توکن‌سازی دارایی‌های دنیای واقعی (RWA)؛ پلی بین دنیای واقعی و دیجیتال

تاریخ: 21 فروردین 1403
زمان مطالعه:  13 دقیقه
دارایی های دنیای واقعی (RWA) چیست؟

دارایی‌های دنیای واقعی (RWA) یکی از کاربردهای جذاب فناوری بلاک چین و توانایی آن برای توکن‌سازی اقلام مختلف باارزش مثل دارایی‌های فیزیکی، دیجیتال یا مبتنی بر داده است.

از هنر و کلکسیون‌ها گرفته تا املاک و مستغلات، سهام و کالاها و داده‌های شخصی، اکنون دارایی‌های ملموس و ناملموس مختلف را می‌توان از طریق انتشار توکن‌هایی که نشان‌دهنده دارایی‌های دنیای واقعی هستند، به‌صورت دیجیتالی در بلاک چین نمایش داد. دارایی دنیای واقعی روشی نوآورانه برای انتقال مالکیت، به اشتراک گذاشتن جریان‌های درآمد و افزایش نقدشوندگی برای دارایی‌هایی که قبلاً نقدشوندگی کمی داشتند یا غیرتجاری بودند، ایجاد می‌کند. توکن‌سازی پتانسیل بالایی برای متحول کردن طبقات دارایی سنتی و بازارهای مالی دارد.

در این مقاله، به بررسی روند روبه‌رشد توکن‌سازی دارایی‌های واقعی و پیامدهای آن می‌پردازیم. ابتدا، تعریف جامعی از دارایی‌های دنیای واقعی ارائه می‌کنیم که شامل اقلام باارزش فیزیکی، دیجیتال و مبتنی بر داده است و اینکه چگونه بلاک چین این امکان را برای تبدیل آن‌ها به توکن‌های دیجیتال به‌صورت جزئی فراهم می‌کند. سپس به مزایای توکن‌سازی دارایی‌ها نگاهی می‌کنیم و چندین نمونه و مورداستفاده در صنایع مختلف مانند املاک و مستغلات، کالاها، مالکیت فکری، هنر، سفر و موارد دیگر را بررسی می‌کنیم.

RWA چیست؟

دارایی‌های دنیای واقعی (RWA مخفف Real World Assets) به دارایی‌ها یا ابزارهای ملموس و ناملموسی گفته می‌شود که در دنیای فیزیکی وجود دارند. در دنیای بلاک چین، این دارایی‌ها شامل تبدیل دارایی‌های سنتی و فیزیکی با ارزش اقتصادی، مانند املاک و مستغلات، مالکیت فکری، کالاها و هنرهای تجسمی به فرمت‌های دیجیتال و قابل‌معامله هستند.

این نمایش دارایی‌های فیزیکی به‌عنوان توکن‌های دیجیتال روی یک شبکه بلاک چین، توکن‌سازی دارایی یا توکن‌سازی RWA نامیده می‌شود.

دانلود هفتمین ماهنامه دامیننس

سواد اقتصادی و ذهنیت برنده در دنیای کریپتوکارنسی

    توکن‌سازی دارایی‌های دنیای واقعی (RWA) چیست؟

    توکن‌سازی دارایی‌های دنیای واقعی (Real World Assets) به فرآیندی گفته می‌شود که طی آن، ارزش و حق مالکیت مرتبط با یک دارایی یا ابزار خاص، به‌صورت توکن‌هایی روی بلاک چین نمایش داده می‌شود. این فرآیند، شکاف بین دارایی‌های فیزیکی و دیجیتال یا به‌عبارت‌دیگر، شکاف بین سیستم مالی سنتی (TradFi) و امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) را پر می‌کند.

    RWA چیست

    به زبان ساده، توکن‌سازی دارایی یعنی ایجاد یک روش سرمایه‌گذاری مجازی روی بلاک چین.

    بنابراین، به‌جای اینکه یک اثر هنری فیزیکی یا سند مالکیت داشته باشید، مالکیت و اصالت اثر هنری روی بلاک چین ثبت می‌شود. در نتیجه، دارایی‌هایی که ذاتاً نقدشوندگی کمی دارند، به توکن‌های خردشده، قابل‌دسترس و قابل‌معامله تبدیل می‌شوند. این امر نیز باعث افزایش نقدشوندگی، پاسخگویی و شفافیت می‌شود.

    به‌عنوان‌مثال، استیبل کوین‌ها، پیش‌گامان دارایی‌های دنیای واقعی به شمار می‌روند. استیبل کوین‌ها با پشتوانه ارزهای فیات مانند دلار آمریکا یا یورو، جایگزین باثبات و نقدشونده‌ای برای ارزهای فیات هستند. فراتر از ارزهای سنتی، امکان توکن‌سازی سایر دارایی‌های مالی مانند بیمه، سهام، اوراق بهادار، اوراق خزانه، سهام شرکت‌ها و شاخص‌های بازار نیز وجود دارد. دارایی‌های ملموسی که می‌توان آن‌ها را روی بلاک چین آورد، تقریباً نامحدود هستند. فلزات گران‌بها، مواد اولیه، محصولات کشاورزی، املاک و مستغلات، آثار هنری و مجوزهای موسیقی همگی می‌توانند از مزایای توکن‌سازی بهره‌مند شوند.

    چگونه بلاک چین توکن‌سازی دارایی‌های دنیای واقعی را آسان می‌کند؟

    فناوری بلاک چین با ایجاد روش‌های نوین برای مدیریت دارایی، معاملات بدون دردسر و خرید دارایی، به‌عنوان ستون فقرات توکن‌سازی دارایی عمل می‌کند. این فناوری فرآیند توکن‌سازی را از طریق یک فرآیند سطح بالا با چندین مرحله ممکن می‌سازد، از جمله:

    نقش بلاک چین در توکن سازی

    • رسمی‌سازی برون زنجیره‌ای (Off-chain formalization)

    رسمی‌سازی برون زنجیره‌ای، اولین گام پیش از اتصال یک دارایی فیزیکی به بلاک چین بوده و شامل تعیین ارزش، مالکیت و وضعیت قانونی دارایی می‌شود. ارزش دارایی هم بر اساس عواملی مانند قیمت بازار، وضعیت و سابقه عملکرد آن تعیین می‌شود.

    • انطباق قانونی و مقررات

    قبل از ادامه فرآیند، اطمینان از رعایت تمام قوانین و مقررات قابل‌اجرا، حیاتی است. برای تسهیل توکن‌سازی و درعین‌حال رعایت قوانین، ممکن است نهادهای قانونی مانند شرکت‌های با کاربری خاص (SPV) ایجاد شوند. یک SPV برای هدف مالی خاصی، اغلب تنها یک هدف، مانند هولدینگ و مدیریت دارایی‌ها، کاهش ریسک یا تسهیل سرمایه‌گذاری‌ها، ایجاد می‌شود.

    • ایجاد قرارداد هوشمند و انتخاب بلاک چین (پل زدن اطلاعات)

    پس از انتخاب و شناسایی دارایی و ایجاد چارچوب قانونی، قراردادهای هوشمند برای مدیریت ردیابی مالکیت، قابلیت تعویض و قابلیت انتقال ایجاد می‌شوند. در نتیجه، یک شبکه بلاک چین برای ایجاد و صدور توکن‌های پشتیبانی‌شده توسط دارایی در نظر گرفته می‌شود.

    • انتخاب پلتفرم بلاک چین

    گام بعدی انتخاب پلتفرم بلاک چین مناسبی برای توکن‌سازی است. به‌عنوان‌مثال، ممکن است باتوجه‌به پشتیبانی از قراردادهای هوشمند و جامعه توسعه‌دهندگان قوی، اتریوم انتخاب خوبی باشد. همچنین امکان استفاده از سایر پلتفرم‌های بلاک چین با قابلیت‌های توکن‌سازی وجود دارد.

    • ایجاد توکن

    ایجاد توکن‌های دیجیتالی که نشان‌دهنده مالکیت یا حق مالکیت بر دارایی فیزیکی است. به طور معمول، هر توکن نشان‌دهنده بخش کوچکی از ارزش دارایی است. این توکن‌ها با استفاده از بلاک چین انتخاب‌شده ساخته می‌شوند و اغلب از استانداردهای توکن شناخته‌شده‌ای مانند ERC-20 برای توکن‌های مبتنی بر اتریوم پیروی می‌کنند.

    • ثبت مالکیت

    یک دفترکل قابل‌مشاهده و غیرقابل‌تغییر روی بلاک چین، مالکان هر توکن را ردیابی می‌کند. همچنین، بلاک چین تمام تراکنش‌های مربوط به این توکن‌ها از جمله خرید، فروش و انتقال را ثبت کرده و با ارائه شفافیت، باعث جلوگیری از سرقت یا درگیری‌های مالکیتی می‌شود.

    • راه‌حل‌های نگهداری

    ایمن‌سازی دارایی فیزیکی که زیربنای توکن‌هاست، نیازمند راه‌حل‌های نگهداری مؤثر است. این راه‌حل‌های نگهداری ممکن است شامل اقدامات امنیتی فیزیکی برای دارایی‌های ملموس مانند املاک و مستغلات یا ذخیره‌سازی امن برای دارایی‌های دیجیتال باشد.

    • صرافی و بازار

    بازار یا پلتفرمی برای خرید، فروش و تریدینگ این دارایی‌های توکن‌شده ایجاد می‌شود. این پلتفرم‌ها با یکپارچه‌سازی مکرر با صرافی‌های ارزهای دیجیتال مثل بیت پین، دسترسی و ترید آسان توکن‌ها را برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کنند.

    • دسترسی و نقدشوندگی

    توکن‌سازی دارایی‌های فیزیکی، دسترسی و نقدشوندگی آن‌ها را افزایش می‌دهد. بر خلاف بازارهای سنتی با محدودیت‌های سخت‌گیرانه معاملاتی و موانع ورود گران‌قیمت، سرمایه‌گذاران می‌توانند این توکن‌ها را به‌صورت ۲۴ ساعته معامله کنند. در واقع، این امر توکن‌ها را دردسترس‌تر می‌کند.

    مزایای توکن‌سازی دارایی در دنیای واقعی چیست؟

    توکن‌سازی دارایی‌های دنیای واقعی، مزایایی را ارائه می‌دهد که چشم‌انداز مالی را بازتعریف می‌کند.

    مزایای توکن سازی دارایی‌های واقعی

    کارایی

    توکن‌سازی دارایی‌های دنیای واقعی امکان معامله کارآمد بخش‌های کوچکی از دارایی‌های با ارزش بالا را به‌صورت ۲۴ ساعته در صرافی‌های دیجیتال فراهم می‌کند. این فرآیند با دور زدن کارگزاران، تراکنش‌های سریع و جهانی در مقیاس بزرگ را تسهیل می‌بخشد. همچنین، فرآیندهایی مانند معاملات برون‌مرزی و توزیع خودکار درآمد/ سود را ساده می‌کند.

    اعتماد

    یکی از مزایای کلیدی توکن‌سازی، امکان تسویه اتمی دارایی‌های دنیای واقعی (معامله‌شده در برابر ارز فیات توکن‌شده) بدون نیاز به شخص ثالث قابل‌اعتماد برای ایفای نقش کارگزار تسویه است؛ نقشی که در حال حاضر تسویه‌گاه‌های سنتی و CSDها بر عهده دارند. پروتکل‌های بلاک چین با استفاده از مکانیزم‌های اجماع ذاتی، مشخص می‌کنند چه کسی در یک معامله پیش‌قدم می‌شود و بدین ترتیب، اعتماد و کارایی تراکنش‌ها را افزایش می‌دهند.

    شفافیت

    یک رکورد عمومی و غیرقابل‌تغییر روی بلاک چین، دید کاملی از مالکیت دارایی و فعالیت‌های تراکنش را ارائه می‌دهد. این امر با ردیابی باز، وثیقه‌ها و سایر جزئیات مربوط به انتقالات، مالکیت و اصالت شفاف را برقرار و از تقلب جلوگیری می‌کند.

    انطباق با مقررات

    قراردادهای هوشمند می‌توانند الزامات نظارتی و بررسی‌های KYC/AML را برای انطباق خودکار کنند. همچنین، توکن‌های دیجیتال ممکن است با استفاده از ابزارهای یکپارچه و دفترکل‌های عمومی، پایبندی به تعهدات گزارش‌دهی مالیاتی را ساده‌تر سازند.

    هزینه

    حذف واسطه‌ها، هزینه‌های تراکنش سنتی و مخارج اسناد را کاهش می‌دهد. مدیریت مستمر توکن‌ها از طریق اجماع بلاک چین می‌تواند در مقایسه با دارایی‌های فیزیکی و نگهداری سوابق سنتی، هزینه‌های نگهداری را پایین بیاورد.

    نقدشوندگی

    بخش‌بندی دارایی‌های RWA، نقدشوندگی بیشتری را تسهیل می‌کند. توکن‌هایی که نشان‌دهنده دارایی‌های دنیای واقعی هستند، می‌توانند در هر زمان به‌راحتی معامله شوند. این قابلیت معامله مداوم، بازار ثانویه جدیدی برای سرمایه‌گذاری در دارایی‌های دنیای واقعی ایجاد می‌کند که پیش‌ازاین وجود نداشت.

    چرا RWAها در DeFi اهمیت دارند؟

    دارایی‌های دنیای واقعی به دلایل متعددی در بخش امور مالی غیرمتمرکز یا همان دیفای اهمیت قابل‌توجهی دارند. این دارایی‌ها حلقه اتصال دنیای دیجیتالِ فناوری بلاک چین و دنیای فیزیکیِ دارایی‌های واقعی هستند. دیفای عمدتاً از دارایی‌های دیجیتال و ارزهای رمزنگاری استفاده می‌کند، اما دارایی‌های دنیای واقعی مانند سهام، کالاها یا املاک و مستغلات برای اتصال به سیستم مالی سنتی ضروری هستند.

    با توکن‌سازی و نمایش این دارایی‌ها روی بلاک چین، پلتفرم‌های دیفای به کاربران امکان می‌دهند تا به‌صورت غیرمتمرکز و بدون محدودیت جغرافیایی به این دارایی‌ها دسترسی داشته باشند، آن‌ها را معامله و از آن‌ها استفاده کنند. همچنین، دیفای از دارایی‌های دنیای واقعی به روش‌های مختلفی بهره‌مند می‌شود.

    مزایای دارایی‌های دنیای واقعی برای دیفای:

    • تنوع‌بخشی: RWA با امکان سرمایه‌گذاری در دارایی‌های خارج از بخش ارزهای دیجیتال، فرصت‌های متنوع‌سازی را ایجاد می‌کند و در نتیجه ریسک را کاهش می‌دهد.
    • ثبات بیشتر: ادغام دارایی‌هایی با ارزش‌ها و رفتارهای بازار تثبیت‌شده، ثبات کلی اکوسیستم دیفای را افزایش می‌دهد.
    • جذب سرمایه‌گذاران سنتی: فرصت‌های کسب سود از طریق وام‌دهی و استقراض که این دارایی‌ها ارائه می‌دهند، می‌تواند سرمایه‌گذاران سنتی را به سمت دیفای جذب کند.
    • تسویه‌حساب هم‌زمان: توکن‌سازی و قراردادهای هوشمند با خودکارسازی فرآیندهای تسویه‌حساب، پیام‌های پرداخت، بررسی‌های تطابق و تراکنش‌های حساب در مؤسسات مالی، امکان تسویه‌حساب هم‌زمان برای دارایی‌های توکن‌شده را فراهم می‌کنند.
    • شمولیت مالی فراگیرتر: توکن‌سازی دارایی‌های دنیای واقعی با کاهش موانع ورود، مشارکت افراد فاقد دسترسی به بازارهای مالی سنتی را در بازار مالی تسهیل می‌کند و باعث شمولیت مالی گسترده‌تر می‌شود.

    بااین‌حال، ادغام دارایی‌های دنیای واقعی با دیفای چالش‌های نظارتی به همراه دارد و نیازمند مکانیزم‌های قدرتمندی برای ایمن‌سازی پشتوانه دارایی و امنیت است. با وجود این، حضور این دارایی‌ها در حوزه دیفای گام مهمی در جهت مشروعیت و پذیرش گسترده امور مالی غیرمتمرکز در نظام مالی جهانی است.

    بهترین رمزارزهای RWA برای سرمایه‌گذاری در سال ۲۰۲۴

    در چند سال گذشته، به‌خصوص در سال ۲۰۲۲، شاهد ظهور پروتکل‌هایی بوده‌ایم که از بازارهای اعتباری در سیستم مالی سنتی استفاده می‌کنند. این موضوع جای تعجب ندارد، چرا که اعتبار کلید رشد کسب‌وکارها است.

    از طرفی، ظهور پروتکل‌های اعتباری درون زنجیره‌ای به چنین کسب‌وکارهایی امکان استفاده از اکوسیستم دیفای برای تأمین سرمایه را می‌دهد، جایی که کل ارزش تسهیلات فعال ۷ پروتکل برتر اعتبار خصوصی پس از نکول‌های ناشی از سقوط بازار ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۲، در حال حاضر ۴۴۶ میلیون دلار است. بر اساس داده‌های rwa.xyz، تقاضا برای اعتبار خصوصی عمدتاً در بازارهای نوظهور متمرکز است و صنایع مختلفی از جمله خودرو، مراقبت‌های بهداشتی و تأمین مالی کسب‌وکار را در بر می‌گیرد.

    حالا که متوجه شدیم دارایی‌های دنیای واقعی چیستند و پروتکل‌های اعتباری درون زنجیره‌ای چگونه کار می‌کنند، می‌توانیم به بررسی برخی از بازیگران اصلی و ارزهای RWA در این بخش خاص بپردازیم.

    MakerDAO

    MakerDAO یکی از فعال‌ترین ارزهای RWA بوده است که روی ادغام دارایی‌های دنیای واقعی در عملیات خود کار می‌کند. به‌تازگی فاش شد که حدود ۸۰ درصد از درآمد حاصل از کارمزدهای MakerDAO از دارایی‌های دنیای واقعی به‌دست‌آمده است. با وجود چنین جریان نقدی قوی که از خزانه آن پشتیبانی می‌کند، این امر برای MakerDAO بسیار مفید است؛ چرا که محصول اصلی این پروتکل DAI است، استیبل کوین غیرمتمرکزی با وثیقه بیش از حد.

    میکردائو

    سال گذشته، بنیان‌گذار MakerDAO برنامه‌ای را برای MakerDAO Endgame ارائه کرد که شامل SubDAOهایی است که جنبه‌های مختلف پروتکل را مدیریت می‌کنند. به‌عنوان بخشی از چشم‌انداز آینده، Endgame پیش‌بینی می‌کند که دارایی‌های دنیای واقعی به‌شدت مورد بررسی و تنظیم قرار خواهند گرفت. ازاین‌رو، تیم در تلاش است تا RW‌Aهای مقاوم فیزیکی (Physically Resilient RWAs) را به دست آورد که به DAO اجازه می‌دهد سطحی از حاکمیت فنی را بر چنین دارایی‌هایی حفظ کند. RW‌Aها همچنین به‌عنوان نوعی وثیقه در پروتکل Maker عمل می‌کنند که مستلزم حضور نهادهای حقوقی برای نمایندگی MakerDAO به‌منظور تعامل با طرف‌های مقابل «دنیای واقعی» در معاملاتی است که توسط حاکمیت تایید شده‌اند.

    Creditcoin

    پروتکل Creditcoin برای ادغام با وام‌دهندگان فین‌تک در بازارهای نوظهور و اتصال آن‌ها به سرمایه‌گذاران دیفای طراحی شده است. این پروتکل با ثبت عملکرد بازپرداخت وام‌گیرندگان روی بلاک چین، امکان حسابرسی مالی بدون اعتماد و شفاف را برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کند. ارتقای قریب‌الوقوع ۳.۰ این پروتکل نویدبخش ارائه «قراردادهای هوشمند جهانی» سازگار با EVM است که قادر به اتصال سرمایه‌گذاران Real World Assets در چندین زنجیره است.

    Maple Finance

    Maple Finance زیرساختی برای بازار سرمایه نهادی است و پلتفرمی را برای استقراض وام‌گیرندگان نهادی از اکوسیستم دیفای ایجاد می‌کند. در این فرآیند سه طرف وام‌گیرندگان نهادی، وام‌دهندگان و نمایندگان استخر دخیل هستند.

    نمایندگان استخر به دنبال وام‌گیرندگان نهادی می‌گردند. آن‌ها با بررسی‌های دقیق، ریسک را ارزیابی کرده و شرایط را با وام‌گیرندگان نهادی مذاکره می‌کنند. این شامل فرآیندهای «مشتری خود را بشناسید (KYC)» و «ضد پول‌شویی (AML)» می‌شود.

    پس از اطمینان از صلاحیت وام‌گیرندگان نهادی برای دریافت وام، نمایندگان استخر، استخرهایی را در Maple Finance راه‌اندازی می‌کنند که بعداً توسط آن‌ها مدیریت خواهد شد.

    وام‌دهندگان وارد Maple Finance می‌شوند و استخرهایی را که می‌خواهند در آن‌ها واریزی انجام دهند، شناسایی می‌کنند. این تصمیم بر اساس میزان ریسک‌پذیری آن‌ها و همچنین شرایط تعیین‌شده در استخرها که از نظر آن‌ها مطلوب است، گرفته می‌شود.

    پس از اینکه وام‌دهندگان سرمایه را به استخر واریز کردند، وام‌گیرندگان نهادی می‌توانند به این سرمایه دسترسی پیدا کنند. باتوجه‌به اینکه این وام‌گیرندگان توسط نمایندگان استخر تایید شده‌اند، امکان استقراض بدون وثیقه کامل فراهم می‌شود.

    Goldfinch

    پروتکل Goldfinch روی وام‌دهی به کسب‌وکارهای دنیای واقعی تمرکز دارد، به‌خصوص آن‌هایی که در بازارهای نوظهور فعالیت می‌کنند. Goldfinch خدمات خود را به طیف وسیعی از کسب‌وکارها ارائه می‌دهد و باتوجه‌به استخرهای موجود، بازدهی جذابی تا ۳۰ درصد را به آن‌ها پیشنهاد می‌کند.

    Centrifuge

    پروتکل‌های ذکر شده در بالا، نمونه‌های خوبی از ادغام دارایی‌های دنیای واقعی در اکوسیستم دیفای بوده‌اند. بااین‌حال، همه آن‌ها روی جنبه اعتباری تمرکز دارند. برای اینکه رنگارنگی بیشتری به اکوسیستم اعتباری زنجیره‌ای بخشیده شود، Centrifuge با امکان ورود انواع بیشتری از دارایی‌های دنیای واقعی به این اکوسیستم وارد میدان می‌شود و با ادغام توکن‌های غیرقابل معاوضه (NFT)، از مکانیزم کمی متفاوت‌تری استفاده می‌کند.

    Polymesh

    پلیمش (Polymesh) بلاک چین اختصاصی لایه ۱ با مجوزی عمومی است که با دقت برای ارتقای صنعت توکن‌های امنیتی طراحی شده است. معماری آن راه‌حلی قدرتمند برای توکن‌سازی اوراق بهادار ارائه داده و بازار اوراق بهادار وسیع موجود را با ارزش واقعی قابل‌توجهی در دنیای واقعی گسترش می‌دهد.

    ارز Polymesh

    پلیمش با رسیدگی به چالش‌های ذاتی مرتبط با حاکمیت، هویت، انطباق، محرمانگی و تسویه‌حساب در حوزه توکن‌های امنیتی، خود را متمایز می‌کند. این بلاک چین در سطح سازمانی به دنبال ساده‌سازی و امن‌سازی فرآیند انتقال دارایی‌های دنیای واقعی به بلاک چین است و بدین ترتیب بازاری کارآمدتر و شفاف‌تر را ترویج می‌کند. رویکرد آن، قابلیت اطمینان شبکه‌های خصوصی را با باز بودن و شفافیت زنجیره‌های عمومی ترکیب کرده و اکوسیستمی قابل‌اعتماد را برای همه مشارکت‌کنندگان تضمین می‌کند.

    Mantra

    مانترا (Mantra) با نماد اختصاری OM یک پلتفرم بلاک چینی لایه ۱ است که در حوزه توکن‌سازی دارایی‌های دنیای واقعی (RWA) موردتوجه قرار گرفته است. پس از یک دور سرمایه‌گذاری موفق به ارزش ۱۱ میلیون دلار به رهبری شرکای شروق، سرمایه‌گذاری برجسته در حوزه سرمایه‌گذاری خطرپذیر و فناوری در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، مانترا خود را به‌عنوان بازیگری کلیدی با هدف فراگیر کردن توکن‌سازی دارایی‌های دنیای واقعی مطرح کرده است

    این افزایش سرمایه به مانترا کمک خواهد کرد تا به چندین هدف مهم دست یابد، از جمله ایجاد زیرساختی مطابق با مقررات، ارائه ابزارهای لازم به توسعه‌دهندگان برای توسعه پروتکل‌های مبتنی بر RWA و گسترش توکن‌سازی دارایی‌های دنیای واقعی. این پلتفرم با افزایش نقدینگی بازار و ترویج رشد اقتصادی، بر قابل‌دسترس‌تر کردن سرمایه‌گذاری‌ها، به‌ویژه در خاورمیانه و آسیا تمرکز دارد.

    Ondo Finance

    اوندو فاینانس (Ondo Finance) یک پروتکل دیفای بوده و به طور قابل‌توجهی درحال‌رشد است. این رشد با افزایش ارزش کل قفل‌شده (TVL) آن که در حال حاضر حدود ۲۲۱.۴۲ میلیون دلار است و بعد از stUSDT دومین پروتکل بزرگ حوزه توکن‌سازی دارایی‌های واقعی به شمار می‌رود، پشتیبانی می‌شود.

    اوندو فاینانس با سرمایه‌گذاری در صندوق‌های قابل‌معامله در بورس (ETF) با نقدشوندگی بالا و ارزش چندمیلیارددلاری، به دارندگان استیبل کوین این امکان را می‌دهد تا از طریق دارایی‌های خود، سود کسب کنند. این کار با تبدیل استیبل کوین‌های کاربران به دلار آمریکا انجام می‌شود که سپس برای خرید دارایی‌ها استفاده می‌شود. سپس توکن‌های جدیدی که نشان‌دهنده این سرمایه‌گذاری‌ها هستند ضرب شده و به کیف پول کاربر منتقل می‌شوند. با ایجاد سود توسط این دارایی‌ها، این سود دوباره در دارایی‌های بیشتری سرمایه‌گذاری می‌شود و هنگام بازخرید، این توکن‌های صندوق سوزانده شده و کاربران USDC خود را پس می‌گیرند. اوندو فاینانس بسته به سطح ریسک، بین ۴.۵ تا ۷.۷۶ درصد سود سالانه (APY) ارائه می‌دهد.

    به‌تازگی، اوندو فاینانس، اوندو دلار ییلد (USDY) را راه‌اندازی کرده است. USDY یک اسکناس توکن‌شده است که وثیقه‌ای بیش از حد توسط اوراق خزانه کوتاه‌مدت ایالات متحده و سپرده‌های بانکی با تقاضای بالا پشتیبانی می‌شود. اوندو فاینانس با استفاده از USDY، به سرمایه‌گذاران این امکان را می‌دهد تا با ساختاری در حد موسسات به سود دسترسی پیدا کنند که امنیت بالاتری را به همراه دارد.

    Synthetix

    سینتتکس (Synthetix) با نماد اختصاری SMX یک پروژه دیفای در دسته «قراردادهای مشتقه» است. این یک پلتفرم غیرمتمرکز است که امکان دسترسی مستقیم (آن چین) به دارایی‌های مختلف را فراهم می‌کند.

    Pendle

    پندل (Pendle) یک پروتکل غیرمتمرکز و جزو ارزهای RWA است که انقلابی در مدیریت دارایی‌های دارای سود (ییلد) در اکوسیستم دیفای ایجاد می‌کند. این پروتکل به کاربران امکان می‌دهد تا این دارایی‌ها را توکن‌سازی کرده و آن‌ها را به توکن‌های اصل (PT) توکن‌های سود (YT) تفکیک کنند و با این کار استراتژی‌های مدیریت سود پیشرفته‌ای را ممکن کنند. این رویکرد منحصربه‌فرد به کاربران اجازه می‌دهد تا در بازارساز خودکار (AMM) پندل به طور جداگانه روی سودهای آتی و اصل سرمایه‌گذاری معامله کرده و فرصت‌های سرمایه‌گذاری جدید و انعطاف‌پذیری بیشتری را در مدیریت دارایی‌های دارای سود به ارمغان بیاورد.

    پندل با توکن‌سازی جزء سود این دارایی‌ها، پلتفرمی را برای سفته‌بازی بر نوسانات سود ارائه می‌دهد و مکانیزم پیچیده‌ای را برای سرمایه‌گذاران جهت بهینه‌سازی استراتژی‌های سودآوری خود در طول زمان فراهم می‌کند.

    TokenFi

    توکن‌فای (TokenFi) پلتفرم کاربرپسندی است که برای ساده‌سازی فرآیند ایجاد و توکن‌سازی دارایی‌های دنیای واقعی بدون نیاز به کدنویسی طراحی شده است. این پلتفرم با هدف قرار دادن بازار پررونق ارزهای دارایی‌های دنیای واقعی RWA که پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰ به ۱۶ تریلیون دلار برسد، ابزارهایی را برای راه‌اندازی توکن‌های ERC20/BEP20 و سایر قابلیت‌ها ارائه می‌دهد.

    توکن‌فای با ویژگی‌هایی مانند لانچر توکن توکن‌فای، هوش مصنوعی تولیدکننده برای NFTها و مجموعه‌ای از ابزارها برای ارتباط مستقیم با بازیگران بازار، ورود آسان به اکوسیستم دیفای را تسهیل می‌کند. این ابتکار با هدف دموکراتیک کردن فرآیند توکن‌سازی، مقرون‌به‌صرفه و در دسترس کردن آن، توکن‌فای را در موقعیتی قرار می‌دهد تا رشد قابل‌توجهی را در فضای دیفای به خود اختصاص دهد.

    بررسی آینده رمزارزهای RWA

    انتظار می‌رود دارایی‌های دنیای واقعی که توکن‌سازی شده‌اند در آینده به طور قابل‌توجهی گسترش یافته و تغییر کنند. با تداوم توسعه و تطابق چارچوب‌های نظارتی با این کلاس دارایی جدید، می‌توانیم شاهد افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران و مشارکت نهادها باشیم.

    قابلیت همکاری روان‌تر بین شبکه‌های مختلف بلاک چینی می‌تواند به تسهیل اکوسیستمی جهانی برای دارایی‌های توکن‌سازی‌شده کمک کند. علاوه‌بر‌این، پیشرفت‌های فناوری بلاک چین و دیفای احتمالاً چشم‌اندازهای پیچیده‌تری برای کسب درآمد و محصولات مالی نوین را به همراه خواهد داشت.

    ادغام «اینترنت اشیا» برای نظارت لحظه‌ای بر دارایی‌ها و بهبود اقدامات امنیتی می‌تواند به افزایش اعتماد عمومی به دارایی‌های توکن‌سازی‌شده کمک کند. همچنین، کلاس‌های دارایی مانند مالکیت فکری و اعتبارات کربن ممکن است شاهد افزایش توکن‌سازی باشند که دامنه فرصت‌های سرمایه‌گذاری در این چشم‌انداز پویا را گسترش می‌دهد.

    نظر شما درباره آینده رمزارزهای RWA چیست؟ درصورتی‌که به آینده این رمزارزها امیدوارید و قصد خرید آن‌ها را دارید، می‌توانید از صرافی بیت پین نسبت به خریدشان اقدام کنید.

    عارفه رهبری

    عارفه رهبری

    تکنولوژی، نویسندگی و صدای کیبورد، من رو به وجد میارن. واسه همینم توی اکثر حوزه‌های تکنولوژی از جمله کریپتو غرق میشم، یاد می‌گیرم و می‌نویسم. حدود 2 سالی هست که در حوزه تولید محتوای صنعت کریپتو فعالیت می‌کنم و در تلاشم تا مفاهیم بلاک چین و کریپتو رو با زبانی ساده به مخاطب‌ها ارائه بدم.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    نهنگ‌های کریپتویی چگونه از هویت خود محافظت می‌کنند؟

    در دنیای ارزهای دیجیتال، موجوداتی به نام نهنگ (Whale) وجود د ...

    معرفی نظریه گام تصادفی و تاثیرش بر ارزهای دیجیتال

    نظریه گام تصادفی پیش‌بینی قیمت ارزهای دیجیتال را غیرممکن می‌ ...

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر