10 مورد از باورهای نادرست در مورد بیت کوین که رگههایی از حقیقت دارند
تاریخ انتشار: 8 مهر 1402 | آخرین بهروزرسانی: 8 آذر 1402
زمان مطالعه:
14 دقیقه
اغلب ما، هر بار که خبری در مورد فناوری یا کشف جدیدی، مانند باورهای نادرست در مورد بیت کوین، به گوشمان میخورد، سریع به سراغ گوگل میرویم تا کمی بیشتر درباره آن موضوع اطلاعات به دست آوریم؛ متأسفانه، گوگل هم پر است از دروغهایی که رسانههای زرد برای جذب ترافیک به خوردِ ما میدهند.
برای راحتی شما عزیزان، فایل پادکست این مقاله برای شما آماده شده است. همچنین میتوانید این پادکست را از اسپاتیفای، کستباکس یا گوگل پادکست گوش کنید.
در دنیای امروز، مغز ما، مدام در معرض بمباران اطلاعاتی و اخبار مربوط به تغییراتی است که جهان برای پیشرفت، انتظارشان را میکشد؛ البته بگذریم که تعریف هر شخص از پیشرفت، متفاوت است. پیشرفتهای علمی، مدلهای جدید کسبوکار، رسانههای اجتماعی سرزده، حتی پاندمیکها، همهوهمه از هر گوشه جهان راهشان را برای جلبتوجه کردن پیدا میکنند و به ناگاه دیگر توانی برای پردازش تمام اطلاعات جدید، برایمان باقی نمیماند و از دریافت اطلاعات بیشتر امتناع میورزیم.
اینجا است که فومو (FOMO) یا همان ترس از جاماندن از باقی مردم، به جانمان میافتد؛ پس راهی سادهتر را برای پاسخ به این ترس انتخاب میکنیم: به حقایق نصفهنیمهای که رسانهها با علاقهای خاص منتشر میکنند، روی آورده و گاهی هم حتی به خواندن تیتر خبرها، بسنده میکنیم؛ تیترهایی که برای جذب مخاطب بیشتر، اغلب از زردترین کلمات و اصطلاحات تشکیل شدهاند.
با تمام این تفاسیر، کاملاً محتمل است که زمانی در گذشته، یکی از دوستانتان که خوره تکنولوژی بوده، درباره بیت کوین، برایتان سخنرانی کرده باشد یا از سیاستمداری گمنام در تلویزیون، مواردی را جستهگریخته در مورد بیت کوین شنیده باشید. در آن زمان، شخصی شما را مجبور به دانستن نکرده بود و شما هم تصمیم گرفتید دانش خود را در حد همان باور عمومی نگه دارید:
در شبکههای اجتماعی میگویند بیت کوین، نوعی کلاهبرداری است، پس من هم همین را میگویم!
قدرت رسانه را دست کم نگیرید! تئوری توطئههای ویروس کووید ۱۹ یا هیاهوی پیرامون جنگ اوکراین، همه بازگو کردن روایتهایی هستند که رسانهها و سیاستمداران با نظر شخصی خودشان، توسعه میدهند و ما هم خیلی راحت و با ولع تمام، آنها را قبول میکنیم تا خدایناکرده مجبور به عمیق شدن در موضوع یا خواندن بیشتر نشویم! به این نوع پذیرش و جمعآوری اطلاعات، راهحل دمدستی میگویند.
البته راهحلهای دمدستی گاهی ممکن است مفید باشند و تقریبی از حقیقت را بدون نیاز به کندوکاو بیشتر درباره موضوع، در اختیارمان بگذارند، اما متأسفانه، در مورد مسائل مهم و پیچیده، گاهی بسیار گمراهکننده هستند.
مغز انسان امروزی، خیلی درگیر روزمرگیها است و با گاردی که در مقابل درک و فهم مسائل پیچیده دارد، نمیتواند نظری مستقل ارائه دهد. شاید این موضوع تنها دلیل و بهانه ما برای نداشتنِ درک درست و قبول باورهای نادرست در مورد بیت کوین باشد. در این مقاله از بیت پین، قصد داریم ۱۰ مورد از باورهای نادرست در مورد بیت کوین را بررسی کرده و صحتوسقم برخی از این دروغهای فراگیری که مدام در مورد بیت کوین میشنویم و بارهاوبارها هم توسط کارشناسان رد شدهاند را با هم مرور کنیم.
بیت کوین؛ پولی برای مجرمان
باید بگویم که این مورد از باورهای نادرست در مورد بیت کوین، که پولی برای مجرمان است، تا حدودی حقیقت دارد؛ یا به عبارت دقیقتر، حقیقت داشته است. در سال ۲۰۱۳ برخی، از بیت کوین برای خرید و فروش مواد مخدر و موارد خلاف دیگر در شبکه بدنام جاده ابریشم یا همان سیلک رود (Silk Road) استفاده میکردند.
آنها نمیدانستند که هر تراکنشی که در زنجیره انجام میشود، ردی پاکنشدنی از خود بر جای میگذارد که با در دست داشتن منابع کافی، میتوان با همان ردپاها به سر نخ ماجرا رسید.
درواقع، ناشناس بودن تراکنشها، آنها را به پدیدهای ردیابینشدنی تبدیل نمیکند؛ بیشتر آن مجرمان و مشتریانشان به زندان افتادند و برخی هنوز هم دوران حبسشان را میگذرانند. قطعاً، اگر زمان به عقب برمیگشت، همین مجرمان برای تراکنشهای غیرقانونی خود، پولهای فیات ناشناسی که هرگز قابلردیابی نیستند را انتخاب میکردند تا شبکه عمومی، شفاف و غیرقابلتغییری مانند بلاک چین! واقعیت این است که ۹۵ درصد مجرمان از دلار برای فعالیتهای غیرقانونی استفاده میکنند، اما آیا راه چاره، تحریم دلار است؟ بگذارید اینطور بگوییم:
هر ابزاری که در تاریخ برای کاربردهای مفید اختراع شده، ممکن است مورد استفاده غیرقانونی هم داشته باشد؛ برای مثال میتوان از GPS برای نجات درراهماندگان استفاده کرد، اما میتواند ابزاری برای کنترل جامعه نیز باشد یا اپلیکیشنهای پیامرسانی که با شعار حفظ حریم خصوصی توسعه داده شدهاند، ممکن است برای هماهنگی عملیات تروریستی هم به کار گرفته شوند.
شاید بتوان گفت که در گذشته، بخش اعظمی از فعالیتهای انجام شده از طریق بیت کوین، مربوط به پولشویی و فعالیتهای مجرمانه بوده، اما این موضوع در شرایط فعلی، حداقل دیگر به گستردگی قبل، صحت ندارد!
بیت کوین؛ عامل مخرب زیستمحیطی
در اینکه بیت کوین برای پشتیبانی از عملیات استخراج خود، به مقدار قابلتوجهی برق و انرژی نیاز دارد، هیچ شکی نیست! اما صنعت بانکداری سنتی، سینما، گیمینگ یا استخراج طلا هم دستکمی از استخراج بیت کوین ندارند. پس این مورد از باورهای نادرست در مورد بیت کوین که این ارز دیجیتال به محیطزیست آسیب میرساند؛ بهخودیخود، درست است.
درواقع، تمام ارزهای دیجیتالی که از مکانیسم اثبات کار (PoW) بهره میبرند، به محیطزیست آسیب میرسانند، اما باید این نکته را هم در نظر گرفت که در شرایط فعلیِ منابع انرژی، هر محصول و پدیدهای که برای عملکرد خود به برق و الکتریسیته نیاز دارد هم بهنوعی آسیب برای محیطزیست به شمار میرود. هر فعالیتی در جهان، نیازمند صرف انرژی است؛ توسعه، بهداشت، آموزش و مصرف انرژی رابطه مستقیمی با هم دارند. دقت داشته باشید:
مصرف انرژی بهخودیخود ایرادی ندارد، مشروط بر اینکه، انرژی جایگزین به روشی پایدار تولید شود.
شبکه بیت کوین، با فراهم آوردن دسترسی پرداخت، برای میلیونها نفری که به شبکههای پرداخت سنتی دسترسی ندارند، ارزشی بیش از آن چه مصرف میکند برای جهانیان به ارمغان میآورد؛ ضمناً این موضوع را نیز باید در نظر گرفت که امروزه بیشتر ماینرها در مکانهایی بیت کوین استخراج میکنند که برق مصرفی خود را از منابع تجدیدپذیر و ارزان مانند انرژی خورشیدی، نیروگاههای آبی یا زمینگرمایی به دست میآورند.
آنچه، این مورد از باورهای نادرست در مورد بیت کوین را بیاساس میکند، تلاش برای پررنگتر نشان دادن نقش بیت کوین در تولید گازهای گلخانهای و خطرات زیستمحیطی این ارز دیجیتال در مقایسه با دیگر صنایع است. بیت کوین هم مانند تمام اختراعات دیگر، در کنار تمام دستاوردهای ارزشمندی که برای زندگی بشری به ارمغان آورده، با معضلهایی روبهرو است که باید به طریقی برطرف شوند، اما این موضوع باعث نمیشود که این دارایی دیجیتال را تنها عامل مخرب زیستمحیطی دنیا معرفی کرد.
از پیوند بلاکچین و هوش مصنوعی، به پول میرسیم؟
جوابت تو شماره ۱۴ ماهنامه دامیننسه!
بیت کوین؛ حبابی زودگذر
برای بررسی این مورد از باورهای نادرست در مورد بیت کوین، اولازهمه، باید حباب را تعریف کنید! آیا والاستریت حباب است؟ صنعت املاک و مستغلات حباب است؟ طلا حباب است؟ اگر به تمام این سؤالات، پاسخ مثبت میدهید، پس بیت کوین هم یک حباب است. حباب قیمتی، اصطلاحی مالی است که برای توصیف افزایش قابلتوجه ارزش یک دارایی در سطحی متورم به کار میرود؛ ارزشی که منعکسکننده قیمت واقعی آن دارایی نیست.
برای هر آنچه که در جامعه به طور ناگهانی، مورد پذیرش و قدردانی قرار بگیرد، ممکن است روزی هم فرابرسد که خواهانی نداشته باشد. حبابهای زیادی در طول تاریخ برای ابزارهای مختلف به وجود آمدهاند، اما هنوز هم از بسیاری از آن ابزارها استفاده میکنیم؛ برای مثال، اینترنت در سال ۲۰۰۱ حباب بود، اما هنوز هم باقدرت پابرجا است و کاربردهای فراوانی دارد!
اصلاح شدنهای پیاپی در هر بازاری، طبیعی و حتی نشان از سالم بودن آن بازار دارد؛ بیت کوین هم مانند طلا و اینترنت، دورههای حبابی داشته، اما از تمام این دورهها جان سالم به در برده و با رشدی ثابت و مستحکمتر از قبل پابرجا باقی مانده است.
آنچه حباب را شکل میدهد، طمع انسانی است؛ تقصیر املاک و مستغلات نیست که در برخی دورههای فومو، مردم برای خرید عجله میکنند یا تقصیر اینترنت نیست که سرمایهگذاران طمع کردند. پس تقصیر بیت کوین هم نیست که هر ۴ سال یکبار مردم وارد بازار میشوند و نمیتوانند در بازار نزولی به رؤیاهای خود برسند.
حباب واقعی، خیلی سریع رشد میکند، به صفر میرسد و ناپدید میشود؛ درحالیکه، بیت کوین ۱۴ سال است وجود دارد و به طور پیوسته هم درحالرشد شبکه و پذیرش در میان مردم است؛ پس نمیتوان آن را حباب دانست. شاید بهتر باشد که بگوییم بیت کوین، تازه در حال متداول شدن بین افراد عادی است و روزبهروز هم افراد بیشتری آن را بهعنوان روشی برای پرداخت، قبول میکنند. درواقع، وقتی برای یکبار طعم واقعی داشتن حریم خصوصی در تراکنشها و غیرمتمرکز بودن آنها را چشیده باشیم، دیگر نمیتوانیم آن را نادیده گرفته و کنار بگذاریم.
بیت کوین؛ شیدایی گل لاله جدید
درباره این مورد از باورهای نادرست در مورد بیت کوین، باید بگوییم که بارها پیش آمده تحلیلگرانِ بدگمان به بازار کریپتوکارنسی، ارزهای دیجیتال بهخصوص بیت کوین را به لحاظ بیپایهواساس و سوداگرانهبودن به داستان شیدایی یا جنون گل لاله تشبیه میکنند. تولیپ مانیا یا شیدایی گل لاله (Tulipmania) از اولین حبابهای اقتصادی تاریخ است که اقتصاد هلند را به نابودی کشاند. ماجرا ازاینقرار بود که بازرگانان در اواخر قرن پانزدهم، برای اولینبار پیاز گل لاله را از ترکیه به این کشور هلند وارد کردند و زیبایی و کمیابی این گل هم خیلی زود توجه سرمایهگذاران زیادی را به خود جلب کرد.
خلاصه اینکه افراد زیادی به صورت دیوانهوار شروع کردند به خرید پیاز گل لاله، تا جایی که این گل، به یکی از گرانقیمتترین کالاهای دنیا تبدیل شد و قیمتش از شش برابر متوسط درآمد سالانهٔ یک کارگر هلندی، فراتر رفت. حباب قیمتی پیاز گل لاله در عرض ۶ ماه و در سال ۱۶۳۷ ترکید و قیمتش، حتی از قیمت اولیهٔ هم پایینتر رفت؛ بدیهی است که سرمایهگذاران بسیاری ورشکسته شدند و هلند دچار فروپاشی اقتصادی شد.
بیایید یک بار و برای همیشه این مورد از باورهای نادرست در مورد بیت کوین را رد کنیم؛ لالهها گلهایی هستند که شاید چند روز در قفسه گلخانهها دوام بیاورند، اما ارزشی فراتر از زیبایی خود ندارد، پیازِ این گل هم از فناوری زیربنایی خاصی برخوردار نیست! در مقابل بیت کوین، پروتکلی تغییرناپذیر است که به صورت بالقوه میتواند برای همیشه ماندگار باقی بماند.
قیمت پیاز گل لاله، تنها در عرض ۶ ماه افت وحشتناکی را تجربه کرد، اما بیت کوین در مدت ۱۴ سال حضورش، هر ۱۰ دقیقه بدون توقف بلاکهای جدید استخراج میکند، امنترین شبکه پولی است که تاکنون ساخته شده و ابزاری برای مبادله و ذخیرهٔ ارزش است؛ اگر محافظت از داراییتان برایتان اهمیتی ندارد، پیشنهاد میکنیم گل لاله بخرید، حداقل از بیت کوین زیباتر هستند.
بیت کوین؛ کلاهبرداری از نوع پانزی
طرح پانزی (Ponzi)، به استراتژیهایی برای استخراج پول اشاره دارد که در آن به شرکتکنندگان مشتاق، وعدههای بازدهی و سودآوری بالا داده میشود. درواقع، در طرح پانزی، مانند شرکتهای هرمی، سرمایهگذاران اولیه، سودِ خود را از پول سرمایهگذاران بعدی شبکه به دست میآورند و سرمایهگذارانِ رأس هرم یا همان سرمایهگذاران اولیه، میتوانند عرضه دارایی را دستکاری کنند، قدرت کاملی بر سازمان داشته باشد و حتی ترتیب کلاهبرداری راگپول را داده و با سرمایه جمعآوری شده، زیر پای سرمایهگذاران خُرد را خالی کنند.
البته این را هم در نظر بگیرید که چنانچه مشارکتکنندگان کافی به شبکه وارد نشوند، شبکه اصلاً سودآوری نخواهد داشت. پس این مورد از باورهای نادرست در مورد بیت کوین، که طرحی پانزی است را رد میکنیم، اما چرا؟ در پروتکل بیت کوین، مرجعیت مرکزی وجود نداشته و شبکه بیت کوین همتا به همتاو متنباز است؛ تمام این افراد در شبکه، قدرتی برابر دارند، عملکرد هر فرد در هر مرحله، قابلمشاهده است و برای سودآوری از آن باید مالیات پرداخت کرد؛ پس در این شبکه دیگر خبری از راگپول و کلاهبرداریهای مشابه نیست و نمیتوان بیت کوین را طرح پانزی در نظر گرفت.
حال که صحبت از طرح پانزی شد، بگذارید اضافه کنیم که فدرال رزرو میتواند بیدلیل و از هیچ، دلار چاپ کند، آن را از طریق اثر کانتیلون (Cantillon Effect) در اختیار دایره افراد نزدیکتر به خود قرار دهد، بازار را با نقدینگی اشباع و تورم ایجاد کند؛ در چنین سناریویی، میلیونها شهروند هر روز فقیر و فقیرتر میشوند، تا جایی که سیستم دیگر به دلیل بدهیهای نمایی پایدار نمانده و نابود میشود. پس فیات، خودش بزرگترین پانزی تاریخ است، به جای بیت کوین، نگران آن باشید.
بیت کوین؛ طرحی هرمی
همانطور که در بخش قبلی اشاره کردیم، پانزی شباهت زیادی به شرکتهای هرمی دارد. در طرح هرمی، پول تازهای که افراد تازهوارد به سیستم وارد میکنند، به دست متصدیان سیستم میرسد و پذیرندگان اولیه در جایگاه برتری نسبت به تازهواردان قرار میگیرند؛ بازار سهام، مسکن، طلا و تقریباً هر دارایی که در طول زمان ارزش آن افزایش پیدا میکند را میتوان بهعنوان نمونههایی از طرحهای هرمی، مثال زد.
طبق چنین تعریفی، بیت کوین هم یک طرح هرمی به حساب میآید؛ چرا که در سیستم آن، افرادی که زودتر بیت کوین خریداری کردهاند، بیشتر از تازهواردین به این بازار، سود میبرند.
بااینحال، کلاهبرداری هرمی واقعی، تعریف بسیار متفاوتی دارد: در کلاهبرداری هرمی واقعی، قدرتی مرکزی، کنترل دارایی را در اختیار داشته، برای جذب خریداران جدید فوریت تعریف میشود و در نهایت، مالکانِ طرح با تمام سرمایه جمع شده، ناپدید میشوند. از این نظر، بیت کوین، غیرمتمرکزترین شبکهای است که تابهحال بدون هیچ مسئولی ایجاد شده، دقیقاً برعکس طرح هرمی عمل میکند و میتوان به نوعی این مورد از باورهای نادرست در مورد بیت کوین را رد کرد.
بیت کوین؛ ترندی زودگذر
برخی از افراد معتقدند که بیت کوین، ترندی زودگذر است و در نهایت سقوط خواهد کرد. طبق این مورد از باورهای نادرست در مورد بیت کوین، این ارز دیجیتال، هیچ پشتوانهای ندارد و ارزشش تنها بر اساس عرضه و تقاضا تعیین میشود. این قشر، اینترنت، رسانههای اجتماعی، عکاسی دیجیتال، خودروهای الکترونیکی و خیلی دستاوردهای تکنولوژیکی دیگر را هم ترندی زودگذر میدانستند.
بیت کوین توسط افرادی که فناوری را درک نمیکنند یا از آن واهمه دارند، به ترندی زودگذر بودن، متهم میشود؛ درست مانند صنعت خودرو که توسط صاحبان اسبها مورد حمله قرار گرفتند یا سرویسهای استریم آنلاین که با تمسخر فروشندگان سیدی و صفحات موسیقی روبهرو شدند. در حال حاضر، ارز دیجیتال بیت کوین ۱۰۰ میلیون دلار کاربر دارد، ارزش بازارش به ۳۰۰ میلیارد دلار میرسد، حجم تراکنشهایش از ۱۰۰ تریلیون دلار فراتر میرود و ۱۴ سال هم از عمر آن میگذرد. پس با تمام این تفاسیر، شاید بهتر باشد در ترندی زودگذر بودن بیت کوین، تجدیدنظر کنیم.
بیت کوین؛ دارایی بیثبات و پرنوسان
این مورد از باورهای نادرست در مورد بیت کوین، درواقع درست است، اما ایراد نیست! بیت کوین، ممکن است دورههای بسیار پرنوسانی را تجربه کند، زمانی ۸۰ درصد از ارزش خود را از دست بدهد و زمانی هم با رشدی هزاردرصدی به میدان بازگردد. خیلی جالب است؛ طلا هم در دهه ۷۰ بسیار بیثبات بود، اما تقریباً ۱۰ سالی میشود که قیمتش تغییری نکرده است. اگر میخواهید سرمایهگذاری با پتانسیل عظیمی داشته باشید، باید خود را برای پذیرش نوسانات در طول مسیر آماده کنید.
نکته مثبت این است که با گذشت زمان، به نظر میرسد بیت کوین در مسیر افزایش قیمت، بیثبات و پرنوسان است، درحالیکه دلار در مسیر کاهش قیمت، ثبات دارد. دلار در ۱۰۰ سال گذشته، ۹۶ درصد از ارزش خود را از دست داده، اما ارزش بیت کوین در عرض ۱۰ سال، ۵٬۰۰۰٬۰۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است؛ پس نوسانش آنقدرها هم بد نیست!
بیت کوین؛ پولی ناملموس
میتوان گفت که این مورد از باورهای نادرست در مورد بیت کوین که دارایی دیجیتال و ناملموس است، صحت دارد. شما نمیتوانید آن را ببینید یا لمس کنید، اما اجازه دهید به نکتهای را در مورد سایر داراییهای دیجیتال نامشهود هم اشاره کنیم: سهام شرکتهایی مانند گوگل، اپل، آمازون یا دلار آمریکا و حتی طلا هم ناملموس است. بله همین طلا، بیشتر طلایی که امروز خریداری میشود روی کاغذ است و شما تنها یک گواهی برای خرید خود و پیوستن به فهرست مالکان طلا دریافت میکنید؛ همین موضوع در مورد دلار نیز صدق میکند که امروزه ۹۰ درصد به صورت دیجیتالی معامله و خرید و فروش میشود.
آخرین باری که از پول نقد استفاده کردید، چه زمانی بود؟ ما در دنیای دیجیتالی زندگی میکنیم که از ۱۰ دارایی باارزش موجود در آن، ۵ مورد، سهام شرکتهای اینترنتی هستند. ناملموس بودن به معنای بیارزش بودن نیست، درواقع، کاملاً برعکس، با مهاجرت هرچه بیشتر کسبوکارها به دنیای مجازی، دارایی های دیجیتالی بیش از هر زمان دیگری اهمیت و ارزش پیدا میکنند. به قرن ۲۱ خوش آمدید!
بیت کوین؛ فاقد ارزش ذاتی
ذاتی را تعریف کنید! طلا ارزش ذاتی ندارد، بااینحال، بهعنوان محافظی در برابر تورم و ذخیره ارزشی بسیار مفید استفاده میشود. بیت کوین هم طلای دیجیتال است و در همان لیگ بازی میکند. علاوه بر این، بیت کوین، دارایی خارقالعاده با دهها مورداستفاده است که هرکدام میتوانند جهان را به روشهای غیرمنتظرهای تغییر دهند. بیت کوین را میتوان با سرعت نور به صورت فرامرزی با هزینهای بسیار ناچیز انتقال داد؛ چنین قابلیتی برای طلا یا پول نقد، اساساً مطرح نیست.
بیت کوین، فناوری بدون نیاز به مجوزی است که به میلیونها نفری که تحت سلطه رژیمهای سرکوبگر قرار دارند، کمک میکند تا بقای خود را حفظ کرده و درجاتی از آزادی و استقلال را تجربه کنند؛ بیتکوین ابزار پرداختی قابلتقسیم و کمهزینه در بستر اینترنت است که به خالقان محتوا و صاحبان کسبوکار کمک میکند تا از آثار خود کسب درآمد داشته باشند. بیت کوین، امنترین سیستمی است که تابهحال برای حفظ ثروت طراحی شده و هرگز هک نشده است. میتوان گفت که این ارز دیجیتال، درواقع، بانکی است برای ۲ میلیارد نفری که به خدمات مالی دسترسی ندارند.
بیت کوین، سیستمی دفاعی در برابر تورم شدید در کشورهای درحالتوسعه است، بیت کوین، اینترنت پول (Internet Of Money) است و ما هنوز در ابتدای راه هستیم! این مورد از باورهای نادرست در مورد بیت کوین و اینکه بگوییم بیت کوین ارزش ذاتی ندارد، مانند این است که بگوییم فیزیک کوانتوم، احمقانه است؛ بیت کوین موارد استفاده بسیار و باارزش زیادی دارد.
گفتار پایانی
دنیای امروز، مملو از اخبار جعلی، رسانههای فیک و شارلاتانها است؛ در این میان ما وظیفه داریم که برای مقابله با آنها، دانش خود را گسترش داده و مطلع باشیم، آنها روایتی که برایشان سودآورتر است را منتشر میکنند و روح خود را به بالاترین قیمت میفروشند. آیا تابهحال شده که در مورد موضوعی که به آن تسلط دارید، مقالهای زرد خوانده باشید و با خود بگویید این خزعبلات چیست که به خورد خوانندگان میدهند؟
زمانی که اطلاعات زیادی در مورد موضوعات نداشته باشیم، آسانتر طعمه کلاهبرداران میشویم. به همین دلیل هم است که باید همیشه دقت کرده و اطلاعات را فیلتر کنیم. تصمیماتی که امروز میگیرید برای همیشه زندگی شما و فرزندانتان را تحتتأثیر قرار میدهد و این بر عهده خودِ شما است که دانشتان را در مورد مسائل مهم و تأثیرگذاری که در جهان پیرامونتان در حال وقوع است، گسترش دهید.
دانلود کتابچه نحوه دریافت وام با ارزهای دیجیتال
در این کتابچه با نحوه دریافت وام با ارزهای دیجیتال آشنا میشوید. از نحوه ثبتنام تا آشنایی با مزایا و معایب این گونه وامها مطلع میشوید.
حتی پیشنهاد میکنیم که در مورد مطالب گفته شده در این مقاله و ۱۰ مورد از باورهای نادرست در مورد بیت کوین هم تحقیق کرده و چشمبسته به هیچ رسانهای اعتماد نکنید. هیچ فردی نمیتواند آینده را پیشبینی کند، حتی بیت کوین ممکن است شکست بخورد، اما حداقل پتانسیل این را دارد تا به بزرگترین انقلاب در سیاست پولی دنیا تبدیل شود.
همه ما میدانیم که سیستم فیات فعلی، محکوم به نابودی است، تورم بیداد میکند و سقف بدهیها از کنترل دولتها خارج شده است. بیت کوین، میتواند سیستمی صادقانهتر، شفافتر و منصفانهتر را برای همه جهانیان به ارمغان بیاورد، به فساد، رانتخواری و اثر کانتیلون پایان دهد، سیاستمداران را به صادق بودن و کارآمدی وادار کند و در نهایت آینده بهتری برای فرزندان شما بسازد.
توجه: مقالات منتشر شده در آکادمی بیت پین فقط اهداف آموزشی دارند و نباید آنها را توصیهای مبنی بر خرید، فروش و یا سرمایهگذاری در نظر گرفت.
شبنم توایی
علاقه زیادی به حوزه فناوری و فین تک دارم، درباره ارزهای دیجیتال، بلاک چین، هوش مصنوعی، وب ۳ و سایر موضوعات مرتبط با فناوری مینویسمو تحقیق میکنم.
عاشق سفر و عکاسی هستمو اوقات فراغتم را با کشف جاذبهها و ثبت لحظات زیبا سپری میکنم.
بزرگترین هدفم تو زندگی یاد گرفتنه و لذت میبرم از اینکه یادگرفتههامو دانش و تجربهام را با دیگران به اشتراک بگذارم و از اونها هم یاد بگیرم.