اوما (UMA)؛ پروتكلی برای ساخت دارایی‌های مصنوعی

تاریخ انتشار: 4 بهمن 1402 | آخرین به‌روزرسانی: 29 بهمن 1402
زمان مطالعه:  9 دقیقه
ارز دیجیتال اوما چیست؟ بررسی آینده پروژه توکن UMA

در دنیای امروز، دسترسی به بازارهای مالی جهانی برای بسیاری از افراد و سازمان‌ها چالش‌برانگیز و پرهزینه است. عواملی مانند نیاز به حساب بانکی، تطابق با قوانین و مقررات، وجود واسطه‌ها و محدودیت‌های جغرافیایی، باعث می‌شوند که بسیاری از فرصت‌های سرمایه‌گذاری و معامله در دسترس همه نباشند. اما آیا راه‌حلی وجود دارد که بتواند این مشکلات را برطرف کند و دسترسی به بازارهای مالی را برای همه آسان‌تر و امن‌تر سازد؟

پاسخ این سؤال می‌تواند ارز دیجیتال UMA باشد. UMA که مخفف Universal Market Access یا دسترسی جهانی به بازار است، پروژه بلاک چینی متن‌باز و توزیع‌شده‌ای مبتنی بر شبکه بلاک چین اتریوم است که امکان ایجاد و معامله قراردادهای مالی غیرمتمرکز را بر اساس دارایی‌های دیجیتال و فیات فراهم می‌کند. با استفاده از پروتکل UMA، کاربران می‌توانند قراردادهای مالی خلاقانه و نوآورانه‌ای را طراحی کنند.

ارز دیجیتال اوما UMA که با همان نماد UMA هم شناخته می‌شود، توکن بومی پروژه بوده و نقش‌های مختلفی در اجرای پروتکل بر عهده دارد. این توکن می‌تواند به‌عنوان ابزاری برای استیکینگ، تصمیم‌گیری در حاکمیت، پاداش‌دهی و جریمه‌کردن در قراردادهای مالی UMA عمل کند. در این مقاله از بیت پین، قصد داریم با معرفی ارز دیجیتال UMA و پروژه آن، به شما نشان دهیم که چگونه می‌توانید با استفاده از این پلتفرم، دسترسی به بازارهای مالی جهانی را بدون هیچ محدودیتی تجربه کنید. همچنین، به بررسی ویژگی‌ها، کاربردها، چالش‌ها و آینده این پروژه خواهیم پرداخت.

اوما (UMA) چیست؟

اوما یا UMA (مخفف Universal Market Access) یکی از اولین پروتکل‌های بخش محبوب مالی غیرمتمرکز است که توکنی برجسته با نماد UMA داد و توسط دومین شبکه بزرگ ارز دیجیتال، یعنی اتریوم پشتیبانی می‌شود. هدف UMA دسترسی به بازارهای غیرمتمرکز برای طیف وسیعی از کاربران به شکلی است که هر فردی بتواند محصولات DeFi خود را بر اساس پروتکل ایجاد کند. UMA به کاربران اجازه می‌دهد تا قراردادهای مالی و دارایی‌های مصنوعی را با ابزارها و ویژگی‌های بسیار در دسترسی ایجاد کنند و پروتکل غیرمتمرکز منبع باز را ارائه می‌دهد که دسترسی به بازار جهانی را امکان‌پذیر می‌کند.

توکن UMA چیست؟

درواقع، UMA پروتکل متن‌بازی مبتنی بر شبکه اتریوم است که قصد دارد با محبوب‌تر شدن بخش دیفای، دسترسی به این بازار را برای افراد تسهیل کند. پروتکل UMA به کاربران این اجازه را می‌دهد تا هر دارایی ارزشمند واقعی مانند معاملات آتی، CFD ها، ارزهای دیجیتال و سایر مشتقات مالی را دیجیتالی کنند. این قراردادهای مالی می‌توانند خود‌ را تکمیل‌‌ و اجرا‌ کنند و اراده خود را به‌نوعی تحمیل کنند و هم‌زمان هم کاربران می‌توانند آن‌ها را در شبکه اتریوم اجرا کرده یا به کمک آن‌ها دارایی‌های مصنوعی خود را ایجاد کنند؛ ‌ دارایی‌های مصنوعی (Synthetic Assets)، مشتقات توکنیزه‌ای هستند که ترکیبی از ارزهای دیجیتال و دارایی‌‌های مشتقه سنتی به شمار می‌روند.

درواقع، دارایی‌های مصنوعی، طبقه‌ای از دارایی‌ها هستند که ارزش دارایی دیگری را تقلید می‌کنند، آن‌ها از طریق فرایند توکنیزه کردن دارایی‌های واقعی ایجاد می‌شوند. برای مثال، فرض کنید می‌توانید با سرمایه‌گذاری در دارایی‌های مصنوعی در دارایی‌های کریپتو هم سرمایه‌گذاری کنید و همچنان مالکیت آن دارایی را داشته باشید، حتی اگر آن را نخریده‌اید. ازآنجایی‌که UMA روی بلاک چین اتریوم اجرا می‌شود، هر فردی در جهان می‌تواند قراردادهای مالی ایجاد کند و دارایی‌های مصنوعی را با پروتکل UMA توسعه دهد.

اوما (UMA) چگونه کار می‌کند؟

اوما، برای ایجاد آسان و کاربرپسند دارایی‌های مصنوعی و طراحی روان قراردادهای هوشمند، بر مدل معماری پیچیده با دو جزء اصلی، طرح‌های قراردادهای مالی رایگان و خدمات اوراکل غیرمتمرکز متکی است. طرح‌های قراردادهای مالی رایگان شامل قالب‌هایی برای قراردادهای هوشمند مالی هستند که در UMA وجود دارند و به کاربران اجازه می‌دهند تا دارایی‌های مصنوعی را طراحی و توسعه دهند.

سیستم اوراکل هم خودش دو جزء اصلی دارد: سرویس اوراکل خوش‌بینانه (Optimistic Oracle Service) و مکانیزم تأیید داده‌ها (Data Verification Mechanism). مکانیزم تأیید داده‌ها یا DVM برای اختلافات و نقدینگی‌ها استفاده می‌شود و با توکن‌های مصنوعی هم پس از انقضای قرارداد، در صورت نیاز به تسویه‌حساب، سروکار دارد. UMA به حامیان مالی، نقد کننده‌ها و مشاجره گرها به‌عنوان بازیگران اصلی شبکه متکی است. حامیان، توکن‌های مصنوعی ایجاد می‌کنند، نقد کننده‌ها می‌توانند پوزیشن‌ها را نقد کنند و مشاجره گرها هم می‌توانند با تصمیم نقد کننده‌ها مخالفت کنند.

نقد کننده‌ها می‌توانند برای قراردادهایی که به طور مناسب بر اساس شاخص قیمت داراییِ مصنوعی معین، وثیقه نشده‌اند، پوزیشن را نقد کرده و سپس بابت این تصمیم اسنادی را روی قرارداد موردنظر قرار می‌دهند؛ حال مشاجره کننده‌ها می‌توانند این تصمیم را زیر سؤال برده و رأی‌گیری کنند. دارندگان توکن UMA می‌توانند متناسب با موجودی UMA ‌شان در این رأی‌گیری شرکت کرده و در مُهر زمانی معینی در مورد قیمت تصمیم‌گیری کنند.

هدف اصلی پروژه اوما

هدف اصلی پروژه اوما، ایجاد سیستمی غیرمتمرکز برای ایجاد دارایی‌های مصنوعی (Synthetic Assets) است. دارایی‌های مصنوعی، دارایی‌هایی هستند که ارزش آنها به ارزش دارایی دیگری وابسته است. برای مثال، دارایی مصنوعی که ارزش آن به ارزش طلا وابسته است، می‌تواند برای سرمایه‌گذاری در طلا بدون نیاز به خرید فیزیکی طلا استفاده شود. پروژه اوما، با استفاده از سیستم اوراق بهادار غیرمتمرکز (DSV)، شفافیت و امنیت قراردادهای هوشمند را بهبود می‌بخشد و آن‌ها را برای طیف گسترده‌ای از کاربردها، مناسب‌تر می‌کند. در ادامه، برخی از کاربردهای احتمالی پروژه اوما ذکر می‌شود:

  • سرمایه‌گذاری: دارایی‌های مصنوعی می‌توانند برای سرمایه‌گذاری در دارایی‌های مختلف، مانند طلا، نفت و ارزهای دیجیتال، بدون نیاز به خرید فیزیکی این دارایی‌ها استفاده شوند.
  • معاملات: دارایی‌های مصنوعی می‌توانند برای تسهیل معاملات، مانند معاملات آتی و اختیار معامله، استفاده شوند.
  • بیمه: دارایی‌های مصنوعی می‌توانند برای ایجاد محصولات بیمه‌ای جدید، مانند بیمه‌های ضد نوسانات بازار، استفاده شوند.

پروژه اوما، پروژه‌ای نوآورانه است که پتانسیل تغییر نحوه استفاده از قراردادهای هوشمند را دارد. این پروژه، با بهبود شفافیت و امنیت قراردادهای هوشمند، آنها را برای طیف گسترده‌ای از کاربردها، مناسب‌تر می‌کند.

از پیوند بلاک‌چین و هوش مصنوعی، به پول می‌رسیم؟

جوابت تو شماره ۱۴ ماهنامه دامیننسه!

    بنیان‌گذاران UMA چه کسانی هستند؛ تاریخچه UMA

    پلتفرم Universal Market Access به طور رسمی در سال 2018 راه‌اندازی و توسط هارت لامبور و آلیسون لو تأسیس شد. لامبور دانشمند علوم کامپیوتر، مدیرعامل و بنیانگذار Risk Labs است که مسئول توسعه پروژه UMA را بر عهده دارد. لو هم معاونی در گلدمن ساکس بود که مدرک اقتصاد و مدیریت از MIT دارد و قبل از تأسیس UMA، به‌عنوان مشاور در One Daijo، پروتکل وام دهی مبتنی بر بلاک چین اتریوم، فعالیت می‌کرد. هدف اصلی این پروژه اعطای دسترسی به بازارهای غیرمتمرکز در مقیاس جهانی و امکان ایجاد دارایی‌های مصنوعی برای تمام افراد است.

    آنچه اوما (UMA) را منحصربه‌فرد می‌کند؟

    همان‌طور که از نامش پیداست، UMA قصد دارد دسترسی به بازار جهانی ایجاد کند و ابزار و منابع لازم را برای ایجاد قراردادهای مالی و طراحی دارایی‌های مصنوعی در اختیار افراد قرار دهد. هدف اصلی دموکراتیک کردن بازارهای مالی و کاهش موانع ورود از طریق پروتکل UMA است که به کاربران اجازه می‌دهد تا مشتقات بازارهای مالی سنتی را توکنیزه کنند.

    آنچه اوما (UMA) را منحصربه‌فرد می‌کند؟

    با پروتکل UMA، هر فردی می‌تواند دارایی‌های مصنوعی را از ارزهای دیجیتال، CFDها و سایر مشتقات مالی تولید کند. به‌این‌ترتیب، کاربران UMA می‌توانند برای مثال، بدون داشتن ارز دیجیتال واقعی، مالک بیت کوین شوند. با کاهش سد ورود، UMA راه را برای مؤسسات و افراد به اقتصادهای در حال توسعه باز می‌کند و به آنها این امکان را می‌دهد تا شانس برابری برای داشتن مشتق مالی از طریق توکن‌سازی را داشته باشند.

    چه چیزی به UMA ارزش می‌دهد؟

    UMA ارزش خود را از ظرفیت فنی، فناوری، موارد استفاده و پذیرش جریان اصلی خود به دست می‌آورد. ارزش ذاتی UMA از طریق فناوری نوآورانه و مرتبط بودن کاربرد آن، تعریف می‌شود، به‌این‌ترتیب ارزش بازار UMA نیز می‌تواند تحت‌تأثیر قرار گیرد. ارزش ذاتی UMA اغلب با قیمت توکن UMA در بازار منطبق نیست، البته دلیلش هم این موضوع است که در بازار ارزهای دیجیتال نوسانات قیمتی زیادی وجود دارد. قیمت توکن UMA به عوامل زیادی مانند فعالیت تیم توسعه‌دهنده، ارتقا و به‌روزرسانی، توسعه نقشه راه، مشارکت، سرمایه‌گذاران نهادی، ادغام، ویژگی‌های جدید، و سایر اخبار و رویدادهای مهم در بازار کریپتو بستگی دارد.

    چند توکن UMA در گردش است؟

    در حال حاضر (در زمان نگارش این مقاله) برابر با 68,947,415 توکن UMA از مجموع 108,858,567 توکن UMA در گردش است. این پروژه با عرضه اولیه 100 میلیون UMA راه‌اندازی شد، اما محدودیتی برای حداکثر عرضه توکن‌ها وجود ندارد، چرا که راهکار افزایش توکن، برای پاداش‌دادن به شرکت‌کنندگان شبکه که در DVM به‌درستی رأی می‌دهند، استفاده می‌شود؛ این تورم در حال حاضر 0٫05 درصد تعیین شده است. بااین‌حال، پروتکل ممکن است برای قراردادهای مالی که برای خرید و سوزاندن توکن UMA استفاده می‌کند، هزینه‌هایی را نیز دریافت کند؛ بنابراین، بسته به مقدار ارزش قفل شده در پروتکل و تعداد دارندگان توکن UMA که رأی می‌دهند، عرضه توکن UMA می‌تواند افزایش یا کاهش پیدا کند.

    توکن اوما چه ویژگی‌هایی دارد؟

    توکن اوما (UMA)، ارز دیجیتالی است که روی بلاک چین اتریوم کار می‌کند و برای ایجاد و مدیریت دارایی‌های مصنوعی و قراردادهای مالی غیرمتمرکز استفاده می‌شود. توکن اوما چند ویژگی مهم دارد:

    حاکمیت

    توکن اوما برای حاکمیت در شبکه اوما استفاده می‌شود. حاکمیت شامل استفاده از توکن‌های UMA برای پیشنهاد و رأی‌گیری در مورد تغییرات در پروتکل است، مانند تعیین پارامترهای مهم، اضافه کردن یا حذف کردن دارایی‌های پایه، و اعمال تصمیمات مکانیزم صحت‌سنجی داده‌ها (DVM).

    امنیت

    توکن اوما برای امنیت در شبکه اوما استفاده می‌شود. امنیت شامل قفل کردن توکن‌های UMA به عنوان وثیقه برای ایجاد دارایی‌های مصنوعی و قراردادهای مالی است. این کار باعث می‌شود که کاربران مسئولیت خود را در قبال صحت و اعتبار دارایی‌ها و قراردادهایی که ایجاد می‌کنند بپذیرند و در صورت تخلف یا تقلب، جریمه شوند.

    پاداش‌دهی

    توکن اوما برای تحریک در شبکه اوما استفاده می‌شود. تحریک شامل دریافت پاداش‌ها و تخفیف‌ها برای کاربرانی است که توکن‌های UMA را قفل می‌کنند، دارایی‌های مصنوعی را ایجاد کرده یا در فرآیند حل اختلاف اوراکل خوشبینانه شرکت می‌کنند.

    سایر اطلاعات فنی در مورد توکن UMA

    مورد اصلی استفاده از توکن UMA مشارکت در حاکمیت شبکه است، چرا که دارندگان توکن UMA می‌توانند تغییراتی، شامل تغییرات در پارامترهای شبکه، را در پروتکل پیشنهاد داده و در مورد آن رأی‌گیری کنند. دارندگان توکن UMA همچنین می‌توانند در زمانی که اختلاف‌نظر برای رأی‌گیری در مورد نقد شدن‌ها وجود دارد، رأی‌گیری کرده و به قیمت‌های دارای مهر زمانی رأی دهند. رأی‌دهندگان و دارندگان توکن UMA می‌توانند بر اساس دارایی خود در استیکینگ شرکت و جوایزی کسب کنند. علاوه بر این، توکن UMA را می‌توان در بازار ارزهای دیجیتال هم معامله کرد.

    ایمنی شبکه UMA چگونه تأمین می‌شود؟

    اوما (UMA) پروتکلی مبتنی بر شبکه اتریوم است، بنابراین ایمنی شبکه آن با همان مکانیزم اجماع به‌کاررفته در اتریوم، یعنی مکانیزم اثبات سهام (PoS) تأمین می‌شود. علاوه بر این، UMA ممیزی‌های منظمی را انجام می‌دهد تا اطمینان حاصل کند که قراردادهای هوشمند به‌درستی عمل می‌کنند.

    چگونه از UMA استفاده کنیم؟

    هرکسی می‌تواند از UMA برای ایجاد دارایی‌های مصنوعی و دموکراتیزه کردن شیوه کار بازارهای مالی سنتی استفاده کند. پروتکل UMA، محیط کاربرپسندی فراهم کرده که در آن کاربران به‌راحتی می‌توانند قراردادهای مالی ایجاد و هر دارایی با ارزش واقعی را به‌منظور ایجاد دسترسی به بازار جهانی توکنیزه کنند. شرکت‌کنندگان شبکه، از جمله رأی‌دهندگان هم می‌توانند بر اساس فعالیت خود و تعداد توکن‌های UMA به‌خاطر رأی‌دادن و حمایت از حاکمیت شبکه، جوایزی به دست آورند.

    توکن UMA را از کجا بخریم؟

    توکن UMA تا به امروز در بسیاری از صرافی‌های معتبر بین‌المللی لیست شده و در کشور خودمان ایران نیز، در صرافی بیت پین قابل‌معامله یا خریدوفروش است. صرافی ارز دیجیتال بیت پین با ارائه کمترین کارمزد و بهترین قیمت توکن UMA، بهترین گزینه برای فارسی‌زبانان عزیز در جهت خرید توکن UMA خواهد بود.

    خرید توکن UMA | UMA

    برای خریدوفروش رمزارز UMA، تنها کافی است که به صفحه خرید این توکن در بیت پین مراجعه کرده و پس از تحلیل نمودار قیمت به دلار یا تومان، سفارش خرید خود را ثبت کنید. در پلتفرم بیت پین، امکان خرید لحظه‌ای، به همراه سفارش‌گذاری برای شما فراهم شده و هیچ نگرانی از بابت هزینه کارمزدهای سنگین نخواهید داشت.

    نحوه انتخاب کیف پول UMA

    توکن UMA مبتنی بر اتریوم است، بنابراین می‌توانید با خیال راحت آن را در کیف پول‌هایی که از استاندارد ERC-20 پشتیبانی می‌کنند، ذخیره کنید. نوع کیف پولی که انتخاب می‌کنید به این موضوع بستگی دارد که چقدر توکن UMA می‌خواهید ذخیره کنید و قصد دارید با آن چه کاری انجام دهید.

    • کیف پول‌های سخت‌افزاری یا کیف پول‌های سرد مانند لجر (Ledger) یا ترزور (Trezor) امن‌ترین گزینه را برای ذخیره ارزهای دیجیتال با ذخیره‌سازی و پشتیبان‌گیری آفلاین ارائه می‌دهند.
    • کیف پول‌های نرم‌افزاری هم با استفاده رایگان و آسان، مانند تراست والت یا متامسک هم می‌توانند گزینه مناسبی برای نگهداری توکن UMA به شمار روند.

    البته شما برای خریدوفروش آسان و انجام معاملات با توکن UMSA هم می‌توانید از کیف پول صرافی بیت پین نیز استفاده کنید. این کیف پول با قابلیت ذخیره‌سازی سخت‌افزاری، از دارایی شما محافظت کرده و استفاده از آن بسیار ایمن و راحت خواهد بود.

    آینده پلتفرم اوما و توکن UMA

    پلتفرم UMA، یکی از برترین پروژه‌های میزبانی شده در بلاک چین اتریوم با کاربرد مناسب و ابزاری قوی است. همان‌طور که محبوبیت دارایی‌های مصنوعی روزبه‌روز افزایش پیدا می‌کند، UMA هم ممکن است به دارایی محبوب‌تری تبدیل شود که این موضوع می‌تواند بر قیمت توکن UMA در بازار نیز تأثیر بگذارد. با هدف ایجاد بازار مالی غیرمتمرکز با دسترسی آزاد برای همه به لطف موانع ورود کم، UMA در حال کار روی توکن‌سازی جهانی و دسترسی به امور مالی غیرمتمرکز است.

    سوالات متداول

    • کاربرد اصلی ارز دیجیتال اوما چیست؟

    اوما برای ایجاد دارایی‌های مصنوعی (Synthetic Assets) به کار می‌رود که ارزششان به ارزش دارایی دیگری وابسته است.

    • آیا توکن UMA برای سرمایه‌گذاری مناسب است؟

    پاسخ به این سوال به اهداف سرمایه‌گذار، میزان ریسک‌پذیری سرمایه‌گذار و چشم‌انداز آینده بازار کریپتو بستگی دارد، اما به طور کلی می‌توان گفت که بازار UMA هنوز در حال توسعه است و پتانسیل رشد بالایی دارد.

    • چه چیزی UMA را منحصر به فرد می‌کند؟

    UMA، پروتکل غیرمتمرکزی است که شفافیت، امنیت و انعطاف‌پذیری قراردادهای هوشمند را بهبود می‌بخشد.

    شبنم توایی

    شبنم توایی

    علاقه زیادی به حوزه فناوری و فین تک دارم، درباره ارزهای دیجیتال، بلاک چین، هوش مصنوعی، وب ۳ و سایر موضوعات مرتبط با فناوری می‌نویسمو تحقیق می‌کنم. عاشق سفر و عکاسی هستمو اوقات فراغتم را با کشف جاذبه‌ها و ثبت لحظات زیبا سپری می‌کنم. بزرگترین هدفم تو زندگی یاد گرفتنه و لذت می‌برم از اینکه یادگرفته‌هامو دانش و تجربه‌ام را با دیگران به اشتراک بگذارم و از اونها هم یاد بگیرم.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    بازی پاز (PAWS) چیست؟ آموزش دریافت رمزارز PAWS

    راهی که بازی نات کوین آغاز کرد، توسط داگز و همستر کامبت...

    ارز دیجیتال توربو (TURBO)؛ میم کوینی با چاشنی هوش مصنوعی!

    با ورود تکنولوژی هوش مصنوعی به بازار کریپتو که جرقه آن در...

    ارز دیجیتال فرست نیرو چیست؟ بررسی دلایل محبوبیت ارز NEIRO

    ارز دیجیتال فرست نیرو آن اتریوم (NEIRO)، جدیدترین میم کوین...

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر