کردیت کوین؛ انقلابی در بازار وامدهی اعتباری با توکن CTC
تاریخ: 20 دی 1402
زمان مطالعه:
8 دقیقه
کردیت کوین، پلتفرم وامدهی مبتنی بر بلاک چین است که از توکن CTC برای پرداخت کارمزد معاملات، دسترسی به ویژگیهای انحصاری و مشارکت در حاکمیت پلتفرم استفاده میکند.
پس از ظهور فضای غیرمتمرکز دیفای و پروتکلهای مختلف مبتنی بر آن، تغییرات شگرفی در بازار ارز دیجیتال به وجود آمد و بدون شک، حوزه وامدهی یا لندینگ، نقشی اساسی را در این زمینه با پدیدآمدن پروژههایی مانند کردیت کوین، Aave، Compound و… داشته است.
ازآنجاییکه حوزه لندینگ، دومین حوزه بزرگ فضای دیفای از لحاظ ارزش کل قفل شده است، قصد داریم به سراغ پروژه وامدهی جذابی به نام کردیت کوین رفته و آینده توکن بومی آن به نام CTC را نیز بررسی کنیم. در این مقاله، در ابتدا این پروژه بلاک چینی را معرفی و سپس به سراغ اصلیترین بخشهای اکوسیستم آن خواهیم رفت. این مقاله، تمام آنچه که برای شناخت پروژه کردیت کوین نیاز دارید، در دست بررسی قرار خواهد داد و دید جامعی را نسبت به سازوکار آن فراهم میکند.
کردیت کوین (CreditCoin)، پروتکل وامدهی ارز دیجیتال است که از شبکه بلاک چین لایه اولی خود برای ادغام انواع اعتبارهای اقتصادی با دنیای RWA بهره میبرد. این پروتکل، در بیانی ساده، فضایی کاملاً غیرمتمرکز را برای افراد، در جهت ارائه وام و کسب نرخ بهره یا دریافت وام، بدون مراجعه به مراکز دولتی یا نهادی فراهم میکند. پروژه کردیت کوین که در سال ۲۰۱۷ شروع به کار کرده است، تاریخچه تراکنشهای اعتباری پروتکل خود را به طور عینی روی بلاک چین عمومی ثبت میکند و هر فرد برای تخمین ریسک دریافت اعتبار بهراحتی قادر به مشاهده آنها خواهد بود.
پروژه کردیت کوین، بهعنوان پلتفرمی پیشرو، افرادی را هدف قرار میدهد که به سیستمهای بانکداری سنتی دسترسی نداشته اما، نیاز به وامگرفتن از نهادهای غیربانکی دارند. در این پروژه تمامی فرایند ایجاد درخواست وام، اهدا وام، دریافت و شرایط آن توسط توافق طرفین صورت خواهد گرفت و خبری از دخالت هیچگونه شخص ثالثی نیست.
این پروتکل وامدهی با بهرهوری از مکانیزم اثبات سهام نمایندگی شده (NPOS)، امکان استیک دارایی را بهصورت توکن بومی خود به نام CTC فراهم کرده و کاربران با سپردهگذاری دارایی خود، در کنار کسب سود، امنیت و اعتبارسنجی این بلاک چین را بر عهده خواهند گرفت. البته شاید به ذکر است که این پروتکل در ابتدا راهاندازی از گواه اثبات کار در ساختار خود بهره میبرد که در سال ۲۰۲۲ با ارائه نسخه دوم بلاک چین خود، خبر از تغییر الگوریتم اجماع این شبکه به اثبات سهام نمایندگی شده (NPOS) به عموم کاربران و گرههای شبکه داده شد.
سازوکار و کاربرد پلتفرم کردیت کوین
سازوکار پلتفرم کردیت کوین، بر مبنای ارائه هرگونه خدمات حول وامدهی ارزهای دیجیتال متمرکز بوده که برای رفع فقدان سیستم اعتباری در بین افراد بدون دخالت بانک در بازارهای نوظهور طراحی و پیادهسازی شده است. بانکی را در نظر بگیرید که برای دریافت وام، سپردهگذاری، دریافت تسهیلات و هرگونه اموری مالی، باید تأیید آن را همیشه به همراه داشته باشید و معمولاً این فرایند زمان زیادی را از شما خواهد گرفت. حتی ممکن است تا زمانی که منتظر نوبت خود باشید، خوابتان ببرد.
با وجود پروژه کردیت کوین، تمامی امکانات اعتباری به فضای بلاک چین مهاجرت کرده است و باید بگوییم که دیگر برای دریافت وام، ارائه نقدینگی و کسب سود ثابت، جذب سرمایه برای پروژهها و هرگونه نیاز اعتباری دیگر، نیازی به دخالت بانکها نیست و تراکنشهای اعتباری شما مستقیماً با طرف قرارداد منعقد میشود.
نقش کردیت کوین در ارائه خدمات بانکی مبتنی بر فضای غیرمتمرکز بلاک چین بسیار مهم است، زیرا، بخش عمدهای از نیازهای افراد برای مراجعه به بانکها و خطر ازدسترفتن اطلاعات را از بین خواهد برد. این پروژه با ایجاد فضایی برای ارتباط وامگیرندگان، سپردهگذاران، کمپانیهای سرمایهگذار (Fundraisers)، در بستر امروز غیرمتمرکز دیفای، بهعنوان بانک بلاک چینی محسوب میشود.
نحوه سازوکار پلتفرم کردیت کوین، مبتنی بر چهار بخش اصلی فعال سرمایهگذار، استخرهای وامدهی (Lending Pools)، کمپانیهای جذب سرمایه (Fundraisers)، وامدهندگان و مشتریان (وامگیرندگان) استوار است که تمامی امکانات این پروتکل، با تعامل این چهار بخش ممکن خواهد شد. نحوه وامدهی در پروتکل کردیت کوین با سایر پروتکلهای وامدهی کمی متفاوت است و بر خلاف بسیاری از پروتکلهای دیگر، ریسک بسیار کمتر و کارایی بیشتری را دارد. مطابق چهار بخش اصلی ذکر شده در بخش زیر نحوه سازوکار این پلتفرم را بررسی میکنیم.
سرمایهگذاران برای دریافت سود یا نرخ بهره، سفارش ارائه وام را ایجاد کرده و پس از تأیید، مقدار دارایی را سپردهگذاری میکنند.
تجمیع سرمایه سپردهگذاریشده توسط سرمایهگذاران، نهادهای پشتیبان پروژه کردیت کوین مانند Gluwa Capital و سایر ارائهکنندگان نقدینگی در استخرهای وام قرار میگیرد.
پس از توافق بین سرمایهگذار و دریافتکننده وام روی جزئیات آن، تراکنش در بلاک چین کردیت کوین ذخیره و معادل توافق طرفین و جزئیات وام، تراکنشی در بلاک چین هایی مانند بیت کوین و اتریوم ساخته خواهد شد.
هر فرد میتواند قبل از دریافت وام به استخر وامدهی مراجعه کرده و انواع وامهای موجود را به نسبت کارایی برای سرمایهگذاری خود انتخاب کند.
در تعریفی ساده، سرمایهگذاران و تأمینکنندگان نقدینگی که میتوانند کمپانی دولتی و خصوصی باشند، با ارائه سرمایه به این پروتکل، نقدینگی استخرهای وام را فراهم و پلتفرم کردیت کوین، این مقدار سرمایه را برای کاربرانی که قصد دریافت وام داشته باشند، در دسترس قرار خواهد داد. در واقع کار اصلی این بلاک چین متصلکردن وامدهندگان به متقاضیانی است که قصد دریافت وام را دارند و تمام شرایط ایجاد وام اعم از مقدار، مقدار بهره، زمان بازپرداخت و… با توافق طرفین صورت خواهد گرفت و پس از پایان توافق به همراه پرداخت کارمزد شبکه، وام پرداخت خواهد شد.
با این مدل اقتصادی غیرمتمرکز، در کنار آنکه فرایند دریافت وام بسیار ساده خواهد شد، ارائهکنندگان نقدینگی در کنار متقاضیان وام به سود خود خواهند رسید و کارمزد پرداختی توسط آنها بهصورت توکن CTC به رشد و پویایی این اکوسیستم و اعتبارسنجهای شبکه کمک میکند.
تیم توسعه و سازنده Creditcoin
برای آشنایی با تیم توسعه و سازنده Creditcoin، باید اشاره شود که این پروژه در سال ۲۰۱۷ توسط مشارکت دو کمپانی بزرگ Gluwa و Aella تأسیس شده است که سابقه درخشانی در ارائه خدمات بلاک چینی، علوم رایانهای و معاملات ارزهای دیجیتال دارند.
از بنیانگذاران کردیت کوین، میتوان به تائه لیم اوه و اکین جونز اشاره داشت که مسئولیت مدیرعاملی دو کمپانی مؤسس این پروژه را بر عهده دارند. از تیم توسعهدهنده و سازنده پروژه نیز میتوان به ولادیمیر کوزنتسوف اشاره کرد که معمار بلاک چین لایه اولی کردیت کوین است. پروژه کردیت کوین، با پشتوانه این دو کمپانی بزرگ و تیم توسعهدهنده ماهر، باهدف ایجاد راهحلهای اعتباری، اعم از وامدهی و وثیقهگذاری توسعهیافته و تمامی امکاناتی که امروزه در بانکها در دسترس عموم قرار دارد، مشکل ریسک شدید پلتفرمهای وامدهی دیفای را نیز تا حدودی رفع کرده است.
این پروژه، بهصورت پویایی درحالتوسعه است و همانطور که در قبل نیز اشاره شد، بهمنظور بهبود عملکرد و افزایش مقیاسپذیری، کردیت کوین در سال ۲۰۲۲، تصمیم به تغییر الگوریتم اجماع خود به اثبات سهام داده و بسیاری از نواقص فنی شبکه را حل کرده است.
از نسل Z تا NFT و تحلیل دوجکوین در شماره جدید دامیننس
دامیننس ۱۵، همین حالا دریافت کن!
توکن CTC و G-CRE
بلاک چین کردیت کوین از دو توکن بومی CTC و G-CRE در ساختار خود بهره میبرد که هر کدام در بخشهای مختلف پروتکل کاربردهای بهخصوص خود را دارند. توکن اصلی پروژه کردیت کوین، CTC نام دارد که بهعنوان بخش اساسی اکوسیستم، برای پرداخت کارمزد تراکنشها و استیکینگ به وجود آمده است.
توکن G-CRE در اکوسیستم مالی کردیت کوین، توکن وستینگ و معاملاتی است که قابلیت ایجاد پگ با نسبت ۱:۱ را با توکن بومی CTC فراهم میکند. توکن بومی G-CRE با استاندارد ERC-20 پیادهسازی شده و در کنار سازگاری با قوانین بلاک چین اتریوم، برای قراردادهای وستینگ مورداستفاده قرار میگیرد.
توکن CTC تا به اکنون در بسیاری از صرافیهای متمرکز لیست و قابلمعامله است و تا زماننگارش این مقاله، ارزش مارکتی بالغ بر ۱۷۵ میلیون دلار دارد. از این توکن بومی، میتوان برای فرایند استیکینگ و اعتبارسنجی بلاک چین غیرمتمرکز کردیت نیز سود مناسبی کسب کرد و پاداش اهدایی نیز بهصورت توکن CTC خواهد بود.
آینده کردیت کوین چگونه خواهد بود؟
کردیت کوین، با احتساب آنکه فضای امور اعتباری و شکاف شدید بین وجه تمرکز در دنیای وامدهی ارز دیجیتال را بر بستر دیفای رفع کرده است، مستعد آینده مناسبی نیز خواهد بود و بهتر است بگوییم که تنها فاکتور تعیینکننده نتیجه و برآورد این نیازها، نحوه و میزان فعالیت کاربران است. بهجرئت، فرایند ساده و غیرمتمرکز وامدهی در کردیت کوین، بسیار نوآورانه و فنی پیادهسازی شده و با بهرهبردن پروتکل از بخش Credal در جهت مدیریت APIها برای انجام تراکنش و ثبت اطلاعات، بلاک چینی بسیار ایمن و کارآمد را فراهم کرده است.
علاوه بر این، Creditcoin به دنبال تقویت فرایندهای وثیقهگذاری، سادهسازی مکانیسمهای اثبات سهام و تقویت جامعه خود از طریق جذب سرمایه است که در نتیجه موقعیت این پروژه و نهادهای پشتیبان آن را بهعنوان یک راهحل پیشگام در اقتصاد اعتباری جهانی تقویت میکند. به طور خلاصه، خط سیر توسعه کردیت کوین با تکامل مداوم پلتفرم و اکوسیستم آن با تعهد ثابت به تقویت جامعه مالی، پیشروی در نوآوری حوزه DeFi و رسیدگی به نیازهای افرادی که دسترسی به امور بانکی ندارند، مشخص میشود.
این پروژه جذاب دیفای با ادغام، حوزه نو پا RWA با پروتکل وامدهی خود، گامی بزرگ در توسعه اقتصادی ارز دیجیتال محسوب میشود و میتواند با پوشش گستردهتر نیازهای کاربران، جایگاه بهتری را برای خود کسب کند.
از کجا توکن CTC را خریداری کنیم؟
توکن CTC تا به امروز در بسیاری از صرافیهای معتبر بینالمللی لیست شده و در کشور خودمان ایران نیز، در صرافی بیت پین قابلمعامله یا خریدوفروش است. صرافی ارز دیجیتال بیت پین با ارائه کمترین کارمزد و بهترین قیمت توکن CTC، بهترین گزینه برای فارسیزبانان عزیز در جهت خرید توکن CTC خواهد بود.
برای خریدوفروش توکن CTC، تنها کافی است که به صفحه خرید توکن کردیت کوین در بیت پین مراجعه کرده و پس از تحلیل نمودار قیمت به دلار یا تومان، سفارش خرید خود را ثبت کنید. در پلتفرم بیت پین، امکان خرید لحظهای، به همراه سفارشگذاری برای شما فراهم شده و هیچ نگرانی از بابت هزینه کارمزدهای سنگین نخواهید داشت.
بهترین کیف پول برای نگهداری رمزارز CTC
تا به امروز بهترین کیف پولها برای نگهداری هر گونه رمزارز مانند CTC، کیف پولهای غیرحضانتیاند که بهصورت نرمافزاری در تمامی سیستمعاملها پشتیبانی میشوند. در بخش زیر، برای نگهداری امن و راحت کردیت کوین خود، به چندین کیف پول معتبر ارز دیجیتال اشاره خواهیم داشت:
تراست والت
متامسک
کیف پول imToken
برای خریدوفروش آسان و امکان انجام معاملات CTC بدون کارمزد، میتوانید از کیف پول صرافی بیت پین نیز استفاده کنید. این کیف پول با قابلیت ذخیرهسازی سختافزاری، از دارایی شما محافظت کرده و استفاده از آن بسیار ایمن و راحت خواهد بود.
سؤالات متداول
آیا امکان استفاده از خدمات پلتفرم کردیت کوین برای ایرانیها وجود دارد؟
تمامی خدمات پلتفرم کردیت کوین، بهصورت غیرمتمرکز و کاملاً شفاف بوده و برای ایرانیها و هر فردی در هر کجای جهان قابلدسترسی است. در این پروتکل در کنار قابلیت دریافت وام، امکان استیک توکن CTC و کسب سود نیز وجود دارد.
توکن CTC بر روی چه شبکهای است؟
توکن CTC که نقش اساسی را در پلتفرم کردیت کوین ایفا میکند، در شبکه بلاک چینی اتریوم پیادهسازی شده و تا به امروز در شبکههای دیگری قابل پشتیبانی نیست. بااینحال، طبق نقشه راه پروژه اضافهکردن توکن بومی CTC به سایر شبکههای بلاک چینی در دست بررسی است.
فرق CTC و رمزارز G-CRE چیست؟
هر دو توکن CTC و G-CRE، طبق استاندارد ERC-20 در بلاک چین کردیت کوین ایجاد شدهاند که توکن بومی CTC برای استیکینگ و پرداخت کارمزد وامها استفاده و رمزارز G-CRE بهقصد ایجاد قراردادهای وستینگ و امکان تبادل با توکن CTC راهاندازی شده است.
آیا ارز دیجیتال G-CRE برای سرمایهگذاری مناسب است؟
ارز دیجیتال G-CRE در بسیاری از صرافیها بهعنوان توکن CTC شناخته میشود و تنها در پروتکل امکان تبادل آن با CTC یا ایجاد پگ ۱:۱ وجود دارد. این توکن با ذکر نوآوری بهشدت گسترده پلتفرم کردیت کوین در حوزه وامدهی میتواند برای سرمایهگذاری مناسب باشد، اما، نیاز به تحقیق و بررسی شخصی پیش از هرگونه اقدام مالی خواهد داشت.
آیا امکان کسب درآمد از Creditcoin وجود دارد؟
راههای زیادی برای کسب درآمد از Creditcoin تا به امروز فراهم شده است که دارای گستردگی شدیدی هستند. در این پلتفرم، میتوانید وام دهید (نرخ بهره دریافت کنید)، وام بگیرید و حتی توکن CTC را استیک کرده و درآمد کسب کنید. روشهای متعدد بالا، طیف گستردهای از راههای کسب درآمد را ایجاد کرده و تمامی تراکنشهای ایجاد وام با توافق طرفین منعقد میشود.
شبنم توایی
علاقه زیادی به حوزه فناوری و فین تک دارم، درباره ارزهای دیجیتال، بلاک چین، هوش مصنوعی، وب ۳ و سایر موضوعات مرتبط با فناوری مینویسمو تحقیق میکنم.
عاشق سفر و عکاسی هستمو اوقات فراغتم را با کشف جاذبهها و ثبت لحظات زیبا سپری میکنم.
بزرگترین هدفم تو زندگی یاد گرفتنه و لذت میبرم از اینکه یادگرفتههامو دانش و تجربهام را با دیگران به اشتراک بگذارم و از اونها هم یاد بگیرم.