نحوه استفاده از ساختار بازار در معاملات؛ آشنایی با Market Structure
تاریخ: 23 بهمن 1401
زمان مطالعه:
4 دقیقه
ساختار بازار (Market structure) به عنوان راهنمای درک سه روند اصلی بازار عمل میکند. معاملهگران میتوانند از این راهنما در انواع بازارهای معاملاتی مانند سهام، فارکس، داراییهای دیجیتالی و داراییهای فیزیکی استفاده کنند. بر همین اساس، در این مقاله آکادمی بیت پین قصد داریم به مفهوم ساختار بازار و موارد زیر بپردازیم.
ساختار بازار (MS) در واقع جهت قیمت دارایی را به نمایش میگذارد. معاملهگران از ساختار بازار برای تجزیهوتحلیل رفتار قیمتها استفاده میکنند. ساختار بازار را میتوان در سه دسته صعودی (Bullish)، نزولی (Bearish) و خنثی که با عناوین دامنهای و جانبی (Sideways) نیز شناخته میشود، طبقهبندی کرد.
تعیین نوع بازار بر اساس روندی صورت میپذیرد که به طور متوالی در نوسان است و شامل نقاطی در اوج (سقف) و پایین (کف) میشود که به آن، نقطه نوسان نیز میگویند. نمودار زیر نمونهای از نقاط نوسان شناساییشده در یک بازار را نشان میدهد.
نحوه شناسایی ساختار بازار چگونه است؟
همان طور که عنوان کردیم، ساختار بازار از طریق یک سری نقاط نوسان متوالی تعریف میشود. زمانیکه قیمت به طور متوالی نقاط سقف و کف بالاتر را به نمایش میگذارد، ساختار بازار صعودی است. جهت این روند به همین ترتیب ادامه مییابد تا زمانی که قیمت دارایی پایینترین نقطه (LL) را به ثبت برساند. از سوی دیگر، ساختار بازار زمانی نزولی است که به شکل متوالی نقاط کف و سقف پایینتر را نشان میدهد. روند قیمت تا زمان ثبت پایینترین سقف و ایجاد بالاترین سقف ادامه مییابد.
نمودار زیر یک تحلیل اساسی از ساختار بازار را نشان میگذارد. همان طور که مشاهده میکنید، یک نمودار تحلیلی به جای در نظر گرفتن هر یک از نقاط کف و سقف، نقاط عطف اصلی را در نظر میگیرد.
در این میان، زمانی که حرکت قیمت یک روند افقی را توسط سقفها و کفهای مساوی و همسطح نشان میدهد، ساختار بازار را با عنوان خنثی و یا جانبی مینامیم. نمودار زیر نمایشی از یک بازار این چنینی است.
نحوه استفاده از ساختار بازار در معاملات
تا به اینجا دریافتیم که ساختار بازار، جهت کلی بازار را به شما میگوید. درک روندها میتواند به شما کمک کند تا تصمیم بگیرید که خود را در چه موقعیتهایی قرار دهید. به طور معمول بهتر است در یک روند نزولی به دنبال موقعیتهای کوتاهمدت باشید. در عین حال، داشتن یک موقعیت بلندمدت را میتوان بهترین راهکار برای کسب سود در روندهای صعودی به شمار آورد.
با این حال، معاملهگران زمانی متحمل بیشترین زیان و یا کسب بالاترین سود میشوند که ساختار بازار تغییر کند. هنگامی که یک ساختار بازار صعودی میشکند و نزولی میشود، روند جدیدی ایجاد خواهد شد. این روندها برای مدتی دوام خواهند آورد. بنابراین، تشخیص زودهنگام این تغییرات میتواند سیگنالی عالی برای معامله به شما ارائه دهد.
نمودار زیر یک نمای ساده از شکست ساختار بازار را به نمایش میگذارد. همان طور که مشاهده مینمایید، شکست زمانی اتفاق میافتد که قیمت از آخرین اوجها (بالاترین سقف و کف) عبور میکند و اشاره به این دارد که اکنون قویتر از قبل است.
لازم به ذکر است که مانند هر شاخص یا تحلیل دیگری، این شاخص نیز ممکن است سیگنالهای اشتباهی را ارائه دهد. این اتفاق زمانی رخ خواهد داد که شکست ساختار بازار اتفاق نیفتد. در چنین شرایطی، روند قبلی اغلب ادامه خواهد یافت و این احتمال وجود دارد که شتاب بگیرد.
از پیوند بلاکچین و هوش مصنوعی، به پول میرسیم؟
جوابت تو شماره ۱۴ ماهنامه دامیننسه!
گفتار پایانی!
به طور کلی، ساختار بازار را میتوان یک روش بسیار اساسی برای مطالعه تغییرات قیمت به شمار آورد. شما میتوانید ساختار بازار را در تمام بازههای زمانی تحلیل کنید؛ زیرا نه تنها نمای کلی واضحی از شرایط و روندهای فعلی بازار در اختیارتان قرار میدهد، بلکه میتواند در شناسایی سطوح حمایت و مقاومت نیز به شما کمک کند. با این وجود چنانچه به دنبال اطلاعات بیشتر و همراهی یک تیم متخصص هستید، همین حالا با بیت پین تماس بگیرید.
سوالات متداول
تفاوت بین ساختار بازار و روند چیست؟
ساختار بازار به معنای رفتار، شرایط و جریان فعلی بازار است. از طرف دیگر، روند بازار را میتوان تنها یک جهت ثابت از حرکت قیمت را در طول زمان تعریف کرد.
تفاوت بین حرکت قیمت و ساختار بازار چیست؟
حرکت قیمت در واقع تغییر قیمت در طول زمان است. در حالیکه ساختار بازار در مورد برداشتن یک گام به عقب و سازماندهی حرکات قیمت در یک چهارچوب تعیینشده است.
چگونه ساختار بازار را تحلیل کنیم؟
ابتداییترین شکل تجزیهوتحلیل بازار شناسایی سقفهای بالاتر، کفهای بالاتر، سقفهای پایینتر و کفهای پایینتر است.
کارن آهنگری
بازی با کلمات، یکی از بهترین سرگرمیهاست. در کنارش، کمک به دیده شدن این کلمات با کمک SEO هم مهمترین وظیفهی من تو بیتپینه. سعی میکنم دانستههام رو تو حوزه کریپتو با کاربرها به اشتراک بذارم و با سئو به دیده شدن این دانستهها، کمک کنم.
سلام خوبه ولی متاسفانه اینجانب بامشکل مواجه شدم