پندل فایننس | پلتفرم Pendle، آینده‌ای جدید در دنیای دیفای

تاریخ انتشار: 30 دی 1402 | آخرین به‌روزرسانی: 30 دی 1402
زمان مطالعه:  9 دقیقه
پندل فایننس؛ آیا پلتفرم Pendle آینده‌ای جدید در دیفای

گاهاً پروژه‌ای در حوزه دیفای ظهور می‌کند که با ابداع مفهومی جدید یا تصاحب بخشی از بازار که قبلاً دست نخورده باقی مانده، تحولی ایجاد می‌کند. همانطور که انتظار می‌رفت، بسیاری از مفاهیم بدیهی مانند صرافی‌ها و بازارهای پول، به شدت توسط بسیاری از پروتکل‌ها اشباع شده‌اند. پندل فایننس (Pendle Finance) شاید آخرین پروتکل دیفای باشد که حوزه جدیدی با ارزش 400 تریلیون دلار را در بازار سنتی مالی کشف کرده است: معامله مشتقات نرخ بهره و بازده!

در این مقاله از بیت پین، قصد داریم ماموریت پندل فایننس، ارز PENDLE و اینکه آیا این بازار آینده‌ای روشن پیش رو دارد یا خیر را بررسی کنیم.

پندل (Pendle)‌ چیست؟

جرقه ایجاد پلتفرم Pendle در اکتبر ۲۰۲۰ زده شد و این پلتفرم سرانجام در ژوئن 2021 به مرحله راه‌اندازی رسید. درواقع، پندل فایننس پلتفرم غیرمتمرکزی در حوزه دیفای است که بازده آینده دارایی‌هایی که سودآوری دارند را به توکن تبدیل می‌کند.

برای مثال فرض کنید توکن‌های اتر خود را در پلتفرمی مانند لیدو استیک کرده و stETH که نماینده اترهای استیک‌شده در پلتفرم لیدو هستند را دریافت کنید. شما می‌توانید stETH خود را به پندل فایننس واریز کرده و دارایی خود را به دو بخش سود و توکن اصلی تقسیم کنید؛ شما با این کار هم می‌توانید از دارایی‌های استیک‌شده خود سودآوری بیشتری داشته باشید، هم از آن‌ها به عنوان دارایی قابل‌معامله استفاده کنید.

ارز PENDLE چیست

پلتفرم پندل فایننس به شما این امکان را می‌دهد تا بازده را به شکلی جداگانه از دارایی پایه مبادله کنید و بازده حداکثری داشته باشید؛ یعنی در بازارهای صعودی به بازده بیشتری دسترسی پیدا کرده و در بازارهای نزولی از افت بازده جلوگیری کنید.با چنین سازوکاری در پروتکل فایننس، دارایی‌ها با تخفیف و قیمت پایین‌تری نسبت به سایر صرافی‌ها خریداری می‌شوند؛ این پروتکل روی شبکه‌های اتریوم، آربیتروم و زنجیره BNB فعالیت می‌کند.

دانلود هشتمین ماهنامه دامیننس

ارزیابی جامع تاثیر زیست‌محیطی بیت کوین

    نحوه کارکرد پروژه پندل چگونه است؟

    پروتکل Pendle، پلتفرم معاملات بازده در حوزه دیفای است که به کاربران امکان می‌دهد بازده‌های آینده دارایی‌های مولد بازده را توکنیزه و معامله کنند. این پروتکل از طریق تفکیک دارایی‌های مولد بازده به دو توکن اصلی (PT) و توکن بازده (YT)، به کاربران اجازه می‌دهد استراتژی‌های مختلفی را برای کسب سود از این دارایی‌ها اتخاذ کنند. برای مثال، می‌توانید توکن‌های اصلی را نگه دارید و از افزایش قیمت آنها بهره ببرید یا توکن‌های بازده را بفروشید و از بازده ثابت آنها استفاده کنید یا ترکیبی از این دو را انتخاب کنید. برای اینکه بیشتر در مورد چگونگی کار پروتکل Pendle بدانید، به توضیحات زیر توجه کنید:

    توکنیزاسیون بازده

    زمانی که شما دارایی مولد بازده را به پروتکل Pendle وارد می‌کنید، مثلا stETH که نماینده اترهای استیک‌شده در پلتفرم لیدو است، پروتکل Pendle این دارایی را به دو توکن جدید تبدیل می‌کند: یک توکن اصلی (PT) که نشان‌دهنده دارایی اساسی شما است و یک توکن بازده (YT) که نشان‌دهنده بازده پیش‌بینی‌شده شما است. این دو توکن می‌توانند به صورت جداگانه معامله شوند و ارزش آنها بسته به عوامل مختلفی مانند نرخ بازده، تقاضا و عرضه، نوسانات بازار و زمان تغییر کند.

    AMM

    پروتکل Pendle، مکانیزم بازارساز خودکاری (AMM) ارائه می‌دهد که شما می‌توانید از طریق آن توکن‌های اصلی و بازده خود را با توکن‌های دیگر معامله کنید. این AMM از الگوریتم منحصربه‌فردی برای تعیین قیمت توکن‌ها استفاده می‌کند و این موضوع را هم در نظر می‌گیرد که بازده‌های آینده با گذشت زمان کاهش پیدا می‌کنند. چنین الگوریتمی باعث می‌شود که قیمت توکن‌های بازده با توجه به میزان بازده و تاریخ انقضای آن‌ها تنظیم شود. شما می‌توانید از این AMM برای خرید و فروش توکن‌های بازده و اصلی خود استفاده کنید و از کارمزد معاملاتی که در قالب ارز PENDLE پرداخت می‌شود، سود ببرید.

    سیستم حکومتی

    پروتکل Pendle، سیستم حکومتی غیرمتمرکزی را پیاده‌سازی می‌کند که شما می‌توانید از طریق آن در تصمیمات مربوط به پروتکل شرکت کنید. برای این منظور، شما باید ارز PENDLE خود را به vePENDLE تبدیل کنید که نشان‌دهنده حق رای شما است. این توکن برای پیشنهاد‌دهی، رای‌گیری در مورد موضوعات مختلفی مانند تغییر پارامترهای پروتکل، اضافه کردن دارایی‌های جدید، تخصیص صندوق توسعه و غیره کاربرد دارد.

    پندل پرو

    پندل پرو، برنامه‌ای ویژه برای کاربرانی است که ارز PENDLE را برای مدت طولانی نگه می‌دارند. این برنامه به شما امکان می‌دهد از مزایایی مانند کاهش کارمزد، افزایش پاداش، دسترسی به دارایی‌های جدید و امکانات بیشتری بهره‌مند شوید. برای عضویت در پندل پرو، باید ارز PENDLE خود را به مدت حداقل یک سال قفل کرده و در ازای آن توکن PRO دریافت کنید. توکن PRO نشان‌دهنده عضویت شما در پندل پرو است و می‌تواند در آینده معامله شود.

    به عنوان پروتکل مشتقات بازده، Pendle همچنین اجازه می‌دهد تا کاربران معاملات پیشرفته را انجام دهند تا بتوانند استراتژی‌های پیشرفته مورد استفاده در بازار مشتقات بازدهِ بازار سنتی را تقلید کنند. این استراتژی‌ها شامل بازده ثابت، خرید یا فروش بازده و کسب بازده بیشتر با ریسک کمتر است. برای مثال، اگر کسی معتقد باشد که پاداش‌های استیکینگ اتریوم در طول زمان افزایش می‌یابد، احتمالاً به دلیل افزایش کارمزدها و فعالیت کمتر استیکینگ، می‌تواند بازده stETH را در Pendle بدون داشتن دارایی زیربنایی خریداری کند و به آن دسترسی پیدا کند.

    آن دسته از افرادی که می‌خواهند سود خود را در ابتدا قفل کرده و بابت نوسانات بازده در آینده دغدغه‌ای نداشته باشند، می‌توانند از پلتفرم پندل فایننس استفاده کرده و فقط توکن PT را نگه داشته و YT را بفروشند. حتی می‌توانند PT بیشتری را به صورت تخفیف‌دار نسبت به ارزش اتریوم خریداری کنند، زیرا این توکن شامل بازده آینده نمی‌شود. قبل از توضیحات بیشتر، لازم است تا با مفاهیم زیر آشنا شوید:

    • بازده ثابت (Fixed yield): این استراتژی به کاربران امکان می‌دهد تا بازده ثابتی را برای دارایی‌های خود تضمین کنند، حتی اگر بازار نوسان داشته باشد.
    • بازده خرید یا فروش (Longing or shorting yield): این استراتژی به کاربران امکان می‌دهد تا از افزایش یا کاهش بازده یک دارایی سود ببرند. اگر کسی معتقد است که بازده یک دارایی در آینده افزایش خواهد یافت، می‌تواند آن دارایی را خریداری کند (long) و اگر معتقد است بازده کاهش خواهد یافت، می‌تواند آن را بفروشد (short).
    • بازده حداکثری با حداقل ریسک (Earning more yield with reduced risk): این استراتژی به کاربران امکان می‌دهد تا بازده بیشتری کسب کنند در حالی که ریسک خود را کاهش می‌دهند. یکی از راه‌های انجام این کار این است که یک دارایی با بازده بالا را با یک دارایی با ریسک پایین ترکیب کنند.

    این استراتژی‌ها می‌توانند برای سرمایه‌گذاران مشتاق که به دنبال مدیریت ریسک و به حداکثر رساندن بازده خود هستند مفید باشند.

    • توکن‌هایی با امکان سودآوری بالا (Yield-Bearing Token): توکن‌هایی که امکان ایجاد بازده دارند (همان YT)؛ مثل stETH
    • توکن‌هایی با امکان دریافت توکن‌های YT (همان Principle Token): این توکن‌ها امکان دریافت توکن اصلی دارایی سودده را فراهم می‌کنند.

    پس پروتکل Pendle با توکنیزه کردن سودآوری‌های آینده، امکان معامله و استفاده از آن‌ها را در زمان حال فراهم کرده و با تفکیک توکن‌های سودآور به دو توکن اصلی (PT) و توکن بازده (YT)، کسب سود از این دارایی‌ها را امکان‌پذیر می‌کند.

    ارز PENDLE چیست؟

    ارز PENDLE، توکن حاکمیتی و کاربردی اصلی پروتکل پندل است. در حال حاضر، این توکن به عنوان انگیزه‌ای برای ارائه نقدینگی در پندل فایننس پاداش داده می‌شود و این پاداش‌دهی هم برای جلوگیری از تورم و تضمین پایداری طولانی‌مدت پروتکل، تا سال 2026 هر هفته کاهش پیدا می‌کند. پس توکن بومی پندل فایننس، PENDLE، دو هدف اصلی را دنبال می‌کند: حاکمیتی و کاربردی.

    • حاکمیت: دارندگان توکن‌های PENDLE می‌توانند خود را برای کسب vePENDLE به اشتراک بگذارند. vePENDLE به‌عنوان نشانه رای‌دهی عمل می‌کند و به دارندگانش این امکان را می‌دهد تا در تصمیم‌گیری در مورد اینکه کدام جفت معاملات و دارایی‌ها باید پاداش‌های PENDLE را دریافت کنند، شرکت کنند. این اقدام دارندگان پندل را با منافع جامعه هماهنگ می‌کند.
    • کاربردی: ارز PENDLE را می‌توان برای تامین نقدینگی استخرهای بازدهی پندل استفاده کرد. با ارائه نقدینگی، کاربران کارمزد تراکنش و سهمی از بازده تعلق‌گرفته از دارایی پایه را دریافت می‌کنند. این اقدام به کاربران کمک می‌کند تا درآمد غیرفعالی داشته باشند و در عین حال هم در تامین سلامت پروتکل نقش داشته باشند.

    برای تشویق مشارکت طولانی‌مدت، دارندگان ارز PENDLE می‌توانند دارایی‌های خود را برای مدت‌زمان متغیری، برای دریافت vePENDLE قفل کنند؛ هر چه توکن‌ها زمان طولانی‌تری قفل شوند، vePENDLE بیشتری به دست می‌آید که به معنای قدرت رای بیشتر و نسبت بالاتری از کارمزد تراکنش‌ها و پاداش‌های بازده است.

    توکنومیکس ارز پندل

    پس ارز PENDLE، رمزارز بومی پروتکل پندل با استاندارد ERC-20 است که برای پرداخت کارمزدها و پاداش‌‌دهی در شبکه به کار برده می‌شود و vePENDLE هم توکن دیگر پندل فایننس است که برای رای‌دهی و سایر موارد حاکمیتی کاربرد دارد. عرضه کل ارز PENDLE برابر با ۲۵۸٫۴۸ میلیون واحد است که این تعداد به شکل زیر توزیع می‌شود:

    • ۶۵٫۱ درصد توکن در گردش
    • ۱۹٫۲ درصد برای تامین وجه اکوسیستم
    • ۱۰ درصد برای پاداش‌دهی
    • ۵٫۷ درصد برای تیم توسعه‌دهنده پروژه

    آشنایی با تیم سازنده و توسعه Pendle

    پروتکل Pendle Finance توسط تیمی متشکل از افراد با تجربه در حوزه دیفای، بلاک چین و امور مالی ایجاد شده است و نام TN Lee هم به عنوان هم‌بنیان‌گذار و مدیرعامل پروتکل Pendle در لینکدین و سایر شبکه‌های اجتماعی به چشم می‌خورد. توسعه‌دهندگان پندل اعلام کرده‌اند که کدهای این پروژه چندین بار مورد بازیابی قرار گرفته‌ و این پروتکل از حمایت و همکاری چندین شرکت و پروتکل معتبر در حوزه دیفای، مانند اوه، کامپاند، لیدو، کرو، سوشی‌سواپ و یونی‌سواپ برخوردار است.

    پروژه پندل چه کاربردهایی دارد؟

    برخی از کاربردهای پروتکل پندل عبارتند از:

    • بهینه‌سازی سود از دارایی‌های مولد بازده: با استفاده از پندل، شما می‌توانید دارایی‌های مولد بازده خود را به دو توکن اصلی (PT) و توکن بازده (YT) تبدیل کنید و با توجه به نیازها و انتظارات خود، استراتژی‌های مختلفی را برای کسب سود از این دارایی‌ها اتخاذ کنید.
    • مدیریت ریسک بازار: با استفاده از پندل، شما می‌توانید ریسک‌های مربوط به نوسانات بازار را کاهش دهید. برای مثال، اگر شما توکن‌های بازده خود را در بازار گاوی بفروشید، می‌توانید از افزایش قیمت دارایی اصلی خود بدون تاثیر از کاهش بازده آنها بهره ببرید. یا اگر شما توکن‌های بازده خود را در بازار خرسی بخرید، می‌توانید از بازده ثابت آنها بدون تاثیر از کاهش قیمت دارایی اصلی خود استفاده کنید.
    • ایجاد ارزش از بازده‌های آینده: با استفاده از پندل، شما می‌توانید بازده‌های آینده دارایی‌های مولد بازده را به توکن تبدیل کنید و از آنها در زمان فعلی بهره‌مند شوید. برای مثال، شما می‌توانید توکن‌های بازده را با تاریخ انقضای مختلف خریداری یا فروش کنید و از تفاوت قیمت آنها سود کنید.

    آینده ارز پندل چگونه خواهد بود؟

    پندل فایننس در صورتی که بتواند توجه و نقدینگی کافی را به خود جلب کند، پتانسیل این را دارد که به پلتفرم دیفای مشتق بازدهی کارآمدی تبدیل شود، چرا که بازار مشتقات بازدهی، بازاری بسیار سودآور است. پس چنانچه پروتکل Pendle بتواند با موفقیت بخش قابل‌توجهی از این بازار را تصاحب کند، می‌تواند به بازیگری اصلی در فضای دیفای تبدیل شود.

    بررسی چالش های پیش روی Pendle

    برخی از چالش‌ها وجود دارند که پندل برای دستیابی به وضعیت پرکاربرد باید بر آنها غلبه کند:

    • رقابت: بازار مشتقات بازده به طور فزاینده‌ای پرازدحام است و پروتکل‌های جدیدی همیشه در حال ظهور هستند. پندل برای جذب کاربران و نقدینگی باید خود را از رقبا متمایز کند.
    • مقررات: فضای DeFi هنوز تا حد زیادی تنظیم‌نشده است و این موضوع ممکن است خطری برای زنده ماندن طولانی مدت پروتکل پندل محسوب شود. پندل فایننس باید خود را با پیشرفت‌های نظارتی به‌روز نگه داشته و اطمینان حاصل کند که پروتکلش با تمام قوانین قابل‌اجرای احتمالی مطابقت دارد.

    فرصت های پیش روی پندل

    پروتکل Pendle چندین مزایا ارائه می‌دهد:

    • ارزشی منحصربه‌فرد: پروتکل Pendle، راه‌حلی منحصربه‌فرد برای مشکل مدیریت بازده ارائه می‌دهد و کاربران می‌توانند بدون نیاز به نگه داشتن دارایی‌های اساسی، معامله کرده و بازدهی داشته باشند.
    • توکنومیکس قوی: پندل فاینس با ارز PENDLE، مدل توکنومیکی ارائه داده که به خوبی طراحی شده و مشوقی است برای مشارکت طولانی‌مدت و منافع دارندگان توکن را با موفقیت پروتکل هماهنگ می‌کند.
    • کارنامه‌ای درخشان: پروتکل پندل سابقه‌ای تمیز در توسعه و اجرا دارد و توانسته جامعه‌ای قوی برای پروژه خود ایجاد کند.

    ارز دیجیتال PENDLE را از کجا بخریم؟

    ارز PENDLE تا به امروز در بسیاری از صرافی‌های معتبر بین‌المللی لیست شده و در کشور خودمان ایران نیز، در صرافی بیت پین قابل‌معامله یا خریدوفروش است. صرافی ارز دیجیتال بیت پین با ارائه کمترین کارمزد و بهترین قیمت ارز PENDLE، بهترین گزینه برای فارسی‌زبانان عزیز در جهت خرید توکن پندل خواهد بود.

    خرید ارز پندل | PENDLE

    برای خریدوفروش ارز PENDLE، تنها کافی است که به صفحه خرید این توکن در بیت پین مراجعه کرده و پس از تحلیل نمودار قیمت به دلار یا تومان، سفارش خرید خود را ثبت کنید. در پلتفرم بیت پین، امکان خرید لحظه‌ای، به همراه سفارش‌گذاری برای شما فراهم شده و هیچ نگرانی از بابت هزینه کارمزدهای سنگین نخواهید داشت.

    بهترین کیف پول برای نگهداری توکن پندل

    بهترین کیف پول PENDLE بستگی به نیازها و انتظارات شما دارد. اما به طور کلی، می‌توان گفت که کیف پول‌های سخت‌افزاری یا سرد امنیت بالاتری نسبت به کیف پول‌های نرم‌افزاری یا گرم دارند. از طرف دیگر، کیف پول‌های نرم‌افزاری رابط کاربری آسان‌تر و دسترسی سریع‌تری نسبت به کیف پول‌های سخت‌افزاری دارند. برخی از کیف پول‌های معروف و معتبر برای نگهداری ارز PENDLE عبارتند از:

    • لجر نانو اس پلاس (Ledger Nano S Plus): کیف پولی سخت‌افزاری که از بیشتر رمزارزها پشتیبانی می‌کند و دارای برنامه موبایل و نسخه دسکتاپی است.
    • NOW Wallet: کیف پولی نرم‌افزاری که از ارز PENDLE در شبکه آربیتروم پشتیبانی می‌کند و امکان خرید، فروش، مبادله و استیک رمزارزها را با کنترل کلیدهای خصوصی دارد.

    اگر مقدار کمی ارز PENDLE دارید و می‌خواهید به طور منظم از آن استفاده کنید، می‌توانید آن را در کیف پول صرافی بیت پین نگهداری کنید. اما اگر مقدار زیادی ارز PENDLE دارید و می‌خواهید به مدت طولانی آن را نگهداری کنید، بهتر است از کیف پول سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری استفاده کنید که امنیت بالاتری دارد.

    علاوه بر موارد بالا می‌توانید ارز PENDLE خود را به vePENDLE تبدیل کنید و در فعالیت‌های حکومتی و دریافت پاداش‌های مربوطه شرکت کنید.

    سوالات متداول

    • ارز PENDLE روی چه شبکه‌ای است؟

    ارز PENDLE توکن بومی پروتکل پندل با استاندارد ERC-20 است که هم روی شبکه اتریوم، هم آربیتروم و هم زنجیره BNB قرار دارد.

    • آیا ارز PENDLE برای سرمایه‌گذاری مناسب است؟

    سرمایه‌گذاری روی ارز PENDLE به عوامل مختلفی مانند اهداف، ریسک‌پذیری و سطح دانش شما بستگی دارد، رمزارزها به طور کلی نوسانات بالا و ریسک بالایی دارند. بنابراین، قبل از سرمایه‌گذاری در هرکدام از آن‌ها، باید خودتان تحقیقات کافی انجام دهید.

    شبنم توایی

    شبنم توایی

    علاقه زیادی به حوزه فناوری و فین تک دارم، درباره ارزهای دیجیتال، بلاک چین، هوش مصنوعی، وب ۳ و سایر موضوعات مرتبط با فناوری می‌نویسمو تحقیق می‌کنم. عاشق سفر و عکاسی هستمو اوقات فراغتم را با کشف جاذبه‌ها و ثبت لحظات زیبا سپری می‌کنم. بزرگترین هدفم تو زندگی یاد گرفتنه و لذت می‌برم از اینکه یادگرفته‌هامو دانش و تجربه‌ام را با دیگران به اشتراک بگذارم و از اونها هم یاد بگیرم.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    آشنایی با یورو تتر (EURT): اولین استیبل کوین مبتنی بر یورو

    استیبل کوین USDT که توسط کمپانی تتر منتشر و راه‌اندازی شده، ...

    زتاچین (ZetaChain): پل ارتباطی بین بلاک چین‌های مختلف

    ایجاد همکاری و تعامل‌پذیری در بین شبکه‌های بلاک چینی مختلف، ...

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر