آوالانچ چیست؟ معرفی کامل پلتفرم Avalanche (شبکه اختصاصی آوالانچ در بیت‌پین)

تاریخ انتشار: 26 آبان 1400 | آخرین به‌روزرسانی: 18 اسفند 1402
زمان مطالعه:  10 دقیقه

آوالانچ یک پلتفرم متن باز برای راه‌اندازی برنامه‌های غیرمتمرکز مالی (دیفای) و استقرار بلاک چین‌های سازمانی در یک اکوسیستم باز و مقیاس‌پذیر است. توسعه دهندگانی که بر روی پلتفرم Avalanche کار می‌کنند، می‌توانند به راحتی برنامه‌های قدرتمند، قابل اعتماد و ایمن و شبکه‌های بلاکچین سفارشی را با مجموعه قوانین پیچیده ایجاد کنند و یا از زیرمجموعه‌های خصوصی یا عمومی موجود، استفاده کنند. هدف پلتفرم آوالانچ مبادله دارایی به صورت جهانی است که به هر کسی امکان می‌دهد هر نوع دارایی را را‌اندازی و یا معامله کند و آن را به صورت غیرمتمرکز با استفاده از قراردادهای هوشمند و سایر فناوری‌های پیشرفته، کنترل کند.

در ادامه‌ی این نوشتار به معرفی و بررسی کامل شبکه آوالانچ، تیم توسعه، بنیان‌گذاران، تفاوت این پلتفرم با سایر شبکه‌ها، وایت پیپر و نقشه راه و کوین AVAX می‌پردازیم. برای رسیدن به دانشی کامل در مورد این شبکه‌، تا انتها همراهمان باشید.

خرید و فروش آوالانچ

پلتفرم Avalanche چیست؟

آوالانچ، شبکه اصلی خود را در سپتامبر ۲۰۲۰ راه اندازی کرد. توکن اصلی این پلتفرم یعنی AVAX، وظایف مختلفی را در شبکه آوالانچ انجام می‌دهد و به عنوان پاداش و سیستم پرداخت برای کاربران عمل می‌کند.

آوالانچ (Avalanche) اولین پلتفرم قراردادهای هوشمند است که تراکنش‌ها را زیر یک ثانیه تأیید می‌کند، از کل ابزار توسعه اتریوم پشتیبانی می‌کند و میلیون‌ها تاییدکننده مستقل را قادر می‌سازد تا به عنوان تولید کنندگان بلاک شرکت کنند. این شبکه آزمایشی بیش از ۱۰۰۰ نود کامل و تولید کننده بلاک داشته و رکورد جهانی را در این مورد شکسته است.

علاوه بر این، پلتفرم Avalanche قادر به پذیرش سفارشات بیشتر از شبکه‌های بلاک چین موجود است (۴۵۰۰ تراکنش در ثانیه)، همچنین آستانه ایمنی، کاملاً بالاتر از استاندارد ۵۱ درصد سایر شبکه‌ها است. یک تفاوت بزرگ بین آوالانچ و سایر شبکه‌های غیرمتمرکز، الگوریتم اجماع است.

با گذشت زمان، بیشتر مردم پس از مشاهده بلاک چین‌های موجود، به درک نادرستی رسیده‌اند؛ بلاک چین‌ها کُند هستند و مقیاس پذیر نیستند، نمونه‌هایی از درک بیشتر مردم از این تکنولوژی است. پلتفرم آوالانچ برای دستیابی به تضمین‌های ایمنی قوی، ضمن دستیابی به سرعت نهایی و توان بالا، بدون به خطر انداختن تمرکززدایی، از رویکرد جدیدی برای اجماع  استفاده می‌کند. بر خلاف سایر شبکه‌ها که شرایط و ضوابط مشارکت شبکه را به طور یکنواخت در سیستم تحمیل می‌کنند، آوالانچ به افراد و موسسات این قدرت را می‌دهد که به راحتی برنامه‌های قدرتمند، قابل اعتماد و ایمن و شبکه‌های بلاکچین سفارشی با قوانین پیچیده ایجاد کنند یا در شبکه‌های خصوصی یا دولتی موجود متناسب با موارد استفاده آن‌ها کار کنند.

برای مثال، یک موسسه مالی تحت نظارت که می‌خواهد دارایی‌های دیجیتالی منتشر کند را در نظر بگیرید. برای آن‌ها ممکن نیست سیستمی را راه‌اندازی کنند که نتوانند نودهای فعال در شبکه آن‌ها را کنترل کنند؛ اما در Avalanche، همان موسسه می‌تواند کنترل کاملی بر ماشین مجازی مورد استفاده و شرایط اجرای نود در شبکه سفارشی آن‌ها به دست آورد.

نمادهای ارز دیجیتال اواکس، شبکه آوالانچ و آزمایشگاه آوا

نمادهای ارز دیجیتال اواکس، شبکه آوالانچ و آزمایشگاه آوا

اولانچ و ارز دیجیتال AVAX چه ویژگی‌هایی دارند؟

قبل از بررسی جزئیات این شبکه، در ابتدا بهتر است که ویژگی‌های کلیدی شبکه Avalanche و توکن AVAX را بیشتر بشناسیم.

ویژگی‌های برجسته اولانچ

1) استفاده از تکنولوژی نوآورانه: اولانچ بر اساس یک پروتکل اجماع منحصر بفرد و نوآورانه ساخته شده است. این پروتکل ضمن عملکرد بسیار قدرتمند در پردازش تراکنش‌ها و مقیاس‌ پذیری، از امنیت و تمرکززدایی بسیار بالایی برخوردار است.

2) تیم قدرتمند: اِمین گان سیرر (Emin Gun Sirer) بنیان‌گذار اولانچ، خالق اولین ارز دیجیتال استفاده کننده از الگوریتم اجماع اثبات کار به نام Karma در سال 2003 است. وی پروفسور علوم کامپیوتر در دانشگاه کرنل آمریکاست و جمعی از محققین این دانشگاه، توسعه‌دهندگان مرکزی شبکه Avalanche را تشکیل می‌دهند.

3) رشد قدرتمند: شبکه بلاک چین اولانچ توانست بسیار سریع، هزاران نفر را در جامعه توسعه‌دهندگان خود جذب کند. همچنین شبکه آزمایشی ارز دیجیتال AVAX نیز توانست به رکورد بیش از هزار گره تاییدکننده (Validator Node) برسد.

4) ساخته شده بر مبنای عدالت و برابری: اوالانچ طوری طراحی شده است تا بتواند عدالت را میان طیف وسیع کاربران خود برقرار سازد. از معماری سبک این شبکه که باعث شده سخت‌افزارهای گران‌قیمت برای مشارکت در آن مورد نیاز نباشد، تا برنامه توزیع توکن عادلانه، حکایت از آن دارد که اولانچ برای جامعه خود ساخته شده است، نه برای سرمایه‌گذاران.

از پیوند بلاک‌چین و هوش مصنوعی، به پول می‌رسیم؟

جوابت تو شماره ۱۴ ماهنامه دامیننسه!

    ویژگی‌های فنی کلیدی Avalanche

    1) اولانچ یک پلتفرم ایجاد قراردادهای هوشمند است که از سرعت بسیار بالایی بهره می‌برد. از آنجایی که تراکنش‌ها در این شبکه ظرف کمتر از 1 ثانیه نهایی می‌شوند، سرعت شبکه Avalanche و ارز دیجیتال AVAX را می‌توان با ویزا (Visa) هم‌رده دانست.

    2) اوالانچ به طور کامل از ماشین مجازی اتریوم (EVM) پشتیبانی می‌کند، بنابراین تمام ابزار توسعه اتریوم مانند ترافل (Truffle)، ریمیکس (Remix)، متامسک (Metamask)، مای اتر والت (MEW) در این شبکه قابل استفاده است.

    3) اولانچ از تکنولوژی شاردینگ با کاربرد خاص استفاده می‌کند. این بدان معناست که توسعه‌دهندگان ارز دیجیتال AVAX قادر خواهند بود بر اساس نیاز خود، برای اپلیکیشن‌های خود از شاردینگ استفاده کنند.

    4) اوالانچ به طور کامل از توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT) پشتیبانی می‌کند.

    ویژگی‌های ارز دیجیتال AVAX

    • ارز AVAX توکن مورد استفاده در شبکه بلاک چین اولانچ است.
    • حداکثر 720 میلیون واحد از توکن AVAX وجود خواهد داشت و 50 درصد از آن روی شبکه اصلی (Mainnet) توزیع خواهد شد.
    • ارز دیجیتال AVAX به عنوان واحد اصلی شبکه اولانچ، توکن پرداختی برای عملیات درون شبکه است و پایه امنیتی شبکه را تضمین می‌کند.
    • کارمزدهای تراکنش که در قالب ارز دیجیتال AVAX پرداخت می‌شوند، فورا سوزانده می‌شود. بنابراین توکن AVAX در طول زمان کمیاب‌تر می‌شود.

    معماری شبکه اولانچ

    معماری شبکه اولانچ

    از آنجایی که اولانچ خود را اینترنت بلاکچین‌ها معرفی کرده، طبیعی است که معماری شبکه ارز دیجیتال AVAX منحصر به‌فرد و متفاوت با شبکه‌هایی باشد که تاکنون مدعی اینترنت بلاک چین شده‌اند. معماری شبکه اوالانچ را می‌توانیم به چهار بخش مجزا تفکیک کنیم که در ادامه این 4 بخش معرفی می‌شوند.

    موتور اجماع

    یکی از متفاوت‌ترین بخش‌های معماری این شبکه، الگوریتم اجماع آن است. اگرچه الگوریتم اجماع این شبکه در واقع بر پایه اثبات سهام یا PoS است، اما تفاوت بسیاری با نمونه‌های قبلی دارد. الگوریتم اجماع شبکه بلاک چین Avalanche به طور کلی به دو بخش تقسیم می‌شود:

    • اولانچ: یک الگوریتم اجماع توان بالا و بهینه شده بر اساس تکنولوژی دفتر کل توزیع شده گراف غیرمدور مستقیم یا دگ (DAG)
    • اسنومن (Snowman): یک الگوریتم اجماع توان بالا و کاملا سفارشی شده برای قراردادهای هوشمند

    زیرشبکه‌ها

    زیرشبکه یا ساب نت (Subnet) که مخفف عبارت Sub-Network است، مجموعه‌ای قابل تغییر از تاییدکننده‌های بلاک هستند که برای اجماع در مورد وضعیت دسته‌ای از زنجیره‌ها با هم کار می‌کنند. هر زیرشبکه موظف به ایجاد مکانیزم پاداش‌دهی مجزا برای تایید‌کننده‌های خود است.

    خرید و فروش آوالانچ

    ماشین‌های مجازی

    در شبکه ارز دیجیتال AVAX، ماشین‌های مجازی (VMs) کدهایی هستند که با استفاده از اجماع، پایگاه‌های داده را تولید می‌کنند. این دیتابیس‌ها می‌توانند باهم یک زنجیره از جنس DAG و یا سایر ساختارهای توزیع شده تشکیل دهند. ماشین‌های مجازی را می‌توان برای زیرشبکه‌های مختلف برای دفعات متمادی استفاده کرد.

    زنجیره‌ها

    زنجیره‌ها (Chains) در واقع همان رشته‌هایی از داده هستند که می‌توانند به شکل DAG و یا بلاک چین باشند. این زنجیره‌ها که توسط ماشین‌های مجازی تولید می‌شوند، دارای یک ChainID منحصر بفرد هستند و بخشی از یک زیرشبکه‌اند. یک ماشین مجازی یکسان می‌تواند چندین زنجیره مشابه که عضو یک زیرشبکه هستند را تولید کند.

    avalanche

    زیرشبکه‌های اصلی ارز دیجیتال AVAX

    اولانچ یک شبکه قابل سفارشی سازی، مقیاس پذیر و متعامل است. هرچیزی در این شبکه، درون یک زیرشبکه قرار می‌گیرد و هر زنجیره‌ای، بخشی از یک زیرشبکه است. با این حال، تاییدکنندگان بلاک الزاما باید عضوی از شبکه اصلی هم باشند و فعالیت در زیرشبکه‌ها اختیاری است. شبکه اصلی به سه زیرشبکه زنجیره سکو Platform Chain (P)، زنجیره مبادله Exchange Chain (X) و زنجیره قراردادها Contracts Chain (C) تقسیم می‌شود.

    زنجیره سکو

    زنجیره سکو یا P-Chain، زنجیره‌ای است که قراداده‌های شبکه روی آن ذخیره می‌شود و وظیفه هماهنگ‌سازی تاییدکنندگان بلاک را بر عهده دارد. این زنجیره اطلاعات مربوط به زیرشبکه‌های فعال را نیز شامل می‌شود و اجازه ساخت زیرشبکه‌های جدید را به کاربران می‌دهد. زنجیره سکو از الگوریتم اجماع اسنومن (Snowman) بهره می‌برد، الگوریتمی که انحصارا توسط اولانچ توسعه داده شده و پیشتر در مورد آن صحبت شده است.

    زنجیره مبادله

    زنجیره مبادله یا X-Chain زنجیره‌ای است که نقش مدیریت دارایی‌ها مانند ساخت دارایی‌های جدید، تبادل آن‌ها با یکدیگر و انتقال را بر عهده دارد. این زنجیره از الگوریتم اولانچ برای اجماع استفاده می‌کند.

    زنجیره قراردادها

    زنجیره قراردادها یا C-Chain، زنجیره پیشفرض قراردادهای هوشمند روی شبکه اولانچ است و کاربران با استفاده از آن قادر به توسعه هر اسمارت کانترکت مبتنی بر اتریوم خواهند بود. زنجیره C-Chain نیز همانند P-Chain از الگوریتم اجماع اسنومن در ساختار خود استفاده می‌کند.

    بنیانگذاران ارز دیجیتال آوالانچ چه کسانی هستند؟

    پروژه آوالانچ در فوریه ۲۰۱۹ دور سرمایه‌ای را که شامل سرمایه گذاران مانند Polychain ،Andreessen Horowitz و Balaji Srinivasan بود، به پایان رساند و عرضه اولیه سکه خود را در سال ۲۰۲۰ در کمتر از ۲۴ ساعت بست و ۴۲ میلیون دلار در این فرآیند جمع آوری کرد. تیم توسعه دهنده این شبکه بلاک چینی بسیار گسترده است و اکثریت این جمع را محققان دانشگاه کرنل آمریکا تشکیل داده‌اند. در ادامه به معرفی اعضای اصلی این پروژه می‌پردازیم:

    – امین گون سیرر (Emin Gun Sirer)

    بنیان گذار و مدیر اجرایی شبکه آوالانچ امین گون سیر است. وی که فارغ التحصیل و استاد دانشگاه کرنل بود، عمده فعالیتش بر روی سیستم‌های عامل، شبکه و سیستم‌های توزیع شده است. G Sn Sirer یک پیشکسوت در زمینه تحقیقات رمزنگاری است و شش سال قبل از انتشار وایت پیپر بیت کوین یک ارز مجازی مفهومی همتا به همتا را طراحی کرده است. او همچنین قبل از هک The DAO در سال ۲۰۱۶ در زمینه راه حل‌های مقیاس‌پذیری بیت کوین و تحقیقات در مورد اتریوم مشارکت داشت. همچنین او به اولین ابداع کننده ارز دیجیتال استفاده کننده از الگوریتم اثبات کار (Proof of Work) مشهور است. در حال حاضر نیز او با کوله باری از تجربیات در این حوزه به دنبال توسعه ارز دیجیتال آوالانچ است.

    – جان وو (John Wu)

    جان وو بیش از ۲۰ سال سابقه فعالیت در حوزه تکنولوژی مالی دارد و سال‌ها در سمت مدیر اجرایی موسسه سرمایه گذاری دارایی‌های دیجیتال SharesPost فعالیت داشته است. او که علت پیوستنش به پروژه ارز دیجیتال AVAX، مدیریت این پروژه در زمینه تجاری و سرمایه گذاری بوده است، در حال حاضر به عنوان رئیس بنیاد شبکه بلاک چین آوالانچ مشغول فعالیت است.

    – تد یین (Ted Yin)

    تد یین که علاقه وافری به طراحی و ساخت عملی سیستم‌های توزیع شده و حل مشکلات اساسی مرتبط با آن را دارد، به عنوان معمار پروتکل ارشد (Chief Protocol Architect) در پروژه ارز دیجیتال آوالانچ فعالیت دارد. از سایر فعالیت‌ها و کارهای تحقیقاتی او می‌توان به تحقیق در حوزه پروتکل‌های Avalanche و Snowman و همچنین پروتکل HotStuff که توسط لیبرای فیسبوک به عنوان اساس پروتکل اجماع استفاده شده است، اشاره کرد.

    خرید و فروش آوالانچ

    وایت پیپر و نقشه راه Avalanche

    وایت پیپر پلتفرم Avalanche درباره نوع معماری و ویژگی‌های خاص آن توضیح می‌دهد. این وایت پیپر یک خانواده کاملاً جدید از پروتکل‌های اجماع را تعریف می‌کند که این پروتکل‌ها، امنیت و قدرت سیستم عامل آوالانچ را تأمین می‌کنند. همچنین اشاراتی به نحوه استفاده از توکن AVAX کرده است. در آخر نیز یک چارچوب طبقه‌بندی شده برای طراحی استیبل کوین‌ها و هر آنچه در مورد طراحی استیبل کوین نیاز است آورده شده.

    تفاوت آوالانچ با بیت کوین و بیت کوین کش و اتریوم در چیست؟

    اصلی‌ترین تفاوت آوالانچ با این سه ارز دیجیتال در زمان تایید نهایی تراکنش‌ها است؛ به این صورت که در بیت کوین تایید نهایی تراکنش‌ها یک ساعت زمان می‌برد، اما در آوالانچ این عملیات در کسری از ثانیه انجام می شود.

    دومین تفاوت مربوط به تولید بلاک در یک بلاکچین است؛ در بیت کوین برای تولید بلاک در یک بلاکچین به چندین استخر متمرکز نیاز است، حال آنکه شبکه آوالانچ قادر است تا میلیون‌ها تولید کننده بلاک را بدون اینکه ارزشی از سیستم خارج شود، در خود جای دهد.

    تفاوت سوم مربوط به تعداد تراکنش‌ها است؛ به عنوان مثال، در بیت کوین تنها از ۷ تراکنش در ثانیه پشتیبانی می‌شود، اما این مقدار در آوالانچ تا ۶۵۰۰ تراکنش در ثانیه است، که حدود سه برابر شبکه ویزا است.

    ذخایر محدود توکن اولانچ

    مکانیزم ارز دیجیتال آوالانچ را تا حدودی می‌توان مشابه به ساختار ارز دیجیتال بایننس کوین دانست. آوالانچ بر خلاف اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال که دارای تورم سالیانه هستند، حداکثر تعداد آن ۷۲۰ میلیون واحد خواهد بود. از این مقدار توکن، ۳۶۰ میلیون آن از طریق فرآیند استیکینگ، در طول زمان و به صورت تدریجی به کاربران اعطا می‌شود. همچنین تمام کارمزدهای دریافتی سوزانده و از چرخه حذف می‌شوند، همین امر سبب شده تا هیچ‌گاه تعداد ارزهای AVAX به ۷۲۰ میلیون واحد نرسد.

    فرآیند استیکینگ

    ساختار ارز دیجیتال آوالانچ، سبک و ساده است و فرآیند استیکینگ آن نسبت به سایر پلتفرهای بلاک چینی شفاف‌تر است. در این شبکه برای تبدیل شدن به یک نود تایید کننده لازم است تا اقدام به خرید حداقل ۲۰۰۰ واحد توکن AVAX و استیک کردن آن نمایید. تمامی کاربرانی که از سیستم عامل‌های ویندوز، مک، لینوکس و سایر زیرساخت‌های ابری استفاده می‌کنند، قادر به تبدیل شدن به گروه تایید کننده آوالانچ هستند.

    پاداش استیکینگ

    در مکانیزم شبکه آوالانچ، پاداش استیکینگ با توجه به میزان رشد سیستم تغییر می‌کند. به عنوان مثال در اولین سال از فعالیت این شبکه نرخ پاداش بین ۷ تا ۱۲% از مقدار ارز دیجیتال آوالانچ استیک شده است.

    گفتار پایانی!

    پلتفرم آوالانچ در واقع یکی از جدیدترین و کارساز‌ترین پروژه‌ها در فضای جهانی و مشهور کریپتو است که سعی دارد به وسیله تجربیات ارزهای دیجیتال موفق گذشته و ادغام آن با تکنولوژ‌های جدید، تجربه کاربری جدید برای تمامی کاربران خود داشته باشد.

    خرید و فروش آوالانچ

    سوالات متداول!

    • ارز دیجیتال آواکس (اولانچ) چیست؟

    ارز دیجیتال آواکس با نماد AVAX است که برای پرداخت کارمزدهای شبکه، استیکینگ و فراهم‌کردن واحد حساب اصلی بین شبکه‌های اولانچ کاربرد دارد.

    • وایت پیپر اولنچ در مورد چه چیزی توضیح می‌دهد؟

    وایت پیپر پلتفرم Avalanche درباره نوع معماری و ویژگی های خاص آن توضیح می دهد. این وایت پیپر یک خانواده کاملاً جدید از پروتکل های اجماع را تعریف می کند که این پروتکل ها، امنیت و قدرت سیستم عامل آوالانچ را تأمین می کنند. همچنین اشاراتی به نحوه استفاده از توکن Avax کرده است.

    تیم محتوا بیت‌پین

    تیم محتوا بیت‌پین

    تدوین و بررسی مطالب حوزه کریپتو و خلق مقالات کاربردی در حوزه ارزهای دیجیتال.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    بازی پاز (PAWS) چیست؟ آموزش دریافت رمزارز PAWS

    راهی که بازی نات کوین آغاز کرد، توسط داگز و همستر کامبت...

    ارز دیجیتال توربو (TURBO)؛ میم کوینی با چاشنی هوش مصنوعی!

    با ورود تکنولوژی هوش مصنوعی به بازار کریپتو که جرقه آن در...

    ارز دیجیتال فرست نیرو چیست؟ بررسی دلایل محبوبیت ارز NEIRO

    ارز دیجیتال فرست نیرو آن اتریوم (NEIRO)، جدیدترین میم کوین...

    دیدگاه‌ها 2 دیدگاه
    در پاسخ به دیدگاه کاربر
    1. علی زمانی
      علی زمانی | 20 آبان 1401

      سلام

      مدت زمان انتقال تتر به وسیله شبکه آوالانچ به چه مواردی بستگی داره و حدودا چه مدت زمان میبره؟

      تشکر

      • کارن آهنگری
        کارن آهنگری | 15 آذر 1401

        سلام علی
        زمان انتقال تتر تو شبکه آوالانچ بیشتر به ترافیک شبکه بستگی داره.