Routing Attack چیست؟ نحوه شناسایی و محافظت در برابر حملات مسیریابی

تاریخ انتشار: 23 دی 1402 | آخرین به‌روزرسانی: 24 دی 1402
زمان مطالعه:  11 دقیقه
Routing Attack چیست؟ نحوه شناسایی و محافظت در برابر حملات مسیریابی

شبکه لایتنینگ تا به امروز به‌عنوان شبکه پرداخت در بین بسیاری از فعالان بازار رواج داشته و برخی از این فعالان، هیچ آگاهی از حملات احتمالی به دارایی خود مانند Routing Attack را ندارند. شبکه لایتنینگ، با وجود اجرا و پیاده‌سازی در بالای بلاک چین بیت کوین به‌عنوان لایه دوم، دارای امنیت بالایی است، اما بااین‌وجود، همچنان در معرض حملات بلاک چینی خواهد بود.

اگر از شبکه لایتنینگ بیت کوین استفاده می‌کنید و همچنان نسبت به حملات احتمالی به دارایی خود اطلاعی ندارید، این مقاله برای شما مناسب است. در این مقاله به نحوه شناسایی و محافظت در برابر حملات مسیریابی خواهیم پرداخت و امنیت شما در استفاده از شبکه منحصربه‌فرد لایتنینگ برای همیشه حفظ می‌شود.

Routing Attack چیست؟

برای درک بهتر نحوه حمله Routing در شبکه لایه دومی لایتنینگ، باید ابتدا نسبت به کانال‌های پرداخت در این شبکه شناخت حداقلی داشته باشید. شبکه لایتنینگ بیت کوین، با فراهم‌کردن کانال‌های پرداخت که توسط گره‌های شبکه یا نود شخصی راه‌اندازی می‌شوند، مشکل مقیاس‌پذیری در شبکه بیت کوین را در لایه‌ای مجزا به‌صورت برون زنجیره‌ای (Off-Chain) حل می‌کند.

برای درک بهتر کانال‌های پرداخت لایتنینگی، ایستگاه مترو را در نظر بگیرید که با وجود نقشه‌ای گسترده، دارای ایستگاه‌های مختلف است و مسیرها به همدیگر تردد دارند. هر گره یا نود شبکه بیت کوین که کانال پرداخت از آن منشعب شده، مانند ایستگاه‌های مترو هستند. طبق این توصیف، اگر فرد A قصد پرداخت به فرد B را در شبکه لایتنینگ داشته باشد، باید از طریق کانال پرداختی به نود فرد دوم متصل شود (دقیقاً مانند دو ایستگاه قطار که توسط لاین‌ها به همدیگر متصل خواهد شد).

حمله مسیریابی چیست

هر کانال پرداخت دارای ظرفیتی متفاوت است و اگر کیف پول لایتنینگ خود را در نود شخصی راه‌اندازی کنید، وظیفه مدیریت کانال‌های پرداخت بر عهده شما خواهد بود و حتی می‌توانید به نودهای دیگر برای انجام پرداخت‌های خود متصل شوید.

حال که کمی با نمای اصلی کانال‌های پرداخت آشنا شدید، بهتر است اضافه کنیم که تمامی کانال‌های پرداخت، به طور معمول توسط دو گره یا همتا توسط تراکنشی چند امضایی در شبکه ایجاد و دارایی بیت کوینی مشترک قفل می‌شود. پس در واقع، با وجود این کانال‌های پرداخت دو طرف می‌توانند برای پرداخت‌های مالی بین خود از شبکه لایتنینگ استفاده کنند و دیگر نیاز به انجام تراکنش‌های خرد در شبکه بیت کوین و پرداخت کارمزد سنگین نیست.

کانال‌های پرداخت، مانند حساب مشترکی در بین دو طرفین هستند و تمامی تراکنش‌های انجام شده در این کانال‌ها، در شبکه لایتنینگ به‌صورت آفچین صورت‌گرفته و برای بستن کانال، صورت‌حساب نهایی در قالب تراکنشی در شبکه اصلی بیت کوین ثبت خواهند شد.

حال بهتر است به تعریف حمله مسیریابی (Routing Attack) بپردازیم و متوجه شویم که چگونه با وجود این امکانات امنیتی پیشرفته در شبکه لایتنینگ، امکان حملات و ایجاد رفتارهای مخرب وجود دارد.

در شبکه لایتنینگ، حملات مسیریابی به تلاش‌های عمدی کلاهبرداران برای استفاده از نقاط ضعف در سیستم مسیریابی لایتنینگ برای منافع شخصی اشاره دارد.

اگر مثال ایستگاه قطار را لحاظ کنیم، شما برای انجام تراکنش‌های لایتنینگی، همیشه نیاز به اتصال به کانال پرداختی با ظرفیتی که قصد جابه‌جایی دارید، خواهید داشت.

پس بااین‌وجود، گره مخرب قادر به انجام حملات مختلف خواهد بود و می‌تواند با ایجاد کانال پرداختی نامعتبر، هزینه تراکنش سنگینی را تعیین و حتی با مسیریابی اشتباه، وجوه انتقال‌یافته را به آدرس خود هدایت کند.

دانلود هفتمین ماهنامه دامیننس

سواد اقتصادی و ذهنیت برنده در دنیای کریپتوکارنسی

    مسیریابی در شبکه لایتنینگ

    مسیریابی در شبکه لایتنینگ به فرایند یافتن و ایجاد مسیری برای انتقال پرداخت از فرستنده به گیرنده از طریق سری کانال‌های پرداخت به‌هم‌پیوسته اشاره دارد. در این زمینه، کانال‌های پرداخت، ارتباطاتی بین کاربران هستند که به آنها اجازه می‌دهند تا معاملات خارج از زنجیره را انجام داده و در نتیجه بار روی بلاک چین اصلی بیت کوین را کاهش دهند.

    مسیریابی شامل انتخاب و استفاده از کانال‌های پرداخت میانی برای رسیدن به گیرنده است. پس توانایی شبکه لایتنینگ برای یافتن مسیرهای کارآمد برای مقیاس‌پذیری آن بسیار مهم است و گره‌های مسیریابی نقش مهمی در شبکه لایتنینگ خواهند داشت که مسیر حرکت پرداخت‌ها را با انتقال آنها از طریق شبکه تسهیل کنند.

    مثال ایستگاه مترو را در نظر بگیرید. فکر کنید که می‌خواهید به مقصدی بروید و برای رسیدن به آن باید از ایستگاه‌های مختلفی گذر کنید و برای سوارشدن در هر ایستگاه هزینه‌ای مجزا پرداخت کنید. قطعاً اگر مسیر راحت و آسانی برای پیمودن پیدا نکنید، در کنار آنکه هزینه شما افزایش خواهد یافت، امکان گم‌شدن شما نیز وجود دارد.

    گره‌های مسیریابی مسئول مسیریابی پرداخت‌ها از طریق شبکه لایتنینگ هستند و برای هر پرداختی که مسیریابی می‌کنند، هزینه دریافت خواهند کرد. میزان کارمزدهای به‌دست‌آمده به حجم پرداخت‌های ارسال شده از طریق گره و نرخ کارمزد تعیین شده توسط اپراتور بستگی دارد. این گره‌ها که نقش مسیریابی پرداخت را بر عهده دارند، باید مقداری نقدینگی به‌صورت بیت کوین (در اصل ساتوشی) را برای نقدینگی کانال ارائه کنند و انجام‌دهنده تراکنش‌ها با کمک مسیریابی این کانال‌ها پرداخت خود را ثبت و کارمزد ناچیزی پرداخت خواهد کرد.

    داشتن بیت کوین بیشتر در کانال‌های پرداخت به اپراتور‌های گره امکان می‌دهد پرداخت‌های بیشتری را انجام داده و کارمزد بیشتری دریافت کنند. علاوه بر این، داشتن بیت کوین بیشتر در کانال‌های پرداخت، تعداد مسیرهای بالقوه‌ای را که می‌توان برای مسیریابی پرداخت‌ها استفاده کرد، افزایش می‌دهد که می‌تواند گره موردنظر را برای کاربرانی که به دنبال پرداخت هستند جذاب‌تر کند.

    بااین‌حال، اگر گره مسیریابی، نقدینگی کافی نداشته باشد، ممکن است نتواند پرداخت‌ها را برای کاربران مسیریابی کند. این می‌تواند منجر به ازدست‌دادن شهرت شود و کاربران کمتری پرداخت‌ها را از طریق گره مسیریابی کنند. تمامی فرایند انتخاب گره‌ها برای مسیریابی و نهایی‌شدن تراکنش‌های لایتنینگی طبق الگوریتم خاصی به‌صورت غیرمتمرکز تنظیم می‌شود که بهترین مسیر را برای پرداخت به مقصد از نظر کارمزد، زمان و تعداد راه‌ها پیدا خواهد کرد.

    حمله Routing چگونه انجام می‌شود؟

    حال که با فرایند روتینگ یا مسیریابی در شبکه لایتنینگ آشنا شدید، بهتر است به نحوه حمله Routing بپردازیم و بررسی کنیم که اساساً این حملات به چه شیوه‌هایی صورت می‌پذیرد. در واقع، هدف از حمله مسیریابی ایجاد اختلال در جریان معمول پرداخت‌ها و سوءاستفاده از آسیب‌پذیری‌ها در الگوریتم‌های مسیریابی شبکه است. این حملات می‌توانند منجر به کارمزدهای مسیریابی غیرمنتظره، شکست در پرداخت یا نوسانات ناگهانی نقدینگی کانال شوند و حتی امکان استخراج اطلاعات مربوط به توزیع جریان نقدینگی توسط روش‌های مختلف وجود دارد.

    برای درک بهتر حمله مسیریابی بهتر است که به سراغ مثالی ساده برویم تا نحوه پیاده‌سازی این حمله آشنا شوید. ابتدا باید توجه داشته که ظرفیت کانال‌های عمومی همیشه مشخص است، اما، نحوه توزیع نقدینگی به آنها در دسترس نیست. (مقدار دارایی هر آدرسی که منجر به ایجاد این کانال پرداخت و قفل‌شدن دارایی شده است) فرض کنید که آلیس و باب، کانال پرداختی عمومی با ظرفیت یک بیت کوین ایجاد کرده‌اند و بااین‌حال مشخص نیست که هر کدام چه مقدار بیت کوین در تراکنش چند امضایی قفل کرده‌اند. پس اکنون زمان کار مهاجم ما برای دریافت اطلاعات به میان خواهد آمد.

    مهاجم ابتدا، تراکنش پرداختی یک بیت کوین با هشی نامعتبر را برای باب ارسال می‌کند و اکنون دو سناریو محتمل پیش رو است:

    • تراکنش پرداخت به باب می‌رسد و ازآنجایی‌که او هیچ پرداختی را که با هش پرداخت مطابقت داشته باشد درخواست نکرده است، گره او خطای هش پرداخت ناشناخته را به مهاجم برمی‌گرداند.
    • پرداخت به باب نمی‌رسد زیرا آلیس نقدینگی خروجی کافی ندارد. در این مورد، آلیس خطای موجودی ناکافی را برمی‌گرداند.

    اگر مهاجم یا کلاهبردار، خطای بالانس ناکافی را دریافت کند، متوجه خواهد شد که در واقع دارایی آلیس کمتر از یک بیت کوین بوده و می‌تواند این فرایند را آن‌قدر ادامه دهد تا مقدار دارایی او را تخمین بزند. پس از کسب اطلاع از دارایی آلیس، تخمین میزان دارایی باب نیز بسیار آسان خواهد بود (برای ایجاد کانال پرداخت، وجوه دو کاربر درگیر خواهد بود و می‌تواند متفاوت باشد).

    حمله Routing چگونه انجام می‌شود؟

    درحالی‌که این مکانیسم می‌تواند موجودی را برای کانال پرداخت خاص کشف کند، همچنین می‌تواند نحوه توزیع نقدینگی در شبکه را نیز نشان دهد. مهاجم می‌تواند تمام گره‌های شبکه را بررسی کند تا بفهمد نقدینگی چگونه در یک‌زمان خاص در شبکه توزیع می‌شود. حملات مسیریابی یا روتینگ اتک، تنها مختص به کشف اطلاعات از موجودی و فضای حریم خصوصی نیست و می‌توان انواع رفتار مخرب را برای ایجاد اختلال در پرداخت‌ها و مسیرهای آن ایجاد کرد.

    انواع حملات مسیریابی

    حال که اندکی با نحوه پیاده‌سازی رفتارهای مخرب در شبکه لایتنینگ آشنا شدید، نوبت به انواع حملات مسیریابی خواهد رسید. در این بخش به‌تمامی حملات احتمالی در شیوه مسیریابی اشاره خواهیم کرد و پس از شناخت هر کدام، قادر به بهبود امنیت استفاده خود در شبکه لایتنینگ خواهید بود. حملات مسیریابی، می‌توانند از طریق هزینه‌های مسیریابی گزاف، ایجاد اطلاعات نادرست در الگوریتم مسیریابی، تقلب در وضعیت تراکنش، دست‌کاری در موجودی و حتی مسدودکردن کانال صورت گیرند و بهتر است برای شناخت هر کدام، به‌صورت مجزا به هر حمله احتمالی اشاره کنیم.

    پس از معرفی و بررسی هر حمله مسیریابی، برای جلوگیری از این حملات و حفظ امنیت دارایی شما، راه کارهای امنیتی متفاوتی نیز برای شما اشاره خواهد شد که از هرگونه خطر احتمالی به‌دور باشید و به‌راحتی در این شبکه لایه دومی پرداخت‌های خود را نهایی کنید.

    تقلب در وضعیت تراکنش

    در حمله تقلب در وضعیت تراکنش، گره مخرب در شبکه لایتنینگ، می‌تواند موفقیت‌آمیز بودن یک پرداخت را انکار کند، درحالی‌که در واقع تراکنش موفقیت‌آمیز بوده است. این اقدام با امتناع از ارسال رسید پرداخت یا نمایش خطا انجام خواهد شد و حتی ممکن است باعث کاهش کارایی شبکه و کاهش اعتماد کاربران به آن شود.

    دست‌کاری در موجودی

    دست‌کاری در موجودی، از رایج‌ترین نوع حملات مسیریابی است که می‌تواند با ایجاد کانالی نامتعادل از لحاظ نقدینگی یا کاهش نقدینگی کانال پرداخت، توسط گره‌ای مخرب پیاده‌سازی شود. اگر توضیحات مسیریابی در لایتنینگ را به‌خاطر داشته باشید، ذکر کردیم که کانال‌های عمومی پرداخت، نقدینگی را تأمین می‌کنند و تنها تا سقف این کانال، هر فرد موفق به مسیریابی خواهد شد.

    برای مثال اگر فردی قصد پرداخت ۲ بیت کوین را از طریق لایتنینگ داشته باشد، باید به کانال‌های پرداختی با بیشتر از این میزان ظرفیت ارتباط بگیرد و یا تراکنش خود را به چندین بخش تقسیم کند. با ذکر این مفهوم، گره‌ای مخرب قادر خواهد بود با تغییر نقدینگی کانال پرداخت، مسیریابی را مشکل و عملکرد شبکه را مختل کند.

    تعیین کارمزد گزاف برای مسیریابی

    کانال‌های پرداخت عمومی در کنار ظرفیت، مقداری کارمزد نیز برای مسیریابی پرداخت‌ها دریافت می‌کنند که امکان تعیین کارمزد گزاف برای مسیریابی، از سوی کلاهبرداران نیز محتمل خواهد بود. در این حمله مسیریابی، گرهٔ مخرب، به طور هدفمند هزینه‌های مسیریابی را برای کانال پرداختی که کنترل می‌کنند، بیش از حد افزایش خواهد دهد.

    پس بااین‌وجود، هر زمان که شخصی تصمیم به انجام تراکنش از طریق این کانال پرداخت را بگیرد، مهاجم هزینه‌های زیادی را دریافت می‌کند که این اقدام ممکن است باعث ازدست‌رفتن اعتماد افراد به شبکه لایتنینگ و ناامیدی بسیاری از کاربران بابت هزینه‌های کارمزد سنگین شود.

    مسدودکردن کانال

    کاملاً مشخص است که انجام فرایند مسیریابی و پرداخت‌ها، با ظرفیت کانال‌های پرداخت ارتباط مستقیمی دارد و زمانی که این میزان ظرفیت یا نقدینگی بسته شود، منجر به مسدودشدن کانال پرداخت خواهد شد. در حمله مسدودکردن کانال، مهاجم با دست‌کاری ظرفیت کانال پرداخت یا بستن آن، منجر به تراکنش‌های ناموفق و فرایند ناموفق مسیریابی می‌شود و بسیاری از کاربران دیگر موفق به استفاده از این کانال پرداخت نخواهند بود.

    حتی ممکن است این حمله پیچیده‌تر تنظیم شود و دارایی کانال پرداخت را به طور کامل سرقت کند. با ذکر آنکه تمامی تراکنش‌ها یا پرداخت‌های مالی شبکه لایتنینگ، باید به‌صورت آنلاین صورت گیرند، درصورتی‌که کانال پرداخت به طور کامل توسط طرفین بسته نشود و یکی از طرفین تنها کانال پرداخت را ببندد، با ثبت‌نشدن آخرین تغییرات پرداخت‌ها، امکان تقلب نیز وجود خواهد داشت. بااین‌حال، بهتر است اشاره کنیم که با امکانات امنیتی پیشرفته برج‌های مراقبت لایتنینگ، تا به امروز امکان چنین رفتارهای مخربی بسیار کم خواهد بود.

    حملات مسیریابی پیازی

    شبکه لایتنینگ، برای ایجاد امنیت بیشتر در جزئیات تراکنش، از مسیریابی پیازی استفاده می‌کند و همان‌طور که از اسم آن پیدا است، دارای روش‌های رمزنگاری چندلایه‌ای برای حفظ حریم خصوصی تراکنش‌ها پیاده‌سازی شده است. در واقع در روش مسیریابی پیازی، با رمزگذاری جزئیات تراکنش در لایه‌ها، از گره‌های مخرب در افشای اطلاعات حساس در مورد فرستنده، گیرنده و مبلغ تراکنش جلوگیری خواهد شد که امروزه شبکه‌های به نامی مانند Tor نیز از این قابلیت استفاده می‌کنند.

    حملات مسیریابی پیازی

    حملات مسیریابی پیازی در شبکه لایتنینگ، به تلاشی از سوی مهاجمان برای شکست لایه‌های مختلف مسیریابی اشاره دارد که به‌قصد فهمیدن اطلاعات تراکنش اعم از گیرنده، فرستنده و مقدار موجودی صورت می‌پذیرد.

    آشفتگی مسیر

    در این قبیل حملات مسیریابی که با نام آشفتگی مسیر شناخته شده است، گرهٔ مخرب با تغییرات ناگهانی ظرفیت کانال پرداخت یا کارمزد دریافتی، منجر به مسیریابی اشتباه و مختل‌شدن انجام پرداخت‌ها خواهد شد. زمانی که کارمزدها و وضعیت کانال پرداخت به‌صورت مدام در نوسان باشد، دیگر گره‌های شبکه توانایی ارتباط‌گرفتن با آن را نخواهند داشت و ممکن است منجر به مسیریابی ناکارآمد و تأخیر بسیار زیادی در تأیید تراکنش‌ها شود.

    حملات سیبل

    حملات سیبل (Sybil Attacks) را می‌توان از جدی‌ترین حملات مسیریابی در شبکه لایتنینگ به شمار آورد که حتی می‌تواند به ازدست‌رفتن سرمایه افراد نیز ختم شود. در این حملات هکرها یا مهاجمین، با ایجاد چندین کانال پرداخت نامعتبر شانس و توانایی بیشتری را برای ایجاد اختلال در شبکه در اختیار دارند. با ایجاد تعداد زیاد کانال‌های پرداخت نامعتبر، این مهاجمین قادر به منحرف‌کردن مسیریابی پرداخت‌ها خواهند بود و حتی می‌توانند این وجوه را به آدرس‌های خود منتقل کرده یا نحوه کار بسیاری از کانال‌های پرداخت را مسدود کنند.

    نحوه شناسایی حملات روتینگ در شبکه لایتنینگ

    برای نحوه شناسایی حملات روتینگ در شبکه لایتنینگ، ابتدا باید اشاره کنیم که در واقع تشخیص این حملات بسیار دشوار بوده و تنها کاربرانی که دانش فنی زیادی از سازوکار شبکه لایتنینگ داشته باشند، متوجه این حملات خواهند شد. بااین‌حال اگر خطاهای غیرعادی در وضعیت تراکنش، تغییر ناگهانی ظرفیت کانال یا هزینهٔ سنگین پرداخت مشاهده کردید، به‌احتمال زیاد از سوی حملات مسیریابی سبب شده و بهتر است که قبل از استفاده از هر کانال پرداخت به‌خوبی رفتار آن را تجزیه‌وتحلیل کنید.

    تا به امروز بهترین روش‌ها برای شناسایی روتینگ اتک، استفاده از ابزارهای مختلف برای نظارت بر روی شبکه لایتنینگ، watchtowers یا برج‌های مراقبت، انتخاب مسیریابی و تجزیه‌وتحلیل گره‌ها هستند.
    از بهترین راه‌های شناسایی حملات مسیریابی، استفاده از Watchtowers در کنار پیاده‌سازی کلاینت نود لایتنینگی خود است که از محبوب‌ترین آنها می‌توان +LightningNetwork و LND Watchtower را نام برد که استفاده به‌شدت زیادی توسط کاربران شبکه لایتنینگ دارند.

    چگونه از حمله روتینگ در شبکه لایتنینگ جلوگیری کنیم؟

    حال که به درک بهتری از حملات مسیریابی در شبکه لایتنینگ رسیده‌اید، بهتر است به مهم‌ترین راه‌های جلوگیری از حملات روتینگ نیز بپردازیم تا در کنار افزایش کارایی و استفاده شما از این شبکه برای پرداخت‌های مالی، امنیت شما همیشه تضمین شود. بهترین راه‌های جلوگیری از حمله روتینگ در زمان استفاده از شبکه لایتنینگ، به گفته بسیاری از متخصصین بلاک چینی و توسعه‌دهنده شبکه‌های لایه دومی بیت کوین، کسب اطمینان از گره‌های معتبر، استفاده از کانال‌های پرداخت متنوع و استفاده از کیف پول‌ها یا کلاینت‌های شناخته شده است.

    در بخش زیر، چندین نکته کلیدی را برای جلوگیری از این‌گونه حملات به شما یادآوری خواهیم کرد که با انجام هر یک از این رویکردها، دیگری نگرانی بابت حملات احتمالی و به‌خطرافتادن امنیت دارایی خود نخواهید داشت.

    انتخاب نودهای قابل‌اعتماد

    اصلی‌ترین راه جلوگیری از حملات روتینگ، انتخاب نودهای قابل‌اعتماد در شبکه است. اگر قصد استفاده از گره‌های شبکه را برای مسیریابی پرداخت‌های خود دارید، ابتدا به‌خوبی درباره آنها تحقیق کرده و نظرات اکثر کاربران را در استفاده از آنها لحاظ کنید. توصیه می‌کنیم برای اطمینان از استفاده از نودهای معتبر لایتنینگی، به سایت‌های معتبری مانند انجمن لایتنینگ یا ردیت مراجعه کرده و نظر کاربران این شبکه لایه دومی را در استفاده از اپراتورهای گره شبکه بپرسید.

    یکی دیگر از راه‌های انتخاب نودهای قابل‌اعتماد، استفاده از ۱۰۰ نود برتر شبکه لایتنینگ است که تا حد زیادی مشکل حملات مسیریابی را کاهش می‌دهد، زیرا در کنار آنکه نقدینگی مناسبی دارد، امنیت بهتری را نیز مهیا می‌کند. بااین‌حال، ممکن است از این طریق در مواقع شلوغی کانال پرداخت، کارمزد بیشتری بپردازید.

    استفاده از کانال‌های متنوع

    از بهترین رویکردهایی که برای حفظ امنیت و جلوگیری از حملات روتینگ، توسط بسیاری از بیت کوینرها معرفی می‌شود، استفاده از کانال‌های متنوع است. با استفاده از کانال‌های پرداخت متعدد، در کنار آنکه مسیریابی پرداخت بهتری را خواهید داشت، امکان زیر نظر گرفتن فعالیت شما در جهت حملات سخت‌تر خواهد شد. برای استفاده از کانال‌های مختلف در شبکه لایتنینگ، تنها کافی است که به گره‌های دیگر شبکه متصل شوید تا امکان مسیریابی متعدد برای پرداخت را برای شما ممکن کند.

    نظارت روی فعالیت کانال

    شبکه لایه دومی لایتنینگ، رویکردی بسیار پویا دارد و شما همیشه قادر به مدیریت یا نظارت کانال‌های پرداخت خود هستید و حتی می‌توانید از اتصال به گره‌های شبکه یا نود شخصی خود استفاده کنید.
    نظارت همیشگی بر روی فعالیت کانال‌های پرداخت، به شما این امکان را می‌دهد که در صورت مشاهده هرگونه مشکل یا تخلف، از کانال پرداخت دیگر استفاده کرده و امنیت دارایی خود را در کنار راحتی حفظ کنید.

    به‌روزرسانی نرم‌افزار شبکه لایتنینگ

    به‌روزرسانی نرم‌افزار شبکه لایتنینگ، از اصلی‌ترین توصیه‌های توسعه‌دهندگان و سرویس‌های ارائه‌دهنده گره‌های لایتنینگی هستند که با آپدیت همیشگی استاندارد و بهبود باگ‌های نرم‌افزاری، در جلوگیری از حملات روتینگ، کمک شایانی خواهند کرد. حتی گاهی ممکن است به‌واسطه مشکل نرم‌افزاری در انجام پرداخت‌ها با ارورهای متغیری برخورد کنید، درحالی‌که شاید مشکل از رفتار مخرب گره‌ها یا حملات مسیریابی نباشد. پس بااین‌وجود برای جلوگیری از بروز هر گونه مشکل، آپدیت نرم‌افزار شبکه لایتنینگ به همراه برج‌های مراقبت نصب شده روی کلاینت، همیشه اولویت خواهد داشت.

    کلام پایانی

    شبکه لایتنینگ، به‌جرئت از مهم‌ترین پیشرفت‌ها و توسعه‌های فضای غیرمتمرکز بیت کوین به شمار می‌رود و تا زمان‌نگارش این مقاله، طبق آخرین گزارش‌ها سال ۲۰۲۳، به ظرفیت ۵۴۹۰ بیت کوین رسیده است. شبکه لایتنینگ با بیش از ۱۶۰۰۰ نود و بیش از ۶۰۰۰۰ کانال پرداخت، تا به امروز میزبان انجام هرگونه تراکنش خرد بیت کوینی بوده و می‌تواند در آینده نه‌چندان دور بسیاری از مشکلات سیستم‌های پرداخت را برای پذیرش بیشتر بیت کوین حل کند.

    این شبکه نیز مانند هر پروتکلی که بر روی اینترنت کار می‌کند، می‌تواند مورد حملات و رفتارهای مخرب قرار گیرد و تنها درک کافی کاربران در جهت استفاده از رویکردهای امنیتی بهینه، این حملات را بیهوده و غیرممکن خواهد کرد.

    شبنم توایی

    شبنم توایی

    علاقه زیادی به حوزه فناوری و فین تک دارم، درباره ارزهای دیجیتال، بلاک چین، هوش مصنوعی، وب ۳ و سایر موضوعات مرتبط با فناوری می‌نویسمو تحقیق می‌کنم. عاشق سفر و عکاسی هستمو اوقات فراغتم را با کشف جاذبه‌ها و ثبت لحظات زیبا سپری می‌کنم. بزرگترین هدفم تو زندگی یاد گرفتنه و لذت می‌برم از اینکه یادگرفته‌هامو دانش و تجربه‌ام را با دیگران به اشتراک بگذارم و از اونها هم یاد بگیرم.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    حمله تعویض سیم کارت چیست؟ آشنایی با نحوه جلوگیری از این حمله

    حمله تعویض سیم کارت، که به آن SIM Swap Scam نیز گفته می‌شود، ...

    ۵ نکته امنیتی مهم برای ذخیره امن ارزهای دیجیتال

    همان‌طور که ارزهای دیجیتال به طور فزاینده‌ای وارد جریان اصلی ...

    آدرس مخفی ارزهای دیجیتال چیست و چگونه کار می‌کنند؟

    هدف از معرفی آدرس‌های مخفی رمزارزی، فعال کردن حریم خصوصی برا ...

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر