تحلیل ارز دیجیتال اتریوم: بررسی دادههای بازار مشتقات | ۱۶ آبان
تاریخ: 16 آبان 1403
زمان مطالعه:
2 دقیقه
پرسشی که بسیاری از سرمایهگذاران بازار در ذهن خود دارند این است که چرا بیت کوین به سقف تاریخی خود رسیده است؛ اما اتریوم هنوز بیش از پنجاه درصد با سقف خود فاصله دارد! این در حالی است که نسبت به سقف قبلی اتریوم، دو تغییر بسیار مهم و مثبت در این پروژه انجام شده است.
اولین مورد این بود که الگوریتم اجماع اتریوم از POW به POS تغییر کرد. این اتفاق به افزایش مقیاسپذیری و کاهش هزینههای تراکنش بستر اتریوم کمک شایانی کرد. دومین اتفاق مهم برای اتریوم، تأیید ETF بود که با پذیرش گسترده در جامعه را به همراه داشت، مانند اتفاقی که برای بیت کوین افتاد. بااینحال، بازدهی این ارز اصلاً مورد انتظاران سرمایهگذاران دومین ارز مارکت کپ نیست.همانطور که میبینید اتریوم بازدهی سالانه ۳۷ درصدی داشته است که باتوجهبه رقبای خود در حوزه بلاکچینها، اصلاً عملکرد خوبی محسوب نمیشود. در این مقاله سعی داریم دادههای این ارز را بررسی کنیم و آینده قیمت این ارز را پیشبینی کنیم.
شبکه اتریوم با استاندارد که ERC_20 شناخته میشود، بهعنوان یکی از پرکاربردترین بسترهای بلاکچینی بازار حجم قابلقبولی از تراکنشهای روزانه را پوشش میدهد ما برای تحلیل استفاده کاربران از شبکه، از شاخص new depositors استفاده میکنیم که نشاندهنده آدرسهای جدید در بستر اتریوم است.
رشد شاخص به این معنی است که آدرسهای فعال جدیدی در بستر اتریوم ساخته شده است. همانطور که مشاهده میکنید، این شاخص در چند ماه اخیر کاملاً صعودی بوده و این نشاندهنده مقبولیت استفاده از بستر اتریوم در بین سرمایهگذاران است که نشانه خوبی برای این ارز است.
بررسی بازار مشتقات اتریوم
یکی از راههای تخمین قیمت داراییها، بررسی بازار مشتقات و فهمیدن رفتار معاملهگران آن است.
در اینجا ما با بررسی برخی از شاخصهای اصلی مشتقات، سعی میکنیم قیمت آتی را پیشبینی کنیم. یکی از این شاخصها open intrest است که مجموع پوزیشنهای باز بازار (چه سمت خرید و چه سمت فروش) را به ما نشان میدهد. صعود این شاخص نشاندهنده نوسانات آتی در بازار دارایی پایه است.
این شاخص در حال حاضر تقریباً با قیمت واگرایی دارد و روند آن صعودی است. این به این معناست که میل معاملهگران بازار مشتقات به باز کردن پوزیشن برای دارایی پایه بیشتر شده است و انتظار نوسان قیمت در یکی از دو سمت بازار را دارند. حال برای اینکه جهت این نوسان را تشخیص دهیم، از شاخص دیگری به نام funding rate استفاده میکنیم. این شاخص نشان میدهد که پوزیشنهای باز شده، در کدام سمت بازار (خرید یا فروش) قرار گرفتهاند.
با بررسی این شاخص متوجه میشویم که حجم پوزیشنهای buy (خرید) بیشتر از پوزیشنهای sell (فروش) است؛ بنابراین میتوان گفت که انتظارات بازار مشتقات کاملاً صعودی است و آنها منتظر شروع رشد اتریوم هستند.
سخن پایانی
اتریوم ستون اصلی دنیای کریپتو است. بسیاری از پروژههای دیفای با حجم TVL بالا، بسیاری از صرافیهای غیرمتمرکز، بسترهای خریدوفروش NFT و… در بستر این پروژه قرار دارند. قطعاً رشد این ارز میتواند محرکی برای شروع آلت سیزن و شروع فصل جدیدی در بازار شود. باتوجهبه بررسی انتظارات و مثبتبودن شرایط بنیادی این ارز، انتظار داریم در زمانی نهچندان طولانی، شاهد رشد قیمت این ارز باشیم.
محمد نورموسوی
حدود پنج سالی هست که تو حوزه سرمایهگذاری دارم کار میکنم که چهار سالش تو حوزه ارزهای دیجیتال بوده. پس تو این مقالات سعی میکنم که تجربیاتمو باهاتون به اشتراک بذارم.