ولیدیتور‌های شبکه سولانا با تصویب یک پیشنهاد جدید، تصمیم گرفتند «سرعت کاهش تورم سالانه» این شبکه را دو برابر کنند.

این اقدام به معنای انتشار کمتر رمزارز SOL در سال‌های آینده است و می‌تواند روی قیمت سولانا تاثیر زیادی بگذارد.

بر اساس نتایج نهایی رای‌گیری، این پیشنهاد با ۶۷ درصد رای موافق تصویب شد. ۲۵.۱۶ درصد از رای‌دهندگان با آن مخالفت کردند و ۷.۸۴ درصد نیز رای ممتنع دادند.

در مجموع، ولیدیتور‌هایی که معادل ۶۰.۷ درصد از استیک واجد شرایط را در اختیار داشتند، در این رای‌گیری شرکت کردند.

این پیشنهاد که با نام SGP-0002 یا Double Disinflation شناخته می‌شود، نرخ کاهش تورم سالانه سولانا را از ۱۵ درصد به ۳۰ درصد افزایش می‌دهد، در حالی که هدف نهایی تورم شبکه همچنان ۱.۵ درصد است.

با برنامه جدید، سولانا حدود ۲.۸ سال دیگر به نرخ تورم نهایی ۱.۵ درصدی خواهد رسید، در حالی که طبق برنامه قبلی، این روند حدود ۵.۷ سال زمان می‌برد.

سولانا
شروع خریدوفروش ارز سولانا

خریدوفروش سولانا با واریز سریع تومان

خرید سولانا

این تغییر می‌تواند طی شش سال آینده حدود ۱۸.۹ میلیون SOL کمتر وارد گردش کند.

در نتیجه این اقدام، فشار ناشی از رقیق شدن سهم هولدرهای فعلی SOL کاهش پیدا می‌کند، اما از طرف دیگر پاداش استیکینگ ولیدیتور‌ها و نمایندگان آنها نیز کمتر خواهد شد.

غول‌های شبکه هم‌نظر نبودند

این رای‌گیری بخشی از نخستین فرایند حاکمیت الزام‌آور (Binding Governance) سولانا بود.

در همین فرایند، پیشنهاد مربوط به قانون اساسی سولانا نیز تصویب شد، اما پیشنهاد جداگانه‌ای درباره هزینه‌های منابع و Inclusion Fee رای نیاورد.

با این حال، برخی از بزرگ‌ترین مشارکت‌کنندگان شبکه درباره SGP-0002 موضع یکسانی نداشتند.

برای مثال، Figment که با ۱۷.۱ میلیون SOL استیک‌شده بزرگ‌ترین رای‌دهنده در داده‌های نهایی حاکمیتی بود، کاملا با این پیشنهاد مخالفت کرد.

در مقابل، Helius و Jupiter با اکثریت قاطع از آن حمایت کردند.

موضع صرافی کراکن نیز در جریان رای‌گیری تغییر کرد. این صرافی آمریکایی ابتدا مخالفت کرد و برای مدتی حمایت از این پیشنهاد را به زیر حد نصاب لازم رساند.

اما در پایان رای‌گیری، بیش از ۹۰ درصد از حدود ۸.۹ میلیون SOL که کراکن با آن در رای‌گیری شرکت کرده بود، به نفع این پیشنهاد رای دادند.

ای‌تی‌اف‌های سولانا از یک میلیارد دلار عبور کردند

تصویب این پیشنهاد در شرایطی اتفاق افتاده که ETFهای سولانا در آمریکا همچنان در حال جذب سرمایه هستند.

طبق اعلام اریک بالچوناس، تحلیلگر بلومبرگ، ETF سولانای شرکت بیت‌وایز (Bitwise) اخیرا از مرز ۱ میلیارد دلار دارایی تحت مدیریت عبور کرده و به نخستین ETF سولانا تبدیل شده که به این رقم رسیده است.

1.1 12 تصمیم مهم ولیدیتور‌های سولانا: عرضه SOL نصف می‌شود

بالچوناس گفت:

ای‌تی‌اف‌های سولانا در آمریکا از زمان راه‌اندازی تاکنون حدود ۱.۷ میلیارد دلار ورود خالص سرمایه داشتند و از زمان آغاز فعالیت آنها، خروج سرمایه قابل‌توجه و پایداری مشاهده نشده است.

آیا فکر می‌کنید کاهش سرعت انتشار SOL و رسیدن سریع‌تر به تورم ۱.۵ درصدی، در کنار ورود سرمایه به ETFهای سولانا، می‌تواند در بلندمدت فشار صعودی بیشتری روی قیمت ایجاد کند؟