نحوه غلبه بر ترس ازدست‌دادن سرمایه و مدیریت موفق ریسک

تاریخ: 3 دی 1402
زمان مطالعه:  5 دقیقه
ترس از ریسک و ازدست‌دادن سرمایه

آیا به هنگام سرمایه‌گذاری، همواره ترس از ریسک‌کردن دارید؟ این موضوع درست است که هر روش سرمایه‌گذاری، ریسک‌های مخصوص به خود را دارد و ممکن است دارایی‌هایمان در این سرمایه‌گذاری‌ها از بین برود؛ اما این اتفاق زمانی می‌افتد که بدون مدیریت و رویکردی هوشمندانه به سرمایه‌گذاری بپردازید.

سرمایه‌گذاری راه و روشی برای خود دارد که در صورت آگاهی از آن‌ها می‌توانید فرصت‌های خوب را شناسایی و اقدام به سرمایه‌گذاری کنید؛ کاری که بسیاری از افراد از آن غافل می‌شوند و بهترین فرصت‌ها برای افزایش درآمد و دارایی‌هایشان را از دست می‌دهند. اگر شما نمی‌خواهید این فرصت‌ها را از دست دهید، تا انتهای مقاله همراه ما باشید تا راز سرمایه‌گذاری خوب را به شما بگوییم.

چرا افراد فقیر، فقیر می‌مانند؟

بیایید ماجرای خود را با یک داستان شروع کنیم. شخصی به نام هنریک، در سال ۲۰۰۹ به مادرش توصیه می‌کند که به بانک برود و بخشی از پس‌انداز خود را در صندوق شاخص S&P 500 (سبدی با سهام ۵۰۰ شرکت بزرگ ایالات متحده) سرمایه‌گذاری کند.

زمانی که مادرش به بانک مراجعه می‌کند، متأسفانه کارمند بانک به او می‌گوید: «مراقب باش. این یک سبد سرمایه‌گذاری پرخطری است و احتمال دارد کل پول خود را از دست بدهید». مادرش پس از شنیدن این موضوع، می‌ترسد و کلاً از هر نوع سرمایه‌گذاری منصرف می‌شود.

این در حالی بود که اگر مادر هنریک از همان سال ۲۰۰۹ بر روی صندوق شاخص مذکور، سرمایه‌گذاری کرده بود، از بازگشت سرمایه ۴۲۰ درصدی بهره‌مند می‌شد. در این صورت، دیگر نگران بازنشستگی و کمبود درآمد هم نبود.

چنین حرف‌هایی مانند موردی که کارمند بانک به مادر هنریک زد، از روی احساسات و به‌دوراز منطق و تحقیق زده می‌شود که متأسفانه باعث ازدست‌دادن فرصت‌های سرمایه‌گذاری بزرگی توسط مردم می‌شود. از طرفی، مردم به‌جای این که به نسبت ریسک/پاداش توجه کنند، فقط روی ریسک‌ها تمرکز می‌کنند. این موضوع یکی از بزرگ‌ترین دلایلی است که باعث می‌شود افراد فقیر، فقیر بمانند.

ترس ازدست‌دادن و عدم توجه به نسبت ریسک/پاداش

اغلب اوقات، عدم درک نسبت ریسک/پاداش ناشی از سوگیری و ترس ازدست‌دادن است که گاهی اوقات نظریه چشم‌انداز نیز نامیده می‌شود. سرمایه‌گذاران به طور ناخودآگاه تمایل دارند وزن ضررهای احتمالی را سنگین‌تر از سود در نظر بگیرند و همیشه متصورند که احتمال ضرر کردن بیشتر از سود کردن است.

درست است که ازدست‌دادن درد دارد و ما را با حسرت‌ها و پشیمانی‌هایی همراه می‌کند؛ اما چشم‌پوشی از فرصت‌های بالقوه برای ثروتمند شدن، بیشتر آسیب می‌زند.

سرمایه‌گذاری با ریسک

اجازه دهید ماجرای دیگری را برای شما تعریف کنیم.

هنریک دوستانی به نام‌های تیاگو و آندره در دوران دانشگاه داشت که در امر صرفه‌جویی و پس‌انداز، عالی عمل می‌کردند. آن‌ها ماهیانه 300 یورو به عنوان کمک‌هزینه تحصیلی از دولت می‌گرفتند و همیشه موفق می‌شدند مبلغ قابل‌توجهی از آن را پس‌انداز کنند. این در حالی بود که هنریک در عرض یک هفته پس از دریافت، آن همه پول را به باد می‌داد.

در سن ۲۵ سالگی، دوستان هنریک توانسته‌اند پول نقد بیشتری را نسبت به هنریک پس‌انداز کنند؛ اما هنریک معتقد است که آن‌ها هرچند در پس‌انداز خوب عمل می‌کنند، ولی در سرمایه‌گذاری وحشتناکی هستند؛ نه به‌خاطر این که پس از سرمایه‌گذاری‌های بسیار پول هنگفتی را ازدست‌داده باشند، بلکه به این خاطر که اصلاً سرمایه‌گذاری نکرده‌اند. آن‌ها آن‌قدر از ازدست‌دادن پول می‌ترسیدند که کل پول خود را در حساب بانکی‌شان بلااستفاده باقی می‌گذاشتند.

همان‌طور که می‌دانید بانک‌ها سود بسیار کمی در ازای نگه‌داری پول می‌پردازند و از طرفی، متأسفانه ارزش پول نقد موجود در حساب بانکی به‌مرورزمان توسط تورم، کم و کم‌تر می‌شود تا این‌که دیگر بودونبود آن همه پول فرقی نکند. با این‌که حساب پس‌انداز در بانکی، امن تلقی می‌شود، اما در درازمدت، سایر روش‌های سرمایه‌گذاری می‌توانند بازدهی بسیار بهتری را با ریسک پایین به همراه داشته باشند.

رابرت آرنوت در خصوص سرمایه‌گذاری می‌گوید:

در سرمایه‌گذاری، آنچه راحت است، سود کم‌تری هم دارد.

کریپتو؛ فرصتی مناسب برای سرمایه‌گذاری

وقتی صحبت از سرمایه‌گذاری به میان می‌آید، بیشتر مردم تنها زمانی درباره سرمایه‌گذاری خود صحبت می‌کنند که موفق شده باشند. آیا تابه‌حال دیده‌اید که کسی با افتخار بگوید تمام پول خود را با خرید شت کوین‌های کریپتویی به باد داده است؟

هیچ‌کسی تمایلی به انتشار ضرر و زیان‌های خود نیست و فقط در مواقع موفقیت و کسب سود، خبر آن را به گوش سایر کاربران و علاقه‌مندان ارزهای دیجیتال می‌رسانند. این بدان معنا نیست که افرادی که شکست می‌خورند، نباید این موضوع را با دنیا به اشتراک گذارند؛ اما موضوعی که وجود دارد این است که معمولاً تجربه شکست‌خوردگان بیشتر از موفقیت‌ها به چشم می‌آید و تأثیر بیشتری روی سایر افراد می‌گذارد. در چنین شرایطی افرادی که مستعد شکست هستند، دور سرمایه‌گذاری و ریسک‌پذیری را خط می‌زنند.

ترس از ریسک کردن

برای اکثر مردم، شنیدن عباراتی مانند «کریپتو خطرناک است»، «بیت‌کوین بیش از حد ناپایدار است»، یا حتی «فقط پولی را سرمایه‌گذاری کنید که می‌توانید از دست بدهید» آن‌ها را برای سرمایه‌گذاری مردد می‌کند؛ بدون این که وقتی را صرف درک نسبت ریسک/پاداش کنند. همچنین این موضوع را فراموش می‌کنند که یک دارایی بی‌ثبات، لزوماً ریسکی نیست.

این در حالی است که با رشد روزافزون دنیای کریپتوکارنسی، فرصت‌های بسیار زیادی برای کسب درآمد و سرمایه‌گذاری وجود دارد. هرچند ریسک‌هایی هم وجود دارد؛ اما اگر راه مقابله با ریسک را بدانید، به‌راحتی می‌توانید سود قابل‌توجهی از این فرصت‌ها به دست آورید.

از پیوند بلاک‌چین و هوش مصنوعی، به پول می‌رسیم؟

جوابت تو شماره ۱۴ ماهنامه دامیننسه!

    بهترین راه برای مقابله با ریسک چیست؟

    بهترین راه برای مقابله با ریسک، تحقیق و مطالعه است. بررسی‌های لازم را حول فرصت سرمایه‌گذاری خود انجام دهید و تمام نکات لازم درباره روش سرمایه‌گذاری موردنظر را در نظر بگیرید. مهم نیست که می‌خواهید برای سرمایه‌گذاری، ارز دیجیتال بخرید، سهام شرکتی را خریداری کنید یا حتی بر روی ملک سرمایه‌گذاری کنید.

    بهترین راه سرمایه‌گذاری، افزایش دانشتان است تا در «تله تعصب بقا» نیفتید.

    منظور از افزایش دانش، مطالعه درباره فرصت سرمایه‌گذاری و همچنین نحوه مدیریت ریسک است. اگر بتوانید مدیریت ریسک را یاد بگیرید، بسیاری از نگرانی‌های مربوط به ترس ازدست‌دادن از بین خواهند رفت. در مقاله‌ای جداگانه، به‌طور کامل در مورد چگونگی مدیریت ریسک صحبت کرده‌ایم.

    با این اوصاف، تصور کنید که درباره فرصت سرمایه‌گذاری خود تحقیق کردید و متوجه شدید که موقعیت خوبی بوده و احتمال سود آن زیاد است. شما تصمیم گرفتید که روی این فرصت سرمایه‌گذاری کنید؛ اما شخصی از راه می‌رسد و به شما می‌گوید که در صورت سرمایه‌گذاری، ۵۰ درصد احتمال ازدست‌دادن سرمایه‌تان وجود دارد؛ ولی احتمال سوددهی آن ۱۵۰ درصد است. اکنون شما کدام روند را انتخاب می‌کنید؟

    اکثر مردم در چنین شرایطی ترجیح می‌دهند که این فرصت سرمایه‌گذاری را نادیده بگیرند. چون هیچ‌کس نمی‌خواهد ۵۰ درصد از سرمایه خود را از دست بدهد. درست است؟

    در واقع، مردم احتمال ضرر را در ذهن خود برجسته‌تر از احتمال سود می‌دانند. درحالی‌که افراد علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری باید این دیدگاه را به‌کلی فراموش کرده و طبق آمار و تحقیق خود حرکت کنند. اگر احتمال سود بیشتر است، می‌تواند با تزریق سرمایه خود سود چندبرابری کسب کند؛ یا اگر تحقیقاتش نشان می‌دهد که احتمال ضرر وجود دارد، از آن منصرف شود.

    گفتار پایانی

    سرمایه‌گذاری راهی برای افزایش درآمد و تضمین آینده‌مان است. این که همیشه می‌گوییم چرا ثروتمندان ثروتمند شده‌اند، بیشتر به‌خاطر نوع تفکر سرمایه‌گذاری آن‌هاست. آن‌ها راه و روش سرمایه‌گذاری را یاد گرفته‌اند و هر روز به دارایی‌های خود اضافه می‌کنند؛ اما به‌هرحال از یک‌جا و یک روزی شروع کردند و نترسیدند. ترس ازدست‌دادن در آن‌ها وجود نداشت و با تفکری برنده وارد این کار شدند. البته که تحقیقات خود را نیز انجام دادند و پس از اطمینان از موقعیت مناسب، اقدام به سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

    اگر شما نیز قصد سرمایه‌گذاری دارید، ترس را به دل خود راه ندهید. خوب تحقیق کنید، مدیریت سرمایه مناسبی داشته باشید و شروع کنید.

    آیا تابه‌حال برایتان پیش‌آمده که فرصتی برای سرمایه‌گذاری پیش‌رویتان باشد، اما ترس از دست‌دادن اجازه سرمایه‌گذاری ندهد؟ سرنوشت کسانی که همان فرصت را غنیمت شمردند و سرمایه‌گذاری کردند، چه شد؟

    عارفه رهبری

    عارفه رهبری

    تکنولوژی، نویسندگی و صدای کیبورد، من رو به وجد میارن. واسه همینم توی اکثر حوزه‌های تکنولوژی از جمله کریپتو غرق میشم، یاد می‌گیرم و می‌نویسم. حدود 2 سالی هست که در حوزه تولید محتوای صنعت کریپتو فعالیت می‌کنم و در تلاشم تا مفاهیم بلاک چین و کریپتو رو با زبانی ساده به مخاطب‌ها ارائه بدم.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    دیدگاه‌ها 2 دیدگاه
    در پاسخ به دیدگاه کاربر
    1. محمدی
      محمدی | 4 دی 1402

      تا ریسک نکنی به جایی نمیرسی من خودم تو بازار فارکس زیاد ریسک میکنم ضرر هم میکنم نه اینکه فقط سود کنم اما خب بازم ادامه میدم

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 4 دی 1402

        افراد زیادی هم مثل سم بنکمن میشن و یهو ریسک از دستشون خارج میشه، میوفتن زندان؛ یا مشکلات بدی براشون پیش میاد.
        ریسک خوبه، ولی بهتره که یه حدی براش داشته باشیم.
        نه خیلی کم که انگار هیچکاری نکردیم، نه خیلی زیاد که باعث آسیب غیرقابل جبران بشه.