سبد سرمایه گذاری 2025

ارز دیجیتال ورم هول (Wormhole)؛ پلی برای عبور از مرز بلاک‌ چین‌ها به سوی آینده‌ای غیرمتمرکز

تاریخ انتشار: 26 فروردین 1403 | آخرین به‌روزرسانی: 28 مرداد 1403
زمان مطالعه:  14 دقیقه
ارز دیجیتال ورم هول (Wormhole)؛ پلی برای عبور از مرز بلاک‌ چین‌ها به سوی آینده‌ای غیرمتمرکز

ارز دیجیتال ورم هول (Wormhole) دروازه‌ای به دنیای موازی رمزارزها است که مرزها را از بین می‌برد و فرصت‌های جدیدی را برای کاربران و توسعه‌دهندگان ایجاد می‌کند.

قابلیت همکاری و تعامل‌پذیری (interoperability) در بین شبکه‌های بلاک چین، از بدو راه‌اندازی پروژه‌های مبتنی بر این فناوری تا به امروز، از معضلات بزرگ این اکوسیستم بوده است و امروزه پروژه‌های متعددی مانند ورم هول (Wormhole) برای برطرف‌کردن این مشکل چه در بین شبکه‌های بلاک چین و چه در بین پروژه‌های حوزه دیفای فعالیت می‌کنند.

پروژه بلاک چین Wormhole را می‌توانیم از جدیدترین پلتفرم‌های حوزه دیفای به‌منظور ایجاد قابلیت همکاری و تعامل‌پذیری در بین شبکه‌های بلاک چین محسوب کنیم که در طول چند ماه اخیر، با ارائه قابلیت‌ها و رویکردهایی بسیار متفاوت، طرف‌داران زیادی را برای خود ایجاد کرده است.
در این جهت، در مقاله امروز قصد داریم که در بخش دیگری از دانشنامه آلت کوین‌ها، به سراغ معرفی و بررسی کلی پروژه ورم هول (Wormhole) برویم و به هر آنچه که باید درباره این پروژه جذاب بدانید، اشاره کنیم. توصیه می‌کنیم برای آشنایی و شناخت این پروژه بلاک چین مهم، تا انتهای مقاله همراه ما باشید و نظرات خود را برای ما بنویسید.

معرفی شبکه ورم هول (Wormhole)

اگر قصد معرفی شبکه Wormhole را به زبانی ساده داشتیم، ورم هول، پلتفرمی با تعامل‌پذیری بین بلاک چین (Interoperability) پیشرو در دنیای ارزهای دیجیتال است که با پشتوانه پل‌های بلاک چین میان زنجیره و اکوسیستم گسترده خود به کاربران و توسعه‌دهندگان اجازه خواهد داد که نقدینگی، توکن، NFT و حتی اطلاعات خود را در بین شبکه‌های بلاک چین مختلف انتقال دهند.

این پروتکل غیرمتمرکز در حوزه دیفای همانند کرم‌چاله‌ای در فضای ارزهای دیجیتال، مسیری پنهان و بدون نیاز به شخص ثالث را برای انتقال ناشناس ارزهای دیجیتال از بلاک چین به بلاک چین دیگر ممکن خواهد کرد و تمامی این فرایند توسط قرارداد هوشمند مدیریت و کنترل می‌شود. در واقع، با استفاده از ورم هول بلاک چین، توکن‌ها و داده‌ها می‌توانند با سرعت بالا و فرایندی ایمن بین زنجیره‌های بلوکی بدون تکیه بر پایگاه‌های داده دیگر، پروتکل شخص ثالث برای تبادل یا راه‌حل‌های آسیب‌پذیر دیگر ارسال شوند.

نماد ارز دیجیتال ورم هول که از داخل یک ورم هول بیرون امده

در نمای کلی، این پروژه فرصت‌هایی را برای برنامه‌های غیرمتمرکز بلاک چین (dApps) و پلتفرم‌های قرارداد هوشمند در زنجیره‌های مختلف ایجاد می‌کند تا با یکدیگر تعامل داشته باشند و این امکان تضمین خواهد کرد که منابع یا داده‌ها را از زنجیره‌ای به طور هم‌زمان در زنجیره دیگر منتقل شوند؛ بنابراین این پروتکل، قادر خواهد بود که پیوندی بسیار مهم برای همکاری را بین شبکه‌های بلاک چین ایجاد کند.

شبکه ورم هول چگونه کار می‌کند؟

بخش اصلی از کاربردها و منحصربه‌فرد بودن شبکه ورم هول، مربوط به چگونگی کارکرد این شبکه خواهد بود که بر خلاف سایر پروتکل‌های امروزی حوزه دیفای برای قابلیت همکاری یا تبادل توکن‌ها بین بلاک چین‌های مختلف، انتقال داده و ارتباط بین بلاک چین‌های مختلف را نیز تسهیل خواهد کرد.

سازوکار شبکه ورم هول برای تحقق کاربردهای بالا، از طریق استفاده از پل‌های بلاک چین با فناوری Cross-Chain Bridge است که با کنترل و مدیریت توسط قراردادهای هوشمند برای پل زدن دو بلاک چین به یکدیگر در طی فرایند چند امضایی و ایجاد توکن، پیاده‌سازی می‌شود. در این پروتکل با قابلیت انتقال پیام و توکن‌های میان زنجیره‌ای، فرایند اولیه درخواست انتقال توسط بخشی به نام Emitter سازماندهی یا کنترل می‌شود و در واقع، درخواست تراکنش برای انتقال دارایی به بلاک چین دیگر، انتقال داده یا اطلاعات، NFT و… توسط این بخش که مسئول شروع فرایند انتقال دریافت خواهد شد.

پس از تکمیل فرایند ساخت تراکنش و اطلاعات آن در امیتر (Emitter) که به قراردادهای هوشمند متصل است، پروتکل Wormhole جابه‌جایی دارایی‌های دیجیتال مانند توکن‌ها و NFTها را بین بلاک چین‌های مختلف تسهیل می‌کند و در کنار این فرایند بسیار کاربردی، تمامی تراکنش‌ها ایمن و مخفی باقی خواهد ماند. در بیانی ساده اگر بخواهیم فرایند سازوکار شبکه ورم هول را به ترتیب زیر نظر بگیریم، به شرح زیر خواهد بود:

در ابتدا قراردادهای امیتر، اطلاعات تراکنش را در هسته شبکه Wormhole فراخوانی کرده و به آنها شناسه‌های ترتیبی برای شناسایی می‌دهد. بخش بعدی و مهم مربوط به تأیید و اعتبارسنجی خواهد بود که توسط مجموعه‌ای از اعتبارسنج‌ها (نودها) به نام نگهبانان (Guardians) نظارت می‌شود که پس از انتشار پیام و اطلاعات آنها را پردازش کنند.

نقش نودهای اعتبارسنجی در یک Wormhole چیست؟

بخش مهمی از سازوکار پروژه یک Wormhole، به نقش اساسی نودهای اعتبارسنجی آن بستگی دارد که در شبکه بلاک چین ورم هول، این وظیفه بر عهده نگهبانان شبکه است. در واقع، شبکه ورم هول، در هسته اصلی خود توسط شبکه‌ای همتا به همتا متشکل از گره‌های Guardian محافظت می‌شود که پیام‌های عبوری از شبکه را امضا و تأیید می‌کنند. این اعتبارسنج‌ها اطلاعات و پیام‌هایی را که به هسته اصلی ورم هول ارسال می‌شود، دریافت کرده و با امضای خود آن را معتبر می‌خوانند.

طبق سازوکار شبکه و رویکرد اعتبارسنجی ورم هول، اگر اکثریت اعتبارسنج‌ها یا گره‌ها، یا به طور دقیق 13 نفر از 19 نگهبان، همان پیام را امضا کنند، پیام معتبر تلقی می شود. این تراکنش‌های امضاشده به عنوان تاییدیه‌های اقدامات (VAAs) شناخته شده و این پیام‌ها پس از فرایند تائید، با گذر و فرایند نهایی از طریق شبکه Relayer به پروتکل مقصد خود منتقل می‌شوند. شبکه یا بخش Relayer را می‌توانیم به‌عنوان واسطه بین پروتکل Wormhole و بلاک چین‌های هدف در نظر بگیریم که انتقال روان داده‌ها و دارایی‌ها را تضمین می‌کنند.

لازم به ذکر است که در معماری Wormhole، شبکه Relayer قادر به تغییر امضاهای تأییدیه یا VAA نیست و ازاین‌رو، امنیت اکوسیستم را تحت‌تأثیر قرار نمی‌دهد. هنگامی که امضاهای VAA تحویل داده شد، پروتکل مقصد امضاهای روی پیام را تأیید می‌کند تا از درستی آنها اطمینان کسب کرده تا سپس فرایند انتقال را تکمیل کند. علاوه بر امضای پیام‌ها، نگهبانان یا اعتبارسنج‌های شبکه، زنجیره‌های بلوکی ورم هول را برای ناهنجاری در تولید بلوک یا نقض اجماع نظارت می‌کنند. این فرایند به نگهبانان اجازه می‌دهد تا زنجیره‌بلوکی آسیب‌دیده را از شبکه جدا کرده و از بروز هرگونه خطر یا رفتار ناهنجار جلوگیری کنند. علاوه بر این، این اعتبارسنج‌ها، داده‌های قرارداد هوشمند را نیز کنترل می‌کنند تا از منطقی‌بودن حرکت توکن‌ها در تمام بلاک چین‌ها اطمینان حاصل شود.

از نسل Z تا NFT و تحلیل دوج‌کوین در شماره جدید دامیننس

دامیننس ۱۵، همین حالا دریافت کن!

    ارز دیجیتال ورم هول (W) چیست؟

    پروژه بلاک چین ورم هول (Wormhole)، به‌منظور مدیریت و کنترل غیرمتمرکز شبکه بلاک چین خود، ارز دیجیتال ورم هول را با نماد اختصاری W ارائه کرده که این توکن روی شبکه بلاک چین سولانا همانند شبکه پروژه Wormhole مستقر است. ارز دیجیتال ورم هول بسیار کاربردی در پلتفرم با ویژگی‌ها و قابلیت‌های متعدد تعریف شده توسط پروتکل Wormhole، در اوایل ماه کنونی یا به طور دقیق در 3 آوریل 2024 پیاده سازی شده و در مدت زمان بسیاری کمی موفق به جذب ارزش مارکتی بالغ بر 1.03 میلیارد دلاری تا زمان نگارش این مقاله شده است.

    ارز دیجیتال ورم هول (W) در یک نگاه
    نام پروژه Wormhole
    نماد توکن W
    وب‌سایت پروژه wormhole.com
    وایت‌پیپر docs.wormhole.com

    توکن W در پروتکل ورم هول، دارای نقش حاکمیتی (Governance Token) بوده و کاربران با نگهداری و سپرده‌گذاری آن می‌توانند حق رأی یا تصمیم‌گیری در تصمیمات و پیشنهادها شبکه داشته باشند. در کنار این موارد، از توکن W می‌توان برای پرداخت کارمزد تراکنش‌های بین بلاک چین و یا تبادل اطلاعات استفاده کرد. در نتیجه، ارز دیجیتال ورم هول در پلتفرم دیفای ورم هول، چه به‌قصد نقش حاکمیتی و چه به‌قصد استفاده از قابلیت‌های پلتفرم کاربردی بوده و از توکن W می‌توان برای سایر امور در فضای غیرمتمرکز دیفای نیز بهره برد. لازم به ذکر است که پل بلاک چین ورم هول در سال 2021 پیاده‌سازی شده است. اما، ارائه توکن بومی آن (W)، به‌تازگی و در طول ماه اخیر، به همراه ایردراپ برای عرضه اولیه توکن برگزار شد.

    مزایا و معایب استفاده از پروتکل Wormhole چیست؟

    پروتکل Wormhole در کنار کاربرد و رویکردهای بسیار مهم و منحصربه‌فرد خود در راستای ایفای هدف تعامل‌پذیری بین شبکه‌های بلاک چین، از مشکلات و چالش‌های امروزی مصون نبوده و این پروژه نیز مانند بسیاری از پروژه‌های مستعد امروزی، دارای مزایا و معایب مختص به خود خواهد بود. مزایای اصلی که می‌توان در پروتکل پل بلاک چین ورم هول به آنها اشاره کرد، وجود رویکردی بسیار ایمن و ناشناس برای انتقال اطلاعات، توکن‌ها و حتی NFTها در شبکه‌های بلاک چین متعدد بوده و این پلتفرم در کنار ایفای این نقش بزرگ و حل‌کردن مشکل تعامل‌پذیری در بین بلاک چین‌ها، قابلیت‌های متعددی نیز در حوزه دیفای خواهد داشت.

    از مزایای دیگر پروتکل ورم هول، قابلیت چند زنجیره‌ای و امکان تبادل توکن در بین بیش از 30 بلاک چین متعدد است که در این پلتفرم در کنار همکاری و ادغام‌سازی امکانات در صرافی‌های غیرمتمرکز و برنامه‌های غیرمتمرکز بلاک چین مختلفی همگام‌سازی شده است. اگر بخواهیم پس از اشاره به مزایا این پلتفرم به معایب آن نیز نگاهی داشته باشیم، اولین چالش پیش‌رو، احتمال بروز خطا یا رفتار مخرب در زمان فرایند انتقال دارایی، در کنار برگشت‌ناپذیری تراکنش‌ها است. در واقع، اگر در بین مسیر یا فرایند انتقال دارایی و اطلاعات مشکلی به میان بیاید، هیچ راه برگشتی در تراکنش نبوده و دارایی کاربران به‌طورکلی از بین خواهد رفت.

    معضل بعدی که در این پروژه باید به آن اشاره کنیم، کنترل و محور مرکزیت بسیار زیاد در گره‌های شبکه خواهد بود که تا حدودی نیاز زیادی به کار انسانی خواهد داشت. در واقع، باوجودآنکه تا به امروز تنها 19 نود در این شبکه به عنوان اعتبارسنج وجود دارد، تمامی این گره‌ها به صورت متمرکز و از پیش تعیین شدهای از نهادهای تحت اختیار و آشنا بوده و از این نظر احتمال بروز مشکلاتی را برای تمرکززدایی به میان می‌آورد. در وهله بعدی به دلیل این معضلات، اگر حملات رایج به این شبکه‌ها به نام حملات ورم هول رخ دهد، نیاز بسیاری به پوشش انسانی و قطعی شبکه خواهد بود و ممکن است ضررهای بزرگی به پروژه وارد شود. (این حمله در سال 2022، باعث ازدست‌رفتن 326 میلیون دلار از سرمایه کاربران و پروژه Wormhole شد)

    از جهتی دیگر، همان‌طور که در قبل نیز اشاره شد در کنار استفاده از قراردادهای هوشمند برای انجام فرایند انتقال دارایی، نگهبانان یا اعتبارسنج‌های شبکه، دسترسی کاملی به این قراردادها دارند که در صورت بروز مشکلات مربوط به قوانین از سوی نهادهای نظارتی، احتمال دست‌کاری و منع از انجام تراکنش وجود خواهد داشت. بااین‌وجود، بخش زیادی از معایب این پروتکل‌ها را می‌توانیم به دلیل نوپا بودن پروژه بشماریم و باتوجه‌به پیچیدگی و بزرگ‌بودن معضل تعامل‌پذیری در بلاک چین، پروتکل‌هایی مانند Wormhole نیز نیاز به توسعه و رشد بسیار پویاتری در آینده خواهند داشت.

    آنچه باعث منحصربه‌فرد شدن ارز دیجیتال ورم هول می‌شود

    ارز دیجیتال ورم هول، با ذکر تمامی مزایا و معایبی که به آن‌ها اشاره شد، همچنان پروژه‌ای بلاک چین ضروری و قابل‌اهمیت در بازار ارزهای دیجیتال محسوب می‌شود و وجود قابلیت‌های متعدد و ساده برای انتقال دارایی در بین بلاک چین‌ها، به همراه گستردگی برنامه‌های کاربردی شبکه، این پروژه را به ارز دیجیتالی منحصربه‌فرد بدل خواهد کرد. حال که بیشتر با پروژه بلاک چین ورم هول و اهمیت آن آشنا شده‌اید، بهتر است به‌صورت مجزا نگاهی به ویژگی‌های منحصربه‌فرد این پروتکل داشته باشیم و هر کدام از قابلیت‌ها را به همراه کاربرد آن مورد بررسی قرار دهیم. لازم به ذکر است که با وجود نوپا بودن پروژه و پیاده‌سازی ارز دیجیتال ورم هول (W) در ماه اخیر، احتمال تغییرات یا اضافه‌شدن قابلیت‌های جدید به پلتفرم وجود خواهد داشت و ویژگی‌های ذکر شده در زیر، از امکاناتی هستند که تا به امروز در اختیار کاربران این پروتکل قرار گرفته است.

    قابلیت چندزنجیره‌ای (Multichain)

    شبکه بلاک چین Wormhole با ارائه قابلیت چند زنجیره‌ای در تلاش است تا فضای DeFi را با ایجاد جریانی یکپارچه بین چندین سیستم غیرمتمرکز متحول کرده و دسترسی کاربران به پروتکل‌های مختلف حوزه دیفای را بدون تکیه بر مبادلات متمرکز آسان‌تر کند. در همین راستا، این پروژه در کنار آنکه در بلاک چین سولانا پیاده‌سازی شده است، از بلاک چین اتریوم و تمامی توکن‌ها با استاندارد ERC-20 پشتیبانی کرده و حتی امکان تعامل با برنامه‌های بلاک چین غیرمتمرکز سازگار با ماشین مجازی اتریوم (EVM) در پروتکل پیاده‌سازی شده است.

    مردی که به داخل اکوسیستم ارز دیجیتال ورم هول نگاه می‌کند

    در واقع این قابلیت به کاربران اجازه می‌دهد تا دارایی‌های ERC20 خود را از زنجیره اتریوم به بلاک چین‌های دیگر منتقل کنند و در کنار جذب کاربران شبکه بلاک چین اتریوم برای انجام تبادلات، سایر بلاک چین‌ها نیز قابلیت همکاری و تعامل با این شبکه بلاک چین قدرتمند را در حوزه دیفای داشته باشند. این شبکه بلاک چین، به‌صورت کلی از 30 شبکه یا زنجیره بلاک چین پشتیبانی کرده و تا به امروز، بیش از 200 برنامه غیرمتمرکز بلاک چین در زیربستر آن پیاده‌سازی و پشتیبانی شده است.

    پل‌های میان زنجیره‌ای برای NFTها

    از ویژگی‌های منحصربه‌فردی که در بسیاری از پل‌های بلاک چین امروزی با قابلیت میان زنجیره‌ای یافت نمی‌شود، قابلیت انتقال توکن‌های غیرقابل‌تعویض یا NFTها است. بااین‌حال، در پروژه ورم هول، انتقال NFTها به شبکه‌های بلاک چین مختلف به‌سادگی انتقال توکن‌های دیگر خواهد بود. در واقع با وجود پروتکل Wormhole، کاربران می‌توانند دارایی‌های NFT خود را بدون هیچ‌گونه مانع فنی و با حداکثر کارایی بین چندین بلاک چین جابه‌جا کنند و اکوسیستم گسترده ورم هول غنی از برنامه‌های غیرمتمرکز بلاک چین در شبکه‌های مختلف، این مسیر را بسیار آسان خواهد کرد.

    پشتیبانی از برنامه‌های بلاک چین متعدد

    ارز دیجیتال ورم هول (Wormhole)، در کنار پشتیبانی از برنامه‌های غیرمتمرکز بلاک چین متعدد در بستر خود، می‌تواند به‌عنوان زیرساختی کاربردی و مفید برای توسعه‌دهندگان مورداستفاده قرار گیرد و این پروژه تا به امروز قابلیت‌ها و رویکردهای تشویقی بسیاری را برای سازندگان شبکه‌های بلاک چین یا پروژه‌های ارز دیجیتال تدارک دیده است. با استفاده از ویژگی‌های لایه‌های مختلف پروتکل Wormhole، توسعه‌دهندگان می‌توانند با وجود امکاناتی مانند کارمزدهای کم تراکنش و امنیت این اکوسیستم، به‌منظور ساخت پروژه‌ها و برنامه غیرمتمرکز بلاک چین متعددی مانند، کیف پول ارز دیجیتال، صرافی‌های غیرمتمرکز و حتی سازمان‌های غیرمتمرکز خودگردان (DAO) بهره ببرند.

    اکوسیستم رمزارز ورم هول (W)

    رمزارز ورم هول (Wormhole) در کنار ارائه توکن W و کاربردهای بسیار زیاد برای انتقال دارایی در شبکه‌های بلاک چین متعدد، دارای اکوسیستم گسترده و بسیار ارزشمند بوده و بخش زیادی از این اکوسیستم را برنامه‌ها و قابلیت‌هایی در راستای تحقق هدف انتقال سریع و ایمن دارایی‌ها برای کاربران تشکیل می‌دهند. در واقع، این پروتکل انتقال اطلاعات و دارایی میان زنجیره‌ای، در کنار ارائه پل‌های بلاک چین سازگار با شبکه‌های بلاک چین متعدد، زیرمجموعه‌ای از قابلیت‌ها را در بستر خود پشتیبانی می‌کند که به‌منظور تکمیل و بهبود خدمات پروتکل پیاده‌سازی شده‌اند. در بخش زیر، برای آشنایی کامل‌تر با پروژه ورم هول و اهمیت آن، به اکوسیستم این پروژه به طور کامل اشاره می‌شود که هرکدام به نسبت اهداف پروژه و سازوکار آن، دارای اهمیت به‌خصوص خود خواهند بود.

    اثبات دانش صفر

    این پروژه با پیاده‌سازی قابلیت اثبات دانش صفر (Zero Knowledge proof) به‌قصد ازبین‌بردن فرایند اعتمادسازی پیاده‌سازی شده و هدف آن ادغام راه‌حل‌های اثبات دانش صفر در پروتکل اصلی Wormhole است. این بخش از اکوسیستم، به دنبال تأیید بدون مجوز پیام‌ها، ادغام‌ها، ترکیب‌پذیری و انعطاف‌پذیری برای برنامه‌های کاربردی شبکه ورم هول به کار می‌رود. در واقع، این بخش مهم از اکوسیستم، با رویکردها و راه‌حل‌های اثبات دانش صفر برای تعامل‌پذیری آسان‌تر، کارآمدی برنامه‌های زیر بستر ورم هول و تمامی ساختار شبکه استفاده خواهد شد که تا حد زیادی فرایند اعتمادسازی را از میان برداشته و امنیت بالایی را فراهم می‌کند.

    کوئری‌های ورم هول

    کوئری‌های پروژه ورم هول، راه‌حلی برای پرس‌وجو یا دریافت داده در اکوسیستم Wormhole هستند که برای ارائه فیدها یا داده‌های مربوط به قیمت به‌صورت درون زنجیره‌ای در زمان واقعی برای فعالیت‌های مالی غیرمتمرکز (DeFi) طراحی شده است. در بیانی ساده، در این بخش از اکوسیستم ورم هول، کاربران می‌توانند با کوئری‌ها یا کدهایی ساده که دسترسی به اوراکل‌ها را می‌دهد، داده‌های قیمتی مربوط در حوزه دیفای را دریافت کرده و از اطلاعاتی مانند قیمت ارزهای دیجیتال، وضعیت وام‌ها و وثیقه‌ها، به همراه سایر اطلاعات قیمتی در حوزه دیفای اطلاع کسب کنند.

    دروازه ورم هول

    دروازه ورم هول (Wormhole Gateway)، به‌عنوان برنامه‌ای کاربردی و ضروری در اکوسیستم Wormhole عمل می‌کند و اتصال و انتقال نقدینگی بین بلاک چین‌های مختلف، به‌ویژه برای زنجیره‌ها و برنامه‌های Cosmos و اتریوم را تسهیل خواهد کرد. در واقع هدف اصلی این برنامه، انتقال یکپارچه دارایی‌ها و نقدینگی به بلاک چین‌های مختلف است که طبق سازوکار ارتباطاتی میان زنجیره و قابلیت همکاری بین بلاک چین شبکه ورم هول، به هدف پروژه و فرایند انتقال توکن‌ها نیز کمک خواهد کرد.

    برنامه Wormhole Connect

    بخش مجزا و بسیار کاربردی از اکوسیستم پروژه ورم هول که برای توسعه‌دهندگان شبکه‌های بلاک چین پیاده‌سازی شده است، برنامه Wormhole Connect خواهد بود که فرایند ادغام توکن‌ها را با برنامه‌های ایجاد شده تسهیل می‌کند. این برنامه به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد که با فرایند پل زدن، توکن‌ها یا دارایی خود را با اپلیکیشن‌ها یا برنامه‌های خود ادغام کنند. این فرایند در شبکه بلاک چین ورم هول به لطف این برنامه کاربردی، حتی با چند خط کد امکان‌پذیر است.

    بخش انتقال توکن بومی

    بخش مهم و قابل‌توجهی از اکوسیستم ورم هول را بخش انتقال توکن بومی آن تشکیل خواهد داد که برای قابلیت همکاری یکپارچه و ایمن توکن‌های بومی را در شبکه‌های مختلف بلاک چین فراهم شده است. این بخش که با نام اختصاری NTT نیز شناخته می‌شود، تضمین خواهد که توکن‌ها در طی فرایند انتقال یا جابه‌جایی در بلاک چین‌های دیگر، ویژگی‌های خود را حفظ کرده و مالکیت و قراردادهای مربوطه به آنها با وجود فرایند سریع انتقال، بدون تغییر و مشکل باقی بماند. در کنار موارد بالا، این بخش چارچوب یا فضایی باز را فراهم خواهد کرد که هر توکن W به‌صورت چند زنجیره‌ای و بومی ساخته شده و امکان انتقال یکپارچه بومی در تمام بلاک چین‌های قابل پشتیبانی، بدون نیاز به استخرهای نقدینگی فراهم شود.

    ایردراپ و توکنومیکس ارز دیجیتال ورم هول

    ارز دیجیتال ورم هول، در ابتدای ماه مارچ 2024، خبر از ایردراپ توکن W یا همان ارز دیجیتال بومی خود داده و پس از اهدای ایردراپ و پاداش به کاربران خود، توکنومیکس رمزارز ورم هول را منتشر کرده است. این ایردراپ که در 6 مارچ سال کنونی به اتمام رسیده است، به کاربران واجد شرایط یا فعالانی که در این پروژه و برنامه‌های مربوط به آن فعالیت داشته‌اند، پاداشی به‌عنوان توکن W اهدا کرد که بخش کثیری از رشد‌های قیمت ارز دیجیتال ورم هول در ماه اخیر، به همین دلیل است.

    رمزارز ورم هول با عرضه حداکثری 10 میلیارد توکن W به بازار عرضه شده و تنها 18 درصد از حداکثر عرضه آن معادل 1٫8 میلیارد توکن تا به امروز منتشر یا در گردش قرار گرفته شده است. توکنومیکس یا توزیع اولیه توکن (18 درصد از کل عرضه) ارز دیجیتال ورم هول به صورت زیر است:

    • 11 درصد متعلق به انجمن و راه‌اندازی پروژه، اعم از برگزاری ایردراپ و بازارسازی اولیه توکن W
    • 5 درصد متعلق به اکوسیستم، به منظور ایجاد همکاری، مشارکت‌های سازمانی و استراتژیک
    • 2 درصد متعلق به خزانه‌داری ورم هول

    لازم به ذکر است که باقی 82 درصد از توکن‌ها نیز توسط برنامه آزادسازی توکن W تا 4 سال آینده در گردش قرار خواهد گرفت.

    ارز دیجیتال ورم هول (W) را از بخریم؟

    ارز دیجیتال W، تا به امروز در معتبرترین و بهترین صرافی‌های متمرکز و غیرمتمرکز جهان در دسترس قرار گرفته است، اما، بهترین و راحت‌ترین پلتفرم برای خریدوفروش ارز دیجیتال W برای کاربران فارسی‌زبان، صرافی بیت پین خواهد بود. اگر قصد خریدوفروش آسان و لحظه‌ای ارز W را در بهترین قیمت و پرداخت کم‌ترین کارمزد دارید، تنها کافی است به صرافی بیت پین مراجعه کرده و با ورود به صفحه خرید ارز دیجیتال ورم هول، سفارش خرید یا فروش خود را ثبت کنید. لازم به ذکر است که فعالیت و هرگونه خریدوفروش در صرافی ارز دیجیتال بیت پین، تنها با احراز هویت ممکن خواهد شد که این فرایند در نهایت سادگی و به‌صورت آنلاین در کمتر از چند دقیقه قابل تکمیل است.

    سؤالات متداول

    • ارز دیجیتال ورم هول چیست؟

    ارز دیجیتال ورم هول، پلتفرمی با قابلیت همکاری بین بلاک چین (Interoperability) پیشرو در دنیای ارزهای دیجیتال است که با پشتوانه پل‌های بلاک چین میان زنجیره و اکوسیستم گسترده خود به کاربران و توسعه‌دهندگان اجازه خواهد داد که نقدینگی، توکن، NFT و حتی اطلاعات خود را در بین شبکه‌های بلاک چین مختلف انتقال دهند.

    • آیا تراکنش‌های ورم هول ایمن هستند؟

    بله تمامی تراکنش‌های شبکه ورم هول، ابتدا توسط بخش‌های مختلف پلتفرم ثبت اطلاعات و شناسه‌گذاری شده و سپس توسط فرایند چند امضایی یا VAA، توسط اعتبارسنج‌های شبکه تأیید و صحت سنجی خواهد شد.

    • حمله ورم هول چیست؟

    حمله ورم هول از بزرگ‌ترین هک‌های دیفای در طول سال‌های اخیر است که در پروژه بلاک چین ورم هول در سال 2022 پیاده‌سازی شده و باعث ازدست‌رفتن 320 میلیون دلار از سرمایه کاربران شد. حمله ورم هول در بازار کریپتو زمانی است که مهاجم از پروتکل‌های ورم هول با ارسال وجوه از زنجیره‌ای به زنجیره دیگر و سپس معکوس کردن تراکنش در تلاش برای خرج‌کردن دارایی‌های خود استفاده می‌کند.

    • شبکه ارز دیجیتال ورم هول از چه بلاک چین‌هایی پشتیبانی می‌کند؟

    شبکه ارز دیجیتال ورم هول، تا زمان‌نگارش این متن، از بیش از 30 زنجیره یا شبکه بلاک چین، به همراه 200 برنامه غیرمتمرکز بلاک چین (dApps) پشتیبانی کرده و به‌منظور ارسال آسان و بی‌دردسر دارایی چه برای کاربران و چه برای توسعه‌دهندگان، از ماشین مجازی اتریوم (EVM) نیز پشتیبانی خواهد کرد.

    شبنم توایی

    شبنم توایی

    علاقه زیادی به حوزه فناوری و فین تک دارم، درباره ارزهای دیجیتال، بلاک چین، هوش مصنوعی، وب ۳ و سایر موضوعات مرتبط با فناوری می‌نویسمو تحقیق می‌کنم. عاشق سفر و عکاسی هستمو اوقات فراغتم را با کشف جاذبه‌ها و ثبت لحظات زیبا سپری می‌کنم. بزرگترین هدفم تو زندگی یاد گرفتنه و لذت می‌برم از اینکه یادگرفته‌هامو دانش و تجربه‌ام را با دیگران به اشتراک بگذارم و از اونها هم یاد بگیرم.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    هر آنچه باید درباره ارز دیجیتال کلاور فایننس (CLV) بدانید!

    در روزهایی که پلتفرم‌ها و شبکه‌های بلاک چینی متنوعی برای...

    معرفی ارز دیجیتال گرس و نحوه شرکت در ایردراپ GRASS

    آیا می‌دانستید حتی با اشتراک گذاشتن اینترنت بلا‌استفاده خود...

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر