مقایسه بازارهای ارز دیجیتال و فارکس؛ تفاوت و شباهت‌ها

تاریخ انتشار: 27 خرداد 1403 | آخرین به‌روزرسانی: 16 مهر 1403
زمان مطالعه:  8 دقیقه
مقایسه ارز دیجیتال و فارکس

امروزه، بسیاری از تریدرهای بازار مالی و سرمایه‌گذاران، در دوراهی انتخاب و کسب سود از بازار ارز دیجیتال و فارکس هستند که هر کدام تفاوت‌ها و شباهت‌هایی با یکدیگر دارند؛ شباهت‌ها و تفاوت‌هایی که می‌تواند در تصمیم‌گیری افراد برای کسب بهترین نتیجه کمک‌کننده باشد.

به همین خاطر، در مقاله امروز از آکادمی بیت پین، قصد داریم که در کنار بررسی بازار ارز دیجیتال و فارکس، به شباهت و تفاوت‌های این دو بازار پرداخته و مزایا و معایب معامله‌گری در هر بازار را بررسی کنیم. اگر تریدر یا سرمایه‌گذار هستید، مطالعه این مقاله را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

بررسی تفاوت و شباهت‌های ارز دیجیتال با فارکس

فراتر از آنکه از چه شیوه تحلیلی مانند تحلیل تکنیکال یا فاندامنتال استفاده می‌کنید، توجه به اصول اولیه هر بازار مالی اهمیت زیادی دارد؛ از همین رو، در بخش زیر به مهم‌ترین تفاوت‌ها و شباهت‌ها بین دو بازار محبوب فارکس و ارز دیجیتال در روش تحلیل تکنیکال اشاره می‌کنیم تا بتوانید بازار مناسب خود را برای ترید انتخاب کنید.

تفاوت ارز دیجیتال با فارکس در تحلیل تکنیکال

با شرط آنکه شما تحلیلگر تکنیکال در بازارهای مالی باشید، تفاوت‌های بازار ارز دیجیتال با فارکس بر مبنای تحلیل تکنیکال و شناخت تمامی آنها مبحث بسیار مهمی است. این تفاوت‌ها که به دلیل ساختار کلی هر بازار وجه تمایز ایجاد کرده‌اند، در دسته زیر خلاصه می‌شوند:

ارز دیجیتال فارکس
تنوع کمتر در ارزهای قابل‌معامله جفت‌ارزهای گسترده‌تر برای معامله‌گری
ساختار غیرمتمرکز در دارایی‌های پایه ساختار متمرکز دارایی‌های پایه، شامل ارزهایی مانند دلار
استفاده در سرمایه‌گذاری، تریدر و بازارهای مشتقه ساختار کلی بر مبنای بازار لحظه‌ای مانند فیوچرز
مناسب برای سرمایه‌گذاری، ترید، انجام تراکنش‌های مالی مناسب برای تریدرها و سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت
نقدینگی کمتر از سایر بازارهای مالی نقدینگی و حجم معاملاتی بالاتر
نوسانات بسیار شدید به‌عنوان بازار ریسکی نوسانات کم و پایداری بهتر نسبت به ارز دیجیتال
اساس غیرمتمرکز و قانونی نبودن بخش عمده‌ای از بازار قانونی‌بودن فعالیت و ترید
بازاری 24 ساعته در هفت روز هفته پنج‌روز از هفته به‌صورت 24 ساعته
تحت‌تأثیر تحولات، فناوری و رویدادهای مربوطه تحت‌تأثیر از عوامل بازار سنتی، مانند نرخ‌های کلان
بازاری جوان و نوظهور بازاری نسبتاً قدیمی و معتبر در بین سرمایه‌گذاران
معامله در صرافی‌های متمرکز و غیرمتمرکز ارز دیجیتال قابل‌معامله در بروکرها و کارگزاری‌های مربوطه
نوع تحلیل فاندامنتال، تکنیکال و سنتیمنت نوع تحلیل تکنیکال و فاندامنتال
سشن معاملاتی ندارد دارای سشن‌های معاملاتی است

باتوجه‌به اطلاعات بالا و تفاوت‌های گسترده‌ای که در بین بازار فارکس و ارز دیجیتال وجود دارد، به عقیده بسیاری از فعالان بازار مالی، بازار بین‌المللی فارکس گزینه بهتری برای تریدرها به شمار می‌رود. زیرا، با نقدینگی بالاتر و از همه مهم‌تر دامنه نوسانات کوچک‌تر، شرایط بهتری را برای سوددهی و کاهش ریسک فراهم می‌کند.

از جهاتی دیگر، ادغام‌شدن فناوری روز دنیا مانند شبکه بلاک چینی و اقتصاد در بازار ارز دیجیتال، این بازار نوظهور را بسیار مستعد سرمایه‌گذاری می‌کند. زیرا، این بازار برخلاف فارکس، در کنار قابلیت تریدر لحظه‌ای در بازار فیوچرز و آپشن، از بازار اسپات یا نقدی نیز برای سرمایه‌گذاری پشتیبانی می‌کند.

شباهت ارز دیجیتال با بازار فارکس در تحلیل تکنیکال

در کنار تفاوت‌های عمده‌ای که در بین بازار فارکس و ارز دیجیتال بدان اشاره کردیم، شباهت‌هایی در تحلیل تکنیکال این دو بازار محبوب دیده می‌شود. برای مثال، حتی با وجود این تفاوت‌ها، اگر از تحلیل تکنیکال در هر دو بازار استفاده کنید، ممکن است برخی از استراتژی‌ها در هر دو بازار یکسان و اثربخش باشند.
فارکس یا ارز دیجیتال

در واقع، حتی با وجود تفاوت‌های ساختاری در این دو بازار، ممکن است با استراتژی واحدی مانند نمودارهای شمعی در تحلیل تکنیکال، الگوی صعودی یا نزولی را در هر دو بازار تشخیص دهید. شناخت این الگوها برای تریدرها می‌تواند در کوتاه‌مدت برای موقعیت‌های مالی استفاده زیادی داشته باشد؛ اما برای فعالیت بلندمدت و کسب سود از هر دو بازار قابل‌تعمیم نیست. دلیل این اتفاق، در اساس بنیادی حرکات صعودی یا نزولی هر بازار خلاصه می‌شود. هر بازار مالی، طبق چشم‌انداز بنیادی خود در بلندمدت، می‌تواند سمت‌وسوی نزولی یا صعودی داشته باشد.

بازارهای مالی می‌توانند در کوتاه‌مدت، به دلیل احساسات فعالان اعم از ترس، امید، طمع و…. رویکردی کاملاً خلاف جهت را نسبت به چشم‌انداز جامع خود داشته باشند که به‌صورت معمول این حرکات قیمت خلاف جهت، برای سرمایه‌گذاران بلند‌مدت اهمیت چندانی ندارد.

با این حال، اگر تریدر روزانه یا کوتاه‌مدت در بازارهای مالی باشید، شناخت این تحرکات برای شما اولویت دارد. به همین دلیل است که استفاده از تحلیل تکنیکال در بازه کوتاه‌مدت در هر دو بازار می‌تواند شباهت‌های نزدیکی به هم داشته باشد.

در نمای کلی، در بازه کوتاه‌مدت با کمک ابزارهای تحلیل تکنیکال می‌توانید در هر دو بازار فارکس و ارز دیجیتال معامله کرده و برای هر موقعیت Short یا Long خود به‌صورت مشابه حد ضرر و سود تعیین کنید. با این حال، توجه به عوامل فاندامنتالی در هر دو بازار، برای اثربخشی بلندمدت اهمیت دو چندانی خواهد داشت.

از پیوند بلاک‌چین و هوش مصنوعی، به پول می‌رسیم؟

جوابت تو شماره ۱۴ ماهنامه دامیننسه!

    مزایا و معایب بازار ارزهای دیجیتال

    حال که با تفاوت و شباهت‌های بازار فارکس و ارز دیجیتال آشنا شده‌ایم، بهتر است نگاهی به مزایا و معایب هر دو بازار نیز داشته باشیم.

    مزایا و معایب ارزهای دیجیتال

    مزایا:

    • قابلیت سرمایه‌گذاری و ترید در این بازار به‌صورت یکپارچه
    • مستعد سرمایه‌گذاری، به دلیل ادغام فناوری و اقتصاد
    • اساسی غیرمتمرکز و نداشتن پشتوانه سنتی مانند بازار فارکس
    • قابلیت استفاده برای انجام تراکنش‌های برون‌مرزی و غیرمتمرکز
    • دارابودن امور غیرمتمرکز دیفای و بهره‌وری از تمامی قابلیت‌های بانکداری سنتی به شیوه‌ای غیرمتمرکز
    • حفظ امنیت و حریم خصوصی افراد چه برای ترید و چه برای سرمایه‌گذاری
    • بازاری 24 ساعته در هفت رو هفته بدون تعطیلی

    معایب

    • نقدینگی کم و دامنه نوسانات شدید
    • ریسک‌پذیری بالای بازار و امکان تغییرات قابل‌توجه قیمت
    • تشدید رفتارهای مخرب مانند هک به خاطر نبود قانون‌گذاری، حتی با وجود ازبین‌بردن محوریت کنترل دولت
    • تنوع کمتر در ارزهای پایه قابل‌معامله و وجودنداشتن امکان سبد چینی با رویکرد پراکندگی (به دلیل همبستگی مثبت بیت کوین با تمامی ارزهای دیجیتال، سرمایه‌گذار قادر به کاهش ریسک خود از طریق پراکنده کردن سرمایه در دارایی‌هایی با همبستگی منفی یا خلاف جهت نخواهد بود.)
    • پذیرش کمتر بازار نسبت به سایر بازارهای مالی به دلیل نوظهور بودن
    • نیازمند آگاهی و تحقیق بیشتر برای فعالیت در این بازار به دلیل وجود ارزهای دیجیتال یا دارایی‌های پایه‌ای که می‌توانند کلاهبرداری باشند.

    مزایا و معایب فارکس

    بازار جهانی فارکس نیز، به‌تبع خود برای سرمایه‌گذاری و ترید، دارای مزایا و معایبی است که شناخت آنها برای تمامی فعالان بازار مالی ارزشمند به شمار می‌رود. در این بخش، به اصلی‌ترین مزایا و معایب بازار جهانی فارکس به‌صورت گذار اشاره می‌کنیم:

    مزایا و معاب فارکس

    مزایا

    • نقدینگی بالا و حجم معاملاتی مناسب برای تریدرها
    • تنوع گسترده در جفت‌ارزها و شیوه‌های تحلیلی
    • قانونی‌بودن بازار و نوسانات بسیار کمتر نسبت به ارز دیجیتال
    • امکان پوشش ریسک معاملات کوتاه‌مدت با دارایی‌هایی با همبستگی منفی
    • تبعیت بیشتر از فاندامنتال و چشم‌انداز بازارهای مالی

    معایب

    • تنها پنج‌روز از هفته قابلیت معامله داشته و در روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل است
    • اساس متمرکز دارد و از فیات سیستم تبعیت می‌کند
    • به دلیل ساختار بازار لحظه‌ای برای سرمایه‌گذاری بلندمدت مناسب نیست
    • کارمزد یا اسپردی بایستی به کارگزاران پرداخت شود که نسبت به ارز دیجیتال بیشتر است
    • محدودیت دسترسی برای همگان دارد و بایستی با واسط‌ها معاملات را انجام داد
    • بسیاری از کارگزاران فارکس، حداقل سرمایه‌ای را برای افتتاح حساب تعیین می‌کنند که در بازار ارز دیجیتال به‌ندرت دیده می‌شود.

    کلام پایانی

    بازارهای مالی به دلیل تنوع در نگرش اقتصادی و رشد فناوری تا به امروز، شاهد تحولات بسیار شگرفی بوده‌اند. در واقع، با گسترش بازارهای مالی و ایجادشدن ویژگی‌های مختلف، سرمایه‌گذاران و معامله‌گران بیشتری نیز در طول زمان به این بازار جذب می‌شوند. بازار ارز دیجیتال و فارکس، تنها دو نمونه از طیف گسترده بازارهای مالی هستند که امروزه از محبوبیت بالایی برخوردارند.

    در این مقاله سعی شد به مهم‌ترین تفاوت و شباهت‌های میان دو بازار جهانی ارز دیجیتال و فارکس اشاره شود. اگر تجربه معامله در فارکس یا هولد ارز دیجیتال را دارید، اکنون نوبت شما است که نظرات خود را در میان بگذارید. به نظر شما بازار فارکس بیشتر مناسب برای تریدر است یا بازار ارز دیجیتال؟ برای ما در بخش نظرات بنویسید.

    سؤالات متداول

    • بازار فارکس بهتر است یا بازار ارز دیجیتال؟

    بازار فارکس و بازار ارز دیجیتال، هر دو دارای مزایا و معایب مختص به خود بوده و می‌توانند تحت عنوان اهداف مختلفی مورداستفاده قرار گیرند. در نتیجه، نمی‌توانیم برداشت کنیم که کدام بازار بهتر از دیگری بوده و وجه تمایز بیشتری دارد.

    • مهم‌ترین تفاوت فارکس و ارز دیجیتال چیست؟

    مهم‌ترین تفاوت فارکس و ارز دیجیتال، در ساختار و هدف آنها خلاصه می‌شود. بازار جهانی فارکس، جزئی از بازارهای بین‌المللی است که ساختاری متمرکز و مبتنی بر بانکداری سنتی دارد. درحالی‌که بازار ارز دیجیتال با وجود ساختاری غیرمتمرکز، بدون پشتوانه و قانون‌گذاری مشخصی فعالیت می‌کند.

    • بازار فارکس برای تریدر مناسب‌تر است یا ارز دیجیتال؟

    بازار فارکس، به دلیل نقدینگی بالا و نوسانات بسیار کمتر از بازار ارز دیجیتال، اگر به‌تنهایی از منظر ترید نگاه کنیم، می‌تواند مناسب‌تر باشد. با این حال، بازار ارز دیجیتال، به دلیل ادغام تکنولوژی نوظهور بلاک چین و اقتصاد، برای سرمایه‌گذاری بهتر است.

    محمد رجبی

    محمد رجبی

    من چند سالی هست که محقق بیت کوین‌ام و فکر می‌کنم بیت کوین، تنها تلاش موفق بشر برای دستیابی به آزادی مالی خواهد بود.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر