برای اینکه از ۹۹ درصد مردم ثروتمند‌تر باشید، از این 8 اشتباه دوری کنید

تاریخ: 23 مهر 1402
زمان مطالعه:  11 دقیقه
اشتباهات رایج در بازارهای مالی

در این مقاله، 8 اشتباه رایج در بازارهای مالی که مانع از رسیدن شما به ثروت می‌شوند را بررسی می‌کنیم. با اجتناب از این اشتباهات، می‌توانید شانس خود را برای موفقیت در سرمایه‌گذاری افزایش دهید.

در دنیای امروز خرج‌کردن پول از هر زمان دیگری راحت‌تر است. ممکن است بدون اینکه حتی متوجه باشید، در دام سرویس‌های فروش آنلاین یا اشتراک‌ها و گجت‌های گران‌قیمت و بعضاً بدون کاربرد شوید و تمام دارایی خود را در مدت کوتاهی بر باد دهید! اما در این میان، اگر واقعاً عزم خود را برای پول‌دار شدن، جزم کنید، لازم است تا ابتدا تله‌های پولی مدرنی ممکن است برنامه‌های شما را خراب کنند، بشناسید. برای مثال، فروشگاه‌های خرده‌فروشی را در نظر بگیرید. هر زمان که مردم به یکی از این فروشگاه‌ها مراجعه کنند، ممکن است ۳۰ دقیقه تا بیش از یک ساعت از وقت خود را برای خرید سپری کنند.

در مقابل این قشر، افراد موفق‌تری وجود دارند که لیست مایحتاج خود را روی گوشی یا تکه کاغذی یادداشت می‌کنند، تنها همان اقلام را یافته و خریداری کرده و بلافاصله هم از فروشگاه خارج می‌شوند. پس زمان خود را برای گشت‌زدن در میان مواد خوراکی، شوینده‌ها و گجت‌ها تلف نمی‌کنند و به همین دلیل هم اغلب طعمه تبلیغات نمی‌شوند. این رویکرد، دقیقاً نظریه‌ای است که باید در مورد امور مالی یا پولی اعمال شود. اگر بدانید که در اطراف شما چقدر تله‌های مالی مدرن ایجاد شده‌اند، شگفت‌زده خواهید شد و بسیار مهم است که بدانید چگونه از آن‌ها دوری کنید.

8 اشتباه رایج در بازارهای مالی که باید از آن‌ها دوری کنید

در این مقاله از بیت پین، قصد داریم، 8 اشتباه رایج در بازارهای مالی که با دوری کردن از آن‌ها، از ۹۹ درصد مردم ثروتمند‌تر خواهید شد را معرفی کنیم.

1. سرمایه خود را بی‌هوا خرج کنید

بی‌هوا سرمایه‌گذاری کردن، یکی از 8 اشتباه رایج در بازارهای مالی است. اول‌ازهمه باید بدانید که برای چه دارایی، کالا یا خدماتی هزینه می‌کنید. این روزها بسیاری از افراد خیلی راحت در برخی سرمایه‌گذاری‌های به‌ظاهر پرسود، اما مضحک، گرفتار می‌شوند. برای مثال، حوزه املاک و مستغلات! در این حوزه، اشتباهات رایج زیادی وجود دارند؛ مانند پرداخت بیش از حد، خرید در مکان نامناسب، استفاده از سرویس‌های ارائه‌دهنده وام نامناسب یا اجاره‌های بیش از حد.

8 اشتباه رایج در بازارهای مالی

سرمایه‌گذاران جدید بازار، اغلب فراموش می‌کنند که باید برای هزینه‌های غیرمنتظره مانند تعمیرات، بودجه‌ای در نظر بگیرند، این موضوع در هر حالتی، حتی برای بهترین شرایط موجود هم باید در نظر گرفته شود! به‌علاوه، باید هزینه‌ای هم برای مراقبت‌ها و نگهداری ملک کنار گذاشته شود؛ بنابراین باید ۱۰ از درصد اجاره خود را برای تعمیرات و بین ۱۰ تا ۱۵ درصد را برای سر پا نگه داشت ملک در نظر بگیرید. یکی از نمونه‌های بارز برای اهمیت درک محل سرمایه‌گذاری، ارزهای دیجیتال هستند.

حدود چهار سال طول کشید تا سرمایه‌گذاری ۱۰ هزار دلاری بیت کوین به ۶۴۰ هزار دلار تبدیل شود؛ این سرمایه‌گذاری می‌توانست به‌راحتی شما را ثروتمند کند. همین حالا هم می‌توانید با دنبال‌کردن فروم‌ها و انجمن‌های فعال بازار کریپتوکارنسی، اخبار این حوزه را دنبال کرده و قبل از انفجار بعدی بازار کریپتو، وارد شده و سرمایه خود را یک‌شبه ۱۰۰ برابر کنید. البته این موضوع را هم باید در نظر گرفت که ۱۰ هزار دلار سرمایه‌گذاری روی بیت کوین در نوامبر ۲۰۲۱، در فوریه ۲۰۲۲ به ۶ هزار و ۱۷۵ دلار کاهش پیدا کرد.

درواقع، هیچ حقیقت قابل‌پیش‌بینی در مورد ارزش ارزهای دیجیتال وجود ندارد، تمام پیش‌بینی‌ها، حدس و گمان هستند و هیچ شخص یا سازمان و نهادی نمی‌تواند ارزش کوتاه‌مدت یا بلند‌مدت سرمایه‌گذاری شما را تضمین کند. این امر، به‌ویژه برای آلت کوین های جدید یا مبهمی که ارزش بسیار پایینی دارند، محتمل‌تر است؛ شاید برخی از این آلت کوین‌های نوظهور رشد انفجاری داشته باشند، اما تجربه ثابت کرده که بیشتر آن‌ها کلاهبرداری یا طرح‌های پامپ‌انددامپی از آب در می‌آیند که در زمان عرضه به‌راحتی قابل‌تشخیص نبودند.

خلاصه، لب کلام اینکه، قبل از هر سرمایه‌گذاری، ابتدا مطمئن شوید که وارد چه نوع بازار معاملاتی می‌شوید و فریب شعارهای تبلیغاتی و بازارگرمی پروژه‌های جدید را نخورید.

2. بدون برنامه‌ریزی بودجه‌بندی کنید

در مرحله دوم، باید اساس بودجه‌بندی را درک کنیم؛ نداشتن بودجه‌بندی مناسب، یکی دیگر از 8 اشتباه رایج در بازارهای مالی است. بر اساس نظرسنجی NerdWallet، حدود ۸۴ درصد از آمریکایی‌ها اعتراف می‌کنند که گاهی اوقات، فراتر از بودجه‌ای که برای خود تعیین کرده‌اند، هزینه می‌کنند. البته نباید از حق بگذریم، این مورد تا حدی قابل درک است، چرا که متأسفانه امروزه ابزارهای بیش از حد موجود داده‌ها، جداول و برنامه‌های مختلف، بودجه‌بندی را به امری بسیار پیچیده تبدیل کرده‌اند. اما باید بگوییم که در زمینه امور مالی شخصی، بودجه‌بندی شاید ساده‌ترین مفهوم باشد.

در این زمینه، تکنیکی به نام قانون ۲۰-۳۰-۵۰ وجود دارد که به آن فرمول بودجه‌بندی متوازن هم می‌گویند؛ به‌این‌ترتیب که شما باید ۵۰ درصد از درآمد خود را برای نیازهای روزمره، ۳۰ درصد را برای موارد دلخواه و ۲۰ درصد را برای آرزوها و خواسته‌ها اختصاص دهید. اکثریت مردم از این قانون پیروی نمی‌کنند؛ دلیل اصلی این موضوع هم این است که اغلب در بدو امر، برای بودجه‌بندی ۲۰-۳۰-۵۰ با مشکل مواجه می‌شوند، چرا که درآمد کافی برای این نوع‌ بودجه‌بندی ندارند و ۵۰ درصد از درآمدشان کفاف نیازهای روزمره‌شان را نمی‌دهد. بنابراین، اجرای قانون ۲۰-۳-۵۰ برای قشر کم‌درآمد، خیلی شدنی نیست!

دو - بودجه‌بندی درستی داشته باشید

روش دیگر، که شاید کاربردی‌تر باشد، بیان می‌کند که حتماً هر ماه مبلغی حتی ناچیز را از درآمد خود، پس‌انداز کنید؛ کار ساده‌ای است: موقعیتی را در نظر بگیرید که در آن یک ماه صفر درصد از درآمدتان را پس‌انداز کرده‌اید. خب هدف شما برای ماه آینده چیست؟ شما می‌توانید ماه بعد، یک درصد از حقوق خود و ماه بعدتر هم یک درصد دیگر به این مقدار اضافه کنید و الی‌آخر … تا در حالت ایدئال، پس‌انداز شما به ۲۰ درصد از درآمد ماهیانه‌تان برسد. با در نظر گرفتن این هدف یا چشم‌انداز، می‌توانید بودجه‌بندی را شروع کنید. کم‌کم به بودجه‌بندی عادت خواهید کرد و این فرایند، برایتان مؤثرتر و لذت‌بخش‌تر خواهد شد.

در دنیای مدرن امروز، یکی از راه‌های پس‌اندازکردن، خرید ارزهای دیجیتالی است که امتحان خود را پس داده و نوسانات قیمتی پایینی دارند. برای مثال استیبل کوین تتر، ازآنجاکه ارزشش با دلار آمریکا گره‌خورده، می‌تواند ابزاری بسیار مناسب برای پس‌اندازکردن باشد. شما می‌توانید با خرید تتر از صرافی ارز دیجیتال بیت پین، به‌نوعی پس‌انداز دلاری داشته باشید و در کنارش از مزایایی که این صرافی در اختیارتان می‌گذارد هم بهره ببرید.

از پیوند بلاک‌چین و هوش مصنوعی، به پول می‌رسیم؟

جوابت تو شماره ۱۴ ماهنامه دامیننسه!

    3. بیش از حد توانتان وام بگیرید

    وام گرفتن‌های بیش از حد هم یکی دیگر از 8 اشتباه رایج در بازارهای مالی است. در دنیای امروز هر فردی ممکن است وام بگیرد و در دام بدهی ‌دادن بیفتد. طبق گزارش Experian، در سال ۲۰۲۲، متوسط بدهی مصرف‌کنندگان برابر با ۱۰۱ هزار و ۹۱۵ دلار بود. این رقم در سال ۲۰۲۰، به طور متوسط ۹۲ هزار و ۷۲۷ دلار برآورد شد که تقریباً ۱۰ درصد نسبت به سال قبلش کمتر بود. تعهدات بدهی، زمانی به مشکل تبدیل می‌شوند که پرداخت‌های ماهانه افراد، به دلیل نرخ بهره بالا یا عوامل دیگر، امکان‌پذیر نباشد. افتادن در دام بدهی‌ها می‌تواند ناشی از عوامل مختلف زیر باشد:

    • خرج‌کردن بیش از حد: خرج‌کردن بیشتر از درآمد، در نهایت به قرض گرفتن پول منجر می‌شود. در نتیجه، شما دائماً وام‌های جدید می‌گیرید تا با آن‌ها، وام‌های قدیمی را پرداخت کنید.
    • بدهی با بهره بالا: بازپرداخت بدهی‌هایی که بهره بالا دارند، مانند بدهی کارت‌های اعتباری و وام‌های روزشمار، دشوار است.
    • هزینه‌های پیش‌بینی‌نشده: از دست دادن شغل یا فوریتی پزشکی ممکن است منجر به بدهی شود. اگر پس‌انداز کافی برای پوشش این هزینه‌ها نداشته باشید، به‌ناچار به گرفتن وام روی خواهید آورد.

    برای فرار از تله بدهی‌ها، می‌توانید راهکارهای زیر را امتحان کنید:

    • بودجه‌بندی داشته باشید: با ردیابی درآمد و هزینه‌های خود می‌توانید درک درستی از خرج و مخارج خود داشته باشید.
    • ابتدا بدهی‌ها با نرخ بهره بالا را پرداخت کنید: در درازمدت، این کار باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ها خواهد شد.
    • بدهی‌ها را زودتر از موعد پرداخت کنید: در صورت امکان، بیش از حداقل پرداخت بدهی خود را انجام دهید. با این کار، می‌توانید آن‌ها را سریع‌تر پرداخت کنید.
    • از مشاور کمک بگیرید: امکان مذاکره با طلبکاران و ایجاد طرح بازپرداخت بدهی با کمک مشاور اعتباری هم می‌تواند به شما کمک کند.
    • با دارایی‌های دیجیتالی خود وام بگیرید: شما می‌توانید با وثیقه گذاشتن ارزهای دیجیتال خود، به صورت آنلاین برای دریافت وام ارز دیجیتال اقدام کنند. صرافی ارز دیجیتال بیت پین، با سرویس بیت لون، امکان دریافت وام تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان را در ازای وثیقه‌گذاری رمزارزهای کاربرانش، فراهم کرده است.
    • تنها مبلغی که لازم دارید را قرض بگیرید و اطمینان حاصل کنید که وام خود را خرج موارد بیهوده نکنید.
    • برای اطلاع از بهترین نرخ بهره، تحقیقات کافی انجام داده و نرخ بهره سرویس‌های ارائه‌دهنده وام را با هم مقایسه کنید.
    • شرایط و ضوابط وام خود را بدانید. از شرایط وامی که درخواست می‌کنید، از جمله نرخ بهره و دوره بازپرداخت آن آگاه باشید.
    • طرحی برای بازپرداخت تهیه کنید. برای بازپرداخت سریع بدهی خود، بودجه و برنامه بازپرداختی تنظیم کنید.

    4. غرق هیاهوهای مدرن شوید

    حواس‌پرتی‌های ناشی از هیاهو، تبلیغات و بازارگرمی‌ها، چهارمین مورد از 8 اشتباه رایج در بازارهای مالی است. برای ثروتمند شدن نباید درگیر شعارهای تبلیغاتی بازارهای مالی شوید! مثال زیر شاید به درک بهتر این موضوع کمک کند:

    حتماً بارها این شعار تبلیغاتی به گوشتان خورده که الان بخرید و بعداً پرداخت کنید! به این معنی که اکنون پول کافی برای خرید ندارید، اما بعداً راهی برای پرداخت پیدا خواهید کرد. به‌عبارت‌دیگر، چنین قابلیتی به شما این امکان را می‌دهد که مبلغ خریدهای خود را در طول زمان پرداخت کنید و نه در قالب پیش‌پرداخت! این امکان در کنار مزایایی که برای مصرف‌کنندگان به ارمغان می‌آورد، روشی جدید برای ترغیب به خرج‌کردن پول بیشتر است.

    موفقیت در بازارهای مالی

    در وهله اول، ناخودآگاه به پرداخت نرخ بهره بالا تن خواهید داد و در وهله دوم هم با مقروض کردن خود ممکن است به اعتبارتان صدمه بزنید. سرمایه‌گذاری در پس‌انداز، نیاز به درک اساسی از امور مالی دارد. توصیه ما این است که خودتان این کار را انجام دهید. ساده شروع کرده و به‌تدریج سیستم‌های خود را پیچیده کنید.

    5. از بودجه اضطراری یا همان بیمه غافل شوید

    تقریباً ۲۳ درصد از آمریکایی‌ها فاقد صندوق اضطراری برای پوشش مواردی مانند تعمیرات خانه، صورت‌حساب‌های پزشکی، بیکاری یا سایر هزینه‌های پیش‌بینی‌نشده (و گران) هستند. علاوه بر این، ۷۳ درصد از آمریکایی‌ها هم برای شش ماه زندگی بدون درآمد، پول کافی ندارند. اما راه‌حل چیست؟ برای نیفتادن در دام یکی دیگر از 8 اشتباه رایج در بازارهای مالی، اطمینان حاصل کنید که پول نقد کافی برای پوشش هزینه‌های ضروری زندگی خود به مدت سه تا شش ماه دارید. شاید رسیدن به این عدد، آن‌ هم یک‌شبه، غیرممکن به نظر برسد، اما با تدبیراندیشی شدنی است.

    بودجه اضطراری در پس انداز

    پیشنهاد ما این است که برای بخشی از حقوق خود، حسابی جداگانه ایجاد کنید و با حفظ سرمایه خود در قالب ارز دیجیتال، پس‌اندازی ثابت داشته باشید. علاوه بر این، با افزایش درآمد و افزایش هزینه‌های زندگی، مطمئن شوید مقدار پولی که پس‌انداز می‌کنید را در طول زمان افزایش دهید. بهتر است برای حفظ سرمایه خود در قالب رمزارز کیف پولی مناسب و امن تهیه کنید تا امنیت سرمایه خود را بهترین شکل ممکن حفظ کنید.

    6. نحوه عملکرد کارمزد‌ها و حاشیه سود را ندانید

    تصمی‌گیری کورکورانه، ششمین مورد از 8 اشتباه رایج در بازارهای مالی است. برای سرمایه‌گذاری در هر بازار مالی، باید مفهوم کارمزد و حاشیه سود را درک کنید. کارمزد‌ها، هزینه‌هایی هستند که کارگزاران درازای انجام معاملات دریافت می‌کنند. پورسانت‌ها، بسته به کارگزار، نوع تجارت و اندازه سرمایه‌ متفاوت است. کارگزاران ممکن است درصد یا مبلغی ثابت برای هر معامله دریافت کنند.

    هر واحد محصول فروخته‌شده، حاشیه سودی برای شرکت ایجاد می‌کند که برابر با تفاوت بین قیمت فروش و بهای تمام‌شده کالای فروخته‌شده، تقسیم بر قیمت فروش است. به‌عبارت‌دیگر، اگر شرکتی محصولی را به قیمت ۱۰۰ دلار به فروش برساند و هزینه ساخت آن محصول هم ۵۰ دلار باشد، حاشیه سود شرکت ۵۰ درصد خواهد بود. کمیسیون و حاشیه سود از دو طریق می‌توانند بر بازده شما تأثیر بگذارد. کارمزدها سود شما را کاهش می‌دهند و حاشیه سود هم بر میزان درآمد شرکت تأثیر می‌گذارد، که به نوبه خود بر قیمت سهام آن شرکت تأثیرگذار خواهد بود.

    فرض کنید ۱۰۰۰ دلار در سهامی با حاشیه سود ۱۰ درصد سرمایه‌گذاری می‌کنید و قیمت سهام ۱۰ درصد افزایش می‌یابد، پس شما ۱۰۰ دلار درآمد خواهید داشت. در مقابل، اگر ۱۰۰۰ دلار در سهامی با حاشیه سود ۵ درصد سرمایه‌گذاری کنید و قیمت سهام ۱۰ درصد افزایش یابد، تنها ۵۰ دلار درآمد خواهید داشت. هنگام تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری، باید هم کارمزد و هم حاشیه سود را در نظر بگیرید. داشتن درک درستی از این دو مفهوم، به شما در تصمیم‌گیری بهتر برای سرمایه‌گذاری کمک کند.

    • قبل از سرمایه‌گذاری در هر کالایی، در مورد حاشیه سود شرکت ارائه‌دهنده آن کالا تحقیق کنید.
    • کارمزد‌های کارگزاران مختلف را با هم مقایسه کنید.

    اهداف سرمایه‌گذاری خود را در نظر بگیرید. سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت ممکن است به‌اندازه سرمایه‌گذاری‌های کوتاه‌مدت به پرداخت کارمزد نیازی نداشته باشند.

    7. استراتژی مناسب انتخاب نکنید

    یکی از رایج‌ترین موارد از 8 اشتباه رایج در بازارهای مالی که معمولاً در بین تازه‌واردان به بازارهای مالی مشاهده می‌شود، نداشتن استراتژی مناسب برای سرمایه‌گذاری است. استراتژی، برنامه‌ای عملی است که به شما کمک می‌کند به هدفی مشخص برسید. توسعه استراتژی به موفقیت بیشتر کمک کرده و معمولاً هم برای بازه‌های زمانی طولانی‌مدت تدوین می‌شود. پس زمان و صبر، دو فاکتور اساسی و مهم در استراتژی‌های مختلف هستند که درنهایت شما را به سودآوری می‌رسانند.

    استراتژی سرمایه گذاری

    در بازار ارزهای دیجیتال، استراتژی‌های نیاز به آگاهی از تمام اهداف دارند، نه فقط یک یا دو فاکتور، مانند قیمت و حدس و گمان! بنابراین برای سرمایه‌گذاری در بازار ارزهای دیجیتال، باید آموزش‌دیده و خود را برای ورود به این بازار آماده کنید.

    8. پورتفولیوی متنوع نداشته باشید

    آخرین مورد از 8 اشتباه رایج در بازارهای مالی نداشتن پورتفولیوی متنوع است. به‌طورکلی، پورتفولیوی سرمایه‌گذاری به مجموعه‌ای از دارایی‌های قابل‌سرمایه‌گذاری مانند سهام، اوراق‌قرضه یا رمزارزها گفته می‌شود که در آن، سرمایه به طور مجزا برای هر دارایی تخصیص داده می‌شود. در این میان بازار ارزهای دیجیتال به این دلیل که طیف وسیعی از دارایی‌ها را پوشش می‌دهند، می‌توانند موقعیت‌های سرمایه‌گذاری مناسب‌تری را فراهم کنند.

    برای داشتن پورتفولیو یا سبد سرمایه‌گذاری با پتانسیل سودآوری باید عوامل مختلفی را در نظر گرفت. اول‌ازهمه باید هدف خود را از ایجاد پورتفولیو و سرمایه‌گذاری مشخص کنید؛ مانند تعیین اهداف بلندمدت با بازه‌های زمانی ۶ماهه، یک‌ساله و … یا سرمایه‌گذاری‌های کوتاه‌مدت و سود‌آوری از حرکات بازار در بازه‌های زمانی کوتاه‌تر. پس از آن باید بودجه‌بندی و مبلغ سرمایه‌گذاری را مشخص کنید؛ ما همواره توصیه می‌کنیم که پولی را برای سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی اختصاص دهید که در صورت از دست‌دادنش، تغییری اساسی‌ در زندگی‌تان ایجاد نشود.

    پس از شناخت بازارهای مالی و کسب دانش درباره دارایی‌های مختلف، نوبت به مدیریت سرمایه و نحوه تخصیص دارایی‌ها می‌رسد. در بازارهای مالی پرنوسان، ایجاد پورتفولیوی متنوع، استراتژی هوشمندانه‌‌ای است و به‌قول‌معروف بهتر است که تمام تخم‌مرغ‌های خود را در یک سبد قرار ندهید، چرا که در صورت ریزش یک دارایی، این احتمال وجود دارد که با رشد دارایی‌های دیگرِ، ضررهای شما جبران شوند.

    پورتفولیوی متنوع

    برای داشتن پورتفولیویی متنوع، می‌توانید از صندوق قابل معامله یا همان ETFها استفاده کنید. اساس کار ETFها به این شکل است که شما سرمایه‌ای را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهید و آن‌ها هم به صورت خودکار دارایی‌های مناسب برای سرمایه‌گذاری را برای شما انتخاب کرده و در بازه‌های زمانی مشخص، به شما سود پرداخت می‌کنند.

    گفتار پایانی

    برای ثروتمند‌تر شدن از عموم مردم لازم است تا از اشتباهات دیگران درس بگیریم و آن‌ها را تکرار نکنیم، با طناب آن‌ها در چاه نیفتیم و ذهن بازی برای تصمیم‌گیری، بودجه‌بندی، پس‌انداز و حتی به‌موقع ریسک‌کردن داشته باشیم. بازارهای مالی می‌توانند فرصت‌های زیادی را برای سرمایه‌گذاران فراهم کنند، اما هم‌زمان می‌توانند خطرناک هم باشند. تریدرها و سرمایه‌گذاران در این بازارها اغلب اشتباهاتی را مرتکب می‌شوند که ضررهای مالی برایشان به دنبال دارد.

    در این مقاله، شما را با 8 اشتباه رایج در بازارهای مالی، آشنا کردیم؛ دنبال‌کردن احساسات، ریسک بیش از حد، تمرکز بر معاملات کوتاه‌مدت، استفاده نکردن از ابزاری برای مدیریت ریسک و نداشتن استراتژی و درس نگرفتن از اشتباهات، همه‌وهمه، اشتباهات رایجی هستند که باید برای داشتن سرمایه‌گذاری موفق در بازارهای مالی و سودآوری از آن‌ها اجتناب کنید. شما درباره اشتباهات رایج در بازار‌های مالی چه دیدگاهی دارید؟ چه اشتباهات دیگری را می‌شناسید که در این مقاله به آن‌ها اشاره نشده است؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

    شبنم توایی

    شبنم توایی

    علاقه زیادی به حوزه فناوری و فین تک دارم، درباره ارزهای دیجیتال، بلاک چین، هوش مصنوعی، وب ۳ و سایر موضوعات مرتبط با فناوری می‌نویسمو تحقیق می‌کنم. عاشق سفر و عکاسی هستمو اوقات فراغتم را با کشف جاذبه‌ها و ثبت لحظات زیبا سپری می‌کنم. بزرگترین هدفم تو زندگی یاد گرفتنه و لذت می‌برم از اینکه یادگرفته‌هامو دانش و تجربه‌ام را با دیگران به اشتراک بگذارم و از اونها هم یاد بگیرم.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    وایت پیپر ارز کرونوس (CRO)؛ قدمی به سوی آینده دیجیتال

    آیا به دنبال پروژه‌ای منحصربه‌فرد برای سرمایه‌گذاری در...

    توکن ARC-20 چیست؟ معرفی جدیدترین استاندارد اکوسیستم بیت کوین

    استاندارد توکن ARC-20، از جدیدترین استانداردهای توکن روی...

    نگاهی به وایت پیپر انکر (ANKR): چرا این پروژه متفاوت است؟

    انکر (Ankr 2.0) به عنوان یکی از پیشرفته‌ترین زیرساخت‌های وب...

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر