راهنمای کامل انواع تتر؛ معرفی و بررسی تفاوت‌های انواع USDT

تاریخ انتشار: 4 مهر 1402 | آخرین به‌روزرسانی: 29 مهر 1402
زمان مطالعه:  7 دقیقه
راهنمای کامل انواع تتر؛ معرفی و بررسی تفاوت‌های انواع USDT

در این مقاله با انواع تتر، رمزارزی متصل به دلار آمریکا، آشنا خواهیم شد، تفاوت‌های آن‌ها را بررسی کرده و درباره نکات مهم پیرامون هرکدام صحبت خواهیم کرد.

با ظهور ارزهای دیجیتال و فناوری بلاک چین، بازار کریپتوکارنسی به سرعت گسترش پیدا کرده و به یکی از برجسته‌ترین حوزه‌ها برای سرمایه‌گذاران و علاقه‌مندان به فضای دیجیتال تبدیل شده است. در میان انواع ارزهای دیجیتال موجود، استیبل کوین‌ها، ابزاری مهم به حساب می‌آیند و تتر به عنوان گل سرسبد دارایی‌های پایدار، نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند. قیمت رمزارز تتر (USDT) همیشه برابر با یک دلار آمریکا است؛ البته گاهی اوقات این برابری ممکن است به دلیل عرضه و تقاضا، کمی نوسان داشته باشد، اما نمی‌توان از این نوسانات انتظار سودآوری داشت.

برای راحتی شما عزیزان، فایل پادکست این مقاله برای شما آماده شده است. همچنین می‌توانید این پادکست را از اسپاتیفای، کست‌باکس یا گوگل پادکست گوش کنید.

ارز دیجیتال تتر (Tether) از بسیاری از معامله‌گران در برابر نوسانات شدید بازار محافظت کرده و امکان انتقال آسان پول را به صورت دلاری فراهم می‌کند. اما تتر از زمان انتشار اولیه تا به امروز چه مسیری را طی کرده و چه انواع مختلفی دارد؟ تفاوت‌های بین انواع تتر‌ چیست؟ چرا در زمان انتقال تتر به کیف پول‌ یا صرافی ارز دیجیتالی دیگر، با چند نوع USDT (تتر TRC-20، تتر Omni، تتر ERC-20 و تتر EOS) مواجه می‌شویم؟ کدام‌ یک از این انواع تتر برای انتقال مناسب‌‌تر است؟

پیش‌تر در مقاله تتر چیست؟ به طور مفصل درباره ارز دیجیتال تتر (Tether) صحبت کردیم، حال در این مقاله از بیت پین، قصد داریم ضمن بررسی مسیر تکامل این ارز دیجیتال، انواع تتر را معرفی کرده و راهنمای کاملی را برای آشنایی بیشتر با انوع مختلف تتر در اختیار شما قرار دهیم.

ارز دیجیتال تتر (USDT) چیست؟

ارز دیجیتال تتر (Tether) از محبوب ترین استیبل کوین‌ها در بازار کریپتوکارنسی است که پشتوانه دلاری دارد، با نماد اختصاصی USDT نشان داده می‌شود. ایده راه‌اندازی ارز دیجیتالی که پشتوانه‌ای داشته باشد، اولین بار در سال ۲۰۱۴ مطرح شد؛ در آن زمان، سرمایه‌گذاران در دوران رکود، برای حفظ ارزش سرمایه خود، دارایی‌های دیجیتالی خود را به دلار فیزیکی تبدیل می‌کردند. این اقدام، باعث می‌شد تا همین میزان سرمایه از بازار رمز‌ارزها خارج شود. پس راه‌اندازی تتر برای جلوگیری از کاهش حجم بازار با استقبال سرمایه‌گذاران رو‌به‌رو شد.

در همان سال ۲۰۱۴، ارز دیجیتال تتر روی پلتفرمی به نام اُمنی (Omni) ارائه شد؛ این پلتفرم، به روشی غیرمتمرکز برای جذب سرمایه و حمایت مالی طراحی شده بود و امکان تبادل توکن‌های مختلف را در بستر این شبکه فراهم می‌‌کرد. پس از پلتفرم اُمنی، ارز دیجیتال تتر روی بستر شبکه اتریوم در قالب توکن ERC-20 عرضه شد و در مراحل بعدی هم روی بلاک چین‌های ترون و ایاس به وجود آمد، که در ادامه درباره‌ هرکدام از انواع تتر بیشتر صحبت خواهیم کرد.

