بایننس کوین (BNB)؛ چگونه یک ارز دیجیتال به اکوسیستم تبدیل شد؟

تاریخ انتشار: 31 تیر 1402 | آخرین به‌روزرسانی: 23 مهر 1403
زمان مطالعه:  11 دقیقه
بایننس کوین چیست؟

بایننس کوین (BNB)، رمزارزی است که توسط بایننس، بزرگ‌ترین صرافی ارزهای دیجیتال در جهان، ارائه شده و در بسیاری از پروژه‌ها و خدمات بایننس نقش مهمی ایفا می‌کند.

همان‌طور که می‌دانید، رمزارزها یا همان کریپتو کارنسی‌ها، نوعی ارز دیجیتال هستند که توسط هیچ دولت و بانکی یا هیچ موسسه‌ای کنترل نمی‌شوند؛ این ارزهای دیجیتال در چند سال اخیر، به محبوبیت بالایی در سرتاسر دنیا دست یافته‌اند و روز‌به‌روز هم به این محبوبیت افزوده می‌شود. بایننس کوین (BNB) هم یکی از این ارزهای دیجیتال است که به نسبت مدت‌زمان عرضه کوتاه، ارزش بازاری نسبتا بالاتری در برابر بسیاری از کوین‌های موجود، دارد و می‌توان آن را گزینه‌ مناسبی برای معامله و کسب درآمد در نظر گرفت.

بایننس کوین (BNB)، ارز دیجیتالی است که توسط بزرگ‌ترین صرافی ارزهای دیجیتال در جهان، یعنی صرافی بایننس ارائه شده است. BNB در ابتدای عرضه توکنی با استاندارد ERC-20 روی بلاک چین اتریوم بود که در سال ۲۰۱۷ از طریق عرضه اولیه توکن (ICO) عرضه شد. دو سال بعد، یعنی در سال ۲۰۱۹، بایننس زنجیره خود به نام بایننس چین را راه‌اندازی کرد و BNB را به عنوان توکن بومی، به این بلاک چین منتقل کرد.

بایننس کوین (BNB) در بسیاری از پروژه‌ها و خدمات بایننس نقش مهمی ایفا می‌کند و می‌توان از آن برای پرداخت کارمزد معاملات در صرافی بایننس، شرکت در قرعه‌کشی‌های IEO (عرضه اولیه صرافی)، خرید و فروش NFT، پرداخت در پلتفرم بایننس پِی (Binance Pay) و دسترسی به خدمات دیفای استفاده کرد. علاوه‌بر‌این، بایننس کوین (BNB) در بسیاری از پروژه‌های دارای توکن BSC (بایننس اسمارت چین) نیز استفاده می‌شود.

صرافی بایننس هر سه ماه، ۲۰ دردصد از سود خود را از کارمزدهای معاملات صرافی بایننس جمع‌آوری کرده و با این سود، توکن بایننس کوین (BNB) خریده و سپس این توکن‌ها را می‌سوزاند تا ارزش BNB را  در بازار کریپتوکارنسی افزایش دهد. درحال‌حاضر، بایننس کوین (BNB) بازار قابل‌توجهی از ارزهای دیجیتال را به خود اختصاص داده و یکی از بزرگ‌ترین و پربازده‌ترین ارزهای دیجیتال در جهان محسوب می‌شود. در این مقاله از بیت پین، بایننس کوین را به طور جامع بررسی کرده و هرآنچه نیاز دارید در مورد این توکن بدانید را توضیح خواهیم داد.

بایننس کوین چیست؟

بایننس کوین (BNB)، ارز دیجیتالی است که توسط بایننس، بزرگ‌ترین صرافی ارزهای دیجیتال در جهان، ارائه شده است. این رمزارز در بسیاری از پروژه‌ها و خدمات بایننس نقش مهمی داشته و بخش قابل‌توجهی از بازار ارزهای دیجیتال را به خود اختصاص داده است.

بدون‌شک امروزه هر فردی که در دنیای ارزهای دیجیتال فعالیت کرده باشد، با نام صرافی بایننس به خوبی آشنا است؛ این صرافی، که درحال‌حاضر (در زمان نگارش این مقاله)‌ بزرگترین صرافی غیرمتمرکز دنیا به شمار می‌رود، در سال ۲۰۱۷، رمزارز مخصوص خود به نام بایننس کوین را با نماد اختصاری BNB، به دنیا معرفی کرد. در آن زمان بایننس کوین، به عنوان توکنی روی بلاک چین اتریوم (Ethereum) و با استاندارد ERC-20 طراحی و منتشر شد.

با این حال، اخیرا با توجه به استقبال فعالان بازار کریپتوکارنسی از این رمزارز، صرافی بایننس، بلاک‌چین اختصاصی خود را ایجاد و این ارز دیجیتال را به این بلاک چین تازه منتقل کرد؛ سپس آن را با استانداردهای تازه‌ BEP-2 و BEP-20 نیز ارائه داد. گفتنی است که بسیاری از کاربران صرافی نامبرده، از بایننس کوین برای انجام معامله‌های خود در این صرافی استفاده می‌کنند.

بنیان‌گذاران و تاریخچه بایننس کوین

بایننس کوین (BNB) توسط چانگ پنگ ژائو (Changpeng Zhao) معروف به CZ منتشر شده است. سی‌زی‌، میلیاردر ۴۵ ساله‌ی چینی‌کانادایی، کارآفرین و کارشناس فناوری اطلاعات اهل چین است که در سال ۱۹۷۷ میلادی در استان جیانگ‌سو (Jiangsu) چین به دنیا آمد. او تا پیش از بنیان‌گذاری صرافی بایننس، فعالیت‌های مختلفی در صنعت فناوری اطلاعات انجام داده و در سال‌های ابتدایی عمر کاری خود به عنوان مدیر تکنولوژی در کمپانی‌های مختلفی مانند بلوکس، اکوینکس و استیل کوینکس فعالیت می‌کرد.

چانگ پنگ ژائو در سال ۲۰۱۷، تصمیم به بنیان‌گذاری صرافی بایننس، در چین گرفت؛ کمی بعد به‌ دلیل قوانین سخت‌گیرانه چین برای ارزهای دیجیتال، این صرافی به ژاپن انتقال پیدا کرد. صرافی بایننس به سرعت به یکی از بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین صرافی‌های ارزهای دیجیتال در جهان تبدیل شد و به طور گسترده‌ای خدمات متنوعی از جمله خرید و فروش ارزهای دیجیتال، معاملات آتی و گزینه‌ها، IEO و خدمات مالی را به کاربران خود ارائه می‌داد.

بنیان‌گذاران و تاریخچه بایننس کوین

به لطف مدیریت استراتژیک و هوش تجاری CZ و تیم کاری او، امروزه بایننس به عنوان یکی از پیشروان در صنعت ارزهای دیجیتال شناخته می‌شود و بسیاری از کاربران در سراسر جهان از این صرافی استفاده می‌کنند. در راستای تمام موفقیت‌های صرافی بایننس، این صرافی رمزارزی به نام بایننس کوین (BNB) را عرضه کرد؛ که به سرعت هم مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار گرفت. بایننس کوین، ابتدا با هدف پرداخت کارمزد تراکنش‌ها و معاملات در صرافی بایننس به وجود آمد؛ درحال‌حاضر هم کاربران این ارز دیجیتال از تخفیف کارمزد در بازار بهره‌مند می‌شوند.

قیمت ارزدیجیتال بایننس در ابتدای معرفی حدود ۰٫۱ دلار بود، اما خیلی سریع، ارزشی برابر با ۲۵ دلار پیدا کرد و به همین دلیل هم افراد زیادی به آینده این ارز دیجیتال خوشبین شده و روی آن سرمایه‌گذاری کردند.

معرفی ارز دیجیتال بایننس کوین؛ توکن BNB

از آنجایی که تولیدکننده اصلی توکن BNB، صرافی بایننس است، این رمزارز هم با همین نام، بایننس کوین شناخته شده است. این ارز دیجیتال، ارزش بازار بالایی داشته و همان‌طور که گفتیم، در ابتدا روی بلاکچین ERC-20 اتریوم فعالیت می‌کرد، اما در زمان کوتاهی به بلاک چین بومی بایننس چین انتقال داده شد. سقف عرضه‌ای که در ابتدا برای بایننس کوین در نظر گرفته شده بود، ۲۰۰ میلیون واحد بود، اما بایننس آن را با استفاده از مکانیسم توکن‌سوزی، به ۱۰۰ میلیون عدد کاهش داد.

توکنومیکس BNB

درواقع، صرافی بایننس برای توکن‌سوزی (حذف دائمی تعدادی کوین یا توکن‌ در گردش) نیمی از عرضه کل توکن BNB یعنی ۱۰۰ میلیون توکن را در حراج عمومی فروخت:

  • سرمایه‌گذاران اولیه پروژه: ۱۰ درصد (۲۰ میلیون توکن BNB)
  • تیم سازنده: ۴۰ درصد (۸۰ میلیون BNB)
  • شرکت‌کنندگان در عرضه اولیه: ۵۰ درصد (۱۰۰ میلیون BNB)

صرافی بایننس این توکن‌سوزی را برای کاهش دائمی عرضه، تورم‌زدایی و در نهایت افزایش بهای ارز دیجیتال BNB انجام داد؛ این صرافی بایننس هر سه‌ ماه، یک‌پنجم سود خالص خود را برای خرید و سوزاندن توکن‌های بایننس کوین هزینه می‌کند؛ این توکن سوزی تا زمانی که ۱۰۰ میلیون BNB (نیمی از کل عرضه) از چرخه خارج شوند، ادامه پیدا خواهد کرد.

از پیوند بلاک‌چین و هوش مصنوعی، به پول می‌رسیم؟

جوابت تو شماره ۱۴ ماهنامه دامیننسه!

    مکانیسم BNB و موارد استفاده از آن

    مکانیسم بایننس کوین بر پایه فناوری بلاک چین بایننس ساخته شده و از دو فرمت اصلی BEP-2 و BEP-20 (بر پایه بلاک چین Binance Smart Chain) استفاده می‌کند. ارز دیجیتال BNB، توکن بومی شبکه BNB Chain است که نقش‌های زیادی در این زنجیره ایفا می‌کند؛ شبکه BNB Chain از ادغام دو زنجیره BNB Beacon و بایننس اسمارت چین شکل گرفته و مکانیسم اجماعی که برای تامین امنیت خود به کار می‌گیرد، الگوریتم PoSA (مخفف Proof of Staked Authority) یا گواه بر اثبات اعتبار سهام است. خصوصیات این الگوریتم اجماع به شرح زیر است:

    • هر بلوک‌ توسط مجموعه محدودی از اعتبارسنج‌ها تولید می‌شود.
    • اعتبارسنج‌ها به نوبت بلوک‌ها را ایجاد می‌کنند.
    • مجموعه اعتبارسنج‌های فعال به وسیله رای‌گیری و براساس میزان رمزارزی که استیک کرده‌اند، تعیین می‌شوند.

    پخش توکن‌های بایننس کوین

    هر نود برای اینکه بتواند به اعتبارسنجی برای تایید تراکنش‌ها تبدیل شود، باید حداقل ۱۰ هزار رمزارز بومی بایننس، یعنی همان BNB‌ را استیک کند. علاوه‌بر‌این، بایننس کوین (BNB) برای مشارکت در شبکه، پرداخت کارمزد، جابه‌جایی دارایی و فراخوانی قراردادهای هوشمند در فضای دیفای نیز به کار می‌رود. کاربران می‌توانند با استفاده از توکن BNB در پرداخت کارمزدهای معاملات، تخفیف بگیرند. BNB را می‌توان برای دسترسی به شبکه‌های بایننس چین و بایننس اسمارت چین نیز استفاده کرد.

    هدف از عرضه بایننس کوین

    به طور کلی، هدف اصلی از عرضه ارز دیجیتال بایننس کوین را می‌توان جذب سرمایه برای حفظ و گسترش صرافی بایننس در نظر گرفت. اما در کنار آن، اهداف زیر نیز برای ساخت و عرضه آن، معرفی شده‌اند:

    • ارائه تخفیف: یکی از اهداف عرضه این ارز دیجیتال، آن بود به کاربرانی که از بایننس کوین برای انجام معاملات خود در بایننس استفاده می‌کنند، تخفیف داده شود. این تخفیف درست یک سال بعد از عرضه، حدود ۲۵ درصد بود. در سال ۲۰۱۹ به ۱۲٫۵ درصد کاهش پیدا کرد، در سال ۲۰۲۰ نیز دوباره کاهش یافت و به ۶٫۲۵ درصد رسید؛ از آن زمان نیز ثابت باقی مانده است.
    • پرداخت کارمزد معاملات: علاوه بر جذب سرمایه برای بایننس، این رمز دیجیتال عرضه شد تا به عنوان جایگزینی برای ارزهای موجود، به هنگام پرداخت کارمزد معاملات به کار رود. هرچند که از رمزارزهای دیگر نیز می‌توان استفاده کرد، اما استفاده از ارز بایننس برای پرداخت کارمزد، می‌تواند شامل تخفیف شود.
    • پرداخت قبوض انرژی: صرافی بایننس، قصد دارد که در آینده، تمهیداتی را در نظر بگیرد که به کمک آن، بتوان قبوض مربوط به انرژی را نیز از طریق همین صرافی، پرداخت نمود. بایننس کوین نیز نقش ارزی را بازی خواهد کرد که به کمک آن، این قبوض پرداخت خواهند شد.

    نحوه خرید و فروش و استخراج بایننس کوین

    از آنجا که تمامی توکن‌های بایننس کوین، درست به هنگام عرضه اولیه، استخراج شده‌اند، متاسفانه امکان استخراج بایننس کوین وجود ندارد. پس برای اینکه بتوانید این رمزارز را خرید و فروش کنید، دو راه پیش رو خواهید داشت:

    • روش اول: می‌توانید به ازای سایر رمزارزها، شامل اتریوم، یا بیت کوین و …، سکه بایننس دریافت نمایید. روند این کار نیز بسیار آسان است و درست مثل معامله‌های روزمره، می‌توان سایر آلت کوین‌ها را فروخت و به همان مقدار، BNB دریافت کرد.
    • روش دوم: این روش برای تازه‌ واردها بسیار مناسب است. این دسته از افراد، لازم است که ابتدا مقداری از رمزارزهای باثبات خریداری نمایند، بعد از آن به همان رمزارزها به صرافی بایننس مراجعه کرده و بایننس کوین مورد نیاز خود را به صورت مستقیم از همانجا خریداری نمایند.

    چگونه ارز دیجیتال BNB را بخریم؟

    شما می‌‌توانید در صرافی بیت پین، به‌راحتی ارز دیجیتال BNB را خریداری کنید؛ برای خرید ارز دیجیتال BNB، پس از افزایش موجودی حساب کاربری خود در صرافی بیت پیت، در بازار بایننس کوین به ریال، اقدام به خریداری این رمزارز کنید. با بررسی دقیق روند بازار و کسب اطلاعات در زمینه تغییرات و تحلیل قیمت بایننس کوین (BNB)، می‌توانید سفارش خود را ثبت کرده و خرید این ارز دیجیتال را نهایی کنید.

    در صرافی بیت پین، این امکان وجود خواهد داشت تا خرید BNB را در سطوح کاربری مختلف انجام دهید، پیشنهاد ما همیشه این است که قبل از خرید یا فروش بایننس کوین، حتما تحقیقات کافی داشته تا بهترین نتیجه را از سرمایه‌گذاری در بازار ارزهای دیجیتال، کسب کنید.

    چگونه ارز دیجیتال BNB را بفروشیم؟

    صرافی ارز دیجیتال بیت پین، برای فروش بایننس کوین هم، درست مانند هر رمزارز دیگری، همراه شما خواهد بود و چنانچه قصد دارید درصدی از دارایی BNB خود را به فروش برسانید، می‌توانید با استفاده از پلتفرم معاملاتی بیت پین معادل ریالی، اندوخته BNB را در کارت بانکی که از قبل به حساب کاربری خود اضافه کرده‌اید، دریافت کنید. برای فروش بایننس کوین در بیت پین، کافی است وارد بازار معاملاتی یا بخش فروش آسان شده و فروش خود را نهایی کنید. در بخش سفارش آسان، قیمت BNB با توجه به قیمت بازار تعیین شده و سپس معامله انجام می‌شود.

    مشابه تمام صرافی‌های معتبر بین‌المللی، در بازار آنلاین بیت پین نیز، پس از ثبت سفارش برای خرید یا فروش بایننس کوین، بسته به حجم معامله، مبلغی کارمزد از شما دریافت می‌‌شود که مقدار دقیق‌ش، پس از هر بار ثبت سفارش در پنل کاربری به شما اعلام می‌شود. از آنجا که دریافت خدمات از صرافی بیت پین، نیازمند ایجاد حساب کاربری در این پلتفرم است، می‌توانید همین حالا با مراجعه به وب‌سایت بیت پین یا دانلود و نصب اپلیکیشن این صرافی ارز دیجیتال، پس از ایجاد حساب کاربری، علاوه بر معامله BNB، می‌توانید رمزارزهایی مانند بیت کوین، اتریوم، تتر و کاردانو را نیز خریداری کنید.

    در صورتی که هنوز در صرافی بیت پین، حساب کاربری ندارید، می‌توانید به کمک مرکز راهنمای ویدئویی حساب تازه‌ای برای خود ایجاد کرده و سپس برای خرید بایننس کوین، از صرافی آنلاین بیت پین اقدام کنید.

    مزایا و معایب بایننس کوین

    درست مثل هر رمزارز دیگر، بایننس کوین نیز مزایا و معایب خاص خودش را دارد که آن‌ها را در این بخش بررسی خواهیم کرد:

    مزایای بایننس کوین معایب بایننس کوین
    کاربردهای بسیار در داخل صرافی بایننس و حتی خارج از آن کاهش تخفیف به صورت سالانه برای پرداخت کارمزدها
    سوزاندن بایننس کوین هر چند وقت یک‌بار، برای حفظ ارزش و اعتبار آن
    افزایش قیمت‌های مقطعی که برای نوسان‌گیری پذیرش دیرهنگام این رمزارز، در زمان خرید و فروش ارزهای فیات
    تخفیف در کارمزدها، هنگام استفاده از این رمزارز برای تراکنش‌ها
    محبوبیت و اعتبار بالا در بازار کریپتوکارنسی وابستگی بیش از حد ارزش و اعتبار این رمزارز، به اعتبار و ارزش صرافی بایننس
    استفاده به‌عنوان رمزارزی واسطه برای مبادله و تبدیل سایر ارزها به یکدیگر
    صرف اقتصادی تعدد حملات سایبری به صرافی بایننس
    رشد مناسب و احتمال افزایش عرضه و تقاضای آن در آینده

    بهترین کیف پول‌ها برای بایننس کوین

    همانطور که اشاره کردیم، بایننس کوین از سال ۲۰۱۸، از دو استاندارد BEP2 و BEP20 استفاده می‌کند. هرچند که استفاده از همان استاندارد قدیمی نیز رواج دارد، اما باز هم ممکن است برای ذخیره این رمزارز در کیف ‌پول‌ها، اندکی محدودیت داشته باشید. به طور کلی، هر کیف پولی که از دو استاندارد نام‌برده در بالا پشتیبانی کند (یا به عبارت دیگر، قابلیت ذخیره اتریوم را داشته باشند)، برای ذخیره توکن BNB، مناسب و کاربردی خواهد بود:

    • Binance Chain wallet
    • MyEtherWallet (نرم‌افزاری)
    • MetaMask (نرم‌افزاری)
    • TREZOR (سخت‌افزاری)
    • Jaxx
    • Ledger (سخت‌افزاری)
    • Trust wallet (نرم‌افزاری)

    بایننس کوین در برابر بیت کوین

    بد نیست که نگاهی به تفاوت‌های بایننس کوین و بیت کوین نیز داشته باشیم. از جمله مهم‌ترین تفاوت‌های این دو رمزارز، می‌توان موارد زیر را برشمرد:

    • برخلاف بیت کوین که در تمامی صرافی‌های مورد قبول است و در اکثر کیف پول‌ها نیز امکان ذخیره شدن را دارد، اما بایننس ممکن است برای ذخیره‌سازی، اندکی محدودیت داشته باشد. اما برای معامله آن، می‌توان به اکثر صرافی‌ها و طبیعتا بایننس، مراجعه کرد و از آن استفاده نمود.
    • اعتبار بیت کوین، بالاتر از اعتبار سکه بایننس است. بیت کوین در همه جا معامله می‌شود و فاکتورهای بسیاری وجود دارند که می‌توانند بر ارزش آن تاثیر بگذارند. اما در مقابل، معامله ارز بایننس رواج کمتری دارد و ارزش و اعتبار آن، به شدت به اعتبار ارزش صرافی بایننس وابسته است. این نکته گاهی می‌تواند مزیت و گاهی می‌تواند نقطه‌ضعف باشد.
    • با توجه زمان عرض بین کوین و بایننس کوین، بیت کوین طبیعتا سابقه طولانی‌تری دارد و به قول معروف، امتحانش را پس داده و ثبات بیشتری دارد. به علاوه، تعداد توکن‌های بیت کوین ۲۱ میلیون، اما برای بایننس، حدود ۲۰۰ میلیون است.

    آینده‌ی بایننس کوین

    بسیاری از رمزارزها، در ابتدای عرضه اولیه ارزش بسیار بالایی دارند و خیلی زود به فروش می‌روند، اما بعد از چندی، ارزش آن‌ها افت می‌کند و بعد از چند سال، اصلا کسی یادش نمی‌آید که فلان رمزارز وجود داشته و روزگاری بسیار ترند بوده و معامله می‌شده است.

    نمونه‌اش همین بایننس کوین که در زمان عرضه اولیه‌اش، بیشتر از نیمی از توکن‌های در نظر گرفته شده برای آن، همگی فروش رفتند. اما برخلاف ادعایی که در بند قبلی ذکر کردیم، اعتبار آن کاهش پیدا نکرد. هرچند که اندکی از ارزش آن از سال 2018 به تدریج کاهش داشته است (سپس رشدی به شدت نزولی را طی کرد و سپس مجددا کاهش یافت)، اما در‌حال‌حاضر، این ارز دیجیتال ارزش بازار بالایی دارد. به طور کلی، می‌توان آینده‌ی بایننس کوین را روشن در نظر گرفت.

    با مروری بر تاریخچه این رمزارز و برنامه‌هایی که تیم سازنده برای سال‌های آتی ارائه داده‌ است، می‌توان خرید و فروش و ذخیره آن را گزینه‌ای بسیار هوشمندانه در نظر گرفت.

    شبنم توایی

    شبنم توایی

    علاقه زیادی به حوزه فناوری و فین تک دارم، درباره ارزهای دیجیتال، بلاک چین، هوش مصنوعی، وب ۳ و سایر موضوعات مرتبط با فناوری می‌نویسمو تحقیق می‌کنم. عاشق سفر و عکاسی هستمو اوقات فراغتم را با کشف جاذبه‌ها و ثبت لحظات زیبا سپری می‌کنم. بزرگترین هدفم تو زندگی یاد گرفتنه و لذت می‌برم از اینکه یادگرفته‌هامو دانش و تجربه‌ام را با دیگران به اشتراک بگذارم و از اونها هم یاد بگیرم.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    بازی پاز (PAWS) چیست؟ آموزش دریافت رمزارز PAWS

    راهی که بازی نات کوین آغاز کرد، توسط داگز و همستر کامبت...

    ارز دیجیتال توربو (TURBO)؛ میم کوینی با چاشنی هوش مصنوعی!

    با ورود تکنولوژی هوش مصنوعی به بازار کریپتو که جرقه آن در...

    ارز دیجیتال فرست نیرو چیست؟ بررسی دلایل محبوبیت ارز NEIRO

    ارز دیجیتال فرست نیرو آن اتریوم (NEIRO)، جدیدترین میم کوین...

    دیدگاه‌ها 1 دیدگاه
    در پاسخ به دیدگاه کاربر
    1. جاهید
      جاهید | 1 آبان 1400

      عالی