با ورود بازیگران جدید، چرخش سرمایه در بولران آتی بازار بسیار متفاوت خواهد بود
تاریخ: 27 آبان 1402
زمان مطالعه:
4 دقیقه
هر بولران صعودی در بازار ارزهای دیجیتال، با چرخش سرمایه در بین داراییهای مختلف همراه بوده است. به طور معمول، پول از استیبلکوینها به بیت کوین، سپس به اتریوم و دیگر پروتکلهای بزرگ لایه 1 و سپس به آلت کوینهای مختلف با ارزش متوسط و پایین منتقل میشود. با این حال، این موضوع در بازاری که توسط سرمایهگذاران خرد رهبری میشود، صادق بود – یعنی کسانی که میخواهند سریع ثروتمند شوند و پس از سرمایهگذاری 500 دلاری در میم کوینها، انتظار یک لامبورگینی را دارند.
حال شاهد ورود بازیگران جدید، با جیبهایی پر از پول، به بازار خواهیم بود – سرمایهگذاران نهادی که بسیار متفاوت فکر میکنند. آنچه که باید انتظار داشت، این است که چرخش سرمایه در بازار کریپتو به روشی که قبلاً معمول بود، رفتار نخواهد کرد. داراییهای کریپتویی منطبق با قوانین SEC احتمالاً نسبت به سایرین برتری خواهند داشت.
سرمایهگذاران نهادی پیش از این در صنعت کریپتو حضور نداشتند، اما با توجه به اینکه ETF بیت کوین و اتریوم در آستانه تایید SEC قرار دارند، شاهد تعداد بازیگران جدیدی در این بخش خواهیم بود و احتمالاً بازار دستخوش تغییرات زیادی خواهد شد.
صنعت کریپتو توانسته است سرمایهگذارانی را جذب کند که معمولاً به دنبال 1000٪ بازده در ماه هستند. در هر لایه چرخش سرمایه، میلیاردها دلار فشار خرید، اغلب باعث رشد چشمگیر قیمت بیت کوین میشود. سپس سودی که از رشد بیت کوین به دست میآید، به اتریوم سرازیر میشود که دارای یک سوم ارزش بازار بیت کوین است. بعد از رشد اتریوم و بلاکچینهای لایه 1 با مارکت کپ بالا، حال نوبت پروژههای کریپتو با مارکت کپ متوسط و پایین است – جایی که بازدههای دیوانهکنندهای، اغلب به دلیل ماهیت بسیار پرنوسان و استخرهای نقدینگی کوچک در صرافیهای غیرمتمرکز و بازارسازانی که از معاملات حمایت میکنند، رخ میدهد.
مشاهده رشد 1000 درصدی در توکنهای جدید و داراییهایی با مارکت کپ پایین، امری عادی بود.
این چرخش به دو دلیل اصلی اتفاق میافتد:
زمانی که سرمایهگذاران بیت کوین پیشبینی میکنند که کاهشی در شرف وقوع است، و تصمیم میگیرند مقداری از سودهای خود را نقد و دوباره در پروژههایی با سایز کوچکتر سرمایهگذاری کنند که هنوز رشد قابل توجهی نداشتهاند.
سرمایهگذاران متوجه میشوند که با بیت کوین «به اندازه کافی سریع» ثروتمند نخواهند شد، و ترجیح میدهند به دنبال سرمایهگذاریهای ریسکی باشند.
در هر صورت، چرخش سرمایه حداقل برای دو بولران اخیر ارزهای دیجیتال اتفاق افتاده است و بیشتر تحلیلگران همچنان انتظار دارند که در دوره صعودی آینده در سالهای 2024 و 2025 نیز رخ دهد.
ذهنیت سرمایهگذاران نهادی
با نزدیک شدن به تصویب ETFهای اسپات، سرمایهگذاران نهادی احتمالاً سرمایه عمدهای را به بازار سرازیر خواهند کرد و از آنجایی که در حال حاضر تنها صحبت از ETFهای اسپات بیت کوین و اتریوم است، پس این پول به این دو دارایی سرازیر خواهد شد. اگرچه انتظار میرود که درخواستی برای ETF داراییهایی نظیر سولانا و ریپل نیز ثبت شود؛ اما احتمال اینکه سایر داراییها به ETF تبدیل شوند، بسیار کمتر است. به این ترتیب، سرمایهگذاران نهادی میتوانند در این ETFها سرمایهگذاری کنند، اما نمیتوانند سرمایه خود را در کل صنعت کریپتو بچرخانند.
دلیل آن این است که سرمایهگذاران نهادی رفتار متفاوتی دارند، آنها وظیفه امانتداری دارند تا از سرمایه سرمایهگذاران خود محافظت و باید قوانین خاصی را رعایت کنند. برای مثال، مدیران دارایی میتوانند بدون درخواست مجوز، داراییهایی را که مستقیماً در پلتفرمهای کارگزاری در دسترس هستند، معامله کنند؛ اما حتی اگر بخواهند، نمیتوانند بدون اجازه به سایر داراییها، سرمایهای تخصیص دهند. به همین دلیل، ETFها و دردسترسبودن آنها در پلتفرمهای کارگزاری، باعث میشود که به راحتی توسط مدیران دارایی که میخواهند در بازار کریپتو حضور داشته باشند، معامله شوند.
تأثیر این امر این است که داراییهای کریپتو با سرمایه متوسط و پایین، ممکن است مانند گذشته عملکرد خوبی نداشته باشند، و این باعث میشود سرمایهگذاران نسبت به سرمایهگذاری در بیت کوین/اتریوم و بازدهی بهتر آنها نسبت به دیگر داراییها با ارزش بازار کمتر و یا توکنهای جدید، خوشبینتر باشند.
ما اغلب این را در بازار سهام سنتی میبینیم، سهام با ارزش بالا (اپل، مایکروسافت، انویدیا و غیره) سریعتر از سهام فناوری با مارکت کپ پایینتر رشد میکنند، زیرا تا زمانی که یک فروپاشی عظیم اتفاق بیفتد، پول بیشتر و بیشتر به سمت بزرگان بازار متمرکز میشود. به هر حال، سرمایهگذاران به دنبال بهترین بازده برای سرمایهگذاریهای خود هستند، و اگر بیتکوین/اتریوم رشدی پایدار (به عنوان مثال 20 درصد در ماه) داشته باشند، چرا باید آنها را برای خرید داراییهای کوچکتر بفروشند؟
داراییهای کریپتویی مطابق با SEC
از آنجایی که سرمایهگذاران نهادی فقط میتوانند در داراییهای مطابق با قوانین SEC سرمایهگذاری کنند و نیاز به دسترسی آسان به شرکتهای کارگزاری با ابزارهای معمول خود مانند اهرم، مشتقات، آپشنها و غیره دارند، پس ETF یک انتخاب واقعی است.
میتوانیم انتظار تعداد زیادی از داراییهای کریپتویی را داشته باشیم که به دنبال انطباق کامل با قوانین، برای دسترسی به این حجم نقدینگی هستند. این داراییهای منطبق با SEC با مارکت کپ پایینتر، باید از پتانسیل رشد عظیمی بهرهمند شوند که قبلاً هرگز آن را تجربه نکرده بودیم، صرفاً به این دلیل که تعداد زیادی از این داراییها، دارای این پتانسیل نیستند و احتمالاً تمرکز سرمایه به سمت آنها جریان مییابد. مدیران دارایی ممکن است تا زمانی که این داراییها در پلتفرمهای کارگزاری در دسترس قرار گیرند، نتوانند سرمایه را به این داراییها تخصیص دهند؛ اما ممکن است شاهد باشیم که گروههای سرمایهگذاری نوآوری از این داراییها حمایت میکنند تا آنها را لیست کنند.
بنابراین، احتمالاً یک روایت کاملاً جدید پدیدار خواهد شد، اما ممکن است یک بولران کامل دیگر (2028-2029) برای تحقق کامل این رؤیا لازم باشد.
گفتار پایانی
چرخه صعودی بعدی بازار ارزهای دیجیتال، شاهد حضور بازیگران جدیدی خواهد بود که پیش از این، در بازار حضور نداشتند. آنها با سرمایه عظیم و استراتژیهای خود، احتمالاً رویههای معمول بازار را به چالش خواهند کشید و اتفاقات غیر قابل پیشبینی را رقم خواهند زد.
بنابراین بهتر است رفتار این سرمایهگذاران به دقت رصد شود و به خوبی با این رقبای جدید آشنا شویم.
توجه: مقالات منتشر شده در آکادمی بیت پین فقط اهداف آموزشی دارند و نباید آنها را توصیهای مبنی بر خرید، فروش و یا سرمایهگذاری در نظر گرفت.
مبین حسینی
زندگی من توی کامپیوتر و دنیای دیجیتال میگذره؛ عاشق فناوری بلاکچین و تکنولوژیهای دیجیتالیام و فعالیت توی اکوسیستم و کامیونتی کریپتو رو خیلی دوست دارم. اوقات فراغتم رو یا بازی میکنم، یا به پروژههای شخصیم میرسم. هیچی بلد نیستم ولی تا دلت بخواد کنجکاو و فضولم :))