کمپین اسلایس

یرن فایننس چیست؟ همه چیز درباره شبکه Yearn.finance و توکن YFI

تاریخ انتشار: 15 آبان 1400 | آخرین به‌روزرسانی: 3 بهمن 1402
زمان مطالعه:  9 دقیقه
یرن فایننس چیست؟ همه چیز درباره شبکه Yearn.finance و توکن YFI

یرن فایننس، یک توکن ERC20 است. به همین خاطر، هر کیف پول دیجیتالی که از اتریوم پشتیبانی می‌کند، از YFI هم پشتیبانی خواهد کرد. توکن YFI هم نسخه فورک شده توکن این ارز دیجیتال است. توکن یرن فایننس (Yearn.finance) تنها پروتکلی نیست که در این رمزارز وجود دارد. 5 پروتکل دیگر در کنار آن، به بهبود خدمات ارائه شده کمک بسیار زیادی می‌‎کنند. شناخت بهترین کیف پول‌های ارز دیجیتال باعث می‌شود تا در خرید و فروش این رمز ارز، محدود نباشید. کیف پول کوینومی و کیف پول تراست والت جزو کیف پول‌های مناسب برای خرید و فروش یرن فایننس هستند. در ادامه همراه ما باشید تا تمامی نکات درباره این ارز را ارائه دهیم.

خرید و فروش یرن فایننس

یرن فایننس چیست؟

یرن فایننس (Yearn.finance) در رده‌بندی ارزهای غیر متمرکز جای دارد. افرادی که این نوع ارز دیجیتال را برای سرمایه‌گذاری انتخاب می‌کنند، حداکثر سود را دریافت خواهند کرد. در ضمن، کار کردن در محیط توسعه‌ی آن برای تمامی افراد لذت‌بخش است؛ زیرا این رمزارز دارای بستری ساده و شفاف برای سرمایه‌گذاری است. طبق بررسی‌های متداوم مشخص شد که این ارز دیجیتال شامل تعدادی از پروتکل‌ها است. این پروتکل‌ها با استفاده از افرادی مدیریت می‌شود که در آن فعالیت دارند؛ بنابراین تمامی افراد می‌توانند آن را مدیریت کنند.

بررسی پروتکل‌های یرن فایننس

Yearn.finance به همراه پروتکل‌هایی که دارد، می‌تواند درصد سود سالانه ارزهای دیجیتال را به حداکثر برساند. ناگفته نماند که وجود همین پروتکل‌ها هم سبب شد تا یرن فایننس، نسبت به سایر رمزارزهای DeFi بتواند محیط ساده‌ای را در اختیار کاربران خود قرار بدهد. خوب است بدانید که تنها یک پروتکل در این مجموعه وجود دارد که نام آن با نام رمزارز، یکسان است. برخی از افراد، با توجه به این نام‌گذاری، تصور می‌کنند که این ارز دیجیتال تنها یک پروتکل است.

  1. Yearn Finance: این پروتکل سرمایه کاربران را به صورت خودکار بین پروتکل های اعطای وام دیفای مانند Aave، Compound، Curve و Dydx جابجا می کند تا بالاترین درصد بازده سالانه ممکن حاصل شود.
  2. Ytrade Finance: کاربران با استفاده از این پروتکل می توانند به کمک اهرم ۱۰۰۰ برابر، به ترید بلند مدت و کوتاه مدت توسط استیبل کوین ها بپردازند.
  3. Yliquidate Finance: این پروتکل از وام های فلش در پروتکل Aave برای نقدینگی بودجه استفاده می کند.
  4. Yswap Exchange: از طریق این پروتکل کاربران می توانند وجوه را به صورت دستی به پروتکل های دیفای منتقل کنند.
  5. Iborrow Finance: این پروتکل به کمک Aave به توکنایز کردن بدهی ها در پروتکل های دیگر می پردازد.

نماد اختصاری یرن فایننس

یرن فایننس در صرافی‌ها با نماد سه حرفی YFI شناخته می‌شود. این کریپتو کارنسی بر روی بستر اتریوم فعالیت دارد و در حال توسعه است. ارزش بازار آن در زمان نگارش این نوشتار، حدود 1.17 دلار است و توانسته تا 0.04 درصد از سهم بازار را از آن خود کند.

یرن فایننس با نماد اختصاری YFI شناخته می‌شود

یرن فایننس با نماد اختصاری YFI شناخته می‌شود

از پیوند بلاک‌چین و هوش مصنوعی، به پول می‌رسیم؟

جوابت تو شماره ۱۴ ماهنامه دامیننسه!

    یرن فایننس را چه کسی اختراع کرد؟

    آندره کرونژ (Andre Cronje)، نام اصلی فردی است که موفق به ایجاد رمزارز یرن فایننس شد. او ابتدا در رشته‌ی دانشگاهی حقوق، مشغول به تحصیل بود. بعد از گذشت مدتی، دریافت که پیشرفت و درخشش او در رشته‎‌ی کامپیوتر اتفاق می‌افتد. به همین خاطر، تحصیلات خود را در حوزه‌ی حقوق، نیمه تمام رها کرد و وارد رشته‌ی کامپیوتر شد.

    فاصله زمانی چندان زیادی بین ورود او به رشته‌ی کامپیوتر و اتمام آن، وجود نداشت؛ چون سرانجام پس از گذشت 6 ماه، تحصیلات او به اتمام رسید. پس از اتمام مقطع تحصیلی کارشناسی در کامپیوتر، به حوزه فناوری مالی وارد شد. ورود او به این حوزه را می‌توان یکی از اثربخش‌ترین اتفاقاتی که در زندگی آندره کرونژ (Andre Cronje) افتاده، قلمداد کرد؛ چون او توانست با فضای ارزهای دیجیتال آشنایی کسب کند و برای حل مشکلات رمزارزهای غیر متمرکز به دنبال راه‌حلی باشد.

    مدت کوتاهی پس از آشنایی او با ارزهای دیجیتال، ایده‌ی راه‌اندازی فایننس به ذهن او رسید. پس از ایجاد اولین پروتکل، بروز رسانی فایننس اتفاق افتاد. همین روند باعث شد تا یرن فایننس به یکی از رمزارزهای محبوب در جهان تبدیل شود. البته پیش از اینکه آندره کرونژ موفق به ایجاد اولین پروتکل شود، سعی کرد تا تغییراتی را بر روی استیبل کوین‌ها ایجاد کند. تغییرات دستی که بر روی استیبل کوین‌ها ایجاد نمود، چندان آسان نبودند. در ضمن، نتایج آن‌ها هم مطابق با خواسته‌های آندره کورنژ نبود؛ بر همین اساس، نخستین نسخه یرن فایننس (Yearn.finance) منتشر شد.

    نسخه ابتدایی این ارز منتشر شد، اما مشکل محاسبه نشدن دستی همچنان وجود داشت. از آنجایی که هدف کورنژ هنوز محقق نشده بود، او برای بهبود این پلتفرم بسیار تلاش کرد. در حال حاضر، شما از نسخه‌ای از یرن فایننس (Yearn.finance) استفاده می‌کنید که آندره کورنژ از همان ابتدای ورود خودش به حوزه‌ی رمزارزها مد نظر داشت.

    تاریخچه یرن فایننس

    بسیاری از افراد، یرن فایننس را با نام پروتکل YFI می‌شناسند. این پروتکل مبتنی بر اتریوم ساخته شده است. برخی از افراد، از YFI به‌عنوان بیت کوین در میان سایر رمزارزهای غیر متمرکز یاد می‌کنند. یرن فایننس (Yearn.finance) در اوایل سال 2020 ساخته شده و مهم‌ترین تفاوت آن با سایر رمزارزها، سادگی در حین کار با آن است.

    تاریخچه قیمت یرن فایننس

    بالاترین و کمترین میزان قیمت ثبت شده برای یرن فایننس (Yearn.finance) به ترتیب، ۴۳.۸۷۳.۸۲ دلار و ۷۳۹.۴۴ دلار است. قیمت YFI برخلاف سایر رمزارزهای ثابت، به قیمت سایر رمزارزها وابسته نیست. بر همین اساس، قیمت این ارز دیجیتال با کاهش سایر رمزارزها دچار افت قیمت نمی‌شود و می‌توانید بر روی افزایش سود سپرده‌ی خود، حساب ویژه‎‌ای باز کنید. این در حالی است که قیمت رمزارزهای پایه با یکدیگر همبستگی دارند. برای مثال، بیت کوین (BTC) در مقابل لایت کوین (LTC) قرار دارد و شاخص همبستگی آن به 0.83 می‌رسد.

    دلیل عدم وجود چنین شاخص همبستگی میان یرن فایننس و سایر رمزارزها این است که YFI جزو رمزهای اصلی نیست. به طور خلاصه، سرمایه گذاری بر روی رمزارزهای غیر اصلی می‌تواند افراد را از معرض بسیاری از ضررهای مالی نجات بدهد.

    نمودار روند قیمتی یکساله یرن فایننس (منبع: بیت پین)

    نمودار روند قیمتی یکساله یرن فایننس (منبع: بیت پین)

    هدف از ساخت یرن فایننس

    هدف از ساخت یرن فایننس (Yearn.finance) این بود که سرمایه گذاران فعال در حوزه رمزارزهای غیر متمرکز بتوانند سود بیشتری کسب کنند. پیش از ورود رسمی یرن فایننس به بازار، این قابلیت و مزیت دور از انتظار بود. در حال حاضر، شما می‌توانید سود حاصل از سرمایه گذاری در YFI را به صورت دستی هم حساب کنید؛ چون هدف آندره کورنژ این بود که این قابلیت را در Yearn.finance اعمال کند.

    عکس ۴: هدف از ساخت یرن فایننس، کسب سود بیشتر سرمایه‌گذاران در حوزه رمزارزهای غیر متمرکز بود

    کاربردهای یرن فایننس

    افزایش سود، یکی از کاربردهای اصلی یرن فایننس به‌شمار می‌رود. عمده کاربرد Yearn.finance به پروتکل همنام آن مربوط می‌شود. کاربرد گسترده این پروتکل به این صورت است که ابتدا، استخر دارایی استیبل کوین‌ها با بالاترین APY شناخته می‌شود. سپس، آن‌ها در یکی از Compound Aave و DyDx قرار می‌گیرد. ناگفته نماند که این پروتکل در ازای خدماتی که ارائه می‌دهد، مبلغی را نیز به‌عنوان کارمزد دریافت می‌کند.

    یرن فایننس چگونه کار می کند؟

    یکی از مشکلات اساسی که در توضیح نحوه کارکرد Yearn.finance احساس می‌شود، عدم وجود اطلاعات کافی و دقیق از نحوه کارکرد آن است. برای اینکه بخواهیم نحوه کارکرد یرن فایننس را به طور کامل توضیح بدهیم، باید یکسری از فرضیاتی را در نظر بگیرید.

    دای را استخری فرض کنید. هر چقدر که دای بیشتری به این استخر واریز شود، سوالی برای اوراکل APR به وجود می‌آید. سوال این است که دای در کدام بخش ARP ذخیره می‌شود. در صورتی که در پاسخ، آوه گفته شود؛ دای به آوه منتقل خواهد شد. غیر از آوه، انتقال دای به Compound و DyDx هم می‌تواند از سوی اوراکل APR صورت بگیرد. در این شرایط نیازی نیست که کاربر، نگرانی دیگری از بابت برداشت سود خود داشته باشد. معیار اصلی جابجایی سرمایه بین دای، کامپاوند و دای دی ایکس، جذب سود بالا است.

    خرید و فروش یرن فایننس چگونه است؟

    از آنجایی که YFI یک توکن آزاد قابل معامله است، افراد به صورت گسترده می‌توانند آن را خرید و فروش کنند. از سوی دیگر، این نوع رمزارز دارای جفت ارزهای پایه هستند و هیچ نوع محدودیتی در خرید و فروش آن‌ها وجود ندارد.

    روش‌های متعددی برای خرید و فروش یرن فایننس وجود دارد. خریدن ارز دیجیتال YFI از طریق صرافی‌های معتبر و خرید این ارز از افراد فروشنده و یا سایت‌های واسطه، دو روش رایج برای خرید و فروش آن به شمار می‌روند.

    بهترین کیف پول های یرن فایننس

    کیف پول‌های Yearn.finance که برای خرید، فروش و نگه‌داری این ارز پیشنهاد می‌شوند، بیشتر از نوع سخت افزاری هستند. البته به دلیل اینکه Yearn.finance مبتنی بر بستر اتریوم است، دست افراد برای انتخاب بهترین کیف پول باز خواهد بود.

    بهترین کیف پول های یرن فایننس

    بهترین کیف پول های یرن فایننس

    بهترین کیف پول سخت افزاری یرن فایننس

    کیف پول لجر نانو اس

    کیف پول سخت افزاری لجر نانو اس، قیمت کمی دارد. ولی در عین حال، این کیف پول می‌تواند طیف زیادی از نیازهای شما را برطرف کند. قابلیت‌های این کیف پول به قدری بالا است که به‌عنوان یک کیف پول تخصصی شناخته می‌شود. از آنجایی که کیف پول لجر نانو اس مجهز به نمایشگر اولد است، می‌توانید دارایی خود در یرن فایننس را به طور کامل و شفاف، رصد کنید. دقت داشته باشید که برای رصد دارایی‌تان در Ledger Nano S، نیازی به دستگاه هوشمند ندارید.

    کیف پول لجر نانو ایکس

    کیف پول لجر نانو ایکس به‌عنوان نسخه‌ی بعدی لجر نانو اس شناخته می‌شود. هزینه این کیف پول نسبت به نوع نانو اس، بیشتر است و در عین حال، قابلیت‌های بسیار پیشرفته‌ای را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. نمایشگر بزرگتر کیف پول لجر نانو ایکس هم مزیت رقابتی آن محسوب می‌شود؛ به همین خاطر، در حین استفاده از آن الزامی برای وجود دستگاه‌های هوشمند وجود ندارد.

    کیف پول کیپ کی

    کیف پول KeepKey فاقد ظرفیت چند امضایی است؛ به همین خاطر، افراد در استفاده از آن محدودیتی ندارند. این کیف پول نسبت به نوع لجر نانو ایکس، قیمت کمتری دارد.

    کیف پول ترزور مدل وان و مدل تی

    کیف پول ترزرو هم در رده‎ی بهترین کیف پول سخت افزاری یرن فایننس، قرار می‌گیرد. نوع وان آن جزو کیف پول‌های ارزان قیمت و نوع تی آن هم جزو کیف پول‌های گران قیمت شناخته می‌شود. عمده تفاوت آن‌ها به سطح امنیتی‌شان مربوط می‌شود. هر دوی این کیف پول‌های سخت افزاری بدون نیاز به باتری، کارکرد خود را دارند.

    بهترین کیف پول نرم افزاری یرن فایننس

    کیف پول مای اتر والت

    الگوریتم رمزنگاری قوی که در کیف پول مای اتر والت وجود دارد، آن را به یکی از بهترین کیف پول‌های یرن فایننس تبدیل کرده است. برای استفاده از این کیف پول باید از مرورگر وب کامپیوتر خود استفاده کنید. البته در حال حاضر، نسخه‌های آی او اس و اندروید این کیف پول هم وارد بازار شده است.

    کیف پول متامسک

    برای استفاده از کیف پول متامسک در مرورگر وب خود نیاز است تا یک افزونه نصب کنید.

    کیف پول اتمیک والت

    تبادل ارزها در کیف پول اتمیک والت چندان سخت و دشوار نیست؛ چون یکی از کارکردها و رویکردهای اتمیک والت در مقایسه با سایر کیف پول‌های نرم افزاری، همین است.

    خرید و فروش یرن فایننس

    سایت پروژه یرن فایننس

    سایت پروژه یرن فایننس

    گفتار پایانی!

    کار کردن با پروتکل‌های یرن فایننس بسیار ساده است؛ چون این پروتکل‌ها مبتنی بر اتریوم با هدف، آسان‌تر کردن روند انجام تراکنش‌ها در ارزهای دیجیتال غیر متمرکز در کنار هم فعالیت دارند. از آنجایی که کیف پول‌های سخت افزاری و نرم افزاری معروف از یرن فایننس پشتیبانی می‌کنند، محدودیتی برای استفاده از آن‌ها وجود ندارد.

    سرمایه گذاری بر روی Yearn.finance نسبت به رمزارزهای پایه بسیار بهتر است؛ چراکه با تغییر قیمت در رمزارزهای پایه، تغییر خاصی در قیمت یرن فایننس ایجاد نمی‌شود. البته این نکته را هم از یاد نبرید که YFI می‌تواند در طول زمان، روند افزایش و کاهش قیمت را هم تجربه کند که دور از انتظار نیست.

    سوالات متداول

    1. یرن فایننس چیست؟

    یرن فایننس شامل تعدادی از پروتکل‌ها برای ارائه خدمات خرید و فروش رمزارز غیر مستقیم است.

    1. بهترین کیف پول های یرن فایننس چیست؟

    بهترین کیف پول‌های یرن فایننس را می‌توان به دو نوع تقسیم کرد. لجر نانو ایکس، پول لجر نانو اس، کیپ کی، ترزور مدل وان و مدل تی جزو کیف پول‌های سخت افزاری مناسب برای خرید و فروش یرن فایننس هستند. مای اتر والت، متامسک و اتمیک والت جزو بهترین کیف پول‌های نرم افزاری این رمزارز شناخته می‌شوند.

    1. مخترع یرن فایننس چه کسی است؟

    آندره کرونژ (Andre Cronje) همان مخترع رمزارز یرن فایننس است؛ این رمزارز در اوایل سال 2020 افتتاح شد.

    کارن آهنگری

    کارن آهنگری

    بازی با کلمات، یکی از بهترین سرگرمی‌هاست. در کنارش، کمک به دیده شدن این کلمات با کمک SEO هم مهمترین وظیفه‌ی من تو بیت‌پینه. سعی می‌کنم دانسته‌هام رو تو حوزه کریپتو با کاربرها به اشتراک بذارم و با سئو به دیده شدن این دانسته‌ها، کمک کنم.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    ارز دیجیتال پینات؛ مرگ غم‌انگیز یک سنجاب و تولد یک میم کوین جدید

    شاید عجیب و تلخ به نظر برسد؛ اما ارز دیجیتال پینات (PNUT)،...

    آموزش جامع ایردراپ گالا کوین | چگونه GALA رایگان بگیریم؟

    بعد از موج اولیه بازی‌های تلگرامی که البته در جذب مخاطب...

    ارز دیجیتال مودنگ (MOODENG)؛ میم‌کوینی برگرفته از بچه اسب آبی

    میم‌کوین‌ها یکی از شگفت‌انگیزترین قسمت‌های دنیای ارزهای...

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر