سبدهای یلدای بیت پین

تریدینگ رنج؛ بهره‌مندی از نوسانات قیمت در بازارهای مالی

تاریخ انتشار: 30 بهمن 1402 | آخرین به‌روزرسانی: 14 اسفند 1402
زمان مطالعه:  5 دقیقه
تریدینگ رنج

تریدینگ رنج استراتژی معاملاتی مفیدی بوده و بر این فرض استوار است که قیمت یک دارایی در محدوده قیمتی مشخصی نوسان می‌کند.

در بازار پرنوسان و متغیر فارکس یا ارزهای دیجیتال، قیمت‌ها مدام تغییر پیدا کرده و فرصت‌های خریدوفروش متعددی را برای معامله‌گران ایجاد می‌کنند. عدم داشتن استراتژی اصولی در چنین شرایطی می‌تواند باعث ازدست‌رفتن فرصت‌های کسب سود و افزایش درآمد شود.

استراتژی‌های معاملاتی رنج به سرمایه‌گذاران کمک می‌کنند تا از فرصت‌های سودآوری که در بازار نوسانی وجود دارد، استفاده کنند. بازارها بین رنج‌ها و ترندها در نوسان هستند و داشتن استراتژی‌های مؤثر برای استفاده از فرصت‌های معاملاتی در شرایط مختلف بازار ضروری است. با ما همراه باشید تا بیشتر با استراتژی تریدینگ رنج آشنا شده و نحوه ترید با آن را یاد بگیریم.

برای راحتی شما عزیزان، فایل پادکست این مقاله برای شما آماده شده است. همچنین می‌توانید این پادکست را از اسپاتیفای، کست‌باکس یا گوگل پادکست گوش کنید.

تریدینگ رنج چیست؟

بازارها فقط در حدود ۳۰ درصد مواقع روند صعودی یا نزولی دارند. این واقعیت برای تریدرهایی که به دنبال شکار حرکات و جهش‌های قیمتی بزرگ هستند، مشکل ایجاد می‌کند. در بقیه زمان‌ها، بازارها تمایل به ترید در رنج خاصی دارند، اما این رنج تریدینگ به چه معناست؟

تریدینگ رنج (Range Trading) زمانی اتفاق می‌افتد که بازاری به طور مداوم بین دو قیمت یا همان سطح‌های مقاومت و حمایت برای دوره زمانی مشخصی حرکت کند.

معاملات رنج را می‌توان در همه فریم‌های زمانی مشاهده کرد، از نمودارهای کوتاه‌مدت پنج‌دقیقه‌ای گرفته تا نمودارهای بلندمدت روزانه و ماهانه؛ بنابراین، این نوع استراتژی را به‌طورکلی می‌توان در هر زمانی اجرا کرد، اما زمانی مؤثرتر است که بازار فاقد جهت بوده و روند بلندمدت قابل تشخیصی وجود نداشته باشد.

برخلاف استراتژی ترند فالویینگ (Trend following) که معتقد است روند صعودی یا نزولی قیمت یک دارایی ادامه خواهد داشت، در تکنیک تریدینگ رنج هیچ جهت قیمت مشخصی وجود ندارد، باتوجه‌به افزایش یا کاهش قیمت، معاملات فقط در محدوده‌های کوتاه امکان‌پذیر است. هنگامی که متوجه شدید که چگونه محدوده را شناسایی کنید، می‌توانید با روند کلی حرکت کنید، در صورت افزایش قیمت، دارایی خود را بفروشید و با کاهش قیمت، آن را بخرید.

نحوه تشخیص بازار رنج

تشخیص بازار رنج مهارتی اساسی در معاملات مالی است که به معامله‌گران این امکان را می‌دهد تا از نوسانات قیمت در محدوده خاصی بهره‌مند شوند. تشخیص بازار رنج به معنای تشخیص و شناخت وقوع حرکات قیمت در یک محدوده افقی است.

معامله‌گران می‌توانند با اتخاذ روش‌های مختلف، مانند فیلترها یا تریگرهای معاملاتی، از پرش‌ها یا شکست‌های کاذب برای ورود به تریدینگ رنج جلوگیری کنند؛ اما مهم‌ترین آن‌ها اندیکاتورهای معاملاتی هستند که در ادامه به طور مفصل آن‌ها را شرح می‌دهیم.

انواع اندیکاتورهای پرکاربرد برای ترید در محدوده نوسان

اندیکاتورهایی که برای ترید در محدوده نوسان به کار می‌روند، به شرح زیر هستند:

بهترین اندیکاتور برای تریدینگ رنج

از نسل Z تا NFT و تحلیل دوج‌کوین در شماره جدید دامیننس

دامیننس ۱۵، همین حالا دریافت کن!

    اندیکاتورهای تکنیکال

    • اصل فیبوناچی: در یک محدوده رنج روند بازار معکوس از سطح کاهش فیبوناچی ۰.۵ اتفاق می‌افتد.
    • ADX: زمانی که ADX کمتر از ۲۵ باشد، گفته می‌شود که بازار در نوسان است. زمانی که مقدار ADX از رنج ۲۵.۰۰ عبور می‌کند، نشان‌دهنده این موضوع است که قیمت احتمالاً وارد فاز روند نزولی یا صعودی می‌شوند.
    • باندهای بولینگر: هنگامی که باندها (۱۴ دوره با یک SD) نازک و منقبض هستند، نوسانات کم است و باید حرکت قیمت کمی در یک جهت وجود داشته باشد. با‌این‌حال، هنگامی که باندها شروع به گسترش و دورشدن از هم می‌کنند، نوسانات در حال افزایش است و حرکت قیمت بیشتر در یک جهت وجود دارد.

    اندیکاتور FNO

    • IV Skew: وقتی نسبت میانگین ولاتیلیته (IV) بین ۱.۲۰ تا ۰.۹۰ باشد، این نشان‌دهنده دوره‌ای از تثبیت قیمت است. به عبارت ساده، اگر گزینه‌های نزدیک به قیمت اساسی دارای ولاتیلیته مشابهی باشند، نشان‌دهنده دوره تثبیت قیمت است.
    • Strike Options PCR OI: وقتی نسبت بین ۱.۳۰ تا ۰.۸۰ باشد، نشان‌دهنده این است که شرکت‌کنندگان در بازار در حال حیرت و انتظار برای تأیید از هر دو طرف هستند.
    • Index PCR OI: هر گاه PCR OI در محدوده ۰.۹۵ تا ۱.۰۵ باشد، بازار رنج را نشان می‌دهد.

    نحوه ترید در تریدینگ رنج

    اکنون که با چیستی تکنیک تریدینگ رنج و اندیکاتورهای معاملات محدوده نوسان آشنا شدیم، لازم است که نحوه ترید در آن را نیز بدانیم. برای انجام چنین معامله‌ای مراحل زیر را طی کنید:

    نوع محدوده را مشخص کنید

    محدوده‌ای را که قیمت جفت‌ارز بین آن معامله می‌شود، شناسایی کنید. معمولاً این محدوده بین سطح مقاومت و حمایت مشاهده می‌شود. هنگامی که جفت‌ارزی حداقل دو بار از سطح مقاومت و حمایت خود عقب‌نشینی کند، گفته می‌شود که بازار رنج است. برای تعیین تریدینگ رنج در نمودار قیمت، دو یا چند اوج قیمت و پایین قیمت را به هم متصل کنید.

    دستور ورود/خروج تنظیم کنید

    پس از شناسایی محدوده، می‌توانید دستور ورودی در نزدیکی سطح حمایت و دستور خروج در نزدیکی مقاومت تنظیم کنید. همچنین می‌توانید از اندیکاتورهای معاملاتی مانند Bollinger Bands برای شناسایی سطوح قیمت ایدئال برای خرید یا فروش استفاده کنید.

    سفارش توقف ضرر تعیین کنید

    زمانی که نوبت به اطمینان از عدم وجود خطر و مدیریت ریسک می‌رسد، وجود یک استاپ ضرر می‌تواند اهمیت زیادی داشته باشد. توصیه می‌کنیم در هنگام فروش، استاپ لاس را بالای قیمت قبلی در ناحیه مقاومت رنج، قرار دهید؛ برعکس این موضوع را نیز برای خرید پیشنهاد می‌کنیم. به یاد داشته باشید که در حین تکنیک تریدینگ رنج، تلاش‌های شما هنگامی به ثمر خواهد رسید که مدیریت ریسک مناسبی داشته باشید.

    بازار را رصد کنید

    بازار رنج را رصد کنید تا در صورت نیاز از معامله‌ای خارج یا به آن وارد شوید. اگر احساس می‌کنید که بازار در حال تغییر از بازار رنج به بازار ترند است، می‌توانید سفارش‌های معاملاتی را تعیین کنید که به نفع بازار مورد انتظارتان است.

    بهره‌گیری از استاپ‌لاس در معاملات رنج

    همانند سایر انواع معاملات، مدیریت ریسک صحیح در معاملات رنج نیز بسیار حائز اهمیت است. رنج تریدینگ توجه ویژه‌ای به برخورد قیمت‌ها با سطوح مقاومت و حمایت دارد. این در حالی است که قیمت‌ها معمولاً احترام زیادی به این مناطق قائل نیستند؛ زیرا محدوده‌های معاملاتی جذابیت زیادی برای معامله‌گران دارند و بنابراین، نوسانات ممکن است افزایش یابد. در چنین مواقعی استفاده از استاپ‌لاس پیشنهاد می‌شود.

    استاپ لاس در محدوده نوسان

    قیمت‌ها ممکن است در اطراف سطوح مقاومت و حمایت به نوسان بیفتند و به همین دلیل معامله‌گران هوشمند سعی می‌کنند از استاپ‌های گسترده‌تر در این نقاط کلیدی استفاده کرده و همچنین کاهش هم‌زمان اندازه پوزیشن خود را در محدوده اصلی ۲% حفظ کنند تا مانع از حرکات «ویپ‌سا (whipsaw)» شوند؛ حرکاتی که ممکن است باعث ازدست‌رفتن فرصت‌هایی شود که ممکن است معاملات موفقیت‌آمیزی به دنبال داشته باشند.

    به‌عنوان‌مثال، اگر تریدری از روند صعودی در تریدینگ رنج یک دارایی سود می‌برد، استاپ‌لاس را معمولاً در نزدیکی مرز پایینی محدوده قرار می‌دهد. این بدان معناست که اگر قیمت به مرز پایینی محدوده برسد، معامله به طور خودکار بسته می‌شود و تریدر از ضرر بیشتر جلوگیری می‌کند.

    بررسی عرض رنج تریدینگ و همچنین فواصل مورداستفاده در تعیین حد ضرر بسیار مهم است. اگر محدوده خیلی تنگ باشد، استاپ در فاصله مورد نیاز ممکن است نسبت ریسک به پاداش لازم را ایجاد نکند. این نسبت باید حداقل ۲ به ۱ به نفع ریسک باشد تا بتواند توجیه مناسبی برای معامله ارائه دهد.

    گفتار پایانی

    تریدینگ رنج استراتژی معاملاتی مؤثری است که با بهره‌گیری از تحلیل‌های فنی، مدیریت سرمایه مناسب و استفاده از ابزارهای معاملاتی، امکانات بسیاری را برای معامله‌گران فراهم می‌کند. ایجاد استاپ‌لاس در مکان‌های مناسب و اجتناب از ریسک‌های غیرضروری از جمله اقداماتی هستند که می‌توانند به تجربه موفق در تریدینگ رنج کمک کنند.

    باتوجه‌به این‌که استراتژی تریدینگ رنج بر پایه تصمیمات هوشمندانه و شناخت دقیق نمودارهای بازار است، می‌تواند ابزاری قدرتمند برای کسب سود در بازارهای مالی باشد. آیا تابه‌حال تجربه تریدینگ رنج داشته‌اید؟ تجربه‌های خود را با ما در میان بگذارید.

    عارفه رهبری

    عارفه رهبری

    تکنولوژی، نویسندگی و صدای کیبورد، من رو به وجد میارن. واسه همینم توی اکثر حوزه‌های تکنولوژی از جمله کریپتو غرق میشم، یاد می‌گیرم و می‌نویسم.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    ۱۰ سایت پیش‌بینی ارز دیجیتال که باید بشناسید

    روش‌های مختلفی مانند تحلیل‌های تکنیکال و فاندامنتال به شما...

    ویدیوی وبینار رایگان آشنایی با ربات‌های معاملاتی

    تا به حال پیش آمده که خواب باشید و بعد با حسرت ببینید...

    ۱۰ مورد از بهترین اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال + آموزش استفاده

    اندیکاتورها، به‌عنوان ابزارهای کمکی یا مکمل در تحلیل...

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر