تزوس (Tezos) چیست؟ / معرفی ارز دیجیتال تزوس

تاریخ انتشار: 11 مهر 1400 | آخرین به‌روزرسانی: 22 خرداد 1403
زمان مطالعه:  12 دقیقه
تزوس (Tezos) چیست؟

تزوس (Tezos) یک ارز دیجیتال و یک پروژه بلاکچینی است که به خاطر قرار گرفتن در مکانیزم‌ها داخلی برای ارتقای شبکه خود معروف است. در این مقاله ساختار شبکه، کیف پول‌ها، روش استخراج، نحوه خرید و آینده قیمت ارز دیجیتال تزوس XTZ را تحلیل خواهیم کرد.

تزوس (Tezos) چیست؟

تزوس (Tezos) خود را به عنوان اولین پلتفرم خود اصلاحگر بین رمزارزها معرفی کرده است. پلتفرم قراردادهای هوشمند تزوس، مشابه ارزدیجیتال اتریوم است و امکان ایجاد برنامه‌های غیرمتمرکز را می‌دهد، با این تفاوت که از الگوریتم اجماع اثبات سهام (PoS) استفاده می‌کند. شرکت‌کنندگان در بلاکچین تزوس یا همان سهام‌داران، می‌توانند بر روی تغییراتی که می‌خواهند رای دهند تا درباره طرح‌های پیشنهادی یک توافق جمعی در شبکه حاصل شود.

خرید و فروش تزوس

تزوس در سایت خود ویژگی‌های زیر را برای توصیف پلتفرم خود به کار برده است:

  • خود اصلاحگر (Self-Amendment): ویژگی خود اصلاحی به تزوس این امکان را می‌دهد تا بدون نیاز به فورک یا جدا شدن زنجیره‌ها به دو بلاک چین متفاوت، بروزرسانی‌های خود را اعمال کند. این مورد از این جهت حائز اهمیت است که می‌تواند جلوی چند قسمت شدن جامعه، تغییر انگیزه‌های سهام‌داران و مختل شدن شبکه در طول زمان را بگیرد. به خاطر ویژگی خود اصلاحی تزوس هزینه‌های اجرای بروزرسانی در پروتکل و پیاده‌سازی نوآوری‌ها در آینده کاهش می‌یابد.
  • مدیریت درون زنجیره‌ای (On-Chain Governance): در ارز تزوس تمامی سهام‌داران می‌توانند در مدیریت پروتکل شریک باشند. چرخه انتخاباتی برای سهامداران یک فرایند سازمان‌یافته است تا درباره طرح‌های پیشنهادی توافق جمعی حاصل شود.
  • نوآوری غیرمتمرکز (Decentralized Innovation): اصلاحات پیشنهاد شده که پذیرفته می‌شوند، می‌تواند شامل پرداخت کردن به گروه‌ها یا افرادی باشد که قصد بهبود پروتکل را دارند. این نوع ساز و کار تامین مالی نگه‌داری از شبکه را به صورت غیرمتمرکز ممکن می‌سازد. ایجاد یک اکوسیستم از توسعه‌دهندگان فعال و متنوع که برای مشارکت در پروتکل انگیزه اقتصادی دارند، روند توسعه و پذیرش تزوس را بهبود خواهد بخشید.
  • قراردادهای هوشمند (Smart Contracts ): پلتفرم تزوس قابلیت ایجاد قراردادهای هوشمند و برنامه‌های غیرمتمرکزی را که امکان دستکاری و مختل کردن آن توسط اشخاص ثالث و نهاد متمرکز وجود ندارد را به کاربران می‌دهد. علاوه بر این تزوس به فرایند بررسی رسمی قراردادهای هوشمند را که تکنیکی برای بهبود امنیت آن‌هاست، کمک می‌کند. این تکنیک در صورت استفاده صحیح از باگ‌های هزینه‌بر و جنجال آفرین در آینده جلوگیری می‌کند.
  • اثبات سهام (Proof-of-Stake): مشارکت‌کنندگان (نودها) در شبکه‌های همتا به همتای غیرمتمرکز منابع محاسباتی لازم برای بقا و ادامه حیات شبکه را فراهم می‌کنند. بر خلاف دیگر ارزهای دیجیتال مبتنی بر اثبات سهام، در تزوس هر سهامداری می‌تواند در فرایند اجماع شرکت کند و به دلیل مشارکت در تامین امنیت و پایداری شبکه، از سوی آن جایزه بگیرد.
    موانع ورود در ساز و کار تزوس کمتر از بقیه و هزینه‌های آن نیز در مقایسه با سایرین اندک است.
  • نمایندگی (Delegation): کاربرانی که نمی‌خواهند مستقیماً در پروتکل اجماع شرکت کنند، قادر به انتخاب نماینده و سپردن حقوق خود به آن‌ها هستند.
تزوس (Tezos) چیست؟ / معرفی ارز دیجیتال تزوس

تزوس (Tezos) چیست؟ / معرفی ارز دیجیتال تزوس

توکن Tezos چگونه کار می کند؟

تزوس یک پلتفرم غیرانحصاری، توزیع شده و خود اصلاحگر به تمام معنا است که از قراردادهای هوشمند برای فراهم آوردن یک ساز و کار حاکمیتی درون زنجیره‌ای منحصربفرد و ایجاد برخی بهبودها نسبت به پلتفرم‌هایی مانند اتریوم بهره می‌برد.

تمرکز اصلی پلتفرم بر روی یک طراحی چند ساختاری با بروزرسانی‌های جزئی درون زنجیره‌ای در پروتکل است که به نوعی از مدل اجماع اثبات سهام اصلاح شده استفاده می‌کند که در آن سهامداران قادر به تغییر ساختار حاکمیتی پروتکل هستند.

پوسته شبکه (Network Shell)

حاکمیت منحصربفرد و ظرفیت‌های خود اصلاحگری تزوس از طریق پوسته شبکه آن امکان‌پذیر شده است. برای درک چگونگی کار کردن پوسته شبکه باید پروتکل بلاکچین‌های معمولی را به سه زیر پروتکل اصلی و متمایزکننده تزوس از هم تقسیم کنیم:

پروتکل شبکه: پروتکل شبکه که اغلب از آن به عنوان پروتکل «سخن‌چینی» یاد می‌شود و چگونگی مخابره و پخش شدن تراکنش‌ها را در سرتاسر شبکه بین نودها (مشارکت‌کنندگان در شبکه) تعیین می‌کند. این پروتکل همچنین شامل نحوه دانلود کردن بلاک چین، پیدا کردن یا کشف نودهای دیگر در شبکه و چگونگی اعلام بلاک‌های یافت شده به شبکه است. در حالت کلی، پروتکل شبکه شاهد بیشترین نوآوری‌ها و فعالیت‌های مربوط به توسعه است.

پروتکل تراکنش: پروتکل تراکنش توسط زبان اسکریپت‌نویسی یک ارز دیجیتال تعریف می‌شود و برای بیت کوین همان مدل خروجی تراکنش‌های خرج نشده یا همان UTXO است. اگر بخواهیم این زیر پروتکل را در بیت کوین مثال بزنیم، شامل هر چیزی از ایجاد بیت‌کوین‌های جدید طی فرایند استخراج تا به کارگیری امضاهای دیجیتال در تایید تراکنش‌ها می‌شود. ایجاد تغییراتی در این زیر پروتکل به‌طور معمول به عنوان یک سافت فورک شناخته می‌شود و اغلب زنجیره دیگری پس از اعمال آن‌ها ادامه پیدا نمی‌کند.

پروتکل اجماع: این زیر پروتکل نحوه به اجماع رسیدن (یک توافق جمعی) بین تمامی نودهای شبکه بلاک چین را تعیین می‌کند. بیت کوین از اثبات کار (Proof of Work) به عنوان مدل الگوریتم اجماع خود استفاده می‌کند. این پروتکل برای حفظ پایداری بلاکچین حیاتی است؛ چرا که نحوه جلوگیری از وقوع اتفاقاتی مانند دوبار خرج کردن و تغییرناپذیر بودن بلاک چین را تعیین می‌کند.

از اعمال تغییرات در پروتکل اجماع به‌طور معمول به عنوان یک هاردفورک بیان می‌کنند و اغلب زنجیره‌ دیگری پس از آن‌ها به وجود می‌آید. این نوع هاردفورک‌ها سبب بروز جدایی در جوامع ارزهای دیجیتال می‌شود (مانند نمونه بیت کوین و بیت کوین کش)، و تزوس قصد دارد این مشکل را با طراحی خود حل کند.

پوسته شبکه تزوس، پروتکل‌های اجماع و تراکنش را در چیزی که «پروتکل بلاک‌چین» نامیده، ترکیب می‌کند. پروتکل بلاک چین مجموعه‌ای پیوسته از بهبودهای توافق شده درباره وضعیت عمومی بلاک چین است که در آن بلاک‌ها عاملین اصلی تغییردهنده وضعیت زنجیره محسوب می‌شوند. از این جهت پروتکل بلاک چین می‌تواند خودش را بررسی کند و به بلاک‌ها اجازه فعالیت بر روی پروتکل را دهد. در نتیجه سهام‌داران با رای‌های خود می‌توانند به طور مستقیم بر روی بروزرسانی‌های سیستم تاثیر بگذارند.

پوسته شبکه به عنوان رابط بین پروتکل شبکه و پروتکل بلاک چین عمل می‌کند. در واقع وظیفه پوسته شبکه، حفظ و ارائه بهترین زنجیره شناخته شده به کلاینت‌هاست. تزوس به زبان برنامه‌نویسی اوکمل (OCaml) نوشته شده و پوسته شبکه در آن قابلیت شناسایی بلاک‌ها، تراکنش‌ها و پروتکل‌ها را دارد.

ماژول‌های زبان اوکمل برای اصلاح مستقیم پروتکل فعلی می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. همچنین پوسته شبکه مانع از حملات دی‌داس (DDoS) به سوی شبکه می‌شود.

مهمترین قابلیت پلتفرم تزوس قابلیت پیاده‌سازی پروتکل‌هایی با ویژگی اصلاح‌پذیری خودشان است.
از پیوند بلاک‌چین و هوش مصنوعی، به پول می‌رسیم؟

جوابت تو شماره ۱۴ ماهنامه دامیننسه!

    خرید و فروش تزوس چگونه است؟

    در حال حاضر صرافی ارز دیجیتال بیت پین صرافی ایرانی است که رمزارز تزوس را می توانید در آن بخرید. برای خرید تزوس فقط کافی است ثبت‌نام کنید و وارد حساب کاربری خود شده و در بازار خرید و فروش ارز دیجیتال تزوس را انجام دهید.

    تزوس

    خرید و فروش ارز دیجیتال تزوس

    حاکمیت تزوس

    حاکمیت تزوس به طور کامل به سهام‌داران (دارندگان ارز دیجیتال) آن بستگی دارد. تمامی سهام‌داران می‌توانند در حاکمیت پروتکل شرکت کرده و بر روی بروزرسانی‌های مطرح شده توسط توسعه‌دهندگان رای دهند.

    با اینکه سازوکار ابتدایی رای‌دهی از پیش تعریف شده است، اما فرایند حاکمیت به گونه‌ای است که حتی می‌تواند نحوه رای‌دهی را با پیشرفت شبکه تغییر داد. شرایط بسیاری وجود دارد که می‌تواند موجب تغییر در پروتکل شود که مهمترین آن‌ها رای سهام‌داران است.

    اثبات سهام سیال (Liquid Proof of Stake)

    پیاده‌سازی اثبات سهام ترکیب بهینه‌ای از مفاهیم مختلفی مانند اسلشر (Slasher)، زنجیره فعال (Chain of Activity) و اثبات سوزاندن (Proof of Burn) است. تزوس به جای استخراج یا ماینینگ از فرایندی به نام بیکینگ (Baking) استفاده می‌کند. ایجاد بلاک‌ها در این ساز و کار توسط سهام‌داران صورت می‌گیرد؛ به این صورت که به جای حل یک معمای ریاضی پیچیده، هنگامی می‌توانند یک بلاک جدید ایجاد کنند که توکن تزوس در اختیارشان به صورت تصادفی برای ایجاد بلاک انتخاب شود.

    اما هیچ الزامی برای شرکت کردن همه در این فرایند وجود ندارد. کاربرانی که قصد شرکت نکردن در رای‌دهی را دارند، می‌توانند با انتخاب یک نماینده برای سکه‌هایشان قدرت رای‌دهی خود را در اختیار آن‌ها قرار دهند. به بِیکر‌ها (Bakerها کسانی هستند که بیکینگ را انجام می‌دهند) چند هفته پیش از آغاز رای‌دهی اطلاع داده می‌شود تا توکن‌های ضمانت (Bond) را که یک سپرده هوشمند بر اساس تعداد بلاک‌هایی است که یک نماینده برای ایجاد آن‌ها انتخاب شده را ایجاد کنند.

    بیکرها در صورت درست انجام ندادن عملیات به عنوان پاداش توکن دریافت می‌کنند و در صورت متقلب بودن (اقدام به دوبار خرج کردن، پیش بردن انشعابات زنجیره در شاخه‌های مختلف) توکن‌های سهام‌گذاری شده آنان به عنوان مجازات ضبط می‌شود.

    بیکینگ (Baking)

    بیکینگ (Baking)

    برای آغاز بیکینگ، حداقل رم ۸ گیگابایت و اتصال پایدار اینترنت و مقدار مشخصی توکن تزوس مورد نیاز است.

    تاریخچه ارز دیجیتال XTZ

    ایده تزوس توسط کتلین و آرتور برایتمن (Kathleen Breitman/Arthur Breitman) به منظور ایجاد پلتفرمی با توانایی‌های مشابه اتریوم مطرح شد؛ یعنی پلتفرمی که توانایی برنامه‌ریزی داشته باشد و از اپلیکیشن غیر متمرکز پشتیبانی کند. اما ارز دیجیتال تزوس تنها به دنبال کپی برداری از اتریوم نبود و سعی داشت در زمینه های مثل الگوریتم‌های اجماع، مدل‌های مدیریتی و روش‌های بروزرسانی نوآوری‌هایی داشته باشد. به عبارت دیگر، این پلتفرم جدید خواستار بلاک چین قابل انعطافی بود که به صورت مدوام و بدون مشکل فعالیت دارد و مدام در حال بروز رسانی باشد.

    کتلین و آرتور برایتمن (Kathleen Breitman,Arthur Breitman)

    کتلین و آرتور برایتمن (Kathleen Breitman,Arthur Breitman)

    پلتفرم Tezos در سال ۲۰۱۷ متولد شد و آقا و خانم برایتمن با برگزاری یک عرضه اولیه سکه یا ICO، توانستند بیش از ۲۳۲ میلیون دلار برای پروژه خود جمع آوری کنند. این میزان سرمایه باعث شد تا ارز دیجیتال تزوس در آن زمان به عنوان دومین عرضه اولیه بزرگ تاریخ رمز ارزها شناخته شود. علاوه بر این، شرکت‌های سرمایه گذاری بزرگ مثل پالی چین کپیتال (PolyChain Capital) و همچنین سرمایه گذاران مستقلی مثل تیم دریپر (Tim Draper)، نسبت به ارز XTZ علاقه نشان دادند. اما این پلتفرم خیلی زود با یک سری مشکلات قانونی مواجه شد.

    چرا تزوس مهم است؟

    تزوس تعدادی تفاوت اساسی با دیگر سیستم عامل های قرارداد هوشمند در فضای بلاکچین دارد.

    Tezos از خود اصلاح‌گری استفاده می کند، که امکان ارتقا شبکه را بدون نیاز به ایجاد دو زنجیره بلوک مختلف فراهم می‌سازد. به آنچه در مورد هارد فورک معروف بیت کوین/Bitcoin Cash رخ داد، فکر کنید. هدف Tezos جلوگیری از این سناریوها است.

    به دلیل خوداصلاحی، Tezos به راحتی با فضای نظارتی در حال تغییر، سازگار است. در حالی که اتریوم ۲ یک جهش بزرگ برای اتریوم است. اما نیاز به چرخش چیزی است که اساساً یک بلاکچین جدید و جداگانه است.

    مزایای ارز دیجیتال تزوس

    استیکینگ نسبتا کم هزینه‌تر: دارندگان ارز XTZ می‌توانند با استیک کردن و یا سپرده کردن دارایی‌های خود پاداش دریافت کنند. محدودیتی در واگذار کردن توکن‌های تزوس وجود ندارد، اما بعضی از بیکرها می‌توانند برای میزان پذیرش خود محدودیت تعیین کنند.

    مدیریت قابل دسترسی: پلتفرم تزوس از ترکیبی از بهترین ویژگی‌های الگوریتم‌های اثبات سهام سنتی و نمایندگی شده استفاده می‌کند. الگوریتم اجماع اثبات سهام لیکوئید (LPoS) علاوه بر توزیع پاداش‌ها، برای بیشتر اعضای شبکه شانس تاثیرگذاری روی شبکه (به صورت مستقیم یا غیر مستقیم) را آماده می‌کند.

    به‌روزرسانی‌های یکپارچه: هنگامی که زمان هاردفورک یک بلاک چین فرا می‌رسد، احتمال نوسان قیمت و آفلاین شدن موقتی شبکه آن وجود دارد که استیمیت (Steemit) یکی از نمونه‌های آن است. ارز دیجیتال تزوس با دفتر کل خود اصلاح کننده‌اش می‌تواند از وقوع چنین مشکلاتی جلوگیری کند.

    قراردادهای هوشمند قابل تایید: قراردادهای هوشمند قابل تایید تزوس ممکن است در مقابل حملات سایبری نسبتا مقاوم‌تر بوده و به صورت کلی امن‌تر باشد. لازم به ذکر است که عدم ثبت حمله به شبکه Tezos، تا حدودی به اندک بودن تعداد برنامه‌های غیر متمرکز پشیبانی شده در این پلتفرم بستگی دارد.

    معایب ارز دیجیتال XTZ

    نامناسب برای استفاده‌های تجاری: پلتفرم تزوس از نظر فنی قابل تحسین است، اما خیلی برای استفاده‌های تجاری مناسب و کارآمد نیست و در واقع چنین استفاده‌هایی به هیچ عنوان از اهداف اصلی این پلتفرم محسوب نمی‌شوند. ارز XTZ ممکن است برای سرمایه گذاران، بیکرها و واگذارکنندگان داریی مناسب باشد، اما کسانی که قصد دارند با رمز ارزهای خود خرید و فروش انجام دهند، بهتر است بیت کوین، اتریوم یا دیگر ارزهای پیشتاز در این زمینه را در نظر داشته باشند.

    شبکه نابالغ: تمرکز اصلی تیم توسعه دهنده ارز دیجیتال تزوس همواره به سمت زبان برنامه نویسی آن بوده و این موضوع به احتمال زیاد به ضرر سایر بخش‌ها تمام شده است. تاکنون تعداد قابل توجهی از کاربران به سمت این شبکه جذب شده‌اند، ولی با این حال تزوس هنوز هم یک شبکه جوان محسوب می‌شود و پتانسیل آن هنوز به صورت کامل محقق نشده است. در صورت پذیرش ارز دیجیتال Tezos توسط طیف وسیعی از کاربران، اطمینانی در مورد ثابت ماندن هزینه کارمزد و سرعت تراکنش‌های آن وجود ندارد و توسعه دهندگان نیز در این مورد سکوت کرده‌اند.

    جنجال‌های گذشته: در گذشته مشکلات قانونی تزوس باعث شد یکی از چهره‌های مهم این پلتفرم (یوهان گورز) از آن جدا شود. اگرچه از آن زمان تاکنون تزوس موفق شده وجهه عمومی خود را تا حد زیادی بهبود دهد و اکنون به نظر می‌رسد یک سازمان باثبات باشد، مشخص نیست که در صورت به وجود آمدن اختلاف بین رهبران این پروژه چه نتایجی رقم خواهد خورد.

    نحوه نگهداری تزوس (Tezos)

    نحوه نگهداری تزوس (Tezos)

    نحوه نگهداری تزوس (Tezos)

    معرفی بهترین کیف پول‌ های ارز دیجیتال تزوس

    کاربران تزوس برای نگهداری آن باید کیف پول ارزدیجیتال آن را داشته باشند یا از کیف پول‌هایی استفاده کنند که از تزوس پشتیبانی می‌کنند. برای این منظور کیف پول‌های زیر را معرفی می‌شود.

    لجر نانو اس (Ledger Nano s)

    در این کیف پول، کنترل کلیدهای خصوصی برعهده خود کاربر می‌باشد. همچنین روی این کیف پول سخت‌افزاری، یک صفحه‌نمایش کوچک قرار دارد که از طریق آن می‌توان تراکنش‌ها را کنترل نمود.

    ترزور مدل تی (Trezor Model T)

    در ترزور که یک والت سخت افزاری است، دارایی‌ها به‌صورت آفلاین ذخیره می‌شوند و در مقابل حملات هکرها نیز درامان می‌باشند چون اگر تزور به کامپیوتر متصل نباشد خاموش و اتصال آن به اینترنت نیز قطع می‌شود. به همین دلیل یکی از بهترین کیف پول‌ها برای ذخیره تزوس می‌باشد.

    تراست والت (Trust Wallet)

    کیف پول تراست به‌خاطر نصب راحت و ویژگی‌های منحصربه‌فردی که دارد، به یکی از بهترین کیف پول‌ها برای نگهداری ارزهای دیجیتال بخصوص تزوس تبدیل شده است.

    ایرگپ (AirGap)

    کیف پول ایرگپ دارای یک صرافی داخلی است که از طریق آن می‌تواند به‌راحتی ارزهای دیجیتال را به یکدیگر تبدیل کند. به همین دلیل ایرگپ جز بهترین کیف پول‌ها برای ذخیره تزوس قرار دارد.

    اکسودوس (Exodus)

    این کیف پول برای دسکتاپ و موبایل در دسترس می‌باشد. علاوه بر ذخیره ارز دیجیتال به‌عنوان یک کیف پول یک ابزار مناسب برای مدیریت حساب نیز است. همچنین یک صرافی داخلی دارد که امکان تبدیل ارزهای دیجیتال را فراهم کرده است.

    گواردا (Guarda)

    گواردا هم یک کیف پول چند ارزی می‌باشد و تاکنون نسخه‌های موبایل، دسکتاپ، وب و افزونه کروم آن در دسترس قرار گرفته است.

    تزباکس والت (TezBox Wallet)

    در این کیف پول کلیدهای خصوصی درون خود دستگاه ذخیره می‌شود. می‌توان گفت تزباکس اولین والتی است که با کیف پول‌های سخت‌افزاری مثل لجر نانو اس و ترزور ترکیب شده و باعث بالارفتن امنیت شده است.

    تزوس بلو (Tezos.Blue)

    یکی از سریع‌ترین کیف پول‌های مخصوص نگهداری تزوس شمارده می‌شود و برنامه اصلی تزوس می‌باشد، و امنیت آن توسط خود سیستم‌عامل مورد استفاده تأمین می‌شود.

    مگنوم والت (Magnum Wallet)

    کیف پول مگنوم اطلاعات شخصی را در خودش ذخیره نمی‌کند، می‌توان گفت یکی از ایمن‌ترین و سبک‌ترین والت‌های موجود در بازار است.

    نقشه راه تزوس (Tezos)

    اگرچه ICO این پروژه در جولای ۲۰۱۷ تمام شد اما تزوس یک سال بعد در یکم جولای ۲۰۱۸ به صرافی ها راه یافت. تیم تزوس (Tezos) از تاخیراتی جدی به دلیل نگرانی های قانونی و خصومت اعضا هیات مدیره و دیگر شرایط ناگوار رنج برد. این موارد دلایل اصلی برای مدت زمانی بودند تا این توکن قابل ترید شود.

    این اختلافات بعد از ماه ها صرف وقت به پایان رسید و Johann Gevers رئیس بنیاد تزوس استعفا داد. بعد از این ماجرا ها بود که تیم این پروژه به کسب و کار برگشت و بیرون دادن شبکه آزمایشی تزوس (Tezos) را مدیریت کرد. بر طبق گفته تیم این پروژه، نسخه آزمایشی بلاک چین تزوس (Tezos) کاملا عمل گرا و با این وجود بسیار آزمایشی می باشد. خرابی و حتی هاردفورک هنوز در این مرحله ممکن است.

    در زمان این نوشتار هنوز یک نقشه راه رسمی موجود نیست و بنابراین پیشرفت برنامه تزوس (Tezos) نامعلوم است. این امر منجر به نگرانی هایی در جامعه این پروژه شده زیرا اکثرا توسعه شبکه تزوس (Tezos) پشت در های بسته اتفاق می افتد و جامعه این پروژه در مورد وضعیت پلتفرم بی اطلاع گذاشته می شود. در حال حاضر، جزئیات کمی در مورد فرآیند توسعه بلاک چین تزوس (Tezos) معلوم شده است.

    گفتار پایانی!

    تیم توسعه این پروژه احتمالا باید به بهبود خود بپردازد تا بتواند رقیبی جدی برای اتریوم، ایاس و همه پلتفرم‌های بلاکچینی دیگر باشد. داستان ICO این پروژه یک چیز جدید بود اما در حال حاضر پلتفرم‌های بلاک چینی در همه جا در حال ظاهر شدن هستند و این پروژه کار سختی در پیش خواهد داشت و هر روز رقیب‌های بیشتری پیدا می‌کنند.

    ویژگی های خاص تزوس (Tezos) می‌تواند این امر را محقق سازد. رویکرد این پلتفرم که بر اساس تصمیمات جامعه دموکراتیک مدام در حال افزایش است، قادر به متمایز کردن این پلتفرم از دیگر رقبا است؛ اما از طرف دیگر می‌تواند آن را کند و بی‌میل به بهبودهای بنیادین نیز کند.

    زبان عملکردی تزوس (Tezos) قراردادهای هوشمند را ایمن‌تر می‌کند زیرا صحت آن‌ها را می توان از لحاظ ریاضیات اثبات کرد. این امر به پلتفرم نوعی برتری به نسبت مشابه اتریوم می دهد که در آن اشکالات و عیب‌ها بیش از یک‌بار اتفاق می‌افتند. علاوه بر آن پیاده‌سازی به تزوس یک مزیت رقابتی در زمینه مقیاس‌پذیری می‌دهد.

    دیدگاه بنیان‌گذاران تزوس ایجاد یک پلتفرم خود اصلاح‌گر است که مدام در حال تکامل باشد. این تکامل کاملا توسط شبکه تزوس (Tezos) رهبری می‌شود و آن را تبدیل به یک پلتفرم بلاک‌چینی کاربر محور واقعی می‌کند. عناصر زیربنایی به نظر آماده می‌رسند و در حال حاضر در حال آزمایش هستند اما مشخص نیست که در نهایت چه خواهد شد. این پروژه طوری طراحی شده که موفقیت آن کاملا بستگی به تلاش‌های جامعه‌اش دارد که در ماه‌های آینده از این تلاش‌ها پرده برداشته خواهد شد.

    تیم محتوا بیت‌پین

    تیم محتوا بیت‌پین

    تدوین و بررسی مطالب حوزه کریپتو و خلق مقالات کاربردی در حوزه ارزهای دیجیتال.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    بازی پاز (PAWS) چیست؟ آموزش دریافت رمزارز PAWS

    راهی که بازی نات کوین آغاز کرد، توسط داگز و همستر کامبت...

    ارز دیجیتال توربو (TURBO)؛ میم کوینی با چاشنی هوش مصنوعی!

    با ورود تکنولوژی هوش مصنوعی به بازار کریپتو که جرقه آن در...

    ارز دیجیتال فرست نیرو چیست؟ بررسی دلایل محبوبیت ارز NEIRO

    ارز دیجیتال فرست نیرو آن اتریوم (NEIRO)، جدیدترین میم کوین...

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر