سبد سرمایه گذاری 2025

نوسان گیری ارزهای دیجیتال چیست و چه تفاوتی با معاملات روزانه دارد؟

تاریخ: 10 آذر 1400
زمان مطالعه:  6 دقیقه
نوسان گیری چیست و چه تفاوتی با معاملات روزانه دارد؟

در بازار سرمایه، سرمایه‌گذاری به روش‌های مختلفی انجام می‌شود. همین امر به عنوان نقطه قوت بازار برای سرمایه‌گذارانی است که با دیدگاه‌های مختلف، مشغول معامله هستند و برای افراد، فرصت‌های معاملاتی مختلفی را ایجاد می‌کند. اگر با دنیای ارزهای دیجیتال اندکی آشنایی داشته باشید، حتماً اصطلاح ترید (Trade) را شنیده‌اید. در بازارهای مالی، ترید یا معامله روشی است که افراد تلاش می‌کنند تا از نوسانات قیمت دارایی‌ها، به نفع خود استفاده کرده و سود کنند.

به بیان ساده‌تر نوسان‌گیری خرید ارز دیجیتال در کف قیمت و فروش آن در اوج قیمت است.

ترید یا معامله در بازارهای ارز دیجیتال به یک روش خاص، محدود نمی‌شود و انواع متعددی را در برمی‌گیرد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به معامله‌گری نوسان‌گیر (نوسان‌گیری) اشاره کرد که می‌تواند برای معامله‌گران مبتدی، یک راهبرد معاملاتی ایده‌آل باشد. نوسان‌گیری یا سوینگ تریدینگ (Swing Trading) به ‌دلیل قابلیت ‌کنترل، فعالیت در بازار را برای معامله‌گران راحت‌تر می‌کند. اگر شما هم برای انجام معاملات خود، به دنبال یک راهبرد مناسب می‌گردید و می‌خواهید بدانید معامله‌گری روزانه برایتان مناسب‌تر است یا نوسان‌گیری، در ادامه با ما همراه باشید چرا که در این مطلب به بررسی روش «نوسان‌گیری» پرداخته و تفاوت آن را با معامله روزانه بیان می‌کنیم و هر آنچه که باید در مورد نوسان‌گیری ارزهای دیجیتال بدانید، برایتان توضیح خواهیم داد.

آشنایی با نوسان‌گیری و معامله‌گری نوسان‌گیر

سرمایه‌گذاران با هدف کسب سود، وارد بازار سرمایه می‌شوند. آن دسته از سرمایه‌گذارانی که ریسک‌پذیری کمتری دارند، عموماً به دنبال معاملات، میان مدت (6 تا 9 ماه) و بلند مدت (بیش از 9 ماه) بوده و در مقابل، سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر، به دنبال معاملات کوتاه مدت‌ (1 تا 3 ماه) هستند. البته نوسان‌گیری با معامله کوتاه مدت متفاوت بوده که ممکن است به صورت روزانه یا نهایتاً دو هفته‌ای باشد. به آن دسته از سرمایه‌گذارانی که سود خود را از نوسان قیمت‌ها، در بازه زمانی کوتاه مدت می‌گیرند «نوسان‌گیر» گفته می‌شود. در معامله‌گری نوسان‌گیر هم، همین اتفاق می‌افتد و نوسان قیمت‌ها در یک بازه زمانی کوتاه تا متوسط به منظور کسب سود، مورد توجه نوسان‌گیر قرار می‌گیرد. نوسان‌گیران به دو دسته تقسیم می‌شوند که عبارتند از:

  • افرادی که موج صعودی را آغاز می‌کنند.
  • افرادی که بر موج سوار می‌شوند و پیش می‌روند.

وقتی موج صعودی یا به عبارتی روند قوی در بازار شروع می‌شود، معامله‌گران نوسان‌گیر، بهترین عملکرد خود را به نمایش می‌گذارند. حال اگر در بازه‌های زمانی طولانی‌تر، موج صعودی وجود داشته باشد، فرصت انجام نوسان‌گیری برای معامله‌گران نوسان‌گیر، دوچندان شده و مدت زمان بیشتری برای کسب سود از نوسانات خواهند داشت. اما نباید از یاد برد که انجام معاملات در بازارهایی که همواره در حال نوسان‌اند، دشوار خواهد بود، چرا که وقتی بازار به طور مداوم در حال نوسان است و در یک جهت مشخصی حرکت نمی‌کند، پیش‌بینی تغییرات قیمت نیز در آن کار دشواری است و در نتیجه به راحتی نمی‌توان از معاملات انجام شده، کسب سود کرد و باید با احتیاط معامله کرد.

نوسانگیری ارزهای دیجیتال

نحوه سود بردن معامله‌گران با نوسان‌گیری

همانطور که پیشتر نیز به آن اشاره کردیم، هدف هر معامله‌گر از نوسان‌گیری، کسب سود از نوسانات قیمتی طی مدت کوتاهِ چند روز تا چند هفته است. به عبارتی معامله‌گران نوسان‌گیر در مقایسه با معامله‌گران روزانه نوسانات قیمتی را طی مدت زمان طولانی‌تری بررسی می‌کنند اما رفتارشان مشابه سرمایه‌گذارانی نیست که برای طولانی مدت سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

اگرچه معامله‎‌گران نوسان‌گیر از تحلیل‌های مختلف به خصوص تحلیل تکنیکال بهره می‌برند، اما به اندازه معامله‌گران روزانه از آن استفاده نمی‌کنند. همچنین معامله‌گران روزانه نیازی به استفاده از تحلیل فاندامنتال ندارند، اما با توجه به اینکه ممکن است طی چند هفته، تغییری بنیادین اتفاق بیفتد، معامله‌گران نوسان‌گیر در چاچوب معاملاتی خود می‌توانند از تحلیل فاندامنتال نیز استفاده کنند.

از آنجایی که برای تعیین زمان شروع معامله، تحلیل رفتاری قیمت‌ها با استفاده از نمودارهای شمعی، محاسبه سطوح حمایت و مقاومت و همچنین استفاده از شاخص‌های تکنیکال بسیار رایج است، بیشتر معامله‌گران پیش از شروع معامله از این روش‌ها بهره می‌گیرند.

نمودار میانگین متحرک (Moving Averages)، باندهای بولینگر (Bollinger Bands)، ابزار فیبوناچی اصلاحی (Fibonacci retracement tool) و شاخص قدرت نسبی (RSI) از متداول‌ترین شاخص‌های مورد استفاده معامله‌گران نوسان‌گیر است.

از دید این معامله‌گران، زمانی یک روند صعودی یا نزولی قوی خواهد بود که در یک بازه زمانی طولانی مدت تأیید شود. بنابراین برای انجام تحلیل‌های خود، همواره یک بازه زمانی متوسط یا طولانی مدت را در نظر می‌گیرند. البته انجام این کار به معنای عدم توجه معامله‌گران نوسان‌گیر به بازه‌های زمانی کوتاه مدت نیست؛ چرا که گاهی اوقات ممکن است برای پیدا کردن بهترین نقطه برای ورود به بازار یا خروج از آن، از تایم‌فریم‌های ساعتی نیز استفاده کنند.

آنچه که نباید فراموش کرد، این است که مهم‌ترین چارچوب برای معامله‌گران روزانه به طور متداول، استفاده از نمودارهای روزانه است اما این یک قانون و قاعده غیرقابل تغییر نیست و هر معامله‌گر می‌تواند راهبردهای معاملاتی مخصوص به خود را داشته باشد.

تفاوت نوسان گیری و ترید ارزهای دیجیتال

نوسان گیری با معامله روزانه چه تفاوتی دارد؟

اگر بخواهیم تفاوت نوسان‌گیری و معاملات روزانه را مورد بررسی قرار دهیم، می‌توانیم این وجه تمایز را در چهار مورد جست‌وجو کنیم که عبارتند از:

  • هدف: در معاملات روزانه، هدف بهره‌برداری و کسب سود از نوسانات قیمتی در کوتاه مدت است اما در نوسان‌گیری، معامله‌گران به دنبال تغییرات بزرگ‌تری هستند و هدف سود بردن از تغییرات قیمتی در مدت زمان طولانی است.
  • بازه زمانی: معامله‌گران روزانه به طور مرتب در حال رصد بازار هستند و موقعیت خرید و فروش یا به اصطلاح عمر معاملاتی آن‌ها یک روزه است، اما معاملات معامله‌گران نوسان‌گیر از پویایی کمتری برخوردار بوده و این بازه در حدود چند روز تا چند هفته است.
  • میزان سود احتمالی: با توجه به اینکه در بازه زمانی یک روز، امکان نوسان قیمتی قابل توجهی وجود ندارد، میزان سود کسب شده اندک است، اما در معامله نوسان‌گیری به علت طولانی‌تر شدن زمان، نوسان قیمتی با تغییرات بیشتری همراه بوده و می‌توانند تنها با انجام چند معامله سود هنگفتی را به دست آورند.
  • ابزار تحلیل: اکثر معامله‌گران روزانه برای انجام معاملات خود فقط از تحلیل تکنیکال استفاده می‌کنند؛ این در حالی است که معامله‌گران نوسان‌گیر اگرچه اولویت‌شان تحلیل تکنیکال است اما از ترکیبی از روش‌های تکنیکال و فاندامنتال استفاده می‌کنند. البته در این میان، عده‌ای هم هستند که ممکن است از تحلیل‌های نکنیکال صرفنظر کرده و صرفاً تحلیل‌های فاندامنتال را مورد استفاده قرار دهند.

با توجه به موارد گفته شده، شما خود را به عنوان یک معامله‌گر، در کجای این طیف فرض می‌کنید؟ برای پاسخ دادن به این سئوال بهتر است ابتدا نقاط قوت خود را شناسایی کنید. البته لازم نیست خود را محدود به استفاده از یک روش خاص کنید، بلکه می‌توانید راهبردهای مختلف را امتحان کنید و بهترین راهبرد را برای معاملات خود در نظر بگیرید.

نحوه شروع نوسان‌گیری برای ارزهای دیجیتال

از نسل Z تا NFT و تحلیل دوج‌کوین در شماره جدید دامیننس

دامیننس ۱۵، همین حالا دریافت کن!

    نحوه شروع نوسان‌گیری برای ارزهای دیجیتال

    نوسان‌گیری می‌تواند به عنوان یک روش ایده‌آل برای شروع خرید و فروش ارزهای دیجیتال در نظر گرفته شود. چرا که وجود بازه‌های زمانی طولانی‌تر نسب به معامله‌گری روزانه، آرامش بیشتری را به شما داده و می‌توانید با دقت بیشتر و خیالی آسوده‌تر، به انجام معاملات بپردازید.

    اگر شما فردی تازه‌کار در دنیای معامله‌گری هستید، توصیه ما به شما این است که قبل از انجام هرگونه معامله، ابتدا با مفاهیم، راهبردها و روش‌های تحلیل تکنیکال و فاندامنتال به طور دقیق آشنا شوید، سپس به انجام معامله بپردازید. اما اگر دانش و مهارت کافی در این زمینه را دارید، می‌توانید با انجام معاملات آزمایشی، مهارت خود را در این زمینه محک بزنید.

    برای انجام معاملات آزمایشی، کار خود را در تست‌نت صرافی بایننس به ‌نام بایننس فیوچرز (Binance Futures) شروع کنید تا بدون ایجاد خطر برای سرمایه خود، بتوانید مهارت‌های لازم برای معامله‌گری را به دست آورده و خود را مورد سنجش قرار دهید.

    پلتفرم‌های متعددی وجود دارند که به صورت آنلاین خدمات لازم را برای معاملات ارزهای دیجیتال ارائه می‌دهند که «بایننس» یکی از بهترین آن‌هاست. این پلتفرم از معاملات سه ماهه و بدون سررسید، توکن‌های دارای اهرم، معاملات مارجین و… پشتیبانی می‌کند که برای بسیاری از معامله‌گران نوسان‌گیر، نه تنها فرصت مناسبی است، بلکه ایده‌آل محسوب می‌شود.

    گفتار پایانی

    در این مطلب با نوسان‌گیری آشنا شده و تفاوت آن را با معاملات روزانه مورد بررسی قرار دادیم و دانستیم که انتخاب یک روش معاملاتی، هم در بورس و هم در بازار ارزهای دیجیتال، کاملاً شخصی بوده و هر فرد می‌تواند با توجه شرایط خود، راهبرد معاملاتی متفاوتی را اتخاذ کند.

    هر روش نیز می‌تواند نکات مثبت و منفی مخصوص به خود را داشته باشد. با توجه به اینکه نوسان‌گیری به ایجاد سود در کوتاه مدت منجر می‌شود، برای بسیاری از افراد، جذابیت بیشتری دارد.

    یک نوسان‌گیر، موقعیت خود را در معاملات معمولاً برای چند روز یا نهایتاً چند هفته حفظ می‌کند اما در معاملات روزانه، به دلیل پیچیدگی معاملات، اضطراب بیشتری به معامله‌گر وارد شده و به طبع ریسک بالاتری خواهد داشت.

    ساده‌ترین راه برای آگاهی از اینکه معامله‌گری روازنه برای شما مناسب‌تر است یا نوسان‌گیری، امتحان هر دو این روش‌هاست تا ببینید کدامیک با سبک معاملاتی شما، همخوانی بیشتری دارد.

    نکته مهم آن است که قبل از شروع به انجام این کار، اگر مهارت و تجربه کافی ندارید، حتماً برای خود حد ضرر (Stop Loss) در نظر بگیرید تا متحمل ضررهای سنگین و غیرقابل جبران نشوید.

    سوالات متداول

    نوسان‌گیری چیست؟

    نوسان‌گیری استفاده از دانش و مهارت برای کسب سود از نوسان قیمت‌ها، در بازه زمانی کوتاه مدت است.

    تفاوت نوسان‌گیری با معاملات روزانه در چیست؟

    وجه تمایز این دو را می‌توان در اهداف پیش رو، بازه زمانی مورد استفاده، میزان سود احتمالی از نوسانات قیمتی و ابزارهای مورد استفاده برای تحلیل دانست.

    کارن آهنگری

    کارن آهنگری

    بازی با کلمات، یکی از بهترین سرگرمی‌هاست. در کنارش، کمک به دیده شدن این کلمات با کمک SEO هم مهمترین وظیفه‌ی من تو بیت‌پینه. سعی می‌کنم دانسته‌هام رو تو حوزه کریپتو با کاربرها به اشتراک بذارم و با سئو به دیده شدن این دانسته‌ها، کمک کنم.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    تریدفای (TradFi) و نقش آن در دنیای ارزهای دیجیتال

    شاید کلمه تریدفای یا TradFi برایتان کمی ناآشنا باشد؛ اما در...

    میم کوین چیست؟ راهنمای کامل آشنایی و سرمایه‌گذاری در دنیای میم‌ها

    آیا تا‌به‌حال فکر کرده‌اید که یک شوخی ساده اینترنتی...

    ۱۰ سایت پیش بینی ارز دیجیتال که باید بشناسید

    روش‌های مختلفی مانند تحلیل‌های تکنیکال و فاندامنتال به شما...

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر