپ‌های جعلی، پس از داغ‌شدن بازار بازی‌های تپ تو ارن تلگرامی و بازی‌های وب 3، از جدید‌ترین راه‌های کلاهبرداری تتر است. اینگونه ایردراپ‌ها که در شبکه‌های اجتماعی مانند X، به شدت تبلیغ می‌شوند، با تعامل کاربران و وعده دریافت ایردراپی بزرگ، دارایی آنها را به سرقت می‌‌برند.

    روش این‌گونه پلتفرم‌ها، استفاده از مراحل واجد شرایط ایردراپ شدن برای دریافت اطلاعات و دسترسی به کیف پول کاربران است. در واقع در این ایردراپ‌ها در ازای تعامل کاربران و پرداخت تراکنش برای خرید ارزهای اسکم و انجام معاملات متعدد، هیچ ایردراپی به کاربران اهدا نشده و یا دارایی قابل‌توجهی با دسترسی به آدرس‌های وی هک می‌شود.

    ایردراپ های کلاهبرداری تتر

    این ایردراپ‌ها، نه تأییدیه مستقیمی از شبکه بلاک چینی معتبری دارند و نه فعالیت قانونی و تحت نظارتی. بلکه فعالیت آنها با تبلیغات گسترده و زرد در شبکه‌های اجتماعی جان گرفته است و کاربران در رؤیای دریافت سودی بزرگ و بی‌زحمت به دام این‌گونه پروژه‌ها می‌افتند.

    راه‌های پیشگیری از کلاهبرداری با تتر

    اگر کمی نسبت به فعالیت خود در بازار کریپتو محتاط باشید، راه‌های پیشگیری متعددی از کلاهبرداری با تتر وجود دارد. اگر شما نیز بارها درباره این سایت‌های کلاهبرداری شنیده‌اید و می‌خواهید از تتر و سایرهای ارزهای دیجیتال خود محافظت کنید، به روش‌های جلوگیری از کلاهبرداری تتر که در زیر درج شده است، توجه کنید.

    • پیش از فعالیت در هر پلتفرم یا خرید هر ارز دیجیتال با تتر، ابتدا اطلاعات مناسبی درباره آن جمع‌آوری کنید. برای این امر می‌توانید از سایت کوین مارکت کپ استفاده کنید. درصورتی‌که هر گونه از قراردادهای ارائه شده توسط پروژه یا ارزش مارکت آن با مشکلی روبه‌رو باشد، این سایت با علامت خطر، جلوی هر بخش به شما هشدار می‌دهد.
    • در سایت کوین مارکت کپ، درصورتی‌که پروژه از سوی پلتفرم‌های امنیتی مانند سرتیک (Certik) تأیید شده باشد، به شما در بخش توضیحات پروژه اطلاع داده می‌شود. تا جای ممکن با پلتفرم‌ها یا سایت‌هایی که گواهی تأیید فعالیت ندارند، در تعامل نباشید.

    • اگر سایت یا پلتفرمی قرارداد یا آدرس توکنی را برای واریز و انتقال به شما ارائه داده است، آن را در سایت رسمی تتر بررسی کنید. این آدرس قرارداد باید از سوی تتر و قراردادهای هوشمند بلاک چین آن تأیید شده باشد. در غیر این صورت بدون شک با سایت کلاهبرداری روبه‌رو هستید.
    • هر سایت، پلتفرم و افرادی که به شما وعده سود ثابت ماهانه، هفتگی و روزانه می‌دهند، بدون شک قصد کلاهبرداری از شما را دارند. در نتیجه، به‌هیچ‌عنوان به آنها اطمینان نکرده و دارایی خود را در اختیار آنها نگذارید.
    • اگر قصد استفاده از کیف پول، پلتفرم و سایت رسمی ارز دیجیتالی را دارید، با مراجعه به سایت کوین مارکت کپ و جستجو نام کیف پول یا پلتفرم تمامی سایت‌های رسمی آن در دسترس شما قرار می‌گیرد. توصیه می‌کنیم از این سایت برای دسترسی به پلتفرم‌ها استفاده کرده و به جستجو ساده در اینترنت اطمینان نکنید.
    • اگر قصد شرکت در عرضه اولیه توکنی را دارید، به‌خوبی به اعلامیه رسمی پروژه و صرافی‌های معتبر قابل پشتیبانی آن دقت کنید. پلتفرم معاملاتی یا صرافی که گواهی فعالیت قانونی ندارد، بدون شک خطر بالایی برای سرمایه شما ایجاد می‌کند.
    • از تعامل با هر پروتکل دیفای و برنامه غیرمتمرکز (Dapp) که معتبر نیست، پرهیز کنید. بهتر است برای‌آنکه خیال جهت امنیت دارایی آسوده باشد، کیف پول سخت افزاری تهیه کرده و دارایی خود را بدون اتصال به اینترنت در آن ذخیره کنید.
    • سایت‌های کلاهبرداری تتر، حتی ممکن است به شما ارز دیجیتال دیگری در ازای تتر با لوگو و قرارداد مختلفی بفروشند. در نتیجه، همیشه نیاز به پلتفرم معاملاتی معتبر برای تهیه یا خریدوفروش تتر دارید. 
    • برخی از پلتفرم‌های مخرب با بدافزارها و سایت‌های مخرب، می‌توانند در انجام تراکنش‌های تتر و نقل‌وانتقال آن نیز دخالت کرده و دارایی را به آدرس‌های خود واریز کنند. برای جلوگیری از این امر، تنها در صرافی‌های قانونی به خریدوفروش تتر بپردازید.
    • اگر به‌صورت مکرر قیمت تتر را چک می‌کنید و قصد خریدوفروش قانونی و بدون دردسر آن را دارید، استفاده از صرافی بیت پین می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد. صرافی بیت پین، علاوه بر امنیت بسیار بالا، بهترین حریم خصوصی را برای کاربران فراهم می‌کند.

    چند نمونه از کلاهبرداری با تتر

    برای‌آنکه به‌خوبی با گسترش کلاهبرداری تتر در بازار کریپتو آشنا شوید، در این بخش به چند نمونه از سایت‌های کلاهبرداری تتر اشاره می‌کنیم. چند نمونه زیر از بزرگ‌ترین هک‌ها و سایت‌های کلاهبرداری در بازار کریپتو به شمار می‌روند.

    سایت کلاهبرداری WoToken

    سایت کلاهبرداری WoToken، از بزرگ‌ترین پلتفرم‌های کلاهبرداری با تتر به شمار می‌رود که با وعده اهدای سود ثابت قابل‌توجه به مشتریان خود، در ازای واریز ارز USDT، نزدیک به 1 میلیارد دلار از فعالان بازار کریپتو به سرقت برده است.

    این سایت کلاهبرداری بزرگ در سال‌های بین 2018- 2019 با وعده پرداخت بهره بالا در ازای هرگونه ارز دیجیتال مانند بیت کوین، اتریوم و حتی تتر، دارایی قابل توجهی را به سرقت برد که بسیاری از عوامل و تیم این وبسایت کلاهبرداری در سال 2019 توسط دولت چین دستگیر شدند.

    پلتفرم معاملاتی PlusToken

    پلتفرم معاملاتی PlusToken را می‌توانیم از دیگر سایت‌های کلاهبرداری با ارز دیجیتال تتر به شمار آوریم که مدعی بود با پشتوانه هوش مصنوعی با دارایی کاربران معامله کرده و سودهای قابل‌توجهی را به آنها پرداخت می‌کند.

    این پلتفرم که به‌عنوان بزرگ‌ترین کلاهبرداری ارز دیجیتال تا به امروز شناخته می‌شود، با وعده پرداخت سود 9-18 درصدی از واریز تتر (USDT)، بیت کوین (BTC) و اتریوم (ETH) به هر کاربر ارز دیجیتال، بیش از 2 میلیارد دلار سرمایه به سرقت برد.

    این وب‌سایت در نهایت در سال 2019 فعالیت خود را متوقف و هر گونه برداشت از پلتفرم را از دسترس خارج کرد. پس این سرقت بزرگ و شکایت گسترده کاربران ارز دیجیتال، تمامی تیم و اعضای این سایت کلاهبرداری مورد تعقیب و بازداشت قرار گرفتند که حتی تا زمان‌نگارش این مقاله بسیاری از عوامل این پروژه کلاهبرداری در زندان به سر می‌برند.

    کلام پایانی 

    سایت‌های کلاهبرداری با ارز دیجیتال تتر و هر رمز ارز دیگر، به میزانی گسترده هستند که در هر چرخه بازار کریپتو، بسیاری از تازه‌واردان بازار در دام آنها می‌افتند. در این مقاله سعی کردیم به سایت‌های کلاهبرداری تتر و نحوه کار آنها اشاره کنیم. امیدواریم که بهترین تجربه را از سرمایه‌گذاری در بازار کریپتو کسب کنید.

    نظر شما درباره سایت‌های کلاهبرداری تتر چیست؟ آیا تابه‌حال تجربه ازدست‌دادن سرمایه و درگیری با این سایت‌های اسکم را داشته‌اید؟ از چه راهی برای شناسایی سایت‌های کلاهبرداری استفاده می‌کنید؟ برای ما در بخش نظرات بنویسید.

    سؤالات متداول

    • چگونه می‌توان سایت‌های کلاهبرداری تتر را شناسایی کرد؟

    شناسایی سایت‌ها کلاهبرداری تتر و هرگونه ارز دیجیتال، با کمی تحقیق و بررسی منابع رسمی امکان‌پذیر است. بسیاری از این موارد، پلتفرم‌های معاملاتی با وعده پرداخت سود کلان در ازای واریز ارزهای دیجیتال هستند.

    • آیا سایت‌هایی که سود دلاری پرداخت می‌کنند، کلاهبرداری‌اند؟

    بله بسیاری از پلتفرم‌ها و سایت‌هایی که در ازای تتر، سود ماهانه و قابل‌توجهی را به مشتریان پرداخت می‌کنند، سایت کلاهبرداری هستند و قصد آنها سرقت دارایی کاربران است.

    • انواع سایت‌های کلاهبرداری تتر چیست؟

    سایت‌های کلاهبرداری تتر می‌توانند در انواع مختلفی فعالیت کنند. به‌عنوان‌مثال، می‌توانیم به پلتفرم‌های ICO جعلی، ایردراپ فیک، پلتفرم ارائه‌دهنده سایت معاملاتی و کیف پول فیک، پروژه‌های دیفای مخرب و… اشاره کنیم.

    • چگونه از درگیری با سایت‌های کلاهبرداری با تتر جلوگیری کنیم؟

    برای جلوگیری از هرگونه هک و درگیری با پلتفرم‌های کلاهبرداری با تتر، بهتر است که دارایی خود را در کیف پول سخت افزاری و بدون اتصال به اینترنت نگهداری کرده و به وعده‌های دروغین سایت‌ها برای سود کلان توجهی نکنید.

    محمد رجبی

    محمد رجبی

    من چند سالی هست که محقق بیت کوین‌ام و فکر می‌کنم بیت کوین، تنها تلاش موفق بشر برای دستیابی به آزادی مالی خواهد بود.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    ان‌اف‌تی‌هایی (NFT) که میلیون‌ها دلار فروخته شدند، اکنون چقدر ارزش دارند؟

    به نظر می‌رسد که توکن‌های غیر قابل تعویض (NFT) آن چیزی نیستن ...

    فریز شدن تتر به چه معناست؟ چگونه می‌توان از آن جلوگیری کرد؟

    ارز دیجیتال تتر (USDT)، بزرگ‌ترین استیبل کوین بازار است و خی ...

    داستان شکل گرفتن و تکامل لوگوی بیت کوین؛ نمادی از تمرکززدایی

    نماد بیت کوین اکنون یکی از شناخته‌شده‌ترین نمادها در دنیای ا ...

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر