ارز دیجیتال تن کوین (Ton Coin) چیست؟ همه چیز درباره تنکوین

معمولاً هر شرکت، نهاد یا سازمان سعی میکند تا شبکه بلاکچین یا ارز دیجیتال اختصاصی خود را ارائه کند که پیامرسان تلگرام هم از قائده مستثنی نیست. تلگرام «Telegram» یک پیامرسان روسی است که محبوبیت بسیاری در بین کاربران ایرانی دارد؛ اما شبکه بلاکچین آن مورد توجه بسیاری از فعالان حوزه کریپتو در سراسر جهان قرار گرفته است.
اما پروژه شبکه بلاکچین از زمان انتشار اولین معرفینامه خود تا به امروز با مشکلات و حواشی بسیاری روبهرو بوده که به نظر میرسد این پروژه به تازگی توانسته است از دوران سخت خود عبور کرده و مقتدرانه به میدان برگردد. اما باز هم بیشتر مطالب در مورد این پروژه در هالهای از ابهام قرار داد. اگر میخواهید بیشتر درباره شبکه بلاکچین تلگرام و ارز دیجیتال تنکوین بدانید، با ما همراه شوید.
فهرست مطالب
ارز دیجیتال تن کوین چیست؟
تنکوین «Ton Coin» ارز دیجیتال بومی یک شبکه بلاکچین لایه ۱ کاملاً غیر متمرکز است که دارای تراکنشهای فوقالعاده سریع، کارمزدهای کم، برنامههای کاربردی آسان و سازگار با محیط زیست است. در وصف بیشتر این شبکه بلاکچین و ارز دیجیتال تنکوین میتوان گفت:
- در حقیقت تنکوین «Ton Coin» متعلق به شبکه بلاکچین تن نتورک «Ton Network» است که مخفف عبارت «The Open Network» به معنای «شبکه باز» است.
- شبکه تن نتورک خود را به عنوان شبکهای با مقیاس میلیون تراکنش در هر ثانیه با هزینه بسیار ارزان معرفی کرده که قابلیت ایجاد تغییرات در فناوری عملیاتی پلتفرمها برای توسعهدهندگان را نیز فراهم کرده است.
- تنکوین «TonCoin» به عنوان ارز دیجیتال اختصاصی شبکه تن نتورک عمل کرده و با نماد «TON» در بازار کریپتو لیست شده است.
تاریخچه و تیم سازنده ارز دیجیتال Ton Coin

شبکه ارز دیجیتال تن کوین به نسبت دیگر شبکههای بلاکچینی از داستان و تاریخچه پرفرازونشیبی برخوردار است که جای تأمل دارد. قضیه از این قرار بود که دو برادر روسی به نامهای پاول دورف «Pavel Durov» و نیکلای دورف «Nikolai Durov» در سال 2013 شبکه پیامرسان تلگرام را ایجاد کردند. اگرچه نیکلای دارای دانش فنی بیشتری است، اما بیشتر پاول دروف به عنوان پیش برنده تلگرام شناخته میشد.
در سال 2017 برادر دیگر، یعنی دکتر نیکلای دروف، معرفینامه متنی شبکه بلاکچین تلگرام تحت عنوان «Telegram Open Network» را برای اولین بار منتشر کرد که یک معرفینامه غنی به حساب میآمد.
نیکلای به همراه یک تیم خبره چندین نفره تا سال 2019 روی توسعه این شبکه کار کردند و به نتایج خوبی رسیدند. اما سال 2019 مشکلات این شبکه آغاز شد. در واقع از این جا به بعد شبکه بلاکچین تلگرام را میتوان به صورت زیر تشریح کرد:
- شبکه بلاکچین تلگرام توانست 7/1 میلیارد دلار سرمایه جذب کند و زمان انتشار توکن خود تحت عنوان «GRAM» را اعلام کرد. اما در سال 2019، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا «SEC» با بهانه پولشویی سبب توقف این پروژه توسط شرکت تلگرام شد.
- با توجه به پتانسیل بالایی که شبکه بلاکچین تلگرام داشت، اعضای این شبکه تصمیم گرفتند تا توسعه این شبکه را دوباره در پیش بگیرند. بنابراین حالا یک تیم جدید متشکل از گروه توسعهدهندهای که قبلاً با برادران دورف روی این پروژه کار میکردند، تشکیل شد.
اما حالا برادران دورف در این پروژه نقشی نداشتند. برادران دورف در طی تقاضایی که صورت گرفته بود، در ماه اوت 2021، دامنه «org» و مخزن کد گیتهاب خود را به دو نفر به نامهای ماکاسوف «Makosov» و املیاننکو «Emelianenko» از تیم جدید شبکه واگذار کردند.
با توجه به شواهد میتوان گفت که حالا شبکه توننتورک «The Open Network» یک شبکه مستقل اما با همان اهداف شبکه قبلی «Telegram Open Network» است که بدون برادران دورف به کار خود ادامه میدهد.
اما برخی از کاربران معتقد هستند که برادران دورف در پشت صحنه از این پروژه حمایت میکنند؛ چراکه اخیراً تبلیغات ارز دیجیتال تنکوین در پیامرسان تلگرام صورت گرفته است!
ویژگیهای قابل توجه شبکه ارز دیجیتال Ton Coin کدامند؟
شبکه تن نتورک به نسبت دیگر شبکههای بلاکچینی دارای ویژگیهای قابل توجهی است؛ در واقع این شبکه یک شبکه تنها نیست و مجموعهای از بلاکچینها را در خود جای داده است. به طوریکه شبکه تن نتورک از چندین بخش زیر بهره میگیرد:
- مستربلاکچین «Master Blockchain»
مستربلاکچین که اختصاراً مسترچین «Masterchain» هم نامیده میشود، قلب شبکه تن نتورک و هماهنگکننده اجزای مختلف این شبکه است. دیریت نودهای ولیدیتور، مقدار داراییهای نهایی سپردهگذاری یا استیک شده «Staking»، ذخیره هش آخرین بلاکهای تولید شده در بخشهای دیگر و… از جمله وظایفی است که مسترچین در بر میگیرد.
این بخش از شبکه تن نتورک را میتوان مانند یک رهبر در نظر گرفت که کلیه فعالیت دیگر بخشهای این شبکه را مدیریت و سازماندهی میکند.
- ورکینگ بلاکچین «Working Blockchain»
ورکینگ بلاکچین که اختصاراً ورکچین «Workchain» هم نامیده میشود، بخشی است که در آن تعداد زیادی شبکه بلاکچین میتوانند اجرا شوند. هریک از این شبکهها نیز یک زنجیره بلاکچین مستقل به شمار میآیند. این بخش از شبکه تن نتورک تا حدودی اهداف مشابه شبکه پولکادات را دنبال میکند، یعنی شبکههای بلاکچین مختلف آن میتوانند با هم در ارتباط باشند و از قابلیت همکاری میان زنجیرهای بهره ببرند.
همچنین این شبکهها از قراردادهای هوشمند پشتیبانی میکنند و میتوانند هر شبکه بلاکچین میتواند ساختار و ویژگیهای منحصربهفرد خود را داشته باشد. شبکههای بلاکچین در ورکچین شبکه تن نتورک میتوانند برای اجرای قراردادهای هوشمند خود نیز از ماشینهای مجازی متنوع استفاده نمایند و رمزارزهای بومی خود را داشته باشند
- شارد بلاکچین «Shard blockchain»
شارد بلاکچین که اختصاراً شاردچین «Shardchain» نامیده میشود، به زنجیرههای موازی برای هر ورکچین اشاره دارد که برای افزایش مقیاسپذیری این شبکه اجرا میشوند. در واقع این بخش از شبکه تن نتورک از فناوری شاردینگ «Sharding» که به معنای تقسیم وظایف به بخشهای کوچکتر است، برای افزایش مقیاسپذیری خود استفاده میکند.
با توجه به اینکه فناوری شاردینگ میتواند در تمام شبکههای بلاکچینی بخش ورکچین اجرا شود، مقیاسپذیری این شبکه بشدت بالا میرود.
میبینید که ساختار شبکه تن نتورک، ساختار یک بلاکچین گسترده و بسیار کاربردی را به نمایش میگذارد. این شبکه همچنین دارای یک بخش به نام تن پیمنت «Ton Payment» است که ریزپرداختهای مالی را مدیریت میکند و تراکنشهای مالی خارج از شبکه اصلی تن نتورک توسط آن انجام میشود!
ویژگیها و نحوه توزیع ارز دیجیتال Ton Coin
تا به اینجا به بررسی قابلیتهای شبکه بلاکچین تن نتورک پرداختیم و متوجه شدیم که ارز دیجیتال Ton Coin ، در واقع ارز دیجیتال بومی این شبکه است. اما در وصف بیشتر این ارز دیجیتال نیز میتوان گفت:
- ارز دیجیتال بومی شبکه تن نتورک جدید «The Open Network»، تنکوین «Toncoin» نام دارد. (در حالیکه قبلاً ارز دیجیتال شبکه بلاکچین تلگرام، گرام «Gram» نام داشت!)
- از ارز دیجیتال تنکوین برای پرداخت کارمزد تراکنشها و پاداش نودهای شبکه تن نتورک استفاده میشود.
- عرضه کل توکنهای تنکوین برابر با 5 میلیارد «000/000/000/5» واحد است.
- حدود 45/1 درصد از کل عرضه توکنهای تنکوین در ابتدای ایجاد شبکه تن نتورک جدید به توسعهدهندگان این شبکه داده شد.
- تعداد ۹۸.۵۵ درصد باقیمانده از توکنهای تنکوین نیز برای این که بتواند بهصورت غیرمتمرکز توزیع شود، به یک قرارداد هوشمند به نام «PoW Givers» منتقل شده است که مخفف «Proof-of-work Giver Smart Contract» به معنای «قرارداد هوشمند دریافت الگوریتم اثبات کار» است.
- اگرچه خود شبکه تن نتورک بهصورت کلی برای تأیید تراکنشها و تولید بلاک از الگوریتم اثبات سهام «PoS» استفاده میکند، اما توزیع توکنهای خود را به شکل ماینینگ (استخراج) توسط الگوریتم اثبات کار «PoW» انجام میدهد!
- بنابراین جهت توزیع تنکوین «Ton Coin» هیچ ایردراپ «Airdrop» یا عرضه اولیه «ICO» اجرا نمیشود. بلکه کاربرانی که میخواهند تنکوین داشته باشند، باید ماینر فراهم کرده و با حل تابع تعریف شده در الگوریتم اثبات کار آن و یافتن پاسخهای صحیح در آن، تنکوینهای موردنظر خود را به عنوان پاداش دریافت نمایند!
- هر قرارداد هوشمند «Givers» تعریف شده در سیستم توزیع شبکه تن نتورک، در برابر هر بلاک، حدود 100 واحد تنکوین را منتشر میکند. یعنی هرکس که به کمک ماینر خود یک بلاک را ماین کند، 100 تنکوین پاداش میگیرد!
آینده ارز دیجیتال Ton Coin
طبیعتاً اگر تیم تن نتورک با قدرت به کار خود ادامه دهد و بتواند اهدافی که برای خود در نظر گرفته را عملی کند، ارزش توکن آن نیز در بازار کرپیتو با افزایش قیمت روبهرو خواهد شد. اما با توجه به این که این پروژه یکبار بهصورت کامل متوقف شده و سپس بهصورت فورک (انشعاب) از پروژه قبلی کار خود را آغاز کرده است؛ سرمایهگذاری روی آن با ریسک بالایی همراه است.
اما با توجه به این که ارز دیجیتال تنکوین در صرافیهای مشهوری مانند بیت پین لیست شده است، میتوان تا حدودی به آن اطمینان کرد. البته پیشنهاد ما به شما این است که اگر پتانسیلها و قابلیتهای اختصاصی شبکه تن نتورک، شما را جذب خود کرده است و مصمم هستید تا روی آن سرمایهگذاری کنید، پس بخش کوچکی از سرمایه خود را به خرید توکن تنکوین «TON» اختصاص دهید تا اگر این پروژه هم دچار مشکل شد، زیان بسیاری به سرمایه شما وارد نشود!
گفتار پایانی!
بنابراین این پروژه مورد توجه بسیاری از کاربران کرپیتو از سراسر جهان قرار گرفته است. اما با توجه به سابقه توقفی که دارد، برخیها نسبت به آن بدبین هستند. شما میتوانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد این پروژه، به وبسایت رسمی تن نتورک مراجعه نمایید.
سؤالات متداول
- ارز دیجیتال تن کوین چیست؟
تنکوین «Ton Coin» ارز دیجیتال بومی شبکه بلاکچین تن نتورک «The Open Network» است که با نماد «TON» در بازار کریپتو عرضه شده است.
- شبکه ارز دیجیتال تن کوین چه ارتباطی با تلگرام دارد؟
شبکه بلاکچین تلگرام در ابتدا تحت عنوان «Telegram Open Network» یعنی «شبکه باز تلگرام» در سال 2017 شروع به کار کرد. اما در سال 2019 با تهدید کمیسیون بورس و اوراق بهادر آمریکا «SEC» متوقف شده و از دسترس سازندگان تلگران خارج شد. اکنون پروژه تن نتورک با نماد «The Open Network»، با همکاری سایر افراد تیم قبلی این پروژه و بدون دخالت شرکت تلگران، فعالیت خود را با همان ساختار و برنامه شبکه قبلی آغاز کرده است.
- ویژگیهای برتر شبکه تن نتورک کدامند؟
شبکه تن نتورک، تنها یک شبکه بلاکچین نیست، بلکه شبکههای بلاکچین متنوعی را شامل میشود که با استفاده از تکنولوژی شاردینگ «Sharding» مقیاسپذیری خود را تا میلیونها تراکنش بر ثانیه اعلام کرده است.
- آیا ارز دیجیتال Ton Coin برای سرمایهگذاری ایدهآل است؟
با توجه به لیست شدن توکن تن نتورک «TON» در صرافی مشهور افتیایکس «FTX» و برخی دیگر از صرافیهای مطرح، میتواند پروژه ارزشمندی برای سرمایهگذاری باشد. اما سابقه توقف قبلی آن، سرمایهگذاری روی این پروژه را با ریسک بالایی همراه میکند. پس تصمیم با شماست که روی آن سرمایهگذاری کنید یا خیر!
- برای خرید آسان ارز دیجیتال Ton Coin به کدام صرافی مراجعه کنیم؟
خرید آسان ارز دیجیتال از داخل ایران را میتوان با صرافی بیتپین انجام داد. حداقل خرید ارز دیجیتال در این سایت برابر با 100 هزار تومان است. پس همین حالا میتوانید سرمایهگذاری خود را با حداقل مبلغ آغاز نمایید.