دانلود هفتمین ماهنامه دامیننس

سواد اقتصادی و ذهنیت برنده در دنیای کریپتوکارنسی

    انواع تتر و شبکه‌های مختلف USDT

    همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، رمزارز تتر با نماد USDT،‌ ابتدا روی بلاک چین بیت کوین با استفاده از پروتکل Omni Layer ساخته شد، اما شرکت توسعه‌دهنده‌ این استیبل کوین، Tether Limited، آن را روی شبکه‌های دیگری نیز منتشر کرد. برخی از شبکه‌هایی که از ارز دیجیتال تتر پشتیبانی می‌کنند، عبارت‌اند از: امنی، اتریوم، الگوراند، ایاس، سولانا، ترون، بیت کوین کش، بایننس اسمارت چین، پالیگان، اولانچ، آربیتروم و اپتیمیسم. در ادامه مناسب‌ترین شبکه‌ها برای خرید و فروش و جابجایی ارز دیجیتال تتر و ویژگی‌های انواع تتر را معرفی می‌کنیم.

    تتر اُمنی (Omni) یا تتر بیت کوین

    اولین نوع از انواع تتر، تتر اُمنی یا USDT Omni، روی شبکه بلاک چین بیت کوین قرار دارد و با استفاده از پروتکل Omni Layer ساخته شده است. پروتکل Omni Layer سامانه‌ای است که امکان ساخت توکن‌های منحصر‌به‌فرد را فراهم می‌کند. این تتر، نخستین نسخه تتر بود، در سال ۲۰۱۴ با نام Realcoin عرضه شد و پس از مدت کوتاهی به تتر تغییر نام داد. هزینه‌های انتقال USDT Omni، به خاطر هزینه‌های بالا در انجام تراکنش‌ها بر بستر بلاک چین بیت کوین، نسبتاً بالا بود و به همین دلیل هم این روزها تعداد بسیار کمی از کاربران از آن استفاده می‌کنند.

    تتر اتریوم یا تتر ERC-20

    دومین نوع از انواع تتر، تتر اتریوم یا تتر ERC-20 است. مشکلات موجود در شبکه اُمنی باعث شد تا در سال ۲۰۱۷، توسعه‌دهندگان تتر، شبکه‌ای دیگر را برای خرید و فروش و انتقال تتر انتخاب کنند؛ بلاک چین اتریوم که کاربرد‌ها و سرعت بسیار بالایی داشت، انتخاب بعدی آن‌ها بود و از آنجا که توکن‌های ساخته شده روی شبکه اتریوم، از استانداردی به نام ERC-20 استفاده می‌کنند، این نوع از انواع تتر هم با نام تتر ERC-20 یا USDT ERC-20 شناخته می‌شود.

    مهم‌ترین برتری تتر اتریوم نسبت به تتر اُمنی، سرعت بالا و کارمزد‌های پایین‌تر آن است. استقبال از تتر ERC-20 به حدی بالا بود که سرمایه‌گذارها و صرافی‌ها تا آخر سال ۲۰۱۹، تقریبا اکثر تتر‌ها را از شبکه اُمنی خارج کرده و به شبکه اتریوم انتقال دادند.

    تتر ترون یا تتر TRC-20

    شبکه اتریوم تا سال ۲۰۲۰، می‌توانست به خوبی تمام نیاز‌های تتر را پوشش دهد، اما هم‌زمان با روی کار آمدن پروژه‌های دیفای (DeFi) در این شبکه و محبوبیت آن‌ها در میان جامعه کریپتوکارنسی، کارمزد شبکه اتریوم افزایش پیدا کرد! همین موضوع باعث شد تا توسعه‌دهندگان تتر دوباره به فکر بلاک چینی جدید برای استیبل کوین خود باشند؛ آن‌ها بلاک چین ترون (Tron) را انتخاب کردند که امکان ایجاد قراردادهای هوشمند را به کمک رمزارز بومی خود، یعنی TRX، فراهم می‌کرد.

    استاندارد توکن‌های موجود در بلاک چین ترون از الگوریتمی به نام TRC-20 پیرومی می‌کند، به همین دلیل هم به این نوع تتر، تتر TRC-20 یا USDT TRC-20 می‌گویند. این نوع از انواع تتر سرعت بیشتر و کارمزد کمتری نسبت به شبکه اتریوم داشت و امکان راه‌اندازی ایردراپ و پاداش‌دهی در ازای نگهداری توکن‌های ERC-20 را نیز فراهم می‌کرد.

    تتر EOS

    تتر ای او اس یا EOS، یکی از جدیدترین و کامل‌ترین انواع تتر است که اولین در سال ۲۰۱۹ عرضه شد. ادعا می‌شود که در این نوع تتر، کارمزد نقل و انتقالات تراکنش‌ها حذف شده و بالاترین حد سرعت انجام تراکنش را ارائه می‌دهد. البته، باید در نظر داشته باشید که این نوع از انواع تتر به‌تازگی راه‌اندازی شده و ممکن است هنوز نسبت به دیگر انواع تتر، مشکلاتی داشته باشد.

    ***

    انواع تتر سرعت کارمزد امنیت
    تتر Omni متوسط بالا متوسط
    تتر ERC-20 سریع متوسط بالا
    تتر TRC-20 بسیار سریع بسیار پایین بالا

    مقایسه کارمزد انواع تتر ERC-20 و TRC-20

    کارمزد تتر ERC-20 معمولاً حدود ۳۰ سنت به ازای هر تراکنش است، در حالی که کارمزد تتر TRC-20 معمولاً برای هر تراکنش برابر با ۰٫۰۱ سنت محاسبه می‌شود؛ شبکه ترون کارمزدهای پایین‌تری نسبت به شبکه اتریوم دارد. البته توجه داشته باشید که کارمزدهای تتر می‌تواند بسته به عوامل مختلفی مانند حجم شبکه و زمان متفاوت باشد. با این حال، به طور کلی، کارمزدهای تتر TRC-20 بسیار پایین‌تر از کارمزدهای تتر ERC-20 است.

    اگر به دنبال روشی مقرون‌به‌صرفه برای انتقال تتر هستید، تتر TRC-20 گزینه بهتری است. با این حال، اگر به دنبال استفاده از تتر در برنامه‌های غیرمتمرکز هستید، ممکن است لازم باشد از تتر ERC-20 استفاده کنید.

    مقایسه سرعت تراکنش انواع تتر ERC-20 و TRC-20

    تتر ERC-20 معمولاً در عرض چند دقیقه، اما تتر TRC-20 معمولاً در عرض چند ثانیه تأیید می‌شود؛ چرا که شبکه ترون کارآمدتر از شبکه اتریوم است. دقت داشته باشید که سرعت تراکنش‌های تتر می‌تواند بسته به عوامل مختلفی مانند حجم شبکه و زمان انجام تراکنش متفاوت باشد. با این حال، به طور کلی، سرعت تراکنش تتر TRC-20 بسیار سریع‌تر از سرعت تراکنش تتر ERC-20 است. در نهایت، بهترین نوع تتر برای شما به نیازهای‌تان بستگی دارد، اما به طور کلی اگر به دنبال روشی سریع برای انتقال تتر هستید، تتر TRC-20 گزینه بهتری است.

    مقایسه امنیت انواع تتر در ERC-20 و TRC-20

    امنیت تتر ERC-20 و TRC-20 به طور کلی یکسان است. با این حال، برخی از تفاوت‌های جزئی در مورد این دو نوع از انواع تتر وجود دارد. تتر ERC-20 روی بلاک چین اتریوم اجرا می‌شود که شبکه بلاک چینی عمومی و غیرمتمرکز بوده، هیچ شخص یا نهادی آن را کنترل نمی‌کند و همه تراکنش‌ها در آن به صورت شفاف ثبت می‌شوند.

    تتر TRC-20 روی بلاک چین ترون اجرا می‌شود که آن‌ هم شبکه بلاک چینی عمومی و غیرمتمرکز است. با این حال، شبکه ترون از الگوریتم اجماع اثبات سهام نمایندگی‌شده یا DPoS استفاده می‌کند که در مقایسه با الگوریتم اجماع سهام (PoS) به‌ کار رفته در شبکه اتریوم، مقیاس‌پذیری بالا، صرفه اقتصادی و امنیت بیشتری را برای این شبکه به ارمغان می‌آورد. در نتیجه، برخی از کارشناسان معتقد هستند که تتر TRC-20 از نظر امنیتی کمی بهتر از تتر ERC-20 است، اما این تفاوت بسیار جزئی بوده و هر دو نوع تتر بسیار ایمن در نظر گرفته می‌شوند.

    گفتار پایانی

    هما‌ن‌ طور که گفته شد، تتر نوعی ارز دیجیتال است که برای دنبال‌کردن ارز فیات دلار طراحی شده و هر واحد از تتر (USDT)، معمولا با یک دلار آمریکا برابری می‌کند.

    در این مقاله انواع تتر موجود را معرفی و دو نوع پرکاربرد آن را از منظر سرعت، هزینه و امنیت با هم مقایسه کردیم.  وجود دارد که در این مقاله به هریک از آن‌ها پرداخته و آن‌ها را با هم مقایسه کردیم. پس از خواندن این مطلب، بی‌شک به این موضوع فکر می‌کنید که کدام یک از انواع تتر برای انجام تراکنش‌های این ارز دیجیتال بهتر است یا چگونه می‌توان تفاوت هریک از آن‌ها را تشخیص داد. شما کدام از انواع تتر را برای انجام تراکنش می‌پسندید؟

    پرسش‌های متداول

    •  انواع تتر کدام است؟ 

    تتر اُمنی (Omni) یا تتر بیت کوین، تتر اتریوم یا تتر ERC-20، تتر ترون یا تتر TRC-20 و تتر EOS مهم‌ترین انواع تتر موجود هستند.

    • تتر اُمنی (Omni) یا تتر بیت کوین چیست؟

    تتر اُمنی (Omni Tether) اولین نسخه از انواع تتر است که روی شبکه بلاک چین بیت کوین عرضه شده است، اما به دلیل کارمزد بالا و سرعت پایین، امروزه دیگر کاربردی ندارد.

    • تتر ERC-20 برای سرمایه‌گذاری مناسب‌تر است یا تتر TRC-20؟

    اگر به دنبال روشی مقرون‌به‌صرفه و سریع برای انتقال تتر هستید، تتر TRC-20 گزینه بهتری است، اما برای استفاده از تتر در برنامه‌های غیرمتمرکز باید از تتر ERC-20 استفاده کنید.

    شبنم توایی

    شبنم توایی

    علاقه زیادی به حوزه فناوری و فین تک دارم، درباره ارزهای دیجیتال، بلاک چین، هوش مصنوعی، وب ۳ و سایر موضوعات مرتبط با فناوری می‌نویسمو تحقیق می‌کنم. عاشق سفر و عکاسی هستمو اوقات فراغتم را با کشف جاذبه‌ها و ثبت لحظات زیبا سپری می‌کنم. بزرگترین هدفم تو زندگی یاد گرفتنه و لذت می‌برم از اینکه یادگرفته‌هامو دانش و تجربه‌ام را با دیگران به اشتراک بگذارم و از اونها هم یاد بگیرم.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    علم غیرمتمرکز (DeSci)؛ حامی محققان و علاقه‌مندان به تحقیقات علمی

    پدیده DeSci نام خود را از نوآوری نوپای صنعت مالی، یعنی امور ...

    ثروتمندترین هولدرهای بیت کوین چگونه دارایی خود را ایمن نگه می‌دارند؟

    اگر می‌خواهید مقدار زیادی بیت کوین را به صورت ایمن نگه دارید ...

    بیت کوین و غلات: داستان حضانت از دو دارایی با ارزش

    فروپاشی صرافی FTX حکمت تفکیک فعالیت‌های بازارسازی را از یک س ...

    دیدگاه‌ها 2 دیدگاه
    در پاسخ به دیدگاه کاربر
    1. مصطفایی
      مصطفایی | 21 آبان 1401

      سلام وقت بخیر میخواستم بدونم در صرافی بیت پین با استیبل کوین BUSD میشه ارز خرید؟

      • کارن آهنگری
        کارن آهنگری | 15 آذر 1401

        سلام
        مصطفی عزیز به سادگی می‌تونید این رمزارز رو در بیت پین معامله کنید.