الگوریتم اجماع اثبات سهام نمایندگی شده (DPoS) چیست؟

تاریخ انتشار: 4 اسفند 1400 | آخرین به‌روزرسانی: 26 شهریور 1402
زمان مطالعه:  5 دقیقه
الگوریتم اجماع اثبات سهام نمایندگی شده (DPoS) چیست؟

جنبه مرکزی هر بلاک چین مکانیزم اجماع آن است که به نحوه توافق همه سهام‌داران در یک شبکه غیر متمرکز در مورد اعتبار داده‌های مشترک و ایمن کردن آن داده‌ها در بلاک چین اشاره دارد. اجماع باید قبل از این که شبکه بلاک چین بتواند تراکنش‌های جدید را پردازش کند، حاصل شود. Proof of Stake (PoS) الگوریتمی است که توسط پروتکل‌های ارز دیجیتال برای دستیابی به اجماع استفاده می‌‌شود. در بلاک چین‌‌های PoS، یک فرد یا گروه به‌ طور الگوریتمی انتخاب می‌‌شود تا تراکنش‌‌ها را با سخت‌ افزار رایانه بر اساس توکن‌هایی که در شبکه قرار داده‌‌اند یا قفل کرده‌‌اند، به ‌عنوان شکلی از وثیقه تأیید کند. برای درک بهبود کارایی‌ای که از الگوریتم‌‌های PoS به دست می‌آید، ابتدا باید Proof of Work (PoW)؛ الگوریتم اجماع اثبات سهام نمایندگی شده بلاک چین را بشناسید.

نسخه صوتی این مقاله برای راحتی شما عزیزان تهیه شده است:

الگوریتم اجماع اثبات سهام نمایندگی شده بلاک چین

الگوریتم‌‌های PoW از رایانه‌‌های سراسر جهان که شبکه‌‌های غیر متمرکز را تشکیل می‌‌دهند، فرمان می‌گیرد. در مورد بیت کوین، این کار، قدرت پردازش کامپیوتری است که یک پازل محاسباتی را حل می‌کند. کامپیوترهایی که این فرآیند را انجام می‌دهند ماینر نامیده می‌شوند. هنگامی که ماینر‌ها معمای محاسباتی را حل می‌کنند، بلوک داده‌‌های آن‌ها معتبر تلقی شده و به تمام نسخه‌‌های بلاک چین اضافه می‌‌شود و به اجماع دست می‌‌یابد و به عنوان پاداش بیت‌کوین دریافت می‌‌کنند. در حالی که این روش انرژی‌بر است، در تضمین امنیت و پایداری شبکه‌های مختلف بلاک چین بسیار موفق عمل کرده است.

اثبات سهام نمایندگی شده (Delegated Proof of Stake “DPoS)

Delegated Proof of Stake یک پروتکل توافقی است که برای بلاک چین‌های بسیار مقیاس‌پذیر طراحی شده است. این الگوریتم توسط دانیل لاریمر در سال 2014 ایجاد شد. اجرای این پروتکل تحمل خطای بیزانسی (BFT) را پیشنهاد می‌دهد و به این معنی است که سطوح بالایی از امنیت را برای استفاده در بلاک چین‌های عمومی فراهم می‌کند. علاوه‌ بر این، مدل عملیاتی آن سطوح بالایی از مقیاس‌پذیری را تضمین می‌کند.

برای امکان‌پذیر ساختن این امر، همه افراد دخیل در شبکه با رای دادن یک سری از “نمایندگان” را انتخاب می‌کنند. پس از انتخاب، گروهی را تشکیل می‌دهند و به پشتوانه این که کمیت آن‌ها تعریف شده، محدود است و اعتماد نسبی به آن‌ها وجود دارد اجازه پیاده‌سازی پروتکل BFT به آن‌ها داده می‌شود. در شبکه‌‌های PoS نیازی به استخراج انرژی‌بر نیست. در عوض، مکانیسم PoS به ‌طور تصادفی اعتبار سنجی را برای تأیید بلوک‌ های داده انتخاب می‌کند، که در آن هزینه خطای برنامه‌ریزی شده مورد نظر بیشتر از پاداش بلوک است. الگوریتم‌‌های PoS از چندین روش برای انتخاب این که چه کسی بلوک بعدی را تأیید می‌کند، استفاده می‌کنند.

  • اندازه سهام: هر چه توکنی سهام بیشتری داشته باشد، شانس انتخابش برای اعتبار سنجی بیشتر است.
  • سن توکن‌های شرط‌‌بندی شده: هر چقدر توکن‌‌ها بیشتر خرج نشده باشند، شانس انتخاب‌شان برای اعتبار سنجی بیشتر می‌شود. (زمانی که از آن شرط برای تأیید یک بلوک استفاده شود، سن آن به صفر باز گردانده می‌شود.)
  • انتخاب تصادفی: کمترین مقدار هش (رشته اعداد ایجاد شده توسط یک الگوریتم هش برای نمایش داده‌ها) همراه با بزرگ‌ترین سهام برای اعتبار سنجی بلوک بعدی انتخاب می‌شود.

قابلیت های DPoS

الگوریتم اجماع اثبات سهام نمایندگی شده

همان طور که گفته شد، DPoS یکی از اصلی‌ترین مشکلات بلاک چین، یعنی مقیاس‌پذیری را حل می‌کند و همه این‌ها را بدون نیاز به استفاده از تجهیزات با قدرت بالا و مصرف انرژی زیاد انجام می‌دهد. با این حال، برای رسیدن به این هدف، تمرکز زدایی قربانی می‌شود. این به این دلیل است که پردازش بلوک به تعداد محدودی از نمایندگان بستگی دارد.

این رویکرد می‌تواند به این نمایندگان اجازه دهد تا به عنوان یک نهاد مرکزی رفتار کنند. با این حال، بلاک چین‌های DPoS مکانیسم‌های دیگری را برای اجتناب از این سناریو‌ها ایجاد می‌‌کنند. سایر ویژگی‌های مربوط به DPoS به شرح زیر است:

  • ارائه تحمل گسل بیزانسی (BFT). این به آن معنا است که این پروتکل می‌تواند در بلاک چین‌های عمومی با خیال راحت استفاده شود.
  • DPoS بر اساس یک سیستم رای‌گیری کار می‌کند که در آن شهرت و مشارکت کاربران مد نظر قرار می‌گیرد.
  • قابلیت موازی سازی برای وظایف در شبکه را ارائه می‌دهد.
  • استفاده از منابع شبکه مانند پهنای باند، CPU و غیره را بهینه می‌کند.

تراکنش های اثبات سهام (TaPoS)

تراکنش‌های اثبات سهام یکی از ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد DPoS است. این قابلیت اجازه می‌دهد تا هر تراکنش در شبکه به صورت اختیاری شامل هش بلوک اخیر شود. با این کار، امضا کننده معامله می‌تواند مطمئن باشد که معامله ‌اش نمی‌‌تواند در جای دیگری اعمال شود. این ویژگی از هزینه کردن مضاعف جلوگیری می‌کند. علاوه بر این، استفاده از آن به همه طرفین کمک می‌کند تا در نهایت صحت سابقه تراکنش را تأیید کنند.

مزایا
  • سیستم رای گیری “نماینده” سریع است: شما می‌توانید به سرعت تولیدکنندگان بلوک را در هر دور تنظیم کنید که نتیجه مستقیم آن، بهبود قابل توجه در مقیاس پذیری بلاک چین است.
  • مشارکت نامتمرکز در شبکه؛ که به لطف ارتباط DPoS با سهام داران از طریق میزان توکنی که هر فرد دارد، میسر می شود و از این طریق سهام داران را تشویق به مشارکت می‌کند.
  • موازی سازی ایجاد شده توسط DPoS عملکرد و مقیاس‌پذیری بالایی را امکان پذیر ‌می‌کنند. به عنوان مثال، در بلاک چین EOS، 0.5 بلوک در هر نوبت (126 ثانیه) تولید می‌شود که به ما ذهنیتی از ظرفیت تراکنش بالایی می‌دهد که این بلاک چین‌ها می‌توانند به آن دست یابند.
  • امکان سود حداکثری دارندگان توکن: این به این دلیل است که با داشتن توکن‌های بیشتر، مشارکت بیشتری در شبکه دارند و می‌توانند بلاک‌های بیشتری ایجاد کنند.
  • هزینه حفظ امنیت شبکه کاهش می‌یابد. این امر به این دلیل است که برای عملکرد صحیح شبکه نیازی به داشتن تجهیزات با توان بالا نیست.
معایب
  • موفقیت شبکه مستلزم مشارکت و هماهنگی جامعه‌ای است که واقعا مشتاق حکمرانی مؤثر هستند.
  • DPoS بلاک چین را در معرض شکست‌های مرتبط با سیستم رای‌گیری قرار می‌دهد. برای مثال، کاربران DPoS با شرط‌‌بندی‌‌های کوچک ممکن است این‌جور برداشت کنند که رای آن‌ها در مقایسه با رای سهام‌داران بزرگ‌‌تر اهمیتی ندارد.
  • برخی از مخالفان مدل DPoS استدلال می‌کنند که این پروتکل با فرض این که سیستم رای‌گیری همیشه به دنبال انتخاب کسانی است که بیشترین نشانه‌ها را دارند، تمرکز در سیستم را ترویج می‌کند. با این حال، بلاک چین‌هایی که از آن استفاده می‌کنند، مکانیسم‌هایی را برای جلوگیری از این وضعیت ایجاد کرده‌اند که پیش از این به آن‌ها اشاره کردیم.
از پیوند بلاک‌چین و هوش مصنوعی، به پول می‌رسیم؟

جوابت تو شماره ۱۴ ماهنامه دامیننسه!

    بلاک چین هایی که از DPoS استفاده می کنند

    اولین بلاک چینی که از این الگوریتم اجماع اثبات سهام نمایندگی شده استفاده کرد، پلتفرم BitShare است. بیت‌شر پروژه‌ای است که توسط خود دانیل لاریمر ایجاد شده و به عنوان یک صرافی غیرمتمرکز (DEX) کار می‌کند. پروژه‌های دیگری که از DPoS استفاده می‌کنند عبارتند از: BitShare ،EOS ،Lisk ،Tron Ark . همه این بلاک چین‌ها یک ویژگی مشترک دارند: مقیاس پذیری بالا. ویژگی‌ای که با استفاده از DPoS به عنوان یک الگوریتم اجماع اثبات سهام نمایندگی شده امکان‌پذیر شده است.

    سوالات متداول

    • الگوریتم اجماع اصلی بلاک چین چیست؟

    الگوریتم اجماع اصلی بلاک چین به قدرت پردازش ماینرهایی گفته می‌شود که یک پازل محاسباتی را حل کرده و سبب استخراج بیت کوین می‌شود.

    • چه بلاک چین هایی که از DPoS استفاده می کنند؟

    پلتفرم‌های BitShare ،EOS ،Lisk ،Tron Ark از DPoS استفاده می‌کنند.

    تیم محتوا بیت‌پین

    تیم محتوا بیت‌پین

    تدوین و بررسی مطالب حوزه کریپتو و خلق مقالات کاربردی در حوزه ارزهای دیجیتال.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    ضرایب همبستگی و بتا چیست؟ آشنایی ابزارهای تحلیل ریسک و بازدهی

    بازار ارزهای دیجیتال به دلیل نوسانات بالا و تغییرات سریع،...

    مینی اپ تلگرام چیست؟ رقیب جدید گوگل پلی را بشناسید!

    شکی نیست که تلگرام یکی از محبوب‌ترین پیام‌رسان‌ها در...

    راهنمای کامل آموزش بازی همستر کامبت و ایردراپ Hamster Kombat

    مدتی بعد از لیست شدن و موفقیت نات کوین، نوبت به بازی...

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر