سبد سرمایه گذاری 2025

بیت کوین سفر انرژی در زمان است!

تاریخ انتشار: 9 خرداد 1401 | آخرین به‌روزرسانی: 8 آذر 1402
زمان مطالعه:  6 دقیقه
بیت کوین سفر انرژی در زمان است

بیت‌کوین اولین و محبوب‌ترین ارز دیجیتال جهان است که هنوز هم بیشتر سهم بازار کریپتوکارنسی‌ها را در اختیار دارد. پس از بیت‌کوین، هزاران ارز دیجیتال دیگر به میدان آمدند که بیشتر آن‌ها عملکردی بهتر از بیت‌کوین دارند و حتی ضعف‌های آن را پوشش می‌دهند. اما بیت‌کوین به دلیل اولین بودن، هنوز هم مورد علاقه بیشتر افراد در جهان است. با گذشت بیش از یک دهه و نیم از ظهور ارزهای دیجیتال، هنوز هم هیچ ارز دیجیتال دیگری نتوانسته است رتبه اول بازار را از بیت‌کوین بگیرد. اما بیت‌کوین تا کی می‌تواند اولین باقی بماند؟ آیا ضعف‌های بیت‌کوین که یکی از اصلی‌ترین ‌آن‌ها، مصرف انرژی بالای آن است، می‌تواند آینده روشنی را برای این ارز رقم بزند؟! با ما همراه باشید تا این موضوع را بررسی کنیم.

مقدمه‌ای بر ماهیت بیت‌کوین

همان‌ طور که اشاره کردیم، بیت‌کوین «Bitcoin» اولین ارز دیجیتال جهان است که تحت شبکه‌ی غیرمتمرکز بلاکچین «Blockchain» در بین‌ سال‌های 2008 تا 2009 به واسطه‌ی یک معرفی‌نامه متنی یا وایت‌پیپر «Whitepaper» به جهان معرفی شد. شخصی که این مفهوم شگفت‌انگیز را به جهان ارائه داد، نام مستعار ساتوشی ناکاموتو «Satoshi Nakamoto» را روی خود گذاشته بود. اگرچه تا امروز افرادی ادعا کرده‌اند که همان ناکاموتو هستند، اما ادعای آن‌ها توسط جامعه کریپتو پذیرفته نشده است. بیت‌کوین یک ارز دیجیتال غیرمتمرکز است؛ یعنی ساختار فیزیکی ندارد و توسط هیچ حکومت یا مرکز خاصی کنترل نمی‌شود. این ویژگی‌ سبب شده تا پس از بیت‌کوین نگاه اقتصادی به همه‌چیز به شکل غیرمتمرکز دربیاید. امروزه فناوری‌های دیفای «Defi»، دائوها «DAO»، توکن‌های غیرمثلی «NFTs» و… نمونه‌های بیشتری هستند که از شبکه غیرمتمرکز بلاکچین حاصل شده‌اند.

الگوریتم اثبات اعتبار چیست؟ حتما بخوانید: چه کسانی با خرید و فروش بیت کوین، ثروتمند شده‌اند؟  

چرا بیت‌کوین مصرف انرژي بالایی دارد؟

بیت‌کوین برای ساختار غیرمتمرکز شبکه خود از الگوریتم اجماع اثبات کار «Proof of Work» استفاده می‌کند که اختصاراً آن را «PoW» می‌نامند. در این الگوریتم، نودهای این شبکه مسئول ایجاد بلوک‌های جدید بیت‌کوین با استفاده از محاسبات و حل مسائل پیچیده ریاضی هستند. این کار به‌وسیله دستگاه‌های ماینر «Miner» صورت می‌گیرد. به همین خاطر گفته می‌شود که بیت‌کوین استخراج می‌شود. در واقع استخراج بیت‌کوین به همین فعالیت اشاره دارد. حالا ماینرها برای ایجاد بلوک‌های جدید و تأیید تراکنش‌های شبکه بیت‌کوین به برق فشار قوی، خط ثابت و قوی اینترنت، کابل‌های اتصالی و یک مکان اختصاصی نیاز دارند. همه این فرآیند سبب می‌شود تا اگر یک شخص یا گروه بخواهند بیت‌کوین استخراج کنند، تمام این تجهیزات را فراهم کرده و انرژي بالایی را مصرف کنند!

بیت کوین سفر انرژی در زمان است، یعنی چه؟

در ابتدا استخراج بیت‌کوین کار آسانی بود. در واقع افراد حتی با قدرت پردازنده و کارت گرافیک کامپیوترهای خانگی و گوشی‌های خود می‌توانستند بیت‌کوین استخراج کنند. اما روز به روز مصرف انرژی بیت کوین بیشتر شد و با بیشتر شدن تعداد استخراج‌کنندگان این ارز در جهان، سختی این شبکه هربار بالاتر رفت. به این معنی که هرچقدر تعداد استخراج کنندگان بیشتر می‌شود، بلوک‌های جدید با دشواری بیشتر و با استفاده از دستگاه‌های قوی‌تر ایجاد می‌شوند و این امر به مصرف برق بیشتر هم نیاز دارد. در واقع از سال 2008 تا سال 2022، سختی شبکه بیت‌کوین بشدت افزایش پیدا کرده است. به‌طوری‌ که در حال حاضر استخراج این ارز دیجیتال با کامپیوتر و گوشی یک امر خنده‌دار است. چون فقط ماینرهای اسیک «ASIC» قادر به استخراج آن هستند. برای بیان سفر انرژی بیت‌کوین در زمان می‌توان گفت:

  • تعداد بیت‌کوین‌ها محدود است. یعنی فقط 21 میلیون واحد بیت‌کوین برای استخراج وجود دارد.
  • تعداد بیشتر بیت‌کوین‌ها – چیزی حدود 17 میلیون آن – تا به امروز استخراج شده‌اند، اما با توجه به سخت شدن شبکه، به نظر می‌رسد به زمان بیشتری نیاز است تا حجم باقی‌مانده از واحدهای‌ بیت‌کوین باقی‌مانده استخراج شوند.
  • با گذر زمان، بیت‌کوین به مصرف بیشتر انرژی نیاز دارد و این یعنی سفر انرژی بیت‌کوین در زمان!
  • هر بیت‌کوین را می‌توان به 100 هزار (000/000/100) ساتوشی «Satoshi» تقسیم کرد. در واقع ساتوشی کوچک‌ترین واحد اندازه‌گیری بیت‌کوین است.
  • در زمان‌های ابتدایی استخراج بیت‌کوین، به ازای هر 10 تا 50 دقیقه استخراج، 50 بیت‌کوین به عنوان پاداش به ماینرها داده می‌شد. تقریباً هر 4 سال این مقدار نصف می‌شود، به طوری که در نهایت به تعداد اندکی ساتوشی می‌رسد!
  • نصف شدن پاداش بیت‌کوین در سا‌ل‌های 2012، 2016 و 2020 انجام شده است. بر طبق زمان‌بندی اعلام شده، نصف شدن بعدی آن در سال 2024 خواهد بود.
  • پس از هر نصف شدن پاداش بیت‌کوین، قیمت بیت‌کوین به‌شدت در بازار افزایش پیدا می‌کند!
  • با نصف شدن پاداش بیت‌کوین در هر دوره، مقدار تورم این ارز نیز افزایش پیدا می‌کند.

با توجه به آن‌چه گفته شد، حالا تصور کنید که در سال‌های آینده اگرچه هربار سختی شبکه بیت‌کوین افزایش پیدا می‌کند، پاداش استخراج آن کم می‌شود. به نظر می‌رسد در آینده دیگر ماینرها تمایلی به استخراج بیت‌کوین نداشته باشند، مگر این که قیمت بیت‌کوین به حدی بالا برود که این موضوع را برای آن‌ها جبران کند!

بیت کوین سفر انرژی در زمان است

از نسل Z تا NFT و تحلیل دوج‌کوین در شماره جدید دامیننس

دامیننس ۱۵، همین حالا دریافت کن!

    آینده مصرف انرژی بیت‌کوین به کجا می‌رسد؟

    واقعیت این است که مصرف انرژی بیت‌کوین به صورت تصاعدی رشد خواهد کرد و مقدار الکتریسیته‌ای که یک ساتوشی نشان می‌دهد تقریباً تمام انرژی قابل استفاده شناخته شده برای بشریت خواهد بود!!!!!! یعنی یک سیاه‌چاله انرژی!!!!!!! در واقع اگر نمودار پاداش خود را بیشتر شبیه یک بخش مخروطی انرژی در نظر بگیریم و هر حلقه روی مخروط‌های ما یک چرخه پاداش باشد، از نظر بصری، به شکل تصویر زیر خواهد بود:

    با فکر کردن به مقدار انرژی در طول زمان، می‌دانیم که بلوک‌های آینده بیت‌کوین، انرژی بیشتری را در طول زمان حمل خواهند کرد. اگر این شبکه امروز به دلیل تغییر ناپذیری‌اش ارزشمند است، پس اگر تغییرناپذیری آن بدون تغییر باقی بماند، فردا هم ارزشمندتر از امروز خواهد بود.

    در حقیقت، تغییر ناپذیری بیت‌کوین یک ویژگی ترکیبی است که صرفاً حول محور انرژی در طول زمان استوار است.

    اندازه بلوک، مقدار کل بیت‌کوین‌ها و چرخه صدور آن، سه ویژگی هستند که تغییرناپذیری بیت‌کوین را رقم می‌زنند. بنابراین احتمالاتی که برای آینده بیت‌کوین در نظر گرفته‌ایم بر طبق همین تغییرناپذیری انجام خواهد شد!

    چرا بیت‌کوین برای سفر در زمان مناسب است؟

    هر کالایی پس از تولید باید به هر کجا که به آن نیاز دارند حمل شود، بنابراین باید در فضا حمل شود. اما هر زمان که گلوگاهی در ظرفیت حمل‌و‌نقل ایجاد می‌شود یا زمانی‌که تقاضا از نظر زمانی با عرضه مطابقت نداشته باشد، باید آن را در طول زمان طی کرد؛ یعنی از ذخیره سازی مناسب استفاده می‌کنند تا فرسودگی این کالا به حداقل برسد. حمل‌ونقل و ذخیره‌سازی دو روی یک سکه هستند. اگر توان حمل‌و‌نقل محدود باشد، ذخیره‌سازی باید در ابعاد بزرگ انجام شود. به عنوان مثال، بنادر مختلف در سراسر جهان مملو از انبارهایی هستند که در آن کالاها در انتظار عرضه یک کشتی خالی نگهداری می‌شوند. حالا اگر این سفر را برای بیت‌کوین در نظر بگیریم، می‌توانیم بگوییم:

    • هزینه ذخیره سازی بسیار پایین بیت‌کوین (با در نظر گرفتن تعمیر و نگهداری کم، ضخامت صفر به دلیل تغییر ناپذیری آن و…) آن را به یک مفهوم ویژه برای سفر در زمان مناسب تبدیل می‌کند.
    • هیچ نوع دارایی دیگری به جز طلا به اندازه بیت‌کوین برای سفر در زمان ارزشمند نبوده است!
    بنابراین بیت‌کوین با سفر در زمان، انرژی بیشتری را در خود ذخیره می‌کند. انرژی که به صورت تصاعدی رشد کرده و به مقدار بسیار بالایی می‌رسد که به راحتی قابل محاسبه نخواهد بود!

    گفتار پایانی

    احتمالاً موارد عنوان شده در این متن شما را به فکر فرو ببرد. فکر این که بالاخره بیت‌کوین به کجا می‌رسد و انرژی آن چطور به ما بازمی‌گردد؟! افراد بسیاری این موضوع را بررسی کرده‌اند. در واقع بیشتر بررسی‌ها در مورد انرژی آینده بیت‌کوین به‌صورت محاسبات پیچیده ریاضی است که درک آن برای هرکسی آسان نیست. اما چیزی که باید امروز از آن آگاه باشیم این است که بیت‌کوین همچنان که در حال حاضر یک شگفتی بزرگ برای جهان است، ممکن است در آینده شگفت‌انگیزتر هم باشد. مگر اینکه راهی برای کنترل آن ارائه شود. اما به دلیل تغییرناپذیری شبکه بیت‌کوین، این امر بسیار دشوار خواهد بود. نظر شما در این مورد چیست؟

    هر نظر، ایده یا اطلاعاتی در مورد سفر انرژی بیت‌کوین در زمان دارید یا منابعی برای بررسی این موضوع می‌شناسید، حتماً آن را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید تا به نتایج بهتری در این باره برسیم.

    سوالات متداول

    • چرا بیت‌کوین مصرف انرژي بالایی دارد؟

    ماینرها برای ایجاد بلوک‌های جدید و تأیید تراکنش‌های شبکه بیت‌کوین به برق فشار قوی، خط ثابت و قوی اینترنت، کابل‌های اتصالی و یک مکان اختصاصی نیاز دارند. این موضوع دلیل عمده مصرف بالای انرژی بیت کوین است.

    تیم محتوا بیت‌پین

    تیم محتوا بیت‌پین

    تدوین و بررسی مطالب حوزه کریپتو و خلق مقالات کاربردی در حوزه ارزهای دیجیتال.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    آلت سیزن چیست؟ بررسی ویژگی‌ها و اهمیت آلت سیزن در بازار

    با نزدیک شدن به پایان سال ۲۰۲۴، هر روز شاهد افزایش چشمگیر...

    ضرایب همبستگی و بتا چیست؟ آشنایی ابزارهای تحلیل ریسک و بازدهی

    بازار ارزهای دیجیتال به دلیل نوسانات بالا و تغییرات سریع،...

    راهنمای کامل آموزش بازی همستر کامبت و ایردراپ Hamster Kombat

    مدتی بعد از لیست شدن و موفقیت نات کوین، نوبت به بازی...

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر