سوئینگ تریدینگ (Swing Trading) چیست؟ سبک برتر تریدرها

تاریخ انتشار: 21 مهر 1400 | آخرین به‌روزرسانی: 12 تیر 1403
زمان مطالعه:  7 دقیقه

در بازارهای مالی، استراتژی‌ها و سبک‌های متنوعی برای ترید وجود دارد؛ اما از نظر زمانی می‌توان آن‌ها را به دو دسته سوئینگ تریدینگ و اسکلپ تریدینگ تقسیم می‌کنند. با اینکه اکثر مبتدیان بازار بیشتر به اسکلپینگ تمایل دارند، اما اغلب تریدرهای حرفه‌ای، سوئینگ تریدینگ را بهینه‌تر و سودآورتر از نوع سریع‌تر می‌دانند.

با توجه به اینکه موفقیت در ترید به درک درست از این مفهوم بستگی دارد؛ در این مقاله قصد داریم به طور کامل تشریح کنیم که سوئینگ تریدینگ چیست، تفاوت آن با اسکلپینگ چیست، چه مزایایی و معایبی دارد و چگونه می‌توان سوئینگ تریدر شد.

سوئینگ تریدینگ چیست؟

سوئینگ تریدینگ (Swing Trading) یا نوسان‌گیری، سبکی از معامله در بازارهای مالی مثل فارکس، ارز دیجیتال یا بورس است که معامله‌گر برای گرفتن یک روند کلی وارد پوزیشن می‌شود. این نوع معامله، از نظر زمانی به معنای نگه داشتن پوزیشن برای مدت زمانی نسبتاً طولانی (بین چند ساعت تا حتی چند هفته) است. سوئینگِرها (Swinger) می‌توانند معاملات خود را با تحلیل تکنیکال یا تحلیل فاندامنتال ثبت کنند.

هدف سوئینگ تریدینگ، کسب حداکثر سود از پتانسیل حرکتی قیمت است. برخی از تریدرها به دنبال ارزهای دیجیتال پرنوسان هستند و برخی دیگر، ارزهایی با حرکات کمتر را انتخاب می‌کنند. اما در کل، هدف هر دو تریدر این است که قیمت را در جایی پیدا کنند که روندی شروع یا روند قبلی ادامه پیدا کند.

ال بروکس، یکی از بهترین سوئینگ تریدرهای جهان

به طور کلی سبک معاملاتی سوئینگ تریدینگ ویژگی‌هایی اختصاصی دارد که قبل از شروع کار در این سبک، باید به آن‌ها توجه کنید:

  • پوزیشن‌هایی که با روش سوئینگ تریدینگ باز می‌شوند، ممکن است چند روز یا چند هفته طول بکشند، بنابراین صبر اصل بسیار مهم این سبک معاملاتی است.
  • سوئینگ تریدینگ شما را در معرض بهره شبانه و ریسک نوسانات آخر هفته قرار می‌دهد.
  • سوئینگرها حد سود (TP) و حد ضرر (SL) خود را بر اساس اندیکاتورهای تکنیکال یا پرایس اکشن (Price Action) تعیین کرده و با استفاده از آن‌ها، میزان ریسک و کسب سود خود را تنظیم و کنترل می‌کنند.
  • حتماً لازم است که برای خروج از پوزیشن هم استراتژی صریحی داشته باشید تا از کم شدن یا حذف سودهای به‌دست‌آورده خود جلوگیری کنید.
  • بسیاری از تریدرهای سوئینگ، معاملات را بر اساس میزان ریسک به پاداش ارزیابی می‌کنند. ریسک به پاداش ایده‌آل برای سوئینگ تریدینگ، ۱ به ۲ یا ۳ است؛ این یعنی مقدار حد سود پوزیشن شما باید ۲ یا ۳ برابر مقدار حد ضرر باشد.
  • ریسک به ریوارد بالای سوئینگ تریدینگ به معنای کمتر بودن احتمال موفقیت (Win Rate) است. وین رِیت ۴۵٪-۴۰٪ در این سبک معمول‌تر است و این یعنی ممکن است در این روش، تعداد استاپ‌های شما زیاد شود.
  • در این روش، باید مهارت زیادی در شناخت علائم تغییر روند باشید و همواره برای ورود با بریک-اوت (Breakout) آماده باشید.
دانلود دهمین ماهنامه دامیننس

بلاک چین و انتخابات: شفاف و بدون تقلب

    مقایسه سوئینگ تریدینگ با اسکلپ تریدینگ

    همانطور که گفتیم، یکی دیگر از روش‌های معاملاتی رایج در بازارهای مالی، اسکلپ تریدینگ یا معاملات روزانه است. در این روش، معاملات در بازه‌ی زمانی چند کندل (نهایتاً ۱ ساعت) انجام می‌شوند و روش معاملاتی کوتاه‌مدت به حساب می‌آید.

    معامله‌گران روزانه به صورت مکرر از ابزارهای تحلیل تکنیکال برای برآورد روند قیمتی در بازار استفاده می‌کنند تا بتوانند از کوچک‌ترین نوسانات قیمت در روز سود بگیرند. البته لازم به ذکر است که سوئینگ تریدینگ هم اگر کمتر از یک روز طول بکشد، یک معامله روزانه ارزیابی می‌شود؛ اما طبیعتاً راهبردهای تریدر برای انجام این دو معامله با هم تفاوت دارد. ازاین‌رو، در ادامه قصد داریم تفاوت‌های اسکلپ و سوئینگ تریدینگ را بررسی کنیم:

    • اسکلپرها باید نهایتاً از نوسانات یک روز برای کسب سود استفاده کنند، درحالی‌که سوئینگرها می‌توانند یک پوزیشن را تا زمان برگشت روند باز نگه دارند.
    • معامله‌گران روزانه به‌صورت مکرر از ابزارهای تحلیل تکنیکال استفاده می‌کنند. این در حالی است که معاملات نوسان‌گیر، در کنار تحلیل تکنیکال، فرصت استفاده از تحلیل بنیادی (فاندامنتال) و سایر روش‌های تحلیلی را نیز دارند.
    • معامله‌گران روزانه مجبور هستند تا در طول روز، مدام نوسانات بازار را رصد کنند. اما معامله‌گران روزانه مجبور نیستند همه چیز را در طول روز رصد کنند؛ چون آن‌ها می‌توانند معاملات خود را بیش از یک روز باز بگذارند.

    موارد فوق جزء رایج‌ترین و اصلی‌ترین تفاوت معامله روزانه و معامله نوسان‌گیری در بازارهای مالی چون فارکس و ارز دیجیتال هستند. البته از این روش‌های معاملاتی می‌توان در بازار بورس، کالا، طلا و … نیز استفاده کرد.

    نقاط قوت سوئینگ تریدینگ

    سوئینگ تریدینگ هم مثل هر سبک معاملاتی دیگری، مزایا و معایبی دارد که باید به آن توجه ویژه داشت. در واقع انتخاب این سبک فقط به تایپ شخصیتی فرد و تمایلات او در انجام معاملات بستگی دارد. در ادامه برخی از مزایای این سبک را آورده‌ایم:

    • نسبت به اسکلپ زمان بیشتری برای تصمیم‌گیری وجود دارد و مدیریت ترید هم در آن با آرامش بهتری صورت می‌گیرد. نیاز دارد.
    • بزرگ بودن مقدار سود و فشار روحی و روانی کمتر این سبک.
    • پرداخت کارمزد کمتر به علت کمتر بودن تعداد پوزیشن‌ها.
    • امکان ثبت معامله و رها کردن آن که به اصطلاح به آن سِت اند فورگت (Set&Forget) می‌گویند.

    نقاط ضعف سوئینگ تریدینگ

    • پوزیشن‌های باز شده در این روش، در معرض بهره شبانه و گپ‌های قیمتی آخر هفته قرار دارند.
    • معکوس شدن ناگهانی قیمت‌ها می‌توانند باعث ضررهای هنگفتی شوند.
    • تریدرهای سوئینگ بیشتر مواقع از توجه به روندهای بلندمدت برای تشخیص درست روندهای کوتاه مدت، غافل می‌شوند.
    • به دلیل بیشتر بودن ریسک به پاداش، احتمال موفقیت و رسیدن به حد سود کمتر است و همین تعداد بالای استاپ‌ها می‌تواند باعث کاهش اعتماد به‌نفس تریدر شود.
    • این نوع ترید نیاز به درک عمیقی از رفتار بازار دارد و ممکن است سودهای به دست آمده طی چند ساعت یا حتی روز، با حرکتی ناگهانی با اخبار، از بین برود.

    استراتژی‌های سوئینگ تریدینگ

    سوئینگرها ممکن است برای پیدا کردن بهترین فرصت ورود به پوزیشن، چندین روز صبر کنند. به همین دلیل، وجود استراتژی واضح و مشخص اهمیت بسیار بالایی در سوئینگ تریدینگ دارد.

    استراتژی‌های سوئینگ تریدینگ بسیار متنوع هستند. در واقع هر کسی می‌تواند با ترکیب و اصلاح هر روش و سبک، استراتژی مخصوص به خود را خلق و بعد از بک‌تست آن را بکار بگیرد.برخی از بهترین استراتژی‌های سوئینگ تریدینگ عبارتند از:

    معامله‌گری استراتژیک

    معامله‌گری استراتژیک شاید در نگاه اول اصطلاح پیچیده‌ای به نظر برسد، اما در حقیقت چنین نیست. منظور ما از معامله‌گری استراتژیک، صرفاً این است که بی‌گدار به آب نزنید! برای هر حرکت خود در این بازار برنامه داشته باشید و مثل ربات به دستورات مکتوب خود عمل کنید.

    تعیین حد ضرر

    تعیین کردن حد ضرر در هر خرید و فروش ارز دیجیتال ضروری است. چراکه نمی‌توان به بهترین تحلیل‌های این بازار هم به طور ص درصدی اطمینان کرد. بنابراین سعی کنید پس از باز کردن هر معامله ارز دیجیتال، بلافاصله حد ضرر آن را نیز مشخص کنید.

    البته تعیین حد ضرر هم شگردهای خاص خود را دارد که باید در جریان آموزش نوسان‌گیری ارز دیجیتال آن را فرا بگیرید. از این راه می‌توانید در شرایط خطرناک بازار، سرمایه خود را ضررهای بزرگ در امان نگه‌دارید.

    مدیریت سرمایه

    مدیریت سرمایه می‌تواند طیف گسترده‌ای از فعالیت‌های یک تریدر را در بر بگیرد. اما مهم‌ترین مسئله این است که تمام دارایی خود را وارد یک ترید نکنید. بلکه صرفاً بخشی از دارایی‌تان را به معامله ارزهای دیجیتال اختصاص دهید که در بدترین حالت، اگر تمام آن را نیز از دست بدهید، مشکل جدی برای حساب شما ایجاد نشود.

    هرگز دارایی‌های حیاتی زندگی خود را وارد بازار پررسیک معاملات نکنید. همچنین از آن مقدار دارایی که وارد بازار می‌کنید هم حدود ۲٪-۱٪ را وارد هر معامله سوئینگ تریدینگ کنید. این درصد برای اسکلپ تریدینگ به مراتب کمتر است.

    کنترل احساسات

    یکی از بدترین چیزهایی که به تریدرها (به‌خصوص تریدرهای مبتدی) در بازار آسیب می‌زند، هیجانات احساسی است. ترس و طمع از جمله مهم‌ترین احساساتی هستند که می‌توانند تریدر را از مسیر تحلیل‌ها خارج کرده و وی را دچار زیان کنند.

    بنابراین توصیه اکید داریم که به تحلیل و استراتژي‌های معاملاتی خود پایبند بمانید و از بروز رفتارهای هیجانی که منجر به خرید و فروش در زمان نامناسب می‌شود، خودداری کنید.

    کلام آخر

    ماهر شدن در سوئینگ تریدینگ، فرآیندی زمان‌بر و پرفرازونشیب است و به هیچ وجه یک‌شبه صورت نمی‌گیرد، بنابراین باید در این مسیر صبر و حوصله داشته باشید و هرچقدر هم استراتژی نوسان‌گیری را به خوبی فرا گرفته باشید، باز هم باید برای فعالیت در این زمینه، ریسک‌پذیری بالایی داشته باشید.

    استراتژی‌های متنوعی برای نوسان‌گیری وجود دارد. سعی کنید تمام استراتژي‌ها را امتحان کرده و در نهایت، سازگارترین استراتژی با روحیه و سبک معاملاتی خود را به عنوان استراتژی رایج خود انتخاب نمایید.

    در آخر هم توصیه می‌کنیم که از فردی آگاه در زمینه نوسان‌گیری مشورت بگیرید. آیا شما تریدر ماهری در سوئینگ تریدینگ می‌شناسید؟ توصیه خاصی به دوستانی که تازه وارد این مسیر شده‌اند، دارید؟ نظرات خود را در زیر این مقاله با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.

    سوالات متداول

    • آیا سوئینگ تریدینگ مناسب معاملات روزانه می‌باشد؟

    بله، سوئینگ تریدینگ به معنای ورود به پوزیشن برای گرفتن یک روند است و این روند می‌تواند یک روز تا چند هفته طول بکشد. اما به طور فرضی معاملات روزانه رو اسکلپ می‌نامند.

    • آیا سوئینگ تریدینگ برای تازه‌کارها مناسب است؟

    بله، به طور کلی توصیه می‌شود که افراد مبتدی و کم‌تجربه ابتدا فقط به دنبال فراگیری سوئینگ تریدینگ باشند و بعدها اسکلپینگ را شروع کنند.

    • سوئینگ تریدینگ چه مزایایی دارد؟

    فرصت بهتر برای تصمیم‌گیری، فشار روانی کمتر و سودهای بزرگتر از جمله مزایای سوئینگ تریدینگ است.

    • بهترین سوئینگ تریدر جهان کیست؟

    اکثر بهترین تریدرهای جهان مثل جورج سوروس و ال بروکس، در مصاحبه‌های خود اعلام کرده‌اند که اکثر معاملات خود را به سبک سوئینگ انجام می‌دهند.

    میلاد آقایاری

    میلاد آقایاری

    Fiat Free, Since 93 :) درباره کریپتو می‌نویسم. چون به نظرم راه امیدوارکننده‌ایه واسه یه کوچولو بیشتر کردن عدالت در جهان

    مطالب نویسنده
    کلیدواژه‌ها
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    آموزش جامع انتقال و خرید و فروش ارز پیکسل ورس

    تب‌وتاب بازی‌های تلگرامی در ماه‌های گذشته بسیار داغ شده است. ...

    پری مارکت چیست؟ چگونه معاملات Pre-Market انجام دهیم؟

    اصطلاح پری مارکت (Pre-Market)، پس از خبر لیست‌شدن برخی از تو ...

    آموزش اتصال همستر کامبت به کیف پول

    ربات تلگرامی همستر کامبت، امروزه توجه بسیاری از فعالان حوزه ...

    دیدگاه‌ها 1 دیدگاه
    در پاسخ به دیدگاه کاربر
    1. امیرحسین
      امیرحسین | 11 دی 1400

      عالیه