آموزش تحلیل تکنیکال؛ جلسه چهارم – روند

تاریخ انتشار: 5 آبان 1400 | آخرین به‌روزرسانی: 11 تیر 1402
زمان مطالعه:  2 دقیقه
آموزش تحلیل تکنیکال؛ جلسه چهارم - روند

تحلیل تکنیکال ابزاری است برای سرمایه‌گذاران تا بتوانند با نگاهی منطقی و مطمئن معاملات خود را انجام دهند. طبیعی است که یادگیری تحلیل تکنیکال آسودگی خاطر و سودآوری را به دنبال داشته باشد. بنابراین این موضوع در سرفصل‌های آموزش بازار ارز دیجیتال همیشه از جایگاه خاصی برخوردار است. برای یادگیری موضوع روند در تحلیل تکنیکال مفاهیم بیان شده در این جلسه را مطالعه کنید.

مفهوم روند در تحلیل تکنیکال

روند (Trend) مهم‌ترین مفهومی است که در تحلیل تکنیکال باید با آن آشنا شوید. مفهوم روند که با خود واژه آن تفاوتی ندارد درواقع برآیند ترس و طمع معامله‌گران در بازار است. هنگامی‌که معامله‌گران در بازار حریص می‌شوند، قیمت‌ها روند صعودی به خود می‌گیرد و زمانی‌که ترس بر بازار حاکم می‌شود، بازار نزولی می‌شود. برای آشنایی با مفهوم روند به نمودار زیر نگاه کنید:

آموزش روند در تحلیل تکنیکال

 

انواع روند

تشخیص روندها همیشه به‌سادگی امکان‌پذیر نیست چرا که قیمت‌ها به‌صورت خطوط مستقیم افزایش یا کاهش نمی‌یابند؛ حرکت قیمت در یک روند به‌صورت موجی است و پس از هر فراز یک فرود اتفاق می‌افتد. یک روند را زمانی صعودی می‌خوانیم که نمودار سقف‌های بالاتر (Higher Highs) و کف‌های بالاتر (Higher Lows) تشکیل دهد.

همچنین در حالتی روند را نزولی در نظر می‌گیریم که سقف‌های پایین‌تر (Lower Highs) و کف‌های پایین‌تر (Lower Lows) به وجود آورد. خطوط سبز و قرمز در نمودارهای تحلیل تکنیکال خطوط روند هستند که نقش حمایت و مقاومت را ایفا می‌کنند. خطوط روند تعیین‌کننده مسیر حرکت هستند و با کمک آن‌ها می‌توان از پایان روند و تغییر جهت آن باخبر شد. با خطوط حمایت و مقاومت در جلسات بعدی بیشتر آشنا خواهید شد.

انواع روند در تحلیل تکنیکال

روندها از نظر حرکت قیمتی به سه دسته روندهای صعودی، روندهای نزولی و روندهای خنثی (حرکت‌های افقی) تقسیم می‌شوند. همان‌طور که گفته شد روند را زمانی صعودی می‌دانیم که شیب حرکت مثبت باشد. این جمله به‌صورت برعکس در مورد روند نزولی صادق است.
روند خنثی در واقع حرکت قیمت در راستای افقی است و معمولاً با نوسان بین خطوط مقاومت و حمایت در طول زمان، حرکت جدی و قدرتمندی در جهت رو به پایین یا بالا انجام نمی‌شود. همچنین در برخی تعاریف، عدم وجود روند، همان روند خنثی در نظر گرفته‌شده است.

روندها از نظر طول بازه زمانی قابل دسته‌بندی هستند. روندها از این نظر به دسته‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت تقسیم می‌شوند. روند بلندمدت در بازه زمانی چندساله، روندهای میان‌مدت در بازه زمانی چند ماهه و روندهای کوتاه‌مدت در بازه زمانی کمتر (چند روز تا چند هفته) نمایش داده می‌شوند.

روندهای بلندمدت خود مجموعه‌ای از روندهای میان‌مدت و روندهای میان‌مدت مجموعه‌ای از روندهای کوتاه‌مدت هستند.

برای تشخیص روندهای بلندمدت از تایم‌فریم‌های روزانه و هفتگی، برای تشخیص روندهای میان‌مدت از نمودارهای روزانه یا ۱۲ ساعته و برای تشخیص روندهای کوتاه‌مدت از تایم‌فریم‌های پایین‌تر می‌توان استفاده کرد. برای نمونه تشخیص یک روند بلندمدت با تایم فریم یک ساعته در نمودار امکان‌پذیر نیست.

پیشنهاد آکادمی پیت‌پین برای یادگیری بیشتر:

✓ تحلیل تکنیکال چیست و چه کاربردی دارد
✓ آموزش تحلیل تکنیکال؛ جلسه‌ اول – پیش‌فرض‌ها
✓ آموزش تحلیل تکنیکال؛ جلسه دوم – نمودارها
✓ آموزش تحلیل تکنیکال؛ جلسه سوم – مقیاس نمودار و حجم معاملات
✓ آموزش تحلیل تکنیکال؛ جلسه پنجم – حمایت و مقاومت
✓ آموزش تحلیل تکنیکال؛ جلسه ششم – تاثیر روند با حجم معاملات
✓ آموزش تحلیل تکنیکال؛ جلسه هفتم – الگوها
آموزش تحلیل تکنیکال؛ جلسه هشتم – اندیکاتورها

تیم محتوا بیت‌پین

تیم محتوا بیت‌پین

تدوین و بررسی مطالب حوزه کریپتو و خلق مقالات کاربردی در حوزه ارزهای دیجیتال.

مطالب نویسنده
اشتراک گذاری:

مطالب مشابه

با پین‌ایکس بیت پین، سرمایه خود را چند برابر کنید!

حتی اگر چند دقیقه با صرافی ارز دیجیتال بیت‌ پین کار کرده باش ...

آموزش جامع انتقال و خرید و فروش ارز پیکسل ورس

تب‌وتاب بازی‌های تلگرامی در ماه‌های گذشته بسیار داغ شده است. ...

پری مارکت چیست؟ چگونه معاملات Pre-Market انجام دهیم؟

اصطلاح پری مارکت (Pre-Market)، پس از خبر لیست‌شدن برخی از تو ...

دیدگاه‌ها
در پاسخ به دیدگاه کاربر