تحلیل جامع بازار ارزهای دیجیتال؛ از نوسانات بیت کوین تا تحولات اقتصادی ایالات متحده – 30 مرداد

تاریخ: 30 مرداد 1403
زمان مطالعه:  11 دقیقه
گزارش جامع و تحلیلی ارزهای دیجیتال از نگاه بیت پین

در این مقاله به بررسی رویدادهای کلیدی هفته گذشته در حوزه ارزهای دیجیتال و اقتصاد آمریکا می‌پردازیم. از راه‌اندازی قراردادهای هوشمند روی بستر بیت‌ کوین تا تغییرات در عملکرد ماینرها و کاهش نرخ تورم آمریکا، تحلیل‌های ارائه شده به سرمایه‌گذاران کمک می‌کنند تا درک بهتری از روندهای موجود و چشم‌اندازهای آینده داشته باشند. همچنین، ارزیابی ریسک و همبستگی ارزهای دیجیتال با شاخص‌های اقتصادی، دیدگاه جامعی برای تصمیم‌گیری‌های مالی فراهم می‌کند.

اخبار و رویدادها

در این قسمت، اخبار و رویدادهای اتفاق افتاده در هفته گذشته را بررسی می‌کنیم.

اخبار ارزهای دیجیتال

12 آگوست: پروتکل تپ (Tap) قراردادهای هوشمند بیت کوین را راه‌اندازی کرد

پروتکل تپ از شرکت ترک سیستمز، اولین قراردادهای هوشمند و ابزارهای امورمالی غیرمتمرکز (Defi) بومی بیت‌ کوین را با استفاده از متاپروتکل اوردینالز روی لایه یک بلاک چین بیت‌ کوین راه‌اندازی کرده است. این نوآوری امکان اجرای قراردادهای هوشمند و مبادلات را بدون نیاز به لایه ۲ فراهم می‌کند و امنیت و کارایی بیت‌ کوین در فعالیت‌های دیفای را افزایش می‌دهد.

بیشتر بدانید: بیت کوین چیست؟

13 آگوست: کمترشدن معاملات سرمایه‌گذاران خطرپذیر در حوزه رمزارز

طبق گزارش فصلی PitchBook، با وجود کاهش ۱۲.۵ درصدی تعداد معاملات سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال، جمع‌آوری سرمایه با افزایش ۲.۵ درصدی به ۲.۷ میلیارد دلار رسید. رابرت له، تحلیلگر پیچ‌بوک، این روند را نشان‌دهنده تمرکز روی فرصت‌های باکیفیت‌تر دانسته و پیش‌بینی می‌کند جمع‌آوری سرمایه در سال ۲۰۲۴ به ۱۲ تا ۱۴ میلیارد دلار برسد.

13 آگوست: استخراج بیت کوین شرکت تراوولف، 21 درصد کاهش داشت

شرکت Terawolf، در سه‌ماهه دوم ۶۹۹ بیت‌ کوین استخراج کرد که نسبت به سال گذشته ۲۱ درصد کاهش داشته است. درآمد شرکت ۳۵.۶ میلیون دلار بود، اما هزینه استخراج هر بیت‌ کوین با افزایش ۲۴۳ درصدی به ۲۲,۹۵۴ دلار رسید. تراوولف قصد دارد به گسترش فعالیت‌های خود در حوزه محاسبات با توان عملیاتی بالا و هوش مصنوعی ادامه دهد و تأسیسات جدیدی را تا اوایل ۲۰۲۵ به بهره‌برداری برساند.

17 آگوست: کاهش انتقال بیت کوین توسط ماینرها

در سال ۲۰۲۴، میزان انتقال بیت‌ کوین توسط ماینرها به صرافی‌ها به شدت کاهش یافته و این روند از سال ۲۰۱۸ ادامه دارد. این کاهش نشان‌دهنده تغییر استراتژی ماینرها به سمت نگهداری بلندمدت بیت‌ کوین است که احتمالاً به دلیل ثبات مالی بیشتر و اعتماد به ارزش طولانی‌مدت این ارز دیجیتال است. این تغییر استراتژیک می‌تواند نشان‌دهنده پیش‌بینی ماینرها از افزایش قیمت بیت‌ کوین در آینده باشد.

17 آگوست: کاهش چهار درصدی سختی استخراج بیت کوین

داده‌های درون زنجیره‌ای نشان می‌دهد سختی استخراج بیت‌ کوین در آخرین تنظیم شبکه بیش از ۴ درصد کاهش یافته است. این کاهش به دلیل افت هش ریت، پس از رسیدن به بالاترین سطح تاریخی خود رخ داده و می‌تواند شرایط را برای برخی ماینرها بهبود بخشد. تنظیم سختی استخراج به طور خودکار هر دو هفته انجام می‌شود تا تورم بیت‌ کوین کنترل شود.

اخبار و رویدادهای مهم اقتصادی

14 آگوست

  • قیمت مصرف‌کننده خالص سالانه (Core CPI y/y): تورم مصرف‌کننده خالص سالانه از نرخ 3.3 درصد به 3.2 درصد کاهش یافت.
  • قیمت مصرف‌کننده سالانه (CPI y/y): این نرخ از 3 درصد به 2.9 درصد رسید.

کاهش نرخ تورم مصرف‌کننده نشان‌دهنده افزایش رکود و کاهش تقاضا است که به همین دلیل معامله‌گران احتمال رکود اقتصادی را افزایش دادند و به دنبال آن، قیمت بیت کوین ریزش کرد.

نتیجه‌گیری: کاهش نرخ تورم مصرف‌کننده، پایین آمدن نرخ قیمت تولیدکننده و کاهش دیگر نرخ‌های اقتصادی نشان‌دهنده افزایش رکود هستند. به همین دلیل فدرال رزرو موظف به کاهش شیب سیاست‌های انقباضی خود است و باید سیاست‌های انبساطی خود را از جمله کاهش نرخ بهره را روی اقتصاد آمریکا اعمال کند تا از افزایش بیشتر رکود و پایین آمدن تقاضا جلوگیری شود.

زمانی‌که فدرال رزرو آمریکا، نرخ بهره را کاهش دهد، سرمایه‌گذاران سرمایه‌های خود را از بازارهای امن به بازارهای ریسکی مانند کریپتو منتقل می‌کنند و پول ارزان وارد بازار ارزهای دیجیتال می‌شود. این موضوع باعث افزایش قیمت بیت کوین و رمزارزها در کوتاه‌مدت می‌شود.

پایین آمدن نرخ تورم، بهبود بازار کار و رونق نسبی در شاخص‌های تقاضا باعث شده احتمال وقوع سافت لندینگ (نرخ تورم پایین و رونق در اقتصاد) در اقتصاد آمریکا بیشتر شود. به همین دلیل احتمال می‌دهیم قیمت بیت کوین در میان‌مدت به آرامی افزایش یابد.

23 آگوست

  • جکسون‌هول (Jackson Hole)
از پیوند بلاک‌چین و هوش مصنوعی، به پول می‌رسیم؟

جوابت تو شماره ۱۴ ماهنامه دامیننسه!

    بررسی خالص NetFlow صندوق‌های ETF Spot Bitcoin

    صندوق‌های قابل‌معامله اسپات بیت کوین: در روزهای اخیر، صندوق‌های بیت‌ کوین به دلیل بهبود وضعیت مطالبات بیکاری و رشد اقتصادی در آمریکا، سه روز متوالی جریان ورودی مثبت ثبت کرده‌اند. بیشترین خروجی صندوق‌ها در تاریخ 14 آگوست به میزان 81 میلیون دلار رخ داد. به طور کلی، صندوق‌های ETF اسپات بیت‌ کوین در چند روز گذشته به مجموع 94.4 میلیون دلار جریان ورودی مثبت دست یافته‌اند. این روند در جریان خالص صندوق‌ها، می‌تواند باعث نوسانات مثبت در قیمت بیت‌ کوین منجر شود.

    خالص صندوق‌های اسپات بیت کوین (ورودی منهای خروجی)

    خالص صندوق‌های اسپات بیت کوین (ورودی منهای خروجی)

    تحلیل کوانت

    بررسی پرریسک‌ترین/کم‌ریسک‌ترین 10 ارز برتر دنیا با استفاده از بتا

    بتا (BETA) نماد
    0.81 ETH
    0.60 BNB
    0.57 XRP
    1.42 SOL
    0.96 ADA
    1.26 AVAX
    1.21 DOGE
    0.24 TON
    0.99 DOT

     بتا (BETA): ضریب بتا ضریبی است که نشان می‌دهد یک ارز نسبت به شاخص کل (بیت کوین) چه میزان پرریسک و کم‌ریسک است. ضریب بتای همسان با 1 به‌منظور ریسک هم‌سو با شاخص کل است. ضریب بتای بزرگ‌تر از 1 به‌منظور پرریسک‌تر از شاخص کل است. ضریب بتای کمتر از 1 به‌منظور کم‌ریسک‌تر از شاخص کل است. ضریب بتای منفی به‌منظور بازده معکوس نسبت به شاخص کل است.

    بر اساس ضریب بتا، کم‌ریسک‌ترین ارز TON و پرریسک‌ترین ارز SOL است.

    ***

    بتا (BETA) نماد
    0.01- DXY
    0.04 NASDAQ
    0.01 S&P500
    0.04 GOLD
    0.05- OIL

    درون این جدول مقدار ضریب بتای نمادها نسبت به بیت کوین را محاسبه کرده‌ایم.

    ***

    ضریب همبستگی بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال

    همبستگی، رابطه متقابل یا ارتباط بین دو یا چند متغیر را نشان می‌دهد. ماهیت همبستگی یک شاخص تاریخی است که سرمایه‌گذاران را از رابطه بین دارایی‌های مالی و ارزش بازار ارز دیجیتال آگاه می‌کند. اگر قیمت دو دارایی در یک مرحله افزایش یابد، گفته می‌شود که دارای همبستگی مثبت هستند که با همبستگی 1 گزارش می‌شود. برعکس همبستگی مثبت، همبستگی 1- است، که یک رابطه معکوس را نشان می‌دهد.

    SOLUSD XRPUSD BNBUSD ETHUSD BTCUSD  
    0.61 0.41 0.57 0.77 1 BTCUSD
    0.57 0.47 0.62 1 0.77 ETHUSD
    0.55 0.32 1 0.62 0.55 BNBUSD
    0.48 1 0.32 0.47 0.33 XRPUSD
    1 0.48 0.55 0.57 0.61 SOLUSD

    ***

    جدول همبستگی میان بیت کوین (BTCUSD) – طلا (GOLD) نفت (OIL) – NASDAQ  – S&P500

    S&P 500 NASDAQ OIL GOLD BTCUSD
    0.05 0.12 0.08- 0.14 1 BTCUSD
    0.19 0.08 0.10 1 0.14 GOLD
    0.14 0.01 1 0.10 0.08- OIL
    0.92 1 0.01 0.08 0.12 NASDAQ
    1 0.92 0.14 0.19 0.05 S&P 500

    در آخر، ضریب همبستگی بازارهای دیگر به علاوه بیت کوین را محاسبه کرده‌ایم.

    تحلیل شاخص‌ها

    تحلیل بیت کوین (BTC)

    بیت کوین در تایم فریم ۴ساعته روند تریدینگ رنج و نوسانی را طی می‌کند.

    btc
    هفته گذشته بیت کوین با نوسانات زیادی همراه بود و پس از ریزش تا محدوده حمایتی ۵۶ هزار دلار، توانست در روزهای اخیر با افزایش تقاضا مواجه شود. اکنون بیت کوین در حال نوسان بین دو ناحیه مهم حمایت و مقاومت بین قیمت‌های ۵۶ الی ۶۲ هزار دلاری است.

    بیت کوین
    خرید و فروش آسان بیت کوین در بیت‌پین
    • معامله بیش‌از ۳۰۰ کوین دیگر
    • دریافت وام و اعتبار معاملاتی
    • سرعت بالا در تکمیل سفارشات
    • بات‌های معامله‌گر متنوع
    • پشتیبانی ۲۴ ساعته
    خرید بیت کوین

    باتوجه‌به نمودار، می‌بینیم که ناحیه ۶۲٫۴۰۰ دلاری، مقاومت محکمی است. درصورتی‌که بیت کوین بتواند از این ناحیه مقاومت عبور کند، انتظار می‌رود به سمت محدوده ۷۰ هزار دلاری حرکت خود را ادامه دهد. همچنین با افزایش عرضه، می‌توان انتظار داشت قیمت به نواحی حمایتی مشخص شده حرکت اصلاحی‌اش را ادامه دهد.

    تحلیل ارز دیجیتال اتریوم (ETH)

    در تایم ۴ساعته، اتریوم بین دو ناحیه حمایت و مقاومت در نوسان است.


    با بررسی نمودار در تایم ۴ساعته، می‌توان مشاهده کرد که اتریوم بین دو ناحیه حمایت (قیمت ۲٫۵۳۰ دلار) و مقاومت (محدوده ۲٫۷۰۸ الی ۲٫۷۸۰ دلار) در حال نوسان است. انتظار می‌رود اتریوم پس از شکست و عبور از مقاومت مشخص شده، بتواند به سمت ناحیه ۲۹۰۰ دلاری حرکت کند.

    اتریوم
    خرید و فروش آسان اتریوم در بیت‌پین
    • معامله بیش‌از ۳۰۰ کوین دیگر
    • دریافت وام و اعتبار معاملاتی
    • سرعت بالا در تکمیل سفارشات
    • بات‌های معامله‌گر متنوع
    • پشتیبانی ۲۴ ساعته
    خرید اتریوم

    تحلیل شاخص دامینس تتر

    با بررسی کوتاه مدت نمودار دامیننس تتر، خواهیم دید که این شاخص در حال حرکت در یک کانال صعودی است.

    دامیننس تتر همواره روندی نوسانی و تریدینگ رنج را درون کانال صعودی‌اش در انتهای روند، طی می‌کند. نواحی حمایتی مقاومتی که برای دامیننس تتر مشخص شده، می تواند روی روند حرکت این شاخص تاثیرگذار باشد و مسیر این شاخص را تغییر دهد. دو محدوده مهمی که می‌توانیم به‌عنوان حمایت برای دامینس تتر در نظر بگیریم در ۵.۱۱ و ۵.۳۹ قرار دارند. همچنین محدوده مهم مقاومت استاتیک در عدد ۶.۰۵ می‌تواند از افزایش این شاخص مهم جلوگیری کند.
    همچنین باید به این نکته توجه داشت که با افزایش شاخص دامیننس تتر، روند بیت کوین نزولی و با کاهش این شاخص، روند بیت کوین صعودی خواهد شد.

    تحلیل شاخص توتال ۲

    شاخص توتال ۲ به مهم‌ترین حمایت خود در تایم روزانه رسیده است.

    با بررسی نمودار توتال ۲ در تایم فریم روزانه، می‌بینیم که این شاخص با افزایش مومنتوم صعودی در انتهای روند خود همراه بوده است. درصورتی‌که شاخص توتال ۲ محدوده مقاومتی مشخص شده در عدد ۹۰۰ را بشکند، می‌توان انتظار داشت حرکت صعودی خود را به سمت مقاومت مشخص شده در ناحیه ۹۷۲ ادامه دهد.
    همچنین باید به این نکته توجه داشت که با افزایش این شاخص، روند آلت کوین‌ها صعودی و با کاهش این شاخص روند آلت کوین‌ها نزولی می‌شود.

    تحلیل تکنیکال سایر بازارها

    تحلیل انس جهانی طلا

    انس طلا به قله جدید ۲۵۲۵ دلاری رسید.

    انس طلا همواره با فشار خرید زیادی مواجه است و در روند قدرتمند صعودی قرار دارد. باتوجه‌به تصویر، طلا درون یک کانال صعودی در حال نوسان است و اکنون در سقف این کانال صعودی قرار دارد.

    سطوح مهمی که می‌توانیم به‌عنوان حمایت و مقاومت برای طلا در نظر بگیریم عبارت‌اند از نواحی حمایتی در قیمت‌های ۲۳۸۸، ۲۳۵۲ و ۲۲۲۶ دلار. همچنین ناحیه مهم ۲۵۳۲ دلار را نیز می‌توان به‌عنوان محدوده مهم عرضه در نظر داشت.

    تحلیل شاخص دلار آمریکا

    شاخص دلار آمریکا در هفته اخیر با روند اصلاحی شدیدی همراه بود.

    همان‌طور که در تصویر قابل‌مشاهده است، شاخص دلار آمریکا با ریزش شدیدی مواجه شد و به سمت ناحیه استاتیک حمایتی خود در محدوده ۱۰۱.۹ دلاری حرکت کرد. در حال حاضر شاخص دلار آمریکا در انتهای روند ۴ ساعته خود با کاهش تقاضا و فشار فروش مواجه شده است. درصورتی‌که شاخص دلار آمریکا بتواند محدوده حمایتی مشخص شده در قیمت ۱۰۱.۸ دلار را حفظ کند، می‌توان انتظار داشت روند صعودی خود را به سمت محدوده مقاومتی ۱۰۳ دلاری آغاز کند. همچنین در صورت شکست این محدوده حمایتی، می‌توان انتظار داشت اصلاح تا ناحیه ۱۰۰ دلار ادامه‌دار باشد.

    توجه: مقالات منتشر شده در آکادمی بیت پین فقط اهداف آموزشی دارند و نباید آن‌ها را توصیه‌ای مبنی بر خرید، فروش و یا سرمایه‌گذاری در نظر گرفت.

    پرهام نوربخش

    پرهام نوربخش

    من یه تحلیلگرم که بیشتر ارزهای دیجیتال رو بررسی می‌کنم و عاشق رصدکردن بازار و پیداکردن فرصت‌های جدید برای سرمایه‌گذاری هستم. همیشه سعی می‌کنم از جدیدترین اخبار و تحولات بازار باخبر باشم. علاقه دیگه من تصویربرداری و طبیعت‌گردی هست و به نظرم طبیعت یه منبع بی‌نظیر از زیبایی و آرامشه.

    مطالب نویسنده
    کلیدواژه‌ها
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    تحلیل ارز متیس (MATIS)؛ بررسی نواحی مهم بر سر راه صعود | 1 آذر

    ارز دیجیتال متیس با نماد METIS یکی از محدود پروژه‌های حوزه...

    تحلیل بیت کوین؛ قیمت در قله ۹۸ هزار دلاری! | ۱ آذر

    بیت کوین، بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین رمزارز جهان، این هفته موفق...

    تحلیل تکنیکال گراف (GRT): شکست مقاومت و آماده برای صعود | ۳۰ آبان

    ارز دیجیتال گراف با نماد GRT ارز ۵۰ ام مارکت کپ بازار است و...

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر