این روزها پروژه لاکسون به‌عنوان پلتفرم ترید و سرمایه‌گذاری ارزهای دیجیتال، سروصدای زیادی به پا کرده و مدعی است سود قابل‌توجهی را در ازای سرمایه‌گذاری کریپتو برای کاربران به ارمغان می‌آورد؛ اما دست نگه‌دارید!

محبوبیت ارزهای دیجیتال باعث شده تا افراد زیادی به این حوزه روی بیاورند و در آن فعالیت کنند. به دنبال آن، پروژه‌ها و پلتفرم‌های بسیاری نیز روی کار آمده‌اند که هدفشان افزایش سودآوری برای کاربران است. این پروژه‌ها معمولاً با ارائه فرصت‌های سرمایه‌گذاری، سعی می‌کنند کاربران را جذب کرده و به افزایش سود آن‌ها کمک کنند.

در این میان، بدیهی است که پروژه‌های پانزی و کلاهبرداری دست روی دست نمی‌گذارند و نهایت استفاده را از این فرصت می‌برند؛ اما گاهی تشخیص این پروژه‌ها کار سختی است و نمی‌توان فهمید که کدام‌یک پروژه‌ای قانونی است و کدام یک تقلبی و کلاهبردار! برای مثال، یکی از پروژه‌هایی که امروزه بر سر زبان‌هاست و توجه بسیاری را به خود جلب کرده، لاکسون نام دارد؛ اما لاکسون از چه نوع پروژه‌هایی است؟ قانونی یا غیرقانونی؟

در مقاله «طرح پانزی و هرمی چیست؟» شما را با این نوع پروژه‌ها آشنا کردیم. اکنون در این مقاله می‌خواهیم به بررسی و معرفی جامع پروژه اسکم لاکسون بپردازیم و ببینیم که نحوه عملکرد این پروژه چگونه است و چه تدبیری در برابر چنین پروژه‌هایی باید داشته باشیم. توصیه می‌کنیم تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

پروژه لاکسون چیست؟

پروژه لاکسون در حال حاضر به‌عنوان پلتفرم تریدینگ و سرمایه‌گذاری ارزهای دیجیتال فعالیت می‌کند. این پلتفرم در ظاهر، از طریق ترید ارزهای دیجیتال کسب درآمد می‌کند. همچنین، برنامه‌های سرمایه‌گذاری مختلفی را ارائه می‌دهد و برای کاربران امکان کسب سود را از سرمایه خود، در مدت‌زمان کوتاهی، فراهم می‌کند.

هوش مصنوعی در لاکسون

اگر به وب‌سایت این پروژه سری بزنید، مشاهده می‌کنید که لاکسون خود را به‌عنوان پلتفرمی هوشمند معرفی می‌کند که با بهره‌گیری از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در راستای تحقق‌بخشیدن به رؤیای مردم برای رسیدن به سود حداکثری از سرمایه‌گذاری فعالیت می‌کند؛ ولی چگونه این کار را انجام می‌دهد؟

در لاکسون، شرکت‌کنندگان حتماً باید با کد دعوت در سایت ثبت‌نام کنند. سپس لازم است که مبلغی را به‌عنوان سرمایه وارد پروژه می‌کنند. پس از آن، می‌توانند در برنامه ارجاعی شرکت کنند و اعضای جدیدی را از طریق لینک منحصربه‌فرد خود، به پروژه دعوت کنند. با اضافه‌شدن هر عضو جدید با استفاده از لینک دعوت، زیرمجموعه این شرکت‌کننده گسترده شده و متعاقباً درآمد غیرفعالی به دست می‌آورد. بدیهی است که این رویکرد باعث افزایش سودآوری کلی پلتفرم هم می‌شود؛ اما آیا قابلیت ثبت‌نام فقط با کد دعوت یادآور پروژه‌های پانزی و شرکت‌های هرمی نیست؟

در حقیقت، نقطه‌های تاریک زیادی دررابطه‌با پروژه لاکسون وجود دارد. دیده‌ها و شنیده‌ها حاکی از این است که این پروژه شفافیت کافی را ندارد و همین موضوع باعث شده تا شک و شبهه درباره آن زیاد باشد. با این اوصاف، آیا لاکسون پروژه‌ای کلاهبردار است؟ در ادامه به این سوال پاسخ می‌دهیم.

آیا پروژه لاکسون کلاهبرداری است؟

متأسفانه باید بگوییم بله! لاکسون پروژه‌ای غیرقانونی است که هدف آن فقط و فقط دزدی از کاربران ایرانی و خارجی است. اما چه دلایلی برای اثبات این موضوع وجود دارد؟ با کندوکاو در پیشینه پروژه لاکسون، متوجه شدیم که دلایل زیادی را می‌توان برای اثبات آن ارائه داد. در زیر آن‌ها را توضیح می‌دهیم.

ناشناس بودن مؤسس پروژه و افراد توسعهدهنده

هیچ اثری از نام بنیان‌گذاران واقعی لاکسون در دسترس نیست. هرچند گفته می‌شود که مالک آن شخصی به نام دارن جیمز است؛ اما این شخص به چهره‌ای دست‌نیافتنی تبدیل شده و هیچ تصویر و اطلاعات قابل‌تأییدی درباره او وجود ندارد. گویی که شخصی با هویتی نامعلوم است.

در ویدئوها و تصاویری که گاهی پروژه لاکسون منتشر می‌کند، هیچ مدیر یا مسئولی دیده نمی‌شود و هویت آن‌ها تا بدین لحظه پنهان باقی مانده است. آدرس ثبت‌شده توسط شرکت نیز ملکی مسکونی است و خبری از دفتر رسمی شرکت نیست.

اقتصاد رفتاری در کریپتو؛ وقتی احساسات هم در تصمیم‌های مالی نقش دارند!

دامیننس ۱۷ رو همین حالا بخون.

    عدم داشتن مجوز و انتشار اطلاعات غلط

    Laxsson در وب‌سایت خود ادعا می‌کند که نهادی ثبت شده در ایالات متحده است که دارای مجوز MSB از FinCEN، تحت نظارت وزارت خزانه‌داری ایالات متحده است. درحالی‌که نام‌های LAXSSON و LAXSSON DIGITAL TECHNOLOGY GROUP LLC واقعاً در سایت FinCEN ثبت شده‌اند، این ثبت به معنای تأیید دولتی نیست.

    تاریخ تاسیس وب سایت لاکسون

    فعالیت‌های فهرست شده این شرکت در FinCEN شامل صدور حواله و چک‌های مسافرتی، بدون اشاره به سرمایه‌گذاری، تجارت یا هوش مصنوعی است. همچنین، تاریخ ثبت‌نام آن در فین‌سن ۲/۱۲/۲۰۲۲ است که با ادعای Laxsson مبنی بر فعال‌بودن از سال ۲۰۱۶ مغایرت دارد. اگر در سایت WHOIS نام دامنه این سایت را جستجو کنید، می‌بینید وب‌سایت این پروژه نیز در سال 2022 راه‌اندازی شده است.

    هدف قراردادن کاربران ایرانی

    جالب است بدانید که مخاطبان هدف لاکسون کاربران ایرانی و غنایی است. چنین پروژه‌هایی خوب می‌دانند که در کشورهایی که مشکلات اقتصادی اساسی وجود دارد، مردم به دنبال کسب درآمد از روش‌های جدید و نوین هستند. ایران و غنا نیز جزو کشور‌هایی هستند که مشکلات اقتصادی زیادی دارند و مردم برای نجات‌پیداکردن از شرایط نامناسب، دست به سرمایه‌گذاری‌های پرخطر می‌زنند.

    بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که شهروندان ساکن ایلام و بوشهر بیشترین تعامل را با پروژه کلاهبرداری لاکسون داشته‌اند.

    سوءاستفاده از اعتماد کاربران به صرافیهای ارز دیجیتال ایرانی

    نکته قابل‌توجه این است که لاکسون برای دریافت وجه از کاربران ایرانی، آن‌ها را دعوت به تبدیل ریال به تتر در صرافی‌های معتبر داخلی نظیر بیت پین می‌کند. به‌میان‌آمدن نام صرافی معتبری مثل بیت پین باعث ایجاد نوعی اعتماد و اطمینان به این پروژه می‌شود؛ غافل از این‌که صرافی‌های ارز دیجیتال داخلی هیچ نقشی در این پروسه نداشته و به عبارتی مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرند.

    عدم امکان برداشت وجه

    زمانی که واریز‌های خود را به سایت لاکسون انجام دهید، دیگر امکان برداشت آن‌ها وجود ندارد. پروژه لاکسون راه برداشت وجه را مسدود کرده و با وعده سودهای کلان سعی دارد شما را از این کار منصرف کند.

    این در حالی است که هیچ راهی برای بازپس‌گرفتن وجوه رمزارزی خود از لاکسون ندارید. برخی از کاربران مدعی هستند که با این پلتفرم به سودهای قابل‌توجهی دست یافته‌اند و امکان برداشت را هم دارند؛ اما این یک استراتژی است که توسط لاکسون طراحی شده است. لاکسون در برخورد اول با کاربران خود به خوبی رفتار می‌کند و منتظر می‌ماند تا اعتماد آن‌ها به طور کامل جلب شود. سپس در یک حرکت ناگهانی، راه دسترسی به دارایی‌ها را مسدود می‌کند.

    تبلیغ لاکسون توسط افراد نامعتبر

    با این‌که لاکسون پروژه‌ای غیرقانونی است، اما در حوزه تبلیغات به خوبی عمل کرده است. بسیاری از افراد اظهار می‌کنند که تبلیغات گسترده لاکسون آن‌ها را مجاب به شرکت در این پروژه کرده است؛ اما واقعیت این است که تبلیغات لاکسون توسط افراد مشهور، معتبر و متخصص صورت نگرفته است. این شرکت متن تبلیغ خود را به اشخاصی که در ازای پول آن را جلوی دوربین می‌خوانند، ارسال می‌کند.

    تبلیغات لاکسون

    در واقع، هیچ یک از افراد تبلیغ‌کننده ارتباط مستقیمی با لاکسون ندارند و صرفاً متن آماده‌شده‌ای را از روی کاغذ خوانده‌اند.

    امتیاز کم وب‌سایت لاکسون

    اگر به رتبه‌بندی سایت‌ها در پلتفرم‌های مختلف مثل Tranco نگاهی بیندازیم، می‌بینیم که امتیاز لاکسون در آن‌ها بسیار پایین است. این پروژه محتوای نامطلوب و ناکافی را در وب‌سایت خود منتشر کرده و اجازه تجزیه‌وتحلیل آن‌ها را نمی‌دهد. غلط‌های املایی و نگارشی، جملات تکراری و کیفیت نامطلوب از جمله نکاتی است که باعث امتیاز کم این وب‌سایت شده است. علاوه‌براین، این ویژگی‌ها به‌خودی‌خود نشان‌دهنده پانزی بودن یک پروژه هستند.

    پشتیبانی ضعیف

    هیچ یک از ادمین‌های سایت یا کانال تلگرامی آن، شناخته شده نیستند و هویتی واقعی ندارند.

    علاوه‌براین، در اغلب مواقع، با ارسال پیام یا تماس با پشتیبانی پروژه کلاهبرداری لاکسون، هیچ پاسخی دریافت نمی‌شود. در صورت پاسخ نیز سعی می‌کنند موضوع را منحرف کرده و اطمینان خاطری از عملکرد صحیح پروژه ارائه دهند.

    توکن ناشناخته LAS

    لاکسون مدعی است که دارای توکن اختصاصی خود با نماد LAS است. درحالی‌که این کوین در هیچ یک از صرافی‌های ارز دیجیتال فهرست نشده است. این پروژه اظهار می‌کند که توکن LAS در سال ۲۰۲۴ در بزرگ‌ترین صرافی‌ها فهرست خواهد شد؛ اما طبق شواهد، این ادعاها دروغی بیش نیستند و قرار نیست توکنی با این نام عرضه شود.

    نکته جالب این است که لاکسون در اپلیکیشن خود، توکن LAS را در لیست بزرگ‌ترین کوین‌ها مثل بیت کوین و اتریوم قرار داده و ارزش LAS را بیشتر از آن‌ها می‌داند. این در حالی است که اگر این توکن را در CoinMarketCap جستجو کنید، هیچ توکنی را که متعلق به پروژه لاکسون باشد، نخواهید یافت.

    همه این شواهد نشان می‌دهد که لاکسون پروژه‌ای غیرقانونی و کلاهبرداری است. این پروژه با ماهیت غیرشفاف خود سعی دارد تا با جلب‌اعتماد کاربران، سرمایه‌هایشان را جذب کرده و سپس آن‌ها را به سرقت ببرد. ازاین‌رو، اکیداً توصیه می‌کنیم که گول وعده‌های دروغین این پروژه را نخورید و از شرکت در آن خودداری کنید.

    چگونه پروژه‌های پانزی را تشخیص دهیم؟

    پیش‌ازاین در مقاله «چطور سایت‌های کلاهبرداری را تشخیص دهیم؟» به طور کامل راجع به این موضوع صحبت کرده‌ایم. اکنون در این بخش به طور خلاصه آن‌ها را بازگو می‌کنیم:

    • دامنه وب‌سایت را با استفاده از ابزار ثبت دامنه مانند WHOIS بررسی کنید. این ابزار به شما می‌گوید که دامنه چه زمانی ثبت شده، چه کسی آن را ثبت کرده و در کجا قرار دارد. اگر وب‌سایت اخیراً ثبت شده باشد یا جزئیات آن در هاله‌ای از ابهام باشد، باید آن‌ها را به‌عنوان زنگ هشداری در نظر بگیرید.
    • درباره پروژه به خوبی تحقیق کنید. رسانه‌های اجتماعی، انجمن‌ها و سایت‌ها را بررسی کنید تا ببینید دیگران درباره پروژه موردنظرتان چه می‌گویند. اگر نظرات و شکایات زیادی درباره آن وجود داشت، بهتر است از شرکت در آن خودداری کنید.
    • وب‌سایت پروژه را زیر ذره‌بین ببرید. آیا طراحی سایت حرفه‌ای و خوب است؟ غلط املایی یا نگارشی دارد؟ آیا همواره به دنبال واریز وجه یا جزئیات پرداخت است؟ همه این نکات جزو مواردی هستند که در تشخیص سایت کلاهبرداری نقش دارند.
    • چنین سایت‌هایی معمولاً نظرات کاربران را منتشر نمی‌کنند.

    گفتار پایانی

    لاکسون پروژه‌ای در حوزه ارزهای دیجیتال است که طبق نظر متخصصان به‌عنوان طرح پانزی شناخته می‌شود. این پروژه با ترغیب کاربران به ثبت‌نام در پلتفرم و انتقال سرمایه به آن، وعده چندبرابر شدن سرمایه را در مدت‌زمان کوتاهی می‌دهد. غافل از این‌که خبری از سودهای کلان نیست و همان سرمایه اولیه را هم نمی‌توان برداشت کرد. ازاین‌رو، توصیه می‌کنیم که دارایی‌های ارزشمند خود را به دست چنین پروژه‌های کلاهبرداری نسپارید.

    همچنین، پیشنهاد می‌کنیم که پیش از شرکت در هر پروژه یا سرمایه‌گذاری، حتماً به خوبی راجع به آن تحقیق کنید و با آگاهی کامل وارد پروژه شوید. پروژه‌هایی که وعده‌های وسوسه‌انگیز و غیرمنطقی می‌دهند، بدون شک کلاهبرداری بوده و کاربران را قربانی می‌کنند.

    آیا تابه‌حال با چنین پروژه‌هایی سروکار داشته‌اید؟ نظر شما راجع به پروژه لاکسون چیست؟ در صورت تمایل، نظرات و تجربیات ارزشمندتان را با ما به اشتراک گذارید.

    سوالات متداول

    • پروژه لاکسون چیست؟

    لاکسون سایتی برای کلاهبرداری است که با وعده دروغین سودهای کلان، سرمایه کاربران را به سرقت می‌برد.

    • آیا پروژه لاکسون کلاهبرداری است؟

    بله! لاکسون جزو پروژه‌های پانزی و کلاهبرداری است که کاربران ایرانی را مورد هدف قرار داده است.