ثبت نام بیت پین - شروع تازه

فریز شدن تتر به چه معناست؟ چگونه می‌توان از آن جلوگیری کرد؟

تاریخ انتشار: 29 مرداد 1403 | آخرین به‌روزرسانی: 20 شهریور 1403
زمان مطالعه:  9 دقیقه
فریز شدن تتر یعنی چه؟ چگونه می‌توان از آن جلوگیری کرد؟

ارز دیجیتال تتر (USDT)، بزرگ‌ترین استیبل کوین بازار است و خیلی از سرمایه‌گذاران تتر را به‌عنوان روشی برای حفظ ارزش دارایی‌های خود انتخاب می‌کنند. بااین‌حال، فریز شدن تتر یکی از مسائلی است که امروزه در میان جامعه کریپتو به چالش و نگرانی بزرگی بدل شده است.

اما فریز شدن تتر به چه معناست؟ آیا واقعاً امکان دارد دارایی کاربران ایرانی مسدود شود؟ با چه راهکارهایی می‌توان از این اتفاق جلوگیری کرد؟ این مقاله برای پاسخ به همین سؤالات نوشته شده است؛ تا انتها همراه ما باشید. 

فریز شدن تتر چیست و چطور رخ می‌دهد؟

اگر خوب بدانید تتر چیست، حتماً اطلاع دارید که این استیبل کوین توسط شرکتی متمرکز به نام Tether که زیر مجموعه iFinex است، صادر می‌شود. فریز شدن تتر (Tether Freeze)، به رخدادی اشاره دارد که در آن آدرس بلاک چینی فرد توسط این کمپانی، در لیست سیاه قرار گرفته و دارایی وی برای هر گونه انتقال و جابه‌جایی مسدود می‌شود.

این اتفاق به طور معمول زمانی رخ می‌دهد که صاحب حساب و آدرس تتر، مرتکب جرمی شود یا قوانین ضد پول‌شویی و تحریمی تتر را زیر پا بگذارد.

به زبانی ساده، در این اتفاق، حساب بلاک چینی کاربر به‌صورت کلی مسدود شده و امکان جابه‌جایی، فروش دارایی و هرگونه استفاده از آن غیرممکن می‌شود. فریز شدن USDT می‌تواند به دستور مستقیم کمپانی تتر، پرونده‌های حقوقی، سرقت دارایی، زیر پا گذاشتن قوانین و… باشد.

فریز شدن تتر

اگر در اخبار ارزهای دیجیتال، واژه فریز شدن تتر را شنیده‌اید، باید بدانید که این اتفاق به معنای آن است که دیگر امکان دسترسی به دارایی و استفاده از آدرس فلگ شده، برای شخص صاحب آدرس وجود ندارد. در واقع تا زمانی که این آدرس در لیست سیاه باشد، هیچ‌گونه راهی برای دسترسی به آن امکان‌پذیر نیست.

فریز کردن کیف پول حاوی تتر، تا به امروز با انتقادهای مختلفی از سوی کاربران ارز دیجیتال همراه بوده است و بسیاری از فعالان ارز دیجیتال، به دلیل این اتفاق، این استیبل کوین را نوعی ارز دیجیتال متمرکز و وابسته به دولت می‌دانند.

با این حال، اگر قوانین تتر را زیر پا نگذارید، هیچ خطری برای دارایی شما وجود نداشته و ترس بزرگ فریز شدن دارایی شما منطقی نیست. بااین‌حال برای جلوگیری از فریز شدن تتر، باید دلایل این رخداد را به‌خوبی بشناسید. 

۳ دلیل اصلی فریز شدن تتر

فریز شدن تتر، همیشه 3 دلیل اصلی دارد که اگر اخبار مربوط به این اتفاق یا اعلان رسمی تتر را خوانده باشید، بارها به این موارد مهم اشاره شده است. از آنجایی که کمپانی Tether Limited ناشر استیبل کوین USDT، ارز دیجیتال پگ شده با دلار آمریکا، طبق قوانین و چارچوب مشخص خود فعالیت می کند، نقض قوانین کمپانی و یا شکایت‌های مبتنی بر کلاهبرداری یا سرقت، می‌تواند منجر به مسدود شدن همیشگی دارایی فرد شود.

نقض قوانین و مقررات پلتفرم‌های معاملاتی

اولین و رایج‌ترین دلیل فریز شدن تتر، به نقض قوانین و مقررات پلتفرم‌های معاملاتی بازمی‌گردد. اگر فردی در زمان استفاده از پلتفرم‌های معاملاتی مانند بروکرها یا صرافی‌ها قوانینی را زیر پا گذاشته و یا فعالیت مشکوکی مانند تأمین مالی تروریسم و پول‌شویی انجام دهد، کمپانی تتر با شکایت صرافی، دارایی فرد را مسدود خواهد کرد.

این اتفاق می‌تواند به دلیل استفاده از پلتفرم‌های معاملاتی با گواهی شناسایی و احراز هویت جعلی و نقض هر گونه قانون مهم در پلتفرم مربوطه باشد که علاوه بر قطع‌شدن دسترسی کاربر به حساب صرافی، دارایی وی نیز مسدود می‌شود.

در نتیجه، زیر پا گذاشتن قوانین صرافی‌های متمرکز و فعالیت غیرقانونی در آنها به دلیل تحریم نیز می‌تواند از دلایل فریز شدن دارایی کاربر باشد. پس، توصیه می‌کنیم برای خرید و فروش تتر، ابتدا قوانین هر صرافی را مطالعه کرده و در صورت نیاز در صرافی‌های داخلی فعالیت کنید.

از پیوند بلاک‌چین و هوش مصنوعی، به پول می‌رسیم؟

جوابت تو شماره ۱۴ ماهنامه دامیننسه!

    درخواست مراجع قانونی و دادگاه‌ها

    از دیگر دلایل امروزی فریز شدن تتر، درخواست مراجع قانونی و دادگاه‌ها است. درصورتی‌که کاربر ارز دیجیتال، مورد شکایت مراجع قانونی قرار گیرد، به درخواست قانون‌گذاران، کمپانی تتر موظف است که تترهای وی را فریز کرده و دسترسی به آن را مسدود کند.

    این درخواست‌ها می‌تواند به دلیل فعالیت مشکوک کاربر، شکایت‌های قضایی مهم و فعالیت‌هایی مانند سرقت دارایی از سایر پروتکل‌ها یا صرافی‌ها باشد. پس کمپانی تتر بنا بر درخواست قانون‌گذاران دارایی کاربر را مسدود می‌کند تا پس از پایان پرونده شکایت از وی به آن رسیدگی شود. 

    فعالیت‌های مشکوک و غیرقانونی

    فعالیت‌های مشکوک و غیرقانونی نیز تا به امروز منجر به فریز شدن تتر بسیاری از کاربران ارز دیجیتال شده است. به‌عنوان مثالی ساده، تراکنش‌های بلاک چینی متعدد، میان صرافی‌های بین‌المللی با صرافی‌های داخلی که در لیست تحریم هستند، می‌تواند منجر به مسدود شدن USDT شود.

    از دیگر فعالیت‌های مشکوک می‌توانیم به ارتباط آدرس کاربر با هک صورت‌گرفته، جابه‌جایی مشکوک پول در بین کشورهای مختلف در لیست تحریم و وجود ارتباطاتی با گروهک‌های تروریستی و ضد مالیاتی اشاره کنیم که نتیجه آن نیز مسدودشدن دارایی تا زمان شفاف‌شدن پرونده است.

    تتر
    خرید و فروش آسان تتر در بیت‌پین
    • معامله بیش‌از ۳۰۰ کوین دیگر
    • دریافت وام و اعتبار معاملاتی
    • سرعت بالا در تکمیل سفارشات
    • بات‌های معامله‌گر متنوع
    • پشتیبانی ۲۴ ساعته
    خرید تتر

    شرکت تتر چه نقشی در فریز شدن تتر دارد؟

    شاید تا به اینجای مقاله، از خود بپرسید که در فرایند فریز شدن تتر، کمپانی ناشر این استیبل کوین چه نقشی دارد؟ در جواب این سؤال باید بگوییم که تتر، با کمک قراردادهای هوشمند استیبل کوین تتر، کنترل مستقیم بر روی فریز کردن دارایی و انتقال آن دارد و در صورت هر گونه فعالیت مشکوک می‌تواند دارایی را مسدود کند.

    طبق قراردادهای هوشمند تتر، این کمپانی اجازه دارد در صورت مشاهده هر گونه نقض قوانین و زیر پا گذاشتن تحریم، از تابع FreezeAccount استفاده کرده و دارایی کاربر مشکوک به نقض‌کننده قوانین را به‌صورت موقت یا دائمی مسدود سازد.

    این اتفاق می‌تواند چه به‌صورت مستقیم از سوی کمپانی تتر و چه به دلیل شکایت نهادهای مالی و قانون‌گذاران باشد. در نتیجه، هر گونه فعالیت غیرقانونی، دورزدن تحریم، فعالیت در پلتفرم‌های نامعتبر و فعالیت‌های مشکوک به پول‌شویی می‌تواند دارایی کاربر را از دسترس خارج کند.

    ضررهای فریز شدن تتر

    فریز شدن تتر، می‌تواند برای کاربران ارز دیجیتال ضررهای هنگفتی را به بار آورد. فریز آدرس بلاک چینی کاربر علاوه بر آنکه دسترسی به آن را به طول کامل غیرممکن می‌کند، احتمال دارد بر روی آدرس‌هایی که با آن در تعامل نیز تأثیر بگذارد.

    از دست‌رفتن دارایی کاربر

    همانطور که گفتیم، فریز شدن USDT از سوی کمپانی تتر، می‌تواند منجر به ازدست‌رفتن همیشگی دارایی کاربر شود. طبق قوانین کمپانی تتر، این شرکت آزادی کامل دارد که در صورت هر گونه فعالیت مشکوک کاربران، دارایی آنها را فریز کرده و برای همیشه از دسترس خارج کند.

    فریز شدن تتر

    این تابع فریز که می‌تواند موقت یا دائمی باشد، با تصمیم کمپانی و قراردادهای هوشمند تعیین می‌شود و هر کاربر امروزی که فعالیت غیرقانونی و مشکوک دارد، در خطر ازدست‌دادن دارایی خود است. با این حال، این خطر برای کاربرانی که در پلتفرم‌های معاملاتی معتبر فعالیت می‌کنند و چنین فعالیت‌های مشکوکی ندارند، دور از انتظار است.

    نوسانات قیمت و کاهش نقدینگی

    فریز شدن مقدار قابل‌توجهی تتر به همراه کاهش نقدینگی، درصورتی‌که با جو رسانه‌ای منفی نیز همراه باشد، می‌تواند باعث نوسانات قیمت و قطع پیوند تتر از دلار در کوتاه‌مدت شود. این نوسانات قیمت می‌تواند به معامله‌گران و حتی بسیاری از پروتکل‌های حوزه دیفای نیز ضربه بزرگی بزند.

    نحوه جلوگیری از فریز شدن تتر

    اگر با نحوه جلوگیری از فریز شدن تتر آشنا باشید، دیگر جای نگرانی و ترس نیست. زیرا، تا زمانی که کار غیرقانونی انجام نداده‌اید، هم حریم خصوصی‌تان حفظ خواهد شد و هم دارایی‌تان نیز در امان است. بااین‌حال، اگر ترسی بابت فریز شدن تترهای خود دارید، به نکات زیر توجه کنید.

    • اولین و بهترین راه برای جلوگیری از فریز شدن تتر، استفاده از پلتفرم‌های معاملاتی معتبر و پیروی از قوانین آن‌هاست. برای ایرانیان به دلیل تحریم‌های صورت‌گرفته، بهترین مسیر خریدوفروش تتر از پلتفرم‌های داخلی مانند بیت پین است.
    • از دیگر راه‌های جلوگیری از مسدودشدن تتر، استفاده از چندین آدرس و کیف پول برای انتقال‌های بلاک چینی است. با این چند کیف پول، دیگر به‌صورت مستقیم به صرافی تراکنش ندارید و احتمال فریز شدن دارایی شما کاهش می‌یابد.
    • همیشه برای جلوگیری از فریز شدن دارایی، از تراکنش مستقیم با پلتفرم‌هایی که کاربران فارسی‌زبان را در لیست تحریم خود دارند، جلوگیری کنید. از این موارد می‌توانیم به صرافی‌ها و پلتفرم‌هایی اشاره کنیم که اجازه ارائه خدمات به برخی از کشورها مانند ایران را ندارند.
    • در پلتفرم‌های نامعتبر فعالیت نکنید. ممکن است در صورت تعامل، واریز و برداشت دارایی در پلتفرمی مشکوک به پول‌شویی و کلاهبرداری، دارایی کاربران نیز از سوی قانون‌گذاران و کمپانی تتر مسدود شود. پس همیشه به پلتفرمی معتبر مراجعه کرده و فعالیت قانونی در آن داشته باشید.
    • کمپانی تتر و پلتفرم‌هایی معاملاتی که از قوانین این کمپانی پیروی می‌کنند، تا زمانی که فعالیت مشکوکی را از شما مشاهده نکنند، اجازه مسدودکردن تترهای شما را ندارند. در نتیجه، ترس زیاد فریز شدن تتر همیشه منطقی نیست.
    • از ارائه هر گونه مدارک جعلی برای احراز هویت (KYC) در صرافی‌های خارجی پرهیز کنید. درصورتی‌که فعالیت غیرقانونی شما شناسایی شود، مرحله بعدی می‌تواند فریز شدن تترهای شما باشد.
    • بهتر است برای جلوگیری از ارتباط آدرس‌های بلاک چینی تتر در بستر بلاک چین اتریوم (ETH)، ترون (TRX) و… با سایت‌ها و پلتفرم‌های نامعتبر، به‌صورت دلخواه از ارز دیجیتال تتر خریداری کرده و به کیف پول سخت افزاری خود انتقال دهید.
    • برای کاهش خطر فریز شدن تتر، می‌توانید آن را با استیبل کوین‌های غیرمتمرکزی مانند دای (DAI) سواپ کنید تا دیگر نگران دارایی خود نباشید.
    دای
    خرید و فروش آسان دای در بیت‌پین
    • معامله بیش‌از ۳۰۰ کوین دیگر
    • دریافت وام و اعتبار معاملاتی
    • سرعت بالا در تکمیل سفارشات
    • بات‌های معامله‌گر متنوع
    • پشتیبانی ۲۴ ساعته
    خرید دای

    احتمال مسدودشدن تتر کاربران ایرانی چقدر است؟

    همان‌طور که در بخش‌های مختلف مقاله اشاره کردیم، باتوجه‌به وجود تابع فریز در قراردادهای هوشمند تتر، این کمپانی می‌تواند در صورت بروز هر گونه تخلف دارایی‌های کاربران را مسدود کند که این اتفاق، باعث تنش زیادی در بین کاربران ایرانی شده است.

    اگر کمی واقع‌بین باشیم، درصورتی‌که قانون‌گذاران ایالت متحده فشار بیشتری را برای تحریم علیه کشور ایران اعمال کنند، احتمال مسدودشدن آدرس‌های بلاک چینی تتر مرتبط با کاربران ایرانی وجود دارد. با این حال، این احتمال با درنظرگرفتن گستردگی خدمات کمپانی تتر و هدف بازار کریپتو برای حفظ محور تمرکز بسیار کم است.

    زیرا این اتفاق علاوه بر ایجاد جو منفی حول فعالیت کمپانی تتر، می‌تواند واکنش‌های بسیار جدی را از سوی کاربران ارز دیجیتال همراه داشته باشد. از جهتی دیگر تا به امروز کمپانی تتر هیچ‌گونه بیانیه یا مطلبی درباره مسدودکردن و احتمال فریز دارایی ایرانی‌ها منتشر نکرده است.

    کلام پایانی

    فریز شدن تتر و ترس ازدست‌دادن سرمایه، امروزه از داغ‌ترین مباحثی است که چه در جامعه فارسی‌زبان و چه در بین کاربران خارج از کشور بارها شنیده می‌شود. در این مقاله سعی کردیم که به معنی فریز شدن تتر و راه‌های جلوگیری از آن اشاره کنیم. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد.

    نظر شما درباره سیاست‌های کمپانی تتر چیست؟ آیا به نظر شما امکان مسدودشدن دارایی کاربران ایرانی وجود دارد؟ برای ما در بخش نظرات بنویسید.

    سؤالات متداول

    • چقدر احتمال فریز شدن تتر وجود دارد؟

    احتمال فریز شدن تتر برای کاربرانی که فعالیت‌های مشکوکی مانند پول‌شویی، تأمین مالی تروریسم، هک و کلاهبرداری انجام نداده‌اند، بسیار کم است.

    • آیا موجودی تتر ایرانی‌ها فریز می‌شود؟

    تا به امروز هیچ‌گونه دلیلی برای فریز کردن تتر کاربران ایرانی وجود نداشته و کاربران می‌توانند به‌راحتی به خرید و فروش تتر در صرافی‌های داخلی بپردازند.

    • آیا فریز شدن تتر بر قیمت سایر ارزهای دیجیتال تأثیرگذار است؟

    فریز شدن تترها اگر مقدار بسیار کمی باشد، تأثیری بر روی قیمت سایر ارزهای دیجیتال نمی‌گذارد. با این حال، درصورتی‌که ایجاد جو رسانه‌ای منفی و فریز مقدار قابل‌توجه تتر، می‌تواند منجر به کاهش نقدینگی تتر و نوسانات قیمت شود. 

    • آیا شرکت تتر می‌تواند بدون دلیل قانونی تترهای ما را فریز کند؟

    کمپانی تتر تنها در صورت بروز فعالیت‌های مشکوک اقدام به فریز تترها می‌کند و تا به امروز هیچ‌گونه اعلان یا بیانیه‌ای مبتنی بر مسدودکردن تترهای کاربران فارسی‌زبان منتشر نشده است.

    • بهترین روش جلوگیری از فریز شدن تتر چیست؟

    بهترین روش برای جلوگیری از فریز شدن تتر، استفاده از صرافی‌های معتبر برای خرید و فروش تتر و واریز دارایی به کیف پول سخت افزاری برای نگهداری است.

    محمد رجبی

    محمد رجبی

    من چند سالی هست که محقق بیت کوین‌ام و فکر می‌کنم بیت کوین، تنها تلاش موفق بشر برای دستیابی به آزادی مالی خواهد بود.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    وایت پیپر ارز کرونوس (CRO)؛ قدمی به سوی آینده دیجیتال

    آیا به دنبال پروژه‌ای منحصربه‌فرد برای سرمایه‌گذاری در...

    توکن ARC-20 چیست؟ معرفی جدیدترین استاندارد اکوسیستم بیت کوین

    استاندارد توکن ARC-20، از جدیدترین استانداردهای توکن روی...

    نگاهی به وایت پیپر انکر (ANKR): چرا این پروژه متفاوت است؟

    انکر (Ankr 2.0) به عنوان یکی از پیشرفته‌ترین زیرساخت‌های وب...

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر