هایدن آدامز (Hayden Adams) کیست؟ آشنایی با خالق یونی سواپ

آشنایی با هایدن آدامز، پادشاه ناشناخته‌ها؛
تاریخ انتشار: 20 مهر 1400 | آخرین به‌روزرسانی: 13 آذر 1402
زمان مطالعه:  5 دقیقه
بیشتر محبوبیت آدامز به دلیل خلق شبکه یونی سواپ (Uniswap) است.

هایدن آدامز (Hayden Adams) بنیانگذار یونی سواپ (Uniswap)، یکی از پرکاربردترین برنامه‌های غیرمتمرکز است که بر روی اتریوم ساخته شده است. قبل از یونی سواپ (Uniswap)، هایدن مهندس شرکت زیمنس بود. وی در سال 2016 لیسانس مهندسی را از دانشگاه استونی بروک دریافت کرد و فارغ‌التحصیل شد. هنگامی که آدامز تصمیم گرفت نحوه کد‌نویسی با استفاده از زبان سالیدیتی (Solidity) که به شبکه اتریوم قدرت می‌دهد، بیاموزد، وارد دنیای ارزهای دیجیتال شد. این اتفاق پس از اخراج او توسط شرکت بزرگ فناوری زیمنس بود که به گفته وی آن اخراج بهترین اتفاقی بود که برای آدامز رخ داده است. در این مقاله پادشاه ناشناخته دنیای ارزهای دیجیتال را بیشتر می‌شناسیم. با ما همراه باشید.

هایدن آدامز چه کرد؟

هایدن آدامز پس از اخراج از شرکت فناوری زیمنس و ورود به دنیای ارزهای دیجیتال ، دانش خود را در مورد سازندگان بازارهای خودکار و مبادلات غیرمتمرکز کامل کرد. این عمل سبب شد تا اواخر سال 2018 شبکه یونی سواپ (Uniswap) را راه‌اندازی کند. نسخه دوم این شبکه در ماه مه 2020 ارائه شد. یونی سواپ (Uniswap) به یکی از محبوب‌ترین پروژه‌های رمزنگاری در سال 2020 تبدیل شد و با وجود چندین شکست همچنان بزرگ‌ترین از نظر حجم است. بدون شک دلیل این موفقیت تلاش‌های بسیار زیاد هایدن است.

دانلود هفتمین ماهنامه دامیننس

سواد اقتصادی و ذهنیت برنده در دنیای کریپتوکارنسی

    شبکه محبوب یونی سواپ (Uniswap)

    یونی سواپ (Uniswap) یک پروتکل مالی غیر متمرکز است که برای مبادله ارزهای دیجیتال استفاده می‌شود. همچنین یونی سواپ (Uniswap) نام شرکتی است که در ابتدا پروتکل یونی سواپ (Uniswap) را ساخت. این پروتکل با استفاده از قراردادهای هوشمند، تراکنش‌های خودکار بین رمز ارزهای دیجیتال در بلاک چین اتریوم را تسهیل می‌کند. تا اکتبر سال 2020، یونی سواپ (Uniswap) بزرگ‌ترین مرکز مبادله غیر متمرکز و چهارمین صرافی بزرگ ارزهای دیجیتال از نظر حجم معاملات روزانه بود. در مارس 2021، یونی سواپ (Uniswap) برای دارندگان نقدینگی که در بازارهای ارزهای دیجیتال فعالیت می‌کنند، روزانه در حدود 2 تا 3 میلیون دلار هزینه ایجاد کرد.

    شرکت یونی سواپ (Uniswap) به لطف فعالیت‌های موثر هایدن آدامز، از شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر از جمله Andreessen Horowitz، Paradigm Venture Capital، Union Square Ventures LLC و ParaFi سرمایه‌های بسیاری دریافت کرد. متوسط حجم معاملات روزانه در یونی سواپ (Uniswap) در اکتبر 2020، 220 میلیون دلار بود. معامله‌گران و سرمایه‌گذاران از این شبکه به دلیل استفاده از آن در امور مالی غیر متمرکز (DeFi، decentralized finance)، استفاده کرده‌اند. اولین نسخه شبکه Uniswap در نوامبر 2018 منتشر شد. نسخه دوم این شبکه در ماه مه سال 2020 و نسخه سوم آن در سال 2021 راه اندازی شد و گزینه‌های جدیدی را برای تخصیص نقدینگی در محدوده قیمتی مشخص، معرفی کرد.

    یونی سواپ (Uniswap) یک پروتکل مالی غیر متمرکز است که برای مبادله ارزهای دیجیتال استفاده می‌شود

    یونی سواپ (Uniswap) یک پروتکل مالی غیر متمرکز است که برای مبادله ارزهای دیجیتال استفاده می‌شود.

    تصمیم تاثیرگذار هایدن آدامز

    دو تصمیم ظاهراً کم اهمیت هایدن آدامز در سال 2017 زمینه را برای تغییر بسیار زیاد و عجیب زندگی او در سال 2020 فراهم کرد. اولین تصمیم او خرید اتریوم در مارس سال 2017 بود. دومین تصمیم مهم او در حالی که در خانه والدینش زندگی می‌کرد، یادگیری کدنویسی بود. هایدن توانست توسط این دو تصمیم تغییر شگرفی در زندگی خود ایجاد کند. او در تابستان سال 2017 شروع به یادگیری زبان‌های کدنویسی جاوا اسکریپت (JavaScript) و سالیدیتی (Solidity) کرد. هایدن در آن زمان امیدی بسیاری داشت که ورود به دنیای ارزهای دیجیتال می‌تواند موفقیت بسیار زیادی برای او به همراه داشته باشد

    در این زمینه هایدن می‌گوید: آن زمان برایم دوران بسیار عجیبی بود. من خیلی اتفاقی وارد دنیای اتریوم شدم و از این منظر، این واقعاً اتفاق فوق‌العاده‌ای بود.

    اخراج از زیمنس، توفیق اجباری هایدن آدامز!

    اتفاق دیگری که به آن اشاره شد و سبب به وجود آمدن زمان بسیار زیاد برای هایدن جهت یادگیری کدنویسی شد، اخراج او از شرکت زیمنس بود.

    هایدن آدامز پس از یادگیری کدنویسی نیاز به کار روی پروژه‌ای واقعی را احساس کرد تا انگیزه خود را حفظ کند. این امر او را علیرغم ناآشنایی با امور مالی و بازار ارزهای دیجیتال، به کشف بازارسازی خودکار سوق داد.

    سرگذشت آدامز با بسیاری از کسانی که وارد فضای ارزهای دیجیتال و آن را به شدت مورد حمله خود قرار داده‌اند، چندان تفاوتی ندارد. با توجه به کنجکاوی هایدن آدامز در خصوص ارزهای دیجیتال ، آدامز ظرف چند ماه از فردی بیکار به برنامه‌نویسی ماهر تبدیل شد. سه سال بعد، او به چهره‌ای تبدیل شد که بیشترین فعالیت را در برنامه اتریوم داشته است.

    دن رابینسون، محقق ارزهای دیجیتال، در پیامی گفت:

    داستان قابل توجه هایدن چیزی است که نمی‌تواند در خارج از اتریوم و اکوسیستم دیفای (DeFi) رخ دهد. درنتیجه هزینه اجرای ایده‌های تغییر دهنده جهان مانند یونی سواپ (Uniswap)، را به طرز چشمگیری کاهش داده است. این موفقیت بدون شخصی مانند هایدن هرگز محقق نمی‌شد. سرسختی و شفافیت او الهام بخش تعداد بی‌شماری از بنیان‌گذاران دنیای ارزهای دیجیتال است.

    بازارسازی خودکار

    آنچه قرارداد هوشمند یونی سواپ (Uniswap) انجام می‌دهد، این است که دسترسی بی‌نظیری به مکانیک داخلی مبادلات رمزنگاری را ایجاد می‌کند. هایدن آدامز این مسئله را این‌گونه تشریح می‌کند که در اصل، یونی سواپ (Uniswap) به‌منظور دسترسی بیشتر به منابع مالی به وجود آمده است. درنتیجه به‌وضوح مشخص می‌شود که مشارکت در بازارسازی خودکار در مقایسه با بازارسازی سنتی که در گذشته برای ارزهای دیجیتال رخ می‌داد، بسیار آسان‌تر شده است.

    روش عملکرد یونی سواپ Uniswap

    یونی سواپ (Uniswap) به این روش عمل می‌کند: سرمایه‌گذاران مقدار مساوی ارزش توکن را در قراردادهای DAPPs واریز می‌کنند. قراردادهای هوشمند یونی سواپ (Uniswap)، قیمت هر کد را در برابر تعداد ذخایر دو توکن در برابر یکدیگر تعیین می‌کنند. به‌عنوان مثال، یونی سواپ (Uniswap) اتر را به همراه رمز UNI برای فروش ارائه می‌دهد. سرمایه‌گذاران با دریافت درصدی از هزینه‌های معاملاتی برای تأمین نقدینگی، انگیزه دارند وجوه خود را به این شبکه واریز کنند. این سرمایه‌گذاران ارائه‌دهندگان نقدینگی نامیده می‌شوند اما عملکرد آن‌ها شبیه به سازندگان بازار است.

    بازارسازی (میکر) چیست؟

    بازارسازی عبارت است از ارائه پیشنهاد‌ها و درخواست‌ها در بورس ارزهای دیجیتال. میکر یا بازارسازی، تلاشی بسیار فنی است که نه تنها توانایی ایجاد اسکریپت‌های کوتاه‌مدت را دارد و قیمت‌ها را ارائه می‌دهد، بلکه برای به دست آوردن سود، نبض بازار را در دست نگه می‌دارد. هر کسی می‌تواند بازار ایجاد کند و بازارسازی انجام دهد، اما برای کسب سود در بازارسازی، مهارت‌های خاصی مورد نیاز است.

    آینده‌ای غیر متمرکز

    در خصوص آینده ارزهایرمزنگاری‌شده و شبکه یونی سواپ (Uniswap)، آدامز اعتقاد دارد که زیرساخت‌های غیرمتمرکز اساس همه چیز خواهد بود. همه چیز در اتریوم حل می‌شود. زیرساخت‌های غیر متمرکز را در مرکز می‌توان داشت. لذا میزان نقدینگی در این بازار در آینده افزایش بسیاری پیدا خواهد کرد

    هایدن آدامز انتظار دارد یونی سواپ (Uniswap) همچنان به جذب نقدینگی اضافی بپردازد و به محبوبیت این شبکه افزوده شود. در حال حاضر حدود 200 تیم تخصصی در حال ساخت پروژه‌های مختلف مانند یونی سواپ (Uniswap) هستند که از یونی سواپ (Uniswap) به‌عنوان یک لایه اصلی استفاده می‌کنند.

    گفتار پایانی

    هایدن آدامز از جمله افرادی است که در زمینه ارزهای دیجیتال، از افراد ناشناخته اما بسیار تاثیرگذار محسوب می‌شود. محبوبیت هایدن آدامز به دلیل خلق شبکه یونی سواپ (Uniswap) است که بر روی جذب سرمایه‎‌داران و سرمایه‌گذاری بر روی ارزهای دیجیتال، فعالیت می‎‌کند. نتیجه موفقیت‌های آدامز ناشی از اخراج از شرکت زیمنس، یادگیری کدنویسی و خرید اتریوم بوده است.

    سؤالات متداول

    • هایدن آدامز (Hayden Adams) کیست؟

    آدامز از جمله افرادی است که در زمینه ارزهای دیجیتال، از افراد ناشناخته اما بسیار تاثیرگذار محسوب می‌شود.

    • یونی سواپ (Uniswap) چیست؟

    یونی سواپ (Uniswap) یک پروتکل مالی غیر متمرکز است که برای مبادله ارزهای دیجیتال استفاده می‌شود. همچنین نام شرکتی است که در ابتدا پروتکل Uniswap را ساخت.

    • یونی سواپ (Uniswap) چگونه عمل می‌کند؟

    این پروتکل با استفاده از قراردادهای هوشمند، تراکنش‌های خودکار بین رمز ارزهای دیجیتال در بلاکچین اتریوم را تسهیل می‌کند.

    کارن آهنگری

    کارن آهنگری

    بازی با کلمات، یکی از بهترین سرگرمی‌هاست. در کنارش، کمک به دیده شدن این کلمات با کمک SEO هم مهمترین وظیفه‌ی من تو بیت‌پینه. سعی می‌کنم دانسته‌هام رو تو حوزه کریپتو با کاربرها به اشتراک بذارم و با سئو به دیده شدن این دانسته‌ها، کمک کنم.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر