ترید ارز دیجیتال چیست؟ تریدر به چه کسی گفته میشود؟

ترید ارز دیجیتال در اصطلاح به معنی خرید و فروش ارز دیجیتال برای دریافت سود از نوسانات قیمت ارزهای دیجیتال است. ترید یا معامله، یکی از مفاهیم اصلی اقتصاد است. این معامله میتواند در قبال خدمات یا محصول انجام شود، که در آنها فروشنده به ازای ارائه محصول یا خدمت، از خریدار پول دریافت میکند. در بازار ارز دیجیتال، اصطلاح ترید کردن (Trading) بیشتر به معاملات کوتاهمدتی اشاره دارد که در آنها کاربر از نوسانات قیمتی ارزهای دیجیتال سود دریافت میکند. روشهای زیادی برای ترید ارز دیجیتال وجود دارد که باعث کسب سود در بازههای زمانی کوتاه و بلندمدت میشوند. در ادامه این مطلب، با نکات مهم مربوط به ترید ارز دیجیتال، روشهای ترید و چگونگی انجام ترید آشنا میشوید.
سرمایهگذاری موفق، پیشبینی کردن پیشبینیهای دیگران است.
جان مینارد کینس
فهرست مطالب
ترید ارز دیجیتال چیست؟
همانطور که در ابتدای این مطلب اشاره شد، در بازار ارزهای دیجیتال به خریدوفروش ارز دیجیتال، ترید (Trade) گفته میشود. ترید یا معامله، یکی از مفاهیم اصلی اقتصادی است و بیشتر برای معاملههای کوتاهمدت استفاده میشود. در طرف دیگر، معاملهها با اهداف دریافت سود در بلند مدت، بهعنوان سرمایهگذاری مطرح میشود.
به این ترتیب، هم سرمایهگذاران و هم تریدرها در بازار ارزهای دیجیتال برای دریافت سود تلاش میکنند. اما برای رسیدن به این سود، از روشهای متنوعی استفاده میکنند. بهطور کلی سرمایهگذاران بهدنبال دریافت بهره در دورهی زمانی بلندتر، گاهی چند ماه یا چند ساله هستند. با توجه به همین موضوع، بازده مورد نظر در سرمایهگذاری بلند مدت، ممکن است بیشتر از ترید باشد.
تریدر ارز دیجیتال کیست؟
تریدر ارز دیجیتال به کسی گفته میشود که در بازار ارزهای دیجیتال از طرف خودش یا افراد حقیقی و حقوقی دیگر، به خریدوفروش رمز ارزها میپردازد. تریدرها، افرادی هستند که تلاش میکنند در روندهای صعودی یا حتی نزولی بازارهای دیجیتال سود دریافت کنند. سرعت معاملههای آنها بسیار سریعتر از سرمایهگذاران است و ممکن است بهدنبال سود کمتری از هر معامله باشند؛ چرا که بیشتر آنها بهصورت همزمان چندین سهم را معامله میکنند. درآمد اصلی تریدرها از همین سودهایی است که در بازههای زمانی کوتاهمدت از نوسانات بیتکوین یا آلت کوین ها کسب میکنند.
هر دو گروه بالا در بازار ارز دیجیتال حضور دارند، انتخاب اینکه در بازار ارزهای دیجیتال تریدر باشید یا سرمایهگذار، تا حد زیادی بستگی به اهداف و شرایط شما دارد.
نکته: شما با استراتژیهای بسیاری میتوانید خریدوفروش کنید و از نوسانات صعودی یا نزولی روزانه یا هفتگی سود ببرید. اما به دلیل نوسانات زیاد در معاملات ارزهای دیجیتال، روش ترید به افراد مبتدی پیشنهاد نمیشود. چرا که بهتر است با تحلیل، بررسی و اطلاعات درست اینکار را انجام دهید.
تریدر ارز دیجیتال چهکاری انجام میدهد؟
تریدر کسی است برای دریافت سود، اوضاع موجود در بازارهای مالی را با روشهای مختلف مثل تحلیل تکنیکال یا تحلیل فاندامنتال، بررسی میکند و با توجه به اطلاعاتی که بهدست میآورد، نقاط مهم را برای ورود و خروج تشخیص داده و برای خریدیافروش اقدام میکند.
با افزایش حجم بازارهای مالی، تعداد افرادی که مشغول ترید هستند، زیاد شده است. بنابراین میتوان گفت که ترید ارز دیجیتال در عصر حاضر، بهعنوان یک حرفه شناخته میشود. باید به این نکته توجه کنید که برای تریدر شدن باید انگیزهی قوی، صبر کافی و علاقهی زیادی به یادگیری مباحث ترید داشته باشید. لازم نیست که برای شروع، سرمایهی زیادی داشته باشید و حتی با حداقل سرمایه، میتوانید ترید ارزهای دیجیتال را شروع کنید.
همانطور که گفتیم، با یادگیری روشهای تحلیل ارزهای دیجیتال و استراتژیهای تریدینگ که در ادامهی این مطلب توضیح داده شده است، میتوانید بدون سرمایه شخصی، بهعنوان یک کارمند در شرکتهای مختلف استخدام و در سود حاصل از معاملات شریک شوید.
برای ترید ارزهای دیجیتال از کجا شروع کنیم؟
قدم اول برای شروع ترید، استفاده از یک صرافی ارز دیجیتال معتبر و ایجاد حساب کاربری در آن است. در مطلبهای قبلی در مورد معیارهای انتخاب یک صرافی ارز دیجیتال معتبر و بهترین صرافی ارز دیجیتال ایران صحبت کردهایم. با کمک این مقالات میتوانید یک صرافی ارز دیجیتال، با خدمات مناسب انتخاب کنید. با توجه به قوانین و شرایط صرافیها، لازم است که مراحل ثبتنام در صرافی را به ترتیب انجام دهید. انتخاب کیف پول و احراز هویت، از مراحل اصلی فعالسازی حساب کاربری برای ترید ارز دیجیتال هستند.
شما با داشتن حساب کاربری فعال در صرافی ارز دیجیتال، بهسادگی میتوانید ترید کنید؛ برای مثال، میتوانید دلار را با ارز دیجیتال بیت کوین معامله کنید. بستر صرافیهای آنلاین به شما کمک میکنند داراییهای خود را مدیریت کنید.
نکته: با توجه به تحریمهای اینترنتی ایران توسط کشورهای خارجی، انتخاب صرافیهای خارجی مثل بایننس، ریسک بالایی دارد. پیشنهاد ما فعالیت در صرافیهای ایرانی است تا مشکلی برای سرمایهی شما به وجود نیاید.
معرفی ابزارهای تحلیلی درترید ارز دیجیتال
سرمایهگذاران و تریدرها، با توجه به شرایط بازارهای مالی که در آنها سرمایهگذاری کردهاند، از ابزارهای تحلیلی متفاوتی برای بررسی و شناسایی نقاط مهم معاملاتی استفاده میکنند. در کل، دو روش اصلی یعنی تحلیل فاندامنتال (بنیادی) و تحلیل تکنیکال، برای بررسی بازار و پیشبینی قیمت ارزهای دیجیتال استفاده میشود.
تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال
تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال با این فرض که تغییرات قیمتی در تاریخ در حال تکرار هستند، انجام میشود. بررسی نمودارهای قیمتی به ما نشان میدهد که اوضاع بازار در آینده چطور خواهد بود. در این تحلیل، تاریخچه فعالیتهای معاملاتی بررسیشده و برای پیشبینی فرصتهای معاملاتی تلاش میشود. مواردی مثل حجم معاملات، الگوهای نموداری، اندیکاتورها و ابزارهای نموداری بسیاری از ابزارهای این روش هستند. هدف اصلی در تحلیل تکنیکال، ارزیابی قدرت یا ضعف در یک بازار مشخص است.
اما تحلیل تکنیکال، فقط برای پیشبینی قیمت احتمالی در آینده استفاده نمیشود. بلکه میتواند بهعنوان یک چارچوب در مدیریت ریسک عمل کند. بررسی و تعیین میزان ریسک (حد ضرر و سود)، گام اول در ترید محسوب میشود. تحلیل تکنیکال، روش تحلیلی بسیاری از تریدرهای ارزهای دیجیتال است.
- در همین زمینه بخوانید: تحلیل تکنیکال چیست و چه کاربردی دارد؟
تحلیل فاندامنتال درترید ارز دیجیتال
تحلیل فاندامنتال یا تحلیل بنیادی، روش دیگری است که در این مطلب بررسی و معرفی میکنیم. در تحلیل فاندامنتال، تریدرها در تلاش برای تعیین ارزش ذاتی یک دارایی با بررسی عوامل داخلی و خارجی تأثیرگذار روی قیمت دارایی موردنظر هستند. با مطالعهی دقیق این عوامل، میتوان مشخص کرد که آیا ارزش فعلی آن کمتر از ارزش ذاتی است یا خیر؟!
بهطور مثال، قصد داریم در مورد افرادی که روی یک دارایی قابل سرمایهگذاری، مشارکت کردهاند، اطلاعات کسب کنیم یا در مورد گروهی که روی یک پروژه قابل سرمایهگذاری کار میکنند، مطالعه و تحلیل انجام دهیم. هدف ما از انجام این تحقیق و بررسی، این است که بفهمیم آیا آن دارایی بیشاز حد ارزشگذاری شده است یا خیر؟
پس از کسب اطلاعات، میتوانیم از آنها برای ورود به معاملات ارز دیجیتال استفاده کنیم. معامله داراییهایی با نوسان قیمتی بالا همچون ارزهای دیجیتال، بهمهارت و تخصص زیادی نیاز دارد. انتخاب استراتژی، بهدست آوردن ادراک درستی از دنیای وسیع معاملات (ترید کردن)، تسلط پیدا کردن بر تحلیل تکنیکال و فاندامنتال موضوعات کاربردی هستند که باید بیشتر در مورد آنها بیاموزیم.
در تحلیل بنیادی هدف نهایی، تجزیهوتحلیل ارزش و قیمت ذاتی یک دارایی و مقایسه آن با قیمت فعلی است.
- در همین زمینه بخوانید: تحلیل فاندامنتال یا تحلیل بنیادی چیست و چه کاربردی دارد؟
۶ استراتژی ترید ارز دیجیتال
برای ترید و دریافت سود از ارزهای دیجیتال، چندین استراتژی وجود دارد. از جمله استراتژیهای اصلیترید ارزهای دیجیتال میتوان به نوسانگیری (Swing Trading)، معامله بر اساس خط روند (Position Trading)، معاملات روزانه (Day Trading)، معاملات محدود نوسان (Range Trading)، اسکالپینگ (Scalping) و سرمایهگذاری (Investing) اشاره کرد.
۱- ترید به روش نوسانگیری (Swing Trading)
سوئینگ تریدینگ (Swing Trading) یا نوسانگیری، یک روش معاملاتی است که هدف آن کسب سود با تمرکز روی نوسان قیمت ارزهای دیجیتال در طی مدتزمان چندین روز یا چندین هفته است (این یک استراتژی بلندمدت است). تریدر با کمک تحلیل تکنیکال، قیمتهای بازار را پیشبینی میکند و ارزی را میخرد که ممکن است تا ماهها آن را نفروشد یا ممکن است بر اساس تحلیلهایی که انجام میدهد، ارزی را چند ماه دیگر خریداری کند. اگر توانایی تجزیهوتحلیل الگوها و تشخیص نقاط مقاومت و حمایت احتمالی را دارید، تمرکز بر سوینگ تریدینگ میتواند به شما در کسب سود کمک کند.
۲- روش پوزیشن تریدینگ (Position Trading)
پوزیشن تریدینگ، روشترید بلندمدت دیگری برای سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال است. در روش پوزیشن تریدینگ (Position Trading)، تریدر بر اساس تحلیلهای فاندامنتال و تکنیکال، فرصتهای مناسب خریدوفروش برای بازهی زمانی حدود ۳ تا ۱۲ ماه را در نظر میگیرد و هیجانات خود را تا رسیدن به نقطهی مورد هدف، کنترل میکند. پوزیشن تریدینگ، سادهترین استراتژی ترید است که البته نیازمند نظم و انضباط زیادی است. این استراتژی به دلیل اهداف سوددهی در بلندمدت، شباهت بسیاری به سرمایهگذاری دارد.
۳- ترید به روش معاملات روزانه (Day Trading)
معاملات روزانه روشی هستند که در آن تریدر در تلاش برای کسب سود در بازهی زمانی چند ساعت یا یکروز است. در این روش، تریدرها با کمک تحلیل تکنیکال و بررسی نمودارهای ساعتی قیمتها، وارد معامله میشوند. این روش در مقایسه با روش اسکالپینگ (روش پنجم)، درصد سود بالاتری از هر معامله دارد.
۴- معاملات محدوده نوسان (Range Trading)
معاملات محدوده نوسان یا رنج، نوعی معاملهی روزانه است که با هدف تعیین یک دامنه انجام میشود. یعنی تریدر، بازه زمانی مثلاً یک هفتهای را در نظر میگیرد. در این روش تمرکز تریدر روی خرید در روند صعودی یا خرید پس از روند نزولی در بازهی زمانی ساعتی و یا روزانه است.
۵- ترید به روش اسکالپینگ (Scalping)
این روش، شبیه معاملات روزانه است. در ترید با روش اسکالپینگ، تریدر میتواند در بازهی زمانی بسیار کوتاه در حد چند ثانیه و یا دقیقه، از تغییرات کوچک سود دریافت کند. اینکار نیاز به تمرکز و بررسی مداوم نمودار قیمت دارد. اگر در استفاده از روشهای تحلیل تکنیکال که قبلاً در آکادمی بیتپین توضیح دادهایم، مهارت دارید، ممکن است بتوانید با سرعت بالا، کسب درآمد کنید. البته باید مهارت قابل توجهی در مدیریت ریسک داشته باشید. شما با هر ترید به روش اسکالپینگ میتوانید سود ناچیزی کسب کنید و اما جمع این سودها در طولانیمدت، میتواند چشمگیر باشد.
۶- سرمایهگذاری
با اینکه در ابتدای مقاله ترید را به معنای سرمایهگذاری کوتاه و بلندمدت معرفی کردیم، اما بیشتر افراد فعال در بازار سرمایه، سرمایهگذاری را ترید نمیدانند. چون ترید کردن یعنی قرار گرفتن در موقعیتهایی که بتوان از آنها کسب سود کرد. اما سرمایهگذاری درواقع به معنای در اختیار گرفتن مالکیت یک دارایی بهعنوان ذخیره ارزش است که با هدف کلی افزایش این ارزش در طول زمان، انجام میگیرد.

برای مثال وارن بافت، ششامین ثروتمند حال حاضر جهان، یک سرمایهگذار است. او سهام را بیشتر با اهداف بلندمدت میخرد. در واقع وارن بافت یک سرمایهگذار واقعی است. در این روش نیازی به دیدن قیمتها و بررسی دقیق نمودارها نیست، مگر اینکه افراد بخواهند دارایی خود را با قیمت مناسبی افزایش دهند. بنابراین، از دیدگاه بسیاری از افراد، سرمایهگذاری، ترید نیست؛ اما چون در این استراتژی هم خریدوفروش انجام میشود و هم روش مناسبی برای افرادی است که توانایی یا فرصت ترید با استراتژیهای معرفیشده را ندارند.
گفتار پایانی
ترید ارز دیجیتال به شرایطی مثل زمان و فعالیت تریدر بستگی دارد و با استراتژیهای گوناگونی انجام میشود. بهصورت کلی، هر چقدر چارچوب زمانی تریدر کوتاهتر باشد، نیاز به مهارت و زمان بیشتری است. برای همین استراتژیهای معاملاتی کوتاهمدت مثلترید روزانه و اسکالپینگ برای افرادی که مبتدی هستند، پیشنهاد نمیشود. با کمک این روشهای ترید، میتوان از کوچکترین تغییرات بازار، در حد دقیقه یا روزانه، کسب سود کرد.
در مقابل، استراتژیهای بلند مدتتر، زمان بیشتری برای تصمیمگیری به تریدر میدهند و بههمین دلیل نیاز بهمهارت و دانش بالایی ندارند. تریدرهای تازهکار با کمک استراتژیهای بلند مدت میتوانند با خرید ارز دیجیتال در اهداف بلندمدت، سود ببرند.
نکتهی مهمی که باید توجه کنید، این است که روشهای کوتاهمدت نیاز به دانش و تسلط بیشتری نسبت به روشهای بلندمدت دارند، اما در عمل، این استراتژیهای بلندمدت هستند که بیشترین سود را برای تریدرها بههمراه دارند. برای مثال، تریدرهای باهوشی که در سال ۲۰۱۲ و زمانی که قیمت بیت کوین زیر ۱ دلار بود، حجم بالایی از آن را خریدند و پس از گذشت چند سال، بیشترین سود را از بازارهای دیجیتال بردند.
امیدواریم که شما هم با تشخیص نقاط ورود و خروج مناسب، از بازار ارزهای دیجیتال سود کسب کنید اما همچنان تأکید میکنیم که در معاملات بازار ارزهای دیجیتال، هیجانی عمل نکنید.
شما از کدام روش برای تحلیل ارزهای دیجیتال استفاده میکنید؟
بهعنوان تریدر در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت میکنید یا سرمایهگذار؟
تجربهی خود را از ترید ارزهای دیجیتال برایمان در نظرات این نوشته، بنویسید.
سوالات متداول
ترید ارز دیجیتال چیست؟
ترید به معنی خرید و فروش در بازار ارزهای دیجیتال است.
تریدر به چه کسی گفته میشود؟
به کسی که با اهداف کوتاهمدت یا بلندمدت وارد معاملات ارزهای دیجیتال میشود، تریدر گفته میشود. البته در بین افراد فعال در بازار سرمایه، افرادی که با اهداف بلند مدت وارد بازار میشوند سرمایهگذار یا هولدر (Holder) شناخته میشوند.
بهترین روش تحلیل ارزهای دیجیتال کدام است؟
انتخاب روش تحلیل ارزهای دیجیتال به شرایط زیادی بستگی دارد. اگر قصد ترید در کوتاهمدت دارید، تحلیل تکنیکال میتواند روش مناسبی برای بررسی بازار باشد.
کدام روش ترید ارزهای دیجیتال سود بالایی دارد؟
استراتژیهای کوتاهمدت مهارت بالایی نیاز دارند اما این استراتژیهای بلندمدت هستند که به تریدرها سود بیشتری میدهند.
فرق ترید ارزهای دیجیتال و ترید فارکس چیست؟
ترید ارزهای دیجیتال و ترید فارکس بیشتر شبیه به هم هستند. در هر دو بازار سرمایه، روشهای تکنیکال و فاندامنتال برای تحلیل و پیشبینی استفاده میشوند.
[…] […]