ارز دیجیتال آوه (AAVE) چیست ؟بررسی ارز دیجیتال AAVE

پروتکل آوه چیست؟
تاریخ انتشار: 12 مهر 1400 | آخرین به‌روزرسانی: 28 بهمن 1402
زمان مطالعه:  6 دقیقه
آوه (Aave) چیست ؟

آوه (Aave) چیست ؟

آوه (AAVE) پروتکلی در بستر اتریوم است که به تازگی توانسته‌ رتبه خوب بازار دیفای (DeFi) را از آن خود کند و از استخرهای وام دهی یا همان لندینگ پول (Lending Pool) نیز پشتیبانی می‌کند.

ارز دیجیتال آوه Aave کلمه‌ای فنلاندی به معنای «روح»است. با اینکه مدت زمان زیادی از آغاز فعالیت این شرکت بریتانیایی نمی‌گذرد، با این حال آوه توانسته است از زمان راه‌اندازی در سال ۲۰۱۸ تاکنون، بیش از ۳۰۰ میلیون دلار وام را به متقاضیان اعطا کند.

پروتکل آوه چیست ؟

آوه‌ یک پروتکل غیرمتمرکز مالی است که امکان وام دهی و قرض گرفتن در گستره وسیعی از ارزهای دیجیتال با نرخ بهره ثابت و متغیر را برای کاربران خود فراهم می‌کند. پروتکل به زبان ساده مجموعه‌ای از قوانین و رویه‌ها برای برقراری ارتباط است.

عرضه اولیه توکن‌های (ICO) این شرکت در سال ۲۰۱۷ با توکن‌های اِت‌لِند (ETHLend) انجام شد.

پس از مدتی تیم مدیریتی آوه که پیش از آن با نام اِت‌لِند مشغول فعالیت بود، به شرکت مادر آوه‌ (Aave) نقل مکان کرد و اِت‌لِند نیز به شرکت زیر مجموعه آوه تبدیل شد.

در ژانویه ۲۰۲۰، شرکت آوه پایان فعالیت تیم اِت‌لِند (ETHLend) را اعلام کرد. آوه به دنبال این تصمیم، توکن ETHLend را نیز از پلتفرم خود حذف کرد و تمام فعالیت‌های خود را تحت پروتکل آوه ادامه داد.

آوه (Aave)

دانلود هفتمین ماهنامه دامیننس

سواد اقتصادی و ذهنیت برنده در دنیای کریپتوکارنسی

    خرید ارز دیجیتال آوه چگونه است؟

    در حال حاضر صرافی ارز دیجیتال بیت پین صرافی ایرانی است که رمرارز آوه را می توانید در آن بخرید. برای خرید آوه فقط کافی است ثبت‌نام کنید و وارد حساب کاربری خود شده و در بازار خرید و فروش ارز دیجیتال آوه را انجام دهید.

    مهمترین ویژگی پروتکل آوه چیست ؟

    مهمترین ویژگی آوه، که آن را از رقبایش متمایز می‌سازد، ویژگی اعطای وام‌های سریع (Flash Loans) بدون نیاز به وثیقه آن است. این وام‌های سریع یک قرارداد هوشمند شخصی‌سازی شده را قادر می‌سازند تا با یک تراکنش، دارایی‌ها را از استخرهای ذخیره آوه قرض بگیرند.

    شرایط معامله به این شکل است که نقدینگی باید قبل از اتمام معامله، به استخر باز گردد. ویژگی وام سریع برای استفاده‌ی توسعه دهندگان و با هدف ایجاد سرمایه برای آربیتراژ (Arbitrage)، تامین مالی مجدد و ایجاد نقدینگی ایجاد شده است. کارمزد آوه برای وام‌های سریع ۰.۰۹ درصد است.

    سیستم وام دهی Aave می تواند مزایای دیگری در اختیار کاربران قرار دهد که در ادامه به شرح هریک به صورت دقیق تر می‌پدازیم.

    1. یکی از اصلی ترین مزایای سیستم وام دهی Aave سادگی استفاده از آن می باشد و به عبارتی این سیستم به گونه ای طراحی شده است که کاربران می توانند به راحتی از آن استفاده نمایند. در واقع، از همان ابتدا زمانی که ETHLend بود، این پروتکل به عنوان یکی از آسان ترین موارد استفاده در DeFi شناخته شده است.
    2. از دیگر مزایای این پلتفرم این است که نرخ سود خوبی برای وام ها ارائه می دهند، اما به اندازه سود ارائه دهندگان نقدینگی نمی باشد.از این نظر، این پلتفرم به عنوان یک پلتفرم وام با حجم بالا طراحی شده است که می خواهد این دو جنبه پروتکل را جبران کند.
    3. از دیگر مزایا حاکمیت غیرمتمرکز پروتکل است. دارندگان توکن Aave می توانند با رای دادن در بهبود و یا تغییر مقادیر در سیستم، در روند و تکامل پروتکل مداخله کنند.
    4. از دیگر ویژگی های برجسته این پلتفرم امنیت آن است. امنیت اقتصادی این پلتفرم و عملکرد خوب این پلتفرم آن را به بهترین پلتفرم های مالی تبدیل می نماید.

    چه توکن‌هایی به آوه متصل شده‌اند؟

    • دای (DAI)
    • یو اس دی کوین (USDC)
    • ترو یو اس دی (TUSD)
    • تتر (USDT)
    • اس یو اس دی تی (sUSD)
    • بایننس یو اس دی (BUSD)
    • اتریوم (ETH)
    • بیسیک اتنشن توکن (BAT)
    • کایبر نتورک (KNC)
    • چین لینک (LINK)
    • دیسنترالند (MANA)
    • میکر (MKR)
    • آگور (REP)
    • اس ان کا (SNK)
    • انجین کوین (ENJ)
    • رن (REN)
    • دبلیو بی تی سی (WBTC)
    • یرن فایننس (YFI)
    • اواکس کوین (ZRX)

    البته باید توجه داشت که هر یک از این توکن‌ها شرایط وثیقه‌گذاری مختص به خود را دارند. این امر به دلیل وجود تفاوت در نوسانات قیمت توکن‌ها است. استیبل کوین‌ها به طور طبیعی و بخاطر قیمت پایداری که دارند، نسبت وام به ارزش (Loan to Value) را معیار قرار می‌دهند.

    علاوه بر توکن‌های یاد شده، توکن بومی شرکت آوه با نام لند (LEND) که گاهاً به آن ETHLend هم گفته می‌شود نیز در پلتفرم آوه قابل استفاده خواهد بود.

    ارز AAVE و LEND

    توکن AAVE، رمز ارز اختصاصی پروتکل آوه است. در ابتدا نام پروژه آوه، EthLend بود و توکن آن LEND نامیده می‌شد، اما به جهت اهداف بازاریابی در سال ۲۰۱۸ به آوه (Aave) تغییر نام پیدا کرد.

    با داشتن توکن AAVE، کاربران می‌توانند از تخفیف در کارمزد بهره‌مند شوند. همچنین همان‌طور که از یک سازمان مستقل غیر متمرکز انتظار می‌رود، دارا بودن AAVE در تصمیمات پروتکل آوه مهم است. این بدان معناست که دارندگان رمز ارز AAVE در جهت آینده پروژه دارای حق رای هستند. علاوه بر این، هولدرهای AAVE می‌توانند از قابلیت تخفیف کارمزد بهرمند شوند. به همین ترتیب، استخر توکن‌های ذخیره ذکر شده فوق می‌تواند به عنوان ذخیره اضطراری در صورت بروز مشکل برای نقدینگی یا حوادث غیر مترقبه به کار آیند. همچنین، هر زمان که کاربران کارمزدهای پروتکل را پرداخت می‌کنند، این امر باعث سوختن واحدهایی از رمز ارز AAVE شده و آن را به یک دارایی با تورم منفی تبدیل می‌کند، به این معنی که با کاهش مداوم تعداد واحدهای توکن AAVE ارزش آن بیشتر شود.

    مانند دیگر پروتکل‌های دیفای در سال ۲۰۲۰، آوه توانست حجم مناسبی از بازار را بدست آورد، در حالی که نسبتا جدید بوده و به طور کامل سر و شکل نگرفته بود. آوه در حال حاضر دارای بازدهی بسیار خوبی در بازار است.

    آوه ویژگی‌ها و ابزارهای بی‌شماری را ارائه می‌دهد تا سایر بنگاه‌های اقتصادی بتوانند برخی از این ویژگی‌ها را در پروژه‌های خود ادغام کنند. مطابق آمار سایت DefiPulse.com، آوه در حال حاضر از نظر مقدار کل سرمایه قفل شده (TVL (Total Value Locked دومین پروتکل حوزه دیفای محسوب می‌شود. آوه از پشتیبانی نقدینگی زیادی بهره برده و از Nexus Mutual (یک پروتکل بیمه برای قراردادهای هوشمند) برای محافظت در برابر خطرات احتمالی قرارداد هوشمند استفاده می‌کنند.

    آموزش دریافت وام ارز دیجیتال با Aave

    برای گرفتن وام با ارز دیجیتال ابتدا باید وثیقه ارائه داده و سرمایه سپرده‌گذاری شده باید بیشتر از مبلغ وام گرفته شده باشد. همان‌طور که می‌دانید دو مفهوم با اهمیت در پروتکل‌های وام‌دهی دیفای وجود دارد. یکی “اشباع وثیقه‌‌گذاری” (Overcollateralization) به معنی وثیقه‌گذاری بیشتر از ارزش مبلغ وام داده شده و دیگری “نرخ وثیقه‌گذاری” (Collateralization Ratio) به معنی نسبت ارزش وثیقه به وام برای جلوگیری از خطر نوسانات ناگهانی بازار برای وام‌دهنده است. در Aave، مقدار نرخ وثیقه‌گذاری به طور معمول ۵۰ تا ۷۵ درصد است و وام گیرندگان باید Collateralization Ratio را با توجه به نوسان ارزش رمز ارز وام گرفته شده و ارز وثیقه، حفظ کنند. در صورت عدم رعایت این مسئله توسط وام‌گیرنده، وام‌دهنده می‌تواند وثیقه را جهت تسویه بفروش برساند.

    صرف نظر از هدف کاربر برای قرض دادن یا وام گرفتن، کاربر به ازاء هر پرداخت، aTokens دریافت می‌کند. به عنوان مثال برای پرداخت ده واحد رمز ارز DAI، ده واحد aToken تعلق می‌گیرد. پروتکل Aave در بالانسر و یونی سواپ دارای استخر نقدینگی بوده که کمک قابل توجهی به حل مشکل نقدینگی کرده است. آوه همچنین از چین لینک (Chainlink) به عنوان اوراکل برای جمع‌آوری داده‌های قیمت استفاده می‌کند.

    برای شروع، به یک کیف پول وب۳ مانند متاماسک (Metamask) نیاز دارید. سپس به app.aave.com مراجعه کرده و برای واریز وجه، کیف پول ارزدیجیتال خود را وصل می‌کنید. حال می‌توانید، مبلغی که می‌خواهید وام دهید را انتخاب کرده و رمز ارزهای خود را به استخر مربوطه واریز کنید. شما همیشه سود تعلق گرفته به سرمایه‌تان را می‌توانید از طریق اکانت آوه خود مشاهده کنید.

    همان‌طور که قبلا ذکر شد، در ازاء واریز وجه خود aTokens دریافت خواهید کرد. aToken  آوه مشابه cTokens کامپاند فایننس است. البته آن‌ها تفاوت‌هایی نیز دارند. هر aToken همیشه با دارایی اصلی خود برابر خواهد بود. به عنوان مثال یک توکن aETH همان ارزش ETH را خواهد داشت. در کامپاند cToken ها از نظر ارزش با توجه به سود بدست آمده ارزشمندتر می‌شوند، در حالی که aToken ها با توجه به بهره کسب شده، به تعداد آن‌ها افزوده می‌شود. بنابراین با افزایش نرخ بهره شما، تعداد aToken های شما نیز رشد می‌کند. در ادامه کمی دقیق‌تر به مقایسه پروتکل‌های آوه و کامپاند خواهیم پرداخت.

    تفاوت پلتفرم وام دهی آوه Aave و کامپاند Compound

    همانطور که می دانید آوه و کامپاند هر دو از پلتفرم وام دهی (Defi) می باشند و هر دو دارایی وام دهندگان را به استخرهای وام متصل می کنند و هر دو دارای توکن اختصاصی خود می باشند. در مقایسه با آوه، کامپاند پیچیدگی کمتری دارد و در نتیجه ویژگی های آن کمتر از پلتفرم آوه می باشد. در ادامه به تفاوت این دو پلتفرم وام دهی خواهیم پرداخت.

    برای مثال پلتفرم Aave نرخ بهره پایدارتری را نسبت به کامپاند ارائه می دهد که یک ویژگی عالی است.

    همچنین پلتفرم Aave وام های سریع یا Flash Loans را ارئه می دهد که کامپاند ندارد.

    پلتفرم اوه از ۱۷ دارایی برای وام دهی پشتیبانی می کند که کامپاند دارای ۹ دارایی می باشد.

    از همه بهتر اینکه پلتفرم Aave به کاربران این امکان را می دهد تا درصد بیشتری از وثیقه را وام بگیرند.

    آیا ارز دیجیتال آوه Aave استخراج می‌شود؟

    اگر اطلاعات اندکی در ارتباط با رمز ارزها داشته باشید، می دانید که یکی از راه ها برای سرمایه گذاری در بستر رمز ارزها خرید آن و دیگری استخراج رمز ارز می باشد. امروزه استخراج رمز ارزها نیاز به دستگاه هایی با قدرت پردازش بالا دارد.

    همچنین قبل از انجام کار باید به جستجو بپردازید که آیا رمز ارز مورد نظر قابلیت استخراج را دارد؟ و اگر به نتیجه ای مثبت رسیدید به استخراج بپردازید. رمز ارز Aave به دلیل الگوریتمی که در ساختارش یعنی الگوریتم PoS یا اثبات سهام استفاده می شود قابلیت استخراج ندارد. برای اینکه رمز ارزی قابلیت استخراج را داشته باشد نیاز است تا در ابتدا مبتنی بر الگوریتم اثبات کار یا PoW باشد.

    گفتار پایانی!

    بنیان‌گذار آوه، استنی کولچف (Stani Kulechov) معتقد است که پس از کمی‌سازی ریسک‌ها و حل مشکلات موجود، می‌توان امیدوار بود سرمایه‌گذاران خارج از حوزه ارزهای دیجیتال به این حوزه راه یابند. تحمل ریسک و نوسانات بازار ارزهای رمزپایه هنوز هم برای سرمایه‌گذاران بسیار ترسناک است. با این حال، تیم پروژه آوه و رمز ارز AAVE در حال کار بر روی روش‌های جدید برای محافظت از سرمایه تأمین‌کنندگان نقدینگی، با مکانیسم های مدیریت ریسک در این پروتکل است.
    تیم محتوا بیت‌پین

    تیم محتوا بیت‌پین

    تدوین و بررسی مطالب حوزه کریپتو و خلق مقالات کاربردی در حوزه ارزهای دیجیتال.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    معرفی ارز دیجیتال MEW؛ میم کوینی گربه‌ای در دنیای سگ‌ها

    میم کوین MEW که از پروژه‌های بلاک چینی جدید در بستر شبکه بلا ...

    پروژه و ارز دیجیتال اتنا (ENA): پروتکلی با استیبل‌کوین USDe

    شبکه بلاک چین اتریوم تا به امروز با ارائه فضای دیفای و اقتصا ...

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر