با پدیده مالی قرن 21 آشنا شده و از آن کسب درآمد کنید!
فعالیت در بازارهای مالی با روشها و استراتژیهای مختلفی انجام میشود. هر شیوه معاملاتی میتواند در موقعیت خاصی از بازار مورد استفاده قرار گرفته و مفید واقع شود. برخی از روشها حرفهایتر از دیگر روشهای معاملاتی هستند و برای استفاده به دانش و تجربه بالایی نیاز دارند. یکی از روشهای حرفهای معامله در بازارهای مالی، معامله به روش CFD است. این روش در بازارهای مالی چون بورس، فارکس، طلا و… کاربرد داشته و با ظهور کریپتوکارنسیها، این روش به معاملات ارز دیجیتال هم راه پیدا کرده است. در ادامه میخواهیم به بررسی این شیوه معاملاتی در مارکت کریپتورکارنسیها بپردازیم. اگر شما نیز کنجکاوید بدانید که معاملات CFD چیست و چگونه انجام میشود، میتوانید با ما همراه شوید.
معاملات «CFD» چیست؟
سیاِفدی یا CFD مخفف عبارت «Contract For Difference» به معنای «قراردادهای مابهالتفاوت» است. یعنی در معاملهگری به روش CFD، از تفاوت قیمت آغاز و پایان یک دارایی مالی میتوان سود کسب کرد. معاملات CFD در واقع نوعی شرطبندی به حساب میآیند. شرطبندی که روی افزایش یا کاهش قیمت داراییهای مالی صورت میگیرد. در این روش هیچ خرید و فروش واقعی صورت نمیگیرد؛ بلکه صرفاً معاملات برحسب پیشبینی تریدرها در مورد افزایش یا کاهش نرخ یک دارایی انجام میشود. برای مثال، در بازار ارزهای دیجیتال، شما میتوانید از ترید CFD بیت کوین به این شیوه بهره بگیرید:
«اگر
قیمت بیت کوین صعودی بود، معامله CFD مربوط به افزایش بیتکوین و در صورت نزولی بودن پیشبینی هم برای قیمت آن، معامله
CFD مربوط به نزول آن را باز میکنید!»
در اینصورت اگر روند بازار طبق تحلیل شما پیش برود، سود حاصل از افزایش یا کاهش نرخ بیتکوین به حساب شما منظور خواهد شد. این معاملات تخت پوزیشنهای لانگ و شورت انجام میشوند.
پوزیشنهای لانگ (Long) و شورت (Short) در معاملات CFD چیست؟
وقتی بخواهیم بدانیم که معاملات CFD چیست، باید به پوزیشنهای این معاملات بیندیشیم. در واقع برای انجام معاملات مابهالتفاوت، دو پوزیشن کلی زیر وجود دارد:
وقتی شما پوزیشن لانگ را باز میکنید، یعنی معتقدید که قیمت دارایی موردنظرتان در بازار با روند صعودی مواجه میشود. پوزیشن لانگ را میتوان نوعی سفارش خرید در نظر گرفت. اما در این سفارش خرید، هیچ خرید واقعی صورت نمیگیرد؛ بلکه صرفاً پیشبینی صعود خود را به بازار اعلام میکنیم.
وقتی شما پوزیشن شورت باز میکنید، یعنی معتقدید که قیمت دارایی موردنظرتان در بازار با روند نزولی مواجه میشود. پوزیشنهای شورت در برابر پوزیشنهای لانگ قرار میگیرند؛ یعنی نوعی سفارش فروش هستند و برای اعلام پیشبینی نزولی به بازار استارت زده میشوند.
بهصورت کلی در پوزیشنهای لانگ و شورت، هیچ دارایی خاصی خریداری نشده یا به فروش نمیرسد. با ترید CFD در ارز دیجیتال، هیچ ارز دیجیتالی وارد حساب شما نمیشود. در واقع شما فقط با پیشبینی قیمت ارزهای دیجیتال، روی آنها معامله میکنید، بدون این که صاحب آنها شوید. در یک پاسخ کلیتر برای سؤال معاملات CFD چیست، میتوان گفت: «معاملات CFD روشی است که امکان انجام معاملات دوطرفه در بازار را مهیا میسازد!»
نکته:
در شیوههای سنتی معامله، شما یک دارایی مالی را خریداری میکنید. اگر آن دارایی با افزایش قیمت روبهرو شود؛ با فروش آن میتوانید سود بدست آورید. در معاملات سنتی، هرگز نمیتوانید دارایی که ندارید را بفروشید. اما این مفهوم در معاملات شورت و لانگ امکانپذیر است. شما بدون این که دارایی را در پرتفوی خود داشته باشید، میتوانید آن را معامله کنید. برای درک بهتر این موضوع میتوانید معاملات CFD را بهصورت مستقیم مورد انجام قرار دهید!!
آیا میتوان از معاملات CFD ارز دیجیتال سود کرد؟
قیمت ارزهای دیجیتال پایه مانند بیتکوین به طرز شگفتی افزایش پیدا کرده است. قیمت بیتکوین «BTC» در سال 2011 کمتر از یک دلار بود. اما قیمت آن در سال 2017 به بالای 20 هزار دلار رسید. هماکنون (آبان ماه 1400) بیتکوین مرز 60 هزار دلاری را هم طی کرده است. دیگر ارزهای دیجیتالی چون اتریوم «ETH»، لایتکوین «LTC» …. نیز اگرچه نتوانستهاند رکورد قیمتی بیتکوین را جابهجا کنند؛ اما آنها نیز نوسانات قابل توجهی را از سر گذراندهاند. همهی اینها میتواند برای یک تریدر حرفهای به عنوان فرصتهایی ثروتساز دیده شود. وقتی نوسانات صعودی یا نزولی شارپ ارزهای دیجیتال را بتوانید پیشبینی کنید، بدون خرید هم میتوانید صرفاً از پیشبینی خود در مورد آنها سودهای کلانی بهدست آورید. بنابراین ترید CFD در ارز دیجیتال میتواند یک فعالیت بسیار پرسود باشد!!
(البته این سودبخش بودن برای تریدرهای حرفهای مطرح است. این نوع تجارت برای تریدرهای تازهکار میتواند با زیان بالایی همراه شود!)
معاملات CFD ارز دیجیتال چگونه انجام میشود؟
برای انجام معاملات CFD ارز دیجیتال، باید از طریق صرافیها و پلتفرمهای آنلاین رمزارزی اقدام کنید. بیشتر صرافیها امکان انجام چنین معاملاتی را برای کاربران فراهم کردهاند. از جمله این صرافیها میتوان به صرافی بایننس «Binance» اشاره کرد. در معاملات CFD، ارزهای دیجیتال بهصورت جفتی، در برابر ارزهای فیات مورد مقایسه قرار میگیرند:
- معامله «BTC/USD»: ارزشگذاری بیتکوین در برابر دلار آمریکا
- معامله «BTC/GBP»: ارزشگذاری بیتکوین در برابر پوند انگستان
- معامله «BTC/EUR»: ارزشگذاری بیتکوین در برابر یورو اروپا
- معامله «BTC/JPY»: ارزشگذاری بیتکوین در برابر ین ژاپن
- معامله «BTC/CHF»: ارزشگذاری بیتکوین در برابر فرانک سوئیس
این جفتشدن میتواند در مورد دیگر ارزهای دیجیتال و ارزهای فیات نیز صورت بگیرد. بنابراین شما با مراجعه به صرافیهای معتبر رمزارزی، به راحتی میتوانید بفهمید که بخش بازار CFD چیست و برای انجام آن باید چکار کنید.
مزایای معاملات CFD چیست؟
وقتی در پی این هستیم تا بدانیم اصلیترین مزایای معاملات CFD چیست، به مفاهیم زیر برمیخوریم:
اگر شما در حالت عادی بخواهید یک موقعیت معاملاتی باز کنید، باید تمام سرمایه لازم را به انجام آن معامله اختصاص دهید. اگر بخواهید یک معامله 100 دلاری باز کنید و در حسابتان 99 دلار وجود داشته باشد، امکان باز کردن معامله وجود ندارد مگر با دریافت اهرم. اما در معاملات CFD، شما برای باز کردن یک پوزیشن 100 دلاری، فقط 5 درصد سرمایهتان برای باز کردن آن کفایت میکند. حتی اگر یک معامله 1000 دلاری CFD را استارت بزنید، 50 دلار برای استارت آن کفایت میکند.
همانطور که قبلاً هم اشاره کردیم، معاملات CFD میتوانند هم از روندهای صعودی و هم از روندهای نزولی به تریدرها سود برسانند. این کار به شرطبندی شبیه است.
در معاملات CFD اسپرد (تفاوت میان قیمت خرید و فروش ارزهای دیجیتال) وجود ندارد. فقط کارمزد نسبتاً متناسبی از این معاملات به حساب صرافیها منظور میگردد.
معایب معاملات CFD چیست؟
وقتی پی میبرید که بازار CFD چیست، میدانید که معامله به این روش چندان راحت نیست. چون باید وقت بیشتری را صرف آن کنید. اگر یک لحظه از پوزیشنهای لانگ و شورت خود غافل شوید، ممکن است یک نوسان شارپ، دارایی شمار ا به خطر بیندازد. همچنین ریسک معامله به این روش بسیار بالاست. به همین خاطر آن را به هیچ وجه به تریدرهای مبتدی پیشنهاد نمیکنیم. همانطور که نوسانات بازار محدودیت ندارد؛ سود و زیان حاصل از معاملات CFD نیز پایانی ندارد. بنابراین اگر از دانش تحلیلی کافی برخوردار نباشید، حتی مزایای این بازار هم میتواند برای شما محدودیت ایجاد کند!!
گفتار پایانی!
ترید CFD در ارز دیجیتال نیز مانند دیگر معاملات میتواند به کمک اهرم (اعتبار مالی صرافیها) انجام شود. افراد میتوانند برای انجام این معاملات، اهرم دریافت کنند. اما استفاده از اهرم، همانطور که میتواند سود را چند برابر کند، زیان را نیز چند برابر خواهد کرد. بنابراین باید احتیاط لازم را در استفاده از آن لحاظ کرد. هر سؤال، ابهام، ایده یا تجربهای در زمینه ترید CFD در ارز دیجیتال دارید، آن را در بخش نظرات با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول!
معاملات CFD چیست؟
معاملات CFD، نوعی شیوه ترید هستند که بدون خرید یک دارایی خاص، امکان سود بردن از پیشبینی قیمت آنها را فراهم میکنند.
معاملات CFD در بازار ارزهای دیجیتال چگونه انجام میشود؟
معاملات CFD در بازار ارزهای دیجیتال با مراجعه به صرافیهای رمزارزی و باز کردن پوزیشنهای لانگ (صعود قیمت) و شورت (نزول قیمت) صورت میگیرد.
در ضمن این روش باعث عمق بخشی به صرافی های ایرانی میشود و سرمایه ما به سمت خروج و احتمال بالای بلوکه شدن در کشور خودمان چرخش میکند و این فصل جدیدی از ترید میشود داخل سایت های صرافی ایران
با سلام چرا این امکان را در صرافی خودتان فعال نمیکنید تا سرمایه ها به سمت صرافی مثل بایننس نرود و بسه از نزول ها کسب سود کرد علت ضعف شدید بورس هم نداشتن معامله شورت هست
امکان ایجاد این نوع از ترید باعث فصل جدیدی در معاملات صرافی های ایرانی میشود وله جای اینکه سرمایه ها به سمت صرافی مثل بایننس برود که هر لحظه در خطر بلوکه شدن هست همینجا در صرافی های ایرانی ثبت و ترید میشود