سانتیاگو سانتوس، شریک سابق ParaFi Capital، چند ماه پیش گفت که ارزش بازار توکن سولانا (SOL) میتواند از رقیب بزرگ خود، اتریوم، در چرخه صعودی بعدی پیشی بگیرد.
او به سرمایهگذاری خود در اتریوم اشاره کرد و گفت:
وقتی برای اولین بار اتریوم خریدم، تصور نمیکردم ارزش بازار این آلت کوین به میلیاردها دلار برسد. در حال حاضر، من فکر میکنم افزایش سرمایه در اکوسیستم سولانا میتواند به این پروژه کمک کند تا ارزش بازار اتریوم را پشت سر بگذارد.
سانتوس عقیده دارد که ارزش کل بازار سولانا لزوماً نیازی به افزایش ندارد. در عوض، چرخش سرمایه از اتریوم و پروتکلهای لایه ۲ اکوسیستم آن به اکوسیستم سولانا میتواند به ایجاد این تغییر کمک کند.
او افزود که نیازی نیست ارزش بازار اتریوم در برابر سولانا کاهش یابد؛ بلکه سولانا و اکوسیستم آن با موارد استفاده مختلف و افزایش کاربرد میتوانند به عنوان یک راه سودآور برای سرمایهگذاری ظاهر شوند و در چرخه بعدی بازار کریپتو، سرمایه زیادی از سوی سرمایهگذاران خرد و نهادی جذب کند.
معامله سولانا
سانتوس گفت که احتمال پیشی گرفتن سولانا از اتریوم 25 درصد است. او همچنین ایده فروش تمام توکنهای اتر خود و خرید رمزارز سولانا را نیز در سر دارد.
در همین حال، قیمت اتر در روز دوشنبه بیش از 19 درصد افزایش یافت و 70 میلیارد دلار به ارزش بازار خود اضافه کرد و در مجموع به 453 میلیارد دلار رسید. میزان اضافه شده به مارکت کپ اتریوم تقریباً برابر با کل ارزش بازار سولانا است.
این افزایش قیمت به دنبال امیدهای دوباره مبنی بر تایید ETF اسپات اتریوم در ایالات متحده بود – که تاکنون فقط بیت کوین از این امتیاز برخوردار بوده است.
ایلان سولوت، یکی از مدیران داراییهای دیجیتال در Marex Solutions، در ایمیلی گفت:
چشمانداز کوتاه مدت اتریوم فوقالعاده صعودی است. بیایید آن را بیش از حد پیچیده نکنیم. اعلام راهاندازی ETF اسپات حتی برای بیشتر سرمایهگذاران یک رویداد «قو سیاه» به حساب میآید. بسیاری از اترهای در چرخش، استیک شدهاند و پسزمینه کلان این رمزارز مطلوب است.
معامله اتریوم
از زمان آغاز به کار در سال 2015، اتریوم پیشروترین بلاک چین قرارداد هوشمند در جهان بوده و بیش از 4,000 برنامه غیرمتمرکز را پشتیبانی میکند. این پروژه، خانه برخی از حیاتیترین پروتکلهای مالی غیرمتمرکز مانند Uniswap، AAVE و طرحهای توکنسازی مانند BlackRock’s BUIDL است. علاوه بر این، اتریوم هرگز قطعیهای مشابه سولانا را تجربه نکرده است.
با این حال، مواردی خاصی هم وجود داشته است که نباید از آن چشمپوشی کرد. برای مثال، در طول روندهای صعودی معاملهگران برای دور زدن ازدحام شبکه اتریوم و هزینه تراکنشهای بالاتر به سولانا رفتند. همچنین سهم سولانا در حجم معاملات جهانی در صرافیهای غیرمتمرکز در اوایل امسال به لطف جنون میم کوینها افزایش یافت. این موضوع باعث شد که سولانا از این نظر در نهایت اتریوم را پشت سر بگذارد.
نظر شما چیست؟ آیا سولانا در نهایت میتواند اتریوم را پشت سر گذاشته و جایگاه دوم بازار را از آن خود کند؟