گزارش تحلیلی بیت پین از بازار رمزارزها؛ جلسه فدرال رزرو در کانون توجه (۲۷ شهریور ۱۴۰۳)

تاریخ: 27 شهریور 1403
زمان مطالعه:  14 دقیقه
گزارش هفتگی بازار کریپتوکارنسی - گزارش هفتگی بازار رمزارزها از نگاه بیت پین - گزارش هفتگی بازار ارزهای دیجیتال

این هفته بازار ارزهای دیجیتال تحت تأثیر اخبار داغ اقتصادی و ژئوپلیتیک قرار گرفت و تحولات چشمگیری را تجربه کرد. صندوق‌های ETF اسپات بیت‌کوین با نوسانات قابل‌توجهی روبه‌رو شدند، درحالی‌که تحلیلگران مطرح بازار، نظرات مهمی درباره روند رمزارزها ارائه دادند. از سوی دیگر، داده‌های فاندامنتال نشان‌دهنده نوسانات جدی در بخش‌های مختلف بازار بودند. این تغییرات قابل‌توجه، شرایط جدیدی را برای سرمایه‌گذاران به وجود آورده است.

در ادامه به بررسی دقیق‌تر این تحولات و تأثیر آن‌ها روی بازار ارزهای دیجیتال می‌پردازیم. تا پایان گزارش همراه ما باشید.

اخبار و رویدادها

در این بخش، ابتدا به بررسی اخبار ارزهای دیجیتال و اقتصاد می‌پردازیم، سپس نگاهی به اخبار ژئوپلیتیک و عملکرد صندوق‌های ETF بیت‌کوین و اتریوم می‌اندازیم.

اخبار ارزهای دیجیتال

9 سپتامبر: مرلین چین، رهبر جدید لایه 2 بیت کوین با 1.2 میلیارد ارزش قفل شده

به دنبال گزارش سایت cryptopotato، مرلین چین (Merlin Chain)، پلتفرم لایه ۲ بیت کوین، با ارزش کل قفل شده ۱.۲ میلیارد دلار و بیش از ۱۶ میلیارد دلار تراکنش پل بلاک چین، به بزرگترین لایه ۲ رمزارز بیت کوین تبدیل شده است. با ۱.۹ میلیون آدرس و پردازش ۱۲.۷ میلیون تراکنش، مرلین چین از ۲۰۰ برنامه غیرمتمرکز پشتیبانی کرده و بیش از ۸۰ درصد دارایی‌های بومی بیت کوین را میزبانی می‌کند. این پلتفرم با فناوری ZK-Rollup و برنامه کمک هزینه ۲۱۰ میلیون توکن، امنیت و مقیاس‌پذیری خود را بهبود بخشیده است..

9 سپتامبر: رکورد جدید هش‌ریت بیت کوین

باتوجه به گزارش سایت bitcoinist، داده‌های زنجیره‌ای نشان می‌دهد علی‌رغم کاهش قیمت بیت‌ کوین، هش‌ریت شبکه به بالاترین سطح تاریخی خود رسیده است. میانگین ۷ روزه هش‌ریت، اخیراً افزایش چشمگیری داشته که نشان‌دهنده رشد قدرت محاسباتی شبکه و جذابیت بیت ‌کوین برای ماینرها است. از اوایل سپتامبر، با وجود کاهش قیمت، ماینرها با امید به افزایش قیمت، تجهیزات خود را گسترش داده‌اند. این روند مشابه اوایل سال است که منجر به رکورد تاریخی قیمت شد.

10 سپتامبر: جایگاه دوم در بین شبکه‌های لایه دوم اتریوم از آن شبکه Base شد

طبق گزارش سایت Coindesk، شبکه لایه ۲ بیس (Base) از صرافی کوین‌بیس، با توسعه توسط تیم آپتیمیسم به سرعت به رتبه دوم میان ۷۴ شبکه لایه دوم اتریوم رسیده و با ۱۸ درصد سهم بازار، از رقبایی چون استارک‌نت و پروژه پالیگان پیشی گرفته است.

موفقیت بیس نشان‌دهنده اهمیت بازاریابی قوی، بودجه کافی و فناوری پیشرفته در رشد بلاک‌ چین‌ها است. کمپین‌های تبلیغاتی و رویدادهایی مانند سامر آنچین (Summer Onchain) با مشارکت ۲ میلیون کیف پول به این رشد کمک کرده‌اند. داده‌های مستقل نیز این رشد را تأیید می‌کنند، هرچند بخش زیادی از ترافیک شبکه بیس مربوط به معاملات میم‌کوین‌ها است.

11 سپتامبر: بیشترشدن فعالیت‌های ارز دیجیتال جهان در سال 2024

گزارش چینالیسیس نشان می‌دهد (Chainalysis) ارزش فعالیت‌های جهانی ارز دیجیتال از سه ماهه چهارم ۲۰۲۳ تا سه ماهه اول ۲۰۲۴ به طور چشمگیری افزایش یافته و شاخص پذیرش جهانی به ۰.۸ رسیده است. این افزایش، به ویژه در کشورهای پردرآمد مانند آمریکای شمالی و اروپای غربی مشهود بود و به راه‌اندازی ETFهای اسپات بیت کوین در ایالات متحده نسبت داده می‌شود. در کشورهای کم‌درآمد آفریقا و آمریکای لاتین، استفاده از استیبل‌کوین‌ها بیشترین رشد را داشته است.

اخبار اقتصادی

11 سپتامبر

  • تغییرات قیمت مصرف‌کننده خالص ماهانه (Core CPI m/m): این شاخص از نرخ 0.2 درصد به 0.3 درصد افزایش یافت.
  • تغییرات قیمت مصرف‌کننده ماهانه (CPI m/m): شاخص تورم مصرف‌کننده در 0.2 درصد ثابت ماند.
  • تغییرات قیمت مصرف‌کننده خالص سالانه (Core CPI y/y): تورم مصرف‌کننده خالص سالانه در نرخ 3.2 درصد بدون تغییر باقی ماند.
  • تغییرات قیمت مصرف‌کننده سالانه (Core CPI y/y): شاخص تورم قیمت مصرف‌کننده سالانه از نرخ 2.9 درصد به 2.5 درصد کاهش یافت.

افزایش ماهانه شاخص قیمت مصرف‌کننده خالص نشان‌دهنده افزایش تقاضا و کاهش رکود است. این موضوع باعث شد معامله‌گران احتمال کاهش نرخ بهره را کمتر کنند و در نتیجه، قیمت بیت‌ کوین افت کرد.

نتیجه‌گیری: به جز افزایش جزئی در تورم خالص ماهانه، تورم خالص سالانه ثابت مانده و تورم سالانه کاهش یافته است. این نشان می‌دهد تورم در حال کنترل شدن است و فشارهای تورم کاهش یافته‌اند. این شرایط می‌تواند فدرال رزرو را به سمت اتخاذ سیاست‌های پولی انبساطی با شیب بیشتر و کاهش نرخ بهره سوق دهد. نکته مهم این است که اقتصاد آمریکا در وضعیت ثبات و رشد قرار دارد و اکنون زمان مناسبی برای کاهش نرخ بهره است تا از رکود جلوگیری و فرود نرم اقتصادی صورت گیرد.

همچنین با اجرای سیاست‌های پولی انبساطی، سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیرتر می‌شوند و سرمایه‌های خود را‌ از بازارهای کم‌ریسک مانند اوراق قرضه خارج و به بازارهای پرریسک‌تر مانند بیت‌ کوین وارد می‌کنند که می‌تواند به افزایش قیمت بیت کوین در کوتاه‌مدت منجر شود.

از سوی دیگر، با رشد اندک در خدمات و تولید که در سطح مطلوبی قرار دارند و همچنین افزایش شاخص احساسات مصرف‌کننده نشان‌دهنده تمایل مردم برای مصرف بیشتر است. همچنین کاهش تورم و شرایط مثبت در بازار کار، تعادل اقتصادی را نشان می‌دهد. این موارد می‌توانند به تنهایی مانع از رکود اقتصادی آمریکا شوند و رشد اقتصادی را حفظ کنند. البته درکنار اعمال سیاست‌های پولی انبساطی مانند کاهش نرخ بهره، احتمال وقوع فرود نرم افزایش یافته و رونق اقتصادی وجود دارد که این امر می‌تواند در میان‌مدت باعث افزایش قیمت بیت‌ کوین شود.

18 سپتامبر

  • نرخ وجوه فدرال رزرو (Federal Funds Rate)؛ عدد قبلی: 5.5 درصد، پیش‌بینی تحلیلگران: 5.25 درصد، به دلیل کاهش تورم مصرف‌کننده و هزینه‌های مصرف شخصی و به تعادل رسیدن بازار کار، تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند نرخ وجوه فدرال رزرو کاهش یابد.
  • کنفرانس مطبوعاتی فدرال رزرو (FOMC Press Conference)
از پیوند بلاک‌چین و هوش مصنوعی، به پول می‌رسیم؟

جوابت تو شماره ۱۴ ماهنامه دامیننسه!

    اخبار ژئوپلیتیک

    15 سپتامبر

    • حمله موشکی نیروهای یمن به اسرائیل

    در تاریخ 25 شهریور (15 سپتامبر)، نیروهای یمن اقدام به حمله موشکی بالستیک علیه اسرائیل کردند.

    اخیرا تنش‌ها میان اسرائیل، لبنان و یمن افزایش یافته و این وضعیت ریسک‌های ژئوپلیتیک در خاورمیانه را تشدید کرده است. در صورت ادامه این درگیری‌ها و تنش‌های ژئوپلیتیک، احتمالا شاهد سقف‌های جدیدتری در قیمت طلا خواهیم بود.

    بررسی خالص جریان صندوق‌های ETF Spot Bitcoin

    در هفته گذشته، به دنبال انتشار داده‌های اقتصادی مثبت و رونق اقتصادی در آمریکا، خالص جریان صندوق‌های قابل‌معامله (ETF) بیت کوین افزایش یافت. تنها در روز 11 سپتامبر، به دلیل رشد شاخص تورم خالص ماهانه، این خالص جریان منفی شد. بیشترین خالص جریان مثبت در روز 13 سپتامبر به ثبت رسید و ارزش آن 263 میلیون دلار بود.

    خالص جریان صندوق‌های قابل‌معامله بیت کوین - NetFlow صندوق‌های ETF اسپات رمزارز بیت کوین

    خالص جریان صندوق‌های قابل‌معامله بیت کوین | منبع: SosoValue

    بررسی خالص جریان صندوق‌های ETF Spot Ethereum

    در هفته گذشته، صندوق‌های ETF اسپات اتریوم نوسانات زیادی را تجربه کردند، اما در مجموع خالص جریان منفی غالب بود. بیشترین خالص جریان منفی در این صندوق‌ها به 20 میلیون دلار رسید.

    خالص جریان صندوق‌های قابل‌معامله اتریوم - NetFlow صندوق‌های ETF اسپات رمزارز اتریوم

    خالص جریان صندوق‌های قابل‌معامله اتریوم | منبع: Coinglass

    نظرات تحلیلگران برجسته بازار

    • 14 سپتامبر؛ بیت کوین آماده جهش قیمت در ماه اکتبر

    طبق گزارش سایت dailyhodl، تحلیلگر ارز دیجیتال با نام مستعار Rekt Capital پیش‌تر توانسته بود پیش‌بینی دقیقی از اصلاح قیمت بیت کوین (BTC) ارائه دهد، اکنون به روند صعودی این ارز دیجیتال در هفته‌های آینده خوش‌بین است. او با اشاره به تاریخچه بیت ‌کوین در سال‌های هاوینگ، انتظار دارد ماه اکتبر، ماه خوبی برای بیت ‌کوین باشد و پیش‌بینی می‌کند رشد ۱۰ تا ۲۷ درصدی در این ماه ممکن است قیمت بیت ‌کوین را به ۶۷,۵۰۰ دلار یا حتی به رکورد جدیدی برساند. همچنین، تحلیلگر Rekt Capital معتقد است که بیت کوین می‌تواند به زودی وارد فاز صعودی شود.

    • 15 سپتامبر: قیمت دوج کوین آماده صعود است

    به گزارش سایت dailyhodl، تحلیلگر مشهور ارزهای دیجیتال با نام مستعار TechDev در پلتفرم X اعلام کرد، دوج کوین (DOGE) به زودی شاهد صعود چشمگیری خواهد بود. او با اشتراک‌گذاری نموداری نشان داد دوج کوین در حال تبدیل یک سطح مقاومت کلیدی به حمایت است که احتمال دارد منجر به جهش قیمت شود. همچنین، TechDev پیش‌بینی کرد بازار آلت کوین‌ها نیز به زودی افزایش قیمت را تجربه خواهد کرد.

    در مورد بیت کوین، این تحلیلگر با ارائه نموداری بیان کرد بیت کوین در حال آماده‌سازی برای مرحله نهایی صعود خود است. همچنین تحلیلگر TechDev با مقایسه روند فعلی بیت کوین با چرخه سال ۲۰۱۶، پیش‌بینی کرد قیمت این ارز ممکن است مسیری مشابه طی کند و به سقف تاریخی جدید برسد.

    تحلیل دوج کوین توسط تحلیلگر برجسته بازار - Techdev تحلیلگر برجسته بازار

    تحلیل دوج کوین توسط تحلیلگر برجسته بازار (Techdev) منبع: شبکه ایکس (توییتر سابق)

    تحلیل کوانت

    در این قسمت 10 ارز برتر دنیا را با استفاده از ضریب بتا بررسی می‌کنیم.

    بتا (BETA) نماد
    0.80 ETH
    0.62 BNB
    0.57 XRP
    1.39 SOL
    0.95 ADA

    1.26

    AVAX

    1.18

    DOGE
    0.27 TON
    0.30 TRX

    بتا (BETA): ضریب بتا ضریبی است که نشان می‌دهد یک ارز نسبت به شاخص کل (بیت کوین) چه میزان پرریسک و کم‌ریسک است. ضریب بتای همسان با 1 به‌منظور ریسک هم‌سو با شاخص کل است. ضریب بتای بزرگ‌تر از 1 به‌منظور پرریسک‌تر از شاخص کل است. ضریب بتای کمتر از 1 به‌منظور کم‌ریسک‌تر از شاخص کل است. ضریب بتای منفی به‌منظور بازده معکوس نسبت به شاخص کل است.

    بر اساس ضریب بتا، کم‌ریسک‌ترین ارز TON، هم‌سو با شاخص ADA و پرریسک‌ترین ارز SOL است.

    ***

    بتا (BETA) نماد
    0.02- DXY
    0.05 NASDAQ
    0.02 S&P500
    0.04 GOLD
    0.03- OIL

    درون این جدول مقدار ضریب بتا نمادها نسبت به بیت کوین را محاسبه کرده‌ایم.

    ***

    ضریب همبستگی بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال

    همبستگی یک رابطه متقابل یا ارتباط بین دو یا چند متغیر را نشان می‌دهد. ماهیت همبستگی یک شاخص تاریخی است که سرمایه‌گذاران را از رابطه بین دارایی‌های مالی و ارزش بازار ارز دیجیتال آگاه می‌کند. اگر قیمت دو دارایی در یک مرحله افزایش یابد، گفته می‌شود که دارای همبستگی مثبت هستند که با همبستگی 1 گزارش می‌شود. برعکس همبستگی مثبت، همبستگی 1- است، که یک رابطه معکوس را نشان می‌دهد.

    SOLUSD XRPUSD BNBUSD ETHUSD BTCUSD  
    0.62 0.44 0.60 0.78 1 BTCUSD
    0.59 0.48 0.64 1 0.78 ETHUSD
    0.55 0.34 1 0.64 0.60 BNBUSD
    0.48 1 0.34 0.48 0.44 XRPUSD
    1 0.48 0.55 0.59 0.62 SOLUSD

    ***

    جدول همبستگی میان بیت کوین (BTCUSD) – طلا (GOLD) نفت (OIL) – NASDAQ  – S&P500

    S&P 500 NASDAQ OIL GOLD BTCUSD
    0.08 0.15 0.05- 0.15 1 BTCUSD
    0.13 0.10 0.07 1 0.15 GOLD
    0.15 0.07 1 0.07 0.05- OIL
    0.91 1 0.07 0.10 0.15 NASDAQ
    1 0.91 0.15 0.13 0.08 S&P 500

    تحلیل شاخص‌ها

    تحلیل بیت کوین (BTC)

    بیت کوین همواره زیر محدوده داینامیک خود نوسان می‌کند و در انتهای نمودار در حال حرکت در روندی خنثی است.

    تحلیل بیت کوین (BTC)همان‌طور که در نمودار مشاهده می‌کنیم، بیت کوین با مقاومت محدوده ۶۳ الی ۶۳ هزار دلاری درگیر است. انتظار می‌رود بیت کوین پس از رسیدن به محدوده مقاومتی گفته شده، با فشار فروش مواجه شده و روند اصلاحی خود را آغاز کند. محدوده حمایتی مشخص‌شده در نمودار واقع در ۵۰٬۶۰۰ الی ۵۲٬۷۰۰ دلار، اولین هدف این اصلاح در بازه زمانی میان‌مدت است.

    همچنین در صورت شکست محدوده مقاومتی عنوان شده (ناحیه ۶۲ الی ۶۳ هزار دلار)، این اتفاق می‌تواند به‌عنوان سیگنالی برای آغاز یک روند صعودی کوتاه‌مدت تلقی شود و اهداف بالاتری را برای بیت کوین به همراه داشته باشد.

    بیت کوین
    خرید و فروش آسان بیت کوین در بیت‌پین
    • معامله بیش‌از ۳۰۰ کوین دیگر
    • دریافت وام و اعتبار معاملاتی
    • سرعت بالا در تکمیل سفارشات
    • بات‌های معامله‌گر متنوع
    • پشتیبانی ۲۴ ساعته
    خرید بیت کوین

    تحلیل ارز دیجیتال اتریوم (ETH)

    اتریوم در تایم فریم ۴ ساعته بین دو ناحیه عرضه و تقاضا در نوسان است.

    تحلیل ارز دیجیتال اتریوم (ETH)

    با بررسی نمودار در تایم ۴ساعته و کوتاه‌مدت، می‌توان انتظار داشت اتریوم پس از تأمین نقدینگی کافی از محدوده حمایتی ۲٬۱۰۰ الی ۲٬۲۰۰ دلاری (محدوده سبزرنگ در نمودار) و حفظ این ناحیه، با افزایش قیمت مواجه شود و روندی صعودی را آغاز کند. پس از تأمین نقدینگی کافی، اتر می‌تواند به سمت شکست ناحیه مقاومتی داینامیک خود در قیمت ۲٬۴۶۶ گام بردارد.

    اتریوم
    خرید و فروش آسان اتریوم در بیت‌پین
    • معامله بیش‌از ۳۰۰ کوین دیگر
    • دریافت وام و اعتبار معاملاتی
    • سرعت بالا در تکمیل سفارشات
    • بات‌های معامله‌گر متنوع
    • پشتیبانی ۲۴ ساعته
    خرید اتریوم

    تحلیل شاخص دامیننس تتر

    دامیننس تتر مطابق با تحلیل هفته قبل، روند اصلاحی داشت و به سمت حمایت‌های خود حرکت کرد.

    تحلیل شاخص دامیننس تتر

    دامیننس تتر در حال حاضر بالای محدوده داینامیک حمایتی خود، در حال حرکت صعودی است. در انتهای روند، دامیننس با سطح مقاومتی و عرضه ۶.۰۶ درگیر است. درصورتی‌که از همین محدوده با افزایش عرضه مواجه شود، می‌تواند محدوده حمایتی گفته شده را به سمت پایین بشکند. پس از شکست ناحیه حمایتی داینامیک مشخص شده، انتظار داریم دامیننس تتر حرکت اصلاحی خود را به سمت دو محدوده حمایتی واقع در ۵.۳۹ و ۵.۱۱ ادامه دهد و از این نواحی با افزایش تقاضا مواجه شود.

    تحلیل شاخص توتال ۲

    شاخص توتال ۲ در انتهای یک الگوی فشردگی نوسان می‌کند.

    تحلیل شاخص توتال ۲

    با نگاهی به شاخص توتال ۲ در تایم فریم ۴ ساعته می‌بینیم این شاخص در حال حرکت در انتهای فشردگی خود است و اکنون در میانه این الگو قرار دارد. شاخص توتال ۲ می‌تواند پس از رسیدن به محدوده تقاضا و حمایتی که برای آن مشخص شده (ناحیه ۷۲۶ میلیارد دلار)، با افزایش تقاضا مواجه شود به سمت شکست محدوده مقاومتی داینامیک خود در عدد ۹۰۰ میلیارد دلار، گام بردارد.

    همچنین باید به این نکته اشاره کرد که با افزایش شاخص توتال ۲، روند آلت کوین‌ها صعودی و با کاهش این شاخص، روند آلت کوین‌ها نزولی می‌شود.

    تحلیل تکنیکال سایر بازارها

    تحلیل انس جهانی طلا

    انس طلا محدوده مقاومتی و کانال صعودی خود را به سمت بالا شکست!

    تحلیل تکنیکال سایر بازارهاانس طلا همواره مقاومت مهم ۲۵۳۰ دلاری را که در هفته‌های اخیر به آن اشاره شده بود، به سمت بالا شکست و این ناحیه را به حمایت خود تبدیل کرد. درصورتی‌که طلا این محدوده حمایتی را حفظ کند، می‌توانیم انتظار داشته باشیم حرکت صعودی خود را ادامه دهد و اهداف بالاتری در نمودار خود ثبت کند.

    محدوده‌های مهمی که اکنون می‌توانیم به‌عنوان حمایت برای طلا در نظر داشت عبارت‌اند از محدوده ۲٬۵۲۰ الی ۲٬۵۳۷ دلار و سطوح حمایتی ۲٬۴۷۸ و ۲٬۴۵۱ دلار. همچنین نواحی ۲٬۵۸۸ و ۲٬۶۱۰ دلار نیز، دو محدوده مهم عرضه محسوب می‌شوند.

    تحلیل شاخص دلار آمریکا

    شاخص دلار آمریکا همواره در حال حرکت نوسانی بین دو محدوده حمایت و مقاومت خود است.

    تحلیل شاخص دلار آمریکاباتوجه‌به تصویر، شاخص دلار آمریکا بین دو محدوده حمایت (واقع در ۱۰۰.۵۹۷ دلار) و مقاومت (واقع در ۱۰۱.۸۴۳ دلار) در حال نوسان است و اکنون در کف این تریدینگ رنج، یعنی محدوده ۱۰۰.۶ قرار دارد.
    درصورتی‌که شاخص دلار آمریکا ناحیه حمایتی گفته شده را به سمت پایین بشکند، انتظار می‌رود حرکت نزولی خود را به سمت حمایت بعدی در عدد ۱۰۰.۰۱۵ دلار ادامه دهد.

    توجه: مقالات منتشر شده در آکادمی بیت پین فقط اهداف آموزشی دارند و نباید آن‌ها را توصیه‌ای مبنی بر خرید، فروش و یا سرمایه‌گذاری در نظر گرفت.

    محمدجواد جعفری

    محمدجواد جعفری

    چند سال پیش، پس از تب‌وتاب بازار بورس ایران با فارکس آشنا شدم و همین موضوع باعث شد که به سراغ یادگیری تحلیل تکنیکال و اقتصاد کلان برم. بعد از مدتی علاقم به اقتصاد بیشتر شد و به صورت حرفه‌ای‌تر تو این حوزه کار کردم. طولی نکشید که با ورود به دنیای ارزهای دیجیتال، شروع به یادگیری تحلیل فاندامنتال کردم و الان بیشتر زمانم رو روی بررسی پروژه‌های بلاک‌چین و تحلیل اقتصاد کشورها می‌ذارم.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    تحلیل ارز متیس (MATIS)؛ بررسی نواحی مهم بر سر راه صعود | 1 آذر

    ارز دیجیتال متیس با نماد METIS یکی از محدود پروژه‌های حوزه...

    تحلیل بیت کوین؛ قیمت در قله ۹۸ هزار دلاری! | ۱ آذر

    بیت کوین، بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین رمزارز جهان، این هفته موفق...

    تحلیل تکنیکال گراف (GRT): شکست مقاومت و آماده برای صعود | ۳۰ آبان

    ارز دیجیتال گراف با نماد GRT ارز ۵۰ ام مارکت کپ بازار است و...

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر