ارز دیجیتال BNB چیست؟ راهنما و معرفی بایننس کوین!
معرفی ارز دیجیتال اختصاصی صرافی بایننس؛

معرفی بایننس کوین: بدون شک به عنوان خواننده و مخاطب این مقاله، از ماهیت رمزارزها یا همان کریپتو کارنسی، به خوبی آگاه هستید و شاید اطلاعات شخصی شما، از ما بسیار بیشتر باشد. اما برای کسانی که تازه وارد به حساب میآیند، بگذارید مختصر توضیحی ارائه دهیم.
رمزارزها، نوعی ارز دیجیتال هستند که توسط هیچ دولت و هیچ بانکی و یا هیچ موسسهای کنترل نمیشوند. این رمزارزها در چند سال اخیر رواج بسیاری در سرتاسر دنیا پیدا کردهاند و روز به روز نیز به محبوبیت آنها افزوده میشود.
از میان تمامی این رمزارزهای موجود در بازار، امروز قصد داریم تا در کنار هم، بایننس کوین را بررسی کنیم. این رمزارز به نسبت سایر رمزارزهای موجود در بازار، تازهتر به حساب میآید اما با این حال، ارزش آن در برابر بسیاری از کوینهای موجود، بالاتر است. از همین روی، میتوان آن را گزینهی خوبی برای معامله و کسب درآمد در نظر گرفت.
فهرست مطالب
بایننس کوین چیست؟
بدون شک کسی که در دنیای ارزهای دیجیتال فعالیت کرده باشد، به خوبی با نام «صرافی بایننس» آشناست. جالب است بدانید که این صرافی، که البته بزرگترین صرافی غیرمتمرکز دنیا نیز به حساب میآید، رمز ارز مخصوص به خودش را با نام بایننس کوین، در سال 2017 وارد بازار کرده است.
سکه بایننس، به عنوان یک سکه رمزنگاری شده، در بلاکچین اتریوم (Ethereum) و با استاندارد «ERC 20» طراحی و اجرا شده است. به علاوه، حداکثر تا 200 میلیون توکن را میتواند در این فضا، به خود اختصاص دهد. اما در چند سال اخیر، با توجه به استقبالی که از این رمزارز صورت گرفت، بایننس، بلاکچین اختصاصی خودش را به وجود آورد و این ارز را به همان بلاکچین تازه منتقل کرد و آن را با استانداردهای تازهی «BEP2» و «BEP20» نیز ارائه داد.
گفتنی است که بسیاری از کاربران صرافی نامبرده، از بایننس کوین برای انجام معاملههای خود استفاده میکنند.
نماد اختصاری بایننس کوین
از آنجایی که تولیدکننده اصلی این سکه، صرافی «Binance» است، این سکه نیز با همان نام بایننس کوین شناخته شده و نماد اختصاری آن، «BNB» است. این رمزارز، در حال حاضر به عنوان چهارمین ارز دیجیتال با ارزش در بازار شناخته میشود؛ طبیعی است که در آینده، این جایگاه ممکن است رشد و یا سقوط داشته باشند.

سازنده بایننس کوین کیست؟
همانطور که اشاره کردیم، سازنده بایننس کوین، در حقیقت همان صرافی بایننس است که امروز، از نظر حجم معاملاتی که روزانه در آن انجام میپذیرد، به عنوان بزرگترین صرافی دنیا شناخته میشود. این صرافی در سال 2017 تاسیس شد و در همان سوال، رمزارز مخصوص خودش را نیز در بازار عرضه کرد.
اما طراح و سازنده اصلی هر دو، کسی نیست جز «چانگ پنگ ژائو» که در ابتدای امر، کار خودش را در کشور چین آغاز کرد. این توسعه دهنده، پیشتر نرم افزاری برای ترید نیز طراحی و به بازار عرضه کرده بود.
گفتنی که است که هماکنون، ادامه کار بایننس در ایالات متحده و شاید در تمامی نقاط دنیا، توسط وزارت دادگستری همین کشور، به اتهام پولشویی و تخلفات مالیاتی، در حال بررسی است. شاید بهتر باشد برای خرید و یا معامله این رمزارز، مسئلهی ذکر شده را نیز در نظر بگیرید.
تاریخچه بایننس کوین
همانطور که قبلتر اشاره کردیم، بایننس کوین در سال 2017 و توسط صرافی بایننس به وجود آمد. این ارز دیجیتال، در ابتدا بر روی بستر «بلاکچین» و در شبکه «اتریوم» فعالیت میکرد و بر اساس استاندارد ERC-20 ساخته و عرضه شده بود. به هنگام عرضه اولیه این رمزارز، در حدود 200 میلیون توکن برای آن در نظر گرفته شده بود که بلافاصله در همان زمان و در سال 2017، حدود50 درصد از آن به فروش رفت.
اما درست در سال 2019، ورق برگشت و این ارز دیجیتال، به طور کلی از روی بلاکچین و شبکه اتریوم برداشته شد و به شبکه و بلاکچین اختصاصی خود بایننس (یعنی بایننسچین) ، انتقال پیدا کرد؛ به علاوه، در حدود 5 میلیون توکن با استاندارد قدیمی نیز سوزانده شد.
از همان زمان به بعد، استانداردهای تولید و عرضهی بایننس کوین نیز تغییر کرده و BEP2 و BEP20 برای آن در نظر گرفته شد. هرچند که بایننس کاربران خود را از به استفاده از توکنهای با استانداردهای جدید تشویق میکند، اما هنوز هم از استاندارد قدیمی خود، پشتیبانی مینماید.

هدف از ساخت بایننس کوین
به طور کلی، هدف اصلی از ساخت بایننس کوین را میتوان جذب سرمایه برای حفظ و گسترش صرافی بایننس در نظر گرفت. اما در کنار آن، میتوان اهداف زیر را نیز برای ساخت و عرضه آن، در نظر گرفت:
- ارائه تخفیف: یکی از اهداف عرضه این ارز دیجیتال، آن بود به کاربرانی که از سکه بایننس برای انجام معاملات خود در بایننس استفاده میکنند، تخفیف داده شود. این تخفیف درست یک سال بعد از عرضه، حدود 25 درصد بود، در سال 2019 به 12.5 درصد کاهش پیدا کرد، در سال 2020 نیز به 6.25 درصد کاهش پیدا کرد و از آن زمان نیز ثابت مانده است.
- پرداخت کارمزد معاملات: علاوه بر جذب سرمایه برای بایننس، این رمز دیجیتال عرضه شد تا به عنوان جایگزینی برای ارزهای موجود، به هنگام پرداخت کارمزد معاملات به کار رود. هرچند که از رمزارزهای دیگر نیز میتوان استفاده کرد، اما استفاده از ارز بایننس برای پرداخت کارمزد، میتواند شامل تخفیف شود.
- پرداخت قبوض انرژی: صرافی بایننس، قصد دارد که در آینده، تمهیداتی را در نظر بگیرد که به کمک آن، بتوان قبوض مربوط به انرژی را نیز از طریق همین صرافی، پرداخت نمود. بایننس کوین نیز نقش ارزی را بازی خواهد کرد که به کمک آن، این قبوض پرداخت خواهند شد.

کاربردهای بایننس کوین
علاوه بر استفاده در صرافی، بایننس کوین میتواند کاربردهای بسیاری داشته باشد، از جمله:
- مبادله آن با سایر رمزارزها
بدون شک یکی از اولین کاربردهای این رمزارز، مبادله و معامله آن با سایر رمزارزهای موجود در بازار است. هرچند کیفپولهایی که از این ارز پشتیبانی میکنند، بسیار کم هستند. کیفپولهای مناسب ارز بایننس را در بخشهای بعدی معرفی خواهیم کرد.
- پرداختهای روزمره
هر روزه، میزان استفاده از رمزارزها در دنیای واقعی بیشتر میشود. بایننس نیز از این قاعدع مستثنی نیست. امرزوه با استفاده از این کوین، میتواند پرداختها و تراکنشهای بسیاری را انجام دهید و در آیندهای نه چندان دور نیز قبوض مختلف را با آن پرداخت کنید.
- رزرو و اقامت در هتل
پیروی کاربرد قبلی، امروزه برخی از هتلها این امکان را فراهم آوردهاند که افراد، بتوانند هزینه اقامت را به کمک بایننس کوین پرداخت نمایند.
- استفاده در دنیای گیم
دنیای گیم و بازی، یکی از بهترین بسترها برای به کار بردن سکه بایننس به شمار میرود. از این ارز میتوان برای استفاده در گیمهای مختلف، خرید گیفت کارت، اکانت پریمیوم و… استفاده نمود.
- سرمایهگذاری
پلتفرمهای بسیاری در سال 2021 وجود دارند که به سرمایهگذاران، این امکان را میدهند برای سرمایهگذاری و یا فعالیت در بورس، از ارز بایننس استفاده نمایند.
- اخذ وامهای خاص
و در آخر، به عنوان یکی دیگر از کاربردهای سکه بایننس، میتوان به اخذ وام به کمک آن اشاره نمود. شما با وثیقهگذاری و استفاده از این ارز در بانکهای خاص، امکان اخذ وام را خواهید داشت.
نحوه کارکرد بایننس کوین
به زبان ساده، اصلا میتوان گفت که بایننس کوین، در واقع رمزارز نیست و بیشتر ماهیتی شبیه به توکن دارد. کارکرد اصلی آن نیز در نزد کاربران، کاهش و یا حذف کارمزد معاملات در صرافی بایننس است. همانطور که گفتیم، استفاده از این کوین در بایننس، شامل تخفیف در کارمزد میشود و این موضوع برای کسانی که حجم معاملات بالایی دارند، بسیار اهمیت دارد.
میزان تخفیف در سال اول حدود 50، در سال دوم 25 درصد، در سال سوم 12.5 درصد، در سال چهارم 6.75 درصد و در سال آخر نیز به طور کلی حذف میشود. در صورتی که داخل کیف پول خود از این رمزارز داشته باشید و یا از کیف پولهایی استفاده کنید که از این رمزارز استفاده میکنند، این تخفیف به صورت خودکار محاسبه و اجرا خواهد شد.
اما بد نیست از نظر تخصصی نیز نیم نگاهی به کارکرد و امنیت سکه بایننس داشته باشیم. همانطور که قبلا عرض کردیم، توکنهای بایننس با استاندارد ERC-20 فعالیت میکردند، اما در سال 2019، استانداردهای موجود به BEP2 و BEP20 تغییر یافت؛ به علاوه از بستر بلاکچین، به بستر بایننسچیم انتقال پیدا کرد که با مکانیسم تحمل خطای بیزانس (BFT) کار میکند. گفتنی است که توکنهای ERC-20 مبتنی بر الگوریتم اجماع ثابت سهام (PoS) هستند. این الگوریتم، این امکان را به آنان میدهد که قابلیت مقیاسپذیری و ایجاد قراردادهای هوشمند را داشته باشند.

نحوه خرید و فروش و استخراج بایننس کوین
قبل از هر چیز، باید بدانید که متاسفانه امکان استخراج بایننس کوین وجود ندارد. زیرا تمامی سکههای آن، درست به هنگام همان عرضه اولیه، استخراج شدهاند.
برای اینکه بتوانید این رمزارز را خرید و فروش کنید، دو راه پیش رو خواهید داشت:
- روش اول: میتوانید به ازای سایر رمزارزها، شامل اتریوم، یا بیت کوین و…، سکه بایننس دریافت نمایید. روند این کار نیز بسیار آسان است و درست مثل معاملههای روزمره، میتوان سایر آلت کوینها را فروخت و به همان مقدار، سکه بایننس دریافت کرد.
- روش دوم: این روش برای تازه واردها بسیار مناسب است. این دسته از افراد، لازم است که ابتدا مقداری از رمزارزهای باثبات خریداری نمایند، بعد از آن به همان رمزارزها به صرافی بایننس مراجعه کرده و بایننس کوین مورد نیاز خود را به صورت مستقیم از همانجا خریداری نمایند.
مزایا و معایب بایننس کوین
درست مثل هر رمزارز دیگر، بایننس کوین نیز مزایا و معایب خاص خودش را دارد که آنها را در این بخش بررسی خواهیم کرد:
- مزایا
- کاربردهای بسیار در داخل بایننس و حتی خارج از آن
- سوزاندن سکه بایننس هر چند وقت یکبار، برای حفظ ارزش و اعتبار آن
- افزایش قیمتهای مقطعی که برای نوسانگیری تریدرها بسیار مناسب است.
- تخفیف در کارمزدها، به هنگام استفاده از این رمزارز برای تراکنشها
- محبوبیت و اعتبار بالا، به عنوان چهارمین رمزارز معتبر در بازار
- استفاده از آن به عنوان ارز واسطه برای مبادله و تبدیل سایر ارزها به یکدیگر
- کمهزینه بودن در برابر ارزشی که دارد، صرف اقتصادی
- رشد مناسب و احتمال افزایش عرضه و تقاضای آن در آینده
- معایب
- کاهش تخفیف به صورت سالانه برای پرداخت کارمزدها و رسیدن آن به صفر در سال پنجم
- پذیرش دیرهنگام این رمزارز، در زمان خرید و فروش ارزهای فیات
- وابستگی بیش از حد ارزش و اعتبار این رمزارز، به اعتبار و ارزش صرافی بایننس
- تعدد حملات سایبری به بایننس کوین
- عدم پشتیبانی از قراردادهای هوشمند در بایننسچین
- برخی از تریدهای امنیتی هستند و هکرها نیز ید طولایی در حمله به بایننس دارند.

بهترین کیف پولها برای بایننس کوین
همانطور که اشاره کردیم، بایننس کوین از سال 2018، از دو استاندارد BEP2 و BEP20 استفاده میکند. هرچند که استفاده از همان استاندارد قدیمی نیز رواج دارد، اما باز هم با اینحال، ممکن است برای ذخیره این رمزارز در کیف پولها، اندکی محدودیت داشته باشید. به طور کلی، هر کیف پولی که از دو استاندارد نامبرده در بالا پشتیبانی کند (یا به عبارت دیگر، قابلیت ذخیره اتریوم را داشته باشند) ، برای ذخیره سکه بایننس، مناسب و کاربردی خواهد بود.
از همین روی، امکان ذخیره سکه بایننس، بر روی کیف پولهای نرمافزاری نیز موجود است:
- Binance Chain wallet
- MyEtherWallet (نرمافزاری)
- MetaMask (نرمافزاری)
- TREZOR (سختافزاری)
- Jaxx
- Ledger (سختافزاری)
- Trust wallet (نرمافزاری)
- و…

بایننس کوین در برابر بیت کوین
بد نیست که نگاهی به تفاوتهای بایننس کوین و بیت کوین نیز داشته باشیم. از جمله مهمترین تفاوتهای این دو رمزارز، میتوان موارد زیر را برشمرد:
- برخلاف بیت کوین که در تمامی صرافیهای مورد قبول است و در اکثر کیف پولها نیز امکان ذخیره شدن را دارد، اما بایننس ممکن است برای ذخیرهسازی، اندکی محدودیت داشته باشد. اما برای معامله آن، میتوان به اکثر صرافیها و طبیعتا بایننس، مراجعه کرد و از آن استفاده نمود.
- اعتبار بیت کوین، بالاتر از اعتبار سکه بایننس است. بیت کوین در همه جا معامله میشود و فاکتورهای بسیاری وجود دارند که میتوانند بر ارزش آن تاثیر بگذارند. اما در مقابل، معامله ارز بایننس رواج کمتری دارد و ارزش و اعتبار آن، به شدت به اعتبار ارزش صرافی بایننس وابسته است. این نکته گاهی میتواند مزیت، و گاهی میتواند نقطع ضعف باشد.
- با توجه زمان عرض بین کوین و بایننس کوین، بیت کوین طبیعتا سابقه طولانیتری دارد و به قول معروف، امتحانش را پس داده و ثبات بیشتری دارد. به علاوه، تعداد توکنهای بیت کوین 21 میلیون، اما برای بایننس، حدود 200 میلیون است.
مرورگر اختصاصی تراکنشهای بایننس کوین
آیندهی بایننس کوین
بسیاری از رمزارزها، در ابتدای عرضه اولیه ارزش بسیار بالایی دارند و خیلی زود به فروش میروند. اما بعد از چندی، ارزش آنها افت میکند و بعد از چند سال، اصلا کسی یادش نمیآید که فلان رمزارز وجود داشته و روزگاری بسیار ترند بوده و معامله میشده است.
نمونهاش همین بایننس کوین که در زمان عرضه اولیهاش، بیشتر از نیمی از توکنهای در نظر گرفته شده برای آن، همگی فروش رفتند. اما برخلاف ادعایی که در بند قبلی ذکر کردیم، اعتبار آن کاهش پیدا نکرد. هرچند که اندکی از ارزش آن از سال 2018 به تدریج کاهش داشته است (سپس رشدی به شدت نزولی را طی کرد و سپس مجددا کاهش یافت) ، اما در حال حاضر، به عنوان چهارمین سکه محبوب در بازار رمزارزها، رواج دارد.
با مروری بر تاریخچه این رمزارز و برنامههایی که تیم سازنده برای سالهای آتی ارائه داده است، میتوان خرید و فروش و ذخیره آن را گزینهای بسیار هوشمندانه در نظر گرفت.
عالی