آموزش تحلیل تکنیکال؛ جلسه پنجم – حمایت و مقاومت

حمایت و مقاومت در بازار رمزارز به چه معناست؟
تاریخ انتشار: 5 آبان 1400 | آخرین به‌روزرسانی: 11 تیر 1402
زمان مطالعه:  3 دقیقه
آموزش تحلیل تکنیکال؛ جلسه پنجم - حمایت و مقاومت

در جلسات قبلی با اهمیت تحلیل تکنیکال در انجام معاملات مطمئن و کم‌ریسک آشنا شدیم. در واقع می‌توان گفت تحلیل تکنیکال یکی از جامع‌ترین و کامل‌ترین روش‌های آنالیز سهام در سراسر جهان است. ابزارهایی که تحلیل‌گران از آن استفاده می‌کنند مشترک هستند و تفاوت‌های جزئی بایکدیگر دارند. برای آشنایی با مفاهیم و تعاریف حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال با جلسه‌ی پنجم آموزش آکادمی صرافی ارز دیجیتال بیت‌پین همراه باشید.

مفهوم حمایت و مقاومت

مفهوم حمایت (Support) و مقاومت (Resistance) در تحلیل تکنیکال جزء اصول ابتدایی است که هر معامله‌گری باید با آن‌ها کاملا آشنا باشد. شاید زمانی که در حال مرور تحلیل سهام توسط تحلیل‌گران هستید کلماتی مانند گاوها (Bulls)، خرس‌ها (Bears) و یا کشمکش مداوم بین خریداران و فروشندگان به گوش‌تان خورده باشد که خط مقدم نبرد آن‌ها در خطوط حمایت و مقاومت تحقق می‌یابد.

حمایت چیست؟

حمایت سطحی از قیمت است که تصور می‌شود در آن تقاضا آن‌قدر قوی باشد که از سقوط بیشتر قیمت جلوگیری کند. در سطح حمایت انتظار می‌رود خریداران به خرید راغب‌تر شوند و فروشندگان تمایل کمتری به فروش پیدا کنند.

اعتقاد بر این است که زمانی که قیمت به سطح حمایت می‌رسد، تقاضا معمولاً بیشتر از عرضه می‌شود و از سقوط قیمت به زیر سطح حمایت جلوگیری می‌کند. البته همیشه این‌طور نیست و هیچ سطح حمایتی را نمی‌توان دائمی دانست. یک سطح حمایت، ممکن است شکسته شود و سطوح حمایت سطوحی دائمی یا قطعی نیستند.

خط مقاومت و خط حمایت در تحلیل تکنیکال

خط حمایت

خط حمایت خطی است که از اتصال و امتداد نقاط حمایت در یک راستا ایجاد می‌شود. این خط همیشه پایدار نمی‌ماند و شکسته شدن قیمت به زیر این خط نشان‌دهنده‌ی افزایش فشار فروشندگان است.

سقوط قیمت به زیر این سطح نشان‌دهنده یک تمایل جدید به فروش یا انگیزه‌ی کمتر برای خرید است.

شکست خط حمایت و کف‌های جدید قیمت نشان می‌دهد که فروشندگان توقعات خود را پائین آورده‌اند و حاضرند آن دارایی یا سهام را بازهم به قیمت‌های کمتری بفروشند.

بعلاوه خریداران تا زمانی که قیمت‌ها به زیرخط حمایت و کمتر از کف قبلی سقوط نکند، ترغیب به خرید نخواهند شد. وقتی خط حمایت شکسته شود باید یک خط حمایت جدید در سطح پایین‌تری ایجاد شود.

دانلود یازدهمین ماهنامه دامیننس

آینده موسیقی با توکن‌ها و انقلاب دیجیتال در وب ۳

    مقاومت چیست؟

    مقاومت سطحی از قیمت است که تصور می‌شود در آن مقدار فروش آن‌قدر قوی باشد که از افزایش بیشتر قیمت جلوگیری کند. هنگامی‌که قیمت به سمت سطح مقاومت بالا می‌رود، فروشندگان به فروش راغب‌تر شوند و خریداران تمایل کمتری به خرید پیدا می‌کنند.

    اعتقاد بر این است که زمانی که قیمت به سطح مقاومت می‌رسد، عرضه از تقاضا افزایش می‌یابد و از افزایش قیمت به بالای سطح مقاومت جلوگیری می‌کند.

    البته سطوح مقاومت نیز دائمی نیستند و همواره احتمال شکسته شدن آنها وجود دارد.

    خط مقاومت و خط حمایت در تحلیل تکنیکال بازار ارز دیجیتال

    خط مقاومت

    خط مقاومت خطی است از اتصال و امتداد نقاط مقاومت ایجاد می‌شود. این خط همیشه پایدار نمی‌ماند و افزایش قیمت به بالای این خط نشان‌دهنده‌ی بیشتر شدن تقاضا از عرضه است.

    افزایش قیمت به بالای این سطح نشان‌دهنده‌ی یک تمایل جدید به خرید یا انگیزه‌ی کمتر برای فروش است.

    شکست خط مقاومت و اوج‌های جدید قیمت نشان می‌دهد که خریداران توقعات خود را بالابرده‌اند و حاضرند باز هم آن دارایی یا سهام را در قیمت‌های بالاتر خریداری کنند.

    بعلاوه فروشندگان تا زمانی که قیمت‌ها به بالای خط مقاومت و بیش از اوج قبلی صعود نکنند ترغیب به فروش نخواهند شد. وقتی خط مقاومت شکسته شود باید یک خط مقاومت جدید در سطح بالاتری روی نمودار رسم شود.

    اگرچه گاهی اوقات تعیین خطوط دقیق حمایت و مقاومت مشکل است اما شناسایی موقعیت آن‌ها می‌تواند توانایی تحلیل و پیش‌بینی را به شدت بهبود ببخشد.

    وقتی قیمت سهم یا ارز به یک سطح حمایت مهم نزدیک می‌شود، باید آن را به‌عنوان یک هشدار برای افزایش فشار خرید دانست، مگر اینکه خلاف آن اتفاق بیفتد و در سطح حمایت موردنظر، تقاضا نتواند بر عرضه پیروز شود.

    اگر قیمت اوراق بهادار به یک سطح مقاومت نزدیک می‌شود، باید آن را به‌عنوان یک هشدار برای افزایش فشار فروش دانست، مگر اینکه خلاف آن اتفاق بیفتد و در سطح مقاومت موردنظر، عرضه نتواند بر تقاضا پیروز شود و مقاومت رو به بالا شکسته شود.

    شکسته شدن یک سطح حمایت و مقاومت نشانه‌ی پیروزی یکی از طرفین عرضه و تقاضا است.

    شکسته شدن خط مقاومت نشان‌دهنده‌ی پیروزی تقاضا (خریداران) و شکسته شدن خط حمایت نشان‌دهنده‌ی پیروزی عرضه (فروشندگان) است.

    پیشنهاد آکادمی پیت‌پین برای یادگیری بیشتر:

    ✓ تحلیل تکنیکال چیست و چه کاربردی دارد؟
    ✓ آموزش تحلیل تکنیکال؛ جلسه‌ اول – پیش‌فرض‌ها
    ✓ آموزش تحلیل تکنیکال؛ جلسه دوم – نمودارها
    ✓ آموزش تحلیل تکنیکال؛ جلسه سوم – مقیاس نمودار و حجم معاملات
    ✓ آموزش تحلیل تکنیکال؛ جلسه چهارم – روند
    ✓ آموزش تحلیل تکنیکال؛ جلسه ششم – تاثیر روند با حجم معاملات
    ✓ آموزش تحلیل تکنیکال؛ جلسه هفتم – الگوها
    آموزش تحلیل تکنیکال؛ جلسه هشتم – اندیکاتورها

    تیم محتوا بیت‌پین

    تیم محتوا بیت‌پین

    تدوین و بررسی مطالب حوزه کریپتو و خلق مقالات کاربردی در حوزه ارزهای دیجیتال.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    اندیکاتور زیگزاگ: ابزاری برای شناسایی تغییر روند

    اگر به دنبال ابزاری دقیق برای تحلیل تکنیکال هستید، اندیکاتور ...

    اندیکاتور حجم تعادلی (OBV): ابزاری برای ردیابی حجم در معاملات

    اندیکاتور حجم تعادلی (OBV) ابزاری کارآمدی در دنیای تحلیل تکن ...

    آموزش کامل الگوی کندلی مرد آویزان (Hanging man) به زبان ساده

    مرد آویزان یا مرد به دار آویخته، از شناخته‌شده‌ترین الگوها د ...

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر