سبد سرمایه گذاری 2025

ارز دیجیتال اتریوم نیم‌ سرویس چیست؟ همه چیز درباره ENS

تاریخ انتشار: 16 مرداد 1401 | آخرین به‌روزرسانی: 11 شهریور 1402
زمان مطالعه:  8 دقیقه
ارز دیجیتال اتریوم نیم سرویس

تمام ارزهای دیجیتال تحت شبکه‌های غیرمتمرکزی همچون بلاکچین «Blockchain» توسعه پیدا می‌کنند. اما سیستم‌های غیرمتمرکز در دنیای امروز ما، مفاهیمی نوظهور محسوب می‌شوند که هنوز جای رشد بسیاری دارند. بنابراین هر روزه شاهد تحولات بیشتری در حوزه کریپتو هستیم.

در واقع بخشی زیادی از مشکلات و مسائلی که در حوزه کریپتو وجود دارد، توسط خود پروژه‌های رمزارزی پوشش داده می‌شود. برای مثال، بسیاری از شبکه‌های بلاکچینی ارزهای دیجیتال مختلف به دنبال این هستند تا سرعت تراکنش‌های کند شبکه‌هایی مانند بیت‌کوین را حل کنند.

یکی دیگر از مشکلاتی که در حوزه ارزهای دیجیتال وجود دارد، آدرس‌های طولانی کیف‌پول‌ها کلاً رشته کدهای طولانی است که وارد کردن آن‌ها در کادرهای مختلف برای کاربران چالش‌برانگیز است. به همین خاطر پروژه سرویس نام اتریوم «ENS» برای حل این مشکل به میدان آمده است. اگر می‌خواهید بدانید سرویس نام اتریوم چگونه این مشکل را حل می‌کند، با ما همراه باشید.

سرویس نیم اتریوم «ENS» چیست؟

سرویس نیم اتریوم «ENS» از یک چالش تکنولوژیکی الهام گرفته است که اولین بار در زمانی که ارتش ایالات متحده در حال توسعه بلوک‌های سازنده اینترنت بود با آن مواجه شد.

در روزهای اولیه اینترنت، یکی از مشکلات اصلی دانشمندان علوم کامپیوتر این بود که نام دامنه و آدرس‌های پروتکل اینترنت مطابقت نداشتند، این موضوع باعث می‌شد تا درک و به خاطر سپردن آن‌ها برای یک کاربر معمولی سخت باشد؛ مثلاً، برای دسترسی به یک سایت، باید آدرس آی‌پی «IP» کامل آن سایت، مانند «54.235.191.121» تایپ می‌شد. از آنجایی که آدرس‌های IP فقط رشته‌هایی از اعداد و نقاط هستند که به خاطر سپردن آن‌ها طولانی و دشوار است، مرور وب را سخت می‌کرد.

خانم الیزابت فاینلر

خانم الیزابت فاینلر

با این حال، به دنبال تحقیقات پیشرفته انجام شده توسط الیزابت فاینلر «Elizabeth Feinler»، دانشمند آمریکایی، در دهه 1970، پل موکاپتریس «Paul Mockapetris»، دانشمند کامپیوتر آمریکایی، سیستم نام دامنه «Domain Name System» که اختصاراً به آن دی‌ان‌اس «DNS» گفته می‌شود را در سال 1983 توسعه داد.

DNS آدرس‌های IP را با نام‌های دامنه مناسب انسان مطابقت می‌دهد. به عنوان مثال، به‌جای تایپ کردن «104.26.6.189 – 54» می‌توانید به سادگی «bitpin.ir» را در نوار جست‌وجوی خود تایپ کنید و به سایت بیت‌پین هدایت شوید. در واقع شما با تایپ کردن نام سایت موردنظر خود می‌توانید به صفحه آن هدایت شوید، بدون این که نیازی به وارد کردن آدرس آی‌پی آن باشد.

حالا علی‌رغم تمام فعالیت‌های شگفت‌انگیز تکنولوژیکی که در بخش کریپتو صورت می‌گیرد، ارزهای دیجیتال هنوز هم عمدتاً از سیستمی شبیه به تنظیم آدرس IP قدیمی استفاده می‌کنند.

مثلاً اگر بخواهید بیت‌کوین خود را به آدرس شخص دیگری بفرستید، باید از آدرس کیف‌پول آن شخص استفاده کنید که یک رشته کد طولانی است؛ اینجاست که سرویس نام اتریوم (ENS) وارد می‌شود!!

تاریخچه سرویس نام اتریوم «ENS»

سرویس نام اتریوم در چهارم ماه می سال ۲۰۱۷ توسط دو تن از اعضای بنیاد اتریوم «Ethereum Foundation» به نام‌های الکس ون‌دساندی «Alex Van de Sande» و نیک جانسون «Nick Johnson» ارائه شد.

سرویس نام اتریوم «ENS» دقیقاً چه کاری انجام می‌دهد؟

سرویس نیم اتریوم یا اتریوم نیم سرویس «Ethereum Name Service» که اختصاراً به آن «ENS» گفته می‌شود، یک سیستم نامگذاری توزیع شده، باز و قابل گسترش است که با بلاکچین اتریوم در تعامل است. نقش سرویس نام اتریوم، مانند نقش دی‌ان‌اس «DNS » است که در قسمت قبل بررسی کردیم. در واقع ای‌ان‌اس «ENS» نام‌های قابل خواندن برای انسان مانند «john.eth» را به یک نام قابل خواندن توسط ماشین مانند آدرس کیف‌پول مانند «8g978dl39ji9xl» تبدیل می‌کند.

کاربران از طریق سرویس نام اتریوم «ENS» می‌توانند دامنه‌های خود را خریداری و مدیریت کنند. به این معنی که تراکنش‌های ایمن و غیرمتمرکز می‌توانند بدون نیاز به پرداختن به آدرس‌های طولانی و پیچیده انجام شوند. همچنین احتمال هرگونه خطای ورودی را هنگام تایپ آدرس گیرنده برای ارسال وجوه کاهش می‌دهد.

از نسل Z تا NFT و تحلیل دوج‌کوین در شماره جدید دامیننس

دامیننس ۱۵، همین حالا دریافت کن!

    ENS چگونه کار می‌کند؟

    اتریوم نیم سرویس «ENS» ممکن است شبیه به سیستم «DNS» توسعه یافته در دهه 1980 به نظر برسد، اما معماری آن بسیار متفاوت است. همان‌طور که قبلاً هم اشاره کردیم، اتریوم نیم سرویس، نام‌های قابل خواندن برای انسان را به شناسه‌های قابل خواندن برای ماشین تبدیل می‌کند؛ مثلاً، آدرس‌ کیف‌پول اتریوم یا سایر ارزهای دیجیتال را ویرایش می‌کند.

    در حال حاضر اگر کسی بخواهد برای شما ارز دیجیتال ارسال کند، باید آدرس کیف‌پول خود را برای وی بفرستید. طبیعتاً حفظ کردن آدرس کیف‌پول امکان‌پذیر نیست، بنابراین شما باید این آدرس را در جایی یادداشت کرده باشید. اتریوم نیم سرویس می‌خواهد این بار را از روی دوش کاربران برداشته و به خاطر سپردن و ارائه آدرس‌های طولانی کیف‌پول‌ها را آسان کند. منشا این فناوری نیز مانند دیگر سرویس‌های مبتنی بر اتریوم، بر پایه‌ی قراردادهای هوشمند «Smart Contract» است.

    همان طور که قراردادهای فیزیکی برای اهداف مختلف منعقد می‌شوند، قراردادهای هوشمند نیز قراردادهای دیجیتالی هستن که بر اساس مجموعه‌ای از دستورالعمل‌های از پیش تعریف شده، بدون دخالت شخص ثلالث و به‌صورت خودکار در شبکه بلاکچین اجرا می‌شوند. این قراردادها تعاملات همتا‌به‌همتا «P2P» را در شبکه بلاکچین مدیریت می‌کنند. حالا چگونگی کارکرد اتریوم نیم سرویس را می‌توان به‌صورت زیر تشریح کرد:

    • یک دامنه «ENS» از توکن‌های غیر قابل تعویض «NFT» ساخته می‌شود. توکن‌های غیرقابل تعویض در شبکه اتریوم از استاندارد «ERC-721» استفاده می‌کنند. بنابراین کاربران می‌توانند با انتقال یا فروش آن توکن‌ «NFT»، دامنه خود را با سایر کاربران معامله نمایند. در واقع آدرس‌ کیف‌پول و سایر اطلاعات دیگر به این توکن‌ها متصل شده و توسط مالک آن مدیریت می‌شوند.
    • ثبت کردن نام دامنه توسط رجیسترارها «Registrars» انجام می‌شود. ریجسترارها قراردادهای هوشمندی هستند که نام‌های زیر دامنه را تخصیص می‌دهند. (مثلاً «.eth» یک ریجسترار است و اگر شما بخواهید یک نام مانند «eth» را ثبت کنید، باید از طریق ریجسترار «.eth» اقدام کنید!)
    • برای خرید یک دامنه از اتریوم نیم سرویس «ENS»، باید در مرحله اول ببینید که آیا آن دامنه موجود است (یعنی شخص دیگری آن را ثبت نکرده است)؛ سپس هزینه تمدید سالانه آن را ارزیابی نمایید. (برای اینکه بدانید نام دامنه مودنظر شما موجود است یا خیر، می‌توانید به وبسایت – https://app.ens.domains – مراجعه نمایید)
    • لازم است بدانید که نام‌های پرطرفدار از همان ابتدا طی مزایده به فروش می‌رسند. آن‌گاه پس از خریداری یک دامنه، کاربر می‌تواند آدرس‌های خود را به آن متصل کند، از روی آن زیردامنه دیگر بسازد، حتی آن را به سایر کاربران اجاره دهد یا آن را به بفروشد! (برای مثال، اگر شما مالک دامنه «eth» باشید، می‌توانید زیر دامنه «learn.bitbyte.eth» را به صورت رایگان ایجاد کنید)
    می‌بینید که فرآیند ایجاد اتریوم نیم سرویس با ساختار نام دامنه وب‌سایت‌ها تفاوت دارد، اما همانند آن‌ها عمل کرده و به کاربران این اجازه را می‌دهد تا عبارت‌های طولانی را به چند کلمه کوتاه تبدیل نمایند؛ همچون زمانی که شماره دیگران را با یک نام کوتاه ذخیره می‌کنید. بنابراین یک تجربه بهتر خواهید داشت و احتمال وقوع اشتباه نیز به‌ شدت کاهش پیدا خواهد کرد.

    آیا «ENS» فقط برای آدرس کیف‌پول کاربرد دارد؟

    طبیعتاً این تنها آدرس کیف‌پول نیست که در دنیای کریپتو با یک مجموعه کد طولانی نشان داده می‌شود؛ در واقع بسیاری از مفاهیم در دنیای کریپتو و ارزهای دیجیتال با رشته کدهای طولانی مشخص می‌شوند که برای نشان داده آسان‌تر همه آن‌ها می‌توان از اتریوم نیم سرویس استفاده کرد.

    ارز دیجیتال اتریوم نیم سرویسبه عبارت دیگر، مالکان دامنه‌های «ENS» قادر هستند تا برای دامنه‌ی خود زیر دامنه ایجاد کرده و همچنین اطلاعات دیگری را به آن اضافه کنند. اما این اطلاعات فقط به آدرس کیف‌پول‌ها محدود نمی‌شود و می‌تواند یک قرارداد هوشمند، تراکنش، هش‌ها، فراداده یا هر چیز دیگری را شامل شود!

    ارز دیجیتال اتریوم نیم‌ سرویس چیست؟

    پلتفرم اتریوم نیم سرویس دارای یک توکن بومی و اختصاصی است که تحت همان نماد «ENS» در بازار کریپتو عرضه شده است. ارز دیجیتال اتریوم نیم‌ سرویس روی شبکه بلاکچین اتریوم ایجاد شده است. اعضای انجمن «ENS»، به عنوان اعضای یک سازمان خودمختار غیرمتمرکز یا دائو «DAO» از توکن‌های «ENS» خود برای برقراری ارتباط با تغییراتی که می‌خواهند در سازمان ایجاد شود، استفاده می‌کنند.

    بنابراین ارز دیجیتال اتریوم نیم‌ سرویس «ENS» یک توکن حاکمیتی برای سرویس نام اتریوم محسوب می‌شود.  لازم به ذکر است که «ENS» توسط یک سازمان غیرمتمرکز خودمختار یا همان دائو «DAO» اداره می‌شود که اساساً یک سازمان بدون رهبری متمرکز است. دائو خود را از طریق توکن «ENS» اداره می‌کند؛ به این معنی که دارندگان توکن «ENS» پیشنهادات خود را ارائه می‌دهند و برای توسعه آینده این سیستم رأی‌گیری می‌کنند!

    قیمت ارز دیجیتال اتریوم نیم سرویس در آینده

    اتریوم نیم سرویس یک سیستم کارآمد برای کریپتو محسوب می‌شود، از این رو پیش‌بینی قیمت ارز دیجیتال اتریوم نیم‌ سرویس در آینده، صعودی در نظر گرفته شده است؛ به طوری‌که برخی از پلتفرم‌ها قیمت آن در سال 2024 و 2025 را بالای 100 دلار پیش‌بینی کرده‌اند!

    توکن «ENS» را از کدام صرافی‌ها می‌توان خریداری کرد؟

    ارز دیجیتال اتریوم نیم‌ سرویس «ENS» را می‌توان از برخی از بهترین صرافی‌های رمزارزی جهان خریداری کرد که برای این منظور، موارد زیر در اولویت قرار دارند:

    • صرافی بایننس «Binance»
    • صرافی هیوبی گلوبال «Huobi Global»
    • صرافی کوین‌بیس اکسچینج «Coinbase Exchange»
    • صرافی کوکوین «KuCoin»
    • صرافی گیت «io»
    • صرافی اف‌تی‌ایکس «FTX»
    • صرافی کراکن «Kraken»

    شما می‌توانید برای خرید ارز دیجیتال اتریوم نیم‌ سرویس به هریک از صرافی‌های مشهور فوق مراجعه نمایید. اما با توجه به چالش‌هایی که فعالیت در صرافی‌های خارجی برای کاربران ایرانی دارد، شما می‌توانید با سهولت بیشتر از طریق صرافی‌های داخلی و حرفه‌ای بیت پین برای خرید ارز دیجیتال اتریوم نیم‌ سرویس اقدام نمایید.

    خرید ارز دیجیتال اتریوم نیم‌ سرویس

    کیف‌پول‌های «ENS» کدامند؟

    ارز دیجیتال اتریوم نیم‌ سرویس به دلیل این که در شبکه اتریوم اجرا می‌شود، می‌تواند روی بسیاری از کیف‌پول‌های مطرح نگهداری شود. از جمله این کیف‌پول‌ها می‌توان موارد زیر را نام برد:

    شما می‌توانید پس از خرید ارز دیجیتال اتریوم نیم‌ سرویس، آن را به یکی از کیف‌پول‌های نامبرده انتقال دهید. البته این کیف‌پول‌ها برای نگهداری میان‌مدت یا طولانی‌مدت ارز دیجیتال اتریوم نیم‌ سرویس توصیه می‌شوند. در غیر این‌صورت اگر قصد ترید یا خریدوفروش بلافاصله این ارز را دارید، نیازی به انتقال آن به کیف‌پول نیست.

    گفتار پایانی!

    ارز دیجیتال اتریوم نیم‌ سرویس متعلق به یک سرویس به همین نام است که در شبکه بلاکچین اتریوم برای آسان کردن رشته کدهای طولانی مانند آدرس کیف‌پول ایجاد شده است.

    از این رو اتریوم نیم سرویس می‌تواند جایگاه ویژه‌ای در شبکه بلاکچین و همچنین اینترنت نسل آینده «Web 3» داشته باشد. بنابراین این سرویس را می‌توان یکی از مهم‌ترین پروژه‌های حوزه کریپتو در نظر گرفت. برای دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید به وبسایت رسمی اتریوم نیم سرویس – https://ens.domains مراجعه نمایید.

    سؤالات متداول

    • سرویس نام اتریوم «ENS» چیست؟

    سرویس نام اتریوم یا اتریوم نیم سرویس «Ethereum Name Service» یک سیستم نامگذاری است که به کاربران اجازه می‌دهد تا آدرس‌های طولانی بلاکچین را به شیوه‌ای ساده‌تر نمایش دهند!

    • ارز دیجیتال «ENS» چیست؟

    ارز دیجیتال اتریوم نیم‌ سرویس با نماد «ENS» که متعلق به سیستم نامگذاری این سرویس است، در بازار کریپتو عرضه شده است.

    • هزینه دامنه «ENS» چقدر است؟

    دامنه‌های ENS جدا از هزینه تراکنش‌های اتریوم، حدود 5 دلار هزینه دارند.

    • آیا ارز دیجیتال «ENS» برای سرمایه‌گذاری مناسب است؟

    بر طبق پیش‌بینی‌های صعودی انجام شده، می‌توان ضمن انجام تحلیل‌های شخصی، ارز دیجیتال اتریوم نیم‌ سرویس «ENS» را برای سرمایه‌گذاری زیر نظر گرفت.

    • چطور می‌توان توکن «ENS» را خریداری کرد؟

    برای خرید توکن «ENS» یا ارز دیجیتال اتریوم نیم‌ سرویس می‌توانید  به صرافی‌ بیت پین مراجعه کنید.

    تیم محتوا بیت‌پین

    تیم محتوا بیت‌پین

    تدوین و بررسی مطالب حوزه کریپتو و خلق مقالات کاربردی در حوزه ارزهای دیجیتال.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    هر آنچه باید درباره ارز دیجیتال کلاور فایننس (CLV) بدانید!

    در روزهایی که پلتفرم‌ها و شبکه‌های بلاک چینی متنوعی برای...

    معرفی ارز دیجیتال گرس و نحوه شرکت در ایردراپ GRASS

    آیا می‌دانستید حتی با اشتراک گذاشتن اینترنت بلا‌استفاده خود...

    دیدگاه‌ها 2 دیدگاه
    در پاسخ به دیدگاه کاربر
    1. شهاب
      شهاب | 24 شهریور 1401

      ما هم می تونیم برای خودم از این دامنه‌ها ثبت کنیم؟

      • کارن آهنگری
        کارن آهنگری | 24 شهریور 1401

        سلام شهاب عزیز، بله. آموزشش رو به زودی منتشر می‌کنیم.