سبد سرمایه گذاری 2025

مرج اتریوم (Ethereum Merge) چیست؟ اهمیت بروزرسانی ادغام

تاریخ انتشار: 6 شهریور 1401 | آخرین به‌روزرسانی: 3 اسفند 1402
زمان مطالعه:  7 دقیقه
مرج اتریوم (Ethereum Merge) چیست؟ اهمیت بروزرسانی ادغام
به‌روزرسانی: مرج اتریوم در 24 شهریورماه، با موفقیت انجام شد! این فرآیند، اتفاق بزرگی در تاریخ بلاکچین و ارزهای دیجیتال است.

مرج اتریوم چیست؟ حتماً شما هم چیزهایی در مورد آپدیت شدن شبکه اتریوم و تبدیل شدن به اتریوم 2 را شنیده‌اید.

در واقع اتریوم به عنوان محبو‌‌ب‌ترین شبکه بلاکچین در بین کاربران شناخته می‌شود؛ اما نمی‌تواند تراکنش‌های مربوط به تمام کاربران خود را به‌درستی مدیریت کند و در انجام تراکنش‌ها با محدودیت شدید مقیاس‌پذیری روبه‌رو است. این موضوع سبب شده تا رقیبان بزرگ و جدی برای اتریوم ایجاد شوند، اما اتریوم به دلیل محبوبیتی که دارد، همچنان در رأس درخواست‌های کاربران قرار داشته باشد.

اتریوم برای حفظ محبوبیت خود، ایده اتریوم 2 و تغییرات عمده را پیشنهاد داد و چند سال است که روی این ایده و تبدیل شدن به یک نسخه برتر با کارایی بالاتر کار می‌کند. مرج اتریوم، بخشی از این فرآیند است که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.

مرج اتریوم چیست؟

مرج اتریوم «Ethereum Merge» یا «Merge ETH» به مرحله‌ای گفته می‌شود که در آن الگوریتم اثبات کار «PoW» در شبکه بلاک چین اتریوم به الگوریتم اثبات سهام «PoS» تغییر پیدا می‌کند. اما طبیعتاً این انتقال با مراحل دشواری همراه است و نمی‌تواند به یکباره انجام شود؛ بلکه به‌صورت مرحله به مرحله و طبق برنامه مشخصی انجام می‌شود.

تا به حال بخشی از فرآیند به‌روزرسانی شبکه اتریوم انجام شده است و مراحل دیگر آن نیز در دست اجرا قرار دارند. در ادامه ضمن بررسی اهمیت تغییر الگوریتم اتریوم به اثبات سهام، مراحل مرج اتریوم را نیز بررسی خواهیم کرد.

الگوریتم اجماع اثبات سهام چیست؟

شبکه بلاکچین یک شبکه غیرمتمرکز است؛ به این معنی که تحت نظارت یا کنترل هیچ حکومت یا نهادی قرار ندارد. بلکه به‌صورت خودکار توسط خود نودها و کاربران شبکه اداره می‌شود. کاربران این شبکه زمانی می‌توانند روی تأیید تراکنش‌ها و انجام امورات شبکه بلاک‌چین به توافق برسند که از یک روش اجماع استفاده کرده و نظر اکثریت را اعمال کنند.

این کار توسط الگوریتم‌های اجماع در شبکه‌های بلاک‌چینی انجام می‌شود که انواع مختلفی دارند. در واقع هر شبکه بلاک‌چین از الگوریتم اجماع متفاوتی استفاده می‌کند. برای مثال شبکه بیت‌کوین به عنوان اولین شبکه بلاک‌چین جهان از الگوریتم اجماع اثبات کار «Proof of Work» استفاده می‌کند. این الگوریتم برای استخراج بلوک‌های داده جدید به حل مسائل پیچیده ریاضی توسط سیستم‌های ماینر «Miner» وابسته است.

ماینرها برای فعالیت به مصرف برق بالایی نیاز دارند. از همین رو الگوریتم‌های اجماع با مصرف انرژی کمتر مورد توجه قرار گرفتند که یکی از آن‌ها اجماع اثبات سهام «Proof of Stake» بود. در این الگوریتم، دیگر نیازی به استخراج ارزهای دیجیتال به کمک دستگاه‌های ماینر نیست. بلکه کاربران با سهام‌گذاری یا استیکینگ «Staking» ارزهای دیجیتال خود می‌توانند به امنیت شبکه کمک کرده و در برابر آن از شبکه پاداش بگیرند!

چرا اتریوم می‌خواهد الگوریتم خود را به اثبات سهام تغییر دهد؟

شبکه اتریوم که مانند بیت‌کوین از الگوریتم اجماع اثبات کار استفاده می‌کرد، به دلایل زیر در صدد تغییر اثبات کار به اثبات سهام است:

  • اثبات سهام سبب می‌شود تا ایجاد بلوک‌های جدید اتر در شبکه اتریوم به دستگاه‌های ماینر وابسته نباشد.
  • بنیاد اتریوم معتقد است که استفاده از اثبات سهام، کارایی شبکه اتریوم را بهبود بخشیده و مصرف انرژی در این شبکه را حدود 99.95 درصد کاهش می‌دهد.
  • استفاده از اثبات سهام در اتریوم، خطر تمرکز شبکه که مانعی برای امنیت شبکه است را نیز کاهش می‌دهد.

موارد فوق جزو دلایل اصلی تغییر الگوریتم اجماع شبکه بلاک‌چین اتریوم از اثبات کار به اثبات سهام است. این کار به‌صورت هیبردی توسط زنجیره بیکن انجام شده است اما برای نهایی‌سازی به مرج اتریوم نیاز دارد.

بنابراین در ادامه به بررسی زنجیره بیکن و سپس مسیر مرج اتریوم خواهیم پرداخت.

از نسل Z تا NFT و تحلیل دوج‌کوین در شماره جدید دامیننس

دامیننس ۱۵، همین حالا دریافت کن!

    زنجیره بیکن چیست و چه نقشی در مرج اتریوم دارد؟

     زنجیره بیکن یا بیکن‌چین «Beacon Chain» یک بلاکچین است که در هسته اتریوم 2 قرار دارد. به‌صورت کلی بیکن‌چین بر قوانینی که تحت الگوریتم اثبات سهام ایجاد شده نظارت می‌کند. این زنجیره همچنین مسئولیت ایجاد بلوک‌های جدید را برعهده داشته اما قادر به اجرای قراردادهای هوشمند نیست.

    مرج اتریوم

    بیکن‌چین را می‌توان اولین فاز از تغییرات عمده‌ی شبکه اتریوم محسوب کرد که اثبات سهام را وارد اتریوم کرده و بر عملکرد آن کنترل دارد. بنابراین اجرای بیکن‌چین سبب شده است تا اتریوم به یک شبکه هیبری اثبات کار و اثبات سهام تبدیل شده و از هردوی این مکانیسم‌ها برخوردار باشد. در وصف بیشتر بیکن‌چین یا زنجیزه بیکن می‌توان گفت:

    • زنجیره Beacon برخلاف شبکه اصلی اتریوم که هنوز روی اثبات کار اجرا می‌شود، توسط یک الگوریتم اجماع اثبات سهام ایمن شده است؛ در واقع بیکن تاکنون به عنوان یک شبکه آزمایشی واقعی برای اتریوم 2.0 کار کرده است.
    • بیکن‌چین که به موازات شبکه اصلی یا نسخه زنده بلاک‌چین اجرا می‌شود، در تاریخ 1 دسامبر سال 2020 انجام شد. این زنجیره در حال حاضر دارای بیش از 375000 اعتبارسنج فعال است و به عنوان اولین مرحله از مراحل مرج اتریوم با موفقیت اجرا شده است.
    • مرحله مهم دیگری که پس از بیکن‌چین در انتظار اتریوم است، مرحله دیگری تحت عنوان مین‌نت «Main net» وجود دارد که به ادغام این دو مرحله، مرج اتریوم گفته می‌شود!

    می‌بینید که ورود اثبات سهام به شبکه اتریوم از قبل توسط بیکن‌چین صورت گرفته است، اما این شبکه هنوز به‌صورت کامل این مسیر را طی نکرده است. بنابراین برای اینکه اتریوم به‌صورت کامل از اثبات کار به اثبات سهام تغییر پیدا کند، باید مرحله مرج اتریوم را پشت سر بگذارد!

    مرج اتریوم در چه زمانی انجام می‌شود؟

    موضوع مهمی که در رابطه با مرج اتریوم وجود داشت، زمان نامشخص آن بود که اخیراً مشخص شده است.

    به نظر می‌رسد این ادغام در تاریخ 15 سپتامبر 2022 معادل 24 شهریور سال 1401 انجام خواهد شد.

    با توجه به اینکه هم اینک در آستانه‌ی این تاریخ ادغام هستیم، کاربران اتریوم باید آن‌چه که در رابطه با مرج اتریوم برای آن‌ها ابهام ایجاد کرده است را برطرف کنند. به همین خاطر در ادامه به مواردی اشاره می‌کنیم که کاربران شبکه اتریوم می‌توانند برای مرج اتریوم مورد توجه قرار دهند.

    چگونه برای مرج اتریوم آماده شویم؟

    مرج یا ادغام اتریوم یکی از بزرگترین رویدادها در تاریخ کل صنعت ارزهای دیجیتال است؛ به همین دلیل، این احتمال وجود دارد که بسیاری از بازیگران بد این صنعت سعی کنند از آن سوء استفاده کرده یا برخی از ماینرهای بزرگ از بروز این تغییر جلوگیری کنند. اما به نظر می‌رسد تیم قوی که پشت پروژه اتریوم قرار دارد، در نهایت این به‌روزسانی را با موفقیت پشت سر بگذارد.

    مرج اتریوم

    اگر شما یکی از کاربران یا علاقه‌مندان به پروژه اتریوم هستید، باید بدانید که:

    • دارندگان ارز دیجیتال اتریوم «ETH» که ارز بومی و اختصاصی پلتفرم اتریوم است، بعد از مرج هیچ تغییری نخواهد کرد. بنابراین نیازی نیست به فکر حراج توکن‌های اتر خود باشید.
    • همه وجوه شبکه اتریوم که در یک کیف‌پول نگهداری می‌شوند پس از ادغام همچنان قابل دسترسی خواهند بود و هیچ اقدامی برای ارتقا از طرف کاربران و دارندگان آن‌ها وجود ندارد.
    • کل تاریخچه اتریوم (که به زمان پیدایش آن برمی‌گردد) پس از مرج بدون تغییر و دست نخورده باقی خواهد ماند.
    • کسانی‌که دارای دستگاه ماینر اتریوم هستند، پس از مرج اتریوم می‌توانند از دستگاه‌های ماینر خود برای ارزهای دیجیتال دیگر مانند اتریوم کلاسیک «Ethereum Classic»، ریون‌کوین «Ravencoin» و… استفاده کنند.
    • در حال حاضر نمی‌توان در مورد افزایش کاهش قیمت اتر در دوران مرج به‌صورت قطعی نظر داد. بنابراین به هیچ وجه نزدیک بودن به دوران مرج اتریوم، به معنای سیگنال خرید اتر برای کاربران آن نیست.
    • اگر در نهایت مرج به درستی انجام شود و این شبکه بدون هیچ مشکلی ارتقا پیدا کند، احتمال افزایش قیمت اتر وجود دارد. اما این افزایش قیمت پس از تثبیت مرج خواهد بود، نه بلافاصله پس از انجام آن!
    • اگر عملیات مرج با شکست روبه‌رو شود، اجتمال ریزش قیمت اتریوم وجود دارد.
    • با توجه به این که مرج اتریوم، صرفاً روی تغییر دائمی اثبات کار این شبکه به اثبات سهام تمرکز دارد، کاهش کارمزد در شبکه اتریوم را به همراه نخواهد داشت، این اتفاق ممکن است در آپدیت‌های بعدی اتریوم رخ دهد!
    گزینه‌های فوق کمک می‌کنند تا دیدگاه منطقی نسبت به مرج اتریوم داشته و از انجام فعالیت‌های اشتباه در مورد سرمایه‌های اتریومی خود پرهیز کنیم.

    گفتار پایانی!

    شبکه اتریوم به عنوان محبوب‌ترین شبکه بلاک‌چین و به عنوان اولین شبکه‌ای که از قراردادهای هوشمند و برنامه‌های غیرمتمرکز «dApps» پشتیبانی کرد، با مشکل مصرف انرژی بالا و مقیاس‌پذیری روبه‌رو است. این شبکه در حال حاضر روی تغییر الگوریتم اجماع اثبات کار به اثبات سهام تمرکز دارد تا مصرف انرژی خود را به حداقل برساند.

    این کار توسط مرحله‌ای به نام مرج اتریوم صورت خواهد گرفت. این شبکه همچنین در پی تغییرات دیگری برای افزایش مقیاس‌پذیری خود است که تا حدودی در آن موفق بوده است. باید ببینیم که اتریوم با وجود رقیبان قدرتمند چون سولانا، آوالانچ، الگورند و… چگونه جایگاه خود را در کریپتو حفظ می‌کند. آخرین اطلاعات مرج اتریوم در صفحه – https://weekinethereum.substack.com/ – قابل مشاهده است.

    سؤالات متداول

    • مرج اتریوم چیست؟

    مرج‌ اتریوم «Ethereum Merge» به مرحله‌ای اشاره دارد که در آن شبکه‌ بلاک‌چین اتریوم به‌صورت کامل الگوریتم اجماع اثبات کار «PoW» را به اثبات سهام «PoS» تغییر خواهد داد.

    • مرج‌ اتریوم در چه تاریخی انجام می‌شود؟

    تاریخی که برای انجام مرج اتریوم در نظر گرفته شده، برابر با 15 سپتامبر 2022 معادل 24 شهریور سال 1401 است.

    • آیا مرج‌ اتریوم باعث کاهش کارمزد شبکه اتریوم می‌شود؟

    مرج اتریوم به تغییر الگوریتم اجماع اثبات کار به اثبات سهام مربوط بوده و تأثیری روی کاهش کارمزدهای این شبکه ندارد!

    • آیا ارز دیجیتال اتر پس از مرج اتریوم تغییر می‌کند؟

    ارز دیجیتال شبکه اتریوم یعنی اتر «ETH» پس از مرج اتریوم هیچ تغییری نخواهد کرد و همچنان کاربران توکن‌های اتر خود را در کیف‌پول‌هایشان دارند و می‌توانند آن‌ها را مبادله کنند.

    • آیا مرج اتریوم باعث افزایش قیمت اتر می‌شود؟

    هیچ نظر قطعی در رابطه با افزایش قیمت اتر در مرحله مرج وجود ندارد. اگر مرج با موفقیت صورت بگیرد، ممکن است اتر با رشد قیمت مواجه شود؛ اما اگر مرج با شکست روبه‌رو شود، احتمال کاهش قیمت اتر وجود دارد!!

    تیم محتوا بیت‌پین

    تیم محتوا بیت‌پین

    تدوین و بررسی مطالب حوزه کریپتو و خلق مقالات کاربردی در حوزه ارزهای دیجیتال.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    هر آنچه باید درباره ارز دیجیتال کلاور فایننس (CLV) بدانید!

    در روزهایی که پلتفرم‌ها و شبکه‌های بلاک چینی متنوعی برای...

    معرفی ارز دیجیتال گرس و نحوه شرکت در ایردراپ GRASS

    آیا می‌دانستید حتی با اشتراک گذاشتن اینترنت بلا‌استفاده خود...

    دیدگاه‌ها 12 دیدگاه
    در پاسخ به دیدگاه کاربر
    1. علی رحمانی
      علی رحمانی | 4 آذر 1402

      ممنون از اطلاعات کاملتون، من یه مطلبی در روزنامه اقتصاد آفرین میخوندم نوشته بود مرج اتریوم میتونه باعث کاهش ۹۹/۹% مصرف انرژی برق بشه، خواستم بدونم درسته؟

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 4 آذر 1402

        سلام علی عزیز
        اینکه دقیقا چقدر مصرف برق رو کم کرده، نمیدونم؛ ولی قطعا مقدار زیادی باعث کمتر شده مصرف برق شده، چون دیگه ماینری در شبکه نیست که برق مصرف کنه.

    2. علیرضا صابونیها
      علیرضا صابونیها | 29 شهریور 1401

      خیلی تاثیر گذار بود ممنونم

    3. شهاب
      شهاب | 24 شهریور 1401

      مرج اتریوم واقعا اتفاق خیلی بزرگی تو دنیای ارزهای بلاکچین بود. ممنونیم از اطلاع رسانی بیت پین عزیز

      • کارن آهنگری
        کارن آهنگری | 24 شهریور 1401

        سلام شهاب عزیز
        بله، واقعا رویداد ادغام اتریوم یکی از تاریخی‌ترین اتفاقات در دنیای کریپتو هست که کارشناس‌ها امیدوار هستند کاربرد شبکه اتریوم رو توسعه بده این اتفاق.

    4. سعید
      سعید | 20 شهریور 1401

      سلام ممنون از اطلاعات خوبی که در اختیار کاربران می گذارید من تازه به جمع دوستان پیوستم امیدوارم بتوانم در کنار شما موفق شوم

      • کارشناس محتوا
        کارشناس محتوا | 20 شهریور 1401

        سلام سعید عزیز
        خوش آمدید به بیت پین
        به امید معاملات پر سود شما در بیت پین

    5. هادی
      هادی | 16 شهریور 1401

      سلام وقت بخیر. ممنون بابت اطلاعات مفیدتون. واقعآ ارزشمنده. با این تفاسیر من نیاز نیست اتریوم هایی رو که توی ولت لجر نانو دارم را برای آپدیت به صرافی منتقل کنم درسته؟

    6. حکمت افلاکی سورشجانی
      حکمت افلاکی سورشجانی | 15 شهریور 1401

      سلام و احترام خدمت شما بزرگواران ممنون از اطلاعات خوب شما و بروز

    7. رضا
      رضا | 14 شهریور 1401

      سلام و خسته نباشید
      خدمت مدیران بیت پین
      بسیار مقاله مفید و خوبی بود . سپاس گذارم از زحمات و اطلاع رسانی دقیق و به موقع شما
      همین اطلاع رسانی علمی و به موقع شما بهترین اعتبار و پشتوانه برای کاربران بیت پین هست.
      موفق باشید

      • کارشناس محتوا
        کارشناس محتوا | 14 شهریور 1401

        سلام رضای عزیز
        مرسی از این همراهی گرم و صمیمی
        به امید معاملات پرسودتون در بیت پین

    8. قادر محمدی
      قادر محمدی | 11 شهریور 1401

      ممنون بابت این اطلاعات ک در اختیار کاربرا قرار میدین
      این کاراتون عالی هستن
      خسته نباشید