سبد سرمایه گذاری 2025

هفته‌نامه تحلیل آنچین گلسنود – هفته 19 سال 2024؛ عملکرد قیمت بیت کوین و اتریوم

تاریخ انتشار: 21 اردیبهشت 1403 | آخرین به‌روزرسانی: 12 خرداد 1403
زمان مطالعه:  9 دقیقه
هفته نامه تحلیل آنچین گلنسود- هفته 19 2024

تا به اینجای چرخه ۲۴-۲۰۲۳، دو رمزارز بیت کوین و اتریوم واگرایی معناداری در عملکرد خود داشته‌اند. این پدیده به شکل عملکرد ضعیف‌تر قیمت اتریوم خود را نشان داده است؛ چیزی که با چرخش سرمایه ضعیف‌تر بازار کریپتو، نسبت به چرخه‌های قبلی تشریح می‌شود. در این نسخه از هفته‌نامه تحلیل گلسنود، به موضوعات زیر خواهیم پرداخت:

  • چهارمین هاوینگ بیت کوین، موج ریزشی جدیدی را آغاز کرد که باعث ریزش قیمت بیت کوین تا سطح ۵۷ هزار دلار شد. با اینکه قیمت BTC فوراً به سطوح قبلی خود برگشت ولی بزرگترین پولبک از زمان کف FTX را به ثبت رساند.
  • اتریوم هم عملکرد مشابهی را از خود نشان داد؛ یعنی همزمان با بیت کوین، بزرگترین درادان (Drawdown) خود را که البته دو برابر شدیدتر از BTC بود، به ثبت رساند. 
  • عملکرد ضعیف اتریوم نسبت به برادر بزرگتر خود در این چرخه، در تأخیر قابل توجه علاقه هولدرهای کوتاه مدت به این دارایی مشهود است. 
  • البته لازم به ذکر است که کپ محقق شده هولدرهای بلند مدت هر دو دارایی هنوز نسبتاً پایین است؛ این یعنی هنوز در اوایل روند صعودی کنونی هستیم. 

عملکرد قیمت بیت کوین و اتریوم

رویدادهای هاوینگ بیت کوین همواره یکی از بزرگترین اتفاقاتی است که برای این رمزارز میفتد، اتفاقی که در روزها و هفته‌ها اول با همان رفتار فروش در خبر مواجه می‌شود. چهارمین هاوینگ هم از این قاعده مستثنی نبود، به طوریکه قیمت BTC با ۱۱٪ ریزش به حوالی سطح ۵۷ هزار دلار رسید. این پایین‌ترین قیمت ثبت شده در ۲ هفته اخیر بود، اگرچه نمودار به سرعت ریکاوری کرده و به قیمت زمان هاوینگ بازگشت.

نکته عجیب اینجاست که در دو هاوینگ قبلی هم، نمودار بعد از ۲ هفته به قیمت زمان هاوینگ خود برگشته است و تنها در هاوینگ اول شاهد رشد ۱۱ درصدی بوده‌ایم. به طور کلی، تاریخ به ما می‌گوید که ۲ ماه اول بعد از هاوینگ، بازاری کم‌رمغ، بی‌هیجان و با درادان کوچک ۵ تا ۱۰ درصدی خواهیم دید. 

  • (قرمز) دوره دوم: ۹٪ رشد
  • (آبی) دوره سوم: ۰.۴٪ رشد
  • (سبز) دوره چهارم: ۱.۵٪ ریزش
  • (سیاه) دوره پنجم: ۰.۳٪ رشد

عملکرد قیمت بیت کوین و اتریوم

نمودار قیمت اتریوم هم رفتار مشابهی داشته است؛ به طوریکه قیمت آن همزمان با بیت کوین و شدیدتر از آن ریزش کرد و بدترین رفتار قیمت پساهاوینگ را از خود نشان داد. اگرچه در روزهای بعد، قیمت ETH ریکاوری مشابهی را تجربه کرد و عملکرد کلی خود را مثبت کرد. 

  • (آبی) دوره سوم: ۱۶٪ رشد
  • (سبز) دوره چهارم: ۴٪ ریزش
  • (سیاه) دوره پنجم: ۱.۵٪ رشد

نمودار قیمت اتریوم

از زمان ثبت قله تاریخی ۷۳ هزار دلاری، قیمت بیت کوین اصلاحی ۲۰.۳ درصدی را به ثبت رسیده که از زمان ثبت کف FTX در نوامبر ۲۰۲۲، عمیق‌ترین اصلاح نمودار قیمت محسوب میشد. با این وجود، روند صعودی کنونی یکی از باثبات‌ترین روندهای تاریخ بیت کوین بوده و اصلاحات قیمت در آن بسیار سطحی و کوچک بوده‌اند. 

علاوه بر این، می‌توانیم شباهت قابل توجهی را بین ساختار درادان کنونی با چرخه صعودی ۱۷-۲۰۱۵ (آبی) مشاهده کنیم. لازم به ذکر است که بیت کوین روند صعودی ۱۷-۲۰۱۵، کوچک و جوان بود و بازارهای مشتقات هنوز در آن شکل نگرفته بودند. به همین خاطر باید گفت که آن جهش کاملاً به خاطر تقاضا در بازار نقدی شکل گرفته بود، ساختاری که در بازار کنونی هم مشاهده می‌شود. 

بخش اعظمی از اهرم انباشته شده در چرخه ۲۲-۲۰۲۰ در همان سال ۲۰۲۲ حذف شد و صندوق‌های قابل معامله (ETF) جدید آمریکا هم منبع جدید و قابل توجهی از تقاضا را به بازار معرفی کردند. 

بیشترین قیمت بیت کوین

برای اتریوم هم می‌توانیم ساختار مشابهی را مشاهده کنیم، اگرچه از زمان کف FTX، اصلاحات آن به مراتب سطحی‌تر بوده‌اند. این پدیده نشان‌دهنده مقاومت و ثبات بالای دارایی در زمان اصلاح و پولبک را نشان می‌دهد و تا حدی کاهش نوسانات کلی بازار کریپتو را هم به نمایش می‌گذارد. 

اگرچه، ذکر این نکته حائز اهمیت است که عمیق‌ترین درادان اتریوم در این چرخه ۴۴٪ بوده که اندکی بیشتر از دو برابر درادان ۲۱٪ بیت کوین است. همین پدیده عملکرد ضعیف‌تر اتریوم در طول ۲ سال گذشته را نشان می‌دهد؛ چیزی که با نسبت ETH/BTC هم کاملاً مشهود است. 

نسبت ETH/BTC

موضع‌گیری سرمایه‌گذاران

برای اینکه بهتر بتوانیم عملکرد بیت کوین و اتریوم را با هم مقایسه کنیم، می‌توانیم از شاخص سود/ضرر محقق نشده خالص (NUPL) استفاده کنیم. مقایسه NUPLها به ما امکان می‌دهد که تغییرات سودآوری سرمایه‌گذاران بیت کوین و اتریوم نسبت به متوسط مبنای هزینه آنچین هر دارایی را بهتر درک کنیم. 

یک آستانه مهم برای این شاخص، NUPL بزرگتر از ۰.۵ است که معمولاً با رسیدن به قله تاریخی جدید و شروع یک فاز سرخوشی جدید همزمانی دارد. بیشتر بودن مقدار NUPL از سطح ۰.۵ یعنی سود محقق نشده در اختیار سرمایه‌گذاران از ۵۰٪ مارکت کپ آن دارایی فراتر رفته است. 

در میان همهمه و هیجان ناشی از تأیید ETF های بیت کوین، سود محقق نشده هولدرهای بیت کوین به نسبت اتریومی‌ها رشد به شدت بالاتری را تجربه کرد. در نتیجه، شاخص NUPL بیت کوین از سطح ۰.۵ عبور کرده و سه ماه قبل از اتریوم وارد فاز سرخوشی شد. 

بازار کریپتو

گروه هولدرهای کوتاه مدت شامل سرمایه‌گذارانی است که کوین‌های خود را در بازه ۱۵۵ روز گذشته خریداری کرده‌اند و معمولاً نماینده سرمایه‌گذاران جدید هستند. به طور معمول، میانگین قیمت خرید این گروه در روندهای نزولی مقاومتی مستحکم و در روندهای صعودی هم حمایتی قابل اطمینان است. 

این فرضیه تا به اینجای هفته به قوه خود باقی مانده است، چرا که اصلاح نمودار قیمت به زیر مبنای هزینه STH ها در سطح ۵۹٫۸۰۰ دلار، با حمایت و ریکاوری سریع همراه شد. با نگاهی به گذشته می‌توان دید که مبنای هزینه STH ها در روندهای صعودی بارها تست می‌شود و سطحی مهم برای سنجش نقاط چرخش احتمالی را ارائه می‌دهد. 

هزینه STH

حالا می‌توانیم به سراغ ارزیابی مبنای هزینه STH های اتریوم برویم، سطحی که در روند صعودی کنونی هم بارها توانسته از ریزش بیشر قیمت جلوگیری می‌کند. STH-MVRV اتریوم در حال حاضر اندکی بالاتر قرار گرفته است، این یعنی قیمت نقدی بازار به مبنای هزینه خریداران جدید بسیار نزدیک شده و این می‌تواند منجر به ترس آن‌ها و افزایش نوسان قیمت شود. 

هولدرهای کوتاه مدت اتریوم

اختلافی روزافزون

در مسیر ثبت قله تاریخی جدید بیت کوین در روز ۱۴ مارس، فعالیت سفته‌بازان رشد قابل توجهی گرفت. خصوصاً انباشت سرمایه هولدرهای کوتاه مدت رشدی عظیم را تجربه کرد، به طوریکه ثروت دلاری در اختیار کوین‌ها جابجا شده در ۶ ماه گذشته به عدد ۲۴۰ میلیارد دلار رسید که نزدیک به رکورد تاریخی آن است. 

هولدرهای کوتاه مدت بیت کوین

این اتفاق اما برای اتریوم نیفتاد، چرا که نمودار قیمت این دارایی هنوز از قله تاریخی ۲۰۲۱ خود عبور نکرده است. با اینکه کپ محقق شده STH های بیت کوین تقریباً با اوج روند صعودی قبلی برابری می‌کند، کپ محقق شده STH های اتریوم فاصله چندانی از کف خود نگرفته و این به معنای ورود سرمایه اندکی به این دارایی است. 

از بسیاری جهات، همین کمبود سرمایه ورودی به اتریوم، بازتابی از عملکرد ضعیف‌تر این دارایی به نسبت بیت کوین است. یکی از عوامل چنین رخدادی، توجه و هیاهوی بیشتر پیرامون BTC به خاطر تصویب ETF های نقدی جدید است. 

این درحالی است که بازار هنوز منتظر تصمیم SEC برای تأیید مجموعه ETF های اتریوم تا پایان ماه می است. 

وضعیت سرمایه گذاران اتریوم

همین رویکرد تحلیلی را می‌توانیم برای هولدرهای بلند مدتی که مارکت کپ زیرگروه ۲ تا ۳ ساله آن‌ها کاهشی قابل توجه را تجربه کرده است. بخشی از این کوین‌ها، سه سال پیش (می ۲۰۲۱) خریداری شده و حالا به باند سنی ۳ تا ۵ ساله رسیده است، ولی باقی نشان‌دهنده ثبت سود سرمایه‌گذاران است. 

به احتمال زیاد این کاهش به خاطر تأیید ETF ها بوده است، چرا که بخش اعظم این ثبت سود در فوریه ۲۰۲۴ رخ داد، یعنی در میان جهش‌های قیمت ماه قبل از ثبت قله تاریخی جدید بیت کوین در سطح ۷۳ هزار دلار. تاریخ نشان داده که این هولدرهای بلند مدت منتظر ورود تقاضای جدید می‌مانند و بعد کوین‌ها خود را در میان قدرت و جهش‌های بازار عرضه می‌کنند. 

سهم بازار بیت کوین

برای اتریوم اما هنوز شاهد رفتار هودلینگ بوده‌ایم، رفتاری که در زیرگروه ۱ تا ۳ سال شدت بیشتری هم داشته است. به نظر می‌رسد که به خاطر عملکرد کنونی اتریوم، سرمایه‌گذاران باتجربه نشسته و منتظر افزایش و تقاضا هستند. 

هولدرهای بلندمدت اتریوم

اگر بخواهیم حجم عرضه برای ثبت سود LTH ها را بررسی کنیم، می‌توانیم ببینیم که گروه هولدرهای بیت کوینی که کوین‌های خود را در ۶ تا ۲۴ ماه گذشته حفظ کرده‌اند، در طول جهش‌های منجر به ATH اخیر عرضه خود را تشدید کرده‌اند. 

حجم مصرف شده در سود بیت کوین

با همین لنز می‌توان دید که باز هم هولدرهای بلند مدت اتریوم صبر را پیشه کار خود قرار داده و منتظر فرصت‌های بهتری برای ثبت سودهای خود هستند. 

حجم مصرف شده در سود اتریوم

در هفته‌های اخیر گفته بودیم که جریان ورودی سرمایه به بازار اتریوم، نسبت به بیت کوین تأخیر دارند. در چرخه ۲۰۲۱، اوج ورود سرمایه جدید به بیت کوین حدود ۲۰ روز زودتر از اوج ورود سرمایه اتریوم ثبت شد. با ارزیابی و تحلیل تغییرات ۳۰ روزه کپ محقق شده می‌توانیم این چرخه سرمایه بین این دو دارایی را بهتر مشاهده کنیم. 

در این نمونه از شاخص کپ محقق شده، هولدرهای بلند مدت و کوتاه مدت را تفکیک کرده‌ایم. برای هر دو دارایی، اوج کپ محقق شده هولدرهای کوتاه مدت قبل از اوج چرخه ۲۰۲۱ هر دو دارایی ثبت شده است. امسال اما، کپ محقق شده هولدرهای کوتاه مدت بیت کوین در حوالی قله تاریخی به اوج خود رسید، ولی این شاخص برای اتریوم تغییر چندانی نکرده است. 

مقایسه بیت کوین و اتریوم

اما نسخه هولدرهای بلند مدت کپ محقق شده متفاوت است، چرا که این شاخص برای هر دو دارایی در حوالی اوج دوم چرخه به سطح حداکثری خود رسیده است. تفسیر این پدیده کاملاً متفاوت است، چرا که ۱۵۵ روز زمان می‌برد تا یک کوین وارد وضعیت LTH شود. 

از این رو می‌توان گفت که این شاخص وضعیت خریداران قله در سه ماهه اول ۲۰۲۱ را که در ابتدا بیت کوین و بعد اتریوم خریداری کرده‌ و بعد در زمان قله اکتبر-نوامبر ۲۰۲۱ هم کوین‌های خود را حفظ کردند، نشان می‌دهد. احتمالاً این خریداران همان‌هایی هستند که در طول روند نزولی ۲۰۲۲ تاب آورده و یا در فشار فروش آن دوران مشارکت کردند. 

بیت کوین در مقابل اتریوم

رفتار بازار در حوالی هاوینگ چهارم، شباهت حیرت‌انگیزی با چرخه‌های قبلی داشت، به طوریکه مثل قبل شاهد یک ریزش اولیه (در اینجا تا ۵۷ هزار دلار) و ریکاوری سریع بعدی بودیم. اتریوم هم دنباله‌روی بیت کوین بوده و هست، اگرچه چندین شاخص خبر از عملکرد ضعیف‌تر این دارایی نسبت به بیت کوین می‌دهند. 

وقتی جریان سرمایه و چرخش آن در بیت کوین و اتریوم را تفکیک کردیم، دیدیم که بیت کوین سهم اعظم سرمایه‌های ورودی را به خود اختصاص داد، رویدادی که مهمترین عامل آن تأیید ETF های نقدی آمریکاست. به نظر می‌رسد که فعالیت هولدرهای کوتاه مدت و سفته‌‌بازان روی بیت کوین متمرکز شده و سرمایه اندکی وارد بازار اتریوم می‌شود. 

عارفه رهبری

عارفه رهبری

تکنولوژی، نویسندگی و صدای کیبورد، من رو به وجد میارن. واسه همینم توی اکثر حوزه‌های تکنولوژی از جمله کریپتو غرق میشم، یاد می‌گیرم و می‌نویسم.

مطالب نویسنده
کلیدواژه‌ها
اشتراک گذاری:

مطالب مشابه

آینده ارز سندباکس (SAND)؛ آینده‌ای که نباید نادیده گرفت!

پروژه سندباکس، با ارائه دنیایی مجازی و مبتنی بر فناوری بلاک...

دیدگاه‌ها
در پاسخ به دیدگاه کاربر