سبد سرمایه گذاری 2025

مقایسه تفاوت‌های آوالانچ و سولانا: کدام پروژه لایه 1 بهتری در سال 2024 است؟

تاریخ انتشار: 11 دی 1402 | آخرین به‌روزرسانی: 20 خرداد 1403
زمان مطالعه:  7 دقیقه
مقایسه تفاوت‌های آوالانچ و سولانا: کدام پروژه لایه 1 بهتری در سال 2024 است؟

فناوری‌هایی مانند آوالانچ (AVAX) و سولانا (SOL) به طور مستمر در تلاش برای بهبود صنعت بلاک چین هستند. آنها راه‌های جدید و کارآمدتری را برای تسهیل، اعتبارسنجی و مدیریت تراکنش‌های مرتبط با بلاک چین معرفی می‌کنند. اما کدام یک از این دو، در انجام این عملکردهای اصلی بلاک چین بهتر است؟

این مقاله به بررسی و تجزیه و تحلیل آواکس در مقابل سولانا خواهد پرداخت و به ظرفیت و ویژگی‌های هر شبکه اشاره، و تعیین می‌کند کدام بلاک چین به عنوان بهترین بلاک چین لایه 1 ظاهر شده است.

سولانا چیست؟

سولانا یکی از بهترین بلاک چین‌های لایه 1 در فضای ارزهای دیجیتال است. این شبکه برای اولین بار در سال 2017 توسط «آناتولی یاکوونکو» معرفی شد. این زنجیره در سال 2020 وایرال شد و به کاربران بلاک چین گزینه‌های بهتری را نسبت به بلاک چین‌های قبلی ارائه کرد.

محبوبیت سولانا عمدتاً از مکانیسم اجماع اثبات تاریخ (PoH) ناشی می‌شود که معاملات سریع‌تر و کارآمدتر را تسهیل می‌کند. این امر شبکه را مقرون‌به‌صرفه‌تر می‌کند، به خصوص برای توسعه‌دهندگان بلاک چین که می‌خواهند برنامه‌های غیرمتمرکز (dApps) و پروتکل‌های خود را بر روی بلاک چین بسازند.

سولانا

برای دسترسی به سولانا، کاربران باید با استفاده از رمزارز بومی پلتفرم، SOL، هزینه خدمات را بپردازند. SOL همچنین به عنوان یک نشانه حاکمیتی در سولانا عمل می‌کند؛ زیرا صاحبان این کوین حق دارند در مورد تصمیمات حاکمیتی که ممکن است بر شبکه تأثیر بگذارد، رأی دهند.

آوالانچ چیست؟

آوالانچ نیز یک شبکه غیرمتمرکز لایه 1 بلاک چین است. لایه یک بودن به این معنی است که معماری آن مستقل است و برای پشتیبانی از سایر بلاک چین‌ها ساخته شده است. آوالانچ زاده فکر Ava Labs است، یک ارائه دهنده راه حل‌های وب 3 که این شبکه را در سال 2020 راه اندازی کرد.

شبکه آوالانچ به خاطر طیف وسیعی از برنامه‌های غیرمتمرکز، بازارهای NFT و پروتکل‌های دیفای که پشتیبانی می‌کند، مشهور است. برای دسترسی به این شبکه، کاربران باید با استفاده از ارز دیجیتال بومی پلتفرم، AVAX، هزینه‌ها را پرداخت کنند. توسعه‌دهندگان بلاک چین نیز از AVAX برای ساختن این پلتفرم‌ها و اجرای آن‌ها بر روی بلاک چین استفاده می‌کنند. AVAX همچنین توکن حاکمیتی آوالانچ است.

آواکس در مقابل سولانا: بررسی اجمالی

آواکس و سولانا دارای ویژگی‌های کلیدی هستند که آنها را از یکدیگر متمایز می‌کند. بیایید نکات کلیدی مقایسه بین این دو اکوسیستم را به صورت خلاصه بررسی کنیم.

آوالانچ سولانا
توکنومیکس حداکثر عرضه 720 میلیون حداکثر عرضه 511,616،946
مکانیسم اجماع Snow Proof of Stake Proof of Stake and History
قابلیت تعامل قرارداد هوشمند EVM Neon EVM
سرعت 4,500 تراکنش بر ثانیه 65,000 تراکنش بر ثانیه
میانگین کارمزد تراکنش 0.13 دلار 0.00025 دلار
از نسل Z تا NFT و تحلیل دوج‌کوین در شماره جدید دامیننس

دامیننس ۱۵، همین حالا دریافت کن!

    توکنومیکس

    توکنومیکس مطالعه ویژگی‌های عرضه و تقاضای یک توکن است که شامل عواملی مانند عرضه کل، عرضه در گردش و نرخ تورم می‌شود. این عوامل می‌توانند تأثیر قابل توجهی بر ارزش و کاربرد توکن داشته باشند.

    آواکس حداکثر عرضه 720 میلیون توکن دارد و نرخ تورم در طول زمان کاهش می‌یابد. در مقابل، سولانا مجموعاً 500 میلیون توکن عرضه می‌کند که 11.4 میلیون توکن سوزانده شده است که می‌تواند تورم توکن را کاهشی کند.

    هر دو آواکس و سولانا از مکانیسم‌های اجماع اثبات سهام (PoS) استفاده می‌کنند و سرمایه‌گذاران می‌توانند توکن‌های خود را برای کسب پاداش و مشارکت در حاکمیت شبکه استیک کنند. با این حال، الزامات استیکینگ بین دو بلاک چین متفاوت است. آوالانچ به 2000 توکن AVAX نیاز دارد تا ولیدیتور شود، در حالی که الزامات استیکینگ سولانا بسته به برنامه ولیدیتور مورد استفاده، متفاوت است.

    معامله سولانا

    یکی دیگر از عواملی که باید در نظر گرفت، کاربردهای هر توکن است. آواکس عمدتاً برای کارمزد تراکنش‌ها و حاکمیت در شبکه آوالانچ استفاده می‌شود، در حالی که توکن سولانا، SOL، دارای طیف وسیع‌تری از موارد استفاده از جمله پرداخت هزینه تراکنش، مشارکت در حاکمیت، و دسترسی به برنامه‌های کاربردی غیرمتمرکز (dApps) در شبکه سولانا است.

    به نظر می‌رسد که سولانا صرفاً بر اساس توکنومیک برتری نسبت به آوالانچ دارد. توکنومیک کاهنده تورم و هزینه‌های تراکنش کمتر، همراه با سرعت تراکنش‌های سریع‌تر، آن را به گزینه‌ای جذاب برای کاربران تبدیل می‌کند.

    مکانیسم‌های اجماع

    بلاک چین فناوری غیرمتمرکز است، به این معنی که هیچ مرجع مرکزی دارایی‌ها یا تراکنش‌ها را تایید نمی‌کند؛ بنابراین، هر بلاک چین یک روش اعتبارسنجی تراکنش ارائه می‌کند تا اطمینان حاصل کند که هر چیزی که ثبت می‌کند، مشروع است. ما این روش‌ها را مکانیسم‌های اجماع می‌نامیم. مکانیسم اجماع آوالانچ به عنوان Snow-Proof-of-Stake (POS) شناخته می‌شود. این ترکیبی از مکانیسم اثبات سهام است که توسط بلاک چین اتریوم توسعه یافته است.

    در اثبات سهام، افرادی به نام ولیدیتور جزئیات یک بلاک را تایید و آنها را ثبت می‌کنند. اگر چندین ولیدیتور که به طور تصادفی انتخاب شده‌اند، یک بلاک را تأیید کنند، آن را مینت کرده و در بلاک چین ثبت می‌کنند. با Snow POS، آواکس یک گراف غیر چرخه مستقیم (DAG) را برای کمک به تجزیه و تحلیل سریع‌تر جزئیات بلاک معرفی کرد. DAG یک ساختار داده است که جزئیات یک بلاک را به طور مؤثرتری ترسیم می‌کند و زمان صرف شده برای تأیید آن را کاهش می‌دهد.

    از سوی دیگر، سولانا از مکانیسم اجماع اثبات تاریخ (POH) برای اعتبارسنجی تراکنش‌ها استفاده می‌کند. POH یک مکانیسم رمزنگاری است که مانند یک مهر زمانی دیجیتال کار می‌کند و ثابت می‌کند که یک تراکنش معین در یک زمان خاص اتفاق افتاده است.

    سولانا

    POH مکانیسم کارآمدتری نسبت به Snow POS است. از آنجایی که اولی نیازی به تأیید چندگانه ندارد، تأیید بلاک‌ها یا تراکنش‌ها زمان کمتری می‌برد و آن را بسیار قابل اعتماد می‌کند.

    برنده در این بخش: سولانا

    سرعت تراکنش

    بلاک چین‌ها تلاش می‌کنند تا تراکنش‌ها را سریع‌تر پردازش کنند. این به کاهش تراکم شبکه و هزینه‌های گس مربوط به یک تراکنش معین کمک می‌کند. آوالانچ یک بلاک چین سریع است. تراکنش‌هایی که در هر ثانیه ارائه می‌دهد، بیشتر از دو بلاک چین برتر، اتریوم و بیت کوین است. این شبکه می‌تواند تا 4,500 تراکنش در ثانیه را پردازش کند.

    از طرفی سولانا سریع‌تر از آواکس است. به دلیل مکانیزم اجماع بلاک چین، سرعت تراکنش سولانا به 65,000 تراکنش در ثانیه می‌رسد – که 16 برابر سریع‌تر از آوالانچ است.

    برنده در این بخش: سولانا

    سازگاری با قرارداد هوشمند

    علاوه بر مکانیسم‌های اجماع، بلاک‌چین‌ها دارای ویژگی نظارتی دیگری هستند که به عنوان قراردادهای هوشمند شناخته می‌شوند. این قراردادهای دیجیتال به‌عنوان دستورالعمل‌هایی خوداجرا عمل می‌کنند و شرایط و ضوابط اعمال شده در یک عملیات بلاک چین را تعیین می‌کنند.

    معامله آواکس

    آوالانچ از قراردادهای هوشمند سازگار با ماشین مجازی اتریوم (EVM) استفاده می‌کند – به قراردادهای هوشمندی اشاره دارد که با استفاده از زبان برنامه‌نویسی Solidity ساخته شده‌اند که کاملاً با بلاک چین اتریوم سازگار است.

    قراردادهای هوشمند سولانا به طور مستقیم با بلاک چین اتریوم سازگار نیستند. قراردادهای هوشمند Neon EVM این پلتفرم با استفاده از Rust، C یا ++C ساخته شده‌اند. با این حال، سولانا در تلاش است تا سازگاری با اتریوم را بهبود بخشد.

    اگرچه Ruby یک زبان برنامه‌نویسی ساده‌تر از سالیدیتی برای توسعه‌دهندگان بلاک چین مبتدی است، اما قراردادهای هوشمند آوالانچ EVM انتقال پروتکل‌های دیفای و غیرمتمرکز کردن قراردادهای هوشمند اپلیکیشن‌ها را در سراسر شبکه اتریوم بسیار ساده می‌کند. این امر آواکس را برای ساخت قراردادهای هوشمند راحت‌تر می‌کند.

    برنده در این بخش: آوالانچ

    پاداش استیکینگ

    آوالانچ پاداش استیکینگ بالاتری نسبت به سولانا ارائه می‌دهد. میانگین پاداش سالانه در آوالانچ برای استکینگ آواکس حدود 8.55٪ است. از سوی دیگر، سولانا به طور متوسط سالانه 5.5٪ پاداش برای معامله گرانی که SOL استیک می‌کنند، ارائه می‌دهد؛ بنابراین، هنگامی که صحبت از ملاحظات استیکینگ به میان می‌آید، آواکس پیشرو است.

    برنده در این بخش: آوالانچ

    پتانسیل آینده آوالانچ در مقابل سولانا

    برای آواکس، شبکه آوالانچ در حال انجام برنامه‌ریزی‌های ثابتی است تا اطمینان حاصل شود که شبکه می‌تواند با تسهیل زیرشبکه‌ها گسترش یابد. بلاک چین حدود 290 میلیون دلار را برای تأمین مالی این هدف اختصاص داده است که احتمالاً هزینه زیادی را به همراه خواهد داشت و ارزش آواکس را افزایش می‌دهد.

    آوالانچ

    علاوه بر این، آوالانچ همچنان به رشد خود ادامه می‌دهد، زیرا توسعه‌دهندگان بیشتری ترجیح می‌دهند برنامه‌های خود را به این شبکه هدایت کنند، زیرا قراردادهای هوشمند سازگار با اتریوم است. در عین حال، از آنجایی که کاربران جدید، آواکس بیشتری مینت می‌کنند، بلاک چین دارای ویژگی سوزاندن مداوم است که به طور مداوم آواکس را می‌سوزاند و قیمت کوین را تثبیت می‌کند و حتی آن را بالا می‌برد.

    از طرف دیگر، سولانا فناوری‌های فوق‌العاده‌ای دارد، اما نقشه راه آن برای رشد، به اندازه آوالانچ دقیق نیست.

    با این حال، سولانا قراردادهای هوشمند سازگار با Neon EVM را معرفی کرده است. این ویژگی، آنها را در یک محیط سازگار با اتریوم قرار می‌دهد و تعداد توسعه‌دهندگانی را که روی شبکه فعالیت می‌کنند، افزایش می‌دهد و قیمت SOL را بیشتر می‌کند.

    حکم نهایی: آواکس مقابل سولانا

    سولانا بلاک چین لایه ۱ بهتری نسبت به آوالانچ است. این بلاک چین دارای سرعت بالاتر، تراکنش‌های مقرون‌به‌صرفه‌تر و مکانیزم اجماع کارآمدتر است. تنها نقص این پلتفرم این است که قراردادهای هوشمند سازگار با EVM در دسترس ندارد، اما سولانا از ویژگی Neon EVM استفاده می‌کند که این چالش را حل می‌کند.

    در عین حال، برتری سولانا سودمندی آوالانچ را از بین نمی‌برد. آوالانچ هنوز یک بلاک چین لایه 1 موثر با سرعت تراکنش بالا و کارمزد کمتر نسبت به سایر بلاک چین‌های لایه 1 مانند اتریوم و بیت کوین است.

    مبین حسینی

    مبین حسینی

    زندگی من توی کامپیوتر و دنیای دیجیتال می‌گذره؛ عاشق فناوری بلاک‌چین و تکنولوژی‌های دیجیتالی‌ام و فعالیت توی اکوسیستم و کامیونتی کریپتو رو خیلی دوست دارم. اوقات فراغتم رو یا بازی می‌کنم، یا به پروژه‌های شخصیم می‌رسم. هیچی بلد نیستم ولی تا دلت بخواد کنجکاو و فضولم :))

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    بررسی وایت پیپر مانترا (OM): راه‌حلی نوآورانه برای مشکلات مالی سنتی

    در دنیای امروز که فناوری با سرعتی خیره‌کننده بازارهای مالی...

    وایت پیپر ارز کرونوس (CRO)؛ قدمی به سوی آینده دیجیتال

    آیا به دنبال پروژه‌ای منحصربه‌فرد برای سرمایه‌گذاری در...

    توکن ARC-20 چیست؟ معرفی جدیدترین استاندارد اکوسیستم بیت کوین

    استاندارد توکن ARC-20، از جدیدترین استانداردهای توکن روی...

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر