سبد سرمایه گذاری 2025

دامیننس تتر چیست؟ چرا باید نمودار دامیننس تتر را سنجید؟

تاریخ انتشار: 26 مهر 1402 | آخرین به‌روزرسانی: 30 مرداد 1403
زمان مطالعه:  8 دقیقه
دامیننس تتر چیست

بی‌شک تتر (Tether) بزرگ‌ترین استیبل کوین جهان و جزو محبوب‌ترین رمزارزهای دنیاست. در ایران هم جایگاه تتر به مراتب بالاتر از رمزارزهای دیگر است و دامیننس آن هم معنا و مفهوم زیادی برای تحلیل بازارهای کریپتو دارد. اما آیا می‌دانید که دامیننس تتر چیست؟ نمودار دامیننس تتر چه کاربرد و اهمیتی دارد و چگونه می‌توان آن را تحلیل کرد؟

در این مقاله قصد داریم هر آن چیزی که باید راجع به Tether Dominance بدانید، با شما در میان بگذاریم.

دامیننس تتر چیست؟

دامیننس در لغت به معنای نرخ تسلط است. این اصطلاح در دنیای کریپتو، به نسبت سهم ارزش یک ارز دیجیتال به کل ارزش بازار رمزارزها اشاره دارد. این شاخص می‌تواند برای اندازه‌گیری قدرت یک ارز دیجیتال و همچنین برای پیش‌بینی روند بازار کریپتو استفاده شود.

با این حساب، دامیننس تتر (USDT Dominance) به‌عنوان شاخص بازار شناخته می‌شود که نشان‌دهنده سهم تتر در کل ارزش بازار ارزهای دیجیتال است.

 

سهم تتر از بازار استیبل کوین‌ها

اگر بخواهیم جزئی‌تر به آن نگاه کنیم، باید بگوییم که دامیننس تتر نمایانگر نسبت معاملات تتر به کل معاملات بازار ارزهای دیجیتال است. این نسبت نشان می‌دهد که چه مقدار از تبادلات و معاملات در بازار با استفاده از تتر صورت می‌گیرد. اگر دامیننس تتر بالا باشد، به این معناست که تتر نقش مهمی در تبادلات دارد.

این نسبت نیز نشان‌دهنده این موضوع است که تتر چه میزان از کل ارزهای دیجیتال معامله شده را تشکیل می‌دهد و به‌عبارت‌دیگر، نقش تتر در سایر ارزهای دیجیتال چیست. در حالت کلی، Tether Dominance نقش مهمی در پایداری بازار ارزهای دیجیتال و همچنین در تسهیل تبادلات و معاملات دارد. علاوه‌براین، این نسبت ممکن است به‌عنوان نشانه‌ای از پایداری تتر و نقش آن در بازار تلقی شود.

نحوه محاسبه دامیننس تتر

حالا که با مفهوم دامیننس تتر آشنا شده‌اید، محاسبه عدد آن بسیار آسان‌تر است. شما فقط باید ارزش بازار تتر را بر ارزش بازار سایر ارزهای دیجیتال تقسیم کنید. در واقع، دامیننس تتر را می‌توان با استفاده از فرمول زیر محاسبه کرد:

x 100 دامیننس تتر = کل ارزش بازار ارزهای دیجیتال / ارزش بازار تتر

به‌عنوان‌مثال، اگر ارزش بازار تتر ۱۰ میلیارد دلار و ارزش بازار کل ارزهای دیجیتال ۱۰۰ میلیارد دلار باشد، دامیننس تتر ۱۰ درصد خواهد بود.

لازم به ذکر است که ارزش بازار تتر را می‌توان با ضرب تعداد ارزهای تتر در قیمت هر توکن محاسبه کرد. همچنین، ارزش برای محاسبه بازار کل ارزهای دیجیتال باید ارزش بازار تمام ارزهای دیجیتال باهم جمع کرد.

آموزش تحلیل دامیننس تتر

دامیننس تتر با نماد %USDT شناخته می‌شود، این عدد نشان می‌دهد که چه نسبتی از ارزش بازار ارزهای دیجیتال با تتر مرتبط بوده و معاملات با این رمزارز انجام می‌شود. درصد دامیننس تتر هرچقدر که باشد، نشان‌دهنده نگرانی و ترجیح سرمایه‌گذاران به استفاده از تتر به‌عنوان واحد پایه است.

بالابودن درصد آن، معمولاً به‌عنوان پایداری و اطمینان بیشتر تتر در معاملات بازار دیجیتال تفسیر می‌شود. در مقابل، کاهش دامیننس Tether ممکن است نشان‌دهنده رخداد تغییرات و نوسانات در بازار یا انتخاب سایر ارزهای دیجیتال توسط سرمایه‌گذاران باشد.

البته در برخی منابع و پلتفرم‌ها، نماد دامیننس تتر USDT.D معرفی شده است. شاید سردرگم شوید که درنهایت نماد دامیننس تتر چیست؟ در واقع، این شاخص دارای دو نماد است و هر دو برای نشان دادن آن استفاده می‌شوند. بااین‌حال، اکثر معامله‌گران و تحلیل‌گران از نماد % برای USDT Dominance استفاده می‌کنند؛ چرا که ساده‌تر و قابل‌فهم‌تر است.

تریدینگ ویو یکی از معروف‌ترین پلتفرم‌هایی است که برای تجزیه‌وتحلیل کوین‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد. شما می‌توانید نمودار دامیننس تتر را در این پلتفرم مشاهده کنید؛ برای این منظور مراحل زیر را دنبال کنید:

  • به وب‌سایت تریدینگ ویو (TradingView) مراجعه کنید.
  • در نوار جستجو، عبارت «USDT dominance» را تایپ کنید.
  • روی نماد USDT dominance کلیک کنید.

صفحه‌ای باز خواهد شد که نمودار دامیننس تتر را به نمایش گذاشته است. این نمودار نشان‌دهنده سهم تتر از کل ارزش بازار ارزهای دیجیتال است.

برای مشاهده اطلاعات بیشتر در مورد نمودار، می‌توانید ابزارهای تحلیل تکنیکال را به کار ببرید. به‌عنوان‌مثال، می‌توانید از خطوط روند، اندیکاتورهای پیشرو و تاخیری و الگوها برای شناسایی روندها و نقاط ورود و خروج استفاده کنید.

از نسل Z تا NFT و تحلیل دوج‌کوین در شماره جدید دامیننس

دامیننس ۱۵، همین حالا دریافت کن!

    کاربرد دامیننس تتر چیست؟

    همانطور که پیش‌تر هم گفتیم، دامیننس تتر در بازار رمزارزها نقش مهمی ایفا می‌کند و می‌تواند به‌عنوان ابزار تحلیلی و نظارتی برای سرمایه‌گذاران و تاجران ارزهای دیجیتال مورداستفاده قرار گیرد. کاربردهای اصلی آن را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

    اندازه‌گیری محبوبیت و نقش تتر در بازار

    این شاخص نشان می‌دهد که تتر چه نسبتی از کل بازار ارزهای دیجیتال را تشکیل داده و محبوبیت آن میان سرمایه‌گذاران چقدر است. این اطلاعات برای کسانی که به دنبال سرمایه‌گذاری روی تتر هستند، بسیار مفید است. هرچه دامیننس تتر بیشتر باشد، یعنی محبوبیت تتر در بازار زیاد است.

    تحلیل و پیش‌بینی روند و نوسانات بازار

    تغییرات در دامیننس تتر ممکن است نشان‌دهنده نوسانات و تغییرات در بازار است. همچنین می‌تواند روند آینده بازار را پیش‌بینی کند. زمانی که دامیننس تتر افزایش می‌یابد، ممکن است سرمایه‌گذاران نگرانی‌هایشان بیشتر شده و تتر را به‌عنوان واحد پایه در مقابل نوسانات بازار معامله کنند.

    سنجش احساسات بازار

    تغییرات در دامیننس تتر می‌تواند نشان‌دهنده تغییر در احساسات سرمایه‌گذاران نسبت به بازار باشد. کاهش دامیننس تتر ممکن است نشان‌دهنده تمایل سرمایه‌گذاران به حفظ دارایی‌های پرنوسان خود باشد.

    شاخص دامیننس تتر

    پیش‌بینی روند بازار

    تحلیل نمودار دامیننس تتر می‌تواند به پیش‌بینی روند کلی بازار کمک کند. به عنوان مثال، کاهش دامیننس تتر ممکن است نشان‌دهنده آغاز یک روند صعودی در بازار آلت‌کوین‌ها باشد.

    شناسایی نقاط ورود و خروج

    با استفاده از نمودار دامیننس تتر، می‌توان نقاط ورود و خروج بهتری در بازار ارزهای دیجیتال پیدا کرد. به عنوان مثال، زمانی که دامیننس تتر به پایین‌ترین سطح خود می‌رسد، ممکن است فرصتی برای خرید آلت‌کوین‌ها باشد.

    ارزیابی ریسک

    دامیننس تتر می‌تواند به سرمایه‌گذاران در ارزیابی ریسک سرمایه‌گذاری کمک کند. افزایش بیش از حد دامیننس تتر ممکن است نشان‌دهنده تمرکز بیش از حد بازار بر روی یک دارایی خاص (تتر) باشد که این امر می‌تواند ریسک بازار را افزایش دهد.

    تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاری

    سرمایه‌گذاران ممکن است از این شاخص برای برنامه‌ریزی سرمایه‌گذاری‌های خود استفاده کنند. آن‌ها می‌توانند با تحلیل این شاخص، تصمیم بگیرند که چقدر از سرمایه خود را در تتر نگه دارند و چه مقدار را در سایر رمزارزها سرمایه‌گذاری کنند.

    تتر
    خرید و فروش آسان تتر در بیت‌پین
    • معامله بیش‌از ۳۰۰ کوین دیگر
    • دریافت وام و اعتبار معاملاتی
    • سرعت بالا در تکمیل سفارشات
    • بات‌های معامله‌گر متنوع
    • پشتیبانی ۲۴ ساعته
    خرید تتر

    چه عواملی بر دامیننس تتر تأثیرگذارند؟

    ازآنجایی‌که تتر یکی از مهم‌ترین رمزارزها در دنیای کریپتوست، بی‌شک دامیننس آن می‌تواند تحت‌تأثیر عوامل مختلفی قرار گرفته و به‌صورت مداوم تغییر کند؛ اما مهم‌ترین عوامل موثر بر دامیننس تتر چیست؟

    نوسانات بازار ارزهای دیجیتال

    یکی از مهم‌ترین عواملی که تأثیر شگرفی بر دامیننس تتر دارد، نوسانات بازار ارزهای دیجیتال است. در واقع، افزایش نوسانات می‌تواند منجر به افزایش دامیننس تتر شود. این موضوع به این دلیل است که سرمایه‌گذاران ممکن است در شرایط نوسانی، به سمت استیبل کوین‌هایی مانند تتر روی‌آورند.

    رالی آلت‌کوین‌ها

    در دوره‌های رونق بازار آلت‌کوین‌ها، سرمایه‌گذاران تمایل بیشتری به سرمایه‌گذاری در این ارزها پیدا می‌کنند. این پدیده باعث می‌شود که همه به دنبال خرید ارز دیجیتال (تبدیل کردن تتر به رمزارزهای دیگر) باشند و در نتیجه، دامیننس تتر کاهش می‌یابد.

    تتر در میان ۵ استیبل کوین برتر بازار

    اعتماد سرمایه‌گذاران به ارزهای دیجیتال

    اعتماد سرمایه‌گذاران به ارزهای دیجیتال نیز می‌تواند بر دامیننس تتر تأثیر بگذارد. به‌طورکلی، کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران به رمزارزها می‌تواند منجر به افزایش دامیننس تتر شود. این موضوع در صورتی رخ می‌دهد که آینده قیمت بسیاری از ارزهای دیجیتال نامشخص باشد؛ در این حالت، روی‌آوردن به استیبل کوینی همانند تتر راه‌حلی منطقی به نظر می‌رسد.

    تقاضا برای استیبل کوین‌های دیگر

    استیبل کوین‌ها به‌عنوان روش امنی برای ذخیره ارزش و همچنین راهی مطمئن برای ورود و خروج از بازار ارزهای دیجیتال مورداستفاده قرار می‌گیرند. از طرفی، میزان تقاضا برای استیبل کوین‌ها عاملی مؤثر بر دامیننس تتر است. مثلاً یو اس دی کوین (USDC) زمانی به استیبل کوین ترجیحی نهادهای مالی تبدیل شده بود، اما رفته‌رفته بازار دوباره به تتر روی آورد.

    عوامل اقتصادی و سیاسی

    عوامل اقتصادی و سیاسی نیز می‌توانند بر دامیننس تتر تأثیرگذار باشند. همان‌طور که گفتیم، سرمایه‌گذاران اغلب در شرایط بحرانی و نامشخص به استیبل کوین‌ها روی می‌آورند؛ بنابراین، زمانی که وقایع اقتصادی و سیاسی در جهان حاکم باشند، میزان تقاضا برای تتر بالا رفته و به دنبال آن دامیننس تتر افزایش پیدا می‌کند.

    رابطه دامیننس تتر و بیت کوین با یکدیگر چیست؟

    یکی از مهم‌ترین سوالاتی که سرمایه‌گذاران دارند، این است که رابطه بین بیت کوین و دامیننس تتر چیست؟ در واقع، دامیننس تتر و بیت کوین، رابطه عکسی با همدیگر دارند؛ به این معنی که وقتی دامیننس تتر افزایش می‌یابد، دامیننس بیت کوین و قیمت آن کاهش می‌یابد و بالعکس.

    در بالا هم گفتیم که وقتی سرمایه‌گذاران احساس ناامنی می‌کنند، تمایل بیشتری به تبدیل دارایی‌های خود به استیبل کوین‌هایی مانند تتر دارند. در واقع تقاضا برای تتر افزایش پیدا می‌کند؛ در نتیجه تعداد سرمایه‌گذارانی که به خرید بیت کوین روی می‌آورند، کاهش پیدا می‌کند.

    بیت کوین
    خرید و فروش آسان بیت کوین در بیت‌پین
    • معامله بیش‌از ۳۰۰ کوین دیگر
    • دریافت وام و اعتبار معاملاتی
    • سرعت بالا در تکمیل سفارشات
    • بات‌های معامله‌گر متنوع
    • پشتیبانی ۲۴ ساعته
    خرید بیت کوین

    در مقابل، زمانی که سرمایه‌گذاران احساس امنیت و اطمینان بیشتری دارند، بر روی ارزهای دیجیتال پرریسک‌تر مثل بیت کوین سرمایه‌گذاری می‌کنند. این امر باعث کاهش دامیننس تتر و افزایش دامیننس بیت کوین می‌شود.

    به تصویر زیر دقت کنید:

    رابطه دامیننس تتر و بیت کوین

    همان‌طور که گفتیم، هم‌بستگی معکوسی میان آن‌ها وجود دارد. با افزایش بیت کوین، دامیننس تتر کاهش‌یافته است؛ درحالی‌که با کاهش قیمت بیت کوین، دامیننس تتر وارد روند صعودی شده است.

    در اینجا چند مثال از رابطه دامیننس تتر و بیت کوین آورده شده است:

    • در سال ۲۰۲۰، زمانی که بازار ارزهای دیجیتال دچار رکود شد، USDT Dominance به ۷۰ درصد رسید. این امر به دلیل افزایش تقاضا برای استیبل کوین‌ها در میان سرمایه‌گذاران بود که احساس ناامنی می‌کردند.
    • در سال ۲۰۲۱ بازار ارزهای دیجیتال به اوج خود رسید و دامیننس بیت کوین ۷۰ درصد شد. افزایش تقاضا برای بیت کوین در میان سرمایه‌گذارانی که احساس اطمینان می‌کردند، مسبب این اتفاق بود.

    البته، رابطه دامیننس تتر و بیت کوین همیشه یکسان نیست. عوامل دیگری مانند اخبار و رویدادهای مرتبط با ارزهای دیجیتال نیز می‌توانند بر این رابطه تأثیر بگذارند.

    گفتار پایانی

    دامیننس تتر به‌عنوان شاخص کلیدی در دنیای ارزهای دیجیتال اهمیت دارد. این مفهوم نه‌تنها به سرمایه‌گذاران و معامله‌گران کمک می‌کند تا بازار را بهتر تحلیل کنند، بلکه نمایانگر نقش تتر در این بازار نیز است.

    در این مقاله، ما با مفهوم «دامیننس تتر چیست» آشنا شدیم و نحوه محاسبه آن را مورد بررسی قرار دادیم. همچنین، عواملی که بر دامیننس تتر تأثیر می‌گذارند را برجسته و کاربردهای این شاخص مهم را تشریح کردیم. همان‌طور که مشخص است، استفاده از تتر به‌عنوان استیبل کوین در بازار کریپتو بسیار مهم است و USDT Dominance به ما کمک می‌کند تا تأثیر تتر بر بازار را بهتر درک کنیم.

    آیا شما در تحلیل‌هایتان از دامیننس تتر استفاده کرده‌اید؟ تصمیمی که بر اساس آن گرفته‌اید، درست بوده است؟ تجربیات خود را با ما به اشتراک گذارید.

    عارفه رهبری

    عارفه رهبری

    تکنولوژی، نویسندگی و صدای کیبورد، من رو به وجد میارن. واسه همینم توی اکثر حوزه‌های تکنولوژی از جمله کریپتو غرق میشم، یاد می‌گیرم و می‌نویسم.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    اندیکاتور زیگزاگ: ابزاری برای شناسایی تغییر روند

    اگر به دنبال ابزاری دقیق برای تحلیل تکنیکال هستید،...

    اندیکاتور حجم تعادلی (OBV): ابزاری برای ردیابی حجم در معاملات

    اندیکاتور حجم تعادلی (OBV) ابزاری کارآمدی در دنیای تحلیل...

    آموزش کامل الگوی کندلی مرد آویزان (Hanging man) به زبان ساده

    مرد آویزان یا مرد به دار آویخته، از شناخته‌شده‌ترین الگوها...

    دیدگاه‌ها 6 دیدگاه
    در پاسخ به دیدگاه کاربر
    1. میثم
      میثم | 21 آذر 1403

      ممنون میشم راهنمایی کنین

    2. میثم
      میثم | 21 آذر 1403

      سلام یه ویدیو تحلیل برای این قسمت بازار میخواستم

      • عارفه رهبری
        عارفه رهبری | 25 آذر 1403

        سلام میثم عزیز
        شما میتونین توی ویدیوهای تحلیلی که هر شنبه توی آکادمی بیت پین و یوتیوب و آپارات بیت پین منتشر میشه، تحلیل دامیننس تتر رو ببینین.

    3. پارسا
      پارسا | 14 آذر 1402

      دامیننس تتر و شاخص های دامیننس تتر از مواردیه که توی ایران هنگام خرید و فروش دلار مجازی تتر بهش توجه نمیشه! ممنون از تیم بیت پین با این مقاله کامل

    4. شقایق
      شقایق | 14 آذر 1402

      دلار آمریکا روی دامیننس تتر تاثیرگذاره؟

      • متینه ممتاز
        متینه ممتاز | 14 آذر 1402

        سلام شقایق جان
        بله دلار آمریکا روی دامیننس تتر تاثیرگذاره. از اونجایی که تتر معادل یک دلار آمریکاست، زمانی که میزان تقاضا برای تتر بالا بره و به دنبال اون دامیننس تتر هم افزایش پیدا می‌کنه.