کلاهبرداری‌های عاشقانه‌؛ دامی جدید برای دزدیدن رمزارزها

تاریخ انتشار: 2 مهر 1402 | آخرین به‌روزرسانی: 16 مهر 1402
زمان مطالعه:  6 دقیقه
کلاهبرداری‌های عاشقانه

کلاهبرداری های عاشقانه که به اصطلاح آن‌ها را Pig Butchering نیز می‌نامند، به فرایندی پیچیده و انسان‌‌محور اشاره دارد که در آن کلاهبردار با استفاده از پروفایلی جعلی در رسانه‌های اجتماعی یا پلتفرم‌های دوست‌یابی، سرمایه‌گذاران را فریب می‌دهند.

در دهه‌ اخیر، دنیای ارزهای دیجیتال به‌سرعت در حال تغییر و تحول بوده و مفاهیم جدیدی از انواع معاملات، ذخیره‌سازی دارایی‌های مالی و حتی ارتباطات انسانی پیرامون آن شکل گرفته است. ارزهای دیجیتال و فناوری‌های زیربنایی آن‌ها، امکان انجام تراکنش‌های مالی را به‌راحتی و با حفظ حریم شخصی فراهم کرده و تحولات مثبت بسیاری را به دنبال داشته که هنوز هم درحال‌رشد و گسترش هستند.

بااین‌حال، رشد سریع و پیشرفت‌های فناوری در حوزه ارزهای دیجیتال، تهدیدات و چالش‌های جدیدی را نیز به همراه داشته‌اند؛ یکی از تهدیدات بزرگی که در اواخر دهه‌ ۲۰۰۰ شکل گرفت و به تدریج هم به یکی از مسائل اساسی در دنیای رمزارزها تبدیل شده، کلاهبرداری های عاشقانه در این حوزه است. در این نوع کلاهبرداری‌ها، مهاجمان با ایجاد هویتی جعلی، اعتماد قربانیان را جلب کرده و متقاعدشان می‌کنند تا ارز دیجیتال خود را در اختیار آن‌ها قرار دهند.

Pig Butchering چیست

این دست از کلاهبرداری های ازرهای دیجیتال در سال‌های اخیر به‌سرعت در حال افزایش هستند؛ رشد محبوبیت رمزارزها و افزایش آگاهی مردم از این نوع سرمایه‌گذاری را می‌توان مهم‌ترین دلایل رشد کلاهبرداری های عاشقانه در دنیای ارزهای دیجیتال دانست.

کلاهبرداری های عاشقانه و طعمه‌‌های شیرین برای شکارچیان

در دنیای ارزهای دیجیتال، انواع مختلفی از کلاهبرداری های وجود دارند که سرمایه سرمایه‌گذاران را هدف قرار داده و از بی‌احتیاطی قربانیان برای به سرقت بردن دارایی‌های آن‌ها استفاده می‌‌کنند. یکی از رایج‌ترین انواع این کلاهبرداری‌ها، کلاهبرداری های عاشقانه یا قصابی خوک (Pig Butchering) است. در این نوع کلاهبرداری، مهاجمان با ایجاد رابطه‌ای عاشقانه با قربانیان خود، اعتماد آنها را جلب کرده و سپس رمزارزهای آن‌ها را به سرقت می‌برند.

مهاجمان معمولاً از طریق شبکه‌های اجتماعی، سایت‌های دوست‌یابی و نرم‌افزارهای پیام‌رسان با قربانیان خود آشنا می‌شوند؛ آن‌ها با ایجاد هویتی جعلی، خود را به‌عنوان فردی جذاب و موفق معرفی می‌کنند و به قربانیان خود محبت و توجه نشان می‌دهند (غذا دادن به خوک و پروار کردن آن). پس از مدتی، قربانیان خود را متقاعد می‌کنند که در سرمایه‌گذاری ارز دیجیتال با آن‌ها شریک شوند، قربانیان هم به دلیل اعتمادی که به مهاجمان پیدا کرده‌اند، ارزهای دیجیتال خود را دو دستی تقدیم آن‌ها می‌کنند (قصابی کردن خوک).

درواقع می‌توان گفت که کلاهبرداری های عاشقانه یا قصابی خوک، نوعی کلاهبرداری احساسی هستند که در آن‌ها، مهاجم با بازی کردن با احساسات قربانی، او را فریب می‌دهد؛ حتی ممکن است که مهاجم، به قربانی خود، قول ازدواج یا شروع زندگی جدید را بدهد. این وعده‌ها باعث می‌شود که قربانی اعتماد بیشتری به مهاجم پیدا کند.

در ماه ژوئن، کمیسیون معاملات آتی کالا (CFTC)، اقدامی اجرایی را علیه مرد کالیفرنیایی کانون ژو آغاز کرد؛ به گفته آن‌ها، این مرد با ۲۹ نفر روابط عاشقانه برقرار کرده تا آن‌ها را مجاب کند ۱٫۳ میلیون دلار برای خرید ارز دیجیتال برایش واریز کنند؛ در عوض، کانون ژو با آن پول‌ها، ارزهای دیجیتال را برای خودش خریداری می‌کرده است. متأسفانه، بسیاری از عاملان در کلاهبرداری های عاشقانه که به گزارش FBI،‌ مسئول بیش از ۲۵۰ میلیارد دلاری دزدی هستند، هرگز محاکمه نمی‌شوند! از ما به شما نصیحت، به تمام ارتباطات خود با افرادی که نمی‌شناسید، مشکوک باشید.

روان‌شناسی کلاهبرداری های عاشقانه

در کلاهبرداری های عاشقانه، کلاهبرداران از طریق رسانه‌های اجتماعی با قربانیان احتمالی خود تماس می‌گیرند و وانمود می‌کنند که می‌خواهند با آ‌ن‌ها روابط احساسی برقرار کرده و گاهی حتی این روابط احساسی را تا روابط عاشقانه هم پیش می‌برند. اکثر کلاهبرداران قصابی خوک اغلب قربانیان خود را در سایت‌های دوست‌یابی پیدا می‌کنند و با تمایل آن‌ها برای ارتباط و همراهی، برای جلب اعتمادشان تلاش می‌کنند.

البته این موضوع تنها به سایت‌های دوست‌یابی محدود نمی‌شود؛ کلاهبرداران از هر پلتفرم رسانه‌های اجتماعی، مانند اینستاگرام، دیسکورد، تلگرام، یوتیوب، فیس‌بوک و لینکدین، برای کلاهبرداری های عاشقانه خود بهره می‌برند و سپس مکالمات را به پلتفرم‌های دیگری مانند واتساپ منتقل می‌کنند.

روانشناسی کلاهبرداری‌های عاشقانه

در این مرحله، کلاهبردار قربانی را متقاعد می‌کند که روی ارزهای دیجیتال سرمایه‌گذاری کند و اغلب هم لینکی به‌ظاهر قانونی، به وب‌سایت یا برنامه مبادله ارزهای دیجیتال برای او ارسال می‌کند؛ در برخی موارد حتی دیده شده که قربانی لینکی از شرکت خدمات مالی SoFi دریافت کرده یا از سمت فردی در بخش خدمات مشتریان، پیام دریافت کرده است، اما هر دو مورد جعلی از آب درآمدند.

قربانیان به دلیل نگرانی از پرداخت مالیات و هزینه‌های پردازش تراکنش از تلاش برای برداشت وجوه دلسرد می‌شوند، در همین حال، کلاهبرداران تمام وجوه را برداشت کرده‌اند. گاهی اوقات، کلاهبرداران، برای ادامه چرخه رابطه و حفظ اعتماد قربانی، بخشی از سرمایه او را که در واقع متعلق به قربانی دیگری است، به او برمی‌گردانند؛ این روند خیلی شبیه به طرح پانزی است و اغلب هم در همین مرحله، قربانی متوجه می‌شود که طعمه قرار گرفته است. برای اینکه در کلاهبرداری های عاشقانه، طعمه کلاهبرداران نشوید، مراقب باشید که:

  • اطلاعات تماس خود را با چه افرادی و در چه پلتفرم‌هایی به اشتراک می‌گذارید.
  • به پیام‌های افرادی که نمی‌شناسید یا شخصاً ملاقات نکرده‌اید پاسخ ندهید.
  • روی لینک‌هایی که برایتان ارسال می‌کنند، کلیک نکنید.
  • به طور مستقل در مورد مبادلات و پلتفرم‌های معاملاتی که به شما معرفی می‌شوند، تحقیق کنید و ببینید که آیا این پلتفرم‌ها مشروع هستند یا خیر!

محاکمه افراد درگیر در کلاهبرداری های عاشقانه یا قصابی خوک می‌تواند پیچیده باشد و کار به مراجع بالاتر مجری قانون، ارجاع داده شود، مخصوصا وقتی که کلاهبرداران و قربانیان در یک کشور نباشند، موضوع پیچیده‌تر هم می‌شود. کلاهبرداران اغلب از چین، کامبوج، میانمار و امارات متحده عربی، یا بهتر بگوییم، کشورهایی که هیچ معاهده‌ای برای استرداد وجود ندارد، فعالیت می‌کنند. یا در کشورهایی حضور دارند که به دلیل دور بودن، امکان استرداد وجه از آنجا وجود ندارد، علاوه بر‌ این، ممکن است کلاهبرداران به مجریان قانون بومی هم رشوه داده باشند.

کلاهبرداری‌های عاشقانه یا قصابی خوک چیست

حتی بدتر از آن، ممکن است کلاهبرداری که با قربانی تماس می‌گیرد، خودش قربانی حلقه‌های قاچاق انسان باشد. در همین راستا، اخیرا FBI هشدار داده که افرادی که به آسیای جنوب شرقی سفر می‌کنند، ممکن است توسط پیشنهادهای شغلی کاذب به دام سازمان‌های جنایت‌کار افتاده و سپس به عنوان برده‌های مجازی نگهداری شده و مجبور به انجام کلاهبرداری شوند. بنابراین؛ مجریان قانون بیشتر تمرکز خود را بر ایجاد اخلال در شرکت‌هایی با فعالیت‌های غیرقانونی زیرپوستی، زنجیره‌های پول‌شویی و وب‌سایت‌های جعلی می‌گذارند.

آنچه مسلم است؛ مجریان قانون و سازمان‌های نظارتی به ابزارها و اطلاعات بیشتر و همکاری‌های دولتی و خصوصی برای مقابله با کلاهبرداری های عاشقانه نیاز دارند.

زمانی که مجریان قانون در تحقیقات کلاهبرداری های عاشقانه یا Pig Butchering، سرنخ‌هایی پیدا می‌کنند و موفق می‌شوند، به کاهش حجم کلی پول به سرقت رفته در دنیای ارزهای دیجیتال کمک می‌کنند. در اوایل سال ۲۰۲۳، وزارت دادگستری فدرال بیش از ۱۰۰ میلیون دلار ارز دیجیتال را بازیابی کرد، اما گمان می‌رود ضرر گزارش‌شده واقعی، حدود ۳ میلیارد دلار در سال باشد که هنوز هم روندی صعودی را طی می‌کند؛ علاوه بر این، اغلب قربانیان ضررهای مالی خود را گزارش نمی‌کنند.

آینده مشارکت‌های دولتی و خصوصی

تحقیقات CNBC حاکی از آن است که دارایی‌های بیت کوین یکی از قربانیان کلاهبرداری های عاشقانه از طریق Crypto.com به کیف پولی منتقل شده که از سال ۲۰۱۹ تا به امروز، به آن ۱٫۶میلیارد دلار بیت کوین ارسال می‌شود و به طور منظم هم وجوهی از طریق صرافی بایننس به آن منتقل می‌شود. قربانی با Crypto.com تماس گرفت، اما به او گفته شد که امکان برگرداندن پولش وجود ندارد، درنتیجه شکایات‌ خود را به مجریان قانون ارائه کرد، اما هنوز پاسخی از سمت آن‌ها دریافت نکرده است.

دزیدن ارزهای دیجیتال با کلاهبرداری های عاشقانه

فرض می‌کنیم که صرافی‌ها نمی‌توانند به قربانیان خود کمک کنند تا پولشان را بازیابی کنند. در این صورت، حداقل کاری که می‌توانند در این خصوص انجام دهند این است که از میزبانی کیف پول‌های مرتبط با فعالیت‌های مشکوک خودداری کنند یا آن‌ها را تحت نظر بگیرند. مشارکت عمومی و خصوصی و به‌اشتراک‌گذاری اطلاعات کلیدی، برای ایجاد اختلال در کلاهبرداری های عاشقانه و قصابی خوک واقعا کارآمد و کارساز است.

البته در نظر داشته باشید که فقط به این دلیل که مقداری از وجه به‌سرقت ‌رفته، ممکن است بازیابی شود، به این معنی نیست که آن وجه به قربانی بازگردانده می‌شود، چرا که بسیاری از سازمان‌های بومی مجری قانون با نحوه انجام تحقیقات در مورد جرایم مربوط به ارزهای دیجیتال ناآشنا هستند.

کارشناسان اغلب اولین قدم برای مقابله با کلاهبرداری‌ها در دنیای رمزارزها، آموزش به پلیس و دفاتر دادستانی است که چگونه کیف پول ارز دیجیتال تحت کنترل دولت ایجاد کنند، تا وقتی که به صرافی ارز دیجیتالی دستور داده می‌شود که دارایی‌های دیجیتالی به سرقت‌رفته‌ را تحویل دهند، بازرسان راهی برای دریافت آن داشته باشند.

دانلود کتابچه نحوه دریافت وام با ارزهای دیجیتال

در این کتابچه با نحوه دریافت وام با ارزهای دیجیتال آشنا می‌شوید. از نحوه ثبت‌نام تا آشنایی با مزایا و معایب این گونه وام‌ها مطلع می‌شوید.

    پس از مسدود شدن وجوه، افراد می‌توانند نزد قاضی رفته و دنبال حکم توقیف باشند. سپس مقامات قضایی می‌توانند رمزارزها را در کیف پول دولتی نگه داشته تا در جریان انجام مراحل قضایی و تا ثابت شدن موضوع، هیچ طرفی نتواند ادعایی در مورد وجوه مطرح کند. پس از اتمام مراحل اطلاع‌رسانی، قاضی دستور انتقال نهایی به قربانی امضا می‌کند.

    گفتار پایانی

    کلاهبرداری های عاشقانه یا قصابی خوک، خطری فزاینده در دنیای رمزارزها هستند که با هدف قرار دادن نیاز اساسی انسان‌ها به همراهی و عشق و سواستفاده از اطلاعات موجود از آن‌ها، در رسانه‌های اجتماعی، قربانیان را مجاب به پرداخت وجوه در قالب ارزهای دیجیتال می‌کنند.

    با اینکه بسیاری از قربانیان را افراد مسن یا ناآشنا با دنیای کریپتوکارنسی و به طور کلی ناآشنا با فناوری شامل می‌شوند، اما هر فردی می‌تواند قربانی کلاهبرداری های عاشقانه شود. در واقع، طبق برخی آمار، دو‌ سوم قربانیان را زنان بین ۲۵ تا ۴۰ سال تشکیل می‌دهند؛ پس باید هوشیار باشیم و برای آگاه کردن مردم از خطر و اقدامات احتیاطی که می‌توانند انجام دهند، بیشتر تلاش کنیم.

    شبنم توایی

    شبنم توایی

    علاقه زیادی به حوزه فناوری و فین تک دارم، درباره ارزهای دیجیتال، بلاک چین، هوش مصنوعی، وب ۳ و سایر موضوعات مرتبط با فناوری می‌نویسمو تحقیق می‌کنم. عاشق سفر و عکاسی هستمو اوقات فراغتم را با کشف جاذبه‌ها و ثبت لحظات زیبا سپری می‌کنم. بزرگترین هدفم تو زندگی یاد گرفتنه و لذت می‌برم از اینکه یادگرفته‌هامو دانش و تجربه‌ام را با دیگران به اشتراک بگذارم و از اونها هم یاد بگیرم.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    وایت پیپر ارز کرونوس (CRO)؛ قدمی به سوی آینده دیجیتال

    آیا به دنبال پروژه‌ای منحصربه‌فرد برای سرمایه‌گذاری در...

    توکن ARC-20 چیست؟ معرفی جدیدترین استاندارد اکوسیستم بیت کوین

    استاندارد توکن ARC-20، از جدیدترین استانداردهای توکن روی...

    نگاهی به وایت پیپر انکر (ANKR): چرا این پروژه متفاوت است؟

    انکر (Ankr 2.0) به عنوان یکی از پیشرفته‌ترین زیرساخت‌های وب...

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر