۸ کلاهبرداری رایج بیت کوین و روش‌های جلوگیری از آن‌ها

تاریخ انتشار: 12 آبان 1400 | آخرین به‌روزرسانی: 5 اسفند 1402
زمان مطالعه:  7 دقیقه
آشنایی با کلاهبرداری ارز دیجیتال بیت کوین

راه‌های زیادی برای کلاه‌برداری در ارزهای دیجیتال و پروژه‌های بلاکچینی وجود دارد. باج‌‌خواهی، معاملات جعلی، جایزه‌های جعلی، فیشینگ (مهندسی اجتماعی)، ایمیل‌های فیشینگ و طرح پانزی (Ponzi)، رایج‌ترین روش‌های کلاه‌برداری در این شبکه هستند. برای مقابله با این روش‌ها، نیاز است که اطلاعات خود را در این مورد بیشتر کنید. برای همین در این مقاله‌ی آکادمی بیت‌پین، ۸ کلاهبرداری رایج بیت‌کوین را به‌طور خلاصه معرفی می‌کنیم تا در زمان روبرو شدن با این کلاه‌برداری‌ها، با تشخیص روش‌ها، از دارایی‌های خود محافظت کنید. اگرچه با تمام اطلاعاتی که هر روز در مورد روش‌های کلاه‌برداری منتشر می‌شود، اما همچنان یادگیری چگونگی شناسایی و درک نحوه‌ی کار کلاه‌برداران بسیار سخت است.

چرا بیت کوین هدف خوبی برای کلاهبرداری است؟

هر بار که فناوری جدیدی معرفی می‌شود، کلاه‌برداران تلاش می‌کنند تا راه نفوذ به آن را پیدا کنند. ارز دیجیتال بیت کوین هم فرصتی برای کلاه‌برداری است، چرا که این ارز دیجیتال در سراسر جهان کاربرد دارد و نسبت به سایر هدف‌های کلاه‌برداری، قابل دسترس‌تر است.

ماهیت غیرمتمرکز بودن بیت‌کوین به شما این امکان را می‌دهد که روی سرمایه‌گذاری و دارایی‌های خود کنترل کاملی داشته باشید. با این حال قانون‌گذاری در این مورد هم سخت است. اگر در زمان معاملات ارز دیجیتال بیتکوین، کلاه‌برداران شما را فریب دهند، ممکن است تمام بیت‌کوین خود را از دست دهید. در این‌ صورت برای بازیابی ارز دیجیتال از دست رفته، هیچ راهی نخواهید داشت.

کلاهبرداری-در-بیت-کوین

دانلود هفتمین ماهنامه دامیننس

سواد اقتصادی و ذهنیت برنده در دنیای کریپتوکارنسی

    باج‌خواهی یا سیاه‌نمایی (Blackmail) چیست؟

    باج‌خواهی روشی شناخته‌شده است که کلاه‌برداران از آن برای تهدید دیگران به انتشار اطلاعات حساس و خصوصی استفاده و افراد را وادار به پرداخت پول می‌کنند. پرداخت مبلغ خواسته‌شده بیشتر به‌صورت ارز دیجیتال، به‌خصوص بیت‌کوین انجام می‌شود.

    سیاه‌نمایی یا درخواست باج، توسط کلاه‌بردارانی انجام می‌شود که به اطلاعات حساس شما دست پیدا کرده و با استفاده از این اطلاعات، شما را مجبور به ارسال بیت‌کوین یا ارزهای فیات می‌کنند.

    بهترین راه برای جلوگیری از این روش، این است که در زمان اطلاعات ورود به سایت‌های اینترنتی و پلتفرم‌های دیگر، بیشتر مراقب باشید. پیشنهاد می‌کنیم در صورت امکان، احراز هویت دو مرحله‌ای خود را در حساب‌هایی که دارید فعال کنید.

    صرافی جعلی (Fake Exchange) چیست؟

    همان‌طور که از نامش پیداست، این روش ساخت صرافی‌های جعلی با نسخه‌ای کپی از صرافی‌های مجاز و رسمی هستند. این کلاه‌برداری‌ها بیشتر بر بستر اپلیکیشن‌های موبایل منتشر می‌شوند، اما ممکن است آن‌ها را به‌عنوان برنامه‌های دسکتاپ یا سایت‌های جعلی نیز تبلیغ کنند. شما باید در انتخاب صرافی ارز دیجیتال مراقب باشید. صرافی‌های جعلی، ممکن است در نگاه اول قانونی به نظر برسند، اما هدف اصلی آن‌ها دزدی و سرقت دارایی شما است.

    کلاه‌بردارن در این صرافی‌های جعلی، ارزهای دیجیتال با قیمت‌های رقابتی و کارمزد کم ارائه می‌دهند تا نظر معامله‌گران بازار رمزارزها را جلب کنند.

    برای جلوگیری از به دام افتادن در این روش، باید آدرس واقعی سایت (URL) صرافی را همیشه قبل از ورود بررسی کنید. در زمان نصب برنامه‌های تلفن‌همراه، مطمئن شوید که این برنامه را از منابع معتبر دانلود و نصب می‌کنید.

    کلاهبرداری-فیشینگ-ارز-دیجیتال-چیست
    فیشینگ شبکه‌های اجتماعی (Social Media Phishing) چیست؟

    فیشینگ در شبکه‌های اجتماعی یک کلاه‌برداری رایج است. کلاه‌برداران ابتدا یک حساب جعلی ایجاد و در آن محتواهای حوزه بلاکچین و ارز دیجیتال منتشر می‌کنند تا یک شخص واقعی با تخصص شبکه بلاکچین به‌نظر برسد. حتی ممکن است که از اطلاعات یک شخص واقعی استفاده کنند که البته این کار غیرقانونی، در کنار جرم کلاهبرداری، جعل هویت محسوب می‌شود. در مرحله‌ی بعد، آن‌ها با مهندسی اجتماعی، از طریق گفتگو تلاش می‌کنند تا اعتماد شما را جلب کنند. پس از جلب اعتماد، یک لینک با صفحه شبیه به صفحات سایت‌های معتبر ارسال می‌کنند تا شما اطلاعات خودتان را مثل اطلاعات حساب بانکی یا بکاپ کیف پول ارز دیجیتال، وارد کنید. اگر در مقابل این روش، ساده رفتار کنید، در واقع دو دستی اطلاعات حساس خود را تقدیم کلاه‌بردارها کرده‌اید.

    بهترین راه برای جلوگیری از کلاه‌برداری از طریق فیشینگ در شبکه‌های اجتماعی، بررسی مجدد پروفایل افراد است. به‌طور معمول، معیارهایی از این مورد در بیشتر رسانه‌های اجتماعی وجود دارد؛ مثل تیک‌های آبی در توییتر، اینستاگرام و فیس‌بوک که هویت واقعی افراد را تأیید می‌کنند.

    باج افزار (Ransomware) چیست؟

    باج‌افزار (Ransomware)، نوعی بدافزار است که دستگاه‌های تلفن‌همراه یا رایانه قربانیان را قفل کرده یا از دسترسی آن‌ها به داده‌های ارزشمند جلوگیری می‌کند، مگر اینکه هزینه‌ای پرداخت کنند (به‌طور معمول با BTC). این حملات اگر متوجه بیمارستان‌ها، فرودگاه‌ها و سازمان‌های دولتی باشد، می‌توانند آثار مخرب‌تری داشته‌ باشند.
    به‌طور معمول، در این روش کلاهبردار در صورت عدم دریافت پول، قبل از مهلت تعیین‌شده، دسترسی به پرونده‌های مهم یا پایگاه‌داده را مسدود کرده و تهدید به حذف آن‌ها می‌کند. اما متأسفانه هیچ تضمینی وجود ندارد که مهاجمان با دریافت پول، به قول خود عمل کنند.

    مواردی وجود دارد که می‌توانید برای محافظت از خود در برابر حملات باج افزار انجام دهید:

    • یک آنتی‌ویروس مطمئن نصب کنید و سیستم‌عامل و برنامه‌های خود را به‌روز نگه‌دارید.
    • از فایل‌های خود به‌طور منظم پشتیبان تهیه کنید تا در صورت آلوده شدن، بتوانید آن‌ها را بازیابی کنید.
    • مراقب فایل‌های پیوست‌شده در ایمیل باشید. در مورد پرونده‌هایی که با فرمت‌های exe ،.vbs. یا scr. هستند باید بیشتر احتیاط کنید.
    • از کلیک روی تبلیغات و لینک‌های مشکوک و زرد خودداری کنید.
    • می‌توانید در سایت NoMoreRansom.org مشاوره‌ی مفید در زمینه پیشگیری از باج‌افزار و ابزارهای بازیابی رایگان پیدا کنید.

    فریبکاری-در-ارز-دیجیتال

    بدافزارهای کپی-پیست (Copy-And-Paste Malware) چیست؟

    این نوع بدافزارها با نصب روی سیستم شما، اطلاعات کلیپ‌بورد شما را ربوده و در صورت عدم احتیاط، به‌طور مستقیم برای کلاه‌بردارها ارسال می‌کنند.

    برای درک بهتر به این مثال توجه کنید:

    فرض کنید شما می‌خواهید برای دوست خود یک بیتکوین (BTC) ارسال کنید.
    طبق معمول، او آدرس کیف‌ پول خود را برای شما ارسال می‌کند تا بتوانید آن را در کیف پول بیت کوین خود کپی‌وپیست کنید.
    با این حال، اگر دستگاه شما به بدافزار کپی و پِیست آلوده باشد، آدرس کیف پول کلاه‌بردار به‌طور خودکار در هنگام چسباندن جایگزین آدرس دوست شما می‌شود.
    این بدان معنی است که به‌محض ارسال و تأیید تراکنش، بیت‌کوین شما در دست کلاه‌بردار خواهد بود و دوست شما هیچ‌چیزی دریافت نمی‌کند.

    برای جلوگیری از این نوع کلاه‌برداری، باید امنیت کامپیوتر و تلفن همراه خود را بالا ببرید. مراقب پیام‌ها یا ایمیل‌های مشکوکی باشید که ممکن است حاوی پیوست‌های آلوده یا لینک‌های خطرناک باشند.

    ایمیل فیشینگ (Phishing Email) چیست؟

    فیشینگ انواع مختلفی دارد. یکی از رایج‌ترین موارد، استفاده از ایمیل‌های فیشینگ است که سعی دارند شما را فریب دهند تا یک فایل آلوده را دانلود کنید یا روی پیوندی که شما را به سمت یک وب‌سایت مخرب سوق می‌دهد و قانونی به‌نظر می‌رسد، کلیک کنید.
    به‌طور معمول کلاه‌بردارها از شما می‌خواهند که اطلاعات حساب خود را به‌روز کنید، گذرواژه خود را بازنشانی کنید یا اسناد مهم را بارگذاری کنید. در بیشتر موارد، هدف آن‌ها جمع‌آوری اطلاعات ورود به سیستم شما برای هک حساب کاربری شما است.

    اولین قدم برای جلوگیری از کلاه‌برداری‌های فیشینگ ایمیل این است که آدرس ارسالی ایمیل‌ها را بررسی کنید. در صورت تردید، می‌توانید برای تأیید ایمیل دریافتی از طرف آن‌ها به‌طور مستقیم با شرکت تماس بگیرید. در قدم دوم، می‌توانید حروف و نشانه‌های پیوندهای ایمیل را (بدون کلیک‌ کردن) بررسی کنید که آیا آدرس‌ صفحات اینترنتی (URL) غلط املایی، نویسه‌های غیرمعمول یا سایر علائم مشکوک را دارند یا خیر؟!

    جایزه جعلی (Fake Giveaway) چیست؟

    در روش جایزه‌های جعلی، کلاه‌بردارها از شما می‌خواهند که ابتدا مبلغی را به آدرس بیت‌کوین آن‌ها ارسال کنید تا در ازای آن، پس از مدتی مشخص به شما بیت‌کوین بیشتری پرداخت کنند. برای مثال از شما ۰٫۱ بیت‌کوین درخواست می‌کنند و در عوض، وعده‌ی پرداخت ۰/۵ بیت‌کوین را می‌دهند. اگر این معاملات را انجام دهید، دیگر ارز دیجیتال پرداخت‌شده به‌حساب شما برنخواهد گشت.

    انواع متنوعی از کلاه‌برداری‌های جعلی وجود دارد. برخی از کلاه‌برداری‌ها به‌جای بیت‌کوین، ارزهای دیجیتال دیگری مانند ریپل، بایننس کوین، اتریوم و رمزارزهای دیگر را درخواست می‌کنند. در بیشتر موارد، ممکن است اطلاعات حساسی مثل کلید خصوصی را بخواهند.

    هدایای جعلی به‌طور معمول در توییتر و دیگر شبکه‌های اجتماعی تبلیغ می‌شوند. جایی که کلاه‌بردارها با انتشار اخبار ویروسی، برای کاربران طعمه می‌گذارند.

    بهترین راه برای جلوگیری از این روش، این است که هرگز در تبلیغ جایزه‌هایی که ابتدا باید چیزی با ارزش ارسال کنید، شرکت نکنید. دریافت هزینه برای ارسال جایزه و پاداش اصلاً منطقی نیست، چرا که هیچ‌وقت کسی که قصد ارسال هدیه و جایزه‌ی واقعی دارد، درخواست وجه نمی‌کند.

    کلاهبرداری پونزلی کلاه برداری هرمی شرکت های هرمی چیست

    طرح پانزی (Ponzi) و هرمی چیست؟

    طرح‌های پانزی (Ponzi) و هرمی دو مورد از قدیمی‌ترین کلاهبرداری های مالی در طول تاریخ هستند. طرح پانزی (Ponzi) یک استراتژی سرمایه‌گذاری است که بازده سرمایه‌گذاران قدیمی را با پول سرمایه‌گذار جدید بازپرداخت می‌کند. وقتی کلاه‌بردار دیگر نمی‌تواند سرمایه‌گذاران جدیدی بیاورد، جریان پرداخت پول متوقف می‌شود. ارز دیجیتال وان‌کوین (OneCoin)، نمونه‌ی خوبی از طرح رمزگذاری پانزی (Ponzi) است.
    طرح هرمی یک مدل تجاری است که بر اساس تعداد عضو جدید، به اعضای اصلی پول پرداخت می‌کند. وقتی اعضا نتوانند عضو جدید به زیرمجموعه‌های خود اضافه کنند، جریان پرداخت حقوق و پول متوقف می‌شود.

    گفتار پایانی

    روش‌های کلاه‌برداری مختلفی وجود دارد. برای جلوگیری از فریب‌خوردن توسط کلاه‌بردارها، اولین قدم مهم، مطالعه بیشتر در مورد چگونگی جلوگیری از این روش‌ها است. برای معامله در بازار ارزهای دیجیتال، شما باید بیشتر احتیاط کنید. ممکن است با کمی بی‌دقتی، ضررهای جبران‌ناپذیری ببینید. همچنین پیگیری بیشتر کلاه‌برداری‌های اینترنتی به سادگی ممکن نیست. به‌خصوص کلاه‌برداری‌هایی که در مورد ارزهای دیجیتال انجام می‌شوند. پس باید سعی کنید همیشه اطلاعات خود را در این زمینه بروز کنید تا از وقوع این کلاه‌برداری‌ها جلوگیری کنید.

    منبع: بایننس

     

    کارن آهنگری

    کارن آهنگری

    بازی با کلمات، یکی از بهترین سرگرمی‌هاست. در کنارش، کمک به دیده شدن این کلمات با کمک SEO هم مهمترین وظیفه‌ی من تو بیت‌پینه. سعی می‌کنم دانسته‌هام رو تو حوزه کریپتو با کاربرها به اشتراک بذارم و با سئو به دیده شدن این دانسته‌ها، کمک کنم.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    حمله تعویض سیم کارت چیست؟ آشنایی با نحوه جلوگیری از این حمله

    حمله تعویض سیم کارت، که به آن SIM Swap Scam نیز گفته می‌شود، ...

    Routing Attack چیست؟ نحوه شناسایی و محافظت در برابر حملات مسیریابی

    شبکه لایتنینگ تا به امروز به‌عنوان شبکه پرداخت در بین بسیاری ...

    ۵ نکته امنیتی مهم برای ذخیره امن ارزهای دیجیتال

    همان‌طور که ارزهای دیجیتال به طور فزاینده‌ای وارد جریان اصلی ...

    دیدگاه‌ها 30 دیدگاه
    در پاسخ به دیدگاه کاربر
    1. شراف الدین شرف
      شراف الدین شرف | 25 بهمن 1402

      سلام ودرود من از افغانستان هستم در کشور ما یک شرکت بنام بیت کوین فعالیت میکند چند روز است مردم را زیاد جلب وجذب کرده در هر ۷۰ دلار روزانه ۹ دلار سود میدهد در ۲۲۲ دلار روزانه ۳۰ دلار سود می‌دهد می‌گوید تا ۹۰ روز همین مفاد به همین منوال به حسابت میاید .
      از نظر شما سرمایه گزاری کنیم یا اینکه اینها کلاهبردار هستند؟
      ممنون

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 26 بهمن 1402

        سلام دوست عزیز
        این طرح‌ها کلاهبرداری هستن. به هیچ عنوان سرمایه‌گذاری نکنید.

      • پرویز
        پرویز | 9 اسفند 1402

        سلام این هدف کلاه برداری هست

    2. احمد
      احمد | 20 بهمن 1402

      سلام من هم مثل مینا خانم همین اتفاق برام افتاد و وارد شدم حالا باید چیکار کنم؟

      • عارفه رهبری
        عارفه رهبری | 21 بهمن 1402

        سلام احمد عزیز
        هیچ اقدامی انجام ندین و خارج بشین از سایت

    3. موسی افشین
      موسی افشین | 19 بهمن 1402

      آیا این بروکر معتبره؟
      ehtwwc

      • عارفه رهبری
        عارفه رهبری | 21 بهمن 1402

        سلام موسی عزیز
        نه معتبر نیست

    4. جواد فرزانه
      جواد فرزانه | 19 بهمن 1402

      سلام اینستا ولت پی قابل اعتماد هست ؟

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 23 بهمن 1402

        سلام جواد عزیز
        خیر، این کیف پول کلاهبرداری بوده و چندین سال پیش جمع شده.

    5. امیرحسن
      امیرحسن | 17 بهمن 1402

      سلام شخصی در واتساپ پیام دادا ehtwwc.com رمز دار ناک کاربری داره توشم کلی ارز بعد من اصلا کار ارزی تا به حال انجام ندادم برای چی برای من فرستاده میشه ازش برداشت کرد

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 21 بهمن 1402

        سلام امیرحسن عزیز
        این افراد کلاهبردار هستن و قصد دارن شما رو در دام بندازن. لطفا اهمیتی به اون پیام ندین و اون شماره رو بلاک کنید.

    6. مینا
      مینا | 16 بهمن 1402

      [ehtwwc.com] شخص ناشناص برام این سایت و فرستاده و رمز کاربری و رمز عبور و موجودی داره
      خواستم بپرسم کسی اطلاعات داره ؟ که چی هست؟

      • عارفه رهبری
        عارفه رهبری | 16 بهمن 1402

        سلام مینا عزیز
        این سایت کلاهبرداری هست و میخواد با ترفندهای مختلف شما رو وادار به واریز پول کنه
        واردش نشین و هیچ اقدام انجام ندین

        • مینا
          مینا | 16 بهمن 1402

          ممنون از راهنمایی و تذکر تان🙏

        • حسین
          حسین | 19 بهمن 1402

          برا منم اومده ولی نمیشه پول انتقال داد به یه ولت دیگه میگه رمز تراکنش بده

    7. آمانج علی محمدی
      آمانج علی محمدی | 21 آذر 1402

      سلام عرض ادب وقت تون بخیر
      من هم به تازه گی متاسفانه مبلغ یازده میلیون تومان ریختم به یکی از صرافی های داخلی که این صراف بنده خدا به من گفت که احتمال کلابرداری وجود دارد من به حرفاش گوش ندادم واریز کردم واونم پول را انتقال داد به حساب اونها به اسم فارکس ترید
      که ازطریق واتساب باهاشون چت میکردم خیلی وقت است که باهاشون چت میکنم ولی طی همین یکی دوهفته شکار شون شدم
      عکس های ازخودیشون هم دارم
      سه تا خط واتساپ دارم که مال تورنتوی کانادا است
      واین که لوکیشن هم داره
      منم سودمو بااصل پولم درکیف پولم میبینم ولی نمیتونم برداشت کنم
      الان میگم میخواهم پولمو برداشت کنم میگن که باید ۷۵۰دلار دیگه واریز کنی تا بتونی اصل پول تو وسود تو برداشت کنی

      آیا راهی وجود دارد تا من بتونم پولمو برگردونم

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 22 آذر 1402

        سلام دوست عزیز
        وقت شما هم بخیر
        عموما این شماره‌ها بی‌نام و نشون هستن و به شخص خاصی ختم نمیشه. عکس‌ها هم همینطور، عموما جعلی هستن.
        متاسفم بابت اتفاقی که افتاده. ولی راهی برای بازگشت نیست. مبلغی هم دیگه واریز نکنین.

    8. Rohi
      Rohi | 20 شهریور 1402

      سلام. یک شخص در تلگرام بهم پیام داد و مرا ترغیب کرد که سایت ما بسیار سود ده است و… من ثبت نام کردم و ۵۵۰۰۰ دلار بیت کوین انتقال دادم البته در چندین مرحله سپس قرار شد شروع به پرداخت سود کننداما از سود هیچ خبری نشد من الان موجودی و تمام سودم را میبینم در پیجم ولی امکان دسترسی نمی‌دهند اسم سایت مست کویی است. ایا راهی وجود داره من پولم را پس بگیرم؟؟؟تشکر

    9. لقمان قربانی
      لقمان قربانی | 19 دی 1401

      سلام وقت بخیر آیا سایت btc_axمعتبر است

      • کارشناس محتوا
        کارشناس محتوا | 19 دی 1401

        سلام دوست عزیز
        با توجه به کثرت این سایت‌ها
        بیت پین هیچ اطلاعی در مورد دیگر سایت‌ها ندارد. مراقب باشید!

    10. لقمان قربانی 09175409216
      لقمان قربانی 09175409216 | 19 دی 1401

      سلام وقت بخیر آیا سایت btc_axمعتبر است

      • پارسا
        پارسا | 22 بهمن 1401

        سلام.. درحال حاضر خیلی از کلاهبرداربها با همین سایت داره انجام میشه..مراقب باشید..

    11. رحمت اله شریفی
      رحمت اله شریفی | 17 آذر 1401

      سلام
      شخصی در تلگرام به دنبال جذب نیرو برای خرید و فروش ارز هستش به گفته ایشان شما در صرافی ثبت نام میکنید پس از احراز هویت مبالغی که به حساب شما واریز میشود رو ارز خرید میکنید و به ما ارسال میکنید پس از مدت یک هفته یا یک ماه سهم خودرا دریافت میکنید
      اسم شرکتش GROUPOX هستش
      شما تایید میکنید

      • کارن آهنگری
        کارن آهنگری | 19 آذر 1401

        سلام جناب شریفی عزیز
        در مورد این پروژه‌ها باید بگیم که به هیچ وجه برای سرمایه‌گذاری پیشنهاد نمی‌کنیم! چون بسیار اتفاق افتاده که پس از دریافت ارز دیجیتال از کاربر، به دلایل مختلف از دسترس خارج می‌شن و کسی هم پاسخگو نیست.
        به امید معاملات پرسود شما در بیت پین

    12. م.رضا
      م.رضا | 3 بهمن 1400

      شاید بیش از ده ها مورد به دایرکت اینستاگرامم با زبان انگلیسی پیام فرستادن و پلیفرم شرکت کلاهبرداریشون رو فرستادن که در صورتی ۳۰۰ دلار سرمایه گذاری کنین در هفته ۳۰۰۰ دلار سود میکنین ووو
      به کجا میشه شکایت کرد از این نوع افراد کلاهبردار

    13. نرگس
      نرگس | 14 دی 1400

      یک شخص با ایمیل یک صرافی به گوشی ما ایمیل میداد و از شرکت باینس است و دارایی شما اینقدر است و شما برای تبدیل فلان قدر واریز کنید آیا میتوان شکایت کنم از طرف به همان صرافی تماس گرفتم و پیگیر قضیه شدم و فهمیدم که از آدرس صرافی کپی می‌گرفته و صرافی اسم و مشخصات طرف داده حالا راهی هست شکایت کنم

      • کارن آهنگری
        کارن آهنگری | 15 فروردین 1401

        سلام دوست عزیز
        خیر متاسفانه. صرافی بایننس در قوانین خود اطلاعات تماس رو ذکر کرده و اگر به ایمیلی که در لیست نیست اعتماد کرده باشید، مسئول این موضوع خود کاربر خواهد بود.

    14. نرگس
      نرگس | 14 دی 1400

      یک شخص با ایمیل یک صرافی به گوشی ما ایمیل میداد و از شرکت باینس است و دارایی شما اینقدر است و شما برای تبدیل فلان قدر واریز کنید آیا میتوان شکایت کنم از طرف به همان صرافی تماس گرفتم و پیگیر قضیه شدم و فهمیدم که از آدرس صرافی کپی می‌گرفته و صرافی اسم و مشخصات طرف داده حالا راهی هست شکایت کنم

      • کارن آهنگری
        کارن آهنگری | 15 دی 1400

        سلام دوست عزیز
        برای این مورد پیشنهاد می‌کنیم حتما با مشاورین حقوقی که به فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیک آشنایی دارند، تماس بگیرید.

    15. masuod
      masuod | 21 آبان 1400

      ممنون