از اسکالپینگ تا معاملات بلندمدت؛ تسلط بر تایم فریمهای مختلف
تاریخ: 3 اردیبهشت 1403
زمان مطالعه:
13 دقیقه
تعریف و کاربرد گسترده تایم فریمهای معاملاتی، در هر استراتژی و پلن معاملاتی متفاوت امروزی، بهعنوان مهمترین بخش در پیادهسازی و استفاده آن شناخته شده است و انتخاب بهترین تایم فریم میتواند در کاهش ریسک و کسب سود بیشتر مؤثر باشد. اما مفهوم تایم فریم و مولتی تایم فریم چیست؟ بهترین تایم فریم معاملاتی کدام است؟ چگونه میتوان بهترین تایم فریم را برای ترید انتخاب کرد؟
اگر شما نیز در کنار مفهوم تایم فریم معاملاتی در تحلیل تکنیکال، سؤالاتی را از قبیل موارد بالا در سر دارید و ترید یا خریدوفروش لحظهای در بازار ارزهای دیجیتال، فارکس، بازار سهام و… جزئی از فعالیتهای شما است، مطالعه این مقاله به شما توصیه خواهد شد. در این مقاله، با تمرکز کلی بر اساس تایم فریم در تحلیل تکنیکال و قیمت لحظهای داراییهای پایه، به بررسی مفهوم و استفاده آنها نیز خواهیم پرداخت و انواع تایم فریمها را به همراه کاربرد، مزیت و معایب آن برای استفاده در هرگونه استراتژی معاملاتی، مورد نقد و بررسی قرار خواهیم داد.
برای آشنایی با مفاهیم مرتبط با تایم فریم معاملاتی و استفادههای رایج از آن مانند تحلیل و بررسیهای مولتی تایم فریم ابتدا باید به تعریف و توضیح تایم فریم در دنیای معاملهگری بپردازیم. در بازارهای معاملاتی، تایم فریم به مدتزمان خاص یا بازه زمانی اشاره دارد که طی آن حرکت قیمت دارایی پایه مشخصی، مشاهده و تحلیل میشود. این تایم فریمها که در بسیاری از پلتفرمها قابلاستفاده و دسترسی است، میتواند بهصورت دقیقه، ساعت، روز، هفته یا ماه و سالانه نیز ارائه شود و بهقصد و هدف مختلفی از سوی تریدرها مورداستفاده قرار گیرد.
با درنظرگرفتن اهمیت زیر نظر گرفتن تحرکات قیمتی دارایی، کالا، ارز و… در بازارهای مالی، در بازههای زمانی مختلف، بسیاری از معاملهگران و تحلیلگران از تایم فریمهای متنوعی برای تحلیل و ورود یا خروج از بازار استفاده کرده و استراتژی خود را بر پایه آن بنا خواهند کرد. باتوجهبه مفهوم بالا، شاید نگاه تحلیلگر یا شیوه تحلیلی فردی، مبتنی بر تایم فریمهای کوتاه یا دقیقهای باشد و شیوه تحلیلی دیگری، در تایم فریمهای بزرگتر قیمتی، مانند تایم فریم هفتگی یا ماهانه مورداستفاده قرار گیرد که هر سبک تحلیلی با تایم فریمهای معاملاتی مختلف، میتواند بازدهی یا نتیجه متفاوتی را برای تریدرها داشته باشند.
بااینوجود، روش دیگری که در بررسی و شناخت نگاهی جامعتر در بین تحلیلگران تکنیکال جاافتاده است، تحلیل و بررسی مولتی تایم فریم معاملاتی خواهد بود که روند قیمتی و تحرکات دارایی مشخصی را در چندین تایم فریم (به طور معمول از تایم فریم بلند به تایم فریم کوتاهتر) مورد بررسی قرار خواهد داد. در بیانی ساده، دلیل اصلی استفاده از تحلیل مولتی تایم فریم، بهرهوری از تصویر بزرگتر بازار و تخمین نواحی حمایتی، مقاومتی و ارزشمند قیمت خواهد بود که در تحلیل فردی تایم فریمی واحد قابلدسترسی نیست. در این جهت، بسیاری از تحلیلگران، ترجیح میدهند برای عمق دادن به تحلیل و تخمین بهتر مومنتوم قیمت، از تحلیل مولتی تایم فریم استفاده کنند.
در نتیجه، تایم فریمهای معاملاتی در انواع بازارهای مالی و هر نوع دارایی پایه مختلف میتوانند چه برای قصد کوتاهمدتی، میانمدت و بلندمدت استفاده شود که بخش عمدهای از آن را شیوه تحلیل یا استراتژی معاملاتی تریدر، به همراه هدف و چارچوب وی در معاملات تشکیل خواهد داد.
انواع تایم فریم معاملاتی در تحلیل تکنیکال
همانطور که در قبل نیز اشاره شد، تایم فریمها در تحلیل تکنیکال میتوانند انواع مختلفی داشته باشند که عده کثیری از تریدرها و سرمایهگذاران به مقاصد مختلفی از آنها بهره خواهند برد. در واقع، کاملاً بدیهی است که تریدر روزانه و سرمایهگذار بلندمدت در بازار ارز دیجیتال، حتی برای بررسی بازار نیز از تایم فریم یکسانی استفاده نخواهند کرد. در بیانی ساده، تایم فریمها میتوانند در سه دسته اصلی کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت تقسیمبندی شوند که بسته به دیدگاه شخص یا ترید، مدیریت سرمایه، ریسک معاملاتی، نقاط ورود و خروج، سرمایه یا نقدینگی، استراتژی و حتی شخصیت تریدرها انتخاب خواهند شد.
بهعنوانمثال، تریدرهای روزانه، به نسبت پوزیشن تریدرها یا سوئینگرها، به دلیل نیازمندی به قرارگرفتن در معرض معاملات و موقعیتهای مختلف در طول روز، نیاز به استفاده از تایم فریمهای معاملاتی کوتاهتری را دارند و از طرفی دیگر، پوزیشن تریدرها، با ذکر نگاه میانمدتی، از تایم فریمهای ارجحتر و بزرگتری استفاده میکنند.
پس کاملاً مشخص است که تایم فریمها (TimeFrame)، میتوانند به دلایل متعددی در سه دسته فوق قرار بگیرند و بسیاری از تریدرها بهقصد کسب سود پویاتر، مناسببودن تایم فریم با استراتژی معاملاتی، بهینه بودن بازه زمانی برای حرکت مورد انتظار و حتی حد ضرر و استاپلاس ایدئال پوزیشن معاملاتی، از تایم فریمهای مختلفی استفاده خواهند کرد. در بخش زیر، برای درک بهتر هدف و نحوه پیادهسازی یا استفاده از این تایم فریمها، بهصورت مجزا و کامل به بررسی آنها پرداخته شده است که با مطالعه کامل این بخش، میتوانید در استفاده از تایم فریمهای مختلف به نسبت استراتژی معاملاتی و قصد سرمایهگذاری خود، برنامهریزی دقیقتری را داشته باشید.
تایم فرم معاملاتی کوتاهمدت
تایم فریم معاملاتی کوتاهمدت که امروزه بهعنوان بازه زمانی ایدئال برای نوسانگیری یا اسکالپینگ در بازارهای مالی مختلف شهرت دارد، به طور معمول، شامل بازههای زمانی 1 ساعت و کوتاهتر از آن خواهد شد که استفاده از تایم فریمهای 15 و 5 دقیقه توسط نوسان گیران بازار فیوچرز ارز دیجیتال بسیار پرطرفدار است. تایم فریمهای کوتاهمدت:
1 ساعته (1H)
30 دقیقه (M30)
15 دقیقه (M15)
5 دقیقه (M5)
1 دقیقه (M1)
این دسته از تایم فریمها، به دلیل نوسانات زیاد، بهخصوص در بازار ارزهای دیجیتال، میتوانند سود مناسبی را در حرکات کوچک قیمت ایجاد کنند که این موقعیتهای معاملاتی خرید یا فروش، توسط اسکالپرها شکار خواهد شد. بااینحال، آنچه که کاملاً بدیهی است، در تایم فریمهای کوتاهمدت و دقیقهای، بازار بهشدت پر ریسک بوده و میتواند بسیار متغیر و نا به هنجار نوسان کند. در واقع، در این تایم فریمها، شما در ازای هر دقیقه و کندل بسته شده، باید تصمیمگیری کنید و این امر در کنار نوسان شدید و حاشیه ریسک بالای وارده به سرمایه، میتواند سرمایهگذاری خطرپذیر و پرچالشی را ایجاد کند.
از پیوند بلاکچین و هوش مصنوعی، به پول میرسیم؟
جوابت تو شماره ۱۴ ماهنامه دامیننسه!
تایم فریم معاملاتی میانمدت
تایم فریم معاملاتی میانمدت، همانگونه که اسم آن پیداست، کمی نسبت به بازههای کوتاهمدتی، دیدگاه یا چشمانداز بلندمدتتری داشته و به طور غالب با تایم فریمهای بالای 1 ساعت – هفتگی تعریف میشود. این تایم فریمها، به طور معمول توسط پوزیشن تریدرها، سوئینگرها و به طور کلی افرادی که دیدگاه کمی بلندمدتیتر از کوتاهمدت دارند، مورد استفاده قرار میگیرد. تایم فریمهای میانمدت:
4 ساعته (H4)
روزانه (1D)
هفتگی (1W)
این تایم فریمهای معاملاتی که به طور معمول حرکات قیمتی و نوسانات کمتری را نسبت به معامله در تایم فریمهای کوتاهمدت ارائه میکند، بهمنظور استفاده از حرکات بزرگتر قیمت استفاده شده و تا به امروز بسیاری از سوئینگرها چه در بازار اسپات و چه بازار فیوچرز (با اهرم پایین) از این روش بهره خواهند برد.
تایم فریم معاملاتی بلندمدت
تایم فریم معاملاتی بلندمدت را میتوانیم بازه زمانی ایدئال سرمایهگذاران یا تریدرهای بسیار بلند مدتی محسوب کنیم که هدف آنها استفاده و بهرهوری از بزرگترین و جامعترین تصویر حرکات قیمتی بازار در طولانیمدت است. این تایم فریمها که از بازه تایم فریم ماهانه تا سالانه دستهبندی میشوند، بهمنظور تخمین بازدهی کلی دارایی پایه، دامنه نوسانات، نرخ برگشت سرمایه و سایر دادههای مربوط به سرمایهگذاری بلندمدت نیز اهمیت دو چندانی دارد. تایم فریمهای بلندمدت:
ماهانه (MN)
کوارتر یا سهماهه (Q)
سالانه (Y)
اگر مقالات مربوط به تحقیقات منتشر شده درباره عملکرد پروژهها و پلتفرمهای بلاک چینی مختلف را مطالعه کرده باشید، خواهید دید که بسیاری از سرمایهگذاران و بهخصوص محققان ارز دیجیتال، به عملکرد بلند مدتی و متداوم پروژهها در طولانیمدت وزن بیشتری داده و به نوسانات کوتاهمدت قیمت توجه چندانی ندارند.
بهترین تایم فریمها برای معامله
امروزه با وجود طیف گسترده از تایم فریمهای کوتاهمدتی تا بلند مدتی برای معامله یا سرمایهگذاری، در کنار فراوانی ابزارهای مختلف برای تخمین بازدهی و عملکرد پروژهها، همچنان شاید بزرگترین و اصلیترین چالش هر تریدر بازار فارکس، ارز دیجیتال و… یافتن بهترین تایم فریم معاملاتی باشد. در واقع، اگر بخواهیم کاملترین جواب را به سؤال یا چالش فوق ارائه دهیم، پاسخ به این سؤال بسیار بسته به شخصیت و شیوه ترید هر معاملهگر و هدف او در طول زمان خواهد داشت و هیچگاه نمیتوانیم در بازارهای مالی نسخهای از پیش تعیین شده و معتبر را برای هر فردی تجویز کرده و از عملکرد بهینه آن اظهار اطمینان کنیم.
باتوجهبه این مفهوم بسیار مهم، امروزه بسیاری از تایم فریمهای معاملاتی توسط تریدرهای پوزیشن، اسکالپر و سوئینگر مورداستفاده قرار میگیرد که هر کدام به نسبت شیوه پیادهسازی روش، حد سود و ضرر، اهرم، نقدینگی یا سرمایه و بهطورکلی چارچوب معاملهگری قابلتعیین است. بهعنوانمثال، ممکن است که شما معاملهگر اسکالپینگ بسیار ماهری باشید و از طریق تایم فریمهای معاملاتی کوتاهمدت و ادغام آن با استراتژی اسکالپ خود، بازدهی مناسب را ایجاد کنید. بااینحال، امکان آن وجود دارد که با استفاده از تایم فریمهای معاملاتی بلندمدتی تر نتیجه مطلوبی را کسب نکرده و حتی ضررهای سنگینی را تجربه کنید. این مفهوم برای سوئینگرها و پوزیشن تریدرها نیز صدق خواهد کرد.
با تمام این تفاسیر، با درنظرگرفتن آشنایی شما باهدف و روش استراتژی معاملاتی خود، در بخش زیر به معرفی و بررسی برترین تایم فریمهای برای شیوه تریدهای پوزیشن، اسکالپ، روزانه و سوئینگ خواهیم پرداخت و در کنار این موارد، به نکات مهمی درباره پیادهسازی و استفاده صحیح اشاره میکنیم.
برترین تایم فریم برای معاملات پوزیشن
برترین تایم فریم برای معاملات پوزیشن یا بهطورکلی پوزیشن تریدرها، در وهله اول ارتباط مستقیمی با شیوه مدیریت سرمایه و موقعیت فرد دارد. در این نوع از معاملات، بر خلاف تریدرهای روزانه، این دسته از تریدرها شاید در مدت یک هفته الی 30 روز، تنها در معرض موقعیت معاملاتی واحد قرار گرفته و آن را مدیریت کنند. در واقع، در این روش از معاملات که غالباً دیدگاه تریدرها، میانمدتی است، این فعالان میتوانند در طول 30 روز یا هر بازه زمانی مشخص، تنها چند موقعیت معاملاتی داشته باشند، اما، بااینحال، با استفاده از حرکات بزرگ تر قیمت و مدیریت دقیق تر سرمایه خود، سود مناسبی کسب کنند.
در نتیجه، بهترین تایم فریمهای مربوط به پوزیشن تریدرها به تایم فریمهای 4 ساعته- هفتگی اشاره دارد که با ایجاد موقعیت یا پوزیشنهای متعدد و مدیریتشده در طول زمان، میتواند برای افرادی که نوسانات و ریسک شدید اسکالپ را نمیپسندند، کاربردی واقع شود.
مناسبترین تایم فریم برای معاملات سوئینگ
معاملات سوئینگ که بهعنوان موقعیتهای میانمدتی در بازار ارز دیجیتال یاد میشود، در کنار استفاده از تایم فریمهای بلندمدتی تر از روش اسکالپ، مستلزم استفاده از اهرم کمتر و ریسک به ریواردی بالاتر بوده و بسیاری از تریدرهای خبره بازارهای مالی، تایم فریمهای زیر روزانه را مناسبترین بازه زمانی برای این روش به شمار میآورند. در این روش تحلیلی که بهصورت معمول ریسک به ریوارد معاملات در بالای 1:3 قرار دارد، معامله گران از تایم فریمهای کمی میانمدتیتر مانند، 4 ساعته، روزانه و حتی هفتگی استفاده کرده و از حرکات بلندمدتتر قیمت، در کنار اهرم و حاشیه کمتر نوسانات سود کسب خواهند کرد.
در نمای کلی، باتوجهبه شیوه معامله و چارچوبهای این روش معاملهگری، مناسبترین و بهترین تایم فریم برای سوئینگ، بهتر است که میانمدتی و حتی بلندمدتی بوده و باتوجهبه طولانیتر بودن فرایند باز بودن قرارداد خرید/فروش، نیاز به مدیریت، کنترل و تخمین ریسک و سرمایه بیشتری به نسبت شرایط بازار خواهد داشت.
بهترین تایم فریم برای معاملات روزانه
امروزه طیف زیادی از تریدرهای ارز دیجیتال را معاملهگران روزانه تشکیل میدهند که با استفاده از روشهای گوناگونی مانند اسکالپ، سوئینگ کوتاهمدتی و خریدوفروش اسپات، سعی در ثبت بهترین بازدهی خود در طول روز را دارند. معاملات روزانه با درنظرگرفتن علاقه شدید تریدرها به معاملات کوتاهمدت، در موارد بسیار زیادی با اسکالپ یکسان خوانده میشود، بااینحال این دو روش میتوانند، فرسنگها از یکدیگر فاصله داشته باشند. بهعنوانمثال، در معاملات روزانه، شما میتوانید در طول روز، تنها قرارداد یا موقعیت واحد و حتی چندین موقعیت معاملاتی به نسبت چارچوب ترید خود داشته باشید و در این مسیر، حتی از سوئینگ، اسکالپ استفاده کرده و حتی در بازار اسپات خریدوفروش کنید.
در نتیجه، معاملات روزانه که تمرکز و هدف آن روی ایجاد بازدهی و سودی معین یا حتی متغیر در طول 24 ساعت است، مستلزم استفاده از تایم فریمهای کوتاهمدتیتر بوده و بهترین تایم فریمهای معاملات روزانه، بازه های زمانی 4 ساعته و کمتر از آن خواهند بود.
تایم فریم مناسب برای اسکالپینگ
اسکالپینگ در بازار ارز دیجیتال، از پرطرفدارانترین و شاید هم خطرناکترین روش معاملاتی بوده و تایم فریم معاملاتی مناسب این روش، بهصورت کلی به بازههای زمانی زیر 30 دقیقه باز میگردد. در واقع، در این روش که تمرکز آن روی استفاده از کوچکترین حرکت قیمت و نوسانات شدید است، بیشتر معاملهگران از تایم فریمهای دقیقهای استفاده میکنند. در نمای کلی، به عقیده بسیاری از تریدرهای معروف که با این روش معامله میکنند، بهترین تایم فریمهای نوسانگیری، دو تایم فریم 15 و 5 دقیقه خواهند بود که در کنار هماهنگی با استراتژی شخصی هر فرد، به صورت غالب دارای اهرم بالاتر و در نتیجه ریسک شدیدتری هستند.
چه عواملی در انتخاب بهترین تایم فریم معاملاتی تأثیرگذارند؟
تا به اینجای مقاله که بهخوبی با مفاهیم تایم فریم معاملاتی و انواع آن آشنا شدهاید، شاید مهمترین و اصلیترین سؤالی در ذهن دارید مربوط به عوامل تأثیرگذار در انتخاب بهترین تایم فریم باشد و حتی با وجود تجربه زیاد در زمینه معاملهگری و یا سرمایهگذاری، جوابی نسبی را برای این سؤال نیافته باشید. در بیانی ساده، عوامل تأثیرگذار در انتخاب بهترین تایم فریم، بسیار گسترده و حتی متغیر خواهند بود و شاید بهترین تایم فریم معاملاتی که شما در آن سود کلانی را کسب کرده باشید، نتیجهای جز ضرر سنگین برای شخص دیگری نداشته باشد. در نتیجه، برایآنکه بتوانید دید بهتری در انتخاب بهترین تایم فریم معاملاتی خود داشته باشید، در بخش زیر، به مهمترین عوامل تأثیرگذار در این مورد، اشاره خواهد شد که دقت به هر کدام میتواند شما را در این مسیر یاری دهد.
نحوه مدیریت سرمایه و مدیریت ریسک افراد (شاید 5% درصد برای 100 دلار عدد کوچکی باشد، اما برای 100000 دلار، صدق نخواهد کرد.)
سبک تحلیلی و شخصیت معاملهگری
نواحی و نحوه تعیین نقاط ورود و خروج به بازار، حد سود و ضرر
میزان موقعیتهای معاملاتی و مقدار سرمایه اولیه
بازار هدف تریدر (اسپات، فیوچرز، آتی دائمی، فارکس، سهام)
دارایی پایه انتخاب شده برای ترید (ارزهای دیجیتال مختلف، سهام، جفتارزهای فارکس)
هدف ترید یا سرمایهگذاری (کوتاهمدت یا مقطعی – بلندمدت و هدفمندتر)
لیست پرکاربردترین تایم فریمهای معاملاتی
امروزه بهواسطه رونق بیشتر بازارهای مالی و بهوجودآمدن جو تقاضا زیادی برای تخمین آینده و تحلیلهای رایج تحلیل تکنیکال، پرکاربردترین تایم فریمهای معاملاتی نیز در طیف متنوعی قرار گرفتهاند و این تایم فریمها، حتی با انتخاب بازارهای مالی مختلف مانند، فارکس، سهام، ارز دیجیتال و… میتوانند متغیر ظاهر شوند. در بیانی ساده، کاملاً بدیهی است که حجم معاملاتی و روند عرضه و تقاضا بازار جهانی؛ مانند فارکس از بازار ارزهای دیجیتال بسیار بالاتر بوده و با درنظرگرفتن نوسانات بسیار کمتر آن نسبت به بازار کریپتو، میتواند در فرایند استفاده از تایم فریمها، اهرم مورداستفاده و حتی استراتژی معاملاتی نیز تأثیرگذار باشد.
بااینوجود، اگر بخواهیم همیشه منطقی رفتار کرده و جوانب ریسک و خطر را بهخوبی بسنجیم، هرچه بازار هدف و بهطورکلی دارایی پایهای که روی آن ترید یا معامله میکنید، نوسانات و فراز نشیب بیشتری را داشته باشد، استفاده از چندین تایم فریم، بهخصوص تایم فریمهای بلندمدتتر، کمی عقلانیتر به نظر خواهد رسید.
بهترین تایم فریم برای ارز دیجیتال چیست؟
همانطور که در بخش بالا نیز اشاره شد، تایم فریمها به نسبت بازار هدف، نوسانات، ویژگیها و روند عرضه و تقاضا، میتوانند تایم فریمهای مختلفی را بهعنوان بازههای زمانی کاربردی داشته باشند و ازاینجهت، در بازار ارزهای دیجیتال، بهترین تایم فریمها، میتواند میانمدت و بلندمدتها در نظر گرفته شوند. در واقع، زمانی که نوسانات بازار بهصورت کلی بسیار شدید و غیر قابل تخمین و حتی مدیریت است، اگر بهصورت غیرمنتظره با ریزش یا اصلاح شدیدی روبهرو شوید، دیگر کاری بهعنوان مدیریت ریسک و سرمایه وجود نخواهد داشت و شما در کمترین زمان ممکن، شکستخوردهاید.
بهعنوانمثال، فرض کنید که در سقف قیمتی سال 2021، در حال ورود به موقعیت خرید بیت کوین با توجه به الگوهای صعودی آن زمان و جو صعودی مربوطه بودید. آیا پس از ریزش شدید قیمت بیت کوین، به صورت بسیار وحشتناک، کاری از دست شما برای مدیریت سرمایه بر میآمد؟ در نتیجه، در بازار ارز دیجیتال باتوجهبه نوسانات بالا و ریسک بسیار شدید، توصیه میشود که از تایم فریمهای معاملاتی میانمدتی و بلندمدتی استفاده کرده و بههیچوجه بدون دانش اساسی و بنیادی از اقتصاد و بازارهای مشتقه، به سراغ معاملات فیوچرز و هرگونه بازار اهرمی نروید.
نحوه استفاده از مولتی تایم فریمها در معاملات
روش تحلیل مولتی تایم فریم، بهعنوان راهی مناسب برای زیر نظر گرفتن شرایط بازار با کمکگرفتن از حرکات و الگوهای قیمتی در بازههای زمانی مختلف در کنار هم بسیار کاربردی بوده و بسیاری از تریدرها با استفاده از این روش و نحوه پیادهسازی مختلف آن در تایم فریمهای گوناگون، تصمیمگیری بهتری را میگیرند. پس اگر تا به امروز از تحلیل مولتی تایم فریم استفاده نکرده و نحوه پیادهسازی، کاربرد و مزایای آن را نمیدانید، در بخش زیر، بهصورت مرحلهبهمرحله و بسیار آسان، این روش را برای شما آموزش خواهیم داد و به نکات مهمی درباره آن اشاره میکنیم.
برای تحلیل مولتی تایم فریم، همانطور که از اسم آن پیداست، باید از چندین تایم فریم معاملاتی بهقصد درک بهتر شرایط کلی ارز دیجیتال مشخصی استفاده کنید. در این روش، میتوانید از تایم فریمهای معاملاتی بلند مدتی مانند، هفتگی و روزانه آغاز کرده و حرکات قیمت را تا تایم فریمهای کوتاهمدتتر زیر نظر بگیرید. برای تحلیل مولتی تایم فریم، اکیداً توصیه میشود که از تایم فریمهای بلندتر شروع کرده و محدودههای کلیدی قیمتی را به ترتیب رسم کنید. پس از رسم نواحی عرضه و تقاضا، سطوح حمایتی و مقاومتی و انواع الگوهای مشاهده شده در نمودار، میتوانید بهتر نسبت به روند قیمتی آن فکر کرده و تصمیم بگیرید.
برای مثال، اگر قیمت روی محدوده مقاومتی مهم در تایم فریم روزانه یا هفتگی قرار گرفته، اما، در تایم فریم 1 ساعته، در محدوده تقاضا است، با اهمیت بیشتر تایم فریم معاملاتی بزرگتر، پتانسیل بالایی برای شروع روند نزولی وجود خواهد داشت و اگر شما به بازه بلندمدتی اهمیت ندهید، ممکن است نتیجه معامله ضرر بزرگی باشد. پس از رسم تمامی سطوح و محدودههای مهم، نحوه واکنش قیمت به سطوح، مومنتوم یا شتاب حرکت قیمت و روند غالب بازار در هر تایم فریم از بالابهپایین دقت کرده و باتوجهبه این تصویر بزرگ و شفافتر تصمیمگیری کنید.
لازم به ذکر است که تحلیل مولتی تایم فریم، لزوماً در کنار تایم فریمهای بلندمدتی ماهانه، روزانه یا هفتگی نخواهد بود و شما میتوانید با تعیین تایم فریم معاملاتی مادر و ترید، تحلیل مولتی تایم فریم بسیار مناسب و کاربردی را ثبت کنید. در این روش بسیار معمول، تایم فریم مادر که به تایم فریم تأییدکننده و مرجعتر معروف است، یک پله بالاتر از تایم فریم معاملاتی اصلی شما بوده و روند قیمتی، نواحی کلیدی و بهطورکلی شرایط بازار را با تایم فریم ترید شما تأیید و صحت سنجی میکند. در کنار آن، در تایم فریم ترید، نقاط ورود یا خروج، حد ضرر و سود و سایر پارامترهای مربوطه به مدیریت ریسک و سرمایه تنظیم میشود.
سؤالات متداول
تایم فریم معاملاتی چیست؟
در بازارهای معاملاتی، تایم فریم به مدتزمان خاص یا بازه زمانی اشاره دارد که طی آن حرکت قیمت دارایی پایه مشخصی، مشاهده و تحلیل میشود. این تایم فریمها که در بسیاری از پلتفرمها قابلاستفاده و دسترسی است، میتواند بهصورت دقیقه، ساعت، روز، هفته یا ماه و سالانه نیز ارائه شود و بهقصد و هدف مختلفی از سوی تریدرها مورداستفاده قرار گیرد.
بهترین تایم فریم معاملاتی برای معامله ارزهای دیجیتال کدام است؟
بهترین تایم فریم برای معامله ارزهای دیجیتال، بسیار وابسته به روش تحلیل، استراتژی معاملاتی، نحوه مدیریت ریسک و سرمایه بوده و تا به امروز در هیچ بازار مالی اعم از فارکس، بازار سهام، بورس و ارز دیجیتال، نمیتوانیم تایم فریم یا استراتژی معاملاتی را بهعنوان بهترین معرفی کنیم.
بهترین تایم فریم اسکالپینگ چیست؟
بهترین تایم فریم برای اسکالپینگ یا نوسانگیری در بازارهای مالی، بهخصوص بازار نوسانی ارزهای دیجیتال، تایم فریم یا بازه زمانی دقیقه (15 و 5 دقیقه) خواهد بود که با وجود احتمال ایجاد سود مناسب، ریسک بسیار شدیدی را برای تریدرها دارد.
بهترین تایم فریم معاملاتی برای تحلیل بیت کوین چیست؟
بهترین تایم فریم برای ارزهای دیجیتال، مانند بیت کوین، اتریوم و… بهمنظور سرمایهگذاری و بررسی بازدهی بلندمدت، تایم فریمها یا بازههای زمانی ماهانه و سالانه خواهد بود و در برای سرمایهگذاری هدفمند از طریق خریدوفروش پلکانی، نوسانات کوچک در کوتاهمدتی بیاهمیت است.
محمد رجبی
من چند سالی هست که محقق بیت کوینام و فکر میکنم بیت کوین، تنها تلاش موفق بشر برای دستیابی به آزادی مالی خواهد بود